Sista dagen

Idag är det sista dagen i november månad. Näst sista månaden på detta året. Tänk att det bara är en månad kvar att 2011. Jag som precis har börjat lära mig att skriva -11 istället för -10 när jag ska skriva datum. Men så säger jag varje år!
Imorgon kommer jag inleda en julkalender här i bloggen. Varje dag kommer jag skriva om lite tips och ideér som har med julen att göra. Saker som jag gillar att göra och saker som går att göra, både i Oslo/Norge och i Sverige. Följ med på den om ni vill!

Idag har jag och Görans mamma varit en sväng på Ikea, igen. Jag fick köpt endast saker som vi har användning för, bla. ljus och servetter. Det går ca. 10 st stearinljus här varje dag! Men eftersom det är billigt och mysigt så lägger jag gärna pengar på det. 100 st stearinljus kostar 22.- på Ikea - nästan gratis?
Jag fick också köpt en adventsljusstake, alltså en sån man sätter ljus i och tänder varje adventssöndag, ni vet vad jag menar va? Jag ska pynta den lite, så blir det kanoners!
Vi fick 6 st vinglas av Görans snälla mamma också, så nu har vi 12 st av samma typ. :)
Vi var också en sväng på Jysk på Skårer. Där fick jag köpt 2 st pyntkuddar till soffan, två svarta. Gillar! 75.- st.

Nu sitter jag och väntar på att pappa ska slå en pling över Skype, vi ska diskutera våran läckande toalett här hemma. Mindre kul. Dock har jag tur som har en pappa som är rörläggare. <3




Frukost

Frukosten är egentligen det tråkigaste målet på dagen. Vet inte varför, men det har bara "blivit" så. Egentligen borde det vara det bästa, med tanke på att lilltjejen själv sitter och smaskar i sig den. Jag kan då pyssla med annat i köket.
Vi har börjat med macka till frukost, förr så gav jag henne gröt med lite frukt eller annat i. Men det blir ju enformigt eftersom jag alltid ger henne gröt även på kvällen. Favoritpålägget är markillfilé eller leverpastej. Idag fick hon makrillfilé. En vanlig frukost ser ut så här:


Åå vad gott det är med frukost mamma! Jag skulle kunna sitta här hela dagen och frossa i maten! Älskar...


Fort går det också... Det blev en macka och yogurt idag! Schwop... så var det slukat. Kanske inte så konstigt att maten "försvinner" fort, med tanke på att hälften sitter i anstiktet och mellan fingrarna. <3


Shoppingtur

Idag, efter vi hade fått däcken bytta på min bil, åkte vi inom Alna sentret och tittade runt lite. Göran köpte en julklapp till sin pappa (han lyssnade på mitt förslag;) ). En julsäck med massa olika korvar (rödvinskorv, älgkorv och renkorv tror jag), gelé, lite knäckebröd och sånt smått i. 500kr kostade den, riktigt najs och jag vet att hans pappa kommer bli glad för den! Det är precis sånt som han gillar.
Vi var också inne en tur på Biltema för att köpa lite småsaker bla. en ny äggdelare, en osthyvel, tandpetare och pepparkaksformar. Ja, Biltema har massa annat utom bilsaker, och det är billigt också. Perfekt!

Imorgon funderar jag på att ta en tur på Ikea här nere, jag behöver ha ett uppläggningsfat i vitt, för att kunna lägga upp typ pålägg och kött och sånt när man ska imponera lite på gästerna.

Ikväll blir det inget annat än soffläge här hemma. Vilket är en av mina favoritställningar! ^
Tjing på er.

Däckbyte

Idag ska jag byta däck på min pärla! Inte för att vädret tyder på att det blir kallare, men med det konstiga omslagen som kan ske ute så är det lika bra att vara ute i "god tid". Det är slutet av november och milt som en tidig höstdag. Hoppas att det ialla fall kan bli lite frost till jul. Och gärna lite snö också såklart, så vi kan få inviga pulkan jag köpte till henne. Time will show!


Vad vore julen utan klementiner? Det är en av mina favoritfrukter, året om. Men de smakar extra gott under julmånaden av någon konstig anledning.


Det är ialla fall stämning inne. Nu väntar vi på att utsidan ska hänga med årstiden också.


Min mysiga dotter gosar i sängen <3

Är det någon som gillar handboll? Jaaa!! Jag älskar handboll. På lördag börjar VM för damer i handboll. Sverige möter Argentina första matchen. Jag laddar redan nu. En lite svår grupp kanske, men de borde komma ur den utan problem om formen är densamma som EM.
Hejja Sverige!

Julpynt

Idag har jag hållit på hela dagen, från början till slut. Måste säga att resultatet blev bra, så ingen tid blev lagt i onödan! Nu är lägenheten pyntad för första advent. :) När det närmar sig slutet på andra advent kommer tomtar och sånt fram. Tycker det är lite väl tidigt att ta fram det redan nu.
Idag blev det julgardiner, ljusstakar, dukar och lite julljusstakar. Nu blir det om möjligt ännu mysigare att mysa i soffan framför tv:n.
Jag har också hunnit med en sväng hos min fysio idag, plus en sväng i affären och handlat lite nödvändigheter.
Imorgon har Göran bokat tid, kl 14, så jag får satt om till vinterdäck på min nya bil. Härligt å veta att däcken är bra när man ger sig ut i eventuellt snöväder.
Nu ska jag återgå till Svenska Hollywoodfruar.

Detta blev ett väldigt kort, kanske meningslöst, inlägg... Får bidra med mer imorgon istället.
Trevlig kväll underbara ni!

1:a advent

Hela helgen har varit ett stort hålrum i bloggen, varför? För jag har inte gjort något, alltså inget att skriva om. Varför bara skriva om massa trams för att skriva? Nåväl. Jag har väl egentligen inget spännande att berätta nu heller. Men jag gör ett försök ändå...

I fredags såg vi på Idol och åt hummer som Göran hade fått med sig från jobbet. 2 hela humrar, färdigkokta kom han hem med, med skal på såklart. Så det var bara att rensa dem och lägga upp delarna på ett fat. Räkor, majonäs, bröd, aioli och lite tilltugg till det. Allt var supergott, utom hummern. Smaklös och blaskig! Så den kastade(!) vi. Hummer kostar, som ni säkert vet, flera hundra kronor kilon. Men han hade fått dem som tur va. Nu kan jag erfaret säga att jag inte tycker om hummer. Ialla fall inte kall, kanske den är god i tex. soppa.
Någon som tycker om hummer?


I lördags storstädade jag hela lägenheten; dammsög, tvättade golven, rengjorde på toa och dammtorkade. Hade planer om att sätta upp ljusstakar och så men det blev för sent. Så det blir imorgon istället. :) Men härligt med en ren lägenhet ialla fall! Har ni fått upp adventssakerna idag?

Idag har jag, Göran och Evelina varit på Bærums verk. Det öppnade igår och håller öppet hela december. Och vi tyckte det var trevligt att åka dit som en första adventsutflykt. Det ligger ca 30 min från oss, lite utanför Oslo med andra ord. Riktigt mysigt. En julgata med massa bodar som innehöll allt ifrån julmat, godis, ost och hemmastickade kläder och smycken.
Jag antar att det hade varit mer stämningsfullt med snö på backen, men det var ialla fall uppehåll och sol. En härlig tur. Jag rekommenderar att åka dit för er som inte varit där.
Man får intryck av en gammaldags by några århundraden tillbaka. En fin dagstur för familjen! :)
Jag köpte med mig ett armband med färskvattenpärlor och en silverkedja, min andra hade nämligen Evelina dragit isönder.
Efter vi varit där mötte vi Görans föräldrar och gick till en mysig restaurang och åt en söndagsmiddag. Underbart gott.
Dagen har varit kanon.
Evelina ligger nu utslagen i sängen och jag sitter i soffan och slappar med ett glas rött.

Imorgon ska jag till fysion igen.

Ha en riktigt trevligt söndag

Årets julkort

Då har vi "tillverkat" årets julkort. Ni kommer ihåg att vi var på Fame, hela familjen och tog bilder tillsammans?
Detta är ett av korten som vi tog. Igår fick vi hem en reklam-grej från Fame och där var ett litet kort på oss ju! Så jag tog mobilen och tog ett kort på kortet och ordnade lite med det, och här är resultatet. Det duger väl till julkort iår? :) Jag ska in till stan sen och framkalla några kort. Spännande!

Först ska Evelina äta, sova en stund och jag ska hoppa i en dusch. Lika bra att sätta fart här! :) Ha en fin dag alla!


Julklappsinslagning

Nu ligger Evelina och sover, Göran ska till sin fysio. Då tar jag tillfället i akt för lite julklappsinslagning. Har inte köpt klart alla julklappar än, men börjar bli färdig. Hittills har det ialla fall blivit 110 st. Har kanske 10 st kvar att köpa. Vi får se vad jag hittar när jag strosar runt! :) Älskar att köpa julklappar till människor jag tycker om!

Den julen, då jag jobbade som aupair hos "familjen", var jag och äldsta barnet, Selma, inne i stan och köpte julklappar till hennes familj. På utsidan av Oslo City står VG och intervjuar folk ang. julklappsköpen det året (2008). När han frågade hur mycket julklappar jag köpt, svarade jag ärligt 117 st. Vi kom på bild och hela vår intervju kom med, på internet. Som överskrift stod det; - Jag har köpt 117 st julklappar! Glömmer aldrig det. "Familjen" fick sig ett rejält, gott skratt när de läste på internet senare den dagen. Det kan jag dock förstå.
Iår blir det nog ännu fler julklappar. Trots att vi bestämmer år efter år att "iår köper vi inte så många va?..." Nåväl. När det har kommit en liten in i familjen så blir det gärna så.

Nej... Nu blir det julmusik och julklappsinslagning här!
Morsning. :)

Resultat

Tänkte att det kanske var någon som ville se hur håret blev.
Lite svårt att se kanske. Men jag är ialla fall jättenöjd!



Det ser ut som jag skelar på den högra bilden. Det gör jag inte, bara bilden som missvisar! :P

Nu ska jag till läkaren.
Sen till min fysio.
Wish me luck...



Förnyad

Idag har jag varit hos frisören. Shit så nöjd jag blev! Jag känner mig helt förnyad.
Kan nog säga att jag aldrig blivit så nöjd hos någon annan förut. Och denna tjejen är "bara" lärling. Hon heter Pernille, är 18 år och jobbar på Nikita på Bryn senter. Jag har varit hos henne en gång innan. Då tog folieslingor
5 timmar(utan klipp)!
Idag när jag var där så märktes det tydligt att hon övat och utvecklats. Det tog 3 timmar att göra folieslingor och klipp. :) Givetvis ska hon sluta jobba där. Hon ska tillbaka på skola igen. Hur otur är inte det när jag precis hittat en billig och duktig tjej. Nåväl. Jag har bestämt mig att hålla mig till den salongen men till en annan lärling helt enkelt. Pissigt! :/
Utanför Bryn sätter de alltid upp massa lampor juletid. Det blir riktigt najs. Igår, efter mammaträffen, fotade jag utanför.


Så ser det ut. Svårt att missa och man ser det till och med från motorvägen. Riktigt mysigt och juligt!

Imorgon ska jag till läkaren igen och jag känner redan nu att det känns tungt. Känner mig illa till mods och nervös... Hoppas det går bra.
Ska även till min fysio efter läkaren. Massa att göra. :)

Vi hörs mer imorgon!
Godkväll.

Mammaträff

Idag har jag och Evelina varit hemma hos en av de mammorna i mamma gruppen som jag träffade varje vecka förut. Vi hade ett gemensamt kalas för våra små flickor. Nu märker jag otroligt starkt hur jag saknar att träffa dem varje vecka. Vi hade alltid så trevligt med promenader eller hemma träff. Men vardagen kommer såklart tillbaka till slut och tiden räcker inte till, tyvärr. Jag är glad att vi håller kontakten ialla fall. :)

Medan jag var borta under dagen så har min underbara sambo tvättat min bil. Och den blev om möjligt ännu finare. Gud vilken pärla jag har fått! :)

Jag har tagit en del fina bilder som jag vill dela med mig av men det får vi ta en annan dag, är inte helt i form och har ont i magen och är illamående. Hoppas inte detta är något som utvecklas, för imorgon har jag en frisörtid som jag både behöver och ser mycket fram emot!
Vi får se.

Hoppas ni har en trevlig kväll. Jag sitter med en kopp te Forest fruit och ser på tv4 nyheterna!
Kram.

Massa babbel

Har kommit på ett sätt att få tag på bilderna på mobilen. Yippie! Nu blir det lite trevligare inlägg kanske (men bara kanske). :)

Idag har min kära vän, Lene varit här och klippt sig. Som vanligt blev hon nöjd. Hon sa ialla fall det. Räknar med att hon menar det.
Jag visade henne min bil som står så fint i garaget. Hon höll med mig om att den är superfin och värd varenda krona jag la på den, vilket inte var så mycket, men ändå. Eftersom det fortfarande är sommardäck på bilen så måste jag snällt vänta med att sätta mig bakom ratten igen, till vi ordnat nya. Antingen blir det de gamla som vi fick med, eller så blir det 4 st splitter nya. Inte så jättekul att kosta på med en gång, men säkerhet framför allt! Speciellt när vi transporterar en skatt vid varje körtillfälle.
(Jag ska självklart visa er bild på bilen idag! Vill bara dra ut på det lite...)

Klockan 16 kom jag och Göran på att vi var hungriga, jag hade dock inte lust att ställa mig med mat då. Det slutade med att vi beställde mat från Pizza Baronen som ligger här i närheten. Göran beställde biff med lite gott till och jag beställde kycklingkebab. Ingen av oss beställde alltså pizza. Jag tycker det är ganska bra att pizzerior har lite olika mat att välja mellan. Om vi bestämmer oss för att beställa hem mat så kanske jag har lust på pizza men inte Göran, eller tvärtom. Men samtidigt bra att vi kan beställa från samma ställe, för det kostar ju att få maten levererad.
Skönt att ha ätit redan! Älskar att bara kunna sitta och slappa i soffan när vi lagt Evelina, istället för att laga mat och stå i köket.

Ikväll är det Idol igen. Nu börjar det dra ihop sig, helt klart. Spännane!



Detta är min nya älskling! <3

Vad handlade egentligen detta inlägget om? Inget alls, bara massa tomt babbel... :P

Nåja. Trevlig fredag på er!

Bara probelm?

Som jag har nämnt så har jag problem med min vänstra axel. Natt till söndag fick jag även problem med nacken. Jag trodde att det bara var nackspärr och att det skulle gå över som det brukar, efter ett par dagar. Men det har f*n inte gått över, utan istället blivit en böld/kula på axeln, på vänster sida. Vad är det som händer egentligen? Kommer det vara så här hela tiden nu? Bara problem...

Jag ska nämna det för min fysio idag. Sa inget i måndags när jag var där pga. att jag trodde det skulle gå över, men det har istället blivit värre.
Vi får se vad som händer helt enkelt.

Har ialla fall en glad nyhet att skriva här;
Mina underbara, kära, barndomsvänner - bästa vänner - kommer hit helgen den 10 december. Trots det inte blir någon lång visit så får vi äntligen träffas igen, alla tre för en gångs skull. Underbart! Jag längtar.

Min mobil är fortfarande helt korkad, så inga bilder på min bil nu heller tyvärr. ;)

På åter(skrivande)seende!

Mobil problem

I helgen har jag varit i Sverige, hos min pappa. Har inte haft någon större lust att sitta vid datorn då. Så jag hoppas ni har haft annat att läsa denna helgen än min blogg. ;)
Helgen har som vanligt gått fort, allt för fort. Men oj vad massa vi gjort!
Jag har köpt en bil! Vi har firat Evelina. Handlat massa mat och gott. Ätit gott och haft mysiga kvällar, som vanligt.

*I lördags tappade jag min mobil i hund-vatten-skålen... Därför är den i princip helt obrukbar nu. Det går att ringa och sms:a från och till den, men jag får tyvärr inte lagt upp några bilder. Har tänkt köpa en ny, men det blir nog inte före januari, då det är Rea. Vi får se.

*Angående bilen: Jag köpte bil i helgen. Inte den jag visade på bild för ett tag sen, utan en nästan likadan. Mörkblå volvo v70, 2000 modell, 2,4T, 200hk. 40000:- som hittat! Jag köpte den av min gamla klasskamrat faktiskt, Niclas Malmgren, som numer jobbar och driver Malmgrensbilcentrum i Munkedal. Äntligen har jag fått en sån bil jag ville!
Den ska hämtas imorgon. Så imorgon kl 12 ca, åker jag och Göran till Munkedal och hämtar den. :) Jag är glad!

*Idag har jag varit hos min fysioterapeut. Shit så ont det gjorde idag. Hon masserade, tryckte och behandlade. Men så skönt det är nu.
Ang. press från min läkare pratade vi om också. Hon sa att hon skulle ringa och prata med honom, för enligt henne så ska jag inte jobba. Då blir det bara värre. Skönt att någon förstår och inte klandrar.

*Nu ska en trött Evelina få kvällsgröt!

Sovrutiner

Vågar jag säga att vi fått tillbaka de "gamla" sovrutinerna? Det verkar så ialla fall... Hon somnade bums kl 11.35 när jag la henne i sängen. Underbart! För då finns det tid att göra saker efter hon vaknat. :)
Men som sagt, bara för att jag sa det nu, så spricker det väl imorgon. Eller inte imorgon, för då ska vi åka till Sverige och hon brukar somna under långa bilturer. Vi får se!

Imorgon ska vi som sagt till Sverige. Längtar. Mamma har köpt en spjälsäng till Evelina som ska stå fast hos pappa. På så sätt slipper vi släpa resesängen fram och tillbaka. Inte för att den tar mycket plats eller är direkt tung, men eftersom vi bor på 4:e våningen utan hiss så är all bagage tung och allt som vi kan slippa bära upp och ner är skönt.
Mamma har också köpt massa kläder till sitt barnbarn. Det är begagnat av grannen, som mamma känt i flera år. Hennes barnbarn är väl 5 år nu och hon hade tänkt lägga ut det på blocket, då sa mamma att hon kunde se igenom först och se vad som kan passa till Evelina. Underbara mamma! <3 Vi får se om det blir fler julklappar till våran lilla docka eller om hon får det nu i helgen.
Vi ska såklart fira hennes 1 års dag på lördagen också. Så det blir ännu fler presenter! Hur ska allt få plats? :P

Under tiden liten sover hade jag tänkt att vika ihop torr tvätt. Men finner jag orken och motivationen? Vi får se.
Först ska jag slappa lite här! :)

Ut på tur

Idag har jag och Evelina nästan varit ute hela dagen.
När hon hade sovit så gick vi ut med en gång. Vi började med att gå till Nordre Lindeberg Gård, det ligger ca 10 min gångväg från oss. Det är en bondgår med massa djur, och det var väldigt spännande för en liten tjej. Hon försökte prata med alla djuren, men de var inte direkt intresserade av att svara henne. Kanske på sitt egna sätt! Mysigt var det ialla fall.



Efter vi varit där en stund gick vi till IKEA. Köpte lite smått och gott, bla stearinljus, som går åt massa här nu vid denna årstiden! :) Finns det något mysigare?
Uppe i kafeterian åt jag en grekisk sallad och Evelina fick en burk med barnmat, gratis faktiskt.
Har haft en jättemysig dag med världens underbaraste dotter. Mitt allt här i livet. <3



Självklart fick Evelina en leksak också. Har tänkt att köpa den länge, varför jag inte gjort det tidigare vet jag inte!
Nu är den hennes ialla fall! :)

Trevlig kväll!


Ny fysio

Idag har jag varit hos min nya fysioterapeut. Jag var väldigt nöjd med min förra jag hade så kommentarer om henne får jag skriva senare, måste lära känna henna riktigt först. Jag kommer gå dit 2 gånger i veckan. Det kommer kosta en del pengar, men det är de värt. Huvudsaken är att slippa gå runt och ha ont hela tiden! Det är väldigt påfrestande för både kropp och själ. Inget blir lättare när jag blir pressad från läkaren heller. Han säger att det måste dras ner på sjukskrivningar, för staten kräver det! Det betyder alltså att man måste gå och jobba fast man inte kan det.
Hur sjuka regler är det egentligen?
Man blir förbannad för mindre. Eller är det jag som tänker fel? Nåväl...
Dags för nytt samtalsämne, för jag känner att jag blir irriterad av bara tanken på läkare, staten och sjuksrivningar.

I helgen ska vi åka till Sverige. Görans pappa kommer köra för honom på lördag, det betyder att vi kan ta en bil ner. Underbart. :) Det är så tråkigt att behöva åka ensam ner på fredagen och sen kommer Göran i egen bil på lördag och vi åker upp i två bilar på söndagen.

Detta var egentligen bara ett inlägg om tankar och funderingar.
Nu kom min kära sambo hem och jag ska prata några ord med honom före han ska sova en stund!

Tittar in senare igen.

Bryn senter + klippning

Idag åkte jag och Evelina med Göran när han var hos sin fysioterapeut. Vi tänkte att vi skulle gå en sväng på Bryn sentret medan han var där inne. Och självfallet kom vi inte därifrån tomhänta. När gjorde man det sist förresten?
Äntligen fick jag tag på mockasiner till Evelina. 3 par strumpor (för alla andra börjar hon växa ur) och ett par byxor/tights som var på rea.



Dessa tightsen kostade 30kr och innan 99kr, så jag tyckte jag gjorde ett bra köp där. Och med en enfärgad body och strumpor till så tror jag det blir fint. Annars lite väl skrikig för min smak!

När vi var på väg hem så mötte jag frisören som gjorde slingor på mig en gång. Vi stod och pratade en liten stund och det slutade med att jag bokade tid hos henne, i slutet av november. Slingor + klipp. Härligt! Då håller det sig garanterat fint till jul. :) Lovley!


Efter sprutorna idag har Evelina som sagt varit lite smågrinig. Och ikväll, innan hon skulle sova, var det inget annat än i min famn som dög. Mys framför tv:n innan läggdags klagar jag inte på.
Lite suddig bild, men det får gå!

Nu kom Göran precis hem, så jag ska ut och laga lite sen mat här.
Trevlig kväll folkens.

1 års vaccin

Idag har vi varit på Helsestasjonen och fått 1 års vaccinet avklarat. Som vanligt var det ingen höjdare att få två stick i låren, men det gick bra!
Det var vårt första besök på Furuset och hos en ny barnmorska.
Helsesyster tyckte att Evelina var otroligt söt och duktig. Eftersom hon är lite blyg i början så tog det en stund innan hon visade upp vad hon kunde. Men till slut så! :) Mammas duktiga tjej.
Hittills har vi inte märkt av någon biverkning av sprutorna, men vi får vara vaksamma här under dagen. Man kan aldrig veta, och det är lite skumt tycker vi.
Kanske lite mer gnälligt än vanligt, men det är inget att klaga över.


Våran stora lilla tjej <3

 


Man ska vänta i 20 min för att se om det blir några biverkningar på vaccinet. Så här leker lillan för fullt!


Var bara tvungen att ta kort på denna tavlan som hängde i väntrummet. Tycker det stod mycket kloka ord på den.Regler som man bör ha hemma och för barnet. Tyckte det lättade lite på hjärtat när jag läste den. Den gav mig motivation till att fortsätta vara "hård" och hålla på regler och rutiner.

Idag är en onekligen strålande dag och det är väldigt varmt. Vem får inte lust att gå ut och njuta idag?
Det ska vi göra när lillan har sovit av sig.
Hoppas ni får en fin tisdag!

Kram från oss

 


1 års firande

Då var dagen över. Igår firade vi här för fullt. Det var jättekul! Evelina fick massa fint. Det blev mest kläder. Och det ligger nu i tvätten. Så jag kan ta bild på det när det är tvättat och torrt.
Det var massa förberedelser inför kalaset igår, så vi gick upp kl 9 och började lite smått. Jag dekorerade bordet som vi skulle sitta vid medan Evelina sov. Jättefint blev det. Glömde givetvis att ta kort på det...

Eftersom jag hade bakat kakan redan på lördagen så var det bara dekorationen som återstod på den.
Förrätterna gjorde jag direkt efter frukost och ställde in i vårat "skafferi", typ ett kallt rum. Svårt att beskriva. Kommer inte på ordet! :P
Huvudrätten väntade jag med tills vi hade ätit upp förrätterna, alltså när folket var här. Men köttet hade jag lagt i marinad kvällen innan. Det blev gott.

Evelina var väldigt blyg i början och inget annat än i mina armar dög åt henne. Efter en stund blev hon varm i kläderna och bokstavligt talat, hoppade från famn till famn här. Det var roligt att se henne så ivrig. Hon älskade att ha uppmärksamheten riktad mot henne och skrattade och pratade mest hela tiden.
Måste säga att det blev ett lyckat 1års firande. Evelinas första födelsedag. <3

Menyn bestod av:

Förrätt: Snittar med räkor, kaviar, tomater, gurka, salladsblad, ägg och laxröra på

Huvudrätt: Marinerat kött, 2 st sparrisar inlindade i bacon, potatisgratäng och lite brun sås som dekoration på tallriken

Efterrätt: "Min"
hemmalagade chokladkaka och glasstårta + kaffe




Underbart god kaka. Näst intill noll kalorier dessutom.


Här har vi en otroligt trött tjej efter en hel-dag med nära och kära. Jag tog inget kort med alla andra, men har blivit lovad bilder på mailen, så det får komma upp senare! :)

Idag har jag varit hos läkaren, fått en ny sjukskrivning, varit på jobbet och pratat lite. Fick såklart med mig lite varor hem också. Vad ska man annars ha pengar till, för att inte sätta dem i rullning? Spara? NEEEEEEEJ!
När jag kom hem så vaknade Evelina nästan med en gång jag kom innanför dörren. Hon fick mat. Och vi tog en liten sväng ut. Bort till Furuset närmare bestämt. Jag tycker det är mysigt när hela familjen är ute tillsammans. :)
Vi skulle till Nav, men det var stängt. Vi gick in på centret och jag gick inom Nille och köpte två fina ljusstakar och en tallrik till ljus eller liknande. Det var billigt för det går ut av sortimentet! Då passar man på helt enkelt. :)


Det bruna underlägget och de svarta, höga, ljusstakarna är dagens fynd från Nille. De "små" svarta, där stearinljusen står, hade jag redan.

Sen gick vi till Outlet butiken, där hittade jag en kjol. Inget till Evelina ovanligt nog. Men hon fick mer än nog i söndags!

Imorgon är det dags för 1 års vaccinet för våran docka. Så då tar jag en tur till Nav som ligger i samma byggnad.
Hoppas ni haft en fin dag!

Inköp och "kvälls-göra"

Jag glömde visa er vad jag köpte igår. Det är så tomt i vårat vardagsrumsfönster, inget som hänger ner, tex lampa eller liknande. Så igår när jag var en sväng inne på -Nille, så hittade jag dessa två söta sakerna;



Eftersom de tydligen ska utgå ur sortimentet så var det 70% nedsatt pris! Så det fick följa med 3 st fjärilar hem. 15 kr /st gick de på. Det var helt klart värt priset tycker jag.
Så nu hänger det två stycken i det stora fönstret här i vardagsrummet. Den tredje ska hängas ut på altanen i taket. Lite mys, en mörk, höstkväll.

Nu ska jag väcka en liten tjej som somnade sent och som inte kan sova längre, för då blir kvällen tokig här.
Sen blir det att baka kaka här till imorgon. Samma kaka som jag bakade när Göran fyllde år ni vet!
Sen blir det att dammsuga och tvätta golven. Och slutligen laga mat. Fullt upp!

Hoppas ni får en trevlig eftermiddag/kväll.
Om ni har (o)tur så kommer det upp ytterligare ett inlägg här under kvällen!

För ett år sedan...

Ja, då är dagen här. Ett år har nu våran lilla prinsessa blivit. Tänk vad fort tiden går. Otroligt.
13.37 låg jag och skrek av smärta. Jag bad om hjälp med gråtande hals. Jag var i detta nu (för ett år sedan) omgiven av profesionella folk som kunde sitt, ändå var jag helt övertygad om att jag skulle dö. I det ögonblicket när smärta gick över till lycka förändrades våra liv för alltid.
Ut kom världens vackraste lilla tjej på över 4 kg. Våran stora lilla klump av rent guld!
Att kärlek är stort visste vi, men att kärleken till ett barn, ditt eget barn kunde vara så stor och stark. Det önskar jag att alla får uppleva. Det är det finaste vi får vara med om. Det är jag helt övertygad om!


Evelina Berntsson-Østmo
<3 05-11-2010 <3


Idol kväll

Ikväll är det såklart Idol här, som vanligt varje fredag.
Skulle egentligen bara kika in och skriva att vi har haft fullt upp hela dagen idag, därför har jag varit väldigt oscosial här. Varit ute och handlat MASSA mat, mat som vi ska ha på söndag när vi firar Evelina. Mat som vi lagt i frysen (där vi egentligen inte har plats till mer...). Och Mat till vårat kylskåp som nu är svårt att stänga.




Tänk att Evelina fyller 1 år imorgon. Kan inte fatta att det gått ett helt år. För ett år sen låg jag på födeavdelningen på Ullevål och hade jävligt ont, milt sagt. Ångrar ingenting!
Vårat lilla hjärtegull. <3

Nu. IDOL!

Trevlig kväll.

Vill du bli min?

Jag har länge tänkt att byta bil. Är jättenöjd med mig älskade Volvo v40, men det skadar inte att byta upp sig några år. Aldrig kommer jag gå ifrån Volvo, det är och förblir en favorit. Har väl det tänket efter far min. Så är det bara.
Har letat överallt efter en fin bil till ett bra pris.
Idag hittade jag en kille, som vill ha en bytesbil med pengar mellan. Perfekt. För då slipper man det där med att behöver lägga ut och sälja sin egen, det blir två flugor i en smäll liksom. :)



Denna pärlan ska jag åka och se på nästa helg. Om den inte blivit såld såklart. Den finns lite utanför Göteborg.
Hoppas hoppas den vill bli min och att den är så bra som den ser ut att vara.
Pappa är som vanligt skeptisk. Men vad är annars föräldrar till för? ;)

Trevlig kväll på er mina vänner!

Ensam kväll

Ikväll fick Göran ett jobb. Det betyder att jag sitter ensam hemma, framför tv:n. Vi har precis ätit middag och Evelina sover sedan ca 1 timme tillbaka. Jag sitter just nu och ser på Hotell syden med sällskap av ett glas rött (eller två). Älskar att sjunka ner i soffan med ett glas rött på kvällen, när lugnet har lagt sig. Alkolist? Nej! Livsnjutare? Hell yes!

Idag har jag fått rengjort inne på badrummet. Ordentligt för en gång skull. Rensade avloppsröret från badkaret, det behövdes verkligen. Ut fick jag en orm av hår! Bläääk! Vattnet har runnit ner otroligt sakta de senaste dagarna och jag fick som sagt vet varför. Det ska göras oftare nu när jag vet hur det kan bli.

Om en halvtimme börjar Tangerudbakken borettslag efter det Spesialenheten. Sen är det kvällen för min del!
Vad gör ni ikväll mina vänner?


3 dagar

Dagen idag är minst lika trist och grå som igår. Det regnar ute så det är svårt att se ut genom fönstrena.
Jag har inte fått gjort något här på förmiddagen, vem har lust när det öser ner ute?
Måste dock ut och köpa lampor till altanen.

Dagen började lika mysigt som vanligt, trots ösregn:

Välling i sängen har blivit en rutin. En av de mysigaste rutinerna. Önskar att vällingen inte ska ta slut i flaskan på morgonen, för det är SÅ mysigt! :) Om jag kan hålla på den rutinen så kommer jag göra det länge.

Jag tror min lilla docka precis vaknade inne på sitt rum, så jag ska smyga mig in där och gosa lite!
Hoppas ni får en trevlig dag. :)

3 dagar kvar till 1års dagen


4 dagar kvar

Det verkar som att vi kanske fått tillbaka lite rutiner här igen. Idag somnade lilltjejen kl 12, men jag hade säkert kunnat lägga henne tidigare för hon verkade trött. Vi får se hur det går framöver nu. Eftersom det är regn och riktigt trist väder ute idag så gör det inget om hon sover lite längre, men det är lite jobbigt att inte kunna göra något innan hon ska sova och sen blir det nästan för sent att åka ut och träffa folk. Antar att det ordnar sig till slut! :)

Tänk att det bara är 4 dagar till mitt hjärta fyller 1 år. Herregud vad tiden går fort!

Idag var det Görans tur att åka till fysioterapeut, faktiskt till samma man som jag går till. En riktigt duktig kille.
Hoppas det går bra för honom. Inget kul att behöva ha så ont.
Det låter väl som att vi klagar hela tiden här? Haha.

När Göran är färdig där idag så ska vi åka med honom till flygplatsen och hämta räkor!
Jag kikar in här lite senare. Väntar nämligen på ett samtal från jobbet här nu. :)

Ha en fin dag folkens!

RSS 2.0