Skålar

Här är en av de skålarna som jag köpte igår. Fick inte lagt över den andra tyvärr.

 

Idag har jag varit hos min fysioterapeut. Fick armen upptejpad igen, för att få stöd. Börjar bli ganska frustrerande att ha ont och inget hjälper. Men enligt han jag går till så kommer det bli bra. Vi får se. Tills dess ska jag vara hemma.

Innan jag åkte och fick behandling så var jag och Evelina ute och gungade i det härliga vädret.

Underbart väder har vi haft idag. :)

 

Nu ska jag ut och laga lite mat här. Detta blev inget spännande inlägg känner jag. Men har ingen inspiration idag.
Vi hörs mer imorgon istället!
Ha en fin kväll.

 


Hadeland glassverk

Idag har vi varit på Hadeland glassverk, som jag skrev tidigare att vi skulle till. Vädret var riktigt bra och det blev såpass varmt att vi vuxna satt utan jacka - det var helt enkelt för varmt med den på. Underbart höstväder!
Jag fick köpt 2 st skålar av finare sort. Det får komma upp bilder på dem senare, för de ligger ute på köket och ska diskas.
Det var inte lika billigt som förra året, så det blev inte så mycket köp för någon av oss, men en väldigt trevlig dag blev det ändå. Man kan ju ha trevligt utan att köpa också.
På vägen hem stannade vi på våran favorit kinarestaurang och åt oss (lite väl) mätta! Så det blir ingen middagslagning här hemma idag, det är skönt att slippa.

Gårdagen var riktigt trevlig och våra gäster älskade maten! Nästan allt tog slut, det gillas. Hatar att ha rester i kylen och jag är för ekonomisk för att kasta det. Man kastar inte mat, enligt mig.

Här hemma har vi en tjej som märker av klockomställningen och det dröjer nog inte många minuter innan hon ska läggas. Om jag ska vara ärlig så blir kvällen ganska ung för min del också...

Ha en trevlig söndag mina vänner!

Sova i vagn

Idag har Evelina sovit en stund i vagnen, jag kommer inte ihåg när det hände sist faktiskt. Riktigt skönt att veta att hon kan sova i den nya vagnen.
Var ute och köpte frukt och lite småsaker idag också. Vi har haft några timmar ute i solen - underbart!


Älskar frukt. Nyttigt och gott. Äter hellre frukt än godis!



Här har vi lite av gårdagens saker och även idag. Köpte en ljusstake även idag, men det var en vanlig vit med 7 armar, så den tog jag aldrig bild av.
Uppe till vänster ser ni en bild av två par sockar som jag köpte idag. Trysil Sokken heter den. Den är riktigt varm och go en kall vinterdag! Halv pris var det också. :)
Nere till vänster är ett bevis på att Evelina sov i vagnen. ;)

Nu väntar vi besök om ca 1½ timme. Görans föräldrar kommer och äter ribbe hos oss. Blir mysigt. Chokladpudding till efterrätt.
Imorgon ska vi åka till Hadeland glassverk. Längtar riktigt mycket!

Vad gör ni en lördag som denna?

Trevlig kväll på er.

Det första steget

Godmorgon!
Idag fick jag mig en rejäl sovmorgon, och skönt var det. I och för sig så får jag det varje morgon. Men idag vaknade jag av mig själv och inte av "babycallen som skrek". Jag vaknade helt utvilad kl 09.15, gick in till Evelina med en gång, för samtidigt blir jag lite orolig att jag inte hört något. Hon sitter där i sin säng och leker fint med sina gosedjur som hon har i sängen. Mammas lilla hjärtegull.

Igår kväll tog Evelina sina första, 2, steg här hemma. Herregud så glada vi blev. Vi är så otroligt stolta över våran lilla tjej! <3
Det är fortfarande lite läskigt att gå själv så hon håller gärna i sig när hon går. Men nu har hon ialla fall tagit de första stegen. :)

Eftersom rutinerna har blivit lite knas här hemma nu, så ska vi gå ut en liten tur här innan Evelina blir för trött och vill sova. Men numer vet jag inte riktigt när det inträffar! Snurrigt.
Det är bara morgongröten som ska ätas.
Tänkte gå en liten sväng bort till grönsaksaffären och köpte lite färsk frukt. Älskar ett fräscht fruktfat, man får mycket mer lust att ta sig en frukt om det är massa fina, olika färger på faten.
Bilder från igår kommer när vi kommer hem igen. Skulle bara kika in och slänga upp ett snabbt morgon-inlägg.

Ha en solig dag (för det har vi)!

Ny header

Äntligen fick jag till att göra en ny header. Den kanske är lite rörig. Men jag gillar den! Den visar det som betyder mest för mig.

Idag har jag och Görans mamma varit en sväng på IKEA. Där fick jag köpt endast det jag behövde. Bla. julbelysning till Evelinas rum och en julstjärna till vardagsrummet. Tror det kommer bli riktigt fint här under julen. Ska pynta massa nu när jag är hemma fortfarande! Älskar julpynt!

Jag får skriva mer senare för nu har jag en liten tjej som ska underhållas.
Lägger upp lite bilder på det som blev köpt, senare!
Ha en trevlig fredagskväll. :)

Nyttigt i soffan

Det är mycket skriv om att jag sitter i soffan märker jag... Är det de ni tror att jag gör genom hela dagen kanske?
Borge nog ändra innehåller i vissa inlägg. Men just ikväll sitter jag i soffan, ser med ett halvt öga på tv:n och 1½ på datorn. Eftersom Göran är på jobb så kan jag lägga mer tid än jag vanligtvis gör, på kvällarna, på datorn.
Under dagen så hjälpte Madde mig att ladda ner photoshop. Nu ska jag bara försöka lära mig det... En ny header står på schemat bla.


Detta har jag precis tryckt i mig. Älskar sura/syrliga frukter, när det nästan blir kramp i käkarna. Ni vet sån koncentrerad citron på flaska, sån kan jag dricka som vatten.
Det gjorde jag tex. när jag var gravid. Jag hade dilla på apelsiner/citron och liknande saker. Men hellre det än choklad eller annat onyttigt. Inte för att det hindrade mig från att trycka i mig allt möjligt onyttigt också. ;)

Tror jag snart dyker under täcket. Borde väl vänta till Göran kommer hem. Om ögonen orkar vara uppe tills dess...
Tänkte åka en sväng till jobbet imorgon om jag har tid. Måste prata lite med chefen och så. Vi får se!

Lek med en vän

Att leka ensam är inte kul. Det blir fort tråkigt fast att rummet är fullt av leksaker. Undra hur mycket nytt man hade behövt köpa för att underhålla en liten hela tiden? Det hade ialla fall blivit väldigt dyrt.
Att leka med en vän är mycket roligare! Idag var en sån dag. Madde och Lova var här på besök och våra små sötnosar fick leka och underhålla varandra en stund, medan vi mammor fick en liten pratstund! Det var riktigt trevligt. :)


Att undersöka lådor är alltid kul. Man vet aldrig vad man kan hitta!



Evelina gjorde som vanligt massa konstiga miner! <3 Mammas hjärtegull.



Maddes flaska var väldigt god att bita på! (Som allt annat för den delen...)



Varför bara se i lådor när man faktiskt kan sitta i dem också!?

Har haft en jättetrevlig dag med fina vänner!

Igår badade Evelina med sina nya vattenleksaker. Det var tydligen väldigt kul! :) Att man blir trött av att bada är en positiv sak, det tycker ialla fall jag. Bada, äta gröt och sen välling. Då är det inte lätt att hålla sina vackra ögon öppna.
Också ikväll var Evelina väldigt trött. Hon sov bara en halvtimme idag. Förstår inte varför hon helt plötsligt slutat med vilan på dagen... Får hon tillräckligt med sömn på natten kanske.


En nybadad Evelina! <3

Nu sitter jag väldigt mätt i soffan. Göran har precis åkt ut på jobb och Evelina sussar gott på sitt rum.
Lugnet är skönt.

Leksaker och ny rutin?

Igår köpte jag bla. lite leksaker till min lilla tjej. Jag lovade att lägga upp bilder här.


2 st vatteleksaker som sprattlar med armarna! Blir säkert en succé ikväll när hon ska bada. Vi får se!




Här är lampan som jag pratade om. Den verkade fungera bra igår, hon somnade ialla fall. :) Gick in och släckte den när hon somnat.

Det verkar som vi fått en ny rutin här hemma. Den innebär att vi inte ska sova på dagen. Men jag är bestämd. Hon ska sova en gång på dagen!
Idag satte jag klockan på 8 bara för att gå upp en timme tidigare än hon vanligtvis gör. Men det verkar inte hjälpa. Desperat... Räknar med att det ordnar sig ändå!

Nu ska jag alldeles snart åka till min fysio på bryn.
Vi får se vad han ska göra med mig idag. :)

Nya äventyr

Idag har jag nästan inte varit hemma alls. Har varit ute på lite nya äventyr. Därav eko i bloggen. Kom hem för 40 minuter sen ca.
Jag och Görans mamma har varit på den ICA:n som jag skrev om igår. Där handlade vi bara lite smått och sen gick vi vidare till en sportaffär, där jag köpte lite julklappar till min kära pappa. Vad jag köpte kan jag inte skriva här, för man vet aldrig vem som läser bloggen.
Vi var också inom en leksaksbutik och där kom vi såklart inte tomhänta ut heller. Att jag ens gick in där! :P Jag köpte ialla fall en "nattlampa" till Evelina där. En såndär med svagt ljus som hon kan ha på på natten. Eller ialla fall som hon kan ligga och se på innan hon somnar. Har märkt en tendens till att hon är rädd när det blir helt mörkt.
Bild på den får komma upp imorgon, för nu ligger hon och försöker sova.

Innan vi åkte ut tidigare så hittade jag Evelina i ett försök att ta sig i tvbänks lådan. Haha. Hon fastnade med ett ben innanför och ett utanför och så kom hon ingen vart. Hon har faktiskt varit I också, men då tänkte jag inte på att ta bild. Sötnosen min.


En ganska dålig bild, men jag var bara tvungen att ta bild på detta!

Igår glömde jag att lägga upp bild på Evelinas nya vinterskor, som fick följa med hem från ICA butiken. 99.- kostade dem;



Håller den ena skon i handen för att visa hur liten den är! Stl. 22 är de i.

Efter vi varit i lite butiker och gjort slut på massa pengar åkte vi vidare. Vill tillägga att Evelina inte ville sova på dagen idag heller! Men när vi åkte ifrån butikerna så somnade hon i bilen och sov närmare 1 timme.
Vi åt lunch under tiden lilltjejen sov bak i bilen.
När jag kom hem möter jag Göran i dörren som skulle hämta räkor på flygplatsen så vi ställde ner varorna i hallen och vände i dörren och följde med honom.
Så nu väntar lite mys framför tv:n. Tror det blir ett glas rött för mig ikväll! :)

Imorgon ska jag till min fysio igen. På torsdag ska vi träffa Madde och Lova. På lördag får vi middagsgäster och på söndag ska vi kanske åka till Hadeland glassverk. :)
Ser fram emot de kommande dagarna!
Vad har mina läsare för planer de närmaste dagarna? :)

Trevlig kväll på er.

Vad hände?

Evelina sover alltid från ca 11-13.30 här hemma på dagarna. Men vad hände idag? Det var en liten fröken som inte alls hade lust att vila då. Inte överhuvudtaget under dagen faktiskt. Detta har resulterat i en otroligt övertrött tjej här ikväll. Trots att hon varit supertrött så vill hon inte sova här nu heller. Tror att hon ligger på gränsen där inne just nu. Men ändå. Hon borde velat sova mycket tidigare om hon skulle haft "sina timmar". Hoppas inte detta blir någon ny rutin för egentiden på dagen är verkligen guld. Att få ladda batterierna medan hon sover middag. Tiden får visa...

Idag har vi ialla fall varit och sett på bilderna som vi tog förra veckan. Det blev väldigt fina bilder. Men det är otroligt dyrt att beställa. Så det fick endast bli 2 st 20x25cm bilder för oss idag. 1000.- kostar det. Det tycker ialla fall jag är dyrt! Nu är det beställt ialla fall och kommer hem till oss om 4-6 veckor. Så jag kan tyvärr inte fota och lägga upp som jag hade lust med. Men det blir senare!
Efter vi hade varit där så åkte vi en tur till ICA Lörenskog. Vi hade bestämt oss för att köpa lite goda ostar och kex för att mysa med ikväll. Men vi kom ut med mer än så. 4 kassar på ett totalt värde av 1200.- inte för att det är svårt att komma upp i de priserna här i Norge, men svinigt. Ost och kex blir det ialla fall lite senare för oss. Lite lyx i vardagen helt enkelt. :)
En bukett med rosor fick följa med hem också. Kunde inte stå imot den härliga gula färgen. Gul är vanligtvis inte direkt "min färg" men dessa tyckte jag var riktigt fina.



Blommor på en måndag kallar jag också vardagslyx.

Nu väntar middag + ost & kex!
Trevlig kväll på er.

Glad morgon

Idag vaknade jag helt utvilad kl 9. Underbart när vi har en tjej som gärna ger oss sovmorgon. Det tackar jag för! Dock är det svårar att få henne till att sova nu på dagen. Hon sitter fortfarande i sin säng och är hur pigg som helst. Det är jag mindre glad för, eftersom vi ska iväg om 1½ timme och se på alla bilder som vi tog förra veckan. Det får bli som det blir. Jag har fått gjort en del här på morgonen ändå. Vikt ihop all tvätt och ordnat lite inne i garderoben. Kommer det nånsinn att vara ordning där inne förresten?

Morgonen startades som vanligt i våran säng;


Dotter i mammas och pappas säng <3



En sprallig tjej som närmar sig sin 1års dag med stormsteg!





Igår kväll satt jag uppe medan mina kärlekar sov. Jag såg en film på svenska TV4 som heter The Reader. Är det någon som såg den? Eller som sett den tidigare? Jag tyckte den var riktigt bra. Den var spännande, romantisk, lite komisk och framför allt oförutsägbar. Det är inte ofta. Kul att se en film som man inte kan räkna ut slutet på. Man visste liksom aldrig vad som skulle hända. Sånt gillas skarpt från min sida. Det var lite samma med Babycall som vi såg på bio i lördags. Kanske därför jag tyckte om den.
Till filmen igår avnjöt jag några bitar av denna underbara chokladen;


Jag vet att smakerna låter lite knepigt som kombination. Men om ni inte provat den, så gör det den är ljuvlig!
Rekomenderas stort!

Vi hörs senare för nu ska jag hänga upp en maskin tvätt.

Ha en fin dag!

Städdag och kaffemys

Idag har jag städat och tvättat golven här hemma. Riktigt skönt. Inte bara det är det är rent, men det luktar också rent. Underbart! Igår förrgår bytte vi lite sängkläder och sånt så nu är det fräscht här en stund framöver. :)
Finns det någon som är så gott som att lägga sig, dyduschad, i rena lakan? Mjae... Inte mycket.

För en timme sen kom jag och Evelina innanför dörren. Vi har varit ute en sväng med farmor och farfar plus träffat en kompis (Evelinas fadder) till Göran. Vi tog en kaffe och satt och pratade. Evelina fick utforska marken undertiden. :)
Efter detta äventyr åkte vi och tvättade våra bilar. Älskar att ha en ren bil, utvändigt ialla fall. Nu är det upp till mig att göra den fin även på insidan. Det blir när vi åker till pappa!


- Åå så mycket skoj det fanns att pilla med här!



- Måste du följa efter mig hela tiden mamma?



- Fortfarande förföljd... Suck!



Mys hos farfar!



Hela gänget. F.v; Görans mamma, Björn-Tore, Göran och Göran pappa & Evelina. <3



Utsikten från hamnen.


Är det någon som smakat Premium French Nougat? Om inte - gör det! Det är riktigt god. Köpte den i Strömstad i torsdags och ångrar stort att jag bara köpte en och inte fler. Så det står verkligen på inköpslistan nästa gång vi åker till Sverige (den 11 november). Mild fullkornsvälling 1år ska också följa med hem, för den älskade lilltjejen här.



Riktigt god! Rekomenderas starkt.

Filmen igår var helt okej. Ingen jag kommer köpa/laddar ner senare. Men den var bra.
Rekomenderas till folk som gillar "tänk filmer". Psykologisk.


Nu ska jag gå in i duschen. Sen blir det kotletter som söndagsmiddag här.
Hoppas alla haft en bra helg.
Fortsatt trevlig söndag!

Jag vill också vara med

Idag har varit en riktig tvätt lördag. Nu snurrar den 4:e maskinen runt inne på badrummet. Riktigt skönt att äntligen se botten på tvättkorgen men samtidigt är det så himla tråkigt att tvätta. När det ingår lakan och sånt så blir det automatiskt en maskin bara det. Så 3 maskiner kläder på en vecka, det är kanske inte så illa.
Jag fick såklart lite hjälp att tvätta. En liten Evelina ville vara med och hänga upp tvätten, så det skulle gå fortare, ialla fall så trodde hon det. Jag är inte så säker på att jag håller med men. :)



I början var vi lite skeptiska...



Botten av tvättkorgen måste också utforskas såklart...
- Men mamma, här är det något som inte stämmer. Brukar inte min tvättkorg vara full av smutsiga kläder?



Till slut var det riktigt kul att stå där i! Men oj vad dum jag var när jag lyfte ur henne...

Ja, det måste såklart vara lite roligt när man tvättar också. Inte bara tråkigt. :) Det blev egentligen ganska kul att tvätta kläder, även om det tog lite längre tid än vanligt. Det blir lätt så när en liten sitter mitt i den rena, våta, klädhögen och kastar ren tvätt runt om i vardagsrummet, så mamman måste springa runt och hämta kläder i alla hörn som finns. <3

Idag sprutade jag den sista droppen ur min älskade parfym. Dolce & Gabbana - the one. Gud så gott den luktar. Fick den förra julen av min älskling. Tillsammans med en bodylotion. Men nu är den slut. Tur att han köpte en stor flaska på Kiel färjan. Så nu är det bara att öppna den och fortsätta kunna lukta gott. :) Måste nog säga att det är favoritparfymen!


Någon som testat den? Dolce & Gabbana - the one.

Nu ska vi åka om en halvtimme ungefär. Bio!
Trevlig kväll.

Fysioterapi

Fredag betyder, hemma hos oss, Idol! Det är en självklarhet att se på det varje vecka. En skön och slapp start på helgen. Tyvärr så går norska och svenska Idol på samma tider. Så det blir endel kanalskift mellan svenska 4:an och norska TV2. Reklampauserna är ganska lika också så det är väldigt dumma tider. Som tur va så går svenska Idol i repris idag, det sitter jag och ser just nu. Vilka är era favoriter i Idol 2011?
För mig är det, i svenska;



Robin! Varför? Jo, har han nånsinn fått bra omtal av juryn? Är han fortfarande kvar i Idol? JA! Hejja Robin!
Har en favorit till, kan inte välja vem jag tycker bäst om här helt enkelt...;


Linni! Kan inte säga varför jag gillar denna tjejen. Men hon är härlig och sig själv! :)

André är också en liten favorit faktikst. Svårt att välja i den svenska Idol.

I norska är det (utan tvekan);



Vegard Leite! Shit vilken röst denna killen har. Igår sjöng han Bed of Roses och jag dog nästan här i soffan. Otroligt bra, och självklart gick han vidare! Min och Görans favorit sen första audition - utan tvekan!

Igår var jag i fysioterapi. Han som är min behandlare sa att jag inte borde jobba före vi har fått ordning på min axel. Det visade sig att jag är lite skev i axeln, därför blir det dålig plats och jag får lättare inflammation (kort förklaring). Eftersom jag haft smärtor i 7 månader så kallas detta kroniskt, men det är inte så illa som det låter, det går över, med behandling, men det tar tid. Så jag har faktiskt ingen aning om när jag kommer tillbaka på jobb igen. Dessutom så sa han; jag tror att du slipper operation!
Shit, det var verkligen värre ställt med min stackars axel än jag trodde. Jag blev behandlad med laser igår, för att försöka få muskeln att slappna av. Den står i helspänn hela tiden och måste slappna av för att vi ska kunna gå vidare i behandlingen. Dessutom så tejpade han upp min axel i ett läge som gör att jag slappnar av lite mer, i axeln. Detta skulle jag ha på under helgens gång. Men usch vad det kliar under och jag håller på att bli galen när jag är om möjligt är ännu mer handikappad i axeln nu (med tejpen). Hoppas detta blir bra snart. Vill verkligen ut i jobb snart. Speciellt nu när Evelina börjar på dagis i januari. Vad ska jag göra då?
Fick besked om att hålla den så mycket som möjligt stilla under helgen. Men hur lätt är det med en mammig 1-åring? Inte jättelätt... Ska tillbaka på onsdag.

Ikväll blir det äntligen bio! Babycall ska vi se kl 19 på Saga. Längtar!
Nu ligger både Göran och Evelina och sover, så jag ska passa på att slänga mig i duschen här nu.

Kall morgon

Som jag skrivit tidigare vaknar vi numer till att taken är vita av frost, trots att det är 1 plus grad. Idag var det för första gången under nollan. -1 var det när jag kastade ögat mot termometern. Det är väl inte så konstigt i och för sig. Det närmar sig slutet av oktober och vi går in i vintermånaderna snart! Vi började som vanligt morgonen inne i värmen och väntar till det blivit lite varmare ute innan vi går ut. Efter Evelina har sovit drar vi oss förmodligen utåt! Igår var vi en tur på Europris och köpte skosnören, det blev mycket finare med helsvart på de svarta skorna.
Jag fick också med mig ett par söta krokar till Evelinas rum. Jag tror det får bli en julklapp till prinsessan.



Prinsesskrokar till mammas prinsessa!


Evelina älskar att springa efter Sally här hemma. Det är dock inte alltid lika kul för Sally att bli dragen i öron och svans. ;) Hittills har det gått bra...

Kl 14.20 idag ska jag till Fysioterapeut på Bryn. Jag behöver träna upp muskler i axeln efter inflammationen som jag har/hade. Vi får se hur detta går. Mer om det senare!



Oslo-Strömstad-Nordby t/r

Igår var jag och Madde i Strömstad. En riktigt mysig och fin tur med våra två små änglar. :)
Jag hämtade upp dem kl 11. Efter en tur inom mitt jobb så var vi på väg! Jag hade riktigt trevligt och fick köpt massa nödvändiga saker. Bla. vinterskor som jag letat efter ett tag, men det blir svårare att hitta något som verkligen faller mig i smak och som inte är allt för dyrt.
Fick ialla fall syn på dessa två paren på Skopunkten. Kanske dåliga bilder, men det kan inte bli mycket bättre med en kameramobil. :) Hoppas jag får systemkamera som jag önskar mig i 25-års present.





Dessa ska jag självklart byta ut snörena på. Jag fattar inte hur de kan sätta svart-vita snören på ett par skor! :S Ialla fall inte ett par som dessa.
Jag måste ändå en sväng till Europris sen och köpa nagellackborttagning och lampolja. Är ganska säker på att de har skosnören där också. Det får bli ett par svarta, så man inte vid första syn lägger märke till att det är svart-vita snören på skorna, utan att de faktiskt är fina! Det är ialla fall det jag tror blir finast, mest stilrent liksom. :)

Tiden igår gick skrämmande fort! Vi var framme kl 13 ca. Och helt plötsligt var klockan 15.30, vart tog tiden vägen? Då hade vi precis ätit lunch och jag hade köpt dessa skorna. Vi hade inte varit inne i några andra butiker och inte köpt mat. Vi åkte från Nordy ca 18.45 och ni kan gissa om vi hade två trötta barn i baksätet. Som tur va somnade bägge ganska omgående och vi fick en relativ lugn tillbaka resa! Riktigt trevligt med massa prat och skratt. :)
Tack så mycket för en fin dag med er mina vänner!

Hemma mys

Då var vi hemma igen efter att ha blivit fotade. Det var riktigt kul. Och jag tror det blir en del bra bilder, ialla fall på Evelina. :) Vi får hoppas. Ett gratis kort får man, plus att hela fotograferingen var gratis. På måndag ska vi dit och se på alla bilder som vi tog idag.
Vi blev fotade av en dansk tjej, Göran förstod ingenting av det hon sa och jag måste erkänna att jag fick anstränga mig för att hänga med. Men det gick fint!

Nu väntar vi på att middagen ska bli färdig. Ikväll blir det baconinlindad kycklingfileé med gräddsås på oss! Mumma!

Tror jag ska dra mig mot sängen redan nu faktiskt. Är riktigt trött och imorgon blir det massa spännande som händer så det är bättre att vara pigg då. :)
Ska vänta på att naglarna blir torra, sen dyker jag under täcket.

Sov gott kära läsare.

Fame

Idag ska hela familjen Berntsson-Östmo på fotografering! :) På en studio som heter Fame. Det ligger på Strömmen. Ska bli riktigt kul. Hoppas vi kan få några fina bilder som man kan förstora upp och sätta på en vägg som är tom här hemma.
Lillan ska såklart ha fin fina kläder på sig. Och vad är finare och gulligare än denna klänningen som hon fick av Lina förra julen!? Den kommer från Thailand och är faktiskt till 9 månader. Jag trodde verkligen inte den skulle passa nu, men oj vad glad jag blev! :) Sen får vi se vilket byte vi ska ha. Ett klädesbyte blir det ialla fall! Vad mamman och pappan ska ha får vi se. Men det blir nog lite finare vardagskläder tror jag. Detta blir skoj skoj!


Min socker-söta lilla bebis! <3 Älskar dig otroligt mycket.



Mammas <3



Så glad man kan vara! Ser ut som hon försöker flyga. :) <3

Kvällen igår var jättelyckad. Vi åt tårtan (som jag dessvärre glömde att ta bild på när den var klar) och den var jättegod. Godare än jag trodde. Blir nog denna och en annan på Evelinas kalas. Enkel att göra och görs med fördel dagen innan, enligt mig. Ska dock ha den ett par minuter kortare i ugnen så den blir mer kladdig. Men man lär sig inte om man inte testar!
När vi var färdig med fikat flyttade vi oss ut på terassen och där blev vi sittandes till närmare kl 23. Med vin och massa prat + musik. Göran blev nog väldigt glad för en av presenterna han fick. Högtalare till mobilen! ;) Så därifrån kom ljudet igår kväll! Toppenkväll. Tack folkens!

Imorgon åker jag och Madde på harrytur till Strömstad/Nordby och handlar! Blir skojs.
Nu ska jag hoppa in i duschen så håret torkar bra till fotograferingen sen. Kl 17 ska vi vara där.
See ya!

Hipp hurra!

Idag fyller världens bästa älskling 32 år! Det ska firas med kaka som jag bakade igår och självklart paketöppning. Jag älskar att köpa och ge! När jag var yngre var det såklart bäst att få och öppna. Men nu har det mer gått över till att jag tycker om att göra andra glada. :) Det är såklart fortfarande kul att få men inte lika kul som att ge.

Idag har jag en tid hos läkaren kl 13.15 och jag ska få svar på min MR (Magnet Röntgen) som jag gjorde förra måndagen. Med en liten här hemma som inte alls har lust att sova, så blir det nog till att jag åker ensam dit och Göran får vara hemma med henne medan hon sover. Det är bäst så. Farmor och farfar kommer hit sen och det är säkert kul för dem om deras barnbarn är pigg och glad en stund ikväll!
Varför blir det alltid sov-strejk när jag ska iväg? Märks det på mig att det är viktigt att hon sover nu eller vad?
Det kan bli lite skönt att komma ut själv också. Så ska jag köpa lite färska bär på vägen hem sen!












Baka, baka kaka

Då var kakan/tårtan till imorgon färdig. Den ser ut som kladdkaka, men tror den är mer kladdig än vanlig kladdkaka. Lite som sufflé eller liknande. Hoppas den blir bra. Ska pynta den med grädde och bär imorgon. Det ska nog bli bra! Evelina ska självfallet få smaka. Hon älskade ialla fall kaksmeten. :)
Den här kakan har ett innehåll av minst möjliga kalorier, vilket är mitt "påhitt". Jag äter för tillfället enligt LCHF metoden och för att jag ska få en bit av kakan så blev det den typen. Får se om den uppskattas, i så fall blir det kanske denna även när Evelina fyller år. Kanske en annan typ också.



Endast 10 min i ugnen. Spännande, spännande...!



Här har vi de dyra ingredienserna som jag pratade om tidigare idag. Sukrin och vaniljpulver. Vaniljpulvret kostar långt över 500.- /kg - tur att jag bara behövde 1 tsk. Dessa finns att köpa på Meny här i Norge, ev. Hälsokost.

Igår när vi var på Triaden (ett köpcenter här i närheten) så var jag först inne på Life och frågade hur mycket det kostade för vaniljpulvret. 189.- för 57g. När jag sedan gick till Meny (där jag faktiskt köpte Sukrin´et också) så såg jag att denna burken "endast" kostade 57.- (för 10g), upptäckte dock sen att det hade varit billigare att köpa den på Life ändå, om man räknar ut vad det kostar /g men eftersom jag sällan använder vaniljpulver (visste faktiskt knappt att det fanns) så räcker det gott och väl med denna söta burken. :)
Kakan är som sagt gjord och väntar på att få ätas!

Göran är nere en tur hos sina föräldrar, Evelina sover, ljusen är tända och jag sätter nu på resten av en film här till han kommer tillbaka. Då blir det middag!

Igår kväll såg vi förresten A little bit of Heaven, är det någon som sett den?
Jag tyckte den var riktigt bra. Komisk men samtidigt snyftare. Rekomenderas! :)

Gokväll!


Sol-söndag!

Idag är det riktigt underbart ute. Solen verkligen värmen och luften är riktigt frisk! Vi ska ut och sväng här när Evelina har vaknat. Ser verkligen fram emot en promenad med hela familjen. :)




- Söndag är pappas enda vilodag, men det struntar väl jag i!




- Jag sitter och passar bilen mamma! Och nej, jag repar inte lacken med naglarna.

Igår var vi ute och köpte lite kakingredienser till tårtan som jag ska baka imorgon. Men shit va dyrt det ska vara för att man försöker vara nyttig!
Vi köpte sukrin, som är lite sött som socker men inga kalorier i - 69.- på Life
Vi köpte vaniljpulver som du bara behöver ytterst lite av för smaken blir väldigt kraftig av lite. I den tårtan jag ska baka imorgon så behöver jag bara 1 tsk. Detta kostade ialla fall 57.- (för endast 10 g) på Meny.
Jaja, jag kommer väl kunna baka många kakor på det som jag köpte igår, men poängen är att det är dyrt att äta nyttigt.



Det blir alltså en vanlig kladdkaka imorgon som jag tänkte fixa till på mitt egna lilla sätt. :)
Bild kommer!

Solen! Nu kommer jag!

Hello Evelina

Hello Kitty är kanske inte favoritplaggen men just detta settet som jag köpte på H&M tycker jag är så gulligt;




Nappen matchar väl inte direkt till kläderna! Tycker att bilder är helt underbar ändå. :D <3




Här håller jag upp nappen i luften, se så ivrig hon blir när hon ser den. Hello Evelina. Söta!




- Nej, jag vill inte visa mina tänder när du tar kort! Trots att jag nu totalt har 7½ gaddar i munnen. Bättre lycka nästa gång morsan.


Tyvärr blir det ingen bio för våran del ikväll. Görans föräldrar rymmer till Gol i helgen, så vi får snällt vänta till nästa helg. Men det går helt fint. Så ikväll blir det svensk ribbe på norskt vis här. Mys!
(Just de, Red Riding Hood var grym!)

Ska ut i en lite större affär här senare under dagen. Coop eller liknande, måste få tag på lite ingredienser till tårtan jag ska baka till Görans födelsedag på måndag. :)

Nu ska jag krydda ribben och ta en dusch.
Sen blir det en film till mina små hjärtan vaknar.

Frost på taken

Idag, för första gången nu i höst, var det frost på garagetaken här i området när jag gick upp. Och jag gick upp kl 09 idag. Göran sa att det var 3 minus när han gick till jobbet idag, dock går han mitt i natten (03.30) hemifrån. Tycker ialla fall att det är otroligt mysigt när denna lite kallare tiden kommer.
När det knastrar i gräset där du går...
När det bolmar ut ("frost")rök ur munnen när du andas...
När kylan klär in träden och dess grenar i den vita, pudriga frosten...

Idag är det 2½ månad, 10 veckor eller 71 dagar - beroende på hur du vill säga det - kvar till julafton.
Julen har alltid varit min favorit högtid och kommer förmodligen alltid att vara.

Det har gått problemfritt att lägga Evelina de senaste veckorna nu. Kanske för lätt. Idag är det helt omöjligt. Hon vill verkligen inte sova. Så då får hon bara sitta i sängen och småpilla med "saker" och när hon blir trött så somnar hon. Orkar inte bli irriterad för det idag, eftersom vi inte ska iväg. Dessutom är hennes tidiga sovtid såpass tidigt att det inte gör något om hon inte somnar före kl 13.

Den utlovade bilden på den nya bodyn;


Detta är den färgrika (om jag nu hade behövt påpeka det) bodyn jag pratade om igår. Den som hon ska ha på födelsedagen kommer på bild senare. Den ligger inne i hennes rum och jag behöver ju inte gå in och distrahera henne med att ta bild på den nu när hon är på väg att somna.

Nu ska jag ta en dusch!



Vart kommer det ifrån?

Varje dag, hela tiden (känns det som), går jag runt med sopen och skyffeln här och försöker hålla det rent - förgäves! Alltid kommer det bös tillbaka. Vart kommer det ifrån?
Så här ser det ut hela tiden på golvet, ännu värre om jag inte ständigt går och sopar, jobbigt. Det är heller inte katthår som hade varit en naturlig förklaring. Suck.





Idag har jag och Evelina varit och träffad Madde och Lova på Storo, det blev en trevlig lunch och lite prat. Sen så blev det självklart lite shopping. Vad hände med att jag var på Ullared för inte ens en vecka sen och handlade massa? Som bortblåst. Hittade ialla fall två bodys. En som Evelina ska ha på sitt kalas om 2 veckor, och en annan färgladare som invigs imorgon. Bilder kommer imorgon tänkte jag.
Sliter lite med en hungrig och trött (klängig) krabat här, som också gärna ville skriva några ord; 11iui = Tack Madde och Lova för en trevlig eftermiddag! :) (Jag tror det är översättningen.)

Nu ska jag springa till köket och göra gröt!
Trevlig kväll!



Vår kärlek

Angående filmen (Red Riding Hood) jag skulle se förut; jag fick se ca 30 min av filmen, sen vaknade Evelina. Jag får se resten ikväll eller imorgon istället!

Ikväll har jag och Evelina varit med pappan och hämtat räkor på Gardemoen. Det är något han gör för att tjäna extra pengar, utöver sitt vanliga jobb. Detta kan säkert verka tråkigt och meningslöst. Men det är skönt att komma ut lite plus att Evelina får mest möjlig tid med sin pappa.
Älskar hennes ansiktsuttryck när hennes pappa kommer innanför dörren. Han är som solen för henne!
När solen kommer fram så skiner vi upp, eller hur? Så är det när Evelinas pappa kommer innanför dörren... De är så fina ihop och det är underbart att hon känner sig trygg med både mig och sin pappa. När hon är hungrig och trött så är det bara mamma som gäller. Men annars slänger hon sig mellan våra famnar här hemma och det är tydligt att hon älskar oss båda. Underbara dotter! Kärleken till sitt barn, till mitt barn, är obeskrivlig! Hon är vår kärlek.

Imorgon blir det lunch-dejt på Storo med Madeleine och hennes lilla Lova, som är ca 6 veckor yngre än Evelina. Våra små har träffats innan, men det var en stund sen. Blir spännande och mysigt att se dem tillsammans imorgon. :)



Här har vi Lova, Viggo och Evelina. Det var sist vi sågs. En varm dag i stan. :)


Bio och film

Är det någon som har hört om den nya filmen som går på bio nu, Babycall. Jag såg reklam för den igår på tv och jag och Göran ska gå och se den i helgen, lördag kväll. Lite ensamtid. Bara vi två. :)



Har ingen aning om den är bra. Men det verkar vara lite Thriller typ över den, och det gillar jag. Vi får helt enkelt se.
Blir bio som en för tidig födelsedagspresent till Göran från mig. På måndag fyller han år. :) Då blir det kalas, tårta och sånt! Jag tänkte baka, vi får se hur det går. Det är väl inte något jag gör ofta eller är duktig på, men kul!

Medan Evelina sover tänkte jag se;



Har inte sett den än och är lite nyfiken på om den är bra eller inte. Jag gillar hon som spelar huvudrollen, Amanda Seyfried. Får se hur många stjärnor den får av mig sen. :)
Återkommer.

Morgon-mys i sängen

Det bästa på morgonen är att komma in till en strålande glad tjej som är piggare än piggast! Speciellt när hon är så duktig och sover hela natten. Det var en stund sen jag var tvungen att gå upp före 08. Och det måste man vara nöjd med då det är en (snart) ettåring i huset.
Vår rutin på morgonen är att dricka välling inne i mammas och pappas säng. Det är morgon-mys de!




- Så här glad blir jag när jag fått morgon-välling-mys! <3





- Ja, mamma. Till och med jag ser att jag är lik dig, när du var i min ålder, på denna bilden.

Här ser man väldigt tydligt vilken sida hon har sovit på. Därav den röda, högra kinden. Mammas gosis!





Jag började dagen med en god frukost! Frukost är den bästa måltiden på dagen. Punkt slut.

Idag skiner solen, en riktigt härlig höstdag. Den ska vi ta vara på!
Nu sover prinsessan. Vad gör mamman då? "Slösar" bort tiden vid datorn såklart.



Nytt försök

Kanske jag ska göra ett nytt försök att sparka igång bloggen igen. Jag har lite tid på dagen som jag kan ägna mig åt den och varför inte? Det är ett perfekt sätt att uppdatera vänner om vad som händer här i Oslo.

Vad har hänt sen sist?

Ganska mycket! :)
¤ Vi har kommit igång bra i lägenheten, vi är väl i princip färdiga med allt. Men det är helt omöjligt att köpa för mycket inredningsprylar och saker till Evelina.

¤ Min lilla docka närmar sig 1 år med stormsteg. Vart har tiden tagit vägen egentligen? Blir mer och mer stolt för varje dag som går och varje dag är det nya saker hon lär sig.
Hon kryper i full fart, reser sig upp hela tiden, går när hon kan hålla i sig i något. Står själv länge utan att ramla. Sover hela natten! Fyller våra hjärtan med kärlek hela tiden helt enkelt.

6 november blir det kalas för våran lilla prinsessa. 10 personer blir vi totalt och jag planerar en 3-rätters middag. Födelsedagsbarnet ska vara i fokus den dagen. Egentligen fyller hon år den 5 november, men det passar bättre att fira henne den 6:e, på söndagen. Då är allt stängt här i Norge och alla är lediga - perfekt!


Min älskade dotter <3

I helgen var jag och Tora på Ullared, vi har pratat om att åka dit väldigt länge nu - äntligen blev det av! Bägge handlade kanske lite väl mycket, men jag ångrar inte något som jag fick med mig hem.
Det blev självklart mest saker till Evelina för min del. Har stått och packat in 12 presenter + en pulka som hon får på 1 års dagen. Från Viggo får hon ett par jättesöta tights. (Och Evelina ger Viggo en pyamas med stjärnor på, hon har själv en likadan!) Det jag och Tora inte la märke till när vi var på Ullared, var den söta prislappen som satt på;


Den passar perfekt för Evelina och Viggo. Till och med bild på dem! <3

RSS 2.0