Valborg

För några år sen hade jag festat ikväll. Men tiden ändras och därmed också jag. Jag är hellre med min familj. Det trivs jag bäst med!

Hemkommen från jobb och med vetskapen att hela familjen ska vara ledig och samlad imorgon så njuter jag till fullo. Vi sitter just nu i soffan och ska se på Big Brother samtidigt som matchen står på i bakgrunden (ManC-ManU).
Imorgon är det första maj och en ledig dag. Vädret sägs ska bli perfekt och vi har planerat en grilldag hos Görans föräldrar. Myspys!
Om vädret blir så bra som utlovat ska vi ta oss en promenad med barnvagn, det har jag bestämt. Eftersom vi inte kan träna då Evelina är ledig från dagis får vi ut och röra på oss på annat vis.

Våran lilla tjej hostar nåt så otroligt här hemma, igen. Hon hostar så hon blir helt utmattad... Stackars.
Efter maten, som hon för övrigt var helt ointresserad av, så spydde hon upp en hel hög slem, pga att hon hostade så mycket. Usch, det är så hemskt när vi inte kan göra något mer än att ge henne hostmedicin, som inte hjälper just nu. Som tur va har hon somnat nu och vi hoppas att en god natts sömn kan göra henne något bättre till imorgon! Sömn sägs vara den bästa medicinen <3




Översta bilden är tagen idag i farfars lastbil. Visst ser man skillnad på ögonen, att hon inte är helt bra? Stackars mammas lilla flicka. Är hon inte bättre imorgon kväll så får hon även vara hemma onsdag från dagis. Hoppas såklart att hon är bättre, ser att hon får ut så mycket av att vara på dagis! Lilla skruttis. Som vi älskar dig! <3

Fröken narig

Stackars min lilla Evelina har fått nare på överläppen. Hur kan man få det nu när det är så varmt ute? Jag trodde det mest händer när det är vinter och kallt ute. Men tydligen kan det ske även nu. Det är inte lätt att förklara för fröken liten att salvan jag lägger där ska ligga kvar för att hjälpa...

Gud vilket skönt väder det är idag! Hela familjen satt ute på altanen och åt frukost för en stund sen och det finns väl inget mer somrigt än när man kan göra det? Vi ska även grilla där ikväll tillsammans med Görans föräldrar. Myspys!
Igår kväll råkade jag riva ner ett vinglas i golvet på altanen, det gick i tusen bitar såklart och jag sopade bara upp det värsta, så imorse tog jag resten med dammsugaren. Det resulterade i att jag dammsög hela lägenheten också. Kanske borde kasta fler glas i backen i fortsättningen?! Haha.

Nu hörde jag någon hojta på mig från sovrummet. Dags att hämta fröker narig från sovstunden!
Har satt potatis på plattan. Tänkte göra egna potatisklyftor till fläskfileén och egen pepparsås! Detta kan bli spännande...




Hellerudsletta

Idag har hela familjen plus farmor och farfar varit på Hellerudsletta och sett på massa fint! Det var stugvisning. Dock kom vi aldrig till stugorna, utan höll oss till "småplocket". Det dög gott och väl för mig! Vi köpte två fin fina skålar som var gjorda av mangoträd. Jag köpte en jättefin ring och 4 st bh:ar. Jag vet, konstigt med sånna saker på stugvsningar va? Men det är ett smart säljtricks, och det fungerade, ialla fall på oss.
Jag ska lägga upp bilder senare på det vi köpte. Men här kommer lite bilder från dagens äventyr så länge.

De tre första bilderna imponderade på mig väldans mycket när vi var på plats. Mannen har stått där och "sågat fram" dessa skulpturera, med motorsåg alltså, helt otroligt imponerande! Massa folk som ville se hans mästerverk medan han jobbade.
Det fanns ett hoppställe för barna, massa djur att se på och man kunde åka häst och vagn.
Solen har dessutom hållit oss sällskap hela dagen, så humöret har varit på topp, verkligen! Resten av bilderna, eller ialla fall vissa, lägger jag upp imorgon. Nu är det mys tid och Big Brother dags här hos oss.

Vad hittar ni på ikväll?








<3

Bus i solen

Jag, Evelina och Görans mamma har precis varit ute i 1½ timme i solen! Ja, ni såg rätt. Solen. Det är faktiskt sol här idag och en underbar värme och allt vad det innebär. Det blåser lite, men det är nästan tur, annars hade det varit för varmt helt enkelt.






Nu ska vi strax åka till det där som jag pratade om igår. Typ "husknuten". Ska bli jätteskoj!
Jag tänkte ta med mig kameran och fota lite, slänger upp lite bilder senare!

Hoppas ni får en trevlig och varm lördag.
Kramar.

Hemmasysslor

Jag lurade blogg.se och kom in ändå!

Idag har jag lite hemmasysslor att ta hand om. Ska byta på alla sängarna, vika ihop torr tvätt och få tvättat Evelinas sista smutskläder! Kl 14 idag ska vi åka och träna men före det tänkte jag försöka åka till Spar Tåsen och se om de har mitt älskade sköljmedel. Enligt min chef ska de sluta med den. Hoppas verkligen han tar fel!

Vi blev lovade 23 grader här och sol idag. Vart värmen och solen gömmer sig vet jag inte, men det går inte att se något av det även om man använder förstoringsglas!

Imorgon ska vi åka och se på hus. Lugn i stormen nu, vi ska inte flytta alltså. Det är bara visning på hus som finns att beställa. Ni vet som husknuten ungefär. Gud som jag älskade att vandra runt där med pappa när jag var liten. Kanske jag var där med mamma & pappa, kommer inte riktigt ihåg. Är det någon som hänger med på vad jag menar?
Vi ska ialla fall på något liknande imorgon och jag tycker sånt är superkul - längtar! Om det blir bra väder hoppas jag också på en hel utedag tillsammans med världens bästa dotter.
Vad ska ni hitta på i helgen?







Bilder tagen från något mysigt lunchställe vi var på i London i lördags! Billigt och helt super var det där.

Nu ska jag ta mig av hemmasysslorna!
Trevlig fredag <3

Kodfel

Jag kan inte gå in på bloggen på datorn. Någon mer som har det problemet? När jag ska in på blogg.se står det bara att det är kodfel. Det har varit så efter jag skrev mitt inlägg imorse. Så löser sig inte problemet ikväll blir det inget mer skrivande förän imorgon. Jag kan inte lägga upp bider från mobilen, jag har ialla fall inte lärt mig hur man gör det än. Inte så det blir fint ialla fall! Då vet ni vad jag gör ikväll, eller varför jag inte gör det rättare sagt. Hoppas ni får en trevlig kväll. Vi har precis ätit en god middag, så här blir det snart att se serier i sängen! God kväll och god natt mina vänner. Kramar

Dagens måsten

Jag har precis sett finalen av Biggest Loser Sverige. Mamma spelade in den eftersom jag missade den när det gick på tv. Herregud säger jag bara, visst är det helt otroligt hur mycket man kan om man bara vill. Man får verkligen en morot när man ser resultaten. Om de kan så kan vem som helst! Är det någon av er där ute som följde det när de gick på tv?

Nu ska jag strax åka en sväng till mitt jobb för att lämna lite papper från min läkare och prata några ord med mina chefer. Eftersom det är grått och regnigt ute idag kan man passa på att göra lite "dagens måsten"!



Dessa bilderna tog jag från en park i London. Våren var nog lite längre framskriden än här. Och det var lite varmare.

Harrods

Är det någon som varit på Harrods? Ska man gå igenom alla avdelningarna och våningarna så tar det minst en hel dag. Man blir otroligt slut i huvudet och det är massa massa folk, så ett par timmar räcker gott och väl!
När jag och min mamma var där gick vi upp några våningar och hon har berättat att jag spelade på ett piano som stod där inne, Blinka lilla stjärna till och med, vilket jag inte kommer ihåg. Haha.
Jag var denna gången ialla fall väldigt fascinerad av matavdelningen. Eftersom det var tillåtet att ta kort där inne gjorde jag det med glädje. Varför inte liksom?
Jag tar med mig lite inspiration tillbaka till mitt jobb och delar med mig.

Delar också med mig till er av våran halvdag på Harrods, men detta är bara en liten del. Det kommer mera!











Visst ser allt megagott ut? Kan erkänna att man blev frestad att köpa och smaka på allt!

Från Primemark

Jag har tagit bilder på en del av de sakerna jag köpte i London på Primemark. Inte ens hälften är med, men jag tänkte lägga ut lite då och då så det inte blir så tråkigt för er.

Jag älskar den långklänningen jag köpte! Tänk med de fina sandalerna till i sommar. Underbart! Om det nu blir tillfälle att gå i så "lätta" kläder? Enligt en som jobbar på dagis så skulle det bli mycket bra väder i veckan som kommer. Vi får se om hon hade rätt. Jag har inga invändningar ialla fall!
De söta sandalerna till Evelina visste jag inte om att de blinkade när jag köpte dem, utan upptäckte det när jag skulle packa ner allt i resväskan. Så det var ett plus som ialla fall Evelina älskade.

Jag hittade också ett par ursnygga solglasögon och ett fodral till! De känns ganska pimp, men jag gillar dem starkt. Fodralet i ormskinns liknande mönster kunde jag heller inte motstå.
Och sjalen talar väl för sig själv?

Jag har en väska och en hel hög med skärp som jag glömde ta kort på också. Det får som sagt bli till nästa foto-omgång av alla mina fynd! Sen har jag självklart massa som jag precis tvättat som ni ska få ta del av också.
Haha. Den stora frågan är; Behöver jag ens hälften av det jag köpte, eller slank det med bara för prislappen var attraktiv? Jag tror mer på det sista alternativet, men det skulle jag aldrig erkänna...








Nu väntar jag strax Göran och då blir det träning. Jag har packat väskan. Ingen återvändo nu!

Hyde Park

I fredags när vi gick ut för att shoppa så var det jättehärligt väder. Solen sken och vi fick ta av oss jackorna allihop! Underbart. För att komma till Primemark från Lina så var vi tvungna att gå genom Hyde Park. Är det någon som varit i Hyde Park? Den borde heta Big Park eller Huge Park! Det är verkligen enorm. Jättevacker, verkligen. Jag var såklart tvungen att ta lite kort där vi gick.












Idag ska jag och Göran bort och träna, det var ett tag sen nu och jag känner att jag behöver komma igång med den på allvar. Jag har så mycket tid över så det är verkligen inget som hindrar mig, bara latheten och den har tagit överhand lite väl mycket nu det sista.

Jag ska också fortsätta tvätta här hemma också. Tvättkorgarna rinner över, både våran och den i Evelinas rum. Jag har också bestämt mig för att rensa igenom garderoberna nu innan jag viker ihop de nya kläderna som blivit tvättade. Det är lika bra att ta tag i det med en gång. Det är inget som blir gjort av sig själv och när jag kommer igång med det så brukar jag tycka att det är ganska kul så då går det av bara farten!

Idag ska vi grilla! Jag ska lägga fläskfileé i marinad här snart. Mumms så gott det blir!
Vad ska ni hitta på idag?

Fyra minus en

I fredags skulle vi gå ut. Ut och testa London och se vad denne hade att erbjuda när kvällen föll på. Fyra tjejer. Men efter 9 timmars shopping och gång var min kropp inte riktigt med, så jag avstod. Jag var hellre hemma medan de andra tre tjejerna gick ut och slog klackarna i taket. Vi var fyra från början men dessa fyra blev till tre. Jag försökte hålla mig vaken så länge det gick men insåg att det var förgäves, så jag gjorde iordning sängen och bäddade, la mig ner och föll in i drömmarnas land ganska fort. Vaknade igen när Ellen öppnade sovrumsdörren och en mindre nykter Lina satt ute i vardagsrummet och pratade med Tom. Haha. De hade haft roligt ute ialla fall! Trötta la vi oss igen och sov till bilarnas sus på utsidan.

Så här såg det ut några timmar tidigare på kvällen...







Här hemma, i verkligheten, rullar vardagen på bra. Jag har "tagit igen" förlorad sömn och vardagen har kommit igång igen. Det tar ett par dagar, så är det bara. Visst saknar jag mina vänner och det roliga vi hade i London. Men det finns faktiskt inget som slår känslan att komma hem! I sommar ska vi träffas i Lysekil igen. Blir finnemang det!

Nu rullar tvättmaskinen för andra gången idag och jag ska snart hänga upp det sista, för idag.
Evelina ska strax hämtas på dagis och jag kanske borde komma på vad vi ska ha till middag. Göran åkte precis på väg på ett jobb, tidigare var jag med honom en runda på en extrakörning. Kul att det går så bra för honom!

Vi hade en pratstund tidigare idag som gjorde mig på riktigt gott humör och ser lite ljusare på framtiden. Underbart! <3

Typiskt

När jag säger London vad tänker du på då? Alltså materiella ting, inte platser.
Om jag svarar först så får du lite tid att tänka, kanske du till och med håller med...
1. Bussarna är såklart en sak! Röda, med två våningar som susar fram fram över alla gatorna. Du får verkligen passa dig, går du för långt ut på trottoaren kan du blir meddragen av vinddraget! Haha. Jag fick ialla fall chans att åka buss. När vi skulle till restaurangen sista kvällen, men mer om det när vi kommer så långt.
2. Telefonkioskarna! Detta är väl absolut något typiskt för London? Lina tog kort på mig när jag stod inne i en sådan, lite längre ner hittar ni det. Enligt Lina så används dessa till att ringa "porr-samtal" numer och när jag gick in i den så såg jag att det stämmer. Det var porrbilder uppsatta inne i hela utrymmet...
3. Big Ben. Nog för att det är en sevärdhet, men det är också en "sak". Och visst är den fin? Jag tog bild när vi satt i bussen och det blev från sidan mitt i farten, så det kanske inte är världens bästa bild, men man ser ialla fall vad det är.

Så vad tycker nu du är typiskt "Lononskt"?







London 19-22 april 2012
<3

Vänner av guld

Gud vilken fin resa jag har haft! Vi har verkligen tagit vara på tiden och inte sölat bort en enda vi hade i London minut, nästan. Pengarna rullade längs Londons gator men jag är massa fina saker rikare.
Jag lovar att jag ska lägga upp bilder så snart jag har fått tvättat allt.
Här kommer ialla fall bilder på mina vänner, av guld.



Mina finaste vänner. De finaste man kan få!
Ellen på hjorten och Lina på tigern. Haha. <3

Starbucks

Imorse när jag låg vaken och lyssnade på flera olika snarkljud, låg jag och skrev ett blogginlägg - som inte publiserades! Det var jättelångt och handlade om resan hit. Nåja, får ta den korta versionen igen helt enkelt...
I torsdags kväll var jag och Ellen på Säve flygplats ca kl 20. Vi hade god tid och bestämde oss för att ta lite att äta för att fördriva tiden. Haha. Mätta och klara för att gå ombord på planet så visade det sig att det vara försenat ca 30 minuter. Segt när avgångstiden redan var sen. Men det är såklart viktigt att de kollar planet till 100%. Väl ombord och i luften flög tiden fram (höhöhö). Vi satt och babblade om allt mellan himmel och jord. Jag är lyckligt lottad som har så fina vänner. <3
När vi landade på Stansted ca 2 timmar senare var vi klara för att lägga oss med en gång. Men vänta lite nu, vi skulle åka buss också i 1 timme och 15 minuter. Jippi... Men det gick bra. Bussen var fullproppad med trötta människor så det blev en lugn resa till Victoria! Där mötte Lina oss och vi stegar hem till henne. Pratar lite och sen lägger vi oss för att sova. Jag somnar givetvis inte med en gång utan ligger och tänker på min älskade Evelina. Till slut når jag drömmarnas land och vaknar upp idag och ser på klockan. 7 perfekt! Men det var svensk tid... Klockan var alltså bara 6 engelsk tid. Hur kan jag bara sovit 4 timmar. Jag var jättetrött igår kväll/natt. Jag låg ialla fall och försökte blogga och fördriva tiden. Till slut ringer klockan till Linas pojkvän och han ska upp till jobbet. Jag går upp lite efter och ringer min mamma och frågade hur det gick. Det gick hur fint som helst, vilket jag egentligen inte var orolig för, men skönt att få det bekräftat.

Efter en god frukost gick vi ut. Vi har besökt Starbucks, gått genom Hyde Park, gått upp och ner Oxford Street och besökt Primemark - äntligen! Vi har ätit en god lunch och tittat in på Linas jobb. Både jag och Ellen blev väldigt imponerade av hur elegant och fint allt var där inne.
När vi gick därifrån spöregnade det och de papperskassarna jag fick kläderna i på Primemark gick i sönder i handtagen! Den sista biten hem till Lina fick vi alltså ta taxi, vilket kostade endast 6 pund, ca 60 svenska. Det är annat än vad det kostar i Sverige...
Vi var totalt ute i 9 timmar idag och behöver jag säga att jag är helt slut efter endast 4 timmars sömn? Ellen, Lina och en tjej som heter Rebecca är ute och gör London osäkert medan jag sitter hemma och degar. Jag är så trött så jag nästan inte ser vad jag skriver. Hoppas att det är lästbart ialla fall!





Jag har tagit massa roliga bilder idag men det får komma upp imorgon eller när jag kommer hem på söndag!
Nu ska jag ligga och slappa och lyssna på Spotify tills de kommer ranglande hem! Haha.

Hoppas ni har en kul kväll sötnosar!
Kramar från London

En eftermiddag i bilen

Igår var jag och Evelina med Göran och hämtade varor på flygplatsen. Vi hämtade henne lite tidigare på dagis så vi båda skulle kunna följa med, annars hade Göran fått åka ensam och det är tydligen tråkigt. Hehe.



Här ser ni en glad och nöjd Evelina i pappas bil på väg hem från flygplatsen i Oslo.
På tal om flygplats så åker jag och Ellen till London ikväll. Flyget går 21.30 från Säve så det är ganska nära nu!
Jag och Evelina åker till Göteborg om ca 1 timma och har en del saker att göra före vi ska åka iväll.

Förmodligen kommer det bli lite tyst här på bloggen under helgen eftersom jag inte vet om jag har tillgång till dator. Men på söndag kommer det upp bilder från helgen!

Nu ska jag ordna mig det sista, sen bär det av mot Sverige-Göteborg-London! <3
Ha en fin helg folkens!

Snö och regn

Just nu är vädret mer oberäkneligt än det brukar. När jag gick upp ur sängen idag fick jag ett litet hopp om att solen skulle bryta sig igenom molnen, men när jag för 1 minut sen lyfte blicken från packningen och tvätt-vikningen ser jasg att det snöar ute. Ganska rejält också om jag ska vara ärlig. Så har det varit i ett par dagar nu faktiskt. Konstigt.
Jag är ialla fall glad att jag behöll vinterdäcken på bilen med tanke på att jag ska köra såpass långt imorgon. Jag har läst hos flera av er att det varit snökaos på vägarna i Göteborg/Partille och det har visst tagit extremt lång tid att komma till arbete och förseningarna har blivit många och långa!

Hur är vädret där ni befinner er?

Gucci

Jag har 4 parfymer som jag använder beroende på vilket humör jag är på eller faktiskt till och med vad jag har på mig eller vad jag ska göra. Haha. Knepigt va? Har ni massa olika eller färre favoriter i samlingen? Jag har mina 4 favoriter som är: Chanel Chance, Dolce & Gabbana The One, Escada Signature. När vi åkte Color Line till Kiel köpte min kära en ny parfym till mig. Gucci Flora, någon som provat eller har den? Det är jättegod. Ganska diskret men ändå frisk och ungdomlig i doften och väldigt somrig! Jag älskar den redan.




Jag har precis packat färdigt Evelinas saker som hon ska ha under helgen. Nu återstår mitt eget. Eftersom jag inte ska ha med mig så mycket så går det ganska fort. Vet redan vad jag ska ha med mig.
Imorgon runt 11.30 åker jag och Evelina till Göteborg. Att åka vid den tiden betyder att vi slipper kön ut från Oslo och kön i Göteborg, perfekt!

Mina fynd

Nu har jag fotat de kläderna jag köpte på marknaden jag och Evelina var på i lördags! Tänkte visa er mina fynd.
3 av plaggen jag köpte finns inte med på bild. En har jag på mig, en har jag redan hängt in i garderoben och Evelinas klänning ligger i tvätten för tillfället.

Jag har två favoriter och det ena är koftan på första bilden, nedan. Tycker om detaljen på armarna.
Det andra är Evelinas jacka som är på de två nedersta bilderna. Se sömmarna, den ser nästan inte ens använd ut! Är jättenöjd!

Ja, mamma jag vet vilket plagg du tycker mest om, därför tog jag närbild på paljetterna på klänningen. Hehe.
Alla dessa 13 plagg för 105 kr. Passar min plånbok perfekt!







Nu väntar jag snart min älskade Lene som ringer på dörren här hemma!

Tisdagsbesök

Idag får jag fint tisdags besök av min underbara vän Lene! Gud som jag saknar henne. Vi har inte träffats sen jag firade min födelsedag, lördagen den 28 januari. En vän som Lene får man leta efter.


Jag & Lene - en galen kväll hemma hos henne i maj 2009.

Idag ska jag till läkaren. När jag kommit hem ska jag gå igenom lite kläder och se om jag har tvättat det jag ska ha med mig på torsdag. Även Evelinas saker. Jag tycker inte om att stressa när det gäller packning, så jag kanske till och med börjar lite smått att packa idag!

Imorgon ska jag till Forex och växla lite pengar också.

Hoppas ni får en trevlig tisdag gott folk!
<3

Slottsskogen

Nu är det inte många dagar kvar tills jag och Ellen åker till London. Ska bli super trevligt! Evelina ska vara hos min mamma torsdag kväll till söndag morgon. Jag har hört en fågel viska i mitt öra att de ska åka till Slottsskogen. Jag blir nästan lite avis. Jag skulle jättegärna gjort det med Evelina också. Där är enorma ytor för henne att bli av med allt spring i benen för några timmar ialla fall. Dessutom finns där massa konstiga djur att se på. Tror det kommer bli succé. Håller tummarna att vädret är bra!



Visst är det fint?

Idag har jag jobbat igen. Det var milt sagt massor att göra, så tiden har rusat, ialla fall efter 11.30.
Imorgon ska jag till min läkare igen, 12.15. Ska bli väldans spännande och höra vad han har att säga om "min situation".

Åå som jag längtar till middagen jag ska göra imorgon. Haha, visst låter det knäppt men jag ser så mycket fram emot laxen jag tog fram nyss ur frysen. Jag ska laga fiskgratängen som jag gjorde en gång tidigare som hela familjen älskade. Denna gången blir det som sagt med lax istället för torsk och dessutom utan ben! Mums!

Familjen glasöga


I farten!

Nu är Göran i farten här och sitter och dricker cider med isbitar i! Det är ingen syn jag ser ofta så var tvungen att fota ialla fall glaset!

Vi har precis avnjutit en underbart god middag som bestod av grillade kotletter, broccoli med smält ost, vitlöksbaguetter & potatissallad. Evelina åt så det rann ut av öronen på henne. Till efterrätt fick hon färska jordgubbar med vaniljkesam. Det var också en höjdare.


Päroncider med massa is!

Godkväll på er kära läsare. Hoppas ni får en fin lördag!

<3

Loppmarknad

Idag har jag och Evelina varit på loppmarknad på en skola som ligger 50 meter ifrån där vi bor. Gud så mycket folk, men framför allt, gud så mycket saker! Helt galet. Jag gjorde slut på 200 kr. Och för de pengarna fick jag: 14 klädesplagg, massa stickade tröjor till mig och en fin svart klänning med paljetter på. En tenson jacka, en cardigan och en klänning till Evelina. 2 serveringsfat som matchar ett av de jag redan har. Ett jättefint, stort kakfat som man tex kan ha smörgåstårta eller liknande på. 6 st böcker, som såg nya ut, till Evelina och 2 leksaker! Är väldigt nöjd med mina inköp. Kläderna tvättas just nu! Kommer säkert lägga ut bilder på dem senare.
Jag älskar verkligen att gå på loppmarknad.
Evelina satt fint i vagnen medans jag grävde i högar av saker och uppförde sig som vanligt exemplariskt!

När vi var färdiga gick vi till dagis-lekplatsen och lekte lite. Sen gick vi till affären och köpte en dricka och banan för en hungrig liten mage.
Vi vandrade runt lite till Göran kom hem och kunde hjälpa mig att bära upp allt!


Evelina ville med en gång upp till pappa som kom hem från jobbet i bilen! Pappa är favvis, ialla fall ibland. Haha.

Nu sover mina hjärtan! Evelina var riktigt trött efter att ha sett på massa folk och saker ett par timmar. Pappan däckade efter en liten lunch och jag sitter ganska trött i soffan också faktiskt.

Imorgon ska jag på personalmöte på mitt jobb kl 12.45!

Vad ska ni hitta på idag?

Tussilago

Förr i tiden var jag sån att när det var sommar, så längtade jag till vintern. Och när det var vinter, så längtade jag till sommare. Jag längtade speciellt till julen, varje år började jag sjunga julsånger redan i augusti och mina föräldrar bara skrattade och skakade på huvudet. Haha. Det kan jag mycket väl förstå!
- Du längtar bort livet! Fick jag ständigt höra. Men inte förstod jag innebörden i det då, som jag gör idag. Visst är det sant.
Så nu på "äldre dar" har jag väl lyckats hålla band på mig och att njuta av den tiden som faktiskt är nu, inte den tiden som kommer. Därför blir jag extra glad när jag ser ett vårtecken, just för att jag för tillfället njuter av våren.


Tussilago i heeeela backen!

När Göran var färdig med jobbet så gick vi en sväng till Furuset för att köpa blöjor till Evelina. De säljer billiga på Rema1000 här. 26kr för 44 stycken. Vi köpte 3 paket och vet ni vad, i Sverige så får du nästan betala lika mycket för ett paket som vi gör för 3 st här. Galet med tanke på resterande priser i detta landet.


Göran är ute och spatserar! <3

När vi kom hem åkte jag med honom på nästa jobb, nämligen att hämta räkor, igen. Kul med lite sällskap för honom.
Väl hemma gick vi och hämtade Evelina, lite tidigare eftersom det är fredag.
Tog med mig åkpåse och alla filtar upp som just nu snurrar runt i tvättmaskinen.
Imorgon ska jag och Evelina på marknad!

Haha, nu kom Evelina in i köket och hade satt på sig sina stövlar helt själv. Till och med rätt fot i rätt stövel! Duktiga tjejen <3

Nu ligger maten i ugnen och är strax klar. Det blir tidig middag för oss. Köpte med mig jordgubbar och vaniljekesam från affären förut så det ska vi smaska på senare!

Grill kväll

Idag ska jag träna! Det var ett tag sen nu pga. påsklov på dagis och resa till Tyskland. Men idag så! Känslan i kroppen efter träning måste vara den bästa, nästan ialla fall! Endorfinerna flyger och blixtrar runt i kroppen.
Egentligen skulle jag simma kl 14 men Göran ska köra räkor idag igen så jag tror jag tränar före det och följer med honom upp till flygplatsen istället.

Imorgon hoppas jag att Görans föräldrar kommer hit. Vi ska grilla gott kött! Vi ska även ha potatissallad, broccoli med smält ost, färsk sallad och bea-sås. Guud så gott!
Har ni haft grillpermiär än?


Entrecote på grillen! Mumma.
Imorgon blir det kotletter eller fläskfilée tror jag!
Vad tycker ni bäst om att grilla?

Fredags kramar

Idomin

Efter Evelina varit på äventyr under påsken var hon jättefin och mjuk på kinderna! Precis som det ska vara. Men efter några dagar i Oslo-luften blev hon torr och skrovlig igen. Huden nästan spricker på kinderna, så torrt är det. Jag försöker smörja med Idomin salva så gott det går, men eftersom hon inte förstår så är hon där och gnuggar bort det med en gång. Kanske det är pga. den torra luften som är under vintern? Kanske det blir bättre när det blir varmt och fuktigare ute. Vi får hoppas på det.
För det är ingen som vet om någon annan fet och dryg salva eller?




En tjej fullt med Idomin i hela ansiktet innan läggdags igår. På översta bilden håller hon hårt i sin mobil. Gud nåde den som tar den ifrån henne. Det fick mamman känna på idag innan dagis. Hua. Jag sa åt henne att den ligger och väntar på henne på byrån tills hon kommer hem. Tror ni det hjälpte?

<3

Med sax och kam

Klockan 15 idag kommer min chefs man och hans son hem hit och ska klippa sig. Det blir ganska kul för när jag var hos henne och skulle fixa uppsättning till bröllopet finslipade jag frisyren på hennes man och stod och såg på sonens gudomliga hår länge. Ville verkligen sätta saxen i hans hår redan då. Och nu så blir jag frågad om jag har lust att klippa dem bägge! Skoj.



De senaste dagarna har vi verkligen varit bortskämda här hemma. Efter vi lagt Evelina kl 19 så vaknar hon inte förän kl 08 dagen efter. Det är 13 timmars sömn - i sträck! Helt otroligt. Vi undrar bägge hur länge det kommer vara så lyxigt. Det kommer garanterat brytas snart, det går bara inte att ha en så lätthanterlig unge! Haha.

Nej, nu är det faktiskt dags att ta tag i Evelinas klädhög. Igår tvättade jag 3 maskiner av våra kläder, så den tvättkorgen är nu tom.
Jag tycker faktiskt det är helt okej att tvätta och hänga upp kläderna på torkställningen, men det är dötrist att vika ihop den torra tvätten efter ett par dagar. Just därför borde jag tvätta lite oftare så jag slipper ett helt berg av kläder att vika och lägga på plats. Så tänker jag ungefär varje vecka! Haha.

Om en vecka håller jag på att packa ut i bilen för en resa till Göteborg och sen vidare till London. Jag och Ellen ska åka och hälsa på Lina som jag pratat om! Ska verkligen bli superkul. Evelina kommer befinna sig hos min mamma, hennes mormor, i Göteborg under helgen.
Eftersom det var stängt i Tyskland när vi var där så ska jag se till att köpa massa fint till Evelina i London istället. Men med min tur är det väl stäng även där...

Ha en fin dag alla!
Kramar

Olden Eple

Har ni smakat på det godaste vattnet med tillsatt smak någon gång? Olden Eple som det heter här i Norge. Det kan jag dessutom ge utan dåligt samvete till Evelina som dricker det med ett leende på läpparna varje gång (som nu tex.) Den finns även i en annan smak som du inte hittar överallt. Det är Strawberry eller Wildberry, kommer inte riktigt ihåg, men jag lånade den nedersta bilden från google för att visa!
För er svenskar i Norge - prova den! Otroligt fräsch och uppfriskande dryck. Finns i ½ och 1½ liters flaskor.




Nu har jag precis hämtat hem en sprallig och glad liten tjej från dagis. Vi har lite ensamtid här hemma nu. Pappan är och hämtar räkor på flygplatsen, lite extra jobb så här på förkvällen. Han är ialla fall hemma till middagen, det är så oerhört tråkigt att sitta och äta själv. Även om Evelina är här så är det tråkigt att inte ha någon att prata med på samma sätt som han och jag kan.
På tal om att föra ett samtal så förstår Evelina det mesta som vi säger till henne här hemma. Även om hon inte har någon vidare lust att höra på oss ibland, det är ju en annan sak! Haha. Det är ialla fall lite små ord som slinker ur munnen hela tiden. Favoritordet har sedan länge varit: pappa. Allt säger hon pappa till. Skruttis! <3

Nu ska jag underhålla en krävande liten pärla!
På återseende mina vänner

10kr:ers vecka!

Igår kväll börjadedet spricka upp på himlen och regnet stoppade upp! Väderleken visade mycket varmare idag, onsdag, än igår, tisdag. Fram till nu har det varit ganska bra väder, ialla fall till skillnad från igår. Det har inte regnat och det är helt vindstilla ute. Nu ser jag dock att det kommit lite droppar på fönstren utanför. Usch. Jag tycker inte om regn. Är ni som jag som blir deppig när det regnar? De negativa tankarna kommer lättare fram när det regnar och allt känns tråkigt.

För att bli på lite bättre humör lägger jag här nedan upp två bilder från Tyskland där de redan planterat massa blommor ute.
Vanligtvis vid denna årstiden har Tyskland varit längre fram med våren än vi här uppe. Men iår tyckte jag nästan det var samma, kanske de låg lite efter till och med.




När Göran kommer hem ska vi åka ut en sväng till ICA som denna veckan bjuder på 10kr:ers varor i mängder. Jag sitter och väntar på att det ska bli måndag då Spar, alltså den kedjan jag jobbar i, ska ha samma tillbud. Men de har ännu mer varor som lockar! Ialla fall mer av det just vi använder, i våran familj.
Det där med 10kr:ers vecka är ganska smart drag av affärerna. Hur ofta går du in i en affär och bara handlar varor för 10kr? Inte ofta va? Jag kommer i princip alltid ut med mer "inte 10kr:ers" än 10kr:ers. Haha. Men så är det väl.
Vårat kylskåp ekar lite nu faktiskt. Så varför inte försöka snika till sig varor till lite nedsatt pris när tillfälle ges?

Idag har jag idétorka när det gäller mat. Vad ska ni ha för middag idag?
Den senaste veckan har jag mest gjort favoriter i repris, givetvis för att det är gott, men det blir lite tråkigt i längden och jag gillar att variera lite. Jag får helt enkelt dyka ner i frysen en sväng!

Tjolahopp så länge

Hemmalagat

Idag har jag jobbat folkens. Behöver jag säga att hela ryggen och axlarna känns som att jag varit med i ett slagsmål? Hua... Vad ska jag göra? Jag vet inte. Väntar till jag ska till min läkare om en vecka och ser vad han har att säga.
Trots att jag har ont har dagen varit ganska rolig på jobbet. Jag har varit på golvet, i mjölkkylen, i disken, i kassan och nere. Tiden rusade iväg efter klockan 11. Men de sista 3 timmarna var jobbiga.
Jag ska väl inte klaga, jag har ett jobb som jag trivs bra med och människorna där!

Evelina sken upp som en sol när jag kom hem och det är lika mysigt varje gång. Idag var jag bensäker på att det var måndag. Dels för att det var "första dagen på dagis" och att jag skulle jobba. Så jag missade att Evelina skulle ha med sig två matboxar. Tror inte jag var den enda. Vet sen innan att de har extra mat på dagis ifall sånt händer. Men vad tänkte jag med liksom?


Här sitter Evelina ute på altanen med sin alldeles egna mobil, som hon faktiskt fick från dagis. Det var någon snubbe som kom dit med massa demotelefoner och alla barnen blev som galna! Haha. Jag snöt en åt Evelina såklart...

Ikväll har vi ätit en jättegod middag här. Jag gjorde egena pannbiffar, egen sås, potatis och smörstekta, färska, champinjoner & lök - mums sa hela familjen i kör! Nästan bara hemmalagat, det gillar vi! När du göra allt från grunden med färska ingredienser blir du fortare mätt, så är det ialla fall för mig. Dessutom är det såklart nyttigare!
Efter den tuffa middagen var det en liten som sa godnatt och somnade ganska fort.

Hoppas ni haft en fin dag, trots vädret inte visade sin ljusaste sida!
Kramar

Eye of the tiger

När vi satt på Live baren i fredags var det en väldigt charmerande man/gubbe som kanske hade tagit ett par glas för mycket, milt sagt!
Han satt tillsammans med några killar som vi pratade med och roade sig med att sätta massa tomma glas på vårat bord, så det skulle se ut som att vi druckit allt. När bartendern kom och skulle samla in tomma glas såg han lite konstigt på oss och undrade vart glasen hade kommit ifrån och dubbelkollade så att ingen av oss var för fulla. Haha. Mannen som var skyldig satt och asgarvade åt oss vid bordet bredvid oss.


Jag bad Steffen om att se lite full ut då jag tog kort på honom och som ni ser lyckades han ganska bra... Haha.

Idag kan jag säga att Evelina varit helt omöjlig medan vi var nere hos Görans föräldrar. Hon var högt och lågt och ju mer vi sa nej desto roligare var det att pilla på ALLT!
Tror hon fortfarande var trött och dessutom ville ha uppmärksamhet. Som om hon inte redan fick det liksom.
Nu ligger hon ialla fall i sängen och vi likaså. Det blev sent inatt när vi satt ute på altanen och såg på säkert 10 avsnitt av Skilda världar. Det ska vi göra nu också! Det är SÅ spännande.

Hoppas ni haft en bra påsk och en bra måndag!
Imorgon tar vi nya tag med jobb och dagis igen.
Kramar från oss tre!

Hjärngympa och frustration

Igår när Evelina fick presenten vi köpte på båten, blev hon jätteglad! Hon satt säkert i en halvtimme och lekte med den. Det är en ganska vanlig leksak som de flesta har till sina barn eller hade när de själv var små.



Här sitter vi i soffan med en nyvaken frisyr och nyvaket humör.
Vi bedriver både hjärngympa och frustration här hemma just nu...

Om 45 minuter ska vi ner till Görans föräldrar och äta middag. Jag tror det står lam på menyn, men jag är inte helt säker. Ska bli gott oavsett för jag är vrålhungrig.
Här fortsätter snön att falla tyvärr, men som tur va lägger den sig inte vit på marken, än är väl bäst att tillägga.

Ha en fin sista-lediga-dag-före-jobb-dag!

SMS schreiben

Eftersom inget var öppet i Tyskland så hade vi tid att gå runt och se på allt konstigt som de har där. Och det var inte lite. Tidigare när vi varit där har jag inte haft tid att gå runt och se på allt. Men denna gången tog jag tillfälle i akt.
Nedan ser ni bild på de extremt fula ambulanserna, konstiga soffor (men lite romantiska) som du kan sitta i när du är på café, taxichaufförer som vill att du ska ta kort på dem och telefonautomater som du kan skicka sms ifrån. Haha. Mycket konstigt ska man få se när man är ute på tur!







Nu har vi kommit igång med våra vanliga rutiner här hemma och det är supermysigt att ha en liten Evelina hemma igen. Ni skulle sett så glad hon blev igår när vi mötte henne vid bilen och när hon fick presenterna. Jag ska lägga upp bilder senare när hon leker med det! Sötast.

Idag snöar det här hemma i Oslo. Vi hade egentligen tänkt att åka ut och byta till sommardäck, men det var väl en himla tur att vi inte gjorde det igår. Inte för att jag tror att snön kommer bli liggande, men det kan bli halt på vägarna tillfälligt och imorgon bitti ska jag till jobbet så då vill jag känna mig säker i bilen!
Har ni bytt till sommardäck än?

Idag blir det en riktigt slapp-söndag. Sista lediga dagen före jobbet och dagis drar igång igen.
Vad ska ni göra idag?

Kramar från ett snöigt Oslo.

The Magicman

I torsdags kväll när vi satt och skulle äta buffé kom det en man fram till oss. Han pratade bara engelska och var trollkarl! Han gjorde massa trick för "vårat bord". Han bad om att få låna en ring och lite mynt. Var det något som imponerade på mig så var det när han trollade med kort. Helt otroligt alltså! Han sa "jag gör det långsamt en gång", men inte f*n klarade vi att hänga med för det. Han kanske räknade med att få lite dricks, men så imponerade blev vi tydligen inte. Haha.
Egentligen hade vi 2-rätters middag på vägen dit och Buffé på vägen hem igen. Men vi fick bytt till oss buffé båda vägarna. Då kan du välja och vraka på allt; sill, lax, köttbullar, potatis, ostar, biffar, kyckling, ris, såser, pasta, bröd (massa mer!!) och 15 olika desserter. Dessutom får du äta så mycket du vill. Och jag kan säga att ögat vill ha mer än magen. Det fick vi alla svart på vitt på... Kan nog säga att alla kunde gått och lagt sig efter middagen. Av all denna goda, feta, nyttiga och onyttiga maten blir man riktigt seg i kroppen. Men vi kämpade emot detta ganska bra, mycket med hjälp av Steffens skämt som vi alla skrattade åt så vi fick ont i magen.

Efter maten gick vi ialla fall till Casinot som låg vägg-i-vägg med där vi åt. Vi spelade några rundor och sen, av någon anledning, så slittrades vi. Jag, Göran, Steffen och Kenneth gick vidare upp på nattklubben och de två lite äldre, nyförälskade paret, gick och satte sig på en pub där de spelade live musik.
Uppe på nattklubben satt vi och tjötade några timmar med sällskap av god dricka tills, ialla fall mina ögon blev mindre och mindre.
Godnatt sa vi och första dagen var över!




Här har båten lagt till i Oslo, igår. Och jag var på väg för att hämta bilen. Pratade i telefonen samtidigt så därför är inställningarna inge vidare, men ville bara visa er ändå. Om ni ser på den nedersta bilden, längst upp i högra hörnet så ser ni ett hus med trekantigt tak. Där är Bygdöy som vi var på för en vecka sen.

Nu kommer våran lilla tjej hem om en timme ca. Vi ska ut och köpa ägg och smör, om vi hittar någon affär som har öppet, för i detta landet bommar de igen varenda butik så fort det är röd dag!
Vi hörs lite senare ialla fall.

Den starka sorten

Jag hade ljugit om jag sagt att det inte blev någon alkohol under resans gång. Men visst låter det underbart att sitta ute på däck, i solen och avnjuta ett glas av den starkare sorten? Det var exakt vad vi gjorde. Flera gånger till och med!
Här nedan ser ni Göran som precis blandat en lite för stark drink. Haha. Men den slank, utan problem, ner ändå.



Steffen och hans kompis Kenneth höll sig mer till den bakersta sorten, på bilden, under resan.
Tur att det var några som höll koll på läget ialla fall. Haha.


Detta glaset med vin, drack jag faktiskt när vi kommit hem! Hör och häpnad... Vi hade barnledigt en dag extra efter hemkomst, så varför inte? Jag och min kära ute på altanen i ca 30 graders värme här hemma. Pga inglasningen blir det så varmt alltså.



Nu är det 2-3 timmar kvar tills våran underbara dotter kommer hem och vi ska fördriva den tiden med att dammsuga och tvätta golven (detta var faktiskt Görans idé - jag är lika förvånad som er!). Eventuellt putsa några fönster, vilket verkligen behövs.

Vi hörs lite senare mina vänner!
Kramar

Home sweet home

Då var vi hemma igen! Vi har haft en jättekul och trevlig resa. Massa skratt, mat och dricka. Gänget som åkte tillsammans passade verkligen ihop på alla sätt. Det är såklart viktigt när man ska spendera 2 dagar tillsammans.
Tyvärr så har det varit ganska kallt så vi har varit mest inne... När vi vaknade i Tyskland på fredag var det dock sol. Till våran, ialla fall min, stora besvikelse, var ALLT stängt i Kiel när vi kom av båten. Förra året var allt öppet, så ja, jag kan erkänna att jag blev lite ledsen. Hade planerat att köpa massa saker till Evelina och istället blev det ett par liter med vin. Dock fick jag köpt 2 presenter till henne på båten, så det ordnade sig! Vad det är tänkte jag lägga upp när hon själv håller i det, imorgon när hon kommer hem. Hehe. Jag tror hon blir glad!

Jag har massor att berätta om resan, men vi tar några saker i taget!
Just nu har jag massor att packa upp och ordna med här hemma. Så det kommer i portioner här på bloggen istället för ett bombinlägg med massa bilder och text.








Ja, detta är en försmak på vad som kommer komma upp av bilder från resan. Haha.
Jag kan avrunda denna "del 1" med att säga att jag har haft en väldigt fin tur tillsmmans med roliga människor!

Glad påsk-kramar från oss!

Hejdå!

Då är vi mer eller mindre ute ur lägenheten. Jag tänkte bara kika in här och säga hejdå!
Vi ska börja resan med att hämta upp Björn Tore och Liv Tone på Oslo centralstation sen åker vi vidare ner och parkerar bilen och sen på båten.
Jag har laddat batterierna på kameran och solglasögonen är med. Nu är vi laddade för en kul kryssning!


En lite halvledsen bild på mig för jag har precis sagt hejdå till min lilla Evelina! <3


Här står väskorna klara och ni ser också ett par av de skorna jag köpte häromdagen. Lite sjömansstuk över dem. Nöjd! Och vad passar bättre att ha på fötterna när vi ska på en båt i 2 dagar!? Haha.

Nu blir det lite eko här imorgon, men jag kommer tillbaka på lördag igen!

Simma lugnt mina vänner. Gör inget som jag inte skulle gjort!
Kramar.

Separationsångest

Nu börjar det kännas av. Att jag ska lämna bort Evelina i 2 dagar. Inte hos främmande människor, men det är fortfarande ingen som känner henne lika bra som oss. Det kommer ingen göra, på ett bra tag ialla fall! När jag inte har 100% kontroll blir jag så osäker och orolig med en gång, i förväg. Utan anledning. Men jag pratar om mitt kött och blod här alltså, ingen bil som ska lånas ut ett par dagar. Jag trivs helt enkelt bäst när jag har henne inom räckvidd, eller ialla fall inom samma väggar som mig själv, och bra är väl det? Hade varit värre om jag kände tvärtom. Hehe. Men det gör förhoppningsvis ingen normal människa!

Ikväll när jag skulle lägga minisen stod jag extra länge och såg på henne och strök henne på kinden samtidigt som hon drack vällingen! Mitt älskade hjärta.
Vi ska köpa något (massa!!!) fint till henne i Tyskland!

(Slut på "separationsdelen"...)

Imorgon åker vi alltså! Vi är färdigpackade och laddade och vi längtar massor, alla som ska åka.
Lite före 12 imorgon vrider vi om nyckeln i bilen och kör mot terminalen. Det tar oss ca 15 minuter att åka ner. Förra året parkerade vi bilen en bit från ingången och detsamma blir det iår. Kostade, konstigt nog, bara 40kr för 2 dygn. Väldigt billigt för att vara i Oslo måste jag säga.

Vi ligger faktiskt redan i sängen. Upp tidigt imorgon så det är lika bra att vara utvilade. Dessutom vet vi aldrig om någon liten får för sig att vråla efter oss mitt i natten. Haha.




Hoppas hon inte reagerar såhär imorgon ialla fall, då vet jag en som kommer gråta med henne!
<3

Godnatt allihopa!
Kramar

2+3

Igår eftermiddag var vi iväg och skulle köpa skor till Göran, som jag skrev. Han fick tag på 2 par väldigt fina skor och blev supernöjd!

Inne i butiken, som för övrigt heter Stora Skor, gick jag och Evelina runt och såg på massa fina, konstiga och roliga skor. Till min stora förtjusning upptäckte jag att de hade en damavdelning med mina storlekar också! När det kommer till finare skor, pumps och sånt, har jag lite större storlekar eftersom jag har breda fötter. Men titta! Sa jag till Evelina här har de skor till extremt nedsatt pris. Jag kunde såklart inte låta bli att prova. Till min stora glädje hittar jag 3 par skor som satt perfekt och som tillsammans kostade 400kr - för alla 3 paren! Min kära sambo köpte de till mig och vi var alla nöjda när vi gick ut från butiken. Haha. Han skulle ha skor och vi kommer ut med 2+3 par. Det är så typiskt.
Kan säga att det inte är sista gången vi går dit!

Med oss hade vi ialla fall en supernöjd och duktig Evelina. Hon är så duktig och tålmodig att det inte går att beskriva det på ett rättvist sätt.


Vi är så lyckligt lottade som har dig <3

Jag ska fota skorna och lägga upp bilderna under dagen. Men nu är det lunch till en liten hungrig här och sen ska vi börja packa inför resan till Tyskland imorgon.

Kram på er från ett soligt och varmt Oslo!

Bygdøy

Kanske ni förstår varför detta stället på ön, som jag har pratat om och visat, påminner mig om Lysekil när jag visar er bilderna nedan?


Vägen från och till detta stället åker man förbi en hel del kåkar värda 7 siffriga belopp. Och det förstår man verkligen när man ser dem. Tyvärr så tog jag aldrig bild på det. Ångrar mig! Jag ska göra det nästa gång och visa er...

Jag sitter och väntar på att Göran ska komma hem. Vi ska ut lite senare och köpa skor till honom. Han ville ha ett par nya nu när vi åker på torsdag. Några som är snygga och bekväma att gå i, i Tyskland och på båten.
Bara två dagar kvar nu! Jag vet en som längtar jättemycket!

Hur och vart ska ni fira påsken?

Nu ska jag lägga en trött och omöjlig liten tjej här!

En familj på 3

Här är min lilla familj, innehållande 3 personer. Inte många men mina två andra medlemmar är ovärderliga! Vilken härlig känsla, samtidigt som den är skrämmande. Rädslan finns alltid att förlora någon och kommer alltid att finnas.





Idag har jag jobbat igen. Min tredje måndag hittills! Känns bra, men värre dagen efter. Hoppas det är något som blir i början bara. Ska prata med min läkare nästa gång jag ska dit (17:e). Vill verkligen fortsätta jobba. Är så kul när jag väl är där och dagarna går SÅ fort! Massa underbara kunder som jag saknat och träffat igen. Haha. Tänk att ett jobb kan betyda så mycket...

Nu ska jag hänga tvätt samtidigt som jag lagar mat!
Kram på er

Vårbilder

Imorgon är det jobb igen. Sista jobbdagen på ett par veckor eftersom annandag påsk är en måndag, men den är röd och då skulle jag egentligen jobbat.
Tisdagen den 17 april ska jag tillbaka till min läkare. Jag undrar vad han kommer säga om att jag har så otroligt ont efter varje arbetspass. Jag hoppas i alla fall att jag inte blir 100% sjukskriven igen. Älskar att jobba igen, även fast det bara är en dag i veckan, det är i alla fall något!

Nu ska vi lägga oss i sängen och se några avsnitt av Skilda Världar.

Avslutar denna söndagen med några fina vårbilder från ön vi var på tidigare idag...




Visst är det underbart att se våren komma med stormsteg. Denna årstiden är verkligen vacker, när allt spricker ut och det blir sakta men säkert grönare och grönare ute!

Godnatt på er, mina vänner!
Kramar

Kan själv!

Idag gav jag Evelina en "äta-själv-sked" till frukosten när hon åt yogurt. Och det gick hur bra som helst! Jag har faktiskt varit lite "feg" med att låta henne göra det innan. Jag vet hur kladdigt och söligt det kan bli. Men om hon inte får prova så lär hon såklart inte.
Eftersom det gick så bra till frukost så fick hon även äta middagen helt själv. Det sista hjälpte jag henne med.
Gud så roligt detta var, tyckte Evelina! Det syntes lång väg att hon var stolt när vi sa "hurra" efter varje gång hon fick skeden med mat, in i munnen. Haha. Så skoj! Detta är absolut något hon kommer få börja varje måltid med, sen om jag tar över mot slutet så har hon ialla fall gjort det mesta själv. Stolta!



Frukosten smakade mycket bättre när jag fick äta själv under heeela måltiden!



Likaså köttfärssåsen och spagettin. Mums så gott det kan vara med mat om man får käka själv! Se och lär mamma och pappa.
Lilla skruttfisen!
<3

Smakprov

Idag är det första april och vi går in i den andra vårmånaden i 2012, är det bara jag som tycker att tiden går fort?

Vilken härlig för-och eftermiddag vi har haft idag! Det har både blåst och snöat lite, men när solen väl tittade fram var det underbart. Vi har varit ute på Bygdøy, som är en liten bukt i mitten av Oslo faktiskt. Ganska olikt resten av staden och påminner en hel del om Sveriges västkust. På denna ö ligger massa fina hus och även museeum faktiskt. Det är väldigt populärt bland turister att åka dit. Vi hörde massa olika språk när vi var där idag.

Jag har tagit över 100 bilder idag med min kamera. Men det är massa pill-jobb med detta, så ni får snällt vänta till jag är färidg. Haha. Bjuder ialla fall på en dotter-pappa bild nedan - som ett smakprov på vad som kommer senare.



Evelina + pappa = sant

RSS 2.0