Glad Påsk

 
27 dagar kvar...
Då är det påskafton och jag måste verkligen skryta över det underbara vädret vi har idag. Solen steker och man hör hur det knakar i marken när allt bara smälter bort och blir vatten. Härligt! Denna vintern har verkligen varit lång och jag tycker våren kan komma nu, med gott samvete.
 
Idag har vi varit ute och åkt lite pulka och lekt på lekplatsen med Evelina. Jag som inte orkar så mycket sitter som sagt mest och ser på. Som jag längtar efter min energi, hoppas den kommer tillbaka fort.
När vi kom hem igen fick Evelina sova i lite över en timme. Nu har hon fått sitt första påskägg, det med stora ögon och helt plötsligt väldigt fint uppförande. Haha.
 
 
Nu sitter vi och väntar på att Göran ska komma hem och vi ska då gå till hans föräldrar och äta middag!
 
Vi hoppas på lika fint väder imorgon då vi planerat att åka ut på en utflykt hela familjen. <3
Nu ska jag mysa med min lilla påskkärring här.

Påskkramar till er alla!
 

Sneak Peak

 
Här kommer en liten  sneak peak på det vi fick gjort igår, det färdiga resultatet får ni vänta med tills allt är klart.
Hyllan som vi köpte till Evelina kunde varit lite större egentligen, haha. Vi kan nog aldrig få tillräckligt stort förvaringssystem till detta hemmet tror jag.
Vi är ialla fall väldigt nöjda med det vi fick gjort och det vi köpt hittills till barnas rum.
 

Långfredag

 
28 dagar kvar...
Hej långfredag! Idag har vi gjort massor. Jag har fått hjälp av Göran att skruva upp saker och sätta saker på plats. Inne i Evelinas rum och inne i lillebrors rum. Känns verkligen att det är nära nu när allt i princip är färdigt. Sängbotten är uppmonterad igen, nu är det bara lakan, sängskydd och täcken som ska tvättas. Det är gjort på en dag och morgondagens projekt tror jag. Lika bra att bli färdig med det. Så som jag känner mig nu hade förlossningen kunnat starta när som helst. Känner massa symtom, men falska sånna, eller mogning. Spännande tid framöver nu!
Jag ska självklart fota allt som vi gjort idag. Men när vi var färdiga var vi bjudna på middag hos Görans föräldrar så vi hann nästan inte bli färdiga förän vi var ute ur huset. Evelina var hos farmor och farfar under tiden vi grejade här hemma och blev minst sagt överraskad när hon kom hem igen. Det är så kul att se hennes min! <3
 
 
Vi har nu kommit hem efter en god lam-middag, vilket är tradition som påskmat här i Norge. Helstekt lamlår åt vi. Det var verkligen gott och även tillbehören. Jag är mätt för flera dagar nu känns det som...
Imorgon ska vi dit igen och äta helstekt grisnacke. Det är samma som hel karré i Sverige. Blir mums! Vi skulle egentligen haft det på fjellet, därför går vi dit som om det vore restaurang under påsken. Haha.
 
Imorgon ska vi ut och åka pulka med Evelina. Min ork är inget att skryta av just nu, så jag är glad att även Göran har ledigt så han kan leka med henne medan jag står och skrattar och hejar på! Mina hjärtegull. <3
Nu blir det soffan och se på bra tv! Ha en fin kväll alla där ute.
Kramar.
 

Spontantur

 
Igår kom Göran hem med massa fisk. Tyvärr hade vi noll plats i frysen och var tvungna att kasta 20kg lax, om inte jag hade tagit en telefon till min fisk-älskande mamma vill säga. Haha. Vi möttes i Strömstad där vi langade över laxen. Vi gick en sväng och handlade och åt korv innan vi begav oss hemåt igen. Klockan blev 17 innan vi kom hem så det blev en heldagstur, en spontan heldagstur. Vi fick handlat lite (mer) mat, precis som att vi inte hade tillräckligt redan. Men trevligt var det och bra gick det!
 
 
Jag glömde skriva vilken hylla det blev! Resultatet blev den på bilden ovan. Vi hade valt en hylla som skulle kosta 500kr, ingen av de jag hade lagt upp, hämtade allt på "hämta-själv-lagret" och var på väg till kassan när jag sa till Göran att jag bara ville gå in på billigkroken en snabbis. Väl där inne springer jag på denna vita hylla, som egentligen kostar 600kr, men som var nedsatt 200kr pga. en kund som inte ville ha den. Den var alltså färdigmonterad för 400kr! Perfekt eller perfekt! Jag väljer ordet; PERFEKT! Det får plats massa förvaringslådor i plast som jag också köpte, 4 st av. Sen har jag 2 rosa korgar från när jag var liten som passar som handen i handsken. De två översta hyllorna kommer sättas av till böcker. Vi ska även köpa en vit lampa att ha uppe och radion kommer stå bredvid. Kunde verkligen inte bli bättre! Den står nu på plats i lilltjejens rum, leksaker ska bara sättas på plats och sen blir det liksom en totalommöblering där inne, ganska kul.
 
Det var idag vi egentligen skulle åkt till Görans föräldrar. Synd att strömmen krånglar för jag hade verkligen sett fram emot att komma ifrån dessa 4 väggar ett par dagar, men å andra sidan ges det massa tid att förbereda och sätta saker på plats. När jag har lite hjälp får jag extra drivkraft och lust att göra saker, vilket är perfekt nu!
 
Nu ska vi åka och tvätta våra bilar. Sen måste vi leka med liten rastlös Evelina ute en stund.
Kramar till er.
 

Besök på Ullevål

 
31 dagar kvar...
Hua mig, idag är jag inte helt i toppform känner jag. Lite öm i leder och ont i huvudet, tjock i halsen och allmänt hängig. Hoppas det inte bryter ut utan håller sig som det är och går tillbaka. Vill inte vara dålig under påsken när Göran har ledigt. Kanske jag får skylla mig själv som inte tar på mig tillräckligt med kläder under jackan som jag för tillfället inte kan knäppa. Har fått inte en del vind och kyla på bröstet de senaste dagarna. Det kanske är bra om en förkyldning kommer nu och inte när jag ska in och föda. Då behöver jag alla krafter till annat så att säga!
Ja, detta blev väl ett fint litet klagobrev, men nu vet ni status idag ialla fall!
 
För att vara lite positiv så kan jag säga att det är rena rama vårvädret här idag. 3 plusgrader i skuggan(!!!) och ser inte ut att blåsa så väldigt mycket för tillfället. Underbara tisdag!
 
 
Igår passade vi på att vara ute i solen lite innan jag skulle till läkaren. Det blåste lite men annars var det helt perfekt. Evelina leker så otroligt fint själv och ingen är gladare än jag för det, speciellt nu när energin inte är på topp. Ni skulle sett hur overallen såg ut efter utevistelsen, haha. Ja, den var mer svart än rosa så att säga... Tacka vet jag tvättmaskin, som verkligen gått på högvarv de senaste veckorna. Jag känner på mig att antingen den eller diskmaskinen kommer gå sönder snart. De som vi är mest beroende av nästan.
 
Det gick bra hos läkaren. Jag hade gått ner 0,1kg och total viktuppgång denna graviditeten är nu +5,6kg. Helt okej tycker jag (med tanke på att jag gick upp +25kg sist). Dock var blodtrycket högt. Han verkade inte helt nöjd med det och inte heller urinen, så jag blev skickad till Ullevål, fick sitta med ctg-bälte på magen och ta blodtryck. Bebis hade det hur fint som helst. De gjorde även ett Ul för att se att allt var bra även på insidan, och det var de. Det var ingen tvekan om att det var en kille ialla fall. Haha. Allt såg i slutändan bra ut. Mycket aktivitet i livmodern och från prinsen, jämna och fina hjärtslag som i snitt låg på 145 slag/minut tror jag blodgenomströmningen i navelsträngen var också fin - perfekt. Jag har en stor bebis i magen, men det var Evelina också.

Eftersom detta hände igår så fick vi aldrig åkt till Ikea, men det ska vi istället göra idag. Göran är nog hemma när som helst tror jag. Hylla, vindrutetorkare och inlämning av min telefon står på våran lista idag. Jag hör nästan inget när jag pratar i telefonen, hoppas verkligen det går på garantin annars är det nästan billigare att starta upp ett nytt abonnemang med en ny telefon... Trist att sånt ska hända "just nu".
 
Soliga kramar till er!
 

Vit hylla

 
En av dessa tre ska få flytta in i Evelinas rum idag, vilken det blir får vi se på plats.Hennes förvaringssystem har nämligen kollapsat två gånger på kort tid nu, tänk om det hade hänt på natten liksom... Hemska tanke.
 
Det bli antingen en av de två översta som är från Ikea, eller den under som är från Jysk. Om jag ska vara ärlig så lutar det väl åt den längst upp till vänster eftersom det är 3 hyllor till den. Ska se i butik om det går att köpa till fler hyllor till de andra också. Det skiljer någon hundralapp mellan dessa. Den dyraste kostar 400kr och den billigaste 250kr, med allt tillbehör, alltså hyllplan. Alla är lika djupa och i princip lika höga så det är inte mycket som skiljer när det kommer till plats heller. Kanske Evelina får vara med och bestämma.
 
 
 
 
 
Vilken hade ni valt?
 
Måndagskramar till er alla!
 

Frukt x 3

 
Idag ska jag till läkaren. Kl 13.15. Eftersom Evelinas dagis är stängt var jag tvungen att ta en sen tid hos läkaren just för att Göran skulle hinna hem till då jag ska vara där. Det verkar inte bli några problem idag då jag fått besked om att det var lite varor, vilket passar oss perfekt just idag.
 
Som jag ätit frukt under denna graviditeten. Ja, man ska ju inte äta så mycket frukt för det innehåller socker. Men ska jag hellre äta godis då eller? För något tag sen kunde man äta huuur mycket frukt som helst. Nu har det till och med blivit gräns på det. Vad ska man lyssna på egentligen? Det är fruktsocker i frukt. Det är betydligt nyttigare än sockret som finns i godis, därför väljer jag att inte lyssna på det tjafset...
Egentligen lyssnar jag inte på så mycket sånt prat alls. Jag äter det jag är sugen på!
 
Jag gjorde ialla fall en fruktsallad på 3 st frukter bara. Kiwi, apelsin och vindruvor. Mums. Skulle kanske haft lite keso eller vaniljkesella till, men det funkar fint utan också.
 
 
Fruktsallad på kiwi, apelsin och röda vindruvor.
 

Magsjuka

 
Här var det då väldigt stilla och tomt från mig igår. Ni förstår att lördagskvällen hos Görans föräldrar blev Evelina väldigt dålig. Hon spydde och var helt kokhet. Stackars. Det blev en dusch och rätt i pyamasen. Vi trodde att hon var fin i form efter att fått upp en hel del, men när vi sedan kom upp och hem bad hon om att få gå och lägga sig med en gång. Och precis när hon lagt sig spydde hon igen. Jag var där och klarade att få henne upp ur sängen innan det kom i sängen och istället på golvet. Stackars lillan. Det fick bli en dusch till, en ny pyamas och att ligga under täcket i soffan. Där somnade hon efter bara ett par minuter och sov som en sten tills jag bar in henne efter 1½ timme. Under tiden hade jag och Göran skurat hela hennes rum och klätt in sängen i "konstgjorda lakan", att ha tillfälligt under natten ifall något mer skulle komma upp, tänkte vi. Vi satte på babycallen på högsta för att höra om hon vaknade och var ledsen, men hon sov. Som en stock. Vaknade pigg och glad igår. Dock utan matlust, men det kan vem som helst förstå såklart. Det är inte lätt att vara liten och inte kunna förstå allt. Tänk om det var lätt att förklara. Det som hjälper bäst där och då är nog att finnas till hands.
Det kommer jag själv ihåg från när jag var yngre. Hade nog gärna haft min mamma vid min sida fortfarande när jag är magsjuk, för det är något av det värsta som finns.
 
Gårdagen gick mest åt till att städa och tvätta massa maskiner med tvätt. En utflykt blev det också, till Ekebergsletta, som ni ser på bilderna under hade vi med oss en pigg Evelina som somnade gott i bilen på väg dit och som även fortsatte sova när vi lyfte över henne till vagnen. Det var skönt med lite frisk luft för oss alla tror jag. Väl hemma igen grillade vi korv på altanen och även åt där ute. Väldigt mysig söndag, trots sjukdom. Och vad jag tror måste det vara någon mat som hennes mage reagerat på för varken jag eller Göran blev dåliga som nästan var täckta av spya, ialla fall vistades i spylukt en hel kväll.
 
 
Ekebergsletta söndag den 24/3 2013
 
Hoppas ni hade en trevligare lördagkväll än vi hade?
Kramar.
 

Sömntuta på jobb

 
God eftermiddag lördag! Härlig sol värmer oss idag och vi har varit ute och lekt efter frukosten. Lekt och blivit smutsiga - det är kul de. Jag satt på en stol och såg Evelina flyga fram och tillbaka, riktigt mysigt!
Ikväll vankas det älgstek hos svärföräldrarna, mumma så gott det ska bli. Kl 17 ska vi dit.
Vad ska ni hitta på i helgen och resten av påskveckan?
 
Igår var vi med pappa på jobb, jag och Evelina. Den lilla damen var väldigt hjälpsam fram tills energin tog helt slut och hon slocknade brått bredvid mig i bilstolen. Där sov hon i 40 minuter. När vi sen skulle väcka henne var det näst intill omöjligt, vi fick stoppa bilen och gå ur för att hon skulle reagera... Haha, sömntuta på jobb alltså.
 
 
Kramar från mig och en lika trött tjej som igår, som precis blivit väckt. (Haha, att det ska vara så komplicerat det här med sömn. Vill inte sova. Vill inte vakna!) <3
 

Rosa kaktus

 
NU entrade jag dörren här hemma. Har varit på FK/Nav idag och äntligen fått lämnat in min mammaledighetsansökan, lite väl sent egentligen, men bättre sent än aldrig.
 
Jag har även varit ute med Görans mamma och handlat lite mat som vi ska ha under påsken. Just nu verkar det som att vi inte ska göra något annat än att äta. Haha. Ser fram emot ledigheten ialla fall! Blir mysigt. Evelina kan vara ute mest hela tiden och hon ska få bla. träpärlor av mig som hon kan leka med, vilket hon älskar. Var och köpte det igår på TGR på Metrosentret. Så vi ska pärla halsband och armband i påsken. Kan ju bli en fin julklapp/present! Hehe.

Om en timmes tid ca, ska vi hämta Evelina och alla hennes kläder på dagis. Ta hem allt och få tvättat det under påskledigheten. Min lilla docka sov till 07.45 idag, längst på länge nu. Tyvärr så har inte jag fått sova ut riktigt för det, sen igår kväll har jag haft massa förvärkar som satt sig i både rygg, mage och även strålat ner i benen. Jag har legat med en varm vetekudde hela natten, vilket lindrat lite. Det var väldigt nära att jag ringde sjukhuset igår.
Jag märker ialla fall att det är mogning på gång och att det som sagt börjar närma sig nu. Spännande. På söndag går jag in i v 36, så då börjar den stora nedräkningen. Vi längtar. Speciellt storasyster. <3
 
 
Så här ser min påskkaktus ut! Visst är det en härlig rosa färg?
Den kan tydligen bli flera flera år (om man sköter den rätt)!
 
Ikväll får ni se på Gladiatorerna! Jag känner Christian "Knasen" Eikedal. Heja heja!
Kramar till er!
 

Tröjan alla pekar på

 
Jag måste bara lägga upp tröjan som folk alltid reagerar på när jag har på mig den ute på stan eller liknande! Pekande och skrattande och ibland någon kommentar. Det var likadant med Evelina i magen, väldigt roligt. Dock var det inte därför jag köpte den, för att få uppmärksamhet alltså. Jag köpte den för jag tyckte den var så otroligt söt. Och visst är den det? Jag älskar den. Tycker det är kul att jag fick chansen att använda den igen. <3
 
 
Jag kallar den uppmärksamhetströjan! Haha.
 

Solbriller

 
Det blev en sväng ut med Görans mamma faktiskt. Hatar att sitta inne, speciellt om jag planerat att åka ut och sen spricker de planerna. Då är det bara att hitta på annat!
Vet ni vad? För min del spelar det nästan ingen roll hur solglasögon ser ut, bara de inte är helt runda, eller för små/stora. Jag nöjer mig absolut med ett par från Nille som jag hittade idag. 59kr kostade de. Precis när jag skulle gå från stativet så ser jag att det dessutom är "Ta 2 betala för 1"! Då tog jag även ett par att ha fast i bilen, som liksom nästan tar bort solen helt, riktigt behagligt blev det med de på.
 
 
På vägen hem stoppade vi till i matbutiken som ligger precis utanför här. Jag fick 2 blommor av Görans mamma. En påskkaktus som jag inte fick någon bra bild på och så denna gula, som jag tycker passar fint till påsk. Om en vecka åker vi förresten till Gol, till Görans föräldrars hytta! Ska bli mysigt. Vi blir där i 2 nätter och så kommer vi hem på påskafton, som vi egentligen inte firar direkt. Blir god mat och mys med familjen helt enkelt!
Vad ska ni göra i påsk?

Kramar.
 

Ändrade planer

 
36 dagar kvar...
Här är det lite varannandag på vädret. Idag är det sol, men kallt. Uppehåll ialla fall vilket jag tycker är viktigast. Tyvärr så blåser det lite, men man kan ju inte få allt!?
Idag skulle jag egentligen åkt iväg till Strömmen tillsammans med mamman från dagis, tyvärr så var vi tvungen att ändra planerna pga att hon inte kände sig bra. Vi får skjuta upp det helt enkelt. Jag tror kanske jag ska ringa Görans mamma och fråga om hon vill följa med mig till Metro en sväng, måste köpa mig ett par solglasögon idag. Håller på att bli galen när jag kör bil alltså! Det är dessutom mer avslappnande för ögonen/huvudet att skärma av solen lite. Förstår inte hur jag klarat mig såpass länge som jag gjort utan ett par. Så det står som prior 1 på listan idag!
 
 
Jag tror jag har visat er denna parfymen innan? Det är ialla fall min absoluta favorit. Jag fick den av Göran när vi åkte till Kiel och nu var jag tvungen att köpa den till mig själv igen. Det var den jag köpte på min födelsedag förresten. Kommer ni ihåg? Gucci Flora. Mmm, den luktar så otroligt friskt och fräsht. Tycker även att doften håller i sig mycket längre än många andra parfymer, vilket såklart är ett plus!
 
Nej, nu ska jag ta tag i dagen. Nyduschad och klar! Hoppas ni får en fin torsdag.
Kramar till er!
 

Lilla lastbilschauffören

 
Ja, här fortsätter det att snöa. Ser heller inte ut som det kommer sluta på ett tag. Himlen är helt grå/vit och enhetlig färg. Man blir deprimerad av mindre, eller vad säger ni? Dock har jag hört att det ska bli sol i påsken. Som det i princip alltid är. Det ska bli kallt, men sol. Det räcker i massvis för mig! Jag vill bara ha barmark och uppehåll, då är jag nöjd.
Göran och Evelina är med farfar och kör lastbil. Jag tror han hade ett lass kvar och då kunde Evelina få följa med, hon älskar att åka lastbil, så varför inte? Tänk om hon vill bli lastbilschaffis? Hemska tanke...
 
 
Vi har nyligen kommit hem från ett möte med en revisor. Vi pratade om deklarationen och det var skönt att få uppklarat en del saker angående den. Skönt att få prata med någon som vet vad det hela handlar om och vad man kan dra av och inte. Det är så många konstiga regler som du får och inte får. Som DU ska vet och kolla upp före du gör något, annars "försöker du luras". Huff, vad sitter de på skattekontoret för om det inte är för att dubbelkolla oss "vanliga människors" fel som vi gör vid deklaration?
Jag och Göran står inte registrerade som sambos och heller inte att vi har ett barn, alltså på deklarationen. Det är mycket som är rörigt och endel av det fick vi ordnat med idag ialla fall! Känns bra. Så när nu den nya deklarationen kommer, inom någon vecka, ska vi tillbaka till honom innan vi skickar in den för att se så att allt är delat lika mellan oss plus att allt är skrivet riktigt. Inte dumt alls.
 
Då säger jag hej sålänge, från ett Oslo som mer eller mindre ser ut som ett vinterland, för tillfället.
Kram.
 

Årstiderna som försvann

 
Goddag onsdag! Idag vaknade vi upp till ett riktigt snöoväder. Snön virvlar runt på utsidan och det där sköna påskvädret som vi alltid har kommer nog inte hinna i tid. Om jag ska vara ärlig så känns det nästan som att väderguden har tänkt hoppa över både våren och sommaren, ialla fall om det ska fortsätta såhär. Men det kan såklart slå om fortare än man tror. Jag är glad att jag inte köpt att för våriga kläder till lillebror, för det blir nästan vinterkläder istället som får packas med. Haha. Galet hur olikt det kan vara, bara från ett år till ett annat.
 
Ja, igår började jag packa födselsbagen till ankomsten. Man vet aldrig när det blir. Och från och med nu kan det egentligen hända när som helst. Spännande och skrämmande på samma gång. Mest spännande såklart! Min gissning är att det inte blir före 1:a maj, men samtidigt så känns det som att jag inte kommer gå hela tiden ut...
 
 
Jag var bara tvungen att lägga ut dessa gosebilderna på Pappa och dotter. Hur söta är de inte? Tror jag tog bilderna i måndags. Mina fina älskade sötnosar. Älskar er!
 
Hoppas onsdagen upplever era förväntningar. Vi ska på möte med Görans revisor kl 13 idag.
Kramar i mängder.
 

Ikea besök

 
38 dagar kvar...
Goddag på er, lite sent ut på dagen idag. Jag har inte varit hemma så mycket och därför inte fått tid att sitta här!

Förvaring, förvaring och åter förvaring. Att hitta passande förvaringsmöjligheter som inte tar för stor plats är inte alltid lätt. Lillebrors rum är inte lika stort som Evelinas, mer avlångt och smalt liksom. Nästan som en gång eller vad man ska säga. Där är det extra viktigt med bra förvaringsplats så att allt inte behöver ligga öppet och synligt. Jag var en sväng på Ikea idag för att se vad de har att bjuda på. Hittade ialla fall dessa fyra saker här under. Väggförvaring till både Evelinas och lillebrors rum, krokar till lillebror och en kudde till lillebrors säng. Tänkte sätta upp det "blå förvaringsnätet" på väggen ovanför skötbordet. Där kan man ha lite salvor, någon leksak i beredskap osv. Tror det kan bli bra. Vad Evelina vill använda sitt till får hon bestämma själv.
Vad tycker ni om krokarna nere till höger då? Jag tyckte de var ganska tuffa, ialla fall för 19kr!
 
Nu återstår väl egentligen bara en vägglampa och skötbordsmadrass. Ikea får in madrass igen i april, trodde hon. Hoppas det. Sen folkens, tror jag nästan att jag vågar säga att jag är färdig med inköp. Känns otroligt bra!
Rummet är inte färdigt än, men jag ska lägga upp bilder när jag tycker att det går att visas för andra. Hehe.
 
Kvar att göra:
 
*Skötbordet ska flyttas från Evelinas rum och saker ska flyttas och sättas på riktig plats i hennes rum.
*Krokar ska upp.
*Förvaring ska upp.
*Säng ska bäddas + att botten ska flyttas upp.
*Resterande saker ska ut från rummet innan vi kan placera ut saker där de faktiskt ska stå.
*Vägglampa + skötbordsmadrass ska köpas och sättas/läggas på plats.
 
Så skönt att göra en sån lista. Inser att det faktiskt inte är alls mycket kvar att göra. Jag som trodde det var massor att pilla med. Det mesta klarar jag själv, men lite småpill kan vara fint att få hjälp med!
Det börjar närma sig nu...
 
 

v. 35

 
39 dagar kvar...
Igår jag gick in i v 35. Tiden flyger, men det börjar bli tungt, riktigt tungt. Orken strejkar ganska ofta och det blir många pauser i det jag gör. På så sätt är jag glad att jag går hemma. Hade jag jobbat skulle jag förmodligen stupat i säng efter varje arbetsdag. Nu har jag lite energi att förbereda och pyssla! Det är mysigt.
Den sista veckan har jag verkligen haft mycket förvärkar. Det märks tydligt hur kroppen börjar förbereda sig, på allvar. När jag blev gravid var det under två år sen jag gick igenom en förlossning sist, hoppas kroppen kommer ihåg vad den gick igenom då och att det på så sätt blir "lättare", eller ialla fall går lite fortare, än sist.
Jag vet hur ont det gjorde men just förlossningen är något jag inte alls är nervös inför. Om jag har så duktiga och kunniga folk runt mig denna gången som då så har jag tro på att det kommer gå lika fint denna gången!
 
 

Nu är barnet ungefär 45 centimeter långt. Du har säkert känt av att barnet hickar ibland. Det sväljer fostervatten, kissar och tränar därmed matsmältningen. Barnet har hittills varit ganska skrynkligt men nu börjar huden räta ut sig. Navelsträngen är generellt cirka 50 centimeter lång och tjock som en tumme.
Vikt 2 600 gram.

Ditt totala fundusmått är nu ungefär 31-35 centimeter. Du kan ha ökat mellan cirka elva till tretton kilo. Så här långt in i graviditeten brukar ledbanden och musklerna i korsryggen mjukas upp. Detta kan göra att du får ont i ryggen. Om värken är besvärande bör du prata med din barnmorska. Många känner sig lättirriterade nu. Bebisen trycker på överallt. Det är svårt att andas, sitta, stå och sova. Prata mycket med din partner så han eller hon förstår vad du går igenom. Nu står magen som högst för att snart sjunka ned lite. Då blir det lite lättare att andas igen. Det är lätt att bara fokusera på förlossningen, men börja också att läsa på lite om amning och livet efter förlossningen. Har du barn sedan tidigare kanske du har glömt en del.


Sovalkov till Evelina

 
Här var det väldigt tyst igår från min sida. Vi kom hem från Sverige runt 17 tiden och låt oss bara säga att det var en hel del att packa upp. Vi passade på att köpa med oss lite extra mat från Sverige denna gången eftersom vi inte riktigt har planerat när vi ska åka ner igen. Nästa gång är vi fyra stycken - galet att tänka på!
 
Evelina har varit ute mycket under helgen. Något jag tycker är viktigt. Vi brukar ta några pauser och gå in för lite mat och dricka, ladda batterierna och sen ut igen! Älskar att bara kunna sätta ner foten 10cm och vara på backen. Det är väldigt stor skillnad mot vad vi har här hemma, fyra våningar upp. Utan hiss... Man känner sig så fri att bara kunna öppna dörren och låta Evelina springa ut, fritt! Underbart. Längtar tills våren/sommaren då man slipper alla dessa tunga kläder som skapar irritation hos både henne och mig när de ska kläs på.
Det blev ialla fall många små cykelturer för Evelina i helgen. Hon älskar att cykla! Katten och kudden skulle självklart med de också. Lillfian min.  <3
 
 
Jag och pappa diskuterade i helgen. Vi kom fram till en lösning som gjorde mig överlycklig! Han ska bygga sovalkov inne i "mitt hus", till Evelina. Där ska vi sätta in en tältsäng som hon ska sova i. Hon kommer få fönster där inne så egentligen blir det som ett litet rum, men man får liksom gå rätt i sängen så att säga. Radio, lampa och mjukisdjur kommer göra henne sällskap där inne. Det öppnar även möjligheter för oss att kunna vara inne i huset då hon lagt sig. Innan var det inte möjligt då allt liksom var en öppen planlösning i huset.
Tror detta blir perfekt! Vi mätte och diskuterade, mätte igen och kom fram till 1x2,25m blir perfekt. Det ska vara klart till nästa gång vi kommer. Tack pappis!
 
Här skiner solen och jag har precis blivit färdig med dammsugning och tvättning inne på toaletten.
Hoppas ni har en fin måndag.
Kramar från mig.
 

Helg med familjen

 
Goddag lördag! Visst är det något speciellt med fredagar, speciellt kvällarna. Man känner liksom ett visst lugn sänka sig och man vet att helgen är här. Det är två lediga dagar, tillsammans, hela familjen.
För mig har alltid lördagar varit speciella, eftersom att Göran jobbar lördagar så är inte längre fredagar något speciellt för min del. Det är lördagarna jag ser fram emot. Denna helgen är vi alla samlade två dagar kring frukostbordet, det är väldigt speciellt och något jag kommer leva på länge. Jag vet att jag pratat om det nästan hela veckan. När alla andra tar en hel helg som en självklarhet tar jag en hel helg som lyx! Se det så.
 
 
Nu ska vi ta och sparka igång dagen här, tillsammans med en otålig Evelina som hoppar upp och ner och VILL UT!!!
Ha en riktigt fin lördag allihop.
Lördagskramar.
 

Bilprovning

 
Om jag är nervös inför Bilprovningen som ska äga rum idag kl 15:40 i Lysekil? Svar, ja! Inte för att jag tror att bilen inte går igenom, mer för att jag har väldigt dåligt med tid att få fixat den om det skulle vara något riktigt fel.
Jag har ett orosmoment, dock tror jag inte de säger något om det på besiktningen, men man vet aldrig. De ändrar regler över natten på allt nu för tiden så jag vågar inte ta ut något i förskott. Det är ialla fall något jag måste prioritera att fixa under sommaren, kosta vad det kosta vill.
Ni kan väl hålla en tumme eller två för min skull idag ialla fall? Tack på förhand!
 
 
Hm. Denna bilden var jättesuddig på Evelina så jag gjorde helt enkelt om det till ett "antikt foto" istället. Tycker det kan bli ganska stiligt ibland, vad tycker ni? Jag tycker det blir lite 70-tals stuk över den när det från början är ganska suddigt och basfärgerna "skriker ut", alltså den röda tonen och den gula som vi ser här, hänger ni med?
Kramar <3
 

Dagens första

 
Nu har jag suttit 20 minuter och avnjutit dagens bästa och dagens första måltid! Just precis, frukost. Det finns inget bättre, på hela dagen. Middagen kan vara god, lunchen likaså, men känslan är inte den samma. Det är mina ord. Avslutar nu en mysig stund till radion och god mat, med en Kaffe Latte. Jag är så glad att jag kan dricka det igen. I början av graviditeten var det pyton med kaffe, alla sorters.
 
Idag dricker jag kärlekens dryck ur kärlekskoppen jag fick av min lilla Evelina på min första morsdag. <3 Då blir det såklart extra gott.
 
 
Inom 3 timmar sitter vi i bilen mot en helg i Sverige. Ser extra fram emot denna helgen när vi åker alla tre, samtidigt.
Vad ska ni göra i helgen?
 
Nej, nu ska jag hoppa in i en dusch och sen packa det sista. Trots att vi har det mesta i Sverige är det alltid lite nödvändigheter som måste med. Alltid är det något man glömmer, men det är en del av tjusningen. Haha.
Trevlig helg på er alla! Kramar.
 

BarnasHus

 
Jag har varit på ännu en gravid dejt idag! Tycker det blir mer och mer trevligt för varje gång. Idag var vi på Alnabru för att gå och se inne på BarnasHus. Gud så mycket fint det finns där alltså. Bägge fastnade framför hyllan med 70% på kläderna! Där hittade jag massa fint. Men vad ska man med så mycket kläder till bara för att de är fina? Det går inte att tänka så. Hur som helst blev det ett set med ull. Body och tillhörande byxa. Svårt att veta hur vädret är i slutet av april och ull går alltid att använda. Tänk att leva 9 månader i 37 grader och helt plötsligt kastas ut i blåst och mindre varm temperatur. (Usch så drastiskt det lät!?) Jag tänker att det kan vara fint att sätta på som första gångsplagg ialla fall. Det blev i grått. Fint och neutralt.
 
Jag ska fota det och lägga ut senare men nu är jag så trött att jag tänkte lägga mig en stund på soffan och vila mina blå.
Tack för ännu en trevlig dag!
 
 
Det var precis att jag fick av mig ringen idag. Fick spola länge länge med kallt vatten inna på toaletten. Kände att det liksom började pulsera i fingret, och då är det på tiden att ta av den kände jag. Risken är att de annars blir tvungna att klippa av den, då är det bättre att gå utan den sista tiden. Känner mig redan mindre svullen pga. det. Kanske just därför jag varit med svullen i den handen? Hm...?
 
Ikväll ska vi ner till svärföräldrarna och äta middag. Skönt att slippa tänka på det när det är "sista kvällen hemma" innan helgen, imorgon åker vi ju. Åå ska bli så mysigt att åka alla tre för en gångs skull.
Jag har fått packat det mesta, det som liksom går att packa såhär dagen innan. Kylvaror och det sista får jag ta imorgon. Det är alltid massa småplock att göra innan man känner att man kan lämna hemmet för helgen. Hehe.
 
Äntligen fick jag också tömt lillebrors rum på saker som "bara står" och som ska kastas! Så nu står faktiskt sängen på plats där inne. Känns så verkligt och nära nu på något sätt, läskigt. Vi ska bära ner allt i bilen innan vi hämtar Evelina sen. Jag vill bara få ut allt. Helst NU.
Trevlig torsdag alla där ute! Kramar.
 

Grattis mamma!

 
Idag är det ingen vanlig dag för det är min mammas födelsedag hurra hurra hurra!
Stort grattis på 58-års dagen världens bästa mamma. <3
Dagen till ära bjuder vi här i Oslo på många plusgrader och strålande sol. Hoppas du får en fin dag!
Kram.
 
 
 

Matglad

 
Ja, en dusch var alldeles nödvändigt för lilltjejen igår kväll. Man kan väl tycka att jag borde satt henne i badkaret efter denna måltiden, men så blev det alltså inte.
Ser ni på den nedersta bilden hur trött hon är? Ögonen är nästan svullna för att de tvingar sig att hållas öppna. Stackars liten. Men när jag frågar om hon vill sova är det ett bestämt nej som kommer, med en gång. På dagis har jag sagt att om hon säger att hon vill sova, vilket hon faktiskt gör ibland, så är det okej med en vila på 30 minuter ca. Hon kan komma och säga: Sova en timme i sängen, eller, Sova i vagnen... Sötfis. Så frågar hon efter nappen och kudden. Undrar hur det går i bilen till Sverige på fredag. Vill inte att hon ska sova för länge. Hm, måste komma på något smart där. Det är nu vi skulle ha DVD-spelare på nackstöden...
 
 
Här varieras det väldigt vad Evelina dricker ur. Saft vill hon gärna ha i koppen. Mjölk får hon i ett vanligt glas, fast i plast. Och välling i flaska såklart! Så här varieras det. Är ialla fall glad att hon är matglad och drickglad!
 
Nu ligger en maskin tvätt i maskinen och efter den ska jag slänga in bebiskläderna så det är färdigt! Tänk att det är så nära att vi börjar tvätta kläder redan. Spännande.
Imorgon ska vi tömma lillebrors rum på sånt som inte ska vara där, kasta eller vad vi gör med det vet jag inte, men bort måste det ialla fall! Ska bli så kul att hålla på med att bädda säng och pyssla där inne nästa vecka. Skötbordet ska in dit också. De få gångerna vi använder det till blöjbyte på Evelina så kan vi bara gå in i det rummet och göra det där. På så sätt får Evelina bättre plats i sitt rum också. <3
 
Jag känner mig som en klubbad säl och tror jag måste stänga ögonen lite innan det blir fullt ös här med Evelina. Aldrig innan har jag behövt vila mig på dagarna, men för att orka och inte bli irriterad och övertrött så måste jag.
Puh! Det är inte lätt att vara höggravid och mamma till en 2½ åring inte. Men det är värt allt "besvär"!
Kramar till er och trevlig onsdag.
 

Extra volym

 
Haha, här ser det visst ut som att jag försökt få någon typ av extra volym i Evelinas hår. Så är alltså inte fallet. Hon kom hem från dagis, efter att ha varit ute mer eller mindre hela dagen, då ser man ut sån. Tydligen. Tror hon varit väldigt varmt/svett. Det är en svår årstid nu. I solen kan man tro att det inte är nödvändigt med mössa, men då tar man grundligt fel och ligger nog ett par dagar i sängen efteråt. Det är som att be om en förkyldning.
Här är ett bevis på att ialla fall Evelina går med mössa på sig, trots solen!
 
 
Jag har precis kommit hem från Furuset. Tog mig en promenad dit efter att jag lämnat Evelina. Lämnade tillbaka en film jag lånat på biblioteket. Trodde inte jag skulle komma hem igen. Ryggen värkte något fruktansvärt! Men det gick tydligen, för här sitter jag nu i soffan hemma. Det är så jobbigt att vara orörlig. Längtar tills jag kan gå långa promenader med barnvagn, inte långt kvar nu. Och då är det förmodligen mycket bättre väder. Mmm!
 
Kramar till er.
 

Skyfall

 
Jag såg nästan färdigt filmen igår, har en liten del kvar. Att jag var tvungen att sluta berodde på att Evelina kom inspringandes som en galning, pappa hade hämtat henne på dagis och jag glömde helt bort både tid och rum medan jag tittade på filmen. Den är verkligen bra. Möjligvis lite seg i början, men det kommer sig tycker jag. SKa se det sista nu när Göran är iväg och jobbar en sväng och Evelina fortfarande är på dagis.
 
 
Jag är så himla nöjd idag när jag nästan fått ordnat upp i alla papper som ska in till Nav/FK. Känns alltid skönt när sånt som man inte riktigt förstår sig på blir överskickat till personer som jobbar med det och kan det (ialla fall borde kunna)! Denna gången tror jag att jag ska vara lite smart. Mja, ska kolla upp lite saker med Görans faster, som tack och lov jobbar på Nav, dock inte det kontoret som jag tillhör, men vi kan alltid ringa henne och fråga. Bara det är guld värt verkligen! Jag tror inte det är meningen att vi "normala" människor ska förstå oss på de där papren som verkar stå skrivna på grekiska... När man sen ringer och ber om hjälp får man till svar att det är arbetsgivaren som ska hjälpa till med sånt. När man skickar iväg alla papper till arbetsgivaren i hopp om hjälp får jag tillbaka allt där det står att Nav ska hjälpa till med sånt. Då blir man lite förvirrad och irriterad och går helt enkelt och sätter sig i kö och väntar på att få sitta ansikte mot ansikte med en på Nav. Idag hade jag väldigt tur och fick prata med en dam som var väldigt hjälpsam. Hon fyllde till och med ut resterande för mig! Nu har jag alltså bara en sak kvar att kolla upp, vilket är försent idag, så det får bli imorgon. Sen ska jag skicka in allt! Puh.
 
Nu blir det soffläge & film till mina kärlekar kommer hem!
Ha en trevlig tisdag mina vänner. Kramar.
 

Pose og sekk

 
Gud så skönt solen skiner här! Man blir lycklig av att känna dess strålar och veta att våren är på väg på riktigt, med stormsteg nu. Underbart!
Jag har fått tvättat en välbehövlig maskin tvätt, tycker nästan jag gör det varje dag nu för tiden!? Kanske jag tar mig tid att inte få tvättkorgen sådär överfull... Men å andra sidan är det heller inte sådär väldigt trevligt att ha massa tvätt som hänger på tork varje dag, mitt på golvet, heller. Men man kan inte få både i "pose og sekk", som de säger så snitsigt här i Norge. Gillar det uttrycket! Ni förstår det va?
 
 
 
Jag tänkte trycka igång den nya Bond filmen, Skyfall här nu. Skulle sett den i fredags men något annat dök upp. Är det någon som sett den? Hoppas den är så bra som jag tror.
Passar på att fylla på dagens energiförråd med kiwi också. Mumma! Bilderna är tagna precis vid våran altandörr, ni ser hur solen riktigt speglar i kiwin va? SÅ skönt väder har vi här nu. Jag tror Evelina lekt av sig riktigt på uteleken idag, så hon kommer hem trött och gosig (läs;grinig). Det återstår att se!
 
Soliga måndagskramar till er alla! <3
 

Upp & Ner

 
Nu har jag precis kommit innanför dörren, för en stund sen ialla fall. Jag har varit hos läkaren och hämtat ut den saknade delen till Tripp trapp stolen från Stokke. Skönt att det gick bra denna gången. Fick fel delar sist, men nu så.
Jag la precis på telefonen med Gemoneybank. Vi var tvungna att ta upp ett lån genom dem när vi köpte soffan. Det var så himla bra genom just dem pga. att det skulle vara 4 månaders räntefritt! När jag nu fick första räkningen så står det att vi ska betala 110kr i ränta. Arg som ett bi ringde jag upp dem och sa hur det låg till. Jag fick till svar att jag skulle se bort från den räkningen jag fått, så skickar de en ny, korrekt. Ah, älskar när saker klaffar och går som man vill.
 
 
 
 
Det gick inte riktigt som vi ville hos läkaren bara. Blodtrycket var skyhögt igen - 165/85. Inte bra. Tur att de andra proverna var fina ialla fall! Vi tog nytt tryck efter 15 min, då var det nere i 145/70. Det är verkligen upp och ner, hela tiden på så kort tid. Till och med läkaren tyckte det var lite lustigt och konstigt.  Han ville ha tillbaka mig igen för ny test. Det är ett himla spring där. Börjar nästan tro att de tycker om mig som pasient. Haha, nejdå. Visst är det betryggande att de följer upp, synd bara att jag har så lång väg att komma mig dit. Nästa gång måste jag dessutom ta med mig Evelina, för då är det påskledigt på dagis. Hoppas farmor inte har något emot att ta sig en tur med oss, eller om hon kan passa Evelina hemma hade det såklart varit det bästa.
 
Nu tänkte jag slänga in en maskin tvätt. Solen står högt på himlen och den snön som kom i lördags är helt borta nu! Hoppas den sista irriterande snön kan försvinna också, speciellt den hala isen som ligger på sina ställen.
Kram till er.
 

Aker brygge

 
Idag har vi nästan varit ute hela dagen. Vi tog oss en tur ner till Vippetangen runt 12 tiden och gick hela vägen till Aker brygge och den till ända, sen gick vi tillbaka igen. Det är nog närmare 7 km. Jag kan säga att jag kände det i ryggen det sista, annars gick det väldigt bra och det var hur skönt som helst. Det har varit sol men blåsigt. På vägen tillbaka somnade Evelina i vagnen, som jag tog med mig för säkerhets skull. Hon fick sova en halvtimme och blev jättesur när vi sedan väckte henne. Stackars. Hon var på dåligt humör efteråt som höll i sig fram till vi kom hem. Jag gosade upp mig i soffan tillsammans med henne när vi kom hem och hon fick en isglass och en flaska välling. Det hjälpte! Nu sover hon gott i sin säng efter att ha varit ute i 5 timmar. Jag är jättetrött så jag förstår att hon var nanig. Har dessutom ont i huvudet efter den konstanta och kalla blåsten. Brr.
 
Nyligen kom jag upp ur badkaret där jag legat i 40 minuter i varmt vatten. Underbart! Jag hör att sängen börjat viska och den viskningen blir högre och högre. Inte länge kvar tills jag går och får tyst på den känner jag.
 
 
 
Vi sätter punkt för en jättemysig hemma helg. Imorgon är det läkarbesök och pakethämtning som gäller här!
Trevlig söndagskväll. Kramar.
 

Pappahjälparen

 
Vilken underbar dag/kväll det var här igår! Solen var framme helt till lite före 18 igår kväll och det var både varmt och skönt när man befann sig där den var.
Idag vräker snön ner här... Usch så tråkigt. Nu hade motorvägar och andra vägar börjat torka och så kommer detta, ja, det är väl bara att bita ihop. Det var för bra för att vara sant att snön skulle försvinna för i vår och inte komma tillbaka förän i höst/vinter. Så är det väl varje år. Man tror och hoppas och blir irriterad! Haha.
 
Än så länge tror jag att vi håller oss inne idag. Det är så lurigt att gå ut när snön lägger sig uppe på isen, då vet man liksom inte riktigt vart det hala är. Om det är svårt då du ser isen så är det ialla fall svårt när den är täckt med några millimeter snö! Nej, vi har det trevligt som vi har det just nu. Evelina går nöjd runt med en skål vindruvor och leker med dockan. Själv tänkte jag laga mig en kopp kaffe, krypa upp i soffhörnan och läsa lite.
 
Vad gör ni idag? Snöar det på er också?
Kramar från oss.
 
 
Evelina tyckte det var kul att åka med pappa på trucken igår. Dock var det lite läskigt när massa gubbar kom fram och hälsade på henne inne på fiskehallen! Haha. Sötfian min.
<3
 
 

I pappas bil

 
Det finns alltid något att göra, eller? Nej, igår hade vi inget att göra. Ialla fall inte medan vi väntade på att pappa skulle bli färdig inne på centralen där han skulle lämna fisk. Då tar mamma fram mobilen och fotar lite. Och vips, så glömmer fort Evelina att hon hade tråkigt. Speciellt när man får se bilderna på sig själv efteråt! En tablettask med smurfgodis gjorde heller inte saken värre - det var ju ändå fredag!
 
Vi var med Göran en sväng till flygplatsen igår eftermiddag och hämtade varor. Det är alltid skönt att komma ut och Evelina ÄLSKAR att åka pappas bil, den är så stor och hög! Det är extra spännande pga. det.
Vi har slutat att lägga Evelina på dagis på dagarna, om hon inte ber om att få sova lite såklart. Dock somnade hon samtidigt som hon åt godis i bilen igår. Då är man trött tänker jag. Gott med en liten vila på 30 minuter, mindre poppis när vi skulle väcka henne, med solen rätt i plytet dessutom. Men en mysig körning blev det!
 
 
Mammas lilla glada skrott <3
(Ja, detta var efter hon sovit!)
 
KRAM
 
 

Tid för fredagsmys

 
Istället för en skål med massa godis prioriterar jag god mat, mättsam mat som gör att man slipper äta någon "kvällsmat" senare. Sen om det blir något sött efter maten så blir det inte i de mängderna som det hade blivit om jag varit hungrig och ätit något slafs bara! Göran tyckte det var supergott och han åt så att det nästan rann ut ur öronen, tyckte jag skymtade där nämligen... Haha. Räknade ut att denna måltiden kostade 25kr. Ganska kul att tänka över vad maten kostar ibland, per middag liksom. Köper man impulsivt, utan planering så blir det oftast dyrare, detta har jag planerat sen flera dagar och dessutom använt resten av gurkan vid tidigare matlagning, även tomaterna. Då behöver det inte bli så dyrt. Inte ens när det är tid för fredagsmys mat! Tack för First Price.
Bebis verkar överlycklig för maten och slår kullerbyttor så magen nästan vränger sig! Mys <3
 
 
Göran är iväg och jobbar en sväng faktiskt. Skulle till flygplatsen och hämta räkor, trist, men jag klarar mig med Gladiatorerna och en bebis som håller mig (aktivt) sällskap!
Vad hittar ni på ikväll? Kramar till er alla!
 

Nattvandraren

 
Dagens måsten är redan gjorda och det känns väldigt skönt. Jag ska bara tvätta lite inne på toaletten senare.
Under morgonen har jag fått handlat bröd och en present från Göran till pappa. Vi ska dit nästa helg. Längtar!
Blir lite speciellt att vi åker bägge samtidigt, i samma bil. Kan räkna på en hand hur ofta vi gjort det innan.
Måste väl erkänna att jag är lite nervös inför besiktningen, tänk om den inte går igenom. Då har jag ganska bråttom med att få fixa det innan det är bebisdags här! Men det kan inte vara några stora fel ialla fall. Ska oavsett bli skönt att få det gjort, att inte vänta tills sista dagen innan det blir körförbud.
 
 
Vi har förresten fått oss en riktig nattvandrare här hemma. Haha. Varje natt kommer hon in till oss, säger att hon vill se på tv. Jag gör enligt boken, följer med henne tillbaka till sängen, lägger henne och stoppar om henne. Viskar; nu ska vi sova lite till, stryker henne på huvudet och går ut igen. Knäpptyst. Jag hade mer än gärna bara lyft på täcket när hon kommer in till oss, men hon somnar inte där, av någon anledning förknippar hon inte att ligga i våran säng med att sova. Det är synd, för det är så himla mysigt! Tänk om hon visste hur många nätter hon faktiskt har sovit i våran säng, som liten bebis. <3 Min lilla bebis, min Evelina.
 
Ha en trevlig fredag mina vänner.
Kramar.
 

Barndomsmat på skolan

 
Jag har haft en superdupertrevlig kaffe-dejt! Det var så himla skönt att möta någon som förstår! Vi skrattade ganska många gånger pga. att det var komiskt hur lika vi tänker/gör i vissa situationer.
Jag ramlade nyligen innanför dörren här efter 3 ½ timmar ute. Vi ska mötas nästa vecka också, då blir det på Alnabru. Ser redan fram emot det.
 
 
Det blev ingen mat i magen ute så därför slängde jag in en Gorbys/Pirog i micron nu när jag kom hem. Tycker faktiskt de är väldigt goda. Medan den stod inne så kom jag och tänka på när vi fick sånna i skolan. På Lexby. Man fick ta 2 st vad jag kommer ihåg, men kommer också ihåg hur killarna tävlade i vem som klarade att äta flest. Hörde någon som tryckt i sig 8 st (hur han nu lyckades med det när man bara fick ta två?), jag blir nästan mätt efter 1, tillräckligt mätt av 2 ialla fall. Haha. Vilka minnen. Barndomsmaten på barndomsskolan.
Det var tider det! Var bara tvungen att lägga upp en bild på det helt enkelt.
 
Ha en trevlig torsdag mina vänner.
Kramar.
 

Förmiddagsdejt

 
(Tidsinställt)
Just nu sitter jag förmodligen och surplar i mig en kaffekopp med mamman från dagis (som jag pinsamt nog inte ens vet vad hon heter!) och pratar om aaaaallt vad graviditeten innebär. Det är så himla skönt att möta någon som är i samma båt och som inte tycker det man säger är konstigt, utan kanske till och med känner igen sig.
Jag ser ialla fall fram emot att komma utanför dessa väggarna lite...
 
 
Inatt har Evelina förresten sovit hur bra som helst igen. Hon vaknade 07.15, men eftersom hon sovit natten igenom så gjorde inte det något att det blev lite tidigt. Jag satte på barnkanalen för henne och gick och la mig i en timme igen. Skönt att hon är så tålmodig och kan sitta för sig själv i pyamas, mysa med sina mjukisdjur och se barnprogram. Jag har däremot inte sovit efter att Göran gick upp tills dess att Evelina kom in, det är 3 timmar. Har legat och vridit mig hur många gånger som helst och hur många toalettbesök det blev tappade jag räknningen på. Det ska inte vara lätt minsann! Jag somnade om en timme när Evelina satt och såg tv. Konstigt!
 
Vad gör ni i solvädret idag?
Kramar från Oslo!
 

Ett fyrfaldigt leve för min pappa

 
Idag är det verkligen ingen vanlig dag, MIN pappa fyller nämligen 60år idag, hurra hurra hurra! <3
Grattis världens bästa pappa, på DIN dag. Vi firar när jag åker till Lysekil nästa helg!
 
 
Jag älskar dig!
 

Hemsk natt

 
Jag måste bara visa er hur resultatet med gardinerna blev! Detta är samma bild, bara att jag har spegelvänt en, för att ni helt enkelt skulle få en helhet på hur det ser ut. Vårat fönster är mycket större än det bilden visar. Men visst blev det ganska fint? Eller vad tycker ni?
Glömde förresten berätta att lillkillen i magen ligger med huvudet nedåt i magen. Trots att han kan vända sig flera gånger och kanske inte ens fästa huvudet, så känns det bra att han ialla fall har hittat rätt ställning ialla fall, så att han vet vilken han ska avsluta med där inne, haha!
 
 
Imorgon ska jag träffa en av mammorna på Evelinas dagis. Vi ska ta en kaffe här borta på Furuset bara. Ska bli jättetrevligt. Hon är 1-2 veckor kortare än mig i graviditeten, så vi är helt lika nästan! Det finns ju inget som säger att jag föder före henne bara för det, allt kan hända! Spännande.
Tycker det är väldigt trevlig att ha kontakt med en i samma sits som mig, som heller inte bor så långt ifrån och dessutom har barn sedan innan. Tror vi är ganska lika i ålder också, det ska jag ta reda på mer om imorgon. Hehe.
 
Här har vi (läs; jag) kommit fram till att det är mycket bättre om Göran hämtar Evelina. Hon krånglar bara när jag gör det och jag med mina hormoner blir bara irriterad, utan anledning. Så, så kommer vi göra nu framöver!
 
Inatt hoppas vi också på mera sömn, för oss alla. Ialla fall för mig, som kan räkna på en halv hand hur många timmars sömn jag skrapat ihop under natten... Evelina har vaknat 8 gånger och kom in en av de gångerna till oss. Då var kl 01:15 - hon ville se på tv!!! Ni förstår va? Jag tog henne i handen och följde med henne in till hennes rum. Där somnade hon en liten stund, men fortsatte att vakna upp. 06:00 kommer hon in igen och då vill hon inte sova mer. Jag vet att jag inte somnade före 01:15 pga. att hon vaknade så många gånger fram tills då. Det har varit en riktigt hemsk natt.Turligt nog är de nätterna väldigt få, ialla fall har de varit det tills nu...
Räknar med att Göran har med sig en riktig tröttis hem, som förhoppningsvis vill sova inatt. Blir galen annars.
 
Trevlig kväll på er alla. Kramar.
 

När livet tar en vändning

 
Idag har jag varit väldigt effektiv och duktig. Jag har dammsugit och tvättat golven, vikt ihop torr tvätt, bytt dukar. Nu sitter jag i soffan och väntar på att golven ska torka så att jag kan ställa mig och stryka gardiner som ska upp i sovrummet. Ni vet de som jag köpte igår, de passade inte till sovrummet pga. de ringarna som de ska hänga i. Gardinstången sitter alldeles för tätt intill rullgardinen så de blir liksom inte hängande löst. Synd för de hade verkligen passat fint där. Dock kommer de bli fina i vardagsrummet, längden var helt perfekt, så de ska bytas när Göra kommer hem och jag kan få hjälp. Älskar när det luktar rent och är rent i lägenheten, när jag dessutom vet att det ligger rena dukar och rena gardiner trivs jag som fisken i vatten! Varför gör man inte det oftare?
 
 
I mina ögon och tankar har jag redan två barn. Två barn som leker och har kul med varandra. Jag har förberet rum och tvättat kläder till våran nya familjemedlem. Vi har satt upp gardiner och ordnat för ankomst helt enkelt. Och som vi längtar och ser fram emot en till röst som ska höras här hemma (på gott och ont).
Jag vet en till som hade sett fram emot att bli mamma. För första gången. I måndags fick hon en chockerande besked av läkaren, han sa att det inte gick att hitta något hjärta som tickade längre där i magen. Det finns inga ord som kan väga upp det hon och hennes kille känner. Det går heller inte att förstå om man inte varit med om det. Jag kan bara visa medkänsla och beklaga sorgen. 
Idag kommer mina tankar gå till er, Josefin. Två ljus brinner på bordet, ett för dig och för din lille Elliot som aldrig fick se dagens ljus. Livet är för det mesta underbart, men ibland undrar man bara; varför?
Lycka & glädje, Orättvisa & sorg - det är vad livet fylls av, och handlar om. 
 

Gardinlängder till sovrummet

 
Idag har jag varit hos min barnmorska. Alla värden var fina så det är inget jag behöver gå runt och tänka på tills nästa gång jag ska till läkaren (vilket är redan på måndag), och det är skönt!
Jag fick fylla i en blankett hos henne idag. Den handlade mycket om hur man mår som gravid, hur många barn man har och hur gammal man är. 10 frågor. Efteråt skulle vi sitta ner och diskutera runt mina svar. Därför var jag där i en timme idag, istället för som vanligt, 30 minuter. Det gjorde inte mig något, utan det var bara trevligt.
 
 
När jag var färdig hos BM åkte jag till Kiwi för att handla lite färsk frukt och grönsaker. Älskar att ha en fräsch fruktskål, det är så mycket lättare att äta frukt då än när liggetiden börjar närma sig en vecka. Evelina älskar också frukt! Banan är väldigt gott tycker hon, och vindruvor. Det ser jag därför alltid till att det finns på fatet!
Idag kom jag ihåg att köpa kattsanden på Europris som jag glömde igår. Även klorin som var det andra på listan.
 
 
När jag gick rundan där inne i affären fick jag se dessa gardinlängderna till bara 50kr /st. Tyckte det var ganska fin pris och väldigt fina gardiner. De är tänkta till sovrummet, men tänkte testa om längden passar även i vardagsrummet. I så fall går jag dit och köper ett par beige imorgon. Har bara två gardiner att byta med, vill gärna kunna byta mer efter årstid, håller ni inte med? Inne i vårt sovrum har jag bara två par svarta och då passar väl dessa krämvita bättre när våren och sommaren är här, jo, det tycker jag nog.
140x220cm är dessa och jag är rädd för att de som passar perfekt i vardagsrummet är 240cm långa. Hm, får mäta lite och sen när Göran kommer hem och kan hjälpa till att hålla. Han behöver nästan inte ens stå på stol heller. Haha.
 
Nu tänkte jag lägga benen högt i soffan och se The Hobbit som hade biopremiär i december! Spännande.
Ha en fin tisdag, Kramar.
 

Överraskning från Expert

 
Titta vilken fin överraskning min älskling kom hem med förut! Jag hade väl fått en hint om att han skulle köpa nåt liknande då han ringde och sa att han var på Expert. Men gud, så glad jag blev för denna kapselhållaren!
Det ser mycket fräshare och finare ut när kapslarna ligger sorterat i ett ställ, istället för huller om buller i en skål, som det gjort fram tills idag. Tack min kära! <3
 
 
Johodå, jag fick tvättat kylskåpet idag. Så grisigt det blir utan att man egentligen tänker på det. Så fort man spiller något (även efter man torkat upp "allt") där inne så rinner det och lägger sig under kanterna på listerna och med tiden börjar det lukta. Skönt att vara färdig med det. Kasta lite förpackningar som stått öppnade länge och vissa som till och med gått ut.
Jag har också tvättat två maskiner med smutstvätt idag. Älskar när man kan se botten på tvättkorgen...
På tal om tvättkorg, det står nästan överst på min önskelista eller saker som jag verkligen behöver. Våran som vi har är i tyg och har börjat förfalla. Jag skulle vilka ha en plastkorg i vitt. Inte så liten att den blir full av bara ett par brallor och en tröja. Finns det på Överskottsbolaget tro? Får undersöka saken.
 
Nu ska jag gå och hämta Evelina strax. Hon ville absolut inte gå till dagis idag, tror det gick över ganska fort!
Trevlig måndag. Kramar.
 

En ond cirkel

 
Att mata fåglarna måste vara något av det roligaste Evelina vet. Hon verkar förstå att de behöver mat och säger ofta; Åå, ge till pip pip! Speciellt om det blivit nån bit av en smörgås kvar efter frukosten. Ganska gulligt tycker vi.
 
Idag har jag en sak på schemat som bara måste göras. Kylskåpet luktar surt av någon anledning. Kanske var det mjölken som läckte för någon vecka sen, men jag torkade ur hyllorna med våt trasa så jag vet inte om det är något annat. Blir illamående varje gång jag öppnar dörren ialla fall, så det ska göras idag oavsett när det blir. Hoppas egentligen på lite hjälp, eftersom jag vill ha in allt så snabbt som möjligt igen, så jag väntar nog till Göran kommer hem.
Jag har några saker som jag skulle köpa på Europris idag, dock kommer jag inte ihåg vad det var, mer än kattsand. Varför har jag så svårt att skriva upp saker på lappar? Jag satt och tänkte igår att jag skulle skriva upp det, men även den lilla detaljen glömde jag. Skärpning på denna damen här alltså!
 
 
Vi har märkt stor förändring här hos Evelina. På helgerna behöver hon absolut inte sova på dagarna längre. Nattningen på kvällen blir försenad lika länge som hon sover på dagen och mera långdragen, hon kommer på saker som hon vill göra och håller liksom oss kvar i rummet för att hon låtsas bli ledsen. Så här behöver vi göra något. Idag vaknade hon kl 7 pga att hon sovit igår på dagen. Närmare en timmes lur i bilen blev det. Nattningen igår blev inte före kl 20 och hon vaknade som sagt tidigt... Det blir en ond cirkel. Sa till på dagis idag att om hon somnar så ska hon inte sova längre än 30 minuter. De dagarna hon vaknar sent här hemma behöver de inte lägga henne på dagen i dagis, det är jag som ska säga till då jag lämnar på morgonen! Hon blir 2½ i maj, så jag tror det blir en ganska naturlig övergång, de gångerna hon är märkbart trött på dagarna är det inte värre än att hon får lägga sig en liten stund på dagen. Det är bara inte den stressfaktorn som det var förr med att hon MÅSTE sova på dagen. Känns väldigt skönt, men lite ovant.
 

v. 33

 
Idag säger vi hej till v 33! Tiden verkligen rasar fram  och jag hänger knappt med, känns det som. Är såklart glad att tiden går för nu börjar tröttheten komma mer och mer och framförallt kraftigare. När jag var gravid med Evelina var jag sjukligt trött i början. Den tröttheten jag har nu kan jämföras med den jag hade då. Konstigt att det kan vara så olikt från gång till gång.
För övrigt så är det himla liv och rörelse från min inneboende i magen och jag älskar det, det blir en sån närhet som ingen annan är med om. Bara vi två. <3
 
 

När man mätt aktiviteten i hjärnan har det visat sig att det händer saker även när barnet sover. Kanske drömmer det redan. Nu kan barnet skapa röda blodkroppar och underhudsfettet lagras. Bebisen uppfattar ljus och mörker, natt och dag. Om barnet kan fokusera blicken redan i livmodern är forskare inte helt eniga om. Några hävdar att barnet lär sig fokusera först under första till andra levnadsmånaden.
Vikt 2 200 gram.

Ditt magmått (symfus-fundus) är nu 29-34 centimeter. Det varierar något beroende på barnets storlek och fostervattenmängden. Huvudsaken är att magen växer. Tänk inte för mycket på vikten, tänk istället på vad du äter och att du äter nyttigt. Ladda med kolhydrater inför förlossningen. Mycket grönsaker är också bra och ett par frukter om dan. Många tänker på förlossningen nu.


Vardagslyx

 
Tänkte kika in och önska er en fin lördag! Här har vi strålande sol och klarblå himmel. Den där snön som jag trodde skulle komma har hållit sig borta och det är vi glada för.
Nu börjar magarna kurra här lite och det är snart dags för middag hos Görans föräldrar.
 
Jag och Evelina var ute och gungade tidigare idag. Efter närmare en timmes lek ute så åkte vi med farmor till en ny affär här i närheten och köpte det sista hon behövde inför kvällens middag. Då fick jag faktiskt frågan om vi ville komma dit imorgon på middag också. Efter att hon berättat vad hon ska laga, så kunde jag inte låta bli att tacka ja; helstekt örring, potatis, sandefjordsmör och broccoli! Mums. Vardagslyx.
 
Här var vi helt utslagna efter att varit ute en tur så Evelina sov i närmare en timme, Göran sov i sängen och jag slocknade här på soffan. Underbart att bara få stänga ögonen i 20 minuter, det räcker för mig, även om det är lite jobbigt att gå upp från soffan sen. Hade gärna legat kvar i morgonrocken länge, länge. Haha. Latfia!
 
Trevlig lördags eftermiddag/kväll till er alla! Kramar.
 
 
<3
 

Mysmorgon

 
Mysig morgon med frukost tillsammans för mig och Evelina! Det började ännu bättre med en härlig sovmorgon, för oss bägge. Lite över 8.30 kom en tröttis in till min säng, då efter att ha sovit heeela natten utan ett enda pip. Vi är verkligen glada att nattsömnen fungerar såpass bra som den gör och gjort hela tiden.
 
Nu har Evelina bänkat sig, efter att ha ätit jätteduktigt till frukost, framför tv:n och ser på det vanliga lördagsprogrammet.
Tröjan på bilden fick jag av pappa i julas. Eftersom jag bara har gått upp 4kg än så länge så passar den som handen i handsken just nu!
 
 
Trots att himlen ser mörk ut så tänkte jag att vi skulle ta oss en tur ut nu. Måste "rasta" Evelina och själv vill jag sträcka lite på benen! Hoppas inte det kommer mer snö nu när det som ligger nästan är borta, ialla fall från vägarna. Det är inget man kan göra något åt, men hoppas går ju.
 
Ikväll ska vi ner till Görans föräldrar och äta lite mat, som vanligt på de lördagarna som de är hemma. Tycker det är skönt att slippa laga mat en dag i veckan.
 
Åå jag ser så fram emot nästa gång vi ska till Sverige. Göran har tagit ledigt på lördagen så han kommer med redan på fredag, då åker vi tillsammans i min bil. Vi ska besiktiga bilen i Lysekil på vägen till pappa. Ska verkligen bli mysigt med en hel helg tillsammans. Kommer inte ihåg när det hände sist. Nu är det snart långledigt i påsken för honom också. <3

Nej, nu ska vi klä på oss (innan jag ångrar mig igen). KRAMAR.
 

Kycklinggryta

 
Ikväll ska vi äta kycklinggryta! Jag var på mitt jobb igår och köpte en grillad kyckling. Egentligen skulle vi haft den igår kväll, men mitt illamående (som tyvärr kommer krypandes tillbaka igen...) sa nej tack till det. Då gör jag helt enkelt ett nytt försök idag. Får ta hjälp av Göran om jag inte klarar lukten. Usch så jobbigt det där illamåendet är. Tänk att det kommer tillbaka. Trodde det försvann v 17 för att sen inte återvända, ialla fall inte av den anledningen att jag är gravid. Det är nog ganska vanligt då lillen där inne ligger och pressar/trycker/sparkar på alla vad organ heter, då inser man att det lätt kan bli så helt enkelt.
 
 
Igår eftermiddag bad jag Göran att hämta Evelina på dagis. Jag var helt enkelt slut i kroppen. Blir det mer och mer och oftare och oftare denna graviditeten än förra. Säkert för att jag då kunde lägga mig ner när som helst. Nu har jag redan en liten som kräver bra med uppmärksamhet och ger sig inte förän jag ger henne den. När han gick så somnade jag sittandes i soffan. Haha. Tänkte jag skulle sitta en stund före jag började med maten. Göran och Evelina skulle gå en sväng till farmor och farfar för att hämta något. Slocknade i 30 minuter och vaknade med ett ryck 17.30, inte av att de kom hem, men säkert för att jag "var rädd" att jag sovit för länge. Skönt var det. Trodde nattsömnen skulle bli rubbad. Men nejdå, jag somnade kl 22 igår och sov till 8.30 då Evelina kom in till mig. Ja, sömn är nödvändigt för mig, det är en sak som är säkert...
 
Känner att jag skulle kunna somna nu, men blir kvällen förstörd. Föredrar att lägga mig tidigare på kvällen.
 
Kramar till er <3
 

Överraskning på posten

 
Idag fick jag hem en avi på posten och en glömd överraskning, också att hämta på posten. Mitt babypaket från Libero! Jag ska alldeles strax gå och hämta det innan Evelina blir hämtad för helgen.
Det är alltid lite extra kul att få paket på posten, även fast att man vet vad det är för något. En spännande känsla liksom. Eller vad säger ni?
 
 
Ikea fick ett besök av mig och Görans mamma idag. Se vilka fina saker jag fick av henne. Plus ett rivjärn och lunch. Hade en riktigt trevlig stund tillsammans med min svärmor! Vi åkte och köpte tvättmedel efter Ikea, idag hade de det på närbutiken här, så vi slapp en långtur till Strömmen.
Vattnet har precis blivit påsatt här efter att det varit avstängt från 9-15. Man märker verkligen hur beroende man är av vatten när man först inte har det!?
 
Nu tror jag att jag kilar iväg till posten. Så halt som det är på sina ställen så är det nog bäst att ta det försiktigt och hellre ha lite extra tid på sig dit och tillbaka.
 
Fredagskramar till er alla!
 

RSS 2.0