Pulled Pork

 
Någon som smakat på Pulled Pork? Den köper man i en kartong, i kartongen ligger det en plastförpackning och i den förpackningen ligger det en köttbit som är färdig lagad. Den ska bara värmas i ugnen en liten halvtimme. Det blir så saftigt och gott när det är färdigt! Otroligt god smak också. Mums! Lagade det i lördags med bakad potatis, sallad och bearnaisesås. Åt resterna idag och det var lika gott. 
Iallafall så hittade jag massa sånna på Havaristen för några veckor sedan. De sålde både Pulled Beef och Pork. Köpte 3 av varje, 29kr styck och här i affären kostar de 89kr styck!  Blev väldigt glad när jag hittade de där. 
Nu är det riktigt tråkigt väder här. Det regnar och är ishalt ute! Tog mig en liten promenad tidigare, 8km blev det men det var svårt att gå. Glad jag är hemma nu, lika hel. 
Vad har ni gjort i helgen? 
 
 

Tomat allergi

 
Här har jag 2 hostiga små barn hemma, eller de har varit på dagis alltså, har de inte hemma pga hosta. Men tycker synd om de när de har irriterande torrhosta. Hostar konstant bägge 2. Hoppas det ger sig snart. 
Emil tål inte tomat, det har vi konstaterat. Allt som innehåller tomat; ketchup, köttfärssås, tomatsoppa, makrill i tomat och såklart just tomat. Stackars. Jag märker att matlagningen blir lite begränsad när jag ofta lagar något med tomat i. Undrar om det finns något alternativ? Han blir nämligen helt röd runt munnen med en gång och gråter och säger: Au aj au... ♡ Vill heller inte fortsätta äta. Jobbigt läge. 
 
 

Sushi

 
 
Idag har vi ett helvetes väder här. Det har snöat massa hela natten och fortfarande så öser det ner... 
Jag har ändå varit ute och gått en sväng. På hemvägen gick jag förbi Mari och gjorde hemmagjord sushi. Det var riktigt mumma det. 
 
 
 

Influensa tider

 
Har ni klarat er från influensan som härjar nu? INTE jag tyvärr. Blev sjuk i måndags kväll och är inte helt bra än, men 95% återställd iallafall. Riktigt tråkigt att åka på det men å andra sidan är jag färdig med det nu. 
Emil och Evelina går runt och hostar och snorar här men inget som liksom bryter ut riktigt på någon av de, tack och lov. Men det är väl så i dessa tider, alla går runt och småsnörvlar överallt och är hängiga. Tänk när februari är färdig, då är det första vårmånaden och vi går verkligen mot ljusare tider. Känns skönt att tänka på. Och så är det även någon som fyller år nästa vecka, men vem det är kommer jag inte helt ihåg.... Hehe.
 
Vad tycker ni om denna fiskdisken som jag lagt upp? 
Ganska fin tycker jag...
 
 

Hemnes

 
Hemnes heter den byrå som nu står stolt här i vardagsrummet! Och jag är lika stolt som var den som monterade den. Vilket jobb det var... Men roligt att kunna säga att jag har gjort det. Den gamla byrån i hallen hänger knappt ihop så det var på sin plats med en ny. En födelsedagspresent från snällaste mamman min. ♡
Den är från Ikea och heter HEMNES. Vad tycks? 
 
 

En fin julklapp

 
Jag fick jättemånga fina julklappar i julas. Och även om inget kan slå det jag fick av min mamma - Oslagbart, ♡
så blev jag jätteglad för en av sakerna jag fick av pappa, ett önskemål från mig som han tydligen nappade på. Jag fick ett fint överkast med stjärnor på och örngott till pynt-kuddar, som jag tror man skymtar i sängen. 
Så, tack pappi! ♡
 
Vilken julklapp blev ni mest glada för?
 
 

Grönt i köket

 
Idag plockade jag med mig detta hem från Kiwi, min favorit butik här i Norge. Tänkte att det kunde bli lite fräschare med lite gröna kryddväxter och lite tomater i köket och visst gissade jag riktigt? Tycker det piggade upp rummet rejält! Väldigt nöjd. De tomaterna heter Delicious och de kostar 50kr för de 500gr som ligger i korgen man köper de i. Grymma priser på vissa saker...
Men vad tycker ni? 
 
 

Snölek

 
Vi hade sån himla tur att vi fick snö nu under julen. Den kom kanske en vecka innan jul och stannade ett par veckor efter jul. Perfekt enligt mig, lite tråkigt för barnen i och för sig. Men vi fick några dagar ute där vi lekte och skrattade! Åkte pulka så det sprutade snö om oss. Haha. Oj så roligt det var, för både stora och små. Hoppas det kommer lite till så vi kan få några sånna dagar till... för barnens (och min) skull! ♡
 
 

Rea fynd!

 
Idag var jag ute med Mari. Vi gick promenad och på vägen var vi inne på 3 ställen. Rusta, Outlet och Ikea.
På Rusta hittade jag äntligen en fin fin lampa. Lampfot + skärm kostade 29 kr. Det kallar jag ett fynd. Ett fynd som reades ut. Har letat länge efter en lampa att ha i hallen och hur glad tror ni jag blev när jag hittade en så billig?
På Ikea hittade jag servetter för 3 kr/paket. Svartvita, jättefina. Så jag köpte 3 paket + en ny blomma. 
Vad tycker ni om lampan?
 
 

Gott nytt år!

 
Då välkomnar vi 2015! Vi var bara hemma igår och åt god mat, lugnt och skönt. Tolvslaget var så dimmigt att vi inte fick sett en enda raket tyvärr. Det var helt vitt. Vi fick göra lite stämning på terassen istället. Evelina fick tända några tomtebloss och det var roligt det. I bötjan vågade hon inte men till slut vågade hon till och med tända själv på marshallen vi hade i blomsterlådan! Tuff och stolt tjej. ♡ Kvällen avslutades ca kl 01. Supermätta och trötta hela högen. Evelina var uppe till 23.15 och var "inte alls trött" när hon la sig men somnade innan jag gått ut ur rummet. Söta!
Hur firade ni igår?
 
 

RSS 2.0