Ultraljud

På måndag är det dags för UItraljud. Eller Rutinultraljud som det heter. Det kallas så för att det alltid görs ett Ultraljud någon gång under v 17-20 då man är gravid. Att det endast görs ett rutinultraljud tycker jag är dåligt. Det borde vara minst 2. Ett tidigt så man ser att embryot sitter där det ska, ett i v 17-20 och ett när du har en månad kvar. Jag förstår att det kostar att ta Ultraljud men jag tror att många med mig hade betalt en liten avgift för att få kontrollerat att allt står rätt till där inne. Eller?
 
På måndag är det som sagt våran tur. Det är spännande och nervöst. Vi vill ta reda på om det är en tjej eller kille men det är ju inte bara det man får reda på. Eventuella fel kommer vi få veta. Tror att de allra flesta går till en Ultraljudsundersökning med blandade känslor.
 
Bilden är ihopklistrad med mitt tidiga Ultraljud och en Ul-apparat.
Bild lånad från google.

Långhelg i Lysekil

Min lilla skruttis är inte alls i den fina goa formen som hon brukar. Hon hostar och det verkligen rosslar i halsen när hon andas. Hon är helt tät i näsan också och aptiten är inte alls som den ska... Hatar när hon inte får må bra! Jag tar hellre all sjukdom så hon får vara frisk. Tänk om det gick.
 
Eftersom jag är hemma och Evelina inte är riktigt bra bestämde jag precis att vi åker till Sverige redan idag. Det är lika bra att hon (och jag för den delen) tar en långhelg. En långhelg i Lysekil. Visst låter det fantastiskt?
Så får det bli!
Vi åker om ca 1 timme och då hoppas jag nästan att hon inte sovit på dagis.
Jag tänkte passa på att åka till Uddevalla imorgon och köpa de sista julklapparna. Bara en sådär 20-25 st. Haha. Crazy!
 
Denna bilden är tagen i våras på en restaurang vi besökte. Här är Evelina spralligare än spralligast och vill absolut inte sitta still. Haha. Lillgosis!
Ser jag på den här bilden inser jag hur mycket hår hon fått nu. Här ser hon nästan ut som en mini-flintis.
 

Julstjärna

Idag var jag hos min läkare. Jag blev sjukskriven veckan ut, han tyckte det var bäst så. Jag varken ropade hurra eller protesterade. Jag litar på honom helt enkelt. Han känner mig. Det är skönt att slippa dra upp hela historien varje gång man går till läkaren, en ny läkare. För visst är det så i Sverige? Här går vi till en och samma läkare, en fastlege, som det så praktiskt kallas. Om man behöver specialistvård får man remiss från honom och slipper köer. Det systemet är hur bra som helst. Mycket bättre än det svenska faktiskt.
 
Jag har passat på att byta gardiner här hemma idag. Julgardiner har satts upp och den stora, fina julstjärnan i köket också såklart. Älskar denna tiden på året när det tänds ljus inne och mysfaktorn blir större än nånsinn. På onsdag när jag har min lediga dag ska jag pynta lite smått och veckan efter åker tomtar fram. Jag väntar med granen tror jag. Jag inbillar mig att man tröttnar på den om man tar fram den för tidigt, eller är det bara jag? Nej. Jag vill inte ta fram den före andra advent!
 
Ungefär som bilden nedan ser våran stjärna ut. Men denna bilden är lånad på google.
 
Alldeles snart ska jag hämta en hostis på dagis. Hon hostar massa men är bättre än hon var i början av veckan och tack och lov så sover hon genom hela nätterna!
 
Hur har ni det denna onsdags-för-kväll?
Kramar från oss i 15 cm snö!

Julklappsinslagning

Nu har jag kommit igång med inslagningen av julklapparna. Eftersom jag har en del att packa in så är det smart att sätta igång i tid så det inte blir så mycket på en och samma gång.
Jag har slagit in ca 1/3 idag och det var faktiskt inte med än 66 stycken än så länge, varav hälften är till mamma, så jag får se till att handla på mig en del nu när vi åker till Sverige i helgen! Haha. Ja, vi är galna när det kommer till julklappar i denna familjen. Det har vi alltid varit.
 
Det står "God Jul mormor önskar Evelina" på väldigt många paket i korgen. <3
 
 
<3

Turbulent helg

Oj vilken helg det har varit verkligen omtumlande och turbulent. Oro, rädsla och smärta har fyllt helgen. Men nu är vi tillbaka igen. Allt är som det ska och jag vill inte gå in i detaljer om vad som hänt. Låt oss bara säga att jag har gjort mig känt på legevakten här i Oslo. Mer än så är väl egentligen inte så intressant att skriva.
Jag är nu hemma till och med imorgon och jobbar torsdag fredag. Imorgon blir det en tur till läkaren för att åter se att allt står rätt till!
 
Igår på morgonen började det snöa här och det håller på än. Det har alltså snöat i mer än 24 timmar så jag behöver väl inte säga att det lagt sig en hel del? Det är även kaos på vägarna runt omkring Oslo. För övrigt så verkar det vara mest på Östlandet det kommit snö, konstigt nog. Lite vitt på backen tycker jag absolut bara är mysigt. Hoppas inte det hindrar mig från att åka till Sverige på fredag bara.Slutar det snöa så brukar det bli kontroll på vägarna, OM det slutar...
 

Den där fotpallen

Jag var bara tvungen att plocka fram mobilen och ta kort när Evelina satte sig tillrätta i denna fotpallen när hon såg på barnprogrammet tidigare ikväll. Jag gillar den översta bilden där man ser rynkan i pannan som det lyser missnöjdhet ifrån
 
Idag har jag jobbat 8-16. Imorgon blir det 8-15 och på lördag 7-14. Det blir ett fullt schema här nu. Speciellt när en av de som jobbar fast är sjukskriven till och med nästa vecka. Det är tufft, men det går. Jag tänker inte säcka ihop bara för att jag är gravid. Men jag känner av mer mot vad jag vanligtvis gör. Sålänge jag inte får ont så kommer jag inte ge upp. Aldrig!
Imorgon kväll ska Evelina sova hos Görans föräldrar. Det var liksom "ett måste" för att jag skulle kunna jobba lördag. Tur att det finns folk runt omkring oss som ställer upp! Tack.
 
Nu ska jag njuta av de sista timmarna ikväll. Jag ser fram emot att lägga mig i sängen, raklång och bara slappna av. Är jättetrött. Men först lite soffmys!
 

Elle Fleur

Har nyligen kommit innanför dörren här hemma. Jag var en sväng på dagis och rullade Evelina i vagnen i 10 minuter för att hon skulle somna. Det är tydligen ett stort problem att hon inte vill sova där. Och det blir vårat problem på kvällarna då hon är totalt omöjlig här hemma. Liknar mer ett monster än en människa...
 
Jag har varit ute och handlat tillsammans med Görans mamma och mormor idag på förmiddagen. Vi var på Storo, den Ica:n är en stor favorit för Görans lilla mormor, så den besökte vi. Jag fick handlat lite till jul så nu har jag bara ett par saker kvar att inhandla till julafton! Haha. Det gäller att vara ute i tid. Eller hur?
Förutom mat och en lunch på Egon fick jag en blomma av Görans mamma. Så himla fin! Det är härligt med lite färger när allt är så grått och trist ute.
 
 

Kollage

Jag ville bara lägga upp ett kollage från gårdagens parkvistelse.
Frogner/Vigelands-parken är verkligen vacker oavsett vilken årstid man besöker den. Det var alltså inget undantag när vi var där igår. Eller vad tycker ni?
 

Frognerparken

Idag var vi i Frognerparken en sväng med Evelina som verkligen fick leka av sig. Även sova av sig.
Vi har haft ett helt fantastiskt väder här idag och vi ville passa på att få lapa lite sol, vem vet hur många liknande dagar vi får uppleva mer detta året!? Strax efter frukost begav vi oss ut.
Jag tror vi var ute i närmare 2½ timme, så lungorna blev fyllda med syre flera gånger om!
 
När vi kom hem väntade vi besök av min kära Lene. Hon kom med present till Evelina. 2 st urfina koftor fick hon. Jag ska lägga upp bild så ni får se. Kanske när självaste modellen har de på sig.
Nu är magarna mätta av dagens måltid som var vårrullar med ris och sallad! Mums.
 
Jag tror inte kvällen blir så lång för min del. Imorgon väntar jobb 8-17 så jag behöver denna nattens sömn!
 
Evelina i lekborgen idag:
 

v. 18

v. 18

Bebis

Bebisen är 12,5 till 14 cm mellan stjärt och huvud, den väger ca 150 g. 50 g mer än förra veckan. Bebisen kan rynka på pannan och göra grimaser. En del basreflexer börjar utvecklas nu som till exempel sugreflexen och bebisen vänder ryggen till om magen utsätts för ljus. Hjärnans första kritiska stadium är nu över.

Du

Nu är det dags för ultraljud. Det görs omkring vecka 17 till 18. Vikten har ökats till mellan 4 och 6 kg, men det är bara början. Ät rätt så behöver du inte oroa dig för onödiga kilon. Du kanske börjar få ryggbesvär, blir täppt i näsan eller svårt att röra dig som du vill. Det börjar helt enkelt kännas att du är med barn.



Julekake

Jag var bara tvungen att visa er vad jag babblade om.
Visst har vi inget lilknande i Sverige? Eller inte den formen ialla fall. Här är det också mer vanligt att äta det som smörgås än kaffe-bröd. Så olika men ändå lika?!
 
På tal om man så ska vi ner till Görans föräldrar idag och äta blåmusslor med vitlöksbröd till och annat gott. Visst låter det äckligt? Innan jag fick smaka på Görans mammas hemmalagade musslor så hade jag aldrig smakat och kunde heller inte tänka mig att göra det. Men herregud så goda hon lagar. Hon har grädde, purjolök, vitlök, vitvin och musslor som ligger i en kastrull och kokar tillsammans, mums säger jag bara. Göran fick med sig 3 kilo musslor häromdagen så jag tror det räcker åt oss. Gott och väl.
Så om jag ska orka trycka i mig det kan jag inte äta mer julekake här nu. Även om det är svårt...
 
Här är ialla fall mina "smörgåsar" med brunost. Mums så gott!

Triaden

Idag har vi varit på Triaden tillsammans med Evelinas farmor. Vi hade pratat redan igår om att vi skulle åka och jag sa att jag åker ca kl 10. Då kommer vi strax efter öppningen, vilket är perfekt. När jag vaknade idag var jag helt utvilad och trodde inte mina ögon när jag såg att klockan var 9:30! Jag fick gå in och väcka Evelina, vilket är väldigt sällan det händer just den tiden. Så vi kom inte iväg före kl slog 11. Men det gick bra ändå.
 
Jag var inne på H&M för att hitta ett par mama-jeggins. Det fanns ett par superfina, men jag tycker att de var lite för låga för mig. Annars var de hur fina som helst och satt perfekt. Hoppas jag kan hitta ett par liknande med högre kant i midjan, eller kanske inte så tajt där, svårt att förklara vad jag är ute efter egentligen... Det är bara lite tråkigt att gå runt i tights hela hela tiden. Dessa jegginsen jag hittade är alltså en blandning mellan tights och jeans och var både mjuka och extremt töjbara i tyget. Men de såg inte ut som jag hoppats på när de satt på.
 
Är det någon som har några tips på vart man kan hitta mammakläder till en bra peng, förutom H&M?
 
 
Jag var en sväng inne på Meny och köpte med mig Julekake hem. Vad är nu det då? Jo, det är väl egentligen en rund vetebulle, fast i stor form. Ser ut som ett halvt bowlingklot! I den är det massa russin. Egentligen är det väl meningen att man ska ha det till kaffet, för det är helt enkelt en söt sak! Om man skär denna kakan i skivor har smör på och brunost så lovar jag att det smakar både för stora och små.
Tror att jag ska gå och göra ett par "mackor" till mig själv nu när både pappa och barn sover!
<3
 

Som vackrast

 
Igår var jag helt utslagen, därför lyste jag med min frånvaro hela dagen här, ganska rejält...
Förra veckan hade vi extrapris på rosor på jobbet. Jag älskar rosor, speciellt denna färgen. 10 st rosor för 39,90kr. Nästan gratis, eller hur? Just idag tycker jag de är som vackrast. De har slått ut helt och lyser verkligen där de står på bordet i köket.
 
 
Dagen idag har verkligen susat förbi i stor fart! Jag förstår verkligen inte vart tiden tar vägen... Jag måste väl ha ett urkul jobb som nästan inte märker att jag varit där när jag väl går hem för dagen?! Haha.
 
Åå jag måste bara berätta. Nu är jag helt säker på att det är sparkar och små "buffar" jag känner inne i magen lite då och då. Jag känner det ett par gånger om dagen och har faktiskt gjort det i flera veckor. Mest när jag sitter eller ligger ner. Helt fantastisk känsla! <3 När jag var hos min BM igår märkte hon det på den monitorn hon använder, när vi hör hjärtljuden.
Det är 2½ vecka kvar till vi får veta "vad" som befinner sig i min mage. Vi längtar!
 
 
Idag har jag fått en idé! Vad den ideén innebär får ni vänta med att ta del av. Men det gäller hela mitt liv. Oj, så taskig jag var här nu va? Jag vet, men det är lite "riskfabelt" att skriva det här readan. Tålamod mina vänner, tålamod...
Ibland när jag skriver så blir det automatiskt på norska och när jag läser igenom vad jag skrivit före jag postar det så hittar jag oftast de felen. Så om ni någon gång ser att jag skrivit lite konstigt så vet ni vilket språk det är på ialla fall! (Detta inlägget blir garanterat felfritt eftersom jag påpekade detta nu.) Haha.
Nu väntas Göran ramla innanför dörren vilken minut som helst. Han har med sig pizza som ska slängas i ugnen på en gång.
Trevlig kväll! Kramar från oss

Min nya BM

Idag har jag varit hos min nya Barnmorska eller, BM som man ofta förkortar det med i  "gravidvärlden". I en timme satt jag och berättade om hur jag mår. Mycket handlade faktiskt om att jämföra med sista graviditeten. Hur förra förlossningen gick, om jag fick någon bedövning, gick jag över tiden, satte de igång födseln eller startade den av sig själv, om jag hade vatten i kroppen sist och om jag var illamående sist. Men så roligt och skönt det var. Att få prata med någon som kan allt omkring att vara gravid och att få bli lugnad kring vissa funderingar, som alltid uppstår.
Mitt blodtryck var kanon och pulsen blev hon väldigt imponerad över!
Vi avslutade med att jag fick höra det lilla pyrets hjärtslag och jag blir lika glad varje gång. Denna gången låg dem på 151 slag/minut. Jag fick till och med höra "pulsen" på moderkakan idag. Det är lite skillnad från att bara gå till läkaren som dels inte sätter av så mycket tid men som heller inte kan så mycket om just detta.
Så jag ångrar verkligen inte att jag tog mig ledigt från jobbet i 2 timmar och gjorde detta. Nästa gång jag ska dit är i v 24, den 7 januari. Då har jag varit på Ultraljud och vet lite mer om eventuellt nytt födselsdatum mm.
 
Förövrigt tycker jag att dagen bara har susat förbi i hejdundrandes fart. Vart har tiden tagit vägen egentligen?
Hoppas ni haft en fin dag!
 
Kramar

Morgonstund

Idag skulle jag fått lite extra sovmorgon hade jag tänkt, men det tyckte då inte Evelina. Vi var uppe kl 07 och satte oss i soffan och såg på barnprogram! Evelina fick sin morgonvälling och jag åt lite frukost med en kopp te. Jag har till och med duschat nu under morgonkvisten! Varför går jag inte oftare upp så tidigt, då får jag tid att leka med Evelina och slipper stress och irritation. Men det är viktigare med sömn, tycker jag tydligen. Nåväl... Tyckte Evelina det var mysigt nu under våran morgonstund får hon helt enkelt se till att vakna tidigt imorgon också.
 
Kl 10 ska jag till en barnmorska här på det lokala centret. En timme ska vi bara prata om mig och det lilla pyret som finns i min mage. Ser verkligen fram emot det och ångrar mig att jag inte gick till barnmorska även första graviditeten. Visste inte lika mycket då som nu. Mina vänner som var gravida samtidigt som mig förra gången rekomenderade det. Så lets give it a try!
Efter "min stund" ska jag jobba 11-17.
 
Bilder från igår på en nyduschad och glad Evelina i nattlinne. Gud så skoj det var att bygga med denna Ikea-leksak helt plötsligt.
Dockan som hon fick av farmor och farfar för ett par veckor sen är nu som bortblåst från intresselistan... De är allt bra konstiga de små liven.
 
Trevlig tisdag folkens! <3

När solen skiner

När solen skiner får jag alltid lust att göra saker här hemma. Att gå och plocka och greja blir mycket trevligare helt plötsligt. Egentligen borde jag väl få sug efter att gå ut istället för att hålla mig inne. Men idag har jag haft såpass god tid att jag kunnat göra allt som jag annars aldrig har tid med. Underbart!
Idag har jag kommit mig till apoteket, jag fick bytt mitt halsband som det var en spricka i (från H&M), jag beställde sjalen jag så gärna vill ha. Och jag har umgåtts med Görans mamma och mormor. Jag fick dessutom köpt 4 julklappar till mamma! Samtidigt som jag gjort detta är jag nu inne på min tredje maskin tvätt. Tänk om man kunde vara hälften så aktiv, alltid, då mina kära läsare, då hade vi fått saker gjorda här hemma. Vem behöver vetenskapen om kloning? Inte jag ialla fall... Haha!
 
Här avslutade vi våran dag. På Mortens Kro i Nittedal. Vi har varit där en gång innan, vi tre. Det bjuds på jättegod mat i en trevlig miljö. Ett ställe vi garanterat kommer besöka igen!
 

Skumbad

I denna lägenheten har vi badkar! Som jag älskar att lägga mig, lite frusen, i ett hett bad! Innan vi fick nycklarna och flyttade in så sa jag att jag ska bada varje dag. Så har det givetvis inte blivit. Oftast så vill man bara "ha det överstökat", eller hur? Göran är nog den av oss som badar mest. Det är skönt, men det tar, som sagt, så lååång tiiid!
Idag lyxade jag till det lite med tända ljus och ett riktigt hett skumbad. Jag låg väl och flöt i närmare 30 minuter där inne... I love!
Det extra goa idag blir väl att vi även har bytt lakan i våra sängar. Att lägga sig i rena lakan, nyduschad är något av det bästa som finns. Right?
 
Imorgon är jag ledig och då tänkte jag plöja mig igenom tvättkorgarna här hemma, vilket är väldigt nödvändigt. Det är något jag alltid skjuter upp. Varför? Det måste göras oavsett. Det tar bara längre tid ju längre jag väntar med det.
 

v. 17

Vecka 17

Kroppen: Livmodern växer mer och mer och det är vanligt att man känner lite molvärk av och till. Andra typiska symtom är att man känner sig hungrigare än normalt, det kan bero på att fostret samlar på sig fett. Troligen har du gått upp två-fem kilo i vikt. Sexlivet kan vara alltifrån blomstrande till att inte fungera alls. Däremot har man vanligen samma behov av närhet som tidigare, kanske till och med mer.

Fostret: Redan nu kan du känna när ditt barn har hicka. Det känns i så fall som mycket regelbundna fosterrörelser. Skelettet är synligt på röntgenbilder. Det bildas nu ett värmereglerande fettlager på ytan av kroppen. Underhudsfett bildas och det hjälper barnet att reglera kroppstemperaturen efter födseln. Nu har den första avföringen börjat samlas i tarmen, denna avföring kallas mekonium och är grönsvart och kletig i konsistensen. Fostervattnet som fostret rör sig är rent och sterilt och byts flera gånger om dagen. Barnets hår har börjat växa och bli längre.

 


Farsdag

Idag är det farsdag i både Norge och Sverige. Morsdag är inte samma söndag här som hemma.
Konstigt det där.
Jag har inte fått köpt något till varken Evelinas pappa eller min egen pappa. Dåligt av mig. Jag ringde ialla fall min pappa nu och till Göran ska jag ordna något under dagen. Det blåste totalt bort ur mitt huvud igår!
 
För övrigt har vi ätit en underbar frukost tillsammans hela familjen imorse. Evelina älskar frukost lika mycket som sin mamma. Det måste vara den godaste måltiden på hela dagen. Eller vad tycker ni?
 
Här flummar Evelina och Göran ganska rejält i soffan... Mina älsklingar!

Regn och rusk

Idag regnade det och var riktigt grått på utsidan. Usch så tråkigt. Backen är återigen bar och snön har försvunnit. Jag tycker det är mysigt med lite snö så för min del har jag mycket hellre snö och någon minusgrad än regn och rusk. Eller vad säger ni? Dock så var det rena rama självmordsgatan här utanför i början av veckan. Med is och snö om vartannat så det var totalt ishalt på vissa ställen. Det gällde då att gå ut i god tid före jag egentligen behövde för att slippa stressa genom den hala gatan.
Det har inte kommit någon snö i Sverige än eller? Ialla fall inget som lagt sig!?
Hoppas vi kan få en vit jul iår. Fast det är nog ingen idé att hoppas på något sånt. Kommer inte ihåg om vi någonsinn haft det? Jo, en gång då det var en svinkall nyårsafton för många år sedan. Då tror jag det även låg snö på julafton. Borde nästan kommit ihåg det eftersom det händer så sällan.
 
Trots vädret så begav vi oss ut idag, jag och Evelina. Vi åkte till Triaden för att jag skulle se efter en sjal som jag har fastnat för. Tyvärr så hade de den inte där men på vårat närcenter här fanns den. Fick se i sista sekunden att det var fläckar och ett hål i den så då fick jag inte köpt den där heller. Otur. Men nu vet jag ialla fall att den finns att få tag på.
 
Imorgon blir det ett kalas för Evelina här hemma. Bara med närmaste familj/ vänner. Men det blir skojs! Jag ska laga lite snittar hade jag tänkt, och bara lägga fram lite olika kakor och sånt smågott som man liksom kan plocka av när man får lust ni vet!
 
När jag ser den här bilden så ljuger jag om jag säger att jag inte ser fram emot våren. Tänk så annorlunda denna våren kommer bli... Ingen vet hur det kommer se ut. Framtiden får visa. <3
Denna bilden är tagen hos min mamma på landet. Det var i maj eller så tror jag. Gräset är väldigt högt pga att gräsklipparen gått sönder och Evelina sitter och gömmer sig så man typ bara ser huvudet. Gullis!

Viloläge

Denna veckan har jag jobbat mycket längre dagar än vad jag blivit van vid det senaste. Och jag tycker det har gått väldigt bra, men jag måste säga att jag känner det i kroppen. Jag kommer nog vänta tills efter jul innan jag går upp till att jobba 80%, mycket för den stressen och påfrestningen som faktiskt blir för kroppen under december månad.
 
Nu går jag och kroppen in i viloläge under helgen.Jag är ledig till och med måndag. Så det blir långhelg. Det kan vara svårt att lägga märke till de signaler kroppen ger om att få vila, vilket är speciellt viktigt nu när jag inte bara har mig själv att tänka på... På söndag går vi in i graviditetsvecka 17, tiden bara rusar fram! Snart är jag halvvägs. Men om inte allt för snart är det Ultraljud, vilket vi ser väldigt fram emot. allihop!
 
Ikväll är det soffläge som gäller, titta på X-factor och 3 tr Gustavsson. Sen tror jag det blir en ganska tidig kväll så vi kan få lite ut av dagen imorgon. Kanske köpa farsdag present till två pappor! Who knows...
 
Här leker Evelina i soffan precis innan det var sängdags nu ikväll. Väldigt suddiga mobilbilder, därför är de så små.
 
<3 Mammas

Mammans och bebis

Jag har varit hos min läkare, samma som jag går till varje gång. Vi gjorde som vanligt en gravidkontroll som innebär blodtryck, vägning och hjärtljud. Första gången denna graviditeten som jag får höra på dem! Det tog en liten stund att hitta dem. Först fick vi mammas hjärtljud och sen bebis, men Gud vilken musik det är för öronen alltså. Det måste vara det bästa efter Ultraljud och sparkar i magen. Hjärtljuden låg denna gången på 140, vilket är helt normalt. Eftersom jag varit dålig med magsjuka nu nyligen och feber för några veckor sedan var jag lite orolig att h*n i magen hade tagit skada. Men nejdå. H*n verkade må som fisken i vattnet! Nu är det dessutom bara 3½ vecka kvar till stora Ultraljudet, då får vi veta om det blir en babypojke eller ytterligare en babytjej. Jag blir mer och mer övertygad för varje dag som går att jag går och bär på en liten pojk denna gången. Förmodligen för att denna graviditeten inte har varit så lik den andra. Lite lik kanske. Men det är jag som känner skillnaden, eller hur? I och för sig så behöver inte det betyda något... Att den skiljer sig från den andra är såklart pga att det är en helt ny graviditet och två år har gått sen sist. Men eftersom hjärtljuden på Evelina alltid låg på 145-165 så reagerade jag denna gången på att de var lite lägre, det sägs att om det är 120-145 så är det en pojke. Men jag vet inte. Vilket kön det är blev avgjort för flera veckor sedan, men att spekulera lite är alltid kul. Eller hur?
Efter såpass många veckor jag nu gått gravid är det helt normalt att gå upp mellan 2,5-4,5 kg. Istället för att gå upp så hade jag gått ner totalt 3 kg från det att jag vägde in mig. Vad har jag gjort annorlunda? Jo, för att illamåendet inte ska ta över mig och jag ska bli liggandes i sängen har jag varit tvungen att äta ofta men mindre portioner. Oftare för att när jag blir hungrig så mår jag illa och om jag är för mycket varje gång mår jag ännu mer illa. Så det har liksom fallit naturligt att "småäta". Och det har tydligen hjälpt.

Förutom att höra på denna ljuvliga musiken idag så ska jag från och med denna veckan börja jobba 70%, vilket jag tror kommer gå bra och att min kropp klarar av fint.
Känns skönt att komma tillbaka mer och mer och jag trivs mycket bättre med att ha en aktiv vardag.

Nu ska vi till banken på ett möte. Håll tummarna att det går bra!
Kramar från oss.

Julkläder

Då var julkläderna till stor och liten färdiga. Är inte denna klänningen till Evelina ljuvlig? Jag tycker dock att färgen är lite mörkare i verkligheten och att den då är lite finare än på bild. Men oavsett så ser ni att det blir en fin julklädsel iår, eller hur?
Jag kunde heller inte låta bli att köpa med mig en tröja/tunika hem från H&M också. Egentligen så har jag redan flera alternativ på vad jagkan ha i på julafton. Men denna kan jag använda lite när som helst och den är inte ett typiskt julplagg.
 
 
Älskar denna klänningen och tror att den blir fin till ett par vita strumpbyxor och svarta lackskor som jag också såg på H&M, men som jag väntade lite med att köpa.
Hade såklart varit fint med en vit bolero också, som de faktiskt hade i den butiken som jag var i. Men vad tycker ni?
Bägge plaggen köpte jag i lördags när Ellen och Lina var här. Idag åkte jag och bytte bägge i en större storlek.
 
Jag är nöjd med mina köp!
 

Äntligen

Nu har vi äntligen fått tillbaka internet igen. Så det är faktiskt en anledning till att jag inte varit så aktiv här under veckan.
Det är lite som hänt faktiskt. Men jag tänkte att jag delar upp det lite så jag har något intressant att skriva om de närmaste dagarna. Hehe.
Måste såklart först och främst berätta om helgen, då mina två underbara vänner, Ellen och Lina var här. Jag åkte och hämtade Ellen i stan direkt efter jobbet i fredags, hon kom med buss från Göteborg. Vi hade en trevlig kväll med god mat och mys i soffan. När klockan närmade sig 23 tiden åkte vi och hämtade Lina som kommit med flyg till Rygge och därifrån med buss till Ryen. Kvällen slutade ganska snart efter vi kom hem igen.
På lördag vaknade vi i god tid och åkte in till stan. Tyvärr var det riktigt dåligt väder så vi fick inte så mycket ut av dagen som vi ville. Men lite shopping blev det!
Trötta och våta i skorna begav vi oss hemåt igen. Efter tacos tillbringade vi resten av kvällen i soffan till "Så mycket bättre" och en rolig film som heter "Pappa på burk". Är det någon som sett den? Den var faktiskt riktigt rolig. Med bla. Jennifer Aniston.
Vi avslutade helgen med en sväng på Vikinga museet som ligger ute på Bygdöy. Jag har aldrig varit där och det var väldigt kul att se.
Tack för en jättetrevlig helg mina vänner!
 

RSS 2.0