Förberedelser

Shit. Idag har jag varit i hundra hela dagen. Därför har det varit snålt med inlägg här... Jag LOVAR att det kommer upp bilder här imorgon. Vet också att jag lovat det efter tysklandsresan. Och det Kommer faktiskt komma upp bilder från resan också. Bara jag som är lite seg i starten! ;)

Idag har varit en händelserik dag. Först missade Lina flyget hit(!). Men till slut bokade hon en ny biljett och har precis ankommit till Oslo C och Göran är inne och hämtar henne. <3 Det var nära att hon inte kom, men eftersom vi är så nära så ställer vi upp för varandra, så det ordnade sig till slut.

Har ialla fall förberett hela dagen inför dopet imorgon. Och allt är äntligen klart!

Nu parkerade de på utsidan!!! Ska ladda upp en kram här... ;)

...sa kärringen

Idag har vi har besök av Evelinas (hm, vad blir det egentligen...)... Görans faster. :) De ville ge henne en dopspresent. Ett fint halsband, med ett rosa hjärta, fick hon. Tack!
Vi satt en timme ca. ute på terassen med kaffe och en liten kakbit på man. En trevlig stund i en härlig  men nästan allt för varm sol. :)

Just de. Idag har det varit bröllop. Fin fint! Hade jag velat ha en sån uppståndelse på mitt bröllop? Nej.
Den dagen jag gifter mig, om jag gifter mig, ska vara enkelt och lätt med de närmaste. Så de så. Men visst är det vackert att se på.
Ser faktiskt lite på nyheterna nu från bröllopet. Folk som sitter och slaffsar i sig gratis mat som egentligen varken är mamma, trilling, kusin eller vitamin till brudparet. Äsch. Folk vill bara synas... Dislike.


Bröllopet i London


Imorgon kommer världens bästa Lina Bergström hit. Längtar.
Blir antagligen att vi går runt en sväng inne i stan och kikar lite. Och sen åker vi hemåt och förbereder inför söndagen. För nu börjar det dra ihop sig, sa kärringen...

Segstartad

Idag skulle jag kunna sitta i pyamas hela dagen känns det som. Är riktigt seg i kroppen, mörbultad.
Men jag har bara sovit ju!?
Skumt.

Har ställt in hälften av det som köptes på IKEA igår, i diskmaskinen. Kakfat, "sockerkopp" och kaffe"kannan" är diskade. Sakta men säkert börjar vi komma till den stora dagen. :) Ska bli så mysigt. Framför allt att samla alla nära och kära. Längtar efter min mami! <3
Imorgon kommer Lina. Massa som händer nu i helgen. Vet ialla fall att det enda helgen kommer sakna är den magiska sömnen. Den kommer vara som utrotad. Men så är det väl? Det får vi tåla.


Spännande att se vad pappa håller med när han sitter vi den där skärmen...



...såhär glad blir jag om jag får vara med på allt som mamma och pappa gör! :)

Grillning på terassen

Underbart väder har det varit idag! :)

Först var vi en tur och pratade med prästen som jag skrev tidigare. Det gick bra. Men eftersom det inte är den kyrkan som vi ska döpa henne så fick vi ingen direkt information. Prästen i Oppsal kyrka hade ingen aning om hur de la upp ett dop i Vålerenga kyrka. Så varför vi skulle till Oppsal idag har jag fortfarande ingen aning om?! Men men. Nu är det gjort ialla fall. Jag ska ringa prästen i Vålerenga imorgon så jag får lite mer information till söndag.

Färgningen av håret på Görans mamma blev riktigt bra. Även klippningen.
IKEA trippen kostade oss 500 kr + 500 kr som Görans mamma betalade. Snälla. <3 Så nu har vi glas, fat och koppar till söndagens bravader. Bestick, mat, kakor och tårta kommer hit under söndags morgon. Vi har lånat minst hälften av andra. Och fått. Annars hade detta blivit dyrt. Dyrare än jag trodde. Fast det skulle jag aldrig erkänna.
Det hade också kunnat bli billigt, men eftersom det är kul att ha lika koppar, lika fat och lika glas mm. så går det på en liten peng! Fint ska´re va!

Nu tror jag att vi ska hoppa i kojs. Evelina somnade innan jag la ner henne på kudden och det kommer nog också jag göra. Hoppas denna natten blir bättre än förra, då Evelina vaknade massor pga. hicka. :S

Nattis

Möte med prästen (kort inlägg)

Nu ska vi alldeles strax åka och prata med folk i Oppsal kyrka. Fråga mig inte varför vi ska dit när det är i Vålerenga kyrka som hon ska döpas. Men det är väl antagligen för att vi tillhör Oppsal.

Maten blev riktigt lyckad igår. Jag lagade foliepaket med lax, torsk och massa grönsaker i - detta grillades.
Allt blev uppätet så det tar jag som bra betyg ialla fall.

Efter kyrkan idag ska vi åka hem till Görans föräldrar - igen. Jag och Görans mamma ska åka en tur till IKEA och köpa kaffekoppar, fat och glas till söndagens dop. Inte många dagar kvar nu. Igår fick vi, till min stora besvikelse, veta att tårtan som vi beställde går inte att få. 3 dagar innan dopet! Var inte glad. Men det fick bli en annan lösning istället. Lite tråkigare lösning, men det blir ialla fall tårta.

När vi är färdiga på IKEA idag blir det en tur till Europris där jag ska köpa en rosa vaxduk. Fanns tydligen en rulle i ett paket där som kostade 30 kr bara, för 50 meter, så då kan jag klippa efter behag. :) Perfekt!
Efter det blir det klipp och färgning av hår. Görans mammas hår alltså! Så hon blir fin till dopet.

Nu ska vi åka!

En dag på stan med bästaste!

Igår var det då shopping på stan på Tora. Och shopping blev det också, onekligen. Pengarna visade tydligt varför de är runda... Men jag köpte ialla fall inget onödigt. Hade lust att köpa massa söta saker inne på en heminredningsbutik som låg i Oslo City, men jag får nog snällt vänta tills vi har flyttat och kommit iordning. Då vet jag mer vad jag behöver och vad jag kan köpa hem. :)
Det blev en hel del prat igår. Lite skvaller och bebisprat, allt från mamma-blogg hysteri till oäkta vänskap.
Alltid trevligt att träffas, men igår tyckte jag, av någon anledning, att det var extra mysigt att träffas. Vi åt lunch längst ner i Oslo City och gick och såg på alla narkomaner på utsidan Byporten. Allt detta medan solen värmde! En helt perfekt dag med en underbar vän helt enkelt. Vi kom fram till att vi har känt varandra i 1 år nu. Vi gick igenom en jobbig, glad och smärtfull period tillsammans - graviditeten och förlossningen.
Skönt att det finns de som förstår vad man gått igenom. :)

Jag köpte som sagt MASSA kläder till Evelina och brände en hel del pengar. Men alla kläder är i princip slut. Allt som passar såklart. Har några enstaka plagg i 68, 74 och vidare uppåt. Men jag måste hinna tvätta kläderna liksom! Antar att jag gjorde samma tabbe igår som jag gjort innan - jag köpte allt i samma storlek. Det är nog de dummaste man kan göra. Trodde man lärde sig av sina misstag.
Som tex. innan Evelina föddes så sa vi till folk att köpa lite större storlekar så vi slipper att ha allt i stl 50 och sen inget mer. Detta resulterade att vi fick alla plagg i stl. 62. Så fram tills nu har hon haft massa kläder... -.- Nåväl.

Bilder kommer upp senare, men nu ska jag snart åka till läkaren så jag hinner inte med det just nu.

Dubbeldejt

Idag ska vi in och möta Viggo och Tora det blir massa mys! Skickade iväg ett SOS-sms till Tora igår där jag stod att jag är i stort behov av kläder till Evelina. Därav dejten idag! :) Nu när solen tittar fram och värmer allt mer så hoppas jag det blir fler dubbeldejter med våra små.

Igår var vi hemma hos Görans föräldrar som jag skrev. Vi grillade ute på balkongen och myste lite i solen. På onsdag ska vi göra samma sak, fast här hemma istället. Vad FAN ska man servera då? Jag tror jag har en liten idé om vad det ställs fram på bordet. Men vi får se!

När vi kom hem från Tyskland tar jag fram min kamera och ser att jag endast tagit ett par futtiga kort. Okej att bilderna blev fina. Men det hade varit kul med några fler minnen av Evelinas första resa. Känns ganska ruttet nu i efterhand... Så nu har jag bestämt mig. Jag ska ha med mig kameran när jag går utanför dörren helt enkelt. Tänk annars vad man kommer ångra sig när man blir äldre. "Mamma, hur såg jag ut när jag var liten?" "Ööö, jag vet inte. För mamma glömde kameran och att ta kort..." Dahh! Det går inte!



Mmm. Tummen är något av det bästa som finns att stoppa i munnen...



... och man somnar så gott efter att ha sövd sig själv med den där tummen...



...och tänk på pigg man blir efter endast en halvtimmes sömn, kanske jag borde komma ihåg det och tänka på det varje gång jag blir trött och grinig?...
Det sista kommer knappast ske, men man kan väl få hoppas?

Nu kommer snart Göran hem och kör mig och Evelinis in till stan.
Här ska det shoppas! :D

Mjukstart

Då var jag back on track igen! Bra känns det. Nu har jag fått energin tillbaka och lusten. Jag vet att jag varit lite smått frånvarande de sista dagarna. Men resan gjorde sitt och tog på krafterna. Jag var inte helt 100. Men nu tar vi nya tag. Både i livet och här på bloggen! Just nu sitter jag i soffan hemma och har snart smällt i mig en halv påse Non stop och njuter av en härlig fotmassage av min kära.


Usch vilka dåliga bilder det blir med mobilen. Irriterad...


Igår var vi hemma en sväng hos Görans föräldrar och åt lite mat + min cheesecake. Mums! Det enda var konsistensen på kakan, den blev lite för mjuk. Annars var den supergod. Det tyckte vi alla!
Det blev ganska sent som vi kom hem inatt och det har väl satt sina spår idag. Så vi bara sitter och slappar nu. Inte så aktiva som vi var igår, då vi gick ut 1½ timme innan vi åkte till dem på middag. Men varje dag kan man inte svettas, eller?

Idag ska vi faktistk hem till Görans föräldrar igen och grilla på deras terass. Underbart!

Shit. Nu är det bara en vecka kvar till dopet, eller nej, 6 dagar till dopet! Och här står det flyttkartonger från golv till tak. Kanske man borde ta tag i detta.

Frågan är om man har lust när det är 20 grader ute och solen steker. Nej.
Följdfrågan är om man ändå måste ta ansvar och bli färdiga. Ja.

Ingen tid att förlora.





Cheesecake

Idag är jag lite trött. Kanske för att en liten söt tjej inte ville sova längre än 06.30. Så länge det inte blir så varje dag så är det nemas problemas. Efter att inte ha sovit så länge som hon brukar så blev hon trött lite utpå morgonen. Så hon somnade ca 12.15 och sover fortfarande(!!)! Detta hör inte till vanligheterna, men det har egentligen varit ganska skönt, då kan man göra massa annat, som tex. att packa inför tysklandsresan imorgon. Men är jag klar? - Neej.

Har suttit på nätet en stund och letat efter ett gott recept på Cheesecake. Fick så otrolig lust på det! Och jag hittade ett recpet. Vet inte om det är gott, men se hur god den Cheesecake´n ser ut på bilden! Denna SKA jag laga på fredag när vi kommit hem. Den ska frysas så den tar inte så lång tid att laga! Så kan vi äta den på påskafton efter middagen. :) Mumma!
Det enda jag behöver är en pajform med löstagbar botten. Ska ner på jakt här nu om en liten stund när Evelina har vaknat.

Imorgon åker vi som sagt! Jag ska slänga in minst ett inlägg innan vi åker.
Ett senare idag med lite bilder från igår!

Soo long

Blodprov

Nu har jag och Evelina precis kommit hem från Ullevål. Kändes skönt att slippa vänta på en läkare, för då hade vi garanterat inte varit hemma nu. Jag ska ringa till Kvinnokliniken sen och få veta provsvar - nervös! Hoppas verkligen värdena är bra nu, för jag orkar inte mer sjukhus på ett tag. Bra att det finns - visst. Men det är tråkigt. Nästan läskigt.
Utanför huvudingången mötte vi Rezao, den gulliga tjejen som jag delade rum med en liten stund när jag kom in på Ullevål i tisdags. Trevligt återseende. Hon hälsade på Evelina och var så snäll och passade henne när jag var inne och tog blodprov. Och så väntade jag på henne när hon var inne. Håller också tummarna för hennes del idag!



Idag kommer bli en solig dag, det märks redan nu. Och härligt är det! Önskar egentligen att vi kunde göra som igår. Åka en tur till Vippetangen i Oslo och gå längs hamnkanten bort till Aker brygge. Riktigt skönt var det. Evelina tyckte dock inte det var så kul att ligga i vagnen hela tiden. Kanske hon har lust att sitta lite mer upp nu? Har inte provat det än. Skadar inte att prova.
Nu har vi också kommit till en period där det är jobbigt att välja ytterkläder när vi ska ut. Antingen så blir det för varmt, eller för kallt. Oftast så chansar man självfallet inte, utan klär hellre på henne lite extra. Tror dock att vi lyckats väldigt bra hittills, för hon har inte blivit genomsvett ialla fall. :)

Nu när Göran kommer hem får vi se vad som händer. Jag har otroligt stor lust att åka ut en tur.
More updates later!

Du soliga dag

Idag är det söndag. Egentligen en av de värsta dagarna på hela veckan, mest för att det vanligtvis är jobb dagen efter. Nu är det inte jobb för min del imorgon, inte på en stund. :)
Nu är det 3 arbetsdagar (för Göran) innan vi åker till Kiel. Det enda som skulle kunna förstöra detta är att mitt blodvärde är kasst igen imorgon. Men jag känner mig ju super i form, ialla fall om man jämför med början av denna veckan. Detta ska gå bra. Förlorar ialla fall inget genom att tänka positivt.

Igår blev det (ännu) en kväll i soffan. Men det var väldigt mysigt. Vi åt god mat och såg på en film som började kl 21.30 på svenska Tv4 "27 dresses" väldigt söt film. Ganska förutsägbar, men fin. Någon som sett den?

Bjuder på en bild på världens sötaste bebis:


Inte som alla andra...

Det är lördag. Härligt. Vi var en tur på mitt jobb efter Göran var klar på jobbet. Skulle hämta banankartonger att börja packa i så småning om. Just nu känns det skönt att det är ett tag kvar till flytten, för kroppen är inte i hundra än.
Vanligtvis så älskar jag lördagar, för då har Göran ledigt söndagen och vi kan hitta på nåt på lördag. Denna löragen är dock inte som alla andra lördagar. Det är som vilken dag som helst. Är man helt utan ork och lust, så kvittar det om det är lördag eller måndag.

Idag ringde Göran mig kl 10 och säger att han var nära att klämmas ihjäl. Det var en lastbil som skulle köra från den butiken som Göran skulle leverera på. Så han går ut ur bilen och lastbilen bara kommer och kör emot honom, så han klämdes fast mellan sin egen varebil och lastbilen. Han fick skrikit högt som f*n och drämde näven i lastbilen så chauffören reagerade och tittade ut. Jävla lastbilschaufförer säger jag bara! Det handlade om få centimeter enligt Göran när han förklarade för mig vad som hänt... :/

Tur att familjen mår bra efter allt som har hänt. Och med hjälp av mina två huvudpersoner kan jag/vi komma oss igenom detta...

Älskar :


Sakta men säkert

Gott folk. Kan säga att jag varit med om en riktig påfrestande händelse, både känslomässigt och kroppsligt. Önskar ingen det samma. Jag ska samla tankar och skriva några rader här när jag fått tillbaka alla krafterna. Har lust att få ner tankarna och händelsena, för jag vill glömma det och slippa tänka på det och gå vidare. Det hjälper för mig att skriva av mig...

Känner att jag sakta men säkert är på väg tillbaka igen. Om jag bara klarar att bemästra tröttheten så är jag där! Vi får se...

Idag ska jag gå ner till Bryn Senter och färga mitt hår. Det hade jag bokat för längesen och tänkte att jag är värd att ordna mig lite. Som igår. Jag och Göran var på Manglerud och köpte lite saker på apotek1 och grönsaker. Hämtade ett paket från Libero på Lindex. På vägen därifrån gick vi förbi B.young och där fanns en del billiga linnen, långa. Eftersom jag i princip bara använder tights så är det bäst att ha längre linnen, så täcker arslet. :) Hittade ett ljusrosa, grått och vitt som kostade 60.-/st. Köpte också en stor kofta, lång. Som var svart. 150.- . Kändes bra!

Nu när Göran kom hem hade han med sig massa gott. En stor spann med räkor och en med kräftstjärtar. En kilo rökt lax, ni vet sån som man kan ha på smörgås eller bara slänga i sig. Mumms. Och en paket med 10 bitar Sushi, jag som har tjatat så om sushi. Kanske det var därför han tog med sig det. <3

Nu ska jag byta om och gå ner till Bryn om en stund

Dött

Nu har det varit helt dött här en stund och det har sina förklaringar.
Har idag kommit hem från sjukhus där jag varit i närmare en vecka...

Idag orkar jag inte skriva något här, men gör det imorgon lite närmare.

Vi blåser bort!

Idag är jag trött, riktigt trött. Göran har snarkat precis hela natten! Jag somnade inte för natten förän han gick upp, 03.30. Och såklart vaknade Evelina kl 8, så det blev inte mycket sömn för min del. Får försöka ta igen det i helgen.

Shit vad det blåser ute. Det ser ut som varenda lös pryl ute ska blåsa med vinden. Skönt att vara inne. Burr! I och med att det blåser så är det nog lite småkallt ute också, trots solen tittar fram. Hoppas det inte blåser lika mycket i Sverige.
Vi åker till pappa när Göran kommit hem. Han är väl snart hemma antar jag. Det var tydligen mycket idag på jobbet. Så vi blir lite sena iväg, men det går fint, pappa slutar inte förän 16 ändå. Och vi ska en tur till mamma och hämta bromsrören som pappa och Göran ska montera imorgon. Hoppas verkligen det går bra, för på tisdag ska jag besiktiga min bil i Strömstad igen.

Varför får jag nästan inte Evelina att sova på dagarna längre? Hon vill inte alls. Ligger gärna vaken längre och gnäller. Är det normalt i utvecklingen eller?
Det börjar också bli svårare att få henne att sova på kvällarna. Dock inte på nätterna, som tur är... Och hon vaknar bara en gång på nätterna nu ialla fall. Men hon vill gärna gå upp vid 8 tiden och där är vi inte helt överens...

Måste se så jag har packat allt och ordnat mat och låda till Sally! Jag slänger in ett inlägg här under helgen!
Trevlig helg folkens

Städfirma sökes!

Eftersom det är mycket som händer framöver så är det lika bra att vara ute i god tid! Vi har nu börjat leta efter en städfirma som kan göra en flyttstädning. Har sett på ett flertal olika hemsidor nu och det är inte direkt billigt. Vissa tar 4000kr (med garanti) och några tar 35kr/kvm. Men jag har hittat två st som måste vara de billigaste i Oslo.
En som tog 29kr/kvm och en som tog futtiga 20kr/kvm inkl alla rengöringsmedel- de hade också garanti + referenser! Så jag tror nog det får bli den sistnämnda. Det blir alltså 20x55 = 1100kr. Det är ett överkomligt pris när det kommer till en sån tjänst! En granne till oss sa att han visst om 2 svenska tjejer som tog 600kr för en städning av lägenheten. Jag tror dock de hade tagit mer vid flyttstädning. Men när Göran ringde honom idag för att fråga om nr. till de tjejerna, så visade de sig att de inte var svenska, utan polska. Och de hade inget nr. utan du var tvungen att skicka mail. Inget emot polacker alls, men han hade sagt svenska. Hm, nåväl... Undra vilket språk han pratar till vardagen...
Nu väntar jag ialla fall svar på mail från en del olika firmor som inte hade priser på sina hemsidor. Tror dock ingen slår den billiga.

Nu ska jag dammsuga här hemma.

När Göran sen kommer hem ska vi åka iväg och säga upp vårat medlemskap på Elixia. Vi vet inte om det är 1, 2 eller 3 månaders uppsägning, därför gör vi det nu. Om det skulle visa sig att det bara är 1 månad så kommer vi ändå onte ha tid att träna så mycket nu. Massa som händer framöver. Tyskland, barndop och packning inför flytten. Dessutom kommer det bli tillräckligt med träning när vi måste springa upp och ner för trappor i 4:e våningen.
...
Puh!

Trött

Idag har jag varit slapp. Riktigt slapp. Varför är jag så trött? Känns som om jag håller på att bli sjuk... :(
Vi har ganska nyligen kommit hem från Kinarestaurangen i Nittedal. Mumma. Jag åt biff med bambuskott. Det är en av favoriterna, fast idag var det inte lika gott. Inget har smakat idag. Dålig dag.
Imorgon blir det fullt upp igen.
Packa till Sverige. Och dammsuga som jag skulle gjort idag.

Detta blir ett helt meningslöst inlägg, som jag egentligen kunde hoppat över...

Vaknat på fel sida

Idag har min lilla tjej vaknat på fel sida, tror jag. Eller också så är det jag som har det. Men det tror jag inte. Hoppas det ändrar sig till hon vaknar sen. För nu sover hon äntligen gott i sin säng, som jag bäddade rent förut. :)

Jag har precis pratat med säljaren av lägenheten som vi ska köpa. Vi fick ordnat upp lite i problemet angående inflyttningsdatumet. Hon sa 15 juli, jag säger 30 juni. Det är två veckor som vi inte har bostad! Det fungerar inte. Så jag var lite irriterad efter mötet igår, men ordnade upp i det lite idag. Frågade hur vi skulle göra. Och hon sa att vi faktiskt kunde ställa in våra saker ute på den inglasade balkongen och inne i hennes sovrum. Hon kommer fortfarande vara kvar i lägenheten, men man måste ju kunna lite på den man ska köpa lägenheten av, eller? Vi har bestämt oss att det är den enda lösningen helt enkelt. Jag får åka till Sverige ett par dagar och ordna med städfirman, som ska ordna det sista, genom telefon och Göran. Det måste bara gå. Tror inte det blir några större problem om jag ska vara ärlig! :) Göran får ta ett par dagar hos sina föräldrar. Sagt och gjort.

Nu ska jag faktiskt städa hela lägenheten, dammsuga och tvätta inne på toaletten, det var ett tag sen nu. Märker att det blåser fram dammtussar från under tv-bänken när man går förbi. Då är det på tiden!

När jag kommit hem












Tråkigt att bilderna blir så suddiga om inte alla är helt stilla i bilden, men så är det när man använder mobilen som kamera. Måste gå ner till Foto Knudsen och få dem till att ordna min riktiga kamera! Är less på att det blir suddigt..
Nåväl. Fick några bilder ialla fall, från babysången är detta taget.
Måste säga att Marie var den som sjöng bäst idag! ;)
På sista bilden är två mammor med också, Vibeke till vänster med Lykke och Karine med lilla Marie.

NU är det dags för mig att åka till Aktiv på Furuset och skriva kontrakt.
Hörs senare!

5 månader idag

Idag blir mitt lilla hjärta 5 månader, oj så fort tiden går. Inte längesen hon var mini och låg på mitt bröst hela tiden. Men visst är det skoj nu när hon utvecklas för varje dag som går nästan. Hon kan och gör massa nu känns det som:

  • äter gärna 3 måltider med fast föda om dagen
  • sover i sin egen säng på natten
  • har ordnat sig egna sovrutiner på både dagar och kvällar
  • älskar att se sig själv i spegeln
  • älskar när mamma och pappa gör "pruttljud" och räcker ut tungan åt henne
  • härmar gärna rörelser och ljud
  • Allt som kommer i hennes händer ska undersökas med munnen - inga undantag
  • tar gärna tag i ben och fötter (försöker få dem upp till munnen, men har inte riktigt fattat hur än)
  • att rulla över till magen från ryggen är lite svårt, har hänt enstaka gånger, men från rygg till sidan är kul!
  • hon har massa bebis-kompisar som hon gärna ser på, känner på och håller i handen (ingen slår Viggo dock)
  • att åka bil är fortfarande toppen och ett bra sömnmedel...
  • äter ca 150-180ml vid varje mjölk-måltid
  • att ligga på rygg och lyfta upp rumpan och halva kroppen, nästan som i brygga, verkar vara det ultimata
Säkert massa mer också, som jag bara inte kommer på just nu. Oj, oj, oj så fort tiden går. Scary.


DÅ (november 2010)





IDAG (april 2011)

Baby-trallallal la laaa

Jepp. Idag är det dags för babysång igen. Kanske inte betyder att bebisarna sjunger så mycket, men vi vuxna försöker oss på en ton eller två. Låter säkert helt förjävligt, men det är kul att se de små som uppskattar det, till max!

När jag är färdig där idag ska jag och Göran träffa säljaren och mäklaren på lägenheten och skriva kontrakt. Fan va jag längtar till juni nu! Fast jag vill samtidigt inte att tiden ska gå för fort. Bebistiden får man inte tillbaka... Lätt att längta till hon kan sitta, krypa, vända sig, sätta sig själv, stå själv, gå själv... Sen börjar hon dagis, skola och sen blir det bara värre, eller?... :P

Tråkigt att Göran inte kan följa med till Sverige i helgen. Han måste jobba. Eller rättare sagt, Björn Tore som brukade hoppa in ca var 5:e vecka för honom, FÅR inte det längre. Vilka jävla idiot-regler alltså. Blir galen på sånt!
Är sur nu...

Du hemska natt

Denna natten var inte kul! Inte det minsta. Jag vaknade kl 02 inatt och mådde piss. Gick upp, var uppe i närmare en timma och kände det precis som jag skulle spy hela tiden. Mådde så otroligt illa och frös och var yr. Inte det bästa jag varit med om.
När jag sedan gick och la mig igen så somnade jag inte om fören kl 04.30, alltså efter Görans klocka ringt och han åkt på jobb. Sen när jag håller på att dala in i drömmarnas land, vem vaknar inte då? Jo, självklart vaknar det lilla pyret som låg och sov så gott. Bara att skutta upp och hämta henne till sängen. Som tur va så fick jag sova till 08.30, om hon hade vaknat innan så hade jag fortsatt å sova även om hon skrikit tror jag. Så...

Dagen kan bara bli bättre nu... Men jag har ingen ork, inte det minsta...


Hade tänkt jag skulle se på Paranormal Activity här nu. :) Är den bra?
Göran har kört ner sina föräldrar för ett möte på banken med den snälla damen som ordnade lån till oss. Så jag är väldigt nyfiken på vad som sägs där!
Nu ligger Evelina och sover så jag ska slappa lite i soffan med den filmen.


Senare ska jag ner till Bryn, gå till Posten och Foto Knudsen. Framkalla ett kort till Evelinas mormor och köpa frimärke till ett kort som hon ska få! :)
Nu är jag seg igen.
Jag lättar en stund.


Hemmakväll

Nu är vi hemma från Görans föräldrar, middagen är avklarad och vi sitter som två säckar potatis här i soffan. Har precis tryckt i oss varsinn findus fiskgratäng. Älskar verkligen den! Har inte haft den hemma på en stund, men hittade den sist vi var i Strömstad, så vi köpte med oss 8 st hem. 4 har redan gått! ;)


Jag har precis skrivit ett tack-kort till min mamma. Så imorgon ska jag ner till Posten och köpa frimärken och skicka till henne. Ska lägga med ett kort på Evelina också - ni vet det som ska vara på dops-tårtan, fast annan text till mormor! :)

Mätta och glada så: Nu ska vi se på Big Brother



Seg söndag

Inatt blev det sent. Väldigt sent. Allt för sent när man har en liten bebis som inte vill sova lika länge som oss på morgonen. Men det var en väldigt trevlig kväll igår måste jag säga. Som jag sa så var vi hemma hos Görans föräldrar och åt lite mat plus var och hälsade på Görans mormor å gav henne lite presenter. (:





Evelina trivdes gott hos ett födelsedags"barn"! :) Kanske lite skeptisk...

Mormor Lilly blev ialla fall väldigt glad för radion som hon fick och blomman som vi köpte på plantagen på Skedsmo. Det fick bli en gerbera som hade samma färg som hennes tröja på bilden. Fin fint!


När vi kom upp till farfar och farmor väntade kyckling i pitabröd och sallad + dipp. Det var mumma det! Blev väl egentligen lite för mätt, men gott var det, då är det inte lätt att stoppa...




Ehm, mja... Några glas vin blev det också. Och samtidigt som vi vuxna "roade oss" så sov en liten sötnos i rummet bredvid. <3 Hon sov snällt till vi åkte 01.15 ca. Vaknade när jag la ner henne i stolen, var vaken till vi kom hem, men somnade helt utan problem när jag la henne i sin säng och gav henne mat. Mammas älskling!
Idag ska jag klippa Görans pappa, så det blir en tur dit idag igen. :)

Hoppas ni också hade en trevlig lördag!


Plantagen

Nu ska jag slänga mig i duschen och sen väcka Göran. Vi åker därefter till Plantagen på Skedsmo och köper med oss nåt i ögonfallande till födelsedags"barnen". :) Räknar med att vi inte hörs fören imorgon.

Håller tummarna för mamma och Göran ikväll! Hoppas de vinner, det hade verkligen suttit fint nu.

Trevlig lördag på er :)


Lördag morgon

Idag låg vi länge i sängen och gosade. Evelina vaknade kl 8.15 och jag kunde gott tänkt mig att gå upp vid den tiden också. Jag gav henne mat inne i våran säng och hon började bli trött igen, ca kl 9 somade hon om igen och vi sov till 10.30!!! Helt underbart. Jag hade säkert kunnat sova ännu längre, för jag var helt utslagen då jag vaknade vid den tiden. Skulle väl ha gått upp när vi vaknade första gången. ;) Nu ligger min prinsessa snällt i sitt babygym och ser sig runt, och jag har precis ätit en god frukost. Nu väntas Göran komma hem inom kort.
Det är väl snart tid för gröt för en liten här också räknar jag med.

Idag blir det då en tur till Görans mormor som jag skrev igår. Packade in de presenterna som Göran köpte igår, en radio till mormor och en riskokare till hans mamma som har födelsedag imorgon. :)
Så ikväll blir det middag hos Görans föräldrar och tårta hos Görans mormor! Mumma.

Fredagsmiddag

Hoppla ja, då var fredagen snart "avklarad". Klockan är 21 och det har precis blivit mörkt. Härligt att det är ljusare om kvällen. Tycker dock inte det är lika kul att det blir ljusare snabbare på morgonen, för då finns det en liten som inte vill sova så länge. Men skönt att dagen startar i tid ialla fall! :)
Imorgon ska vi hem till Görans mormor som fyller 95 år(!!!) idag. Och hon är hur pigg och go´ som helst - impad!
Vet inte om det blir en middag eller så hemma hos Görans föräldrar efter det eller så, men blir gos ialla fall.

Lillan sover sen 1 timme tillbaka ca. Och middagen är precis uppäten! Hehe. Så här ser dagens middag ut:





Fläskkotlett, ris, bea-sås och sallad


Skräcktema

Denna veckan har det varit skräck och humorvecka i Big Brotherhuset. Riktigt skoj var det sista avsnittet som vi precis såg. Tänker själv på hur jag skulle varit om jag hade varit instängd i ett stort hus med samma människor i över 100 dagar. Tänk vad man prioriterar att se på... :P

Var en sväng på Manglerud förut som jag skrev, satte in pengar på banken och fick lite luft i näsan. Härligt. Tyvärr blev det ingen sol idag som jag hoppats på. Underbart att sitta på balkongen där vi har eftermiddags/kvällssol. Vi får halva sommaren i denna lägenheten och kan njuta några middagar och frukostar där ute!

På tisdag är det möte med säljaren och mäklaren. Räknar med att vi ska skriva kontrakt och sånna saker.
Jag måste dessutom bli medlem i Obos, för att få äga en lägenhet som är "ägd av Obos". Nåväl. Det har ju sina fördelar också. Rabatter och förköp bla. :)

Nu ska jag leka lite på golvet med en nyvaken och glad liten tjej.









Något bättre

Idag känns det faktiskt något bättre i axeln. En gnutta bättre endast, men det är jag glad för ändå.
Effektiv medicin må jag säga! ;)
Min lilla solstråle har varit vaken sedan 07:30 ca och legat och pratat/skrikit, medans jag har halvsovit. Så jag tror hon är riktigt trött just nu. Hon har fått sin frukost, gröt och lite ersättning, så nu tänkte jag lägga ner henne i vagnen och gå en tur till Manglerud och banken. 

Igår låg jag vaken länge innan jag kunde somna. Dels för att Göran började snarka mer och mer ju längre tiden gick, men också för att jag tänker på alla utgifter. Får nästan panik! Hur ska det gå? Jag vet att det kommer gå bra när vi väl är där men innan så är det så mycket som ska göras och så mycket man måste tänka på. Mitt i allt detta ska vi till Tyskland och så är det Evelinas dop den 1/5, om en månad exakt, idag. Men det ska nog gå bra. Jag kommer ialla fall inte börja packa något innan hennes dop är färdigt, det är inte så värst tjusigt att ha massa lådor och kartonger som står överallt här när lägenheten fylls med massa människor!

Kanske det bara är jag som har massa tid att tänka nu när jag går hemma?...
Jag jag faktiskt tänker mer nu när jag har en liten att tänka på också?...
Kanske jag bara är nojjig?...
Men det ordnar sig...

Hoppas ni blir ordentligt lurad idag på 1:a april!! :)


RSS 2.0