Safe feeder

 
Den här magnifika uppfinningen köpte jag igår till Emil! Det ser egentligen ut som en "Lisebergsnapp" som ni ser på nedersta bilden. Det är liksom hål i sugdelen så att det sakta sipprar ut vad-du-nu-fyller-den-med. Vi testade banan idag. Eftersom det är allra första gången han smakar på något annat än mjölk så är det väl det som är mildast och snällast mot magen. Det var dessutom en övermogen banan, som jag har hört sätter igång magen mer än att förstoppa.
Det var ialla fall en stor succe hos Emil och han satt och sög länge på "nappen" och när han var färdig var det väldigt lite kvar. Men jag kan säga att det också var en trött Emil som bara fick lite mat av mig och slocknade, röd runt ögonen och gnuggande händer i näsa och ögon = trött! Så den kanske hjälper på att göra bebis trött också! Ska bli spännande att lägga i andra saker också. Fryst frukt bla. Kan nog vara gott om man har kliande tandkött.
 
 
Safe Feeder från Babyshop - Rekomenderas
 

Larvballong

 
Evelina fick också present på dopet, såklart. Hon fick bla. en film av Ragnar och Rikke, Kaptein Sabeltann. Och av mormor fick hon dessa larvballongerna. Haha. De skrattade vi gott åt!
Faktiskt så fick en vit larvballong följa med henne till dagis igår. På fredagar är det ha-med-dag, och då får de ta med en leksak eller sak hemifrån som de ska prata lite om inför de andra under samlingstiden.
Undra vad hon sa om dessa?
Här är förresten flamsfian på slutet av dopsdagen. Det var en trött Evelina vi hade med oss hem kan jag lova er.
 
 
 

Fläskköttnuggets

 
Så gott det blev!
Jag skulle pröva det som pappa gjorde i somras. Han gjorde det dock på kyckling och det blev verkligen klockrent.
Men jag tycker jag lyckades ganska bra.
Jag tog två ägg i en skål med lite salt och peppar. Doppade allt köttet i det. Doppade sedan köttet i en skål med 1 del mjöl och 1 del ströbröd, salt och peppar. Sen rätt i stekpannan i jordnötsolja (viktigt att det är just den olja pga att det är frityrolja). Stekte bitarna till de fick gyllenbrun färg och vände dem sedan. Passa på att det inte blir bränt, vilket det fort blir eftersom det är olja. Jag "lyckades" bränna några som ni ser, så nästa gång ska jag inte hålla på att duka, skära salla, koka ris och sås och doppa fler bitar i ägg/mjölröran - samtidigt som jag steker. Haha. Då kanske jag kan lyckas att hålla den svarta färgen borta. Men är ändå nöjd.
Evelina älskade det också.
 
 
Imorgon blir det fläskfile med bakad potatis, örtsmör, svampstuvning, beasås och broccoli tänkte jag. Det är kul att laga mat när man har två fulla frysar med mat som bara ligger och väntar på att bli använt! Så det är väl egenltigen bara fantasin som stoppar. Det är ganska lätt att laga samma typ av mat hela tiden också och då blir det tråkigt i längden.
I somras satt jag och pratade med min pappas hyresgäst som tipsade mig om massa god och lättlagad mat! Jag ska bla. prova "falsk fläskfile". Där tar man fläskfärs som man kryddar och lägger grönsaker, feta ost och vad man nu vill ha, i och sen formar man den som en fläskfile. Och på grillen! Mumma! Går såklart att göra med vanlig kött/nöt-färs också, men jag tycker fläskfärsen blir mycket mer saftig och god.
Nu blev jag hungrig...
 
Trevlig fredag och helg allihop!
Kramar från mig.
 
 
 

Rosa elefanter

 
Denna dagen har bara runnit iväg, som de flesta andra, men oftast känner jag att jag fått gjort något. Men idag undrar jag vart jag gjort av alla timmarna...? Jag går liksom hela tiden och småplockar här i lägenheten och helt plötsligt har klockan blivit 16 och Evelina ska hämtas. Dock startar jag dagen lite sent. Skulle kunna tänka mig att dra igång redan kl 07, men då måste natten varit bra också, vilket den inte blivit nu den senaste veckan. Hoppas och tror att det bara är någon liten period som spökar.
(På dagen sover han gott ialla fall.)
 
 
Igår satt vi upp en "mobil" ovanför skötbordet på Emils rum. Den fick faktiskt Evelina av min mamma innan hon föddes och vi hade liksom inget ställe att sätta den i våran andra lägenhet, eftersom hon inte hade något eget rum. Sen när vi flyttat hit var hon så stor att sånt inte var så spännande längre. Men nu kom den väl till användning!
Vad gör det att det är rosa elefanter och vit/rosa giraffer? Huvudsaken är att han tycker om den. Och det gör han. Han ligger och pratar/gurglar med den varje gång som jag byter blöja på honom.
 
 
<3
 

Egen design

 
Måste bara visa er detta mästerverket! Visst blev den fin? Emils dopstårta som jag fått designa själv. Riktigt kul att hon hajade vad jag menade när jag stod där på konditorit och babblade på om hur jag ville att den skulle se ut. Hon stod och skissade på en post-it lapp och ibland ändrade jag mig och hon fick liksom stryka över. Haha. En elloge till konditorn på konditorit på Kungsgatan i Lysekil! Jag funderar på om jag ska gå in där nästa gång jag är i Lysekil och ge dem lite skryt, för både smörgåstårtorna och tårtan blev verkligen perfekt. Precis som vi ville och efter beställning! Bilder kommer också på resten av maten vi hade.
Funderar starkt på om jag ska spara bebisen på filten, den har inte blivit uppäten än nämligen. Går det tror ni?
 
 
<3 Dopstårta 25/8 - 2013 <3
 

Tungt farväl

 
Det var ett tungt farväl av Sally igår. Det känns fortfarande jobbigt. Jag trodde jag skulle ta detta med en klackspark, men nej, det gör jag verkligen inte. Hoppas det känns bättre inom ett par dagar. Jag vet innerst inne att det är det bästa för både oss och Sally, även om det är jobbigt och tungt precis i början. Man saknar någon som möter en i dörren när man kommer hem, saknar att behöva stänga sovrumsdörren och saknar de där irriterande hårtussarna på golvet... Men som sagt, jag måste låta det gå ett par dagar. Kanske längre också.
Nu befinner hon sig hos en svensk tjej som bor inne i Oslo. Hon verkade jättesnäll och jobbar med djur. Så det känns okej än så länge. Hon har lovat att höra av sig och berätta hur det går hela tiden, vilket känns bra.
 
Här är ialla fall mina gosisar i fredags precis innan vi fick besök. Evelina älskar att gosa med sin lillebror och jag älskar att se dem tillsammans. Hon tror inte alltid att Emil är så ömtålig som han är och man måste därför vara på sin vakt då och då. Men hon säger att hon älskar honom och det märks verkligen. Mina älskade små. <3
 
 
Jag hade tänkt plocka undan lite saker nu. Saker som kattoaletten och mathörnan. Kanske går bättre om jag inte behöver se det hela tiden. Något måste göras ialla fall! Göran har börjat muttra varje gång han slänger smutstvätt i korgen så jag får väl kanske ta och tvätta en maskin också. Haha. Ja, det är inte svårt att hitta något att göra här ialla fall!
Dessutom ska jag ta och fota alla presenter som Emil fick på dopet (vilket var en massa).
Ha en fin tisdag så hörs vi. Kramar från mig.
 

Emils dop - 25/8 - 2013 <3

 
Här kommer lite bilder från Emils dop igår. Det kommer fler bilder en annan dag, när jag har lite bättre tid.
Dagen blev jättelyckad, jag var dock dålig med feber och extremt halsont. Men gjorde det bästa ut av dagen och det hjälpte att solen sken och värmde oss!
 
Nu måste jag samla ihop Sallys saker för hon ska till en fosterfamilj. Klockan 16 ska vi lämna henne där, i Oslo centrum någonstans, hos en svensk tjej.
Känns lite jobbigt men det är tyvärr nödvändigt, för oss alla, speciellt henne.
 
 

Tack allihopa för att ni var med och förgyllde våran dag och gjorde den perfekt och oförglömlig! <3
 
 

Syskonkärlek

 
Här har vi verkligen haft en trevlig kväll. Massa syskonmys och familjemys, tillsammans. Jag känner att jag får en alldeles varm känsla i kroppen av det. Gud vad jag älskar min familj.
Någon som Evelina älskar, det är lillebror det. Hon vill helst puss och hålla honom hela tiden. Ska jag gå på toaletten så rusar hon till Emil och säger: Gå du mamma, jag passar lillebror. Min stora, duktiga tjej.
Det är mycket prat om dopet som äger rum på söndag och jag sa till Evelina förut: På söndag ska vi döpa lillebror.
Och fick då till svar: Jag vet det mamma, han ska ha på sig klänning! Och så klämde hon fram ett riktigt tjutskratt! Lillfisen min. <3
 
 
 
Idag har vi varit hos fysioterapeuten på Tveita. Jag tog mig en promenad dit och sen hem, det blev ungefär 2 timmar. Riktigt skönt i solen alltså! Emil fick massa skryt och vi kom fram till att vi inte behövde någon mera tid där. Duktiga lilla bubbisen!
 
 
Imorgon får vi besök. Dels kommer securitas och ska demontera larmet här. Men sen kommer Glenn, en av de som ska vara faddrar till Emil. Han ska äta middag och prata lite om dopet. Blir trevligt med en extra vuxen runt bordet för en gångs skull.
Det blir kycklinggryta med ris tänkte jag och en smarrig sallad till!
 
Trevlig kväll allihopa!
Kramar från oss.
 
 

Läkarbesök

 
Måste börja med att skriva att jag mår mycket bättre idag. Säkert pga. mycket sömn inatt. Emil har bara vaknat två gånger inatt från kl 20:15 igår till kl 08:00 idag. Underbart! Evelina vaknade 08:30, och inget inatt så denna natten har verkligen varit perfekt. Jag är tacksam att Emil vaknar på natten, annars gör det ONT i brösten...
 
Idag har jag varit på BVC och hos min läkare, med Emil. På BVC satt vi mest och pratade, mest för min del, om mig och mitt. Det är skönt att få lätta lite på tankar och meningar, till någon oberoende.
Hos läkaren blev det konstaterat att Emil har en väldigt kraftig svampinfektion. Det blev därför en salva på recept och läkaren sa att det borde vara borta inom några dagar. Jag ska dit igen på måndag. Känns bra att någon tog det på allvar, jag har varit lite förtvivlad över det där, eftersom han haft det ända sen början av juli. Men det har bara blivit värre. Och jag har verkligen provat allt. Hoppas verkligen detta hjälper nu alltså!
Det var "grannläkaren" som sa att det var svamp och han är hudspecialist. Så nu hoppas jag på resultat!
 
Jag var en sväng inom mitt jobb också, för då var jag redan igenom bomstationen. Dessutom var det 10 kr´s rea där, vilket jag älskar. Synd att det var tisdag, för det innebär alltid att det är utplockat. Men jag fick hälsat på lite folk ialla fall!
När jag åkte till apoteket för att hämta ut salvan till Emil gick jag in på H&M för att hitta någon rosett eller liknande som Evelina ska ha i håret på söndag till sin sjömansklänning. Dessa köpte jag. Jag är inte riktigt säker på vilken av dem jag ska ha. Vi får se när klänning och allt är på, på söndag. Men visst var de söta?
 
 
Nu sover lille Emil som mest fått små-tupplurer idag, så han behöver en rejält lång. Annars blir kvällen grinig, vet jag av erfarenhet. Hehe. Hoppas vi slipper det idag för jag ska laga en kycklinggryta som liksom kräver lite uppmärksamhet!
 
Vad gör ni i solen idag?
Kramar från mig.
 

Påfyllning

 
Här vaknade jag upp igår med världens huvudvärk och ont i halsen och snorig. Nyser ungefär 100 gånger i timmen och mår kasst. Frusen. Förkyld med andra ord. Det var längesen jag var det sist, men det tråkiga är väl att Emil också blivit dålig, stackarn. Hoppas vi blir bra snart!
På ett sätt är det tur att det kom denna söndagen istället för nästa, när dopet är.
Jag mådde kanske något bättre idag när jag vaknade, men inatt när jag varit uppe så har jag inte kunnat dricka något för att jag haft så ont i halsen. Hua.
Detta blev min lunch idag, min energipåfyllning!
 
 
Förutom energipåfyllning så har jag även fyllt på med lite nya blommor här i lägenheten. Det var ju ingen idé att köpa massa grönt när jag skulle på semester till Sverige. Så det har jag sysslat med denna veckan, bland annat.
Visst är denna lite annorlunda, men samtidigt fin? Jag tycker om gröna växter, jag behöver inte bara ha blommor liksom. Dessa håller dessutom längre och tål mer. Jag kan inte direkt skryta med att jag har gröna fingrar, så den här passar mig perfekt. En-gång-lite-då-och-då-vattning duger fint för denna herrn!
 
Nu ska jag underhålla en gnällig Emil och samtidigt hänga tvätt!
Morsning!
 

Pulkaåkning på gräset mitt i sommaren

 
Vilken sommar vi har haft va? Det finns inget att klaga på tror jag. Möjligtvis att det nästan har varit lite för bra väder. Haha. Men så kan man väl nästan inte säga. Vissa dagar var det så varmt att vi var tvungna att sitta i skuggan faktiskt. Evelina har varit ute från morgon till kväll, alla dagar, även de få regndagar vi hade. Hon har fått massa frisk luft i näsan och fått ut massa av de spring i benen hon haft!
Vi har tillbringat många dagar borta hos Evelinas mormor, där dessa fina bilderna är tagna. Evelina älskar att leka tillsammans med Gert, som gör Evelina till en lekdrottning varje gång vi kom dit. De har åkt pulka på gräset, suttit i min gamla barnvagn, kastat boll och allmänt flamsat tillsammans. Jag tror Gert är hennes bästis. Haha.
 
Visst ser Evelina lycklig ut på denna bilden? Här är hon mitt uppe i lek varvat med mack-ätning!
Det är precis så hon har tid att vara med på en bild. Vilken lycka och bus det lyser i hennes ögon. Det värmer i hjärtat att se tillbaka på sånna här bilder och tänka tillbaka på hur fantastiskt det var!
Bara ett år kvar till nästa gång nu.
 
 
I år var det rekord med körsbär i mammas körsbärsträd! De sista dagarna jag var där så hängde grenarna verkligen tungt pga alla vinröda, mogna körsbär. Synd att de sitter så högt upp. Annars hade jag ätit tills det runnit ur öronen på mig. Haha. Jag älskar körsbär! När/om jag köper hus någon gång så SKA jag ha körsbärsträd och äppleträd och massa vinbärsbuskar. Mums!
(Det var lite svårt att få klara och tydliga bilder eftersom det blåste endel.)
 
 
<3 Sommar <3
 

Korgpynt

 
Här har ni min nya korg-mys-hörna! Jag är meget nöjd och det ser direkt ännu mer hemtrevligt ut. Eller vad säger ni?
Egentligen så använder jag helst täcke i soffan om jag är lite frusen en kväll. Men det passar ju bra med en filt om man sitter ute på altanen en höstkväll med lite tända ljus, god mat och en filt? Ja, en mysig tanke ialla fall.
 
 
Nu har Evelina precis gått ner för trapporna helt själv till farmor som stod nere och väntade på henne. Hon ska som sagt sova där inatt för vi ska till några vänner och grilla! Emil följer såklart med, men han springer inte runt utan är där man lämnar honom (än så länge), inte gör han sådär väldans mycket ljud av sig heller, än!
 
Evelina har blivit förkyld igen och kan inte andas genom näsan. Suck för dessa dagisbarnen alltså. Det sprider sig, om möjligt, fortare än löpeld där. Massa nässpray och snytningar igår kväll och ändå snarkade hon genom munnen när jag var inne hos henne innan jag kröp till kojs igår. Nåväl, så är det väl i barndomsåren. Jag kommer bara inte ihåg att jag var så mycket förkyld när jag var liten.
 
 
Min fina Evelina som verkligen såg fram emot att sova hos farmor och farfar inatt. Jag tror farmor och farfar tycker det ska bli supermysigt också! <3
 
 

...och ännu mera förberedelser

 
Jag kom på här igår att dopsklänningen har ju rosa sidenband från Evelinas dop. Ljusblått sidenband köpte jag i somras men jag höll helt på att glömma att byta ut det också. Haha. Så tokigt det hade blivit om vi kommit dit med rosa sidenband i klänningen som Emil ska ha. Jaja, värre saker har garanterat hänt tidigare. Nu är det bytt ialla fall! Ju fler saker vi kan bocka av nu, desto mindre stressigt blir det när det närmar sig på riktigt.
 
 
Idag är det riktigt busväder ute så jag har hållit mig inne efter morgonpromenaden (som slutade i störtregn). Det började regna lägligt då jag passerade Ikea, så jag tänkte att jag bara skulle gå runt där inne medan regnet passerade och Emil ändå sov i vagnen.
Jag har haft en idé länge om att fylla en korg med massa gosiga kuddar och filtar mm. och sätta nära soffan. Så om vi har gäster och sitter ute tex. så är det bara att ta sig en filt där eller en extra kudde i soffan om man är många. Som vanligt hade jag tur och hittade kuddar för 7kr, 9kr och vit/grå filtar för 12kr. Så jag köpte allt jag skulle ha plus en mjölburk, en ny klocka till köket och en korg att samla upp den våta tvätten i efter tvättning, för 251kr! Då fick jag: 3 mindre pyntkuddar, 2 stora kuddar, en klocka, en mjölburk, en plastkorg, 2 vanliga vita örngott, 3 fina rejäla örngott och 2 filtar. Inte fy skam det inte? Jag älskar att fynda! Ska slänga upp allt i korgen nu så ni får en sneakpeak senare kanske. Hehe.

Nu ska jag fortsätta ta vara på tiden medan mina gossar sover sött tillsammans i sovrummet! <3
Fredagskram.
 
 
 

3 månaders vaccinering

 
Idag var vi på 3 månadersgrupp, jag och Emil. Jag trodde det bara skulle vara vaccin, så jag kom i träningskläder för jag tänkte promenera en sväng efteråt. Men det visade sig vara grupptid och det var massa andra föräldrar med barn där också. Det var väldigt trevligt och det blev utbytt massa ord och nya bekantskaper, riktigt nyttigt, för oss alla tror jag.
 
Men usch så hemskt det var med sprutorna i de små låren. Undrar om det är värst för honom eller för mitt mammahjärta. Det finns inget värre än att höra han gråta, speciellt när man vet att det är för smärta. Stackars. Han har sovit gott efteråt ialla fall och ingen reaktion.
 
 
Här är mina fina barn hos morfar. Bilden är tagen för kanske 2 veckor sedan. Min vackra Evelina och söta Emil.
 
På lördag ska vi till ett vänpar till oss, så jag har köpt present till de idag. Blir trevligt!
Kramar till er alla!
 

Loppisfynd

 
Något jag älskar är att gå på loppmarknader eller secondhand butiker. I sommar har jag lagt mycket tid på just det. Och fyndat är väl bara förnamnet. Barnkläder i mängder, pyntsaker till hemmet, en helt ny Briovagn till Emil (för 10 kr!!!!), smycken och leksaker. Varför köpa allt nytt till hutlösa priser när man kan köpa saker som är användt få gånger till otroligt reduserade priser? Jag gör då inte det försnämda ialla fall. Aldrig. Vet inte hur mycket pengar jag sparat på att handla "i andra hand". Älskar´t!
 
Den här hyllan eller vad man ska kalla det, köpte jag för 20 kr i somras. Det enda jag har gjort är att spraymåla lite för att den vita färgen hade fallit av på vissa ställen. Den blev verkligen fin där den står, tycker ni inte? Dessutom köpte jag några plastlådor som man kan bevara saker i, så slipper allt småplock dessutom ligga framme, synligt.
 
Att blanda gammalt med nytt är något jag tycker är väldigt kul. Visst kan det bli fint? Om man köper något nytt kan man snabbt få användning för något gammalt igen! Återanvändning när det är som bäst!
 
 
Vad tycker ni?
Kramar.
 

Gammalt blir nytt

 
En brun korg blev vit, 4 konstgjorda blommor och ett par sidenband. Då kan resultatet bli som på bilden nedan.
Jag älskar att göra egna saker. Det ser så hemtrevligt ut med egengjorda saker. Det syns att man lägger ner tid på hemmet och det ser mysigare ut när det kommer gäster hem. Synd att jag inte hade en före bild på korgen. Det är verkligen stor skillnad, till det bättre!
Jag har länge gått och letat efter något att ha uppe på hyllan inne på toaletten. En korg har varit ett önskemål, men om jag ska vara ärlig tycker jag det är hutlösa priser på sådant ute i affärerna. Därför tog jag något gammalt som faktiskt blev något nytt och fräsht!
 
 
Vad tycker ni? Jag är ialla fall jättenöjd!
Nu ska vi följa med Göran en sväng på jobbet, om Emil - sjusovaren - vill vakna någon gång vill säga! Hehe.
 
Kramar från mig.
 

Förberedelser

 
Den 25:e augusti ska vi döpa Emil och det är en del förberedelser inför dagen. Maten är färdig (tack lilla mami), klänning är färdig (jag ska bara byta sidenbanden), lokal är bokad och kläder är kirrade. Det återstår bara ett litet spänne som Evelina ska ha i håret som måste passa till kläderna.
 
 
Dessa lackskorna fick Evelina av Görans mormor i söndags. Visst är de söta? Tyvärr var det fel storlek så de fick bytas igår, men de fanns ialla fall i rätt storlek.
Jag funderar på att köpa ett spänne med samma svarta rosetten som är på skorna. Vi får se om det finns någonstans! Antingen det eller ett mörkblått diadem som passar till sjömanskjolen som hon ska ha på sig.
 
Om 1½ timme ska vi på dopsamtal här i den lokala kyrkan så jag måste leta fram Emils papper och sen är det nästan dags att bege sig!
Ha en solig tisdag.
Kram.
 

Tillbaka till vardagen

 
Tjolahopp!
Jag har varit väldigt tyst heeela sommaren här. Jag har fått känna på livet som tvåbarnsmamma på riktigt och har därför inte haft tid. Om jag haft någon tid över har jag ialla fall inte suttit vid datorn då. Sen har det faktiskt funnits en annan anledning också, just de, vädret! På de 5 veckorna jag har varit i Lysekil så har det varit 4 dagar med dåligt väder. Resten har solen strålat och det innebär absolut dataförbud för mig.
Kort sagt har vi haft en fantastisk sommar! Jag ska berätta lite mer vad vi har haft för oss. Men nu ska jag och Emil kila iväg till fysion efter maten, så det får bli senare under veckan.
 
Nu är vardagen tillbaka och även jag här med bloggandet. Så vi lär höras här, om du vill det vill säga!
Kramar från oss.
 
 
 
 
<3

RSS 2.0