Födelsedagsbarnet

Idag är det jag som är födelsedagsbarnet. Inte mindre än 26 år blir jag idag. Jag går med stormsteg mot 30 bast. Skrämmande... Idag är det ialla fall jag som ska bli ompysslad och få ligga på soffan med benen högt och få druvor serverade och svalkad med palmblad, right? Pyttsan! Det tror jag knappast händer. Men jag kan bidra till att det ialla fall kommer god mat på bordet och bra stämning runt det. Det räcker i massvis för mig.
 
 
Jag har idag varit och köpt en avskedspresent till en underbar tjej som jobbar sista dagen på torsdag. Det är med stor sorg som jag tar farväl med henne. Hon ska flytta nedåt i landet och börja jobba som assisterande chef i en butik. Önskar henne all lycka till vidare med nytt jobb och giftemål till sommaren. Min Georgeta!
 
Äntligen fick jag idag tag på en ny borste! Som jag letat efter den borsten, men på TGR fann vi varandra.
För att unna mig själv något extra slog jag på stort och köpte en ny parfym. En favorit i repris kan man väl säga. Gucci Flora, underbar frisk och fräsh doft från Esthetique. Fick även med mig en present för att jag inte kunde låta bli att berätta att parfymen var present till mig själv från mig själv, idag. Ibland lönar det sig att vara stor i käften. Hehe.
 
Igår fick jag en GPS av Göran. Jag har önskat mig det i flera år. Har fått pengar av mamma för att jag skulle köpa en själv, men de pengarna har bara gått till något annat, som jag säkerligen behövde mer där och då.
Den är ialla fall från Garmin och kostade nästan 3000kr! (Kanske han köpte den i hopp om att få låna den någon dag? Tihi.) Tack min älskade.
 
Nu ska jag återgå till soffan. Jag kan ju inte låta mina vindruvor bli torra. Och heller inte låta den halvnakna mannen stå där och vänta och se dum ut med det stora palmbladet i sin hand...
Ciao!
 
 
 
 
 

Snöfall

Igår föll snön ostoppbart från morgon till kväll. Vi fick minst 1½ dm och nu är rabatten åter igen fylld på balkongen. Trist då jag tycker att det räcker med snö nu. Eller vad tycker ni? Är det för tidigt än kanske?
Kanske det är bra att det ligger snö till Sportlovsveckan är över.
Oavsett vad vi tycker så går det inte att göra något åt det. Bara att gilla läget.
Så länge jag har garage inomhus och har en helt ren bil varje morgon så är jag nöjd!
 
Kom det lika mycket snö hos dig som hos mig?
 
 

Trädgår´n Göteborg

Vissa dagar är saknaden av hemmaplan extra stor. Det är då jag tänker: Men om jag hade bott hemma, hade allt då varit som förr? Nej, det hade inte det. Mycket har förändrats. Lina bor i London. Jag har snart 2 barn. På tisdag fyller jag 26(!).
Gud, som tiden går och jag hänger inte riktigt med i svängarna vissa gånger...
Jag är ialla fall glad att ha de bästa vännerna man kan få.
Det enda jag frågar mig just nu är; vems brills är det jag har på mig på bilden?
(Kort taget på Trädgår´n i Göteborg, kanske 2007 eller nåt sånt.)
 
 
Idag har jag haft mammaträff här, eller som det på norska heter; barselgrupp treff. Barsel=efter födsel.
Det var verkligen trevligt att träffa alla tjejer igen, stora och små. Det var ett hejdundrande liv här hemma från ankomst till avfärd. Jag kan säga att det var en trött Evelina som kramade sina vänner hejdå i dörren...
Jag fick en timmes städning när de åkt. Evelinas rum var ungefär som upp-och-nedpå-vända-huset på Liseberg när alla åkt och lugnet föll.
 
Jag börjar känna mig mer otymplig och osmidig. Svårigheter för att böja mig ner och större behov för pauser i det jag gör. Jag känner mycket tydligt hur de (normala) förvärkarna/sammandragningarna i livmodern (som nu blivit tydligare) säger åt mig att sätta mig ner en stund eller ialla fall sänka tempot. Kroppen ger tydliga signaler och så länge jag lyder och vi sammarbetar går det mesta utmärkt. Det tar kanske bara lite längre tid än vanligt.
 
Behöver jag förresten säga att Evelina sover både gott och tungt? Förhoppningsvis hela natten. <3
 
 

v. 28

Barnet

Nu har barnet stora chanser att överleva om det skulle komma. Barnet har ökat i vikt cirka tio gånger de senaste elva veckorna.

Barnet kan fortfarande vända sig ett tag till. De flesta barn brukar sedan lägga sig tillrätta med huvudet nedåt i födelsekanalen fast en del lägger sig istället på sidan eller med stjärten nedåt. Då kan man försöka vända barnet när det är ca 1 månad kvar till förlossningen. Hjärnan börjar forma de olika vecken. Hittills har den varit ganska slät.

Vikt 1 200 gram.

Mamma

Nu börjar tredje trimestern, den sista tredjedelen av graviditeten. Brösten kan börja läcka mjölk. Du kan ha ökat åtta till elva kilo eller mer. En del kvinnor kan känna sig  stora och tunga och ha svårt att röra sig obehindrat. Känsloyttringar och reaktioner kan åter bli starka som i första trimestern.

 


Påpälsade

Påpälsad, är det ett väldigt Göteborskt ord? Det känns så när jag liksom smakar på ordet...
Det är ialla fall det rätta ordet att använda på Göran förra helgen när vi var uppe en sväng i Homlenkollen. Vi såg lite på alla barn och vuxna som åkte skidor och Evelina stod med stora ögon och såg på. Väldigt häftigt tyckte hon! Vi lekte lite på en lekplats som ligger i närheten där uppe.
Frös gjorde vi inte. Ingen av oss, så som vi hade pälsat på oss. Hade dock inte solen varit framme kanske vi hade varit lite rödare än vi var när vi kom hem och in. Vi såg ut som Rudolf-tripp-trapp-trull! Haha.
 
Frös gjorde inte heller Göran som ni säkert kan se. Haha. <3
 
 
 

Minifom

Jag sitter just nu med en mage som är några sekunder åt vänster och rätt som det är tvärvänder den och pressas mot höger. Hela tiden har jag massa kraftiga, hårda, intensiva och många sparkar. Jag älskar det! Att jag känner liv och rörelse håller mig lugn. Kanske det var därför blodtrycket var nere på 130/60 idag. Lägst på väldigt länge. Skönt! Min läkare blev överlycklig pga det, likaså jag såklart.
 
Igår var jag mindre glad. Jag fick gå en timme tidigare från jobbet pga KRAFTIGA smärtor i magen. Såpass kraftiga att jag låg i sängen när Göran och Evelina kom hem, resten av kvällen spenderades på soffan med en varm vetekudde över magen. Göran fick även bidra med lite massage på ryggen. Usch så ont det gjorde.
Nämnde detta för min läkare idag som skrev ut Minifom till mig - för tarmbesvär. Förmodligen är det lilleman som ligger och trycker mot tarmarna så det blir totalt stopp, i både luftväg och avföringsväg. Jag trodde jag skulle spricka här igår, trots 2 samariner och 2 paracet. Hoppas jag slipper uppleva det igen. Jag var helt slut i kroppen och kunde ändå inte somna förän efter kl 12. Låg och vände och vred mig länge länge.
 
Så snälla älskade, vem du nu är, i min mage. Låt bli mina tarmar är du snäll! 
Tack på förhand.
Mvh, din nuvarande hyresvärd och din blivande mor <3
 

Händelsernas vecka

Som jag älskar att pynt med blommor i lägenheten. Levande blommor såklart. Det fräshar verkligen upp det hela och direkt känns det väldigt vårigt/somrigt.Därför kunde jag inte låta bli att köpa med mig denna sötnosen till blomma efter läkarbesöket idag. Den kostade dessutom bara 15kr!
Jag är väl inte den enda som ser fram emot lite varmare väder antar jag? Inte driekt sommar, bara snön kan försvinna så jag slipper gå runt som en stelbent älg såfort jag sätter fötterna utanför dörren. Kanske vi måste vänta 3-4 veckor innan något sånt händer, eller vad tror ni?
 
 
 
 
Idag har jag varit hos läkaren. Gick upp till att jobba 75% istället för 70%. Ett litet myrsteg närmare fullt. Känns bra.5% är nästan inget. Tror det är 2½ timmar mer jobb per vecka. Det betyder alltså 30 minuter varje dag. Det ska nog gå smärtfritt tror jag.
Jag och Göran har även hunnit med ett bankbesök idag. Nu har vi lämnat in de sista uppgifterna för att förhoppningsvis få avdragsfrihet i 5 år. Vi håller tummar och tår för det ialla fall!
 
Detta måste väl ses som händelsernas vecka. Ialla fall så händer det mer än vanligt, för mig och lillan.
Imorgon ska jag ut med jobbet och äta. Vi är inte så många, men "veteranerna" liksom. Ser väldigt fram emot det och hoppas därför inte att Göran blir upptagen på kvällen.
På lördag är det barnkalas för Evelinas del. Hon ska hem till Björn Andre som fyller 4 år.
Och på söndag kommer barselgruppen hit. Längesen vi träffades nu och jag ser verkligen fram emot det. Jag har inte riktigt klurat ut vad vi ska tugga på bara. Kanske jag har en idé, vi får suga på den karamellen lite.
Känner redan nu hur trött jag kommer vara på söndags kväll.
 

Dikt

Vem är du mitt barn?
Ja, vem kan du vara?
Jag vet att du inte på frågan kan svara.
En liten pojke med ögon så fina
liknar de din pappas eller kanske mina?
Vi kan bara vänta och vänta och vänta
på att du en dag på klockan ska klämta
och säga att "nu vill jag komma ut!"
ja, tänk att du väljer att födas tillslut.
Och sedan du livets ljus får se
och så mycket glädje till världen du ge.
vill krama dig, pussa, lukta och känna,
känna tårarna under mina ögonlock bränna
vi kommer för alltid att älska dig
det heliga löftet, det får du av mig.
 
 
 
 
 
 

Kostcirkeln

Ikväll blev det en enkel sallad till middag. Med ägg och tonfisk (och det andra tillhörande en sallad såklart). Som vanligt gjorde jag lite extra så jag kan ta med mig imorgon till jobbet. Egentligen tycker jag inte särskilt mycket om att äta sallad två dagar i rad, tycker den blir väldigt blöt, om ni förstår mig? Dock tog jag bort de felsta av tomaterna som är den största anledningen till "blöt sallad".
 
De sista två veckorna har jag känt mig jätteduktig i köket. Jag har verkligen varierat kosten här hemma och tagit med hela kostcirkeln på tallriken vid varje måltid. Kanske detta bidragit till mindre klagomål om magont från Evelina?
Jag kanske borde börja skriva någon typ av matlista för hela veckan? För att slippa tänka ut varje dag vad vi ska ha för mat till dagen efter. Det är mindre kul att sitta och tänka på vad vi ska ha för mat dagen efter när man är proppmätt. Dessutom blir det mer genomtänkt, på så sätt nyttigare & billigare.
 
 
 
 
 
Trevlig söndag på er!
Kramar

Fruktsallad

Idag går jag in i v 27. Tiden bara springer iväg. Det är med både längtan och lite nervositet som vi snart går in på upploppet. Man vet aldrig hur det kommer bli. Ett helt oskrivet blad som allt efter som ska fyllas.
 
Jag har precis gått igenom lådor/påsar/kartonger av Evelinas gamla kläder som hon hade när hon var bebis. Tror det var närmare 6 kartonger som skulle gås igenom. Det var en väldigt mysig stund vi hade när även Evelina hjälpte till. Jag frågade henne: Tycker du att lillebror kan ha den? Och hon svarade: Åå mamma, lillebor ha den! Så himla sött. Jag tror det är väldigt viktigt att involvera henne så hon känner sig delaktig och inte blir åtsidosatt. Tänk att hon ska bli storasyster snart. Min lilla flicka! <3
 
Vi ska snart ut och tvätta bilar nu strax. Lillan ska bara vakna efter middagsluren, ni vet den som är sååå tråkig men sååå nyttig och välbehövlig. Det är alltid strejk innan hon somnat och samma strejk när hon sen ska upp igen. Haha. De är så konstiga de små liven.
 
Detta blev min energipåfyllning idag. Så gott med den syrliga keson och den söta bananen och vindruvorna. Mums! Jag gjorde även en fruksallad till Evelina som hon ska få när vi åker ut.
Vad ska ni hitta på idag?
 

v. 27

Barnet

Nu är det lättare att mäta barnets fulla längd inklusive benen. Barnet är cirka 30 centimeter i sin fulla längd. Barnets ögon öppnas efter att ha varit stängda en tid. Det övar att öppna och stänga ögonen. Hörseln utvecklas allt mer och barnet kan hoppa till vid kraftiga ljud eller snabba rörelser från dig. Nu är överlevnadschansen stor om barnet skulle komma ut för tidigt.

Vikt 1 kg.

Mamma

Nu kanske du känner en liten fot som trycker mot magen. Ibland tar barnet spjärn och prövar sina krafter. Du kan känna hur barnet "svarar" när du försiktigt trycker tillbaka. Du kan också börja känna dig tung och få bristningar, så kallade strior på mage och lår. Hittills har det ändå varit ganska bekvämt med en rund liten mage och en bebis som inte buffar till allt för hårt mot revben och insidan av magen.

 


Dino - Vognpose

Vi var som sagt inne på Europris tidigare. En sak jag sett på länge nu var denna åkpåsen till vagnen. Inte till Evelina alltså, utan till hennes lillebror. Dino vognpose heter den. Den är helt täckt med fleece inuti. Det fanns beige eller svart att välja mellan. Jag valde den svarta då den passar bäst till vagnen. 299kr kostade den. Fantastiskt pris! Det kommer ligga fårskinn i botten och förmodligen en filt över så jag tror denna blir helt kanon. Jag kunde helt enkelt inte låta bli när priset var så bra.
 
När jag sedan frågade Evelina vem som skulle sova i den svarade hon: Lillebor sove där! <3
Sötfisa!
 
 
 
 

Lunchtid

Jag och Evelina har varit ute en liten sväng och kastat tidningar och annan papp som höll på att rinna över. Tänk så lätt det är att bara dra med sig en påse när man ändå ska ner och ut. Vi korsade vägen och gick in i butiken rakt över gatan - Europris. Jag är i behov av en ny borste. "Knopparna" eller "tänderna" på den borsten jag har nu flyger av en efter en varje gång jag borstar håret och minst hälften är därför nu borta.
De hade ingen borste... Ingen som jag kan använda till mitt hår ialla fall.
Dock fick jag med mig det andra vi skulle ha. Ett par allvädersstövlar till Evelina. De hon har nu är små. Det går inte att ha en tjockare socka i. Så då köpte jag hellre ett par nya! Ett par svarta. Jättefina.
 
Humöret var på väg ner kände jag. För att få fylla på lite av energiförrådet stoppar jag i mig detta till lunch.
 

Ute

Här är det vrålkallt! Närmare bestämt -17 grader! Brrrr säger jag bara.
Jag och Evelina var ute i helgen och det var minsann lika kallt då, om inte kallare för då blåste det lite mer än dessa dagarna som varit.
Det är glashalt på vägarna och det går att läsa om krock efter krock som händer på vägarna. Usch, det är ganska obehagligt tycker jag. Speciellt när jag själv och Göran befinner oss på vägarna bland alla oansvariga dårar...
 
Lekhumöret var inte sämre för att det var kallt.
 
 

Soffa

Vi var tvungna att ändra oss angående den andra soffan, den var tyvärr tyvärr alldeles för lång åt ena hållet så den passade inte in i vårat vardagsrum (tänk vilken tur att vi mätte och inte tog för givet att den passade in!).
Idag var vi iväg och såg efter en ny soffa och det slutade med dessa tre delarna, en 3+2+1. Riktigt skön att sitta i och mycket billigare än andra 3+2+1 i samma material och färg. Det fanns en exakt likadan i vitt, men den tanken fick vi såklart (tyvärr) lägga ned.
Så här ser de ut ialla fall. Så istället för 5995kr blir det 9995. Lite surt men ack vilken fin soffplats vi kommer få nu!
 
 

v. 26

Barnet

Barnet kan höra ljud och ljudnivån inne i magen som kan nå upp till mer än 80 decibel. Det är ungefär lika livligt som en stökig stadsmiljö.

Barnet lyssnar på ljuden i mammans kropp, magen som kurrar, nysningar och annat som händer. Det lyssnar även på mammans och omgivningens röster.

Vikt 900 gram.

Mamma

Hela kroppen påverkas av graviditeten. Därför är det viktigt för kroppen att vara i god kondition. Motion ökar konditionen och välbefinnandet. Om du är van vid att jogga, simma eller gymnastisera kan du fortsätta med det i samma utsträckning som förut men undvik gärna hård träning och tyngre sporter. Om du inte motionerar regelbundet kan du ta dagliga promenader eller cykelturer. Eller kanske simma någon gång i veckan. Du känner oftast själv vilket tempo som är bra för dig. Det finns även olika gymnastikgrupper för gravida. Hör med din barnmorska!

 
 

Post paket

Efter frukost pälsade jag på mig och Evelina och gick ut för att leka och hämta ett paket på posten. Jag trodde det var en bok som skulle komma, men det var en hel presentpacke med en "Mina första år" bok, en skötväska, en bebisbok som man kan hänga på tex vagnen och en "bebis guide bok". Blev väldigt glad då jag nästan hade glömt bort att jag beställt det.
Vi var på en dagis lekplats och lekte lite. Där slipper jag tänka på att hon kan galopera iväg om hon får för sig det, för grinden stänger jag såklart om oss!
 
Nu har denna lilla damen inte klagat på magont på några dagar och ingen är gladare över det än jag. Det värsta som finns är att veta att ditt allt inte har det bra på ett eller annat vis. Vi fortsätter med Lactulose ett tag till här vi. För säkerhets skull. Det var även läkarens rekomendation. Och istället trappa ner lite och se om det går bra utan.
 
För tillfället sover bägge mina kärlekar. När de vaknar sen ska vi ner till Evelinas farmor och farfar och äta mat.
Vad hittar ni på denna lördag?
 
 
 

Till syster och bror

Igår när jag var runt och letade efter presenter så kunde jag inte låta bli att köpa med mig två st klädplagg till mina barn. En kjol till Evelina och ett par manchesterbyxor till hennes blivande lillebror. De kostade nämligen bara 10kr/st. Så jag tyckte det var läge att slå till. Kjolen har kostat 129kr och såldes nu för 10kr. Byxorna har kostat 79kr och såldes nu för 10kr.
Det ligger en outlet butik borta på Furuset center där vi bor. De får in kläder från Cubus, som alltså är fjolårets modeller och "mode", men who cares? Att köpa dyrt till barn är enligt mig bara bortkastat. Huvudsaken är väl ändå att det är fint och bekvämt?
Kanske kjolen blir en bra jul-outfit iår. Haha. Att vara ute i god tid har alltid varit min grej.
Byxorna till lillebror är nog lite tights/byxor, men väldigt mjuka och söta, så jag kunde bara inte låta bli.
Jag måste snart ta en dag och gå igenom vad lillebror egentligen kan ärva av sin storasyster och vad vi evetuellt måste köpa in till mini-herrn. <3
 
 

Fläng-dag

Idag har jag flängt runt som ett skott hela dagen. Inte för att jag har stressat, för jag hade bokat in allt så jag hade god tid mellan.
Dagen började med ett besök på BVC med Evelina, 2-års kontroll. Hon fick massa beröm för att hon pratar mycket. Dessutom är hon en väldigt lång tjej, närmare bestämt 96,5cm, och väger 17,4kg - som är rent guld! När jag lämnat Evelina på dagis åkte jag till min läkare för att sätta influensavaccin i min arm. Det gör mer ont, efter sticket, än själva sticket. Jag var tvungen att stanna kvar i 15 minuter för att jag inte skulle få några biverkningar (vilket jag inte fick). Sen susade jag iväg till jobbet för att ha ett möte med min chef. Jag fick ordnat upp i 5 saker som var väldigt viktigt för mig!
Jag fick handlat lite. Åkte sedan iväg för att själv gå till min barnmorska där blodtryck skulle mätas och hjärtljud skulle lyssnas på. Dessa underbara, nästan kluckande, ljuden. Kan aldrig höra för mycket på dem. 142 slag. <3
 
Som pricken över i, fick jag även köpt presenter till lille Björn-Andre som ska ha kalas den 26 januari, dit Evelina är bjuden. Till honom blev det en grå cardigan/tröja, en Star Wars mössa, ett kit med 20 st leksaksbilar och väldigt roliga tuggummin i olika färger.
Som den "bullmamman" jag är tycker jag om att vara ute i god tid med sånt...
Hoppas han blir glad ialla fall!
 
Det har varit en riktig fläng-dag, men det är tur att man är effektiv på sin lediga dag? (Vadå ledig dag förresten?)
 
Skönt att dagen dessutom startade såhär. En lugn och glad Evelina. Det blir en lugn och glad mamma. <3
 
Hon sover så otroligt gott i sin säng. Jag är helt överväldigad. Trodde aldrig vi skulle få sovmorgon till kl 10 igår. Eller att jag skulle få gå in och väcka henne varje dag.
Utan nallen till vänster i bild kan hon däremot inte sova. En julklapp av Lill-Gert som hon var livrädd för den första halvtimmen. Tokfisan - min tokfisa!
 

Nedräkning

Min första dag på jobbet, detta året, idag. Det känns ganska konstigt att jag bara har 3 månader kvar att jobba. Sen börjar min mammaledighet. Man skulle väl kunna säga att nedräkningen har börjat på allvar nu?!
Det känns lite läskigt. Men vi alla längtar såklart jättemycket.
 
 
 
 
Nu ska jag jobba vidare den sista dryga timmen.
Ha en fin första-dag-på-veckan folkens!
 
Kramar från kassan på Spar.

v. 25

Barnet

Barnet kan känna igen din röst och reagerar mer på mammans röst än andra ljud. Ett korttidsminne har utvecklats. Barnet ligger och växer och mognar. Många rör sig mycket medan andra är mer stillsamma. Redan från vecka 23 har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer.

Vikt 800 gram.

Mamma

Olika kvinnor har olika magar. På en del börjar det synas först nu medan andra fick mage för länge sen. En del är nästan helt runda medan andra har mer putmage. Barnet kan trycka mot din blåsa vilket kan göra att du behöver gå på toaletten oftare än vanligt. Många gravida börjar även få kramp i benen. Undvik att knipa med tårna eftersom det kan öka cirkulationen och fungera som en utlösande faktor för kramp i benen.

 
 

Rens-dag

När jag väl kommit igång med något kan jag lika gärna fortsätta. Jag började dagen med att rensa mitt nattduksbord. Där står en tillhörande korg och dessutom ett litet skåp, eller en hylla som man kan lägga saker i/på. Givetvis är man inte lika noga med att städa på sånna ställen eftersom det inte syns?! Det prioriteras inte helt enkelt...
Jag fick samtidigt tid att gå med en våtservett på alla lister och dörrar inne i sovrummet.
 
När jag var färdig med sovrummet gick jag vidare till köket och skafferiet. Herregud så mycket man köper och sen inte använder, för att det där och då verkar "bra att ha". Jag kommer kasta en hel Ikea påse med mat som gått ut på datum. Mycket ska kastas men en del ska vi ta med oss till parken och mata fåglarna med. Vi ska nämligen till Frognerparken när Evelina sovit färdigt.
Hon har busat massa med pappa här på morgonen så jag tror hon somnar och sover gott en stund nu.
 
Denna byrån fick sig också en invändig rensning. Jag kan inte beskriva känslan hur skönt det är att kasta saker som jag vet aldrig kommer användas.
 
 
Nästa projekt blir min garderob tror jag. Det är mycket där inne som inte använts på flera år och som bara tar plats. Varför spara på det då? Skor och kläder ska gås igenom. Det blir nog inte förän nästa helg dock.
Hoppas jag har kvar samma inställning då som nu!
 
Vad ska ni göra idag?
 
 
 

Pappa och dotter

Pappa kan konsten att busa med lillan. Det finns ingen tvekan om den saken. Hon blir livrädd när han gömmer sig inne på toaletten eller bakom en dörr, kommer springandes till mig med gråten i halsen för att hon inte hittar pappa, men hon kan ändå inte få nog, utan går tillbaka för att fortsätta. Haha. Det är så otroligt roligt att se dem tillsammans. Pappa och dotter. De finaste som finns.
 
 
<3
 
 

And the winner is...

... Tadaa!
 
Jag och Evelina har nu på för middagen varit runt och provsuttit en del soffor. Men den som var mest attraktiv i både pris och bekvämlighet var utan tvekan den här godbiten. Större än den vi har, det är ingen schäslongsoffa och på så sätt får man sitta bekvämt i hela soffan. Där vi har schäslong-delen nu, sitter vi aldrig. Utan ryggstöd tycker jag personligen att det är obekvämt. Så denna här vann! Den ska bli våran för endast 5999kr.
Jag pratade med en kille på A-möbler, som det heter, och det var inga problem att den stod på deras lager tills jag kunde hämta den, vilket jag kan i slutet av denna månaden. Vi ska mäta lite här hemma dessutom behöver vi vända på matsalsbordet eftersom den långa delen på soffan kommer vara där våran korta del är nu. Det är viktigt att den passar där den ska stå såklart.

Som en prinsessa

Så här blev Evelinas säng när den kom på plats och var färdigbäddad. Jag kan säga att Evelina blev enormt överraskad när hon kom hem igår. Det var väldigt kul att se de stora ögonen och munnen som åkte ner till knäna när hon kom innanför dörren. Det var dock lite läskigt att ligga i den när mamma gick ut ur rummet. Men eftersom hon kom in med (väldigt) jämna mellanrum, för att se till att allt stod bra till, så gick det fint att till slut somna. Speciellt med dörren på glänt tills djupa andetag hördes där innifrån! Mitt lilla hjärta, hon har verkligen sovit, som den lilla prinsessan hon är, inatt. Kl 06.10 kom hon intrippandes till mig. Jag satte på tv:n för henne och sov vidare till närmare kl 9. 
 
Jag håller precis på med första dagsovningen i den nya sängen och tycker mig nog höra små ljud innifrån rummet, men tror hon somnar snart med tanke på den tidiga morgonen!
Det har verkligen gått bättre än väntat då jag var förberedd på att vi skulle få lägga henne i bebissängen som hon är van vid. Men hon överraskar oss verkligen, dag efter dag.
 

På sängjakt

Idag ska vi ut och köpa säng till Evelina, samtidigt som vi ska provsitta två st soffor till oss. Jag räknar med att det kan ta ett par dagar att "skola" in Evelina med att sova i stor säng så är det lika bra att göra det i helgen, innan jag börjar jobba på måndag. Den andra sängen ska ärvas av Evelinas lillebror och jag har läst att man inte borde vänta för länge innan det kommer en ny familjemedlem med just flytta storasyskon till större säng/nytt rum. Det blir liksom för många ändringar på en gång. Och det kan jag förstå. Jag tänkte att vi ställer in spjälsängen i det andra rummet tills hon vant sig, för då är det bara att lägga ner henne i den om det inte skulle gå direkt! Därför är det perfekt med ett till rum. Det ska bli spännande att se hennes reaktion när hon kommer hem och det står en helt ny säng på "hennes sängs plats"! Min stora lilla tjej <3
 
Jag tycker det är bra med vit (hennes spjälsäng är träfärgad) eftersom den förmodligen kommer ärvas. Dessa två väljer vi mellan:

Sängen överst kostar 995kr (exkl. madrass och det som tillkommer) och den under kostar 1095kr (också exkl tillbehör.)
Egentligen så tycker jag nog bäst om den översta för där är det bara en öppning i mitten på sängen. På så sätt kan hon inte ramla ur den på natten på samma sätt som i den understa. Självklart blir vi tvungna att sätta något typ av stopp om vi väljer den under!
Men vad tycker ni?
 
 
Nu inväntar jag bara Göran sen ska vi bege oss ut på säng och soff-jakt!

Soffa

Vi har sålt våran hörnsoffa som vi har hemma nu. Min mamma ska köpa den. Haha, det blev bestämt under julen då hon behöver en ny på landet. Ja, hur kan man nu sälja sin soffa utan att veta vilken man ska köpa, eller när man ska köpa den? Men eftersom det är januarirea ute i butikerna nu så tänkte vi att det säkert ordnar sig. Vi har inte satt något datum som vi kan ge ifrån oss soffan heller. Men vi hoppas på i slutet av denna månaden, alltså nästa gång vi åker ner till Sverige.
 
Vi står och väger mellan dessa två typer. Att det blir skinn/läder är en självklarhet med två barn som kommer sitta och kladda med både glass, ketchup och annan mat i soffan. Då måste det gå lätt och fort att torka bort spillet. Bägge dessa två typer kostar 6000kr och säljs precis i närheten av där vi bor.
Vi tänkte åka och se på dem imorgon eftersom Göran blev lite sen hem idag.
För min del lutar det åt hörnsoffan eftersom vi är vana vid det. Självklart måste vi provsitta och mäta lite när vi är där. Men känslan jag har nu är hörnsoffan. Vi får se!
 
 
 
 
 
 
Vad tycker ni?
 
Kramar från ett väldigt dimmigt Oslo
 
 

Nytt men gammalt

Nu har alla tomtar och troll försvunnit från bänkar och hyllor. Granen har varit borta en stund redan. Det enda som är kvar är julgardiner i köket och vårat sovrum & pepparkakshuset, men det räknas inte! Så jag har tagit mig lite tid till att sätta fram det "gamla" igen. Tycker alltid det känns så fint och uppfräshat att få fram det normala. Jag sätter aldrig saker på samma plats eller på samma sätt, så på samma gång som det är gammalt blir det också nytt.
 
Evelina tyckte det var jättekul när morfar plockade fram mammas gamla snowracer! Det var verkligen en hit och vi lekte länge med den på utsidan i de backar och den snön som fanns. Egentligen räckte det nog med att bli dragen på kälken. 
Våran stora lilla tjej som alldeles snart ska bli storasyster. Otroligt spännande! <3
 

Läkarbesök

Vi började dagen med ett läkarbesök. Både jag och Evelina. Snälla farmor var med och passade Evelina medan jag var inne och gjorde gravid-kontrollen. Lilltjejen måste fortsätta med Lactulose och vi ska hålla mjölkprodukterna borta. Det har fungerat bra hittills. Läkaren sa att det är extremt vanligt med trög mage i åldrarna 1,5-4 år, så det var inget att bekymra sig över så länge hon inte blir sjuk. Skönt att höra. Idag kom det inte en enda liten tår. Duktiga älsklingen!
Lillkillen i magen hade det också bra. Det var bara mamman som hade lite för högt blodtryck, som vanligt. Inte bra, så det ska hållas under uppsikt.
Ska tillbaka på tisdag för att ta influensavaccin.
 
Snölek hos moffa i helgen <3

Förändringens år

Jag har valt att kalla 2013 Förändringens år. Anledningen är väl ganska enkel? Om bara 4 månader kommer våran nya familjemedlem. Evelina ska bli storasyster och vi 3 ska bli 4.
Det kommer även ske andra förändringar som är alldeles för privat att gå in på här. Jag har ingen aning om vem som läser bloggen och viss information vill jag hålla för mig själv än så länge.
Samtal väntas och information ska samlas.

Mitt eget "nyårslöfte" eller "motto" är att jag inte tänker folk behandla mig dåligt och bara komma undan med det - ostraffat. 

 
 
Förändringens år - Mitt år

Vardagen

Nu är vi tillbaka i vardagen igen. Evelina gick till dagis idag, vilket hon har pratat om sedan helgen. Hon har nog haft det lite tråkigt eftersom det är lite mer begränsat här hemma än det är på just dagis.
Man får inte göra si och absolut inte så.
 
Imorgon är det Evelina som ska med mig till läkaren igen eftersom hon fortfarande klagar på sin lilla mage och att det är "ont i magen". Igår tappade jag räkningen efter den 10:e gången hon sa det. Min lilla gumma!
 
Här är vi och leker i Frognerparken en dag hela familjen. Det var väldigt kul att komma till en helt ny och stor lekplats tyckte Evelina. Tänk så lite som kan göra så stor glädje!
 
<3

Gott slut och gott nytt!

Goddagens allihopa!
Hur mår ni idag? Själv mår jag toppen. Inte bakis eller trött. Vi gick och la oss alldeles lagom för att vara pigga och alerta idag. Evelina som var uppe till 20:30 igår sov till 08:40 idag, så det kunde inte bli bättre.
Vi har precis varit ute och lekt i lite över en timme med lillan som nu ligger och sover gott.
 
Igår hade vi Görans föräldrar här på besök. Vi åt ribbe och chokladpudding till efterrätt. Enkelt men gott. På tolvslaget gick vi ut på balkongen och såg hela Oslos fyrverkerier! Lönlöst att ha egna ialla fall... Det var supervackert.
Vad gjorde ni igår?
 
En Evelina som tycker det är superkul att hoppa i vattenpölarna... Mamman som tar kort tycker det är mindre kul.
Kramar <3

RSS 2.0