Plus i kanten

Jag känner mig riktigt duktig nu faktiskt. Jag satt med Göran och Evelina på balkongen och sa att jag kände mig uttråkad, för en stund sedan, medan pinneköttet stod och kokade för fullt på plattan. Det ska koka närmare 3 timmar så det är en del dötid under tiden man väntar så att säga.
Eftersom våran avlånga, väldigt långa, rabatt såg ut mer som en gräsmatta eller liknande, än en rabatt. Så sa jag till Göran att jag kanske borde börja rensa bort allt ogräs, eftersom det snart är dags att sätta blommor. Sagt och gjort. Vi plckade fram spade, kratta och handskar. Och jag fick faktiskt gått igenom hela rabatten. Känner mig supernöjd. Jag skulle verkligen gjort detta för längesen, men har aldrig hittat ork, motivation eller prioritering till det. Men idag, när solen sken och jag hade sällskap, då gick det bra! Tog kanske 45min-1timma. Det var de värt kan jag säga!



Jag vet att det är dåliga mobilbilder, men jag hoppas jag slipper skriva vilken som är före och efter-bild? Haha.
Jag ger mig själv en klapp på axeln ett stort plus i kanten idag!

Vad har ni hittat på idag?
Nu ska vi snart äta god mat här!

Kramar på er

Fotskor

Hur coola var inte dessa sandalerna då? Det skrivs absolut upp på önskelistan på sommarskor till mini i familjen!
Ganska dyra, så det blir säkert inte något köp av dem, men de var riktigt tuffa ialla fall. Finns i olika färger.
Vidbram Barfotskoene heter de från Supra Kids Sko.





Nu tror jag Evelina precis vaknade. Om inte annat är det på tiden att gå och väcka henne för lite lunch och lek.

På återseende folkens!

Nordanvind

Gud som det blåser ute idag! Det ser väldigt inbjudande ut innifrån när man ser ut. Men när man väl kommer ut så blåser man nästan bort. Vi var ute i närmare en timme, väntade på pappa och sen gick vi med honom upp istället. Det blev alltså ingen sovstund för Evelina i vagnen idag. Nej, usch. Vi gick hellre upp och satte oss lite på altanen när Evelina hade somnat. Burr säger jag bara!

Det blev bara en liten nypa luft i näsan, men bättre än inget såklart.
Men lite härliga bilder blev det trots allt.







Jag trodde verkligen att det skulle bli för varmt med jacka och vantar så jag tog aldrig med mig det ut. Stackars liten, hon blev jättekall om fingrarna så hon åkte rakt ner i vagnen och den varma åkpåsen strax efter dessa bilderna blev tagna. Hon verkade tycka det var kul att pilla med alla småstenarna på muren ialla fall.

Nu väntar jag på att få sätta på 10liters kastrullen med buljong på spisen och sen lägga i pinneköttet som kommer förgylla kvällen! Vad ska ni käka idag?

Ha en trevlig/solig/blåsig/snöig(?)/kall/varm - vad det nu är hos er - lördag!

<3

Snö?

Jag har hört att det i flera områden i Sverige, och även här, snöar? Snöar det hos er också?
Här är det blå himmel och underbar värme. Efter Evelina har ätit frukost ska vi ut och gå så hon får sova i vagnen. Där sover hon så himla gott efter hon blivit van vid det varje dag på dagis. Jag får på så sätt också en promenad i lugn och ro!

Ni skulle sett så glad Evelina blev igår när hon fick provsitta stolen och hamra på bordet hos farmor. Det var riktigt häftigt tyckte hon!



Se så glad hon är där hon sitter <3

Nu ska jag ge en liten tjej frukost här och sen bege oss ut en tur!

Ha en fin lördagsförmiddag fina ni!
Kramar från oss

I tusen år

Nu har jag äntligen fått köpt allt som behövs inför matlagningen i helgen. Kanske de resterande pengarna får lov att stanna i plånboken en stund nu då? Det återstår att se. Haha.

Idag ska jag hämta Evelina lite tidigare på dagis för farmor och farfar har köpt campingstol och bord till henne. Så hon ska få provsitta! Det ska självfallet fotas. Jag har själv tänkt att köpa en campingstol till henne. De säljer nämligen på Europris för 69kr. Kan vara ganska kul att ha nu när vi kommer sitta ute en hel del. Det kan vara praktiskt i sommar också, så vi slipper vara rädda för fall från hög höjd.


Evelina sov riktigt gott nu sist vi åkte ner till Lysekil. Hon ser ut att kunna sova i tusen år... Hon sov ialla fall i 2 timmar, så det var ganska nära ialla fall. Haha.

Nu tänkte jag plocka lite här hemma innan liten ska hämtas.
Ha en riktigt solig fredag gott folk.

Premiär

Vid denna tiden nästa vecka har vi precis gått av båten i Kiel. Gud så roligt det ska bli! Jag har varit där totalt 26 gånger, men det är extra speciellt när jag inte jobbar, som jag gjorde då. Och dessutom åker vi med en lite mer lyxig båt än Stena Line, nämligen Color Line.
Vad ska ni hitta på under Påsken?

Idag ska jag koka buljong till pinneköttet imorgon. Och ikväll ska hela familjen grilla ute på altanen, årets första grillning - premiär. Doften av grill får mig onekligen att tänka på sommare. Underbara sommar! Det blir foliepaket med lax, broccoli, rödlök, vårlök, morötter och vitlökssmör!
Att vi bor överst av lägenheterna här betyder också att vi inte behöver tänka på någon som kan ta skada över oss.

Idag gick Evelina helt själv till dagis, alltså jag gick bakom henne såklart, men hon brukar sitta i vagnen. Inte idag. Hon hade på sig sina tuffa Crocks och gick stolt raka vägen till grinden, in och sen till rätt dörr. Duktig kicka!

Nu väntar jag på Göran. Han ska hämta upp mig här hemma och sen ska vi åka på ett jobb.
Senare blir det lite grönsakshandling, till buljongen och lite annat.


Så här ser pinnekött ut. Inte jättedelikat kanske, men gud så gott det är. Ganska ovanligt i Sverige vad jag vet, men här i Norge är det ingen riktig jul utan pinnekött. Det är även vanligt att ha som påskmat här. Därför tänkte jag vi skulle ha det i helgen - nästan påsk ialla fall! Haha.

Vad ska ni göra i helgen?
Fredagskramar från oss!

Bussen till ny look

Då har jag kommit hem från dagens äventyr, eller vad man ska kalla det. Jag har suttit i frisörstolen på Sogn gymnasium. Det tog närmare 4 timmar. Men vad gör det? Övning ger färdighet och jag blev ganska nöjd, inte 100% kanske, men man kan inte klaga på vad som helst! Jag fick slingor som jag ville och jag fick klippt mig som jag ville. Är man riktigt noga så får man i så fall gå till en erfaren frisör och betala flera tusen. Jag ordnar hellre lite här hemma på egen hand, som behöver justeras! Haha.



Jag skulle väl egentligen kolla in här för att säga hur det gått idag!
Nu ska vi gå och hämta en liten Evelina på dagis, sen ska vi hem och jag ska laga hemmagjorda pannbiffar - mumma!

Ha en fortsatt trevlig dag folkens!
Kramar från ett sol/molningt/varmt - Oslo!

Första gången i år

Ja men visst hade jag tänkt dela med mig lite av dagens händelser till er ikväll. Vad hände med det? Jo, faktiskt så har jag och Göran suttit ute nästan hela kvällen och gottat oss på altanen, underbart, har det varit. Vi hade med oss datorn ut och lyssnade på allt mellan himmel och jord! Det var längesen vi hade sånna kvällar nu... Jag får helt enkelt berätta merom dagen, imorgon. Nu vill jag och kudden ha varandra, haha. Godnatt fina ni! Kramar.

Väder och vind

Vi har hört på radion att det ska bli ganska kallt när vi är i Tyskland. Fast jag vet inte om jag tror på det en hel vecka innan vi åker. Vi får helt enkelt se. Bara det inte regnar så är det okej tycker jag. Visst är det mysigt att sitta uppe på däck och ta sig ett glas av den starka sorten och bara njuta av solen. Men återigen; vädret kan vi inte styra över. Jag tror resan kommer bli storslagen oavsett!




Jag och Göran kom på att vi har ett problem på måndag. Ett ganska stort problem. Dagis är stängt hela veckan och jag jobbar måndagar och kan inte ta ledigt det första jag gör när jag precis börjat jobba. Det får helt enkelt bli så att Evelina följer med pappa på jobb, i bilen. Finns ingen annan lösning eftersom Görans föräldrar har åkt till fjälls. Tur att vi kom på det nu och inte stod på måndag morgon utan lösning!




Imorgon ska jag till Sogn gymnasium, de har frisörskola där och jag ska klippa och slinga håret. Spännande.

Nu sitter jag och väntar på att Göran ska kliva innanför dörren, vi har massa BB avsnitt att se och vi ska åka och simma sen kl 14.

Ha en fin onsdag mina vänner! Kramar.

Bollkontroll

Evelina har visat stort intresse för bollar. Hon älskar när vi sätter oss ner med henne på golvet och rullar en boll till henne, som hon sedan rullar tillbaka. Gullunge!
I torsdags (även detta i morfars trädgård) visade Evelina stort intresse för olika typer av bollar.

"Bollen" på de tre första bilderna har ialla fall en gång varit en boll. Dock blev den sönderbiten av en hund som var på besök för längesen, men den var ändå intressant!





Bilden ovan: Evelina sitter och kastar golfbollat i nätet. När hon kastat i alla bollar tog hon ut dem igen och gjorde samma sak om och om igen... Haha. Lättroad är namnet! Men tur är väl det?

Nu ligger minisen i familjen och sover efter en stooor middag. Hon åt så det nästan rann ur öronen på henne. Men jag håller med, det var riktigt gott alltså. Varför var det så längesen jag gjorde det?

Jag tänkte hoppa in i duschen i väntan på att Göran ska komma upp igen. Han är ute i bilen en sväng.
Trevlig kväll på er alla läsare!

Middagsplaner och avslag

Jag har glömt att berätta att vi fick avslag på våran söknad om avdragsfrihet. Det var synd för nu blir månadskostnaden mycket högre än innan. Dock fick vi besked att söka om ett par månader igen, för det var inte mycket som gjorde att vi inte fick det. Så nu kan det bli lite tufft i några månader, men inget som vi inte kommer klara.

Igår skulle ni kommit på middag hos oss. Haha. Vi åt renskav i en sås med champinjoner och lök med massa grädde. Till det hade vi potatis. Gud så gott det var! Så enkelt och blir så gott.
När jag åkte från jobbet köpte jag med mig pinnekött hem också. Tänkte att jag skulle laga det till helgen. Underbart gott!
Idag blir det pangasiusfileé med räksås, potatis och brysselkål (ja, brysselkålen kanske inte direkt passar till maten men när jag öppnade frysen tidigare blev jag så sugen på det, så då får det bli så! Förmodligen är det bara jag och Evelina som äter det ändå.
Nu är det bara onsdag, torsdag och fredag jag måste tänka ut mat till. Några förslag?



Vår och sommarkänslor i bilden om jag får säga mitt tycke. Evelina sitter utan jacka och vårblommor i rabatten...

Vågar vi hoppas nu? Ja, det tror jag.
I söndags när åkte hemåt kantades vägarna av tussilago i mängder, det var alldeles gult och man luktade blommor ändå in i bilen, trots stängda fönster och dörrar. Våren.

Krångel

Mitt internet har krånglat i ett par dagar och jag har bara kommit in via min telefon och eftersom jag inte är så van vid att blogga med den har det blivit lite glest här. Nu är jag och internet vänner igen!

Har ni också haft den underbara värmen som vi haft, i helgen? Det har verkligen varit sommarvärme. Vi har fått en bra försmak på vad våren har att bjuda på ialla fall.

Jag och Evelina har ialla fall varit i Sverige i helgen, i Lysekil. Varav en dag jag var ute på egna äventyr och Evelina var hos sin mormor över natten. Det gick hur fint som helst, vilket vi alla redan visste!
Mamma ska även passa Evelina när jag åker till London den 19:e april.




Här leker Evelina på gräsmattan hemma hos morfar, i torsdags.

<3

Hemma

Nu är jag och min lilla docka hemma igen. Känns skönt! Ja, det har varit dåligt med uppdateringar här denna helgen! Det får gottgöras imorgon med massa fina bilder från helgen. Nu ska jag in och duscha sen blir det en massa Big Brother avsnitt att ta igen. Hoppas ni alla haft en bra helg. Kram på er så hörs vi mer imorgon.

Den gula färjan

Idag har jag för första gången varit inne på Rotan, eller inte första gången, men första gången jag var inne på klädavdelningen som öppnade där för ett tag sen. Det ligger i Rotviksbro, ett stycke från Lysekil. Du tar färjan över till Bokenäs och sen är det ca 15 min att köra.
Gud så mysigt det var att åka färjan igen, den gula färjan! Jag har åkt den hur många gånger som helst, men kan inte låta bli att njuta så fort jag kommer ombord och färjan lämnar land. Underbart! Den tar bara 10 min, vilket är perfekt. Du hinner inte bli less på den tiden liksom!
Jag hittade lite fina saker där och en del mat. Så nu har jag handlat för en himla massa pengar denna gången också, jag som skulle handla sparsamt. Men det är inte så lätt när det är så billigt i Sverige! Haha. Känns som jag varit i Norge allt för länge när jag säger så...

Evelina sov som stock i bilen ska väl tilläggas. Hon somnade i princip med en gång jag åkte från pappa. Perfekt tänkte jag! 45 sov hon totalt och somnade som en stock här ikväll. Det hjälper att vara ute i friska luften alltså.

Jag köpte ialla fall en jättegosig tröja som jag är jättenöjd med! Den ska jag ha på mig imorgon när det blir massa bilkörning. Ska in en sväng på Torp också. Lovade att köpa med mig ett vin som heter Candidato upp till Norge, till Görans pappa, och det ska jag göra. Den finns på Systembolaget i Uddevalla. 149kr här och 356kr i Norge + valutaskillnaden - galet!
Imorgon ska jag som sagt vidare på andra äventyr. Evelina kommer befinna sig hos min mamma här i Lysekil. Så henne hämtar jag på söndag igen.
Trist att det blev så lite tid med pappa denna gången, men så blir det ibland. Det kommer bli massa tid i sommar!
Nu svävar jag iväg väldigt med skrivandet här känner jag.
Bilderna som jag pratade om får ni nog vänta med till jag kommit hem igen.
Hoppas ni får en riktigt trevlig helg mina vänner.

Kramar
<3


Gräslek och hundbajs

Vi har kommit till Lysekil helskinade. Resan gick felfritt och Evelina sov i princip hela vägen vilket jag tyckte var perfekt. Planerar alltid in restiden efter hennes sovtider, annars blir det helt bananas bilen! Trots att hon sov i närmare 2 timmar i bilen däckade hon 19.15 och har sovit sen dess.
Sitter ialla fall framför datorn nu som en degklump och är verkligen jättetrött. Ska alldeles snart gå ut och lägga mig, bara plåga mig själv lite till, hehe.

Idag har jag ialla fall tagit massor med fina bilder på Evelina. Vi var ute helt från det att jag kom hit till klockan blev 18, nästan 2 timmar. Härligt. Hon fick springa av sig på gräset och jag kunde lugnt sitta och se på, det farligaste som kan hända här är att hon hittar hundbajs. Men eftersom hon hade vantar på sig, så klarar hon inte att få tag på det det heller.
Tyvärr så har jag ingen möjlighet att lägga ut bilderna här, glömde usb-kabeln hemma. Ska försöka lura upp en bild imorgon ändå.

Nu tyckte jag sängen ropade! Sov gott alla fina människor.
Godnatt kramar från mig och Evelina i Lysekil!


Kaffe period

Under hösten och vintern som varit har jag druckit te varje dag. Minst en gång om dagen. Nu har jag kommit tillbaka till min kaffe period. Kanske det beror på att man kan sitta ute på balkongen/altanen och njuta solens strålar?
Kaffe är gott ialla fall, med lite mjölk/grädde i ibland. Hur dricker ni ert kaffe eller te?


För mig varierar det. Jag kan dricka mitt svart, med mjölk/grädde (som sagt). Ibland kan jag till och med honung! När jag jobbade i måndags var jag nere och hämtade kaffe nästan hela tiden. Då hade jag honung i. Jag behövde socker för att piggna till. Jag kan också ha sukketer i, men aldrig socker!

Nu har jag packat färdigt allt och det ska bara ner till bilen. Jag hämtar Evelina vid 12 och åker med en gång till Lysekil. Ser fram emot denna helgen!
Vad ska ni hitta på i helgen? Eller är det för tidigt att fråga?
Vissa planerar helgen redan flera veckor i förtid, andra väntar till kvällen samma helg! Haha. Gissa vilket jag föredrar?

Nej, nu är det Våra Bästa År! Sen ska jag fixa det sista och åka.
Kramar.

En vän som aldrig sviker

Idag har jag varit på mitt livs första föräldramöte, alltså som inte handlar om mig, utan om min dotter. Det var väldigt spännande och givande. Jag fick massa tips och även bekräftelse på att man gör riktigt, vilket alltid är skönt. Trots att det är upp till var förälder hur man uppfostrar sitt barn så finns det onekligen riktlinjer och det känns bra att vi håller oss inom dem. Sunda förnuftet har alltså fungerat hittills! Då finns det ingen anledning att tvivla på det i framtiden heller. Kan väl helt enkelt tacka mina föräldrar för min uppfostran, för givetvis går det vidare genom mig och sen till min dotter osv osv.

Nu ligger jag i sängen och är ganska trött. Känner mig mycket bättre efter jag fick träna förut faktiskt!
Jag har nästan packat färdigt och det mesta är i bilen. Det sista plocket blir imorgon medans mini är på dagis i ett par timmar innan avresa.


"Tänk på att månen alltid finns där för dig. Känner du dig ensam eller saknar mig, bara se upp mot himlen. Tänk på att vi ser samma måne vart vi än befinner oss. Den kan leda dig och trösta dig. Månen är din vän, som aldrig sviker dig. Den kommer alltid lysa för dig..."
Börjar nästan gråta än idag när jag tänker på det. Min pappa sa det till mig och jag glömmer det aldrig.

Sov gott alla snälla människor.
Godnatt-kram

Busken #2

Kommer ni ihåg buksen som jag pratade om? Den som står i rabatten ute på våran altan. Den har som sagt varit snötäckt och regnvåt. Men nu folkens, börjar det hända saker. Se bara här!



Ni ser det jag ser va? Det är knoppar på busken! Underbart. Snart kommer jag dock börja svära för att det trillar av massa blad som man måste borsta bort från golvet, men just nu så struntar jag i det.

Idag har jag lite ont i huvudet och lite "sårig" i halsen. Hoppas att det är pga att jag sovit dåligt de senaste dagarna, vill inte bli förkyld igen. Evelina är det så jag blir inte förvånad om jag åker på nåt igen, hade dock varit riktigt trist.
Nu tänkte jag börja packa lite smått för imorgon åker som sagt jag och Evelina till Lysekil. Sen får vi se vad som händer på lördagen.
Hoppas verkligen på bra väder!

Kram till er alla!

Piratskeppet

När jag gick och hämtade Evelina på dagis idag, hittade jag henne lekandes vid piratskeppet som ligger på dagisets område. Hon satt och grävde i sanden tillsammans med en annan tjej, tror hon heter Amalie. Det var riktigt sött att se!
Det hade tydligen varit riktigt skoj på utflykten till Holmenkollen idag. Och det var verkligen en solstråle jag hämtade idag, alltid mysigt att möta ett leende istället för skrik, vilken dock inte är så ofta.






På torsdag eller fredag åker jag till Lysekil. Egentligen skulle jag inte åka förän nästa vecka, men jag tar det en vecka tidigare istället. Nu när jag vet hur jag jobbar är det lättare att planera in hur man kan åka! Skönt.

Nu börjar Äntligen hemma. Tänkte jag skulle se på det till Göran kommer hem igen. Då blir det att kasta sig i sängen och fortsätta se på Skilda världar, som vi bägge blivit helt fasta i just nu! Vi ratar till och med dagens avsnitt av Big Brother och väntar till imorgon. Haha. Det säger en hel del.

Vi har ganska nyligen ätit en underbart god middag. Ugnsgratinerad kyckling i mild sås och ris med lite grönsaker.

Hoppas ni har en trevlig kväll!

C-vitaminer

Jag hade (som vanligt) ingen lust att gå upp idag när klockan ringde. Men just idag var det värre än vanligt. Jag jag reste mig upp och liksom sänkte ner axlarna så kändes det som att jag, under hela gårdagen, haft flera ton som hängde på mina axlar. Känns lite som träningsvärk och håller fortfarande fast vi att det är ovanan som spelar in. Men herregud... Vi får hoppas det går över snart. Jag ska oavsett bort och simma idag, tror inte det är något negativt, snarare att det hjälper att mjuka upp lite.

Idag när jag lämnade Evelina på dagis fick jag lite dåligt samvete. Jag hade totalt glömt bort att de skulle ut på tur idag. De skulle faktiskt till Holmenkollen, där vi var i söndags. Hade jag kommit ihåg det skulle jag skickat med lite godare "ut på tur mat". Kanske en termos med lite varm choklad som hon kunde druckit i kopp.
Fast å andra sidan tror jag att dagiset tar med sig lite smått och gott. Hon har såklart smörgås och yogurt med sig. Men ändå. Lilla gullisen!
Imorgon är det faktiskt första föräldramötet på dagiset. Ska bli kul att träffa alla föräldrar, samlade, utan barn och prata om saker man önskar bli bättre eller saker som redan är bra och ge beröm. Ser fram emot det. 18-19.30.



Ja, bilden är lite sne, men ni ser väl ändå vad den föreställer? Hehe. Det stoppade jag precis i mig. Och jag kände riktigt hur C-vitaminerna kickade igång energin i kroppen, om så bara för en stund. Men gud så gott det var. Jag älskar apelsin. När jag var gravid vräkte jag i mig apelsiner och allt som var surt. Jag kunde tex dricka citronsaft, ni vet koncentrerad citronsaft på flaska, som är formad som en citron. Haha. Galet!

Nu ska jag plocka ordning lite här hemma och packa träningsväskan!
Önskar er alla en fin dag.

Linnex

Någon som haft ont i muskel/leder som provat att smörja på Linnex? Jag kan väl inte säga att det hjälper helt och hållet, men det får det onda att slappna av på något sätt. Och skönt är det...
Att gå från 100% sjuksriven till att efter 1½ år jobba en hel dag var en STOR omställning, ialla fall för min kropp och mina axlar. Att jag skulle bli en sån "fjant", det visste jag inte. Eller det är väl som sagt ovanan som gör att jag känner mig slutkörd i kroppens övre del. Imorgon ska jag dra till gymmet, inte för att gymma, utan simma! Åå som jag älskar det...
Nu väntar sängen på mig och jag har precis stämplat in destination "sängen" på gps:en. En ny dag väntar imorgon, dock inte lika krävande som idag.


Bild från Holmenkollen i söndags. Min älskade dotter.
Här smider hon planer att slänga ner nappen i mellanrummet i marken som ni ser, mamman läste av det snabbt och tog tag i nappen på en gång. Haha.

Nu ska jag sova här. Det ska säkert ni också?

Godnatt kram från oss till er!

Första dagen

Då är första dagen på jobbet avklarad. Det gick helt fint och jag blev varmt välkomnad av alla stam kunderna. Det var mysigt.
Det ordnade sig bra med hur jag kommer jobba framöver. Varje måndag 8-16 ska jag jobba. Egentligen var det meningen att jag bara skulle jobba halv dag, alltså 8-12, men det blev en full dag och eftersom det funkade så bra så kör vi på det tills vidare. Jag ljuger om jag säger att jag inte har ont i axeln nu efter jobb. Men det kanske är ovanan? De sista 2 timmarna var förjävliga rent ut sagt. Jag får nog köra på med träningen lite mer tror jag.
Min kära kollega Ingebjörg visste inte att jag skulle komma idag, det var planerat, att hon skulle bli överraskad. Och det kan jag lova att hon blev! Gud så skoj det var.


Jag är väldigt nöjd över hur dagen varit och allt känns bra nu! Toppen.

Nu ska jag laga mat till min lilla familj. Evelina är väldigt förkyld, igen. Eftersom hon gick upp såpass tidigt idag tror jag att hon kommer vilja sova lite tidigare än vanligt. Vi får se!

Har eran dag varit bra?
Vi hörs senare. Kramar.

Kollen

Idag har vi varit och besökt Holmenkollen. Behöver antagligen inte förklara vad det är eftersom det är en känd skidanläggning här i Oslo. Evelina tyckte det var riktigt kul att springa runt och se på att folk som var där. Hon flörtade med alla och alla flörtade tillbaka. Vem kan motstå liksom? Hehe.
Det var som sagt mycket spännande att se på...









Tja, vad ska jag säga? Jag tycker vi haft en helt strålande dag, både från solen och stämningen!
Vi åkte sedan till Kolsås och åt en god middag. Evelina har varit ett praktexemplar under hela dagen och vi kan inte vara mer stolta än vi redan är. Gud som vi älskar våran lilla färgklick. Våran färgklick i vardagen. <3

Vi hade ialla fall med oss en tröttis hem som inte kom i säng förän klockan närmade sig åtta. Så vi hoppas alla på en god natts sömn. Imorgon ska jag jobba för första gången på 1½ år och jag ljuger om jag säger att jag inte är nervös. Ett viktigt samtal med chefen kommer äga rum efter passet imorgon också!

Jag har även klippt Göran idag, ja, vi skulle gjort det igår, men det blev aldrig av. Så imorgon ska jag lägga upp före och efter bilder. Det blev riktigt fint och välbehövligt var det.

Nu ska jag försöka sova.
Hoppas ni haft en bra helg med massa sol och mys med nära och kära. God natt!
Kramar.

Morgonbus

Idag gick jag in och väckte Evelina kl 09. Haha, jag borde väl vara tacksam för att vi fick sova lite längre men jag vill ändå pröva att hålla på rutinerna så gott det går. En trött mamma mötte en ännu tröttare Evelina. Gosis.
Efter en massa god frukost busar vi nu massa med ett litet yrväder här på golvet. När Evelina fått sin sömn ska vi ut med Görans föräldrar. Vi ska åka till Holmenkollen och sen vidare till Kolsås och äta lite. Då ska kameran med utan tvivel, och jag ska ta massa fina bilder och dela med mig av dem senare!

För er som inte gått upp än eller inte tittat ut så är det strålande sol ute! Underbart väder och det ska absolut njutas.



Påskoutfiten är alltså ordnad! Haha. Sötaste Evelina. <3


Pappan skulle såklart vara med och busa också, se så sur Evelina är på bilden för att hon inte ha sjalen på huvudet! Haha.

Imorgon börjar jag att jobba igen. Det är med blandade känslor, men jag tror att det ska gå bra.

<3

Jobb besök

Idag har jag varit på besök på jobbet. Det blev inte riktigt som jag tänkt mig. Vi kommer prata vidare på måndag för att hitta en lösning som passar arbetsgivaren och den anställda, så måste man ju göra. Eller hur? Men jag kan säga att i detta läget hade jag önskat att jag var lite mer som Hanna Widerstedt, säga rakt ut vad jag tycker och tänker och göra allt för att det ska bli som jag vill. Haha. Jag vet att det inte funkar så här i världen, men man måste ge och ta. Så är det bara.
Kompromissa (där hittade jag det svenska ordet som jag letade efter i huvudet, mamma!) heter det. Det kommer säkert ordna sig. Det vill vi såklart allihop.
Det var ialla fall som vanligt kul att se allt folket och jag saknar många av de!

Jag hade önskat att kunna gå ute lite idag när vi kom hem, så Evelina fick sova i vagnen, men det var bara att glömma. Det är grått och trist ute, tror till och med att det regnar lite smått, ni vet sånt regn som bara flyger omkring som aldrig landar på marken, typ.



Jag och Göran satt ute på altanen en stund efter han kom hem. Sally passade på att njuta av  den svala luften där ute. Gosis!

Vet ni vad, ikväll tror jag inte det händer någonting. Vi kanske ska ner till Görans föräldrar, kanske inte. Det enda jag vet är att jag ska klippa Göran under kvällen. Han är väldigt långhårig och står inte ut längre, som han säger. Haha. Kommer inte ens ihåg sist jag klippte han så jag kan väl förstå det.
Nu ska ialla fall en liten tjej få sin middag så vi hörs lite senare.

Kram på er

Shopping på Metro

Idag har jag fått tag på en hel del som jag var ute efter även lite som inte stod på listan såklart. Jag köpte vanliga svarta tights 2 st och ett par mörkblå. Fick också tag på helt klarrött nagellack och ett rosa i samma nyans som jag köpte munktröjan i som jag visade häromdagen.
Ett par vårskor och ett par sommarskor fick följa med hem till Evelina. Och ett par vårskor till mig, converse fast utan conversemärket, om ni förstår. Svarta. 299kr på Din Sko.



Visst är det lite Ed Hardy stil över dessa krocksen? Ja fastnade för dem med en gång ialla fall! Verkligen inte den typ av stil jag brukar köpa till Evelina, men varför vara så enspårig? Dessa gick på 149kr på Din Sko.



Här är vårskorna. Lite converse över dessa också faktiskt. Tyckte de var urtuffa och kunde inte låta bli! Dessa gick på 179kr på Din Sko.

Är nöjd med köpen och utnyttjade presentkortet jag fick av Göran i julklapp. Jag tror det är 500kr kvar på det nu. Det är perfekt att handla med när man inte ser pengarna liksom. Då vet jag knappt att jag spenderar några! Haha. Lite dumt tankesätt förmodligen.

Lunch i lugn och ro

Så skönt att träna! Underbart att känna svetten som bryter fram i pannan och på ryggen. Det blev 1 timmer och 15 minuter totalt, 20 minuter gång och resten på gymmet. Om man är duktig att träna varannan dag så känner jag att det räcker med 45 minuter. Det är ganska lyxigt att kunna träna mitt på dagen, då är det inte så mycket människor där och man slipper att så i kö för att träna den maskninen man vill.

När jag gick hem svängde jag in i butiken precis där vi bor. Jag skulle köpa mjölk. Jag slet även med mig något som jag precis åt till lunch. Buffalo wings. Är det någon som smakat det? Man kan väl säga att det är en blandning mellan kyckling klubba/lår/vingar. Det var jättegott. 500gr för 28kr. De var färdigstekta så det räckte med 12 minuter i ugnen på 200grader. En perfekt och enkel lunch!



Jag är medveten om att det inte ser så jättegott ut. Men det är verkligen gott! Mumma. Det var inte sista gången.
Synd att Göran inte var hemma för då hade allt blivit uppätet. 500gr är lite väl mycket även om det är 250gr ben. Sally fick sig några uppskattade bitar att smaska på också.


Jag har precis duschat så nu väntar jag bara på att Göran ska komma hem, då vi ska åka till Strömmen storsenter. Jag måste ha ett par nya tights och ett par lite bekväma och fina träningsbyxor som jag kan ha på jobbet. Eftersom jag inte vet om jag börjar redan på måndag så vill jag gärna fixa detta med en gång.

Vad har ni för planer i helgen?

Träning

Idag är det riktigt grått och trist ute. Precis samma som det var igår. Solen kom fram under förmiddagen och det blev riktigt varmt till slut.

Jag tänkte ta mig i kragen här nu och sätta på mig träningskläder. Gå i snabbt tempo till gymmet, som uppvärmning och träna en timme. Då har jag startat helgen på ett utmärkt sätt!
Resten av helgen har jag egentligen inte planerat. Jag ska en tur inom jobbet imorgon för att diskutera vilken dag som passar bäst för mig att jobba. Jag ska som sagt jobba en hel dag i veckan.
Evelina får följa med imorgon och hälsa på mina arbetskamrater, det var längesen sist och de tjatar om att få se henne.

Det känns lite nervöst att börja jobba igen, även om det är lite i början. Känslan är nästan som när man ska börja på ett nytt jobb och inte riktigt vet vad som väntar. Men så är det inte alls. Jag vet de exakta rutinerna och nästan exakt vilka kunder som kommer in till exakt tid. Haha. Så det är väl en överdrift att säga att det är nytt!

Nu springer träningsskorna snart ifrån mig här, bäst att hoppa i dem innan jag ångrar mig!
Ha en fin fredag. Kramar

Check

Då var vi färdiga med dagens måsten. Känns skönt. Allt gick fint. Bankens ärende får vi inte svar på förän i nästa vecka, förhoppningsvis. Jag tror att det ska gå bra, hoppas. Våran kontaktperson var ialla fall lika trevlig i verkligheten som han är i telefonen. Det är viktigt att få bra kontakt med en person som har så mycket påverkan.

Dagens läkarbesök resulterade i att jag faktiskt ska börja jobba 20% från måndag. Det betyder, 1 full dag (8 timmar) eller 2 halva dagar (á 4 timmar). Vi får se vad som passar mig och jobbet bäst. Jag skulle såklart vilja ha allt på en dag, men det är svårare för jobbet att få en person som kan jobba halv dag samma dagar som jag också gör det. Så vi får helt enkelt se. Jag ska ringa jobbet mer imorgon och planera mer, kanske jag åker dit en sväng också. Det ska bli spännande att komma tillbaka till jobbet, om så bara för 1 hel dag i veckan. Men det är alltid en början. Så får vi se hur det fungerar när jag väl är på plats. Det kan hända att jag går sakta uppåt, men det tar antagligen en stund. Och det känns bra att läkaren är med på mina noter och inte tvingar mig till något som min kropp inte klarar, för tillfället.




Och så fick vi växlat pengar. Euron har gått upp 1,15% från igår, så vi var verkligen inte en dag för tidiga med växlingen. Nu vet vi inte om den kommer fortsätta uppåt, men vågar inte chansa. Det är inte mycket pengar att spara, men när vi ändå skulle ordna detta så kan vi ta det en dag där Euron inte har gått upp i taket, eller?

Därmed, alla dagens måsten; Check!

Ärenden

Idag ska vi till banken. Om 1½ timme ska vi vara där. Hoppas verkligen det går bra! Håll tummarna för oss.

Först ska jag till läkaren, kanske jag ska försöka mig på att jobba 50%. Kanske det är "för tidigt". Egentligen är det inte för tidigt, men frågan är om det blir värre om jag börjar innan det är bra. Jag vet inte riktigt hur vi gör. Det återstår att se. Jag hade kunnat tänka mig att jobba 50% för det är urtrist att bara sitta hemma och dega.
Vi får se!

Senare ska vi ner till Oslo S och växla till Euro. Vi hörde att Euron ska höjas nu så det är lika bra att passa på. Jag måste säga att det är lite konstigt att de säger att Euron ska höjas. Då borde man egentligen ta upp ett lån och köpa massa Euro och sen när den höjs så säljer man de igen och tjänar massa pengar. Antar att det är en hel hög som tänker så också. Haha. Vad jag vet så har Euron inte varit så låg som den är nu på ganska länge. Den är nere på 7,50kr. Det är 1 kr mindre än sist vi åkte.

Vi har alltså en del ärenden att uträtta idag. Det är lite kul att det händer något faktiskt (även om det handlar om massa utgifter under vägen...)!



När det blivit varmare har vi spenderat mer tid ute på altanen, det är helt underbart att öppna upp dörrarna och få solen rätt i nyllet! Att sitta där utan att öppna är helt omöjligt, det har varit helt upp mot 60grader där ute.
Evelina tycker det är jättekul att vara ute med mamma och pappa så högt upp och se så långt! (Givetvis får hon inte vara där själv...)

Wish me luck!

För mammas skull

Äntligen fick jag tag på de finaste rosorna, fast till ett väldigt billigt pris och inte de "äkta" kanske. Men det spelar ingen roll för jag tycker om dessa också. 10 st rosor kostade 39kr. Ångrar mig att jag inte köpte två buketter faktiskt, då kanske det hade sett mer fylligt ut, jag hade kunnat klippa vissa lite kortare så buketten också blivit lite rundare, om ni förstår. Men det får bli nästa gång.
Jag köpte dessa rosorna idag för att min fina mamma har födelsedag. Så vi kan säga att de är till henne.




Nu ska vi strax äta mat här. Jag har skurit upp grönsaker och ska bara steka köttfärs och vips så har vi fått tacos, idag igen. Men det är gott och inte alls onyttigt, så länge man inte äter brödet och allt för mycket römme/creme fraiche/gräddfil. Sist jag var i Sverige köpte jag med mig en påse så du kan blanda cheese-dipp och just det har jag gjort idag. Det stod att man skulle ha gräddfil, men jag hoppas att det går lika bra med creme fraiche, för det hade jag i kylen och det finns inget bättre än att få kasta tomma förpackningar, tycker jag ialla fall! Haha.

Grattis mamma!

Fruity by BIK BOK

Idag fyller min älskade mor 57 år. Stort grattis på födelsedagen världens bästa mamma. <3 Evelina sjöng högt imorse på babycallen och det gick inte att gå miste om att det var födelsedagssången på bebiska.

Jag lovade och här kommer de. Bilder på mina munktröjor. Haha. Priset på dessa är egentligen 199kr/st men vi har en helt super affär på Furuset som sålde 1 för 70kr och 2 för 100kr. Att gå i så här skrikiga färger är egentligen inte mig, men ibland tycker jag det kan vara lite kul. Nu när våren är här blir jag på så gott humör så varför inte klä sig i vår-skrik-kläder?





Idag ska jag simma. Med eller utan Göran. Hehe. Har legat lite på latsidan de senaste dagarna men idag smäller det igen! Tyvärr öppnar inte simhallen före kl 14, så jag har en del dötid före jag kan åka. Just nu snurrar tvättmaskinen på högvarv så snart har jag lite att göra ialla fall!

Imorgon är det 3 veckor kvar tills vi åker på kryssning med Color Line till Kiel. Men också 3 dagar tills jag ska vara 3 dagar ifrån Evelina. Usch det blir jobbigt, men säkert nyttigt samtidigt.

<3

Hos farmor och farfar

Idag efter dagis fick vi sträng besked att gå raka vägen till farmor och farfar, varför då? Jo, för att de hade köpt massa roliga saker till lilla Evelina. Och gud vilka grejer. En dammsugare, en mixer, en brödrost och en kaffekokare - i Hello Kitty. (Bilder kommer imorgon på både sakerna och mina munktröjor i skrikiga färger! ;) Evelinas ögon var stora som tefat och nu vet jag vet som ska dammsuga här hemma i fortsättningen. Haha. Tack farmor och farfar.
Jag och Evelina stannade där till Göran kom tillbaka från "räkorna" och hjälpte oss upp med allt.
Evelina var jättetrött så det blev mat och sen bums i säng med en gång. Man blir trött av att leka med barnen på dagis! <3


Farfars stol är helt klart bästa stället!

Nu ligger jag och Göran redan i sängen. Vi har börjat kolla på Skilda Världar som jag laddat ner. Har lurat med mig en norrman att se svenska serier. Haha. När jag var gravid kollade vi på Tre Kronor. Han älskade den! Får se om han blir lika stuck i denna. Det har börjat bra ialla fall.
Någon som såg på Skilda världar eller Tre kronor?

God kväll finisar!

Köksrengöring

Då åkte Göran precis till Gardemoen för att hämta räkor. Äntligen börjar den säsongen igen, då han får mer att göra. Det är såklart helt perfekt nu när den nya bilen är kommen och han måste ha mycket mer in på bilen än bara fiskeleveranser på dagtid. Det förstår jag verkligen. Självklart är det tråkigt då han vissa kvällar nästan inte kommer hem före jag lagt mig, men det är bara att acceptera!

Delar med mig av en bild på världens finaste vovve - Dollie.



Det blev ju ingen träning pga detta med räkorna. Tur att jag fick mig en promenad bort till Furuset tidigare. Var hos Nav och hämtade en löningslapp som jag ska ha med mig till banken på torsdag när vi ska ha möte ang att bara betala räntor ni vet, som jag pratade om tidigare. Hoppas verkligen att det går bra!

Nu tänkte jag att jag ska vara lite duktig här hemma. Ska fylla en spann med vatten och klorin och torka av alla skåp/lådor i köket. Fick mig en chock när jag tappade en sak på golvet då jag lagade lunch tidigare, fäste blicken på en av lådorna och såg massa fläckar/skvätt/matresten som fastnat där, som man liksom inte lägger märke till om man inte sätter sig på huk och verkligen ser efter. Jag sa till Göran "Tur att vi bara har gäster på kvällarna, för då ser man inte det lika tydligt". Usch och fy, skäms på mig. Jag har all tid i världen att ordna sånt där och NU ska jag göra det, när Göran är borta och Evelina på dagis.

Ciao!

Skrynkliga damen

Idag är det precis lika fint väder som igår. Jag tror faktiskt att jag ska ut och gå en tur medan jag väntar på att Göran kommer hem. Då ska vi bort och träna. Det blev inget med det igår så vi tar det idag istället.

Kommer ni ihåg att Evelina badade direkt efter daigs igår? Jag blev så otroligt full i i skratt när hon låg på skötbordet och jag skulle torka henne. Jag såg de skrynkligaste fötterna någonsinn. Värre än en dam på 90 år...


Haha, sötaste Evelina.


Detta måste nog vara den bästa presenten Evelina fått. Hon fick en spis av mormor sist vi var i Sverige och hon älskar den. Det bästa är nog av pilla bort plastskivan från ugnsluckan, för mamman blir sur då.

Evelinas spir blir ialla fall använd mycket här hemma. Igår tex, lagade vi fisk på den. Min favoriträtt numer. Med äggsås och massa gott till. Evelina var kocken såklart, alla andra ska hålla tassarna borta från hennes spis! Haha.

Vad blir det för mat?

Medans mamma var ute på galej i lördags var Evelina hemma med pappa, farmor och farfar och myste.
Precis innan sängtime sitter Evelina i farfars knä med hela handen i munnen och gosar för fulla muggar.



Jag och Göran har nyligen varit ute och gått en sväng. Det är till och med varma vindar som kommer och vi blev nästan svettiga av att bara gå med väst på oss. Wonderful!
Jag var inom grönsakshandlaren för att köpa en bukett med rosor, men de var tyvärr inte så fina idag, så det får bli när det kommit in färska blommor istället.
Vi passade på att panta alla flaskor som stod och skräpade och köpte lite smått till dagens middag.
Ikväll blir det rimmad/lettsaltet torsk med brocoli, potatis och äggsås. Mumma! Hoppas jag lyckas så bra med äggsåsen som jag gjorde sist. Idag äter hela familjen middag tillsammans, det ser jag alltid fram emot.
Är det någon som sett Vad blir det för mat? Med Per Moberg. Jag älskade det programmet, han är ganska odelikat men så grym på att laga mat, ialla fall som det verkar. Han är dessutom en av dommarna i Sveriges Mästerkock.

Nu ska jag ta upp en Evelina som sitter och plaskar i badkaret medan jag skriver blogg. Hon var ute och lekte när vi hämtade henne och var ganska skiten från topp till tå!

It´s gettin hot

Göran har precis kommit hem. Jag följde med han ut på altanen för att slänga de döda, torkade blommorna som fortfarande stod i krukor där ute. Jag sopade golvet och gjorde det så fint det går för tillfället. Slängde ett öga på termometern som står på bordet. Man skulle kunna säga att det går åt rätt håll, ialla fall om man har en inglasad altan som vi. På hösten är det urskönt att ha inglasat. Vi sitter ute och grillar med massa tända ljus och lyssnar på musik. På sommaren är det mer negativt eftersom det blir så otroligt varmt...


En dålig mobilbild, men det går fortfarande att se hur varmt den visar, om man inte får värmeslag först vill säga. Haha.

Jag tror inte det blir gymmet ida. Jag mår jätteilla och när det är så underbart väder ute tar vi oss hellre en promenad innan vi hämtar Evelina. Vi måste passa på att ha utedagar när det går. Det har aldrig funnits några garantier för hur sommaren blir, så varma vårdagar är dyrbara.

Hoppas ni har en solig måndag!

Från dator till hårddisk

Ännu en strålande dag! Solen skiner och man ser på fönstrena att de behöver en omgång rengöring. Jag kommer alltid på det när solen skiner (för då syns det som sagt) och när solen inte skiner glömmer jag av det. Haha. Dålig ursäkt va?

Just nu sitter jag och håller på att ladda över bilder från datorn till en extern hårddisk. Jag har haft hårddisken länge men inte fått tummen ur att göra det. Jag har massa bilder och värdefullt på datorn som jag vill säkra ifall att det händer något med min bebis nr 2. Igår upplevde jag något jag inte varit med om tidigare nämligen. Skärmen på datorn blev helt blå och den tjöt och stängdes bara ner. Jag tog detta som en varning och sitter nu och ordnar upp före det är försent...

Vi hörs mer senare så ska jag försöka bli färdig här!
Kram.

Kaffe i solen

Idag har vi som vanligt mött Görans föräldrar och som vanligt köpt med oss kaffe till vårat ställe för att sitter och njuta av både kaffe och sol! Synd att det blåste lite kalls, annars var det verkligen perfekt väder idag. Solen har visat sig näst intill hela dagen och vi har verkligen fått smakprov på våren. Hoppas den är här för att stanna. Det är ialla fall Mars nu, och första vårmånaden, så jag tycker inte vi är bortskämda med för tidig vår ialla fall. Återstår att se.
Evelina stormyste i solen och få springa runt på en stor yta och skrika. Haha. Hon fick också bulle av snälla farmor.
Tog en del bilder idag, som jag helt enkelt låter tala för sig själva. Fniss.




Underbara bilder på världens underbaraste lilla tjej!
När vi kom hem igen gick vi med upp till Görans föräldrar och blev bjudna på mat. Vi fick en räkröra till förrätt och plockmat till huvudrätt med bland annat denna kabarén som ni ser under. Mumma sa vi allihopa.




Som vanligt när det är gott äter man sig allt för mätt så nu sitter vi som två säckar potatis i soffan och ska se på Big Brother, sen är det nog sängens tur att värma oss tror jag.

Trevlig kväll på er.
Kramar från oss.

Latter

Guuuuud vilken trevlig kväll jag hade igår. Det var både sorgligt och roligt på samma gång. Vi var på ett ställe som heter Latter. Det ligger på Aker Brygge. En av de som jobbar på mitt jobb jobbar även på Latter på helgerna. Hon hade fixat bord till oss plus gratis inträde. Riktigt bra. Annars hade det kostat 100.- så de pengarna kunde man lägga på drinkar istället. Haha. Jag hade med mig 600.- ut igår och gjorde nog slut på kanske 800.- men det är inkluderat taxi hem. På tal om taxi, vilka priser, jisses alltså. 454.- kostade det mig att ta mig hem från stan. Crazy säger jag bara.
Vi fick plats på ett vip "ställe" alltså typ en trappa upp ligger en plattform med bord och så, där satt vi. Vi hade till och med en egen vakt så ingen annan skulle kunna komma upp. Haha. Lyx. Champagn kom in i stora lass och borden var överfulla med tomma, halvfulla och fulla glas. Där var helt enkelt bara att försyna sig. Jag tror inte jag betalade något när jag kom dit, utan drack "slattarna" som stod på bordet. Snacka om fattigt! Haha. Men det var inget jag tänkte på, utan trodde kanske i det tillfället att det faktiskt var mitt glas.

Egentligen är Latter ett ställe där stand-up komiker uppträder. Latter betyder nämligen skratt på svenska, så det är väl ett otroligt passande ord på ett sånt ställe.
Det var ialla fall kul att komma till ett ställe jag aldrig varit på tidigare.
Tidigare samma kväll mötte jag min chef, som jag berättade att jag skulle göra, vi satte oss i en soffa på ett ställe som heter Dr. Jekyll, riktigt bra ställe om ni frågar mig.

Jag vill verkligen tacka alla för igår, det var en helt fantastiskt trevlig kväll! <3 Kommer verkligen verkligen sakna Paul.

Idag på morgonen var jag, Göran och Evelina ute och gick en sväng i det underbara vädret. Solen skiner med sin varma sida idag och himlen är alldeles blå. Vi var ute en timme medan Evelina sov i vagnen. Och jag såg ett vårtecken. Ett jättevackert vårtecken.




Nu ska lillan få lite mat här hemma och sen ska vi faktiskt ut igen en sväng.
Ha en fin dag. Kramar.

Barnas hörna

Idag har jag och Evelina varit ute i 3 timmar. Det har varit strålande sol och i skuggan har vi just nu 10 grader. Nu doftar vi vår. Eller hur? Gud så härligt det kommer bli att plocka bort alla vinterkläderna och byta ut mot lite tunnare vårjackor och smidigare skor. Just nu är det ganska blött och söligt ute så vinterskorna får hänga med ett tag till för min del ialla fall.

Evelina har blivit van vid att sova i vagnen eftersom hon gör det varje dag på dagis. Därför gick jag ut vid den tiden hon brukar sova. Hon sov ca 1 timme medan jag gick runt och lapade sol i vårat område här. Jag kom på att jag kunde gå till Furuset och se lite i affärerna. Precis när jag kom fram öppnade hon sina stora blå. Perfekt!
Jag fick med mig ett påskägg och en duk, samt 2 stora tröjor till mig för 100 kr. Ni vet sånna där munk-tröjor i skrikiga färger. Jag ska ta kort och lägga ut här imorgon!
Jag tog en lunch på Bakeriet, omelett och såklart världens bästa kaffe. <3
Sen gick vi en sväng till biblioteket. Där finns det en barn hörna som Evelina fick springa runt i. Hon mötte en annan liten tjej som hon lekte fint med. Gulligt att se.






Nu ska jag snart hoppa i duschen och göra mig festklar! Ska möta upp min chef på Fridays och ta ett glas vin före vi träffar de andra.

Hoppas ni får en trevlig kväll!
Kramar.

Full galopp

Igår var Evelina på ett strålande humör här hemma efter dagis. Tidigare i veckan har hon varit riktigt gnällig och jobbig och vi har bara väntat på att klockan ska bli 19 så hon ska sova. Näst intill så jobbigt har det varit ialla fall.
Men som sagt, igår var det annorlunda, då frågade hon till och med snällt om hon fick ta en liten ridtur i storarummet. Och det fick hon såklart!
Det blev blandade känslor.

Koncentrerad




Glad




Förtvivlad



Ikväll blir det faktiskt fest för mig. Jag har blivit inbjuden till en avskedsfest för en kollega. Vi ska till ett ställe som ligger vid Aker Brygge - Latter. Har faktiskt aldrig varit där så det blir skoj.
Jag ska möta upp min chef lite tidigare (hon som jag gjorde uppsätttningen på) och ta ett glas vin med henne.

Före kvällens spektakel ska jag en sväng ut med min kära dotter och njuta av solen. Underbart väder här idag!
Ha en fin lördag mina vänner.
Kramar från våran familj.

Kos deg

Nu har vi precis varit och tränat. Gud så härligt det är när man väl är färdig, det är värst när man ska åka hemifrån, då är det så väldigt lätt att man kommer på något som är viktigare. "Äh, vi tränar imorgon istället...!" Hur många gånger jag sagt det vet jag inte. Samtidigt som jag vet hur skönt det är efteråt så är det ibland extra jobbigt att knäppa på sig skorna och jackan.
Idag blev det ialla fall lite gymmande för oss. Eftersom jag och Göran tränar upp olika delar så tränar vi inte alltid samma maskiner, det är lite tråkigt för det gjorde vi alltid på Elixia, men det var också innan vi fick behov av att träna axeln resp. ryggen. Vi är ialla fall på samma gym ställe. Haha.

Jag ska alldeles strax hoppa in i duschen här. Skulle mest titta in för att fråga er om ni någon gång köpt kaffe på Bakeriet? Det är det, utan tvekan, bästa kaffet jag smakat. Jag förstår varför det står som det gör på take away-koppen!
En trappa upp från gymmet ligger det och vi går alltid dit och köper med oss en kopp. Min favorit är Kaffe Latte. Mums!



Nu blir det en dusch och sen ska lillan hämtas!

Trevlig fredag. Kramar från våran familj.

Nu kommer våren?

Nu är det rent och fint här hemma. Jag har precis dammsugit och ska tvätta golven när Göran kommer hem, vi ska iväg och träna så jag tänkte att golvet kan torka medan vi är borta.
Nästa vecka ska jag ta tag i detta med att dammtorka hyllor osv. Det kan behövas. Det behövs väl alltid?

Har ni förresten hört att våren kommer (tillbaka) under helgen? Så sägs det på vädret ialla fall. Vågar man hoppas? Det senaste tycker jag att de haft rätt om vädret hela tiden. Nästan på tiden på dygnet också. Ganska imponerande faktiskt. Det senaste snöfallet ska alltså ersättas med över 10+ grader i helgen. Ja tack säger vi till det. Då kan vi ha massa ute tid och det är underbart! Evelina älskar att vara ute och leka och det är så fint att se.


Tänk om det kunde bli så fint som det var i helgen när vi var i Lysekil.
Här är Evelina hos mormor.

Busken

En konstig bild tycker kanske ni? Ja, det kan jag väl förstå. Men det är faktiskt den busken vi ser ut på varje dag. Den står i våran rabatt som sträcker sig längs våran inglasade altan här hemma. Den visar ganska snabbt vilket väder det är ute.



Droppar det från den, ja då regnar det. Är den snötäckt har det varit ett hejdundrande väder under natten. Är den bara vit, då är det frost och väldigt kallt. Står den och svajar, då är det storm ute. Är den torr, då kanske man vågar titta vidare ut om det är värt att hoppa ur morgonrocken eller inte.
Så den är ganska praktisk, våran buske, även om den är väldigt vildvuxen nu och ser ut att frysa, så kommer det bättre tider. Snart.

(Som ni kanske sett har jag fått till en ny header, till slut. Om ni inte får fram den nya så bara tryck f5.)

BB

Jag har suttit här en stund och försökt knopa ihop en ny header. Tycker det är kul att förnya sig lite. Som vanligt ska jag göra det allt för komplicerat så det bara blir strul. Får helt enkelt göra en enklare variant att den.

Är det någon som sett reklamen på BB crem på tv? BB cream från garnier. 5 enkla steg till perfekt hud. Jag är vanligtvis ganska skeptisk till allt sånt, men denna fastnade jag lite för och funderar på att testa den. Jag har ingen aning om vad den kostar eller vart man kan köpa den dock.
Kanske det är någon här som hört om den eller testat den?





BB cream Garnier

Vinter igen

Då var vintern här igen. Det har kommit närmare 10 cm här inatt och det blir återigen massa snö på skorna när man kommit utifrån. Tidningar måste läggas ut på golvet i hallen och... ja, ni är med mig va?
Nyligen såg det ut som på bilderna nedan. Jag tog dessa i Lysekil i helgen. Man doftade vår på långt håll.



Idag när Göran kommer hem ska vi en sväng till banken och få hjälp med att fylla i lite papper för att söka om förlängd avdragsfrihet, alltså bara betala räntor på lånet. Hoppas verkligen det går igenom för det är stor skillnad att amortera och betala räntan. Det skiljer nästan 6000.- i månaden! Hoppas verkligen det går igenom.

Senare ska vi möta Björn Tore och äta någon lunch tillsammans med honom.

Snakkes etterpå!

Dagarna före julafton

Idag är det ett riktigt dagarna-före-julafton-väder ute. Och då förstår alla precis vad jag menar va? Just det grått, trist och kallt väder. Lite snöblandat regn kommer ner från himlen och försvinner innan de nuddar marken. Gud så tråkigt. Våren var verkligen här en stund. Men det blir ofta bakslag när våren kommer såpass tidigt som den gjorde iår. Idag har det sagts att det ska komma 15-20cm snö.
Så ni som lagt undan overall och vinterstövlar till barnen kan bara plocka fram allt igen, ialla fall om ni bor i Oslo! Tji fick vi... Just nu snöar det vågrätt på utsidan och jag njuter extra av att sitta i en varm lägenhet och en mjuk soffa. Jag har fått gjort lite måsten och väntar nu på att tvätten ska bli färdig.

Jag har länge gått och irriterat mig över min fula sminkväska, eller det (ännu fulare) norska ordet; sminkepung. Jag köpte den för flera år sedan, den är rosa med Hello Kitty på. Haha. Har sett efter en passande, både i storlek och smak, men inte hittat någon. Igår hittade jag faktiskt en. Den var inte riktigt så stor som jag behövde, men det är gott om plats till det jag vanligtvis använder ialla fall. Den är ca 15x20 cm. 29,90.- kostade den bara.
Som hittat på Europris!




Det är väldigt mycket Tora över denna och egentligen inte så mycket mig, vanligtvis. Men denna tyckte jag var jättefin! Jag ska nog springa och köpa en helsvart idag också, där jag kan ha "festsminket" i.

Födelsedags dag

Idag är det ingen vanlig dag för det är pappas födelsedag - hurra hurra hurra!
Världens bästa pappa fyller idag 59 år. Detta firades lite i helgen.
Evelina har länge funderat på vad hon ska ge till sin morfar i present och jag tror hon kom på just vad, i helgen.
En bil såklart!



Här sjunger hon och håller upp presenten till moffa!

Idag ska jag bort och simma. Tycker det är riktigt trist att simhallen inte öppnar förän 14. Muppigt faktiskt. Annars hade jag kunnat tränat redan direkt efter jag lämnat Evelina och varit färdig liksom.
Nu ska här vikas lite tvätt och tvätta mer!
Kram.

Hatten

Idag har det varit konstant gnäll från lilla damen här hemma, efter dagis. Kanske beror på vaccinet hon fick tidigare eller jag vet inte. Enligt hon vi går till så kan det komma reaktion 1-2 veckor efter sprutan togs. Det kan bli influensa liknande reaktioner. Ca 15-20% råkar ut för det. Vi får hoppas att Evelina slipper. Men jag ska ialla fall lägga det på minnet ifall att liksom.




Snacka om att se busig ut!? Dessa bilderna togs hos mormor i helgen. <3 Min lilla busa!

Nu avslutar vi snart denna dagen. Vi är ganska trötta båda två.
Bilden som vi förstorade upp sitter nu på väggen. Synd att måtten inte alls stämde bara, att bilden i själva verket var 40x60cm istället för 50x70, så ramen var alldeles för stor, och det är nu en vit "ram" runt bilden. Men men. det får vara så tills vidare ialla fall!

Paketet som jag skickade till Tora i lördags hade kommit fram igår och hon blev jätteglad för sakerna jag skickade. Väldigt kul!

Godnatt på er!

En skyddande ängel

I helgen fick Evelina en ängel av glas av sin mormor. En riktigt fin sådan som nu står på hyllan i hennes rum.
Även om hon inte förstår något av den just nu, ser den mest som en leksak, så kommer det tider som hon kommer tycka att den är värdefull. Det ska stå i sin plastkartong till den dagen hon får den "på riktigt".
Det var en mycket fin present. Tack mormor!



När du kom till världen visste lyckan inga gränser.
Att få ett barnbarn är större än man kan tänka sig.
Låt den här ängeln skydda dig, nu och livets alla dagar.

(Jag får en liten tår i ögat när jag läser det måste jag erkänna.)

Nu knackar snart Madde och Lova på dörren här. Jag ska göra slingor i hennes hår och vi ska ha en lekdag med lilla Lova. Evelina är på dagis idag eftersom vi ska färga och klippa räcker det att hålla en unge under uppsyn. Haha.

Idag var vi förresten på BVC (helsestasjonen) och fick vaccin, sista gången som bebis. Nästa spruta blir i andra klass, vilket är en stund till. Evelina fick massa beröm av våran barnmorska. Hon utvecklas som hon ska och vikten/längden var perfekt! Vi visste såklart att allt var bra, men det är skönt att höra det från en erfaren person.

Vi hörs senare hörrni! Kramar.

Frukost till lunch

Nu har vi precis kommit hem efter lite träning. Idag fick musklerna jobba i gymmet och det är alltid lika härligt att svettas, visst gör du det när du simmar också, men här känner du det vilket du inte gör på samma sätt i bassängen.
När jag har varit och tränat vill jag alltid ha någon typ av mat. Det kan vara något litet eller så slänger jag gärna ihop något som tex omelett. Idag åt jag omelett till frukost så det kändes lite enformigt att ta det även till lunch. Det fick helt enkelt bli lite frukost mat till lunch idag. Eftersom jag har mer en lunchig frukost så blev det lite omvänt helt enkelt!
En skål med All Bran med mjölk och lite färska jordgubbar i. Mumma säger jag bara.



Så nu vet ni vad jag precis stoppat i mig. Haha.

Ska strax hoppa in i duschen och fortsätta att tvätta kläder. Sen ska mini hämtas!
Hoppas ni har en solig dag som oss här i Oslo.
Kram.

Vårbilder i Lysekil

Som jag skrivti tidigare hade jag en underbar fredag i Lysekil. Det var strålande sol och man kunde nästan ta på våren. Det var vindstilla och fågelkvitter.
Medan Evelina låg och sussade i vagnen gick jag runt och tog bilder på allt vacker och värt-att-se-och-uppleva i Lysekil. Jag ska visa er varför jag älskar denna lilla staden, som sover om vintern, men vaknar till liv tillsammans med solens vårstrålar.
Istället för att lägga in närmare 50 bilder gjorde jag några kollage för att underlätta (ialla fall för er haha!).
Se och njut...




Här har vi Havets hus i Lysekil. Inne i detta huset kan du se alla möjliga olika fiskar och djur som lever i vattnet. Barna som går in brukar komma ut med stora ögon och ett ännu större leende. Det går att köpa många fina saker där efteråt!
Jag har varit på Havets Hus massa gånger. Om inte för att gå och se på fiskar så går det att bara ta en fika på restaurangen ni ser på bilden.



Här ser ni en del av de sakerna man borde ta en titt på eller göra när man besöker Lysekil. Vi har en fin strandpromenad där du går längs havet. Räkbodar där du kan välja mellan alla havets läckerheter. Pråmen är en fin restaurang som flyter på vattnet! För er som tycker om att se på sevärdheter så finns Curmans Villor. Där spelades Eddie och Johanna in. Det finns en vacker kyrka. Och för er som föredrar nöjen framför sevärdheter så finns Havsbadet. Ett av Lysekils uteställen för unga som äldre. Det finns också en scen där det är massa uppträdanden under semestertider.



För er som tycker om att promenera så finns det massa vackert att se på i denna staden. Jag säger inte så mycket om dessa bilderna utan låter de tala för sig själva!



Är det någon som fortfarande inte har lust att besöka Lysekil? Det tvivlar jag på...

Jag älskar Lysekil

På vägen hem

Nu var vi äntligen hemma igen. Det är skoj att vara borta en kort period, men det finns inget som slår att komma hem igen! Det är underbart. Om man bortser från allt som ska packas upp såklart.
Vi drog ca kl 12 från pappa idag. Ner till affären och handlade det sista och sen drog vi upp. Det tog oss 2 timmar att åka hem. Vi kanske töjde lite på fartsgränsen men när man har bra musik i öronen och det är få bilar ute på vägen blir det lätt så. Eller vad säger ni? Haha. Det är nog ingen ursäkt om vi hade blivit stoppade.
Evelina var megatrött när vi åkte och somnade efter 5 minuters bilkörning. Gott att hon sitter tyst, då koncentrerar jag mig mycket bättre.

Efter ca 2 timmars uppackning är alla sakerna på sin plats. Gud så skönt!


En sovande Evelina i framsätet <3 Kärlek...

Brio spis

Idag har vi var mer eller mindre hela dagen borta hos mamma, alltså Evelinas mormor. Som om Evelina inte redan hade massa leksaker fick hon idag en hel hög med saker av mormor. Bla en Brio spis med massa stekpannor och andra tillbehör. Hon fick ett prinsesspö som plingar och en fint dockhus med massa figurer som så småningom ska flytta in i det! Hon blev jätteglad och helt uppspelt av alla dessa glittrande, spelande och roliga sakerna. Det var rena paradiset. Hehe. Tack snälla mormor säger vi!

Jag har varit hos pappas arbetskamrat och klippt hans fru idag också. Det passade jag på att göra medan Evelina låg borta hos mormor, i barnvagnen, och sov. I över två timmar låg hon där och snarkade. Om inte mamma och Gert hade gått ut och väckt henne slår jag nästan vad om att hon skulle legat där än. Haha.

Igår när jag gick runt i Lysekil så tog jag MASSA bilder på olika delar av staden. Jag längtar till att få knopa ihop ett kollage och visa för er. Då förstår ni kanske varför jag älskar Lysekil. Eftersom vi fortfarande är hos min pappa väntar jag till imorgon före jag ger mig in på närmare 200 bilder!

Nu ska en liten snart sova och vi äta en god gryta. Vad ska ni äta för gott ikväll?
Ha en trevlig lördag, kram.

Lysekil

Då var jag i Lysekil gott folk. Igår hade jag ingen tid i världen att skriva här så därför blev det inte så helt enkelt.
Nu är jag inne i den vackraste staden (ialla fall på sommaren) en liten sväng med min dotter.
Som ni kanske kommer ihåg så skulle jag ordna min bil igår och när jag kommer in till "han" så säger han att: Nej men det är inget fel på bilen.
Då blev jag lite, hur ska jag uttrycka mig... Finns inget ord på det tror jag. Men nästan lite osäker. Hur ska man kunna lita på lamporna som tänds om det inte stämmer liksom? Han kopplade ialla fall in datorn på bilen och den visade 0 fel. Jag borde väl vara glad för att jag sparat pengar, men jag ville nästan hellre att det hade varit något fel. Haha, förstår ni hur jag menar?
Nåväl. Efter en tur på apoteket ska jag njuta lite av solen och tänka på Lysekil om sommaren. Sen ska jag hem till papsen och klippa lite.

Imorgon kommer Göran hit. Och idag får han sin nya bil. Han är helt i himlen när jag pratade med honom för 10 minuter sen. Haha, som ett barn dagen före julafton helt enkelt.




Lysekil på sommaren...

Nu är det någon som är rastlös här, behöver jag säga vem?
Vi hörs senare! Kram.


RSS 2.0