Latte Macchiato

 
Så gott det är att avsluta frukosten med en kopp kaffe, eller te för den delen. Jag är nog en periodare där (också). På hösten dricker jag ofta te på morgonen, men när våren/sommaren närmar sig byter jag till kaffe. Utan att riktigt reflektera över det med en gång. Märkligt det där. Jag tycker ialla fall om kaffe från våran maskin. Mmm, så gott det blir med de kapslarna vi har. Bilden visar en Latte Macchiato som fick bli morgonens kopp.
Dricker du kaffe eller te på morgonen? Kanske du är en som inte dricker något av det alls, eller senare under dagen? Alla är så olika. Jag kan nog inte säga att jag är beroende, men jag sitter gärna och njuter med en kopp.
 
 
Jag kom faktiskt precis innanför dörren. Jag har varit på utflykt hela dagen. Lämnade Evelina vid 9.30. Åkte sen till läkaren där jag hade tid kl 10. Det såg bra ut idag! Lite högt blodtryck bara, men det var inget han hängde upp sig på. Blev sjukskriven helt fram till då min mammaledighet startar, vilket känns bra. Jag har massa tid att förbereda här hemma. Tvätta, vika och ta fram/lägga bort saker och ting. Blir en mysig tid. Om än ganska lång väntan...
Igår hade jag ringt min arbetsgivare och sagt att jag kommer idag, efter läkarbesöket. Så jag fick ordnat med en del viktiga papper som ska skickas in till FK/Nav. Skönt att vara färdig med det! Nu ligger det i någon annans händer liksom.
På vägen hem från jobbet åkte jag till Ica. De hade 10kr´ers marked. Där handlade jag massa till vårat kylskåp som ekat ganska tomt de senaste dagarna. Gott att på fylla på med lite pålägg och det nödvändigaste, speciellt när du för köpt det för 10kr/st.
När jag kom hem åkte jag iväg med Görans mamma som hade sett tvättmedel till bra pris. 20kr/st (ord.pris 48kr/st). Vi åkte till 3 olika butiker och kom nu nyss hem nöjda och belåtna, jag med 8st förpackningar och Görans mamma likaså.
Det gäller att passa på när det är så där riktigt bra priser. Då är det kul att handla. Speciellt när man köper det till ordinarie pris och sparar mer än hälften nu.
 
När jag väl gör något så går dagarna fort. Denna dagen har verkligen susat förbi! Underbart väder är det också!
Imorgon ska jag och Görans mamma åka till Ikea en sväng. Blir säkert en liten lunch där också. Mys. <3
Torsdagskramar till er.
 

Premium Biscotti

 
Är det någon som provat denna chokladen? Mörk choklad med kexbitar i. Faktiskt riktigt god. Jag är som regel inte så förtjust i mandelmassa/marsipan smak. Denna påminner lite om det, men efter första biten slinker det fort ner 2-3 till. Jag köpte denna i onsdags när jag och Lene var på Havaristen. I vanlig affär kostar den upp mot 40kr, men där såldes den till endast 10kr. Ångrar dock att jag inte köpte ett par till. Eftersom det är såpass mörk choklad så orkar man inte många bitar, på så sätt blir det också billigare då man inte äter så många, så ofta.
Rekomenderas att provas för er som tycker om marsipan liknande smaker ialla fall!
 
 
Jag har gått igenom hela min garderob och samlat ihop en hel svart sopsäck med kläder som jag inte vill ha, inte använder, som är för litet eller som helt enkelt bara legat där och tagit plats! Känns riktigt skönt att kunna dra ut och in lådorna/korgarna utan att det är massa som tar emot eller kommer ikläm. Ingen idé jag säger att jag ska hålla ordning, däremot kan jag lova att en rensning ska göras oftare. Oftast så räcker det faktiskt att bara ta ut alla kläder, sortera de och vika på nytt igen. 

Nu ska jag gå och hämta liten Evelina. Idag blir det repris från förra veckan med fiskbullar och tillbehör. Mums!
Trevlig onsdag eftermiddag/kväll! Kramar.

Klassiska gångstilen

 
Igår stod jag inne i garderoben (ja, jag kan faktiskt gå in i min garderob), höll handen på den ena lådan, vände och gick ut igen. Hade varken lust, ork eller tid att ta rensningen då. "Allt" det jag gjorde igår tog all energi. Och med det sagt så erkänner jag hög och tydligt hur otymplig jag börjar bli. Det pressar både ut och ner när jag går för mycket, för länge och för fort och jag börjar då vagga som en anka, ni vet den klassiska gravid-gångstilen?
Jag var i affären idag igen, det är en fin promenad att gå när jag lämnat Evelina. Tar ca 20-30 min att gå fram och tillbaka. Men på den tiden hinner jag längta efter att få sätta mig lite. Speciellt när jag alltid måste avsluta med att gå 4 våningar upp i lägenheten...
 
 
Min fina afrikanska blomma börjar ta sig! Idag är det dags för ett vattenbad igen. 1 gång/vecka ska den stå 30 minuter helt täckt med vatten. Så behöver man liksom inte tänka mer på den under veckan. Det passar mig perfekt. Till och med jag borde klara av att komma ihåg det liksom. Men så ska man också komma ihåg vilken dag i veckan det ska göras. Haha. Lyxproblem?
 
Nej, nu ska jag sätta blomman i vatten och sen ta tag i min garderob. Jag tycker som regel att det är kul när jag väl kommit igång. Men det var ju just de där sistnämda...
 

Minikläder <3

 
Här kommer en liten bildbomb på det jag köpte i klädesväg tidigare idag! Är verkligen nöjd. Jag kommer lite lågt med köpandet till vi kommit igång och ser vad vi faktiskt behöver, istället för att köpa massa av det vi inte behöver. Jag vet ialla fall att i stl 62 är vi färdiga. Kommer ihåg sist att jag inte fick använt hälften av de plaggen eftersom jag hade så massa i den storleken. Pyamaser är dock nödvändigt i alla storlekar. Vill helst ha naturliga färger och inte köra på med bilar och spiderman med en gång liksom. Vill, som med Evelina, att han ska ha möjlighet att välja lite själv vad han vill ha & leka med. Inte styra in på något spår direkt liksom. Svårt i längden kanske... Försöka går! Allt detta kostade 189kr. Väldigt bra pris med tanke på att den översta bilden med koftan och byxorna till, kostade i full pris 179kr bara den, men var nu nedsatt till 89kr. Kunde inte låta bli helt enkelt. <3
 
 
Kläder till våran lilla krabat, som verkat vara just en akrobat, ialla fall i min mage just nu... <3
 

AngelCare

 
Jag nu måste jag bara visa er vad AngelCare egentligen är, kanske inte alla som vet det!?
När jag var gravid med Evelina kommer jag ihåg att min mamma pratade om att hon skulle köpa en sån här till oss. Det blev aldrig av och tur var väl det! Här fick vi ju en gratis, dock en graviditet senare. Haha. Vi har klarat oss fint utan också. Men gratis är gott, eller hur?
 
AngelCare - Avfallssystem för blöjor
 

Köttfärssoppa och grov baguett

 
Nu är lunchen intagen. Jag bara älskar att känna hur energin kommer tillbaka när den varit nere på röd lampa ett tag. Idag bestod lunchen av Findus köttfärssoppa och grov baguett. Mumma för mig och magen!
Har nyligen kommit innanför dörren här hemma också faktiskt. Jag har fått gjort massa småärenden. Sånt där som man ofta skjuter upp "för det går ändå så fort att göra". Men jag känner att det är lika bra att passa på när jag har orken. Vet inte när kroppen skriker stopp och då är det skönt att vara klar med vissa saker. Eller hur?
 
 
Jag var på banken och satte in pengarna jag fick då mamma köpte våran soffa, eftersom jag inte hade fått kontonumret där jag skulle sätta in pengarna till den nya soffan så var det ingen brådska att göra det. Men nu är det färdigt, äntligen. När jag ändå var igen bommen med bilen passade jag på att åka till Manglerud och hämta ut en gratis body på Lindex som jag fick en broschyr på i en av de baby paketen jag fick. Väl inne på Lindex såg jag massa fint till våran lillkille och kunde inte hålla händerna borta från några plagg som fick följa med hem. Jag lovar att ta bild och lägga upp sen. Riktigt nöjd! Han kommer bli lika tuff som Evelina var söt i bebisåldern. <3
Allt i stl 56 är för stort den dagen de föds, så jag passade på att inhandla ett set i stl 50. Till och med till Evelina som var 52cm och vägde 4230gr så var stl 56 för stort. Det gör inget att det är för stort, men det kan vara kul att kunna se bebisen mellan alla kläder också. Ja, jag ska visa er sen istället för att avslöja för mycket här och nu.
 
Jag susade vidare till BarnasHus på Alnabru där jag hämtade ut en gratis AngelCare - avfallssysten för blöjor. Den kostar till full pris flera hundra och så fick man den gratis genom en sida på nätet. Fantastiskt!
I samma område ligger även Lefdal, där jag köpte våran spis för snart 4 år sen. Gick dit pga. listen/packningen som gick sönder ni vet. Fick prata med en svensk kille som påstod att det var 5 års reklamationsrätt här i Norge och att jag bara skulle gå in på gram.no och boka servicekillar som kom hem och fixade det för mig - gratis! Perfekt tänkte jag. Kom hem och in på hemsidan. Hittade telefonnr. till dem och ringde. Nejdå, ett sånt fel är helt enkelt vanligt slitage och är "kundens fel". Men eftersom han hade sagt till mig på Lefdal att jag får det gratis genom reklamation, så sa den snälla mannen jag pratade med i telefonen att han skulle skicka den till mig och att jag skulle få den gratis. Får den i brevlådan på fredag! Så dagens tack går till snällaste mannen på gram.no.
 

Operation garderob

 
Imorgon ser jag fram emot att få starta mitt nya projekt här hemma. Ska rensa i garderoben. Tror det är massvis med kläder som bara ligger och aldrig används. Då ger jag det hellre till någon loppisinsamling eller Fretex, som dessutom har en container på utsidan hos oss. Jag tror inte jag vågar gå igenom Görans kläder utan att han är med, även om det är frestande och jag vet vad han använder. Frågar jag honom om han kan göra det en dag efter jobb vet jag också vad svaret kommer bli. Däremot kan jag sätta han i fåtöljen utanför vårt rum och hålla upp plagg efter plagg för honom och få ett ja eller nej. Perfekt idé! Ska även gå igenom skohyllan som är totalt överfull där inne. Vissa saker är inte ens använda. Sorgligt. Om jag ska köpa nytt så MÅSTE jag rensa först. Punkt slut.
 
Förutom det måste jag ta mig en tur till Lefdal, där vi köpte våran spis och fråga om de har några reservdelar. Listen som sitter i öppningen i spisen är sönder. Den har varit lös en stund. Förstod varför idag men insåg, när jag skulle laga den, att listen har spruckit och jag måste ha en ny lika förbannat. Hoppas verkligen de har sånt.
 
 
 

Frukost

 
Godmorgon måndag!
Jag tog mig en promenad till affären, som ligger 10 minuter från oss, i det soliga, underbara, fina vädret! I solen är det varmt, men när det kom en vindpust så gömde jag kinderna ner i sjalen. Det är sånt där
"mitt-emellan-väder" ute. I skuggan på kökssidan har vi nu 0 grader medans vi på solsidan (med glasdörrarna helt öppna för vädring) har 15 grader varmt. Underbart verkligen! Vågar vi tro att våren börjat visa sig?
 
 
Är inte frukost den godaste måltiden på hela dagen? Jo, så är det enligt mig ialla fall! Jag älskar frukost och sitter gärna länge och avnjuter den till radio, en kopp te/kaffe, lite fil och ett par smörgåsar. Längtar till vi kan sitta ute på altanen och äta frukost, på söndagarna, hela lilla familjen. <3 Det är de lilla som räknas i längden.
 

v. 32

 
Idag välkomnar vi varmt v 32. Det går så otroligt fort nu det sista, samtidigt som det börjar bli tungt  så tycker jag tiden flyttar sig rätt väg. Det var "längre väntan" med Evelina, tycker jag nog. 
Denna sista veckan har jag haft väldigt mycket och kraftiga förvärkar. Det är stor skillnad från tidigare och jag märker att det börjar närma sig. Evelina pratar mycket och ofta om sin lillebror och börjar nog tro att vi inte pratar sant; han kommer ju aldrig! Haha. Sötfisen!
 
 

De sparkar du känt tidigare är nu mer som knuffar eftersom barnet börjar bli för stort för att röra sig fritt i fostervätskan. Barnets lungor förbereder sig inför den riktiga andningen. Kroppens viktiga organ och nervsystem fininställs. Underhudsfettet som det varit magert med tidigare har nu vuxit till och barnet ökar snabbt i vikt. Nu utvecklar barnet förmågan att svettas.

Vikt 2 kg.

Magen tar mycket plats och dina lungor, urinblåsa och magsäck har det trångt därinne. Det är inte ovanligt att man drabbas av trög mage eller förstoppning under senare delen av graviditeten. Orsakerna kan vara flera, bland annat hormonet progesteron som hämmar tarmrörelserna, att man inte kan röra sig lika mycket som vanligt eller att livmodern trycker på tarmarna En annan bidragande orsak till trög mage är järntabletter som många tar under sin graviditet. Drick mycket, ät fibrer och rör på dig så mycket du orkar.

Kroppen börjar förbereda sig för förlossning och du kan känna lättare förvärkar som mensvärk ungefär. Det kan också läcka mjölk ur brösten.
 

Bygga koja

 
Evelina och pappa byggde koja inne i parken. Dagiset hade massa gamla mjölkbackar som bara stod inne på deras område. Säkert för att barna ska leka, bygga och klättra - använda fantasin helt enkelt! Detta var såklart en höjdare för lilla fröken som satt där inne och både åt & drack en bra stund.
 
Jag hoppas det kommer flera sånna här dagar så vi verkligen kan ta vara på tiden som vi gjorde idag. Älskar familjetid! Jag blir dessutom på så mycket bättre humör med en skinande sol och frisk luft.
 
 
Kommer ni ihåg att jag köpte Brannman Sam till Evelina i onsdags? Ja, den går verkligen varm här hemma på tv:n. Jag börjar till och med kunna replikerna. Haha. Så länge hon tycker det är kul och blir lugn av det så spelar det ingen roll. Barnprogram är ändå det enda som är på under Evelinas vakna tid här hemma.
 

29 grader och sol

 
Åå, idag vaknade vi upp till ett fantastiskt väder! Gick av den anledningen upp med en gång och tog en dusch. Efter en god frukost åkte vi in till Frognerparken och gick med bröd till fåglarna, något som Evelina älskar att göra. Sen gick vi till ett dagisområde som ligger inne i parken (tänk vilken bra miljö att ha barnen i!). Där lekte Evelina massor och solen stekte på oss. Tror vi var där i över 1½ timme. Evelina hade med sig lite att få i magen. På väg hem somnade mini i bilen, vilket var planerat. Tror hon är väldigt nöjd efter dagens aktivitet! Det är ialla fall vi.
När vi kom hem såg vi att det var 29 grader ute på den inglasade altanen, så vi gick ut alla tre och lapade ännu mer sol. Nu är jag jättetrött av all sol och promenad i parken. Hade utan problem kunnat ta en timme med stängda ögon, men nu ska vi snart ner till Görans föräldrar och äta middagen som vi aldrig åt igår.
 
Har ni också så härligt väder som vi idag?
 
 
<3
 

Olden med Eple

Här hemma har vi hittills pusslat, lekt med dockan, tittat lite fram och tillbaka på barnetv och sprungit fram och tillbaka. Jag ska strax ta mig en tur till affären och byta en mjölk som var sur och köpa römme till maten, antingen idag eller imorgon. Om det bara kunde sluta snöa...
 
Förresten hörrni! Detta måste vara den godaste drickan Norge har! Här har de verkligen lyckats med något, som jag faktiskt inte hittat motsvarande i Sverige. Hemma finns det säkert 20 stycken olika Loka-smaker, men de får ändå inte den friska och fräsha smaken som denna. Säga vad man vill om Norge och det dåliga utbudet med smaker på vissa produkter, men med denna har de ett försprång på Sverige. Synd att de inte kan utveckla och ta fram nya smaker när de är på g. Varför inte jordgubb, blåbär, melon, ananas, vad vet jag.
Det är ialla fall min favorit på de icke-söta drickorna! Jag dricker inte så mycket läsk heller för den delen.
 
 
<3
 

Lördag

 
Idag har jag att göra med en riktig samarbetsvillig liten tjej här hemma. Det är verkligen roligt att leka med henne då. Till skillnad mot hur resten av veckan har varit faktiskt.
Utanför faller snön, tungt, ner. Det är ialla fall +4 grader ute och till veckan ska det nästan bli riktig vårvärme här, +3 på måndag och hela +10 grader på tisdag. Vi är egentligen lite sugna på att ta oss en sväng ut idag, så vi hoppas på att solen som de lovat lite utöver eftermiddagen, faktiskt kommer. För då ska vi ut!
 
 
Ikväll vet jag inte riktigt vad som händer. Antingen ska vi till Görans föräldrar och äta en hejdundrande middag, som de har sagt. Eller så blir vi hemma och äter en hejdundrande middag här också. Jag är sugen på lax och torsk-paket i ugnen, med pepparrotssås, potatis och massa grönsaker som blir sådär mjuka och lättätna! Mums.
Blir det inte idag så tar vi fiskrätten imorgon istället. När jag är hemma hela dagarna lägger jag lite mer skäl och tanke bakom det jag lagar, på så sätt blir det både nyttigare och såklart godare. Bra för oss alla 3 (4).
 
Nu kom Göran hem med 2 paket fiskpudding som han och Evelina sitter och trycker i sig. Haha.
 
Ha en riktigt trevlig lördag!
Kramar.
 

Kanelbullar

 
Åå, så mysigt det är att baka! Det borde jag försöka mig på lite oftare. Jag hann aldrig kika in här under jäsningen för jag passade på att äta lite lunch plus att vid andra jäsningen kom Göran hem och då klippte jag honom.
Nu tänkte vi slänga oss i soffan  med varsinn bulle och se en Johan Falk innan skruttfian ska hämtas.
 
 
Det blev några färre bullar än receptet säger, men jag valde att göra dem större istället! Tar dessutom alltid och dubblar fyllningen så de på så sätt blir saftigare.
Vad ska ni hitta på idag? Här är det lite mulet och tråkigt väder ute så det blir nog en innedag och så hoppas vi på finare väder imorgon när Evelina är hemma.
 
Trevlig fredag på er!
Kramar.
 

Kall mjölk och varma kanelbullar

 
Godmorgon härliga fredag!
Jag måste erkänna att den trotsiga perioden Evelina hade i början av veckan har lugnat sig lite, kanske det helt enkelt var humöret som var dåligt pga. att hon varit dålig i helgen och inte ätit så mycket. Jag vet själv hur jag blir när jag är hungrig - ett monster! Hon har nog fått mitt humör. Stackars Göran vissa dagar som får dras med två tjejer med tonårshumör. Grrr... Haha.
 
Nallis nedanför här är helt klart en favorit hos lilla damen nu. Tillsammans med katten då såklart. När hon öppnade denna julklappen så blev hon livrädd för nallen. Höll sig långt borta. Nu älskar hon den mer än nåt!
 
 
Jag har precis varit en sväng på posten för att returnera en bok som jag inte visste att jag "hade beställt". Jag är medlem på en sida som heter babyglede.no och där måste man avbeställa om man inte vill ha de böcker som kommer en gång i månaden. Den boken jag fick igår hette "Mamma för första gången" och kostade 288kr. Kände inte att det passade mig helt. Ringde kundservice och fick förklarat att jag som sagt måste avbeställa själv på "Min Sida". Så irriterande att jag missat det. Så jag fick betala 70kr i returporto på nåt jag inte skulle ha.
 
Nu ska jag faktiskt ställa mig och baka kanelbullar, fredagen till ära. Det är så gott att kunna ta upp en påse med ett par bullar i, ur frysen och sätta sig med iskall mjölk och varma kanelbullar. Håller ni med mig? Jag kommer och tänka på när jag var liten. Hemma hos Alicia åt vi ofta varma bullar och kall mjölk. Mums. Det får nog bli kvällsfikat efter maten. På tal om mat, guuuud, så gott det var med fiskbullar igår! Både jag och Göran åt för ett helt fotbollslag. Evelina åt en del hon också, men det är inte kul med mat när man är trött. Det kommer ialla fall lagas inom kort igen, till Görans stora förtjusning! Hur kan man egentligen bli sugen på en så tråkig maträtt?
Knas!
 
Trevlig fredag på er så hörs vi sen mellan jäsning och bakning!
 

Apelsin & Bärlunch

 
Vi har nyss sett färdigt den 5:e filmen av Johan Falk. Att jag inte sett de filmerna innan, har bara sett de 2 första.
Jag fick nästan skurat ugnen så den blev skinande. Det är svårt när det så sällan (läs;aldrig) blir gjort.
 
Vi var inne på banken en sväng också och fick lämnat in söknaden igen. Nu hoppas vi på ett snabbt svar och ett positivt sådant såklart! Usch, vad mycket papper och velande fram och tillbaka det är hela tiden. Förstår inte varför det ska ta sån tid och vara så stort problem som det verkar vara. Det är frustrerande. Våran kontaktperson på banken tycker också det är konstigt att det inte "händer något".
 
 
I brist på andra bilder fick det helt enkelt bli bilder på min lunch. Och visst blev det en nyttig lunch? Apelsin i båtar, bär och vindruvor i lite naturell fil med pyttelite socker över. Mums sa både jag och magen. Jag fick några hårda och tacksamma sparkar efteråt. Mysigt.
Fråga mig inte varför, men jag blev otroligt sugen på fiskbullar i vit sås och potatis med rårivna morötter. Så idag får det helt enkelt bli det till middag. Hoppas Evelina tycker lika mycket om det nu som hon gjorde som bebis. <3
 
Trevlig torsdagskväll på er!
 

Jag vann!

 
Jag har glömt berätta för er att jag fick ett samtal för ca 3 veckor sen. De ringde mig från BAM och sa att jag hade vunnit en sån här tripp trapp stol från Stokke, värd 2645kr bara för att jag hade skickat efter en gratis bok så blev jag automatiskt med i en dragning varje månad. Idag kom avin, så jag kan hämta den när som helst nu.
 
Det är en "nyfödd stol" som man kan haka av och på när man vill. Perfekt vid middagsbordet, när man viker tvätt, står i duschen mm. Kan egentligen bara komma på fördelar med den. Efter ett tag blir det såklart en middagsstol för Evelina och sen till slut lillen! Jag beställde den i naturvit, tror denna är mer i trä, hittade den på google bara för att visa er. Själva tyget i babysitsen beställde jag i vitt med runda ringar i blå nyanser. Nyfiken.
 
 
 
 
 
 
Jag ska åka till banken och lämna in papper, på vägen ligger även de lagret som jag ska hämta ut stolen på, passar då på att göra det samtidigt.
 
Idag har jag för övrigt tänkt skura våran ugn. Den är så otroligt grisig. Det var nödvändigt för länge länge sen.
Gummilisten som sitter runt ramen liksom har också lossnat så jag har ett litet projekt idag.
Vad hittar ni på en vacker dag som denna?
 
Kramar.
 

Bread box

 
Jag kunde bara inte låta bli att köpa denna brödboxen idag! Älskar den gamla jag fick av min mamma, i rostfritt stål, men när jag står och steker så sätter sig massa stekos på ytan och sen damm där på. Usch, det blir så fult. Denna ytan inbillar jag mig är lättare att torka av. Om inte annat så kostade den bara 29kr, på Havaristen.
Bread klistrade jag själv dit med egna bokstäver vi hade liggandes. Tycker det blev ganska stiligt faktiskt, eller?
 
 
Idag blir det den nya kebabpizzan som folk går och pratar om. Det går alltså att köpa i vanlig affär. Är jättenyfiken på den. Lene rekomenderade den också. Då måste jag bara prova den! Lite fuskmat får man ta ibland tycker jag. Evelina ska få den kycklingen som blev över från igår istället, hon är inte så förtjust i pizza, än.
 
Onsdagskramar till er
 

Påsklilja

 
Jag har nyligen kommit hem från Havaristen. Var där med Lene runt 11 tiden och har sen vi var färdiga där åkt runt och letat efter Brannmann Sam eller Postman Pat på film, till Evelina. Hon var så sur och bitter igår kväll, och tjatade om dessa två så jag höll på att bli galen. Idag orkar jag inte höra det igen så börjar hon då tar jag fram filmen, inte innan! Köpte en del fint till henne på Havaristen. Kan ta bild på det och lägga upp senare, men just nu är jag så trött att jag nästan ser i kors. Har varit igång sen jag vaknade och tänkte lyssna på kroppen och ta 30 minuter på soffan. Hoppas Göran kommer hem tids nog så han får hämtat Evelina samtidigt.
 
 
Vad tycker ni om min påsklilja?
Denna söta lilja köpte jag på Havaristen. Den kostade endast 5kr!!! Då kunde jag helt enkelt inte låta bli. Det är nog dock det enda påskpyntet jag ställer till med. Är inte alls lika hysterisk med påsken som med julen.
Men lite påskfint kan man ju ha. Det är lite tidigt, men har jag tur så står denna sig en stund ialla fall! Påsken kommer tidigt iår, sista veckan i mars istället för första i april, som den brukar vara. Undra varför?
 

Hängig tjej

 
Idag när jag hämtade Evelina på dagis fick jag besked om att hon varit slapp under dagen och inte helt som hon brukar. Hon hade inte ätit lunchen, hon hade bara gråtit och lagt sig ner i backen när de varit ute på tur. En av ledarna fick gå tillbaka med henne. La henne ner i sängen och hon sov där i 1½ timme lite drygt och de fick väcka henne till lunchen (som hon inte åt).
Jag sa att jag var ganska medveten om att hon skulle vara lite trött eftersom hon varit dålig under helgen.
Hon var dock mycket piggare när jag kom och hämtade henne. Det första hon gjorde var att ta matboxen och äta upp det som var kvar i den. Men visst blir jag lite bekymrad. Jag tror att hon bara är lite smågnällig och krasslig sen helgen. Men usch så dåligt samvete jag fick när Tove sa det till mig, hur hon hade uppfört sig. <3
 
 
Imorgon ska jag lämna lillan kl 10 och hämta henne tidigt. Så det blir halvdag, det behöver hon. Även om hon inte är helt bra.
Jag ska passa på att åka mig en tur till Havaristen imorgon med min kära Lene. En affär som köper in varor, som kommit med lastbil som vält, och säljer de till en billig peng. Ser fram emot en dag med min kära vän!
 
Trevlig kväll på er!
 

Uppmärksamhet & Kärlek

 
Jag är så glad i min kaffemaskin som jag fick av mina svärisar när jag fyllde 25år. Nu när jag fyllde 26år så fick jag bla. massa påfyll av kapslar av min älskade sambo. Favoriten är utan tvekan Kaffe Mocha, med lite inslag av choklad. Mums.
Jag fick gjort allt som stod på min to-do-list idag, och lite till faktiskt, skönt är det. Älskar att kunna bocka av de måste som dyker upp. Imorgon ska jag träffa Lene på en fika så då blir det nog inte så mycket avbockat, men heller inget att bocka av!
 
 
Vad tycker ni förresten om min afrikanska blomma som jag köpte tidigare idag? Den kostade 30kr på Rema1000. Tyckte om den grön-gröna färgen och fasongen på blomman. Kunde inte låta bli. Älskar att ha levande blommor runt mig. Speciellt tacksamma sådana, som inte kräver så mycket "uppmärksamhet och kärlek".
 
Jag har verkligen fått upp ögonen för fotograferingen på nytt, speciellt efter att jag fick Tamron objektivet av min pappa i julklapp. Det är så stor skillnad från bild med den och bild med "standard objektivet". Det kommer kanske upp en del knasiga bilder utan direkt innebörd, men det är jag som tycker det är kul att leka och dela.

Hoppas ni har en fin solig tisdag. Den är helt underbar här ialla fall!
Nu ska snart liten hämtas på dagis, men först ska jag in och köpa grädde i affären.
Tjing på er alla!
 

Lugn och harmonisk

 
Idag har jag varit hos läkaren igen och det var mycket mycket mycket bättre resultat denna gången. De två proverna han tog var perfekta! Då blir man givetvis lugn och harmonisk igen - skönt. Jag ska tillbaka nästa vecka också, på torsdag. Då upphör sjukskrivningen och vi får se vad som ska göras då, nytt blodtryck skal också tas. Känns tryggt att jag går på jämna kontroller och liksom är under uppsyn.
 
Min lilla Evelina (som förövrigt måste vara i den värsta trotsperioden på LÄNGE) är på dagis idag. Det tror jag hon har gott av. Det är strålande sol ute idag och jag vet att de ska ut och gå tur. Massa nytt syre i kroppen tror jag är en bra hjälp på vägen för henne! Igår åt hon mycket mer mat än hon gjort på hela helgen, så jag såg ingen anledning att ha henne hemma och tråka ut henne ytterligare en dag när hon faktiskt var både pigg och glad imorse.
 
 
Dessa fantastiskt goda vindruvor köpte jag nyss för bara 25kr/kg. Det är nästan halva priset mot normalt. De är dessutom kärnfria och väldigt söta, samtidigt som de inte är allt för mjuka och övermogna. Mums, säger jag.
Jag har själv lust att gå ut en sväng idag och få lite D vitamin - sol - på huden! Först tänkte jag ialla fall tvätta lite inne på toaletten, vika ihop den torra tvätten som bara hänger (ivägen) och våttorka sofforna. Förr så såg vi inte dammet på soffan men nu när vi har skinnsoffor lägger det sig uppe på soffan på ett annat sätt liksom, det syns.
 
Hoppas ni fått en bra start på denna soliga tisdag! Kramar.
 
 

Foreldre og Barn

 
Efter att ha plaskat runt i badkaret en stund och blivit som ett russin i huden och fått en isglass, så ligger nu den lilla prinsessan och laddar upp batterierna en timme i sängen. Kanske det är jag som behöver ladda batterierna mer än henne? Haha. Jag är helt slut av att ha henne hemma en hel dag. Speciellt när vi inte kan gå ut och framför allt när jag är gravid och så stor! 
Efter ett samtal med Göran när han kommit hem, kom vi fort fram till att hon får gå till dagis imorgon. Några timmar ialla fall. Senare lämning och lite tidigare hämtning.
 
 
När både stor och liten sover passar den här mamman på att koppla av lite med läsning och vindruvor i soffan. Det senaste numret av Foreldre og Barn kom i ett av baby paketen jag hämtade. Det är så skönt att liksom sväva bort en liten bit medan du sitter och läser.

Nu börjar även En unge i minuten på Tv4, vågar man slänga ett öga på det tro? Bli lite påmind om vad som komma skal och hur dum man är som ska gå igenom det igen. Men det är värt de, om och om igen! <3

Hej på er sålänge!
 

Måndag

 
Här går det inte i många knop idag. Evelina sitter på golvet och är uttråkad till tusen. Det syns lång väg i hennes ögon. Jag undrar vad jag ska hitta på för att underhålla henne. Allt är tydligen tråkigt, och inget passar lilla damen idag. Så är det ju när man inte mår helt bra. Funderar på om jag ska tappa upp ett varmt och skönt bad till henne så hon kan sitta där och leka en stund. Jo, jag tror nästan det.
 
Det är inget tempo på någon eller något här idag faktiskt. En riktig slappisdag medan snön faller allt tätare och tyngre på utsidan. När det gäller snöfall så tar de alltid rätt på nyheterna ialla fall, det är helt säkert!
 
 
Jag fick precis ett samtal från jobbet där en kollega till mig undrade hur det var med mig. Väldigt trevlig att folk tänker på mig när jag inte är där tycker jag allt. Jag ska ta mig en sväng till jobbet imorgon och sitta ner med min chef och fylla i lite ansökningspapper till mammaledigheten. Sånt som är SÅ tråkigt men SÅ viktigt och Så skönt när det väl är gjort!
 
Nej, ett bad till Evelina var det visst ja.
 

Risifrutti utan mjölk

 
Som nämnt igår fick Evelina vara hemma idag. Jag tror dock att hon börjar bli bättre för det första hon frågade efter när hon öppnat sina blå var välling. Det tar jag som ett gott tecken! Dessutom ville hon smaka på min frukost. Hon fick en egen Risifrutti utan mjölk, som hon åt ett par teskedar av. Det är framsteg från igår. Skönt.
 
I brist på annat får det bli en suddig bild på magen från igår, tagen i soffan, i vecka 30+0. Den är betydligt större när jag står upp kan jag väl tillägga! Haha. Sf-måttet var 29cm i tisdags hos läkaren, exakt i mitten av kurvan.
 
 
Här faller regnet tillsammans med snön och bildar en trevlig slaskröra på marken. Det är inget vara-ute-och-leka väder idag så jag tror vi håller oss inne mestadels. En tur till affären får det bli sen bara.
Usch så slapp man blir av att bara vara hemma dagarna i ända! När vädret blir bättre måste jag ta mig själv i kragen och ändra på det. Men visst är det ganska vanligt att bli orkeslös och energilös när det är trist väder ute? Mig påverkar det ialla fall!
 
Vad hittar ni på första dagen på veckan?
Måndagskramar.
 

Promenad på Bygdöy

 
Vi var ute en sväng på Bygdöy nu i eftermiddags, det var en del turister där, som det brukar. Dock inte alls lika mycket som våren/sommaren. Men det är alltid mysigt att åka ut dit och ta en promenad hela, lilla familjen. Jag tror det ligger totalt 6 eller 7 museum ute på ön, eller udden, plus att du har liksom utsikt mot hela Oslo. Det är därför det flockas med turister där vill jag tro. För Evelinas spring i benen var det en fin mini-utflykt!
 
 
Min lilla Evelina är väldigt dålig i magen. Hon är extremt lös och har knappt fått i sig någon mat alls idag. Inte ens dricka/saft har direkt lockat. Jag vet att det går massa magvirus nu, men blir alltid orolig ändå. När inte ens kex eller en bulle passar då reagerar den här mamman måste jag erkänna!
Jag tror att hon får vara hemma imorgon också. Lite lugn och ro en långhelg gör kanske susen!? Vi får hoppas!
Eftersom jag ska till läkaren på tisdag så passar det bättre att hon är hemma imorgon istället.
 
Tänkte kika med ett halvt öga på Familjen Holstein-Gottorp här nu strax. Sen tror jag på en tidig kväll för mig!
Ha en fin kväll så hörs vi mer imorgon.
Kram
 

C vitaminer

 
När man inte vill ha någon "riktig" mat så brukar det alltid fungera att skiva upp lite frukt och lägga på ett fat. Det ser lite roligare ut än när det ligger med skal på på fruktfatet. Att få i sig C vitaminer hjälper för att få upp energinivån lite och det behövs här idag, en riktig liten slappis sitter och stirrar på tv.
Hoppas hon är bättre imorgon!
 
 
 
Nu ska vi åka och köpa vårrullar som vi ska ha till middag idag. Göran gav signal att han är färdig med det han gjort ute, så då är det dags för mig och lillan att klä på oss!
 
Söndagskramar.
 

Söndag

 
Godmorgon söndag och välkommen vecka 31! Att gå in i ny graviditetsvecka på en söndag är ett perfekt sätt att avsluta den gamla veckan och samtidigt gå in i ny. Det är nästan som man gör med den vanliga veckan. Bra timing! Den senaste veckan har varit långt ifrån den bästa. Dåligt besked hos läkaren samt att ryggen börjat värka jättemycket. Hoppas inte det är foglossning. Jag hade aldrig det med Evelina i magen så jag vet inte hur det börjar eller ens hur det känns. På tisdag ska jag tillbaka till läkaren för en ytterligare kontroll av blodtryck och urin. Ska även nämna ryggen samtidigt. Så som jag springer hos läkaren är det väl tur att gravidkontroller är gratis, annars hade jag varit en riktig fattiglapp här nu. Haha.
 
 
 
Här hemma sliter vi med en liten tjej som fortfarande inte är helt hundra. Hon åt inget vidare igår kväll och inte heller imorse till frukost. Tror det är magen som krånglar på henne. Stackars liten. Magont påverkar både humör och hela dig, det vet vi ju alla.
Vi har ialla fall lekt lite med nagellacksmålande här på morgonen, då blev vi på lite bättre humör ialla fall!
 
Om en liten stund tänkte vi åka ut en liten sväng, bara för att få lite luft i näsan. Det är inget direkt inbjudande väder, men frisk luft skadar aldrig!
Trevlig söndag på. Kramar.
 

Sushi

 
Åå, se här vad min älskade kom hem med idag! Ett "brett" med 22 bitars sushi. Jag blev verkligen överlycklig för gud, som jag längtat efter det. Jag höll mig ifrån tonfisken och den rå laxen, men resten slank ner fortare än kvickt. Eftersom det är dagsfärskt så är det heller inte farligt för mig att äta, enligt Livsmedelsverkets hemsida.
Detta kommer jag leva på länge. Förresten så är det lite så gällande sushi för min del; jag kan vara sugen på det länge, äta det och sen hålla mig ifrån det flera veckor, kanske månader tills lusten helt plötsligt kommer tillbaka. Det är liksom inget jag går och dreglar efter varje dag. Och tur är väl också det i mitt tillstånd, då det kanske inte är det optimala dagsintaget vad jag har förstått, eller tycker.
 
 
 
 
Jag och Evelina har nyligen kommit hem efter en träff med Lene. Vi var som sagt på Manglerud för en fika och jag fick samtidigt hämtat ut mitt paket på Apotek1. Även det innehöll överraskande mycket fint; våtservetter, krämer, ammningsinlägg, babystrumpor, en ny designad flaska och ett presentkort på en boby från Lindex ur deras basissortiment. Väldigt uppskattat!
 
Nu tänkte jag sätta mig ner och börja knåpa ihop en ny header här!
Trevlig lördag till er om vi inte hörs senare.
 
 

Periodare

 
Godmorgon lördag! En grå och trist sådan utanför fönstret dock. Som ni ser började vi dagen ganska slappt, som vanligt på lördagar. Efter en god frukost sitter vi nu och ser lite på tv innan vi ska ut. Vi ska träffa min underbara vän Lene och ta en fika med henne på Manglerud. Jag ska passa på att hämta ut mitt andra babypaket där också. Hoppas de har den inne, de blir slut fort pga. den enorma populäriteten och det förstår jag verkligen!
 
Haha, som bilden tydligt visar så har Evelinas hår växt väldigt det sista. Det har samtidigt blivit väldigt svårhanterligt då hon har massa virvlar överallt. Det är för kort att bara kamma ner, så det är verkligen en mitt-emellan-period nu. Tur att hon inte bryr sig om det ialla fall!
 
 
Har ni märkt vilken periodare jag är när det kommer till bloggen? Ibland bloggar jag två gånger i veckan och ibland flera gånger om dagen. Nu när jag är hemma känner jag att både tiden och lusten finns där, så då passar jag på. Men det kan såklart bli glesare perioder också.
 
Nu ska jag ordna det sista innan vi beger oss!
Lördagskramar till er.
 
 

MAM

När man registrerar sig hos MAM, som jag ju gjorde när jag beställde "baby pakken", så får man erbjudande om att köpa denna bröstpumpen + en 250ml flaska + behållare (som man bla. kan frysa in mjölk i om man vill) för 599kr. Jag var på jakt efter en ny pump då jag var tvungen att kasta den jag använde då jag ammade Evelina.
Denna är helt ny på marknaden och ska tydligen vara hur bra som helst. Jag slog till med en gång. Det skulle kostat närmare 800kr om jag köpt produkterna en och en.
Hade jag köpt en pump från Avent/Philips hade den kostat några hundralappar mer. Och jag är heller inte så pigg på att köpa begagnat, inte sånt som är så intimt liksom.
 
 
Efter idag säger jag verkligen tummen upp för MAM. Vi har köpt alla nappar från MAM så vi vet att det är ett bra märke, därför tvekade jag inte på pumpen. Ska verkligen bli spännande att testa.
 
Nu ska jag lägga mig ner på soffan lite.
Norska kramar från mig till dig.

Apotekpakken

Nu har jag varit på vift länge nog. Det kände jag i kroppen. Illamåendet kom tillbaka och jag blev trött. Kanske jag borde ta det lugnt ändå, lyssna mer på kroppen. Det är jag nog inte så väldigt duktig på. Nu har jag en till att tänka på, det kanske är dags då. Det är svårt att veta eftersom det bara "smäller till" med illamående osv...
Vem sa att det skulle vara lätt?
 
 
Jag fick ialla fall gjort det mesta av det jag hade på agendan. En sak återstår, det kanske jag och Evelina kan göra imorgon, så blir det dessutom en liten tur ut för henne också. Det är näst intill omöjligt att vara inne en hel dag med henne, hon blir så rastlös och uttråkad. Jag också egentligen, så jag förstår henne som har SÅ mycket spring i benen. Skönt för henne att komma till dagis idag kan jag tro.
 
Som ni ser på bilderna har jag hämtat ut en av mina "baby pakker"! Denna kommer från MAM och innehöll otroligt mycket spännande. Jag blev helt överraskad när jag öppnade den. Det är dessutom saker till pappan denna gången. Tummen upp, verkligen! Så ni som inte har reggat er där - gör det NU!
Jag väntar två till sånna här paket fast fran andra leverantörer. Det är alltid lika spännande att se vad man får!
 
 

En del av charmen

Idag är det (redan!?) fredag! Det är alltid något speciellt med just fredagar. De allra flesta jobbar sista dagen för helgen och det är tydligt hur alla är på extra gott humör och kanske slänger ur sig något fint till personen bredvid. Allt är så harmoniskt. Dock inte om man jobbar i affär, som jag (gjorde). På fredagar ska alla handla mycket och det ska helst vara dagsfärskt. Många åker bort "på hytta" under helgen och då ska det överdrivas, allt ska vara "perfekt" och kassalappen blir låååång. Men det är en del av charmen.
 
 
Idag fick lilltjejen gå till dagis. Energin hon visade igår tyder på att hon är på bättringsvägen och eftersom det nu är helg så tänkte jag att hon får vara där några timmar och bli hämtad lite tidigare istället.
Efter lämning startade jag igång dammsugaren här och sen drog jag över golven med moppen när jag ändå var igång. Underbart när det luktar gott och vad passar bättre än en nystädad lägenhet när helgen står vid dörren?
 
Jag har några saker idag som jag skulle behöva ta tag i och jag tror nästan det får bli idag. Det skulle behövas lite frisk luft i näsan så jag tror jag slänger mig iväg med en gång!
Vi hörs lite senare.
 
Fredagskramar till er.
 
 

Aprikosfärgade rosor

Jag och Evelina fick precis besök av Görans faster och hennes man. Det var verkligen trevligt med lite besök denna dag. De är alltid lika trevliga och snälla. Vi fick rosor av dem, dagen till ära. Fina aprikosfärgade rosor. Jag fick också en bok av snällaste Inger.
Det var just från henne jag väntade samtal igår. Hon jobbar nämligen på försäkringskassan, tyvärr i en annan kommun. Till henne kan jag ställa samma fråga flera gånger utan att känna mig dum och hon kan svara på allt så jag förstår hur hon menar. Underbar hjälp på vägen nu när jag är sjukskriven och ska söka mammapengar!
De stannade på en kopp kaffe och en pratstund.
 
 
 
 
Nu sover mitt lilla gnälliga hjärta i sin säng. Det kändes nästan som hon hade lite feber igen. Tror jag ska ta den sen. Usch, gillar inte när hon är dålig. Man känner sig så hjälplös. Hon stannar nog hemma imorgon också så det blir en riktig långhelg med mamma och pappa. <3
Jag som ändå är hemma kan nog dras med henne en dag extra också, på så sätt slipper jag ju vara ensam.
 
Trevlig alla hjärtans dag!
 

Valentines Day

Idag var alltså den stora kärleksdagen kommit. Då alla ska förklara sin kärlek till varandra och ge varandra gåvor, blommor och choklad. Vi här hemma har bestämt att inte fira någon "sån" dag idag. Varför ge varandra saker på en speciell dag när det är 365 dagar i året? Nej, detta är något påhittat för att butikerna ska kunna höja priser på nallar och blommor. Vi älskar varandra lika mycket hela året istället för extra mycket idag.
 
 
 
 
 
 
 
 

Hemma hos mamma

Här faller snön ner nu. Lätt, "flygande" och i väldigt små mängder. Himlen är grå och det är inte direkt inbjudande att gå ut. Det ser kallt och rått ut. Trots att det inte är mer än -3 grader så tror jag det är kallare pga att det blåser. Brr, är glad jag kan sitta i soffan med en kopp te istället för att äventyra de hala gatorna ute.
 
Igår bestämde jag att Evelina skulle få vara hemma med mig idag. Hon hade varit hängig på dagis och inte ätit så mycket, då är det lika bra att hon får vara hemma. Hon tar det inte direkt lugnt, men det är oavsett inte samma tjo och tjim som det är på dagis med massa barn och hög ljudnivå. Det är lite svårt att underhålla en uttråkad 2 åring bara. Speciellt när man kommit in i en trots-period.
Det får bli lite lek på hennes rum, lite tv-tittande, målande och sånna lugna saker. Tror hon kan gå imorgon, om än inte så många timmar. Men jag tror hon behöver det inför en hel helg hemma.
Om inte annat så behöver jag det

 
 
Kan inte annat än att älska dessa bilderna som togs i Lysekil. Charmfian min!
Jag kommer ihåg att vi glömt vantar hemma denna helgen, så strax efter denna bilden togs var jag tvungen att sätta på henne ett par strumpor på händerna. Haha. Bättre än inget ialla fall.
 
 

Morsdags tårta

I söndags var det morsdag här i Norge (farsdag inträffar på samma dag som i Sverige)!
Jag fick en tårta av min älskade lilla Evelina. <3
4 bitars, perfekt till oss 3, med tanke på att Evelina inte ska ha i sig mjölkprodukter så fick hon en minimal bit. Men hon var såklart tvungen att smaka.
 
 
Jag vet inte riktigt om jag vågar hoppas, men det verkar lite som att magen samarbetar mer nu än för några månader sen. Ingen hård mage på länge länge och jag ger henne inte heller Duphalac (Lactulose) varje dag längre. Vill inte hoppa hej än och kommer nog stå redo med en flaska Duphalac om det skulle bli något tillbakafall i framtiden. Enligt läkaren så är det vanligt att små barn får liknande problem, men att det brukar stabilisera sig vid 3-4 års åldern. Hon klagar på magont ibland men inte alls som det var då.
Det känns som att vi är på god väg redan nu ialla fall!
(Bara för att jag skriver detta nu så kommer hon säkert hem med trög mage i eftermiddag...)
 
 

"Snart i mål"

Igår fick jag gjort 2/3 av de jobbiga måsten som jag hade att göra. Nu väntar jag på ett samtal och då är jag nästan i mål (som de så snyggt uttrycker sig här i Norge).
 
Här på morgonen har jag plockat iordning lite efter frukost m.m. Vikt lite tvätt och tagit en varm dusch. Jag kommer bli väldigt rastlös av att bara gå hemma, så jag måste starta någon typ av projekt för att få tiden att gå. Samtidigt som jag inte får anstränga mig för mycket. Jag har massa saker som jag vill bli av med och kasta, men mycket av det innebär att jag måste bära så det behöver jag hjälp med.
Har ni något förslag på vad jag kan fördriva tiden med?
 
 
Evelina var väldigt hängig igår efter dagis. Hon var varm och trött. Snorig och tät så ögonen rann på henne.
Vi satt mest i soffan hela kvällen med täcke och saft. Det blev en ganska tidig kväll med välling, nässpray och paracet (febernedsättande). När jag senare var inne och tittade till henne var hon genomsvett, så jag tror att febern gick ut ur kroppen på henne. Jag tog av henne byxorna och vände på täcket så hon svalkades lite. Stackars liten. Jag förberedde mig på att ha henne hemma idag, men hon kom insmygandes till mig kl 7 och var hur pigg som helst. Efter lite frukost, barnprogram och en lugn morgon befinner hon sig nu på dagis. En kortis dag idag tänkte jag. Men hon blir så uttråkad och rastlös av att vara hemma, speciellt när jag själv inte ska vara så aktiv. Hade dock aldrig släppt iväg henne i gårdagens form.
Jag är som sagt hemma så skulle det vara något är jag där på under 5 minuter och hämtar henne!
 

Den stora premiären

I fredags kväll drog Evelina ner sina byxor och pekade på pottan. Jag tänkte att nu är det verkligen dags när hon tar så tydligt och tog eget initiativ. Jag satte pottan framför tv:n där barnprogram stod på. Med sin kopp satt hon där och tittade på tv, länge länge. Jag frågade henne efter 15 minuter om hon var färdig. Neeeej, ikke fädig!Haha. Sötnosen. Hon satt säkert i 30 minuter innan jag fick släpa henne därifrån. Hon hade kissat massa i den gröna pottan. Hon ville sedan sitta inne på toaletten, på en sån där "barn-sits-ring". Även där hörde jag att hon gjorde ifrån sig. 10 minuter senare skulle hon absolut sitta på pottan igen! Denna gången den orange, där hon kissade. Jag tänkte herregud, ska det ta så lång tid varje gång nu? Samtidigt var jag jätteglad och hon fick massor med beröm av både mig och pappan! Dagen efter kom den stora premiären, då hon även bajsade på pottan. Det går framåt. Och vi som inte direkt har försökt innan.
Nu frågar jag henne ofta om hon behöver gå på toa. Duktiga tjejen! <3
 

Pepptalk

Sluta deppa börja steppa!
 
Det är väl bara att ta sig i kragen och göra det bästa utav situationen antar jag. Får ta vara på denna tiden som jag har "ledigt". Jag har fått besked att ta det helt lugnt i dessa veckorna framöver. Men det är väl inte direkt ansträngande att sätta sig med en hög papper och sortera? Eller tvätta lite bebiskläder tar inte slut på orken totalt ialla fall. Jag ska göra nytta förnuftigt! Det kunde varit värre.
Jag har precis totalt pratat i telefonen med min mami och papi och får då alltid lite extra pepp & energi!
<3
 
 
Finaste lilla Dollie, och bästa vännen till Evelina, hos pappa förra helgen. De är så otroligt söta tillsammans. 
Finare schäfer får man väl ändå leta efter?
<3
 

Pappersarbete & Måsten

Jag är nyligen hemkommen från läkaren. Dagens besök kunde verkligen inte gått sämre.
Gårdagens illamående och yrsel fick en helt ny betydning när blodtrycket tagits. Skyhögt igen. Läkaren skakade också på huvudet när sköterskan kom tillbaka med urinresultatet. Här blir det nog full sjukskrivning ja...
Tusan också! En del av mig skrek JA, pga att jag mått jättekasst de senaste dagarna, men den större delen skrek ännu högre NEJ. Jag har verkligen kämpat för att komma tillbaka på jobb. Var nu uppe i 75% och mitt mål var 80% innan mammaledigheten. Jag trodde verkligen att jag skulle klara det! När läkaren skrivit färdigt sjukskrivningen sa han att jag kunde säga till min arbetsgivare att jag mest troligt inte kommer tillbaka innan födseln. Jag grät nästan inombords. Allt bara föll pladask runt omkring mig - allt som jag sakta men säkert har byggt upp de senaste månaderna - föll som ett brak vid sidan av mig.
Jag var helt säker på att det skulle hålla, att det skulle gå, men icke. Nu blir det en låååång väntan. Och jag har en hel hög med samtal, papper och måste som jag ska ta mig av här. Ni vet sånna där jobbiga måsten, som gör att jag skriver ett mycket längre inlägg just nu än nödvändigt, bara för att få skjuta upp det liiiite till...
 
 
 

Humörsvängningar

Här är det inte bara humöret hos den gravida mamman som svänger (vilket väl inte är så konstigt?), utan även på liten dam. Det fick vi bevisat (än en gång) i helgen. Ta bara dessa 3 bilderna som exempel.
Översta bilden ser hon väldigt fundersam och tänkande ut. På andra bilden är hon glad, inget kan väl spräcka detta leende? Eller om vi går över till den sista bilden så trillar tårarna ner.
Trött, glad, tänkande, ledsen och fundersam liten tjej - allt på endast 3 bilder!
 
 
 

Foto-skola

Nu har det varit tyst en stund här det är jag medveten om. Jag har tänkt många dagar att jag ska skriva några rader här men har helt enkelt inte orkat. Och jag har sagt att bloggen inte ska bli något tvång som jag vet den är för många. Nej, det har jag inte lust med. Skriver när jag har något att skriva och när jag har tid & lust!
 
I helgen var jag i Lysekil. Besökte både min mamma och pappa. Tyvärr går tiden alldeles för fort och jag känner knappt av att jag varit ledig. Det blir lite stressigt ska väl erkännas och en extra dag ledigt är inte helt fel. Jag åkte ner tidigt på fredag och fick lite mer tid kanske. Hade tänkt åka efter jobbet på torsdagen, men har inte jätte stor lust att lägga mig i köer när det börjar mörkna. Usch nej...
 
 
I lördags åkte jag, pappa och Evelina in till Lysekil. Jag skulle gå till Lasses foto där pappa köpte objektiv till mig i julklapp. För att vara helt ärlig kunde jag inte helt hantera det och fick inte till några bra bilder alls. Hjälp behövdes. Snäll som ägaren till affären är tog han sig 30 minuter till att visa mig "hur man gjorde". Så lätt det är, när man väl kan det alltså! Fick jättefina bilder efter hans lilla foto-skola. Väldigt tacksam för det då jag liksom inte använde det nya objektivet pga. att jag inte begrep mig på det.
 
 

Gosigt till lillebror

Här har vi de små figurerna jag pratade om, samt den neongula lilla förvaringsboxen i plast.
Figurerna kostade 5kr/st och plastboxen 4kr i fyndhörnan. Jag tänkte ha lite salvor och sånt i den, eller kanske det blir ett förvaringsställe för nappar? Vi får se.
 
Den lilla nallen som kikar ut från stolsryggen är tagen/lånad från Evelinas rum. Hon har redan godkännt att lillebror kunde få den, om hon nu kommer ihåg det.
 
Jag har förresten inte sagt att Evelina ofta öppnar dörren in till lillbrors rum och frågar mig om han ligger där inne och sover i sin (läs;hennes gamla) säng. Jag smälter lite varje gång hon gör det och svarar:
Nej, lilla gumman. Men snart kommer han ligga där inne och sova, i rummet vid sidan av ditt. Då säger hon på sin gulliga, lite "pipiga", norska: Åjaa...
Tror nog inte riktigt att hon förstår, men hon försöker ialla fall. Mitt lilla hjärtegull. <3
 

Lillebrors rum

Idag har jag varit på Ikea. Jag har köpt ett fyrkantigt bord som ska stå i ett hörne vid de nya sofforna(!). Jag vet inte riktigt om det kanske är lite för litet, bordet. Måste fråga vad Göran tycker sen när han kommer hem.
Jag köpte även en ny toalettborste, 5 st vaser (3 av dem ser ni på bilderna. De andra 2 är rosa/lila och står hos Evelina), 2 st små gosis-figurer (som kommer i ett senare inlägg), gardinerna ni ser på bilden och en neongul liten försvarings-plastbox (som också kommer i ett senare inlägg). Allt detta kostade bara 95,- 
 
Och vad tycks? Själv är jag supernöjd med gardinen. Det är liksom 2 längder men det ser ut som en, för att jag ville ha det så tätt som möjligt.
Till höger där ni ser stolen står, där ska lillemans säng stå, därför blir gardinen dragen åt ena hållet liksom (tack mamma för det tipset!). Det blev otroligt ljust och fräsht i rummet, samtidigt som vi har möjlighet att senare dra ner rullgardinen som finns bakom gardinen, men som inte syns - perfekt!
(Måste tillägga att vaserna kostade endast 1kr/st och fanns i 6 olika nyanser.)
 
 
Förutom lite inredning i lillebrors rum så har jag vikt ihop hans kläder och lagt ner i byrån och sorterat ut vad som ska tvättas samt läggas undan för senare bruk. Känns verkligen bra att vara på god väg med allt sånt då jag inte vet hur orken tillåter framöver. Är otroligt glad att ha en dag ledigt i veckan. Då får jag chans att göra saker jag inte kan göra på helgerna då Evelina springer som en ille runt fötterna på mig och skriker efter uppmärksamhet, som jag dessutom vill ge henne när vi har ledig tid tillsammans. <3
 
 

RSS 2.0