Höstdag

Idag är det en underbar höstdag! Jag är ute och promenerar och andas in massa frisk luft i näsan, fantastiskt! Jag gjorde precis ett stopp på biblioteket för att betala en räkning. Tur att det finns alternativ när datorn bråkar och inte vill vara med. Jag fick precis besked att jag får tillbaka den imorgon istället för idag. Det gör inget alls för mig, bara den kommer tillbaka hel och med alla bilderna i behåll så spelar det ingen roll alls hur länge jag är dator-lös. Vill också meddela att det gick väldigt bra på mitt läkarbesök igår. Mer om det liiite längre fram, ni får hålla er till tåls lite till. Idag jobbar jag 15-21 tillsammans med en relativt ny tjej på jobbet. Så jag har hela förmiddagen ledig vilket är både positivt och negativt. Just idag är det bra när solen skiner och himlen är blå, för då kan jag ta vara på dagen före jobbet. Hade jag jobbat 8-16 så hade jag garanterat inte orkat med utetid efter jobbet. Hänger ni med? Jag har planerat att gå en sväng innan jag vänder och går hem. När jag sedan duschat och ätit en sen frukost/lunch, tänkte jag dammsuga hemma. Vad ska ni hitta på idag?
Visst är hösten vacker? Vi har ännu inte kommit riktigt så långt som bilden visar men det känns tydligt i väder och vind att den ligger precis runt hörnet och jag välkomnar den!

Hos doktorn

Då sitter jag och väntar på att min läkare ska ropa upp mitt namn. Ett speciellt besök idag här idag utan att överdriva. Mer får ni veta senare. Min dator är förresten fortfarande kass, så det är tur att mobilnät finns. Vad skulle man gjort utan det? Hehe.
Hoppas vi hörs via min dator snart!
Kramar

Inte mitt fel

Det är tyst och tomt här inne pga att jag har lite datorproblem. Hoppas att det inte är något allvarligt med min gamle, trogne vän. Återkommer när jag vet mer mina vänner! Ha en riktigt trevlig fredag. Kram

Klipp och färg

Idag är jag ledig. Även imorgon faktiskt. Jag har varit ute och gått i morgonsolen efter lämning av liten docka på dagis. Kan inte beskriva hur trött jag var igår kväll och hur skönt det var att lägga sig i tid och få sova närmare 9 timmar i sträck. Underbart!
 
Det blev aldrig någon klippning i söndags då mötet drog ut lite på tiden och Göran & hans pappa var ute och ordnade lite saker. De kom hem vid 18 tiden och då var det inte länge före Evelina skulle sova.
Så vi sköt upp det till idag istället. Om en timme ska jag ner och klippa och färga Görans mamma.
Älskar att jobba med händerna och skapa! Använda fantasin. Vara kreativ! Då mår jag som bäst.
 
Vad hittar ni på idag?
Kramar från mig till dig.
 
(Bilder från förra veckan då vi var med Göran på jobb)

Söndagsmöte

Idag har jag varit på möte på jobbet. Det varade i ca 2 timmar. Det kommer bli lite strängare regler och bättre organisation framöver, vilket jag tycker är jättebra. Det är lite lekstuga just nu och det ska ändras. Toppen!
Jag vaknade upp idag till strålande solsken, typiskt tänkte jag när det bara var ett par timmar tills jag skulle åka till mötet. Så istället för att ta bilen bestämde jag mig för att åka t-banan och fick på så sätt ut lite av solen medans jag gick. Underbart. Kan vara sista dagen på stranden hörde jag på radion medan jag gick. Usch, tänk er. Sommaren 2012 börjar gå mot sitt slut nu på riktigt.
 
Jag och Evelina ska börja traska ner till hennes farmor här nu. Jag ska klippa hela familjen Östmo och färga Görans mamma. Så jag tänkte bara snabbt titta in här och önska er en fin och solig söndag!
Vi hörs imorgon.
Kramar till er!
 
 

Saknad

När jag tittar ut genom fönstret idag ser jag bara grått. Grått överallt. Jag ser på träden och även de är grå. Idag känns det som en riktig höstdag. Regn och rusk. Jag hade planerat att gå en lång lång promenad med Evelina i vagnen. Men det var bara att ställa in den planen när jag drog upp rullgardinen imorse. Usch så trist...
Vi var ialla fall iväg och handlade lite småsaker nu på förmiddagen, när vi kom hem slocknade Evelina som det lilla barn hon är, i sängen.
Görans föräldrar kommer hit ikväll och vi ska trotsa vädret och grilla. Grilla kött och korv. Till det ska vi ha potatisgratäng och grön sallad med massa feta ost och annat tillbehör. Som pricken över i blir det även kryddsmör och vitlökssmör. Mums säger jag bara!

Har ni lika tråkigt väder som oss i Oslo idag?
 
Saknar att åka ner till havet med Evelina och låta henne skutta runt och plocka stenar och snäckor...
Saknar att gå barfota vid stranden som vi gjorde mycket i Lysekil...
Saknar att luta huvudet tillbaka och känna solens strålar värma mitt ansikte och min kropp...
Saknar att sitta ute och äta frukost...
Saknar att vakna till fågelkvitter...
Saknar att vara nära mamma och pappa...
 
Saknar, saknar, saknar...

Slutet är nära

Det var lika varmt och lika härligt strålande sol när jag var ute och gick idag. Det blev en promenad på lite över 1 timme. Känns så himla underbart att jag kommit igång med det, på riktigt! i 7 veckor har jag nu varit ute och gått och gjort situps varje dag. Vilket har gett lite resultat. Jag ångrar att jag inte mätte mig runt magen/midjan innan jag började. Men jag ser skillnaden och framför allt, känner den! Igår när jag var hos läkaren visade det sig att jag gått ner 5 kg. Det kändes inte så mycket. Men efter ett samtal med min läkare förklarade han att fett har bytits ut mot muskler. Och att muskler väger mer än fett visste jag ju redan. Det kändes riktigt bra och min läkare var riktigt stolt över mig. Vilket jag också är. Jag kämpar vidare...
 
Det var egentligen inte detta jag tänkte gå in på, men jag bara skrev iväg...
När jag var ute och gick fick jag se massa träd som blivit gul/orange/röda. Dessutom låg det bruna löv över gatorna där jag gick. Usch, betyder det att slutet är nära - slutet på sommaren? Det är trots allt årstidernas cykel, som vi absolut inte kan styra över. Men ni håller säkert med om att det kommer som en chock varje år när löven börjar falla, vi klär oss en snäpp varmare och regnet sipprar ner oftare. Sommar ska bli höst.
 
Bilder från Havets Hus del 2:
 

Nobels Testamente

Nu äntligen funkar bilduppläggningen här på bloggen igen. Som ni förresten såg i det förgående jag skrev.
Jag vet inte riktigt vad som hände igår kväll. Men det är väl tillfälliga fel som uppstår.
Här är ialla fall de bilderna jag tänkte lägga upp igår! Evelina med sina nya "arm-flyt-grejer" och hon ser väl lite halvnöjd/missnöjd ut. Haha.
 
Förresten. Igår såg jag en jättebra film, som ganska nyligen har haft biopremiär. Nämligen Nobels Testamente. Någon som sett den? Om inte så rekomenderar jag den verkligen. Den påminner lite om Beck filmerna. Så om ni gillar sånna filmer - se den!
 
Nu är jag förresten på väg till jobb... Ska jobba 17-21, vilket jag faktiskt ser fram emot!
 

Havets hus

Under sommaren fick jag besök av min vän Mattias. Han hade med sig sin lille son, Marcus, som är 1 månad yngre än Evelina. Dagen då de kom var det riktigt kasst väder. Vi hade planerat att åka in till Lysekil på picknick och låta de mindre springa runt, skratta och leka med varandra, i solen. Men den ideén la vi fort ner. Dock åkte vi in till Lysekil och åt på en Thai restaurang, en liten mathandling och sen begav vi oss hemåt igen.
Han hade dragit med sig sin husvagn som de bodde i under besöket!
 
Dagen efter visade sig från en lite bättre sida ialla fall. Det var uppehåll och vi åkte in till Lysekil igen. Istället för att vara ute gick vi in på Havets hus med barnen och jag såg verkligen fram emot det. Har inte varit där på många många år! När vi kommer in så visar det sig att Evelina är en riktig fegis när det kommer till fiskar och klamarar sig fast vid mig, mer eller mindre, under hela besöket där. Haha. Trodde liksom det skulle lätta upp sig under tiden vi var där men, nej.
 
 

Ägglyxfrukost

 Idag har jag varit ute och gått, som vanligt. Det är underbart väder här och har varit det hela helgen, så jag verkligen njuter när jag är ute och motionerar. När jag är ute och går ser jag fram emot frukosten som jag väntar när jag kommer hem igen. Haha. Visst är det komiskt, men jag är van vid att äta nästan med en gång jag går upp på morgonen. Nu har jag lagt om den rutinen lite så att jag istället går ut och går före frukosten. Och då, mina vänner, kan jag lova er att det blir ännu godare att äta frukost. Jag får dessutom lite tid på mig att tänka ut vad jag verkligen är sugen på, istället för att, som vanligt, bre ett par mackor med samma pålägg och trycka i sig. Det blir liksom inget speciellt. Förstår ni?
Idag knopade jag ihop en frukost i huvudet och gjorde den när jag kom hem. Nämligen; 2 är som jag gjorde till äggröra, lite majonäs, 8 skivor med skinka som jag skar i fyrkanter. Blandade ihop detta och la sedan röran på tomatskivor och toppade slutligen med lite rödlök. MUMS säger jag bara! Inte sista gången det inte.
 Superenkelt, gott och framför allt nyttigt!
 

Silver

Idag spelades guldmatchen i herrhandboll mellan Sverige och Frankrike. Tyvärr så gick det inte vägen för våra svenska hjältar denna gången. Men vi är otroligt imponerade över deras insatts i detta OS trots att det "bara" blev en silvermedalj. Det var få som hade räknat med Sverige i en OS final i handboll. Men så blev det! Och jag tycker vi gjorde en bra match. Bra jobbat och grattis till silvret grabbar!
Såg ni också finalen?
 
För övrigt har det gått i ganska sakta tempo här hemma idag. Vi fick en sovmorgon till kl 10 medan lillan satt och lekte i sin säng. Lyx, I know! Efter en god frukost begav vi oss ut en liten sväng för att köpa mjölk. När vi kom hem igen föreslog jag att vi skulle gå oss en sväng medan Evelina sov i vagnen. Sagt och gjort. Vi travar iväg och går lite över en timme. Härligt som tusan och solen har hållit oss sällskap under större delen av dagen.
Evelina har lekt ganska mycker pajas här hemma idag och hade det inte varit för finalen i handbollen som jag ville se så hade vi hållit oss utomhus så hon fått springa av sig lite. Dock verkar det som att vädret ska hålla i sig så vi satsar på utetid nästa helg istället.
 
Nu verkar bilduppladdningen strejka här så jag lägger ner att försöka lägga ut bilder ikväll. Hoppas det går bättre imorgon istället!
Ha en riktigt trevlig söndag. Kramar från oss!
 

Kalas

Igår var Evelina på sitt första barnkalas. Alla på dagis var bjudna hem till en kille som fyllde 4 år i fredags, igår. Jag tyckte detta var riktigt stort så i tisdags när jag fick veta det sprang jag direkt och köpte 3 presenter och en ny outfit som Evelina skulle ha på kalaset. Jag var jätteuppspelt pga detta och tycker att min dotter har blivit så stor, så fort. Kommer själv ihåg hur kul det var att gå på kalas när jag var liten! Vilka minnen... Haha.
Eftersom det inte var jag som hämtade Evelina på dagis igår fick jag inte riktigt höra hur det hade gått. Jag får fråga på måndag istället!
Självklart glömde jag ta kort på henne när hon hade på sig de nya kläderna, men det får bli nästa gång hon har de på sig istället! Hon var så söt.
 
Idag blir det tjejkväll här hemma. Göran ska på fest med jobbet så jag och Evelina får göra lite mys här hemma ensamna. Det blir ett bad på bägge damerna och sen blir det lite mys i soffan, vi två! <3
 
Jaha, i brist på andra bilder så lägger jag upp dessa "fina" på min härliga sambo... No comments!
 
 

Vänner

Varje dag som jag och pappa var ute under semestern följde både Dollie och Evelina med. Evelina tyckte det var jättekul när Dollie stack upp sitt huvud och hälsade titt som tätt! Och Dollie var såklart glad att få följa med - om så bara till affären. De har verkligen blivit vänner och det är så härligt att se. Varje gång det kommer förbi en hund nu så skriker Evelina: Vov Vov! Gosisen.
Kanske ni ser på bilderna att de är goa vänner?
 
Jag ser en sån lycka i hennes ögon när hon får sitta och leka och gosa med Dollie. Det är en otrolig syn att skåda för mig som mamma! Dollie är så snäll och förstående med Evelina. Precis som hon fattar att hon är ömtålig och att hon ska vara försiktig. Otroliga varelser de där djuren! <3
 

Som en boll kommer jag tillbaks till dig

Någon som hört den låten? Haha. Jag sjöng alltid på den när jag var yngre, med inslag av finsk dialekt!
 
Jag är i detta nu på jobbet, snart färdig och på väg hem.
Gud så smart det är med tidsinställda inlägg. Det blir mycket mer planerat och "tillgjort" eftersom du inte skriver och publicerar vad du tänker just nu men det blir ialla fall något att läsa för er där ute.
 
Evelina fick en ny boll av sin morfar under semestern. Den gamla bollen sparkade hon sönder (läs: hennes mamma och pappa sparkade sönder den när de upprepade gånger har fotbollsmatcher här hemma i vardagsrummet!). Den var väldigt rolig och fick henne för tillfället att vara tyst ialla fall. De första dagarna blev det en del bilkörning och det är alltid bra att kunna muta med något. Ni föräldrar där ute vet nog exakt vad jag menar...
 
Evelinas boll <3
 

Bildbomb

Såhär innan jag ska rusa ut genom dörren och till jobbet bjuder jag er på en bildbomb på Evelina under våran härliga sommar, en dag i Vrångebäck.
Min härliga unge älskade att plaska vid havskanten och jag älskade att skåda detta en liten bit ifrån.
Längtar redan till nästa sommar, eller ialla fall nästa tillfälle vi kan spendera vid havet. <3
 
Mammas älskling. <3

I vått och torrt

Första lördagen på min semester åkte jag in till Lysekil för att möta de bästa vännerna som finns på denna jorden. Nämligen Ellen och Lina. Mina närmaste i vått och torrt.
Vi lånade, över natten, Ellens familjs hus som de nyligen köpt, i Lysekil. Under dagen gick vi runt och visade Linas pojkvän Lysekil. Jag tror han tyckte det var fint, för jag menar, vem gör inte det? Vi åt lunch och strosade runt i den turisttäta lilla sommarstaden. Vi avslutade med en omgång med minigolf. Och nu undrar ni såklart vem som kom tvåa? Eftersom ettan redan var given... Haha. Efter ombyggnaden tyckte till och med jag det var lite svårt med vissa av banorna där ute. Men gud så kul det var! Det var lagomt med folk och vädret svek oss inte.
Efter golfen gick vi hem till Ellen och duschade, åt lite mat och sen begav vi oss ut igen, men denna gången i Lysekils nattliv. Vi gick till Havsbadet för att se Drängarna. Tyckte det var väldigt trevligt.
 
När vi vaknade på söndagen och ätit frukost gick vi ut i det fina vädret och försökte hitta ett ställa där det inte var täckt med maneter, så vi kunde bada! Närmare bestämt mitt premiärdopp i havet.
Efter säkert en timmes gång hittade vi ett ställe som det både var lä och helt manetfritt! Jag ljuger om jag säger att det var varmt, men det var helt okej. Detta blev mitt första av två dopp i havet iår, ganska dåligt, men bättre än inget!
Har ni badat mycket ute i sommar?
 
Finaste & vackraste vännerna!

Ny pool

 
Evelina fick en ny pool av sin snälla mormor. Hon älskar den! Det blev tyvärr bara en badning i den iår. Dels för att vi var ute vid havet några andra dagar och sen kom jag på att jag faktiskt hade en pool lite för sent för att kunna utnyttja den mer. Haha. Så det kan bli.
Evelina satt ialla fall och plaskade i denna i en timme och hade det hur kul som helst med sina leksaker och sin nya badboll, som även den kommer från mormor.
Jag hade egentligen lust att joina henne i poolen för just denna dagen var det extremt varmt. Klockan var 17 här och det var fortfarande mycket varmt i solen. Jag nöjde mig ialla fall med att sitta i en solstol bredvid och läsa i en av mina nya böcker av Martina Haag. Har ni läst dem? Jag har nu kommit igenom 3 stycken. Hur många finns det egentligen?
 
Idag är jag ledig och tur är det. Jag är riktigt hängig och trött i kroppen. Känns som att världens förkyldning/sjukdom snart kommer slå till. Hoppas jag har fel!

Krabba

Idag har jag jobbar första dagen efter semestern. Det kändes verkligen jättekul! Många kunder som lagt märke till att jag varit borta och nu kommit tillbaka. Riktigt mysigt att få sån kontakt med vissa. Därför gör det mitt jobb så speciellt. Det blev en liten mjukstart idag, eftersom alla inte kommit tillbaka från semesterfirandet än. Nästa vecka räcknar jag dock med att det drar igång på allvar.
 
Kommer ni ihåg att jag skrev att jag och Evelina var i Vrångebäck en solig eftermiddag och badade och solade? Jag tog massa fina bilder då och här kan ni se vilken modig liten tjej jag har här hemma! Haha.
 
Tog massa fler bilder som jag lägger upp en annan dag!
 
Kram och trevlig kväll på er där ute

Smögenpremiär

Som jag skrev så var jag och Ellen ute i/på Smögen (vad säger man egentligen? i eller på, Smögen?). Smögenpremiär för lilla Evelina! Vädret var helt perfekt och vi gick runt och kikade i affärer medan Evelina låg och sussade gott i vagnen. För mig blev det 3 böcker, 3 nagellack och en fin liten söt väska till Evelina. Som avslutning köpte vi med oss varsinn baguett, som Smögen är känd för. En stor baguett med MASSA fyllning av valfri röra. Jag valde att dela min och ta två olika röror (Kräftstjärtar i vitlök och Smögenröra) eftersom man fort blir less på en och samma smak. Dessutom fick Evelina smaka en hel del på bägge delarna. Tur var väl det. Jag blev så mätt och illamående att jag knappt klarade av att köra hem sen. Ni vet när man ätit för mycket majonäs så får man nästan kväljningar av bara tanken. SÅ var det för mig... Ellen berättade att hon som liten ätit sig alldeles för mätt på just "Smögen-baguetten" och jag förstod ganska snabbt vad hon menade... Usch och fy. Hela kvällen blev nästan förstörd, men en Samarin och en pepcid duo senare kändes det bättre. Haha. Så det kan bli!
 
Smögenröra runt hela munnen, men ack så nöjd och glad! <3

Tillbaka

Kommer ni ihåg mig? Det är jag som lovade att skriva blogg under semestern men inte kunde lägga upp några bilder. Ja, just det! Nu är jag tillbaka igen. Hemma i Oslo.
Denna semestern har varit helt underbar! Evelina har lärt sig MASSA nya ord och härmar oss i allt vad vi säger. Vädret har varit perfekt. Av 4 veckor så har det nästan varit sol i 3, så jag har inget att klaga på. Folk runt omkring har klagat och åkt utomlands medans vi har suttit och solat hela dagarna, Vi har inte sett så mycket av det regn som tydligen drabbat resten av Sverige. Så för er som råkat ut för detta: Åk till västkusten nästa år!
Evelina har varit ute nästan hela dagarna och sovit hela nätterna. Det enda vi saknat är pappan i familjen som fått vara hemma och jobba, som vanligt.
Vi har hittat på massa kul och jag tänkte dela med mig lite av det till er.
Har eran sommar varit lika bra som våran?
 

RSS 2.0