Allt på en gång

 
Haha, jag har väl i princip bara lagt upp bilder på lille Emil där han sover? Men det är ju i stort sett det han gör, hela tiden. Nästan.
Igår var vi på Balderkliniken med Emil. Har hört att små bebisar kan ha låsningar i nacken utan att man vet om det och tror att skrik beror på kolik. Jag tog chansen och beställde tid hos Marc De Decker. Blev rekomenderad att gå till honom, helt enkelt för att han är den bästa, fick jag till svar. Mina förväntningar var väl inte skyhöga när vi kom dit. En äldre man som skulle knäcka i min sons kropp hm... När han var färdig kom jag ut med en helt annan Emil. Han var mjukare i kroppen och lugnare i sinnet! Han sov från 14.30-21.15 med endast två uppvaknanden där han fick mat. Sen somnade han om. Tänkte igår kväll då han vaknade att NU kommer det. Men han satt och stirrade runt omkring sig, utan napp och utan att jag var tvungen att gå runt och bära på honom. Han var vaken 1½ timme. Då skulle vi sova. Efter mat kl 22.30 så sov han till 02:30! 4 timmar i sträck. Jag trodde inte mina ögon när jag vaknade och såg på klockan. Han somnade dessutom om direkt efter amningen igen.
Så idag är det en enormt mycket gladare mamma och framförallt en utvilad sådan. Underbart!
Jag rekomenderar starkt att prova Balderkliniken. Det kostar 80kr/gång och vi kommer bara behöva gå dit en gång till (förhoppningsvis). Utan misstanke om något "fel" hos bebis så kan det löna sig!
 
 
Mja, jag sitter här i soffan - hemma! Jag skulle egentligen varit hos min pappa nu, i Lysekil. Evelina skulle springa ute i sandaler och jag skulle sitta och se på henne när hon lekte.
Så blev inte fallet... Ni kommer ihåg att jag hade problem med bilen?
Jag skulle ju ner till pappa och ordna det i helgen.
 
När jag skulle åka igår kommer Göran körandes ut ur garaget med ett punkterat däck på min bil som vi fick åka och byta med en gång. Där blåste det till i kassan på ca en tusing. När jag sedan begav mig iväg så hamnar jag i världens rushtrafik + en olycka. Jag blev ståendes i 30 minuter, och med en bil som inte får någon ström mer än det som redan finns i batteriet så är det ingen höjdare direkt. Jag fick vända för varenda lampa började lysa på intrumentbordet. (Äckligt att köra med två barn i bilen då.) När vi lite senare skulle starta bilen så gick den inte igång alls. Så det var nog tur att jag stannade hemma. Jag hade förmodligen inte kommit mycket längre än Moss. Det går heller inte att bogsera bilen i mer än 4 mil eftersom det är en Automat, så jag gjorde nog rätt.
 
Som tur var har jag världens snällaste föräldrar! Pappa satt i över 2 timmar i telefonen igår. Han ordnade att Lasse kommer hit med släp (man måste ha behörighet att köra så tungt släp nämligen - över 750kg), så vi får helt enkelt dra med bilen till Sverige för att lämna in den hos en kille som ska byta hela generatorn. Pappa fick dessutom ordnat en generator som inte är helt ny och därmed mycket billigare. Tack pappa.
Mamma ställer upp så att jag klarar detta kalaset ekonomiskt. Tack mamma.
Jag är er evigt tacksamma mina älskade föräldrar!
 
Som ni kommer ihåg gick även diskmaskinen sönder här i veckan. Hallelulja!
Vad har jag gjort som irriterar någon så mycket att varenda pryl går sönder? Allt på samma gång dessutom.
 

Born 2013

 
Jag försökte få en vaken bild med ögonen öppna, men det var lättare sagt än gjort.
Det ville vi inte vara med på. Det får bli en annan gång, haha.
Idag får vi finbesök av min underbara vän Lene. Det blir första gången hon får träffa våran lille Emil. Hennes brorson heter också Emil faktiskt.
 
Nu ligger det en liten kille i vippestolen och gör allt för att fånga min uppmärksamhet (läs;gråter). Så jag får ställa upp som mejeri helt enkelt.
Imorgon åker vi förresten till Sverige. Pappa ska hjälpa mig med bilen. Äntligen kan jag få börja använda den igen. Känner mig ganska låst som är van vid bil annars.
 
Tjolahopp på er alla!
 
 

Beröm

 
Nu har vi kommit hem efter att ha varit på BVC, eller Helsestasjonen som det heter här i Norge. Jag fick massa beröm för amningen och lille Emil hade gått upp 570gram på 13 dagar. Det är vanligt att de går upp ca 200gram i veckan, det betyder, som ni säkert förstår, att han gått upp ca 180gram över "det normala". Helt otroligt! Känns verkligen jättebra att det fungerar även på "papret" och inte bara här hemma liksom. Det är alltid skönt att få något såpass viktigt bekräftat!
Beträffande nätterna så tyckte hon att jag skulle ge lite tillägg för att han kan då sova lite längre. Så det tänkte jag vi skulle prova ikväll.
 
Ha en fin måndag allihop! Det ska jag och sömntutan ha. <3
 
 

Stolt

 
Jag måste bara skryta över hur fina och duktiga barn jag har. <3 Skulle inte bytt bort mitt liv mot alla pengar i världen om jag så kunde få det.
Trodde tillfällena där bägge sover samtidigt skulle bli väldigt lätt räknade, alltså få, och att vi skulle få betydligt mindre vuxentid, men nejdå. Bägge sover samtidigt varje kväll även om den mindre vaknar upp oftare än den äldsta så är det en övergångsperiod, precis som det var när Evelina var bebis.
Dessa bilderna visar hur stolt Evelina är över sin lillebror Emil. Och vem hade inte varit det?
 
Idag har vi varit i Frognerparken i flera timmar i solen. Lekt massa med Evelina medan Emil sovit HELA tiden i vagnen. Vagnen verkar vara en riktig höjdare att sova i! Kanske vi borde ta med den upp och sätta ut den på glasaltanen så han kan sova där i på dagarna? Hm, tåls att fundera på!
Oslo har bjudit på 110% sommar idag och jag är glad att solkrämen blev nerpackad i bagen innan vi gick ut. Evelina har varit duktig och haft keps på sig hela dagen, druckit massa och helt enkelt varit kul att ha med sig idag. Sparkat boll, grävt i gruset och blåst såpebubblor.
Dagar som dessa ger mig verkligen MASSA energi och jag får liksom laddat batterierna inför natten, som ännu inte klaffar riktigt lika bra som dagen när det kommer till sömnen här för minisen. Men det kommer nog!
 
Imorgon ska vi till BVC och väga och mäta. Ska bli riktigt spännande att se om ammningen fungerar fortfarande. Det hade vi såklart märkt om det inte gjort, men liksom att få det svart på vitt är alltid skönt. Känns tryggt att de följer med oss och ser till att "vi gör allt riktigt" också. Att man dessutom får en haltvimme att prata med en kunnig person, där man kan ställa frågor som handlar om allt mellan himmel och jord, det känns bra!
 
 

Ett mönster

 
Jippi! Våran diskmaskin sa hejdå till oss igår. Eller egentligen är det bara luckan som behöver lagas, men jag räknar med att det kostar ungefär lika mycket som en ny maskin. Den är inte ens 4 år, är inte det lite kort levnadstid? Irriterande är det ialla fall, speciellt när jag måste reparera bilen också. Gaaah! River av mig håret snart.
 
Igår upptäckte jag något som kan komma att bli ett mönster. Hoppas dock inte på det.
Emil skrek igår kväll också. Precis samma tidspunkt som kvällen innan, exakt alltså! Jag gick in på en sida som heter ammehjelpen.no och läste mig till att det är vanligt, speciellt på kvällarna, då min kropp är trött samtidigt som hans kropp ska fylla upp magen inför natten så att han (förhoppningsvis) sover lite längre. Hur detta kan  fungera är helt otroligt, men det gör ialla fall det. Han blir då lite orolig och söker sig till bröstet lite oftare än på dagen. Mjölken är dessutom lite fetare på kvällen då den ska hålla en bebismage mätt längre under natten.
 

Grönska

 
Har den svenska/nordiska sommaren börjat nu tro? Det har regnati tre dagar och det ser ut på väderprognosen som att det ska vara samma väder hela veckan. Tråkigt. Det enda positiva och fina med detta regnet är att efter förra veckan som var så solig och varm så har allt slagit ut i grönska här. Det sa bara poff och jag tror att busken som vi har i våran rabatt på altanen, slog ut med blommor bara över natten!
Otroligt vackert såhär på våren när allt är så nytt och ungt på något sätt. Visst är det också en speciell lukt på våren?

Jag hann ialla fall en sväng till affären innan himlen öppnade sig totalt och håller nu på att tömma sig.
Det känns så himla skönt att kunna röra på sig mer än under sista delen av graviditeten. Underbart att kunna gå längre sträckor utan rädslan att jag helt plötsligt kan få ont. Jag är inte helt återställd känner jag, men är på väldigt god väg. Det är inte längre något som hindrar mig att göra saker jag vill på dagarna!
Vi hoppas på bättre väder nästa vecka så vi kanske kan hitta på lite saker med vänner.
 
(Med risk för att bli idiotförklarad) Är jag den enda som inte sett One Tree Hill-serien? Med lediga dagar blir jag oftast sittandes och följer samma program varje dag. Ett av de programmen är just One Tree Hill. Pga det har jag nu börjat ladda ner första säsongen. Ja, ni får lov att skratta. Hehe.
 
 
Min lilla skatt är fortfarande täpt i näsan, stackarn. Det är svårt att andas och han vaknar ofta upp och är ledsen för att han inte får luft. Det blir som sagt inte mycket sammanhängande sömn för någon av oss (förutom Evelina), så vi ser verkligen fram emot när allt snor är ute och allt blir "som vanligt" igen.
 

Övertrötthet

 
Oj, vad bloggen blir utsatt här känner jag. Det blir inte mycket tid till den och när jag väl har lite tid över så prioriteras annat ska väl erkännas! Räknar med att allt kommer stabiliseras lite mer här inom någon vecka, som sist. Börjar redan känna mig mer säker vad som gäller när han skriker tex. Tänk så fort man lär sig ändå.
 
Jag har en väldigt snorig liten kille här hemma. Nätterna är jobbiga då det blir varmt. Varje andetag låter som en snarkning och det blir inte många timmars sammanhängande sömn för varken honom eller mig. Jobbig start för en liten som inte förstår.
Tröttheten går fort över i övertrötthet och då är vi innei en ond cirkel genast. Då finns det inget annat än i min famn som duger. Vi får hoppas att förkyldningen är på sin topp nu och vänder snart. Det börjar tära lite på humöret att inte få sova riktigt. Hm...
Evelina är jätteduktig som hjälper mig här hemma. Ger nappen eller bara stryker honom på handen. Gullis!
 
Äntligen somnade han ialla fall. Av ren utmattning förmodligen. Nu ska jag bara vara medan han sover i förhoppningsvis ett par timmar.
 
 

Största kärleken

 
Vilken underbar dag vi haft idag! Otroligt varmt, tyvärr har det varit lite kvavt samtidigt och då blir det väldigt klibbigt och jobbigt för både stora och små. Tycker vi tagit vara på dagen bra ändå. Vi åt frukost ute på altanen och åkte ut tillsammans med Görans föräldrar, ner till hamnen som vanligt. Där var det så varmt att vi inte kunde vara kvar någon längre tid med tanke på bägge de små. Emil har hanterat värmen genom att sova större delen av dagen. Han har vaknat vid matdags såklart. Vätskan han får genom mjölken är ju superviktig för honom som inte får något vatten utan bara just mjölk. Han verkar må bra ialla fall!
 
Evelina har varit mycket nära med sin förkylda näsa och smittat lillen. Han har varit helt igentäpt i näsan stackaren, men idag fick vi äntligen kommit till apoteket och köpt saltvattenlösning, vilket jag tycker hjälpte med en gång. Hoppas natten blir bättre. Jag har verkligen vaknat vid minsta ljud & rörelse och tittat till honom...
 
Måste bara visa er dessa bilderna. Bilder på mina fina, helt perfekta, barn. Största kärleken på denna jord. <3
Evelina och Emil.
 
 

Som två droppar vatten

 
Måste bra lägga in en bild på Evelina i samma position som Emil, i ungefär samma ålder som han är nu.
Enligt mig skulle det kunna vara samma bebis. Lika som två droppar vatten, eller vad säger ni?
Understa bilden är såklart på Evelina.
Kanske att Evelina hade en gnutta mer hår än vad denna grabben har.
 
Jag vet... Än så länge har jag bara kommit med massa kassa mobilbilder, men det är liksom den jag har runt mig hela tiden och inte den andra stora, klumpiga saken. Självklart ska jag ta mer planerade och fina kort också.
Allt tar lite tid bara. Men snart.
 


 
Evelina & Emil, Storasyster & Lillebror - lika som två droppar vatten! Mina älskade barn. <3
 

17 maj tåg


Se på min fina lilla tjej som idag har gått 17 maj tåg med dagis till Furuset och tillbaka - utan att klaga en enda gång på ont i fötterna, trots att jag var med. Helt imponerad blev jag alltså!
Hon gick och höll i vagnen hela vägen tillsammans med en annan tjej som heter Andrea. Alla var SÅ fina och med flaggor i handen. Blir så himla stolt. Jag har utan tvekan den finaste tjejen som finns.
Jag är jätteglad att det blev uppehåll och till och med sol under tåggången. Fantastiskt.
 
Precis i detta nu vaknade visst en liten bebis som skriker efter mat. Måste nog ge vika och ge honom det...
 
Imorgon är det 17 maj här i Norge. Årets heligaste dag för norrmännen. Haha.
Till min stora glädje ska det tydligen bli sol. Hoppas hoppas.
 
 

"Ökedygn"

 
Här går mycket i glömska om dagen, däribland bloggen. Den blir inte riktigt prioriterad nu, det hoppas jag ni förstår.
Dagarna ser ganska lika ut här eftersom jag inte riktigt hunnit återhämta mig helt än... Kommer nog vara så fram tills tisdag nästa vecka kanske. Då drar liksom vardagen igång igen efter några lediga dagar här runt 17 maj!
Åå som jag hoppas det blir uppehåll den dagen så vi ialla fall kan åka en liten sväng in till stan och Evelina får se allt finklätt folk med gott humör och flaggor i vädret. Imorgon ska de gå tåg på dagis och då hoppas jag nästan ännu mer att det är uppehåll. Regnar det inte kommer jag följa med och gå med dem! Det är bort till Furuset och tillbaka, en ganska bra bit för ännu inte fullvuxna ben. Hoppas hon orkar. Förra året satt hon i vagn. Nu är väl risken att hon vill bli buren om hon ser mig med vagnen. Hm, vi får se hur vi lägger upp det där. Kanske jag ska vara borta på Furuset när de kommer gåendes istället för att gå med? Jaja, det ordnar sig.
 
Alldeles strax här ska vi åka in till stan. Jag ska växla pengar till mamma som kommer upp hit på lördag för att träffa lille Emil. Hon har handlat med sig massa gott på våran beställning! Underbart!
 
 
På tal om Emil så har han haft två ganska oroliga nätter. Jag undrar om det kan vara "ökedygn" i produktionen hos mig kanske. Vet inte vad det heter på svenska...
"Tyvärr" så sover han fint och länge på dagen, men på natten verkar han nästan inte helt nöjd. Om det fortsätter inatt kommer jag ge honom yttepyttelite tillägg, för jag blir ett monster utan nattsömnen.
Vem är inte beroende av att den funkar förresten? Evelina vaknar tidigt men hon sover ialla fall genom hela natten.
Bvc som var på hemmabesök här igår sa att det brukar stabilisera sig efter 3 veckor och där är vi ju inte riktigt än. Sist fullammade jag inte så jag har inget att jämföra med heller. Nåja! Räknar med att det ordnar sig med tiden. Som hon sa som var här igår: Han överlever på ersättning också! Känns ändå skönt att ha det i bakhuvudet så att det inte blir för stor press och stress med amningen. Men jag vill ialla fall ge det ett försök.
Oavsett så fick jag besked igår om att amningen fungerar när det gäller vikten ialla fall! Emil har gått upp till startvikt igen på en vecka med endast min mjölk. Känns verkligen toppen att få det bekräftat.
 
Nu blir det en sväng till stan med nästan hela familjen! Stora tjejen är fortfarande på dagis.
Kramar till er!
 

I love mum

 
Sötaste lilla Emil somnar gott nästan överallt man lägger honom. Här ligger han och slappar i soffan medan jag ordnar mig frukost. Vågar man hoppas på att det fortsätter så? Haha. Lite för tidigt att säga kanske. Han är ialla fall väldigt snäll och påminner om storasyster på många vis, inte bara i utseendet.
Hittills har vi inte behövt vara vakna på natten utöver matning 1-2 gånger. Härligt då nattsömnen är guld!
Imorgon ska vi till Ammepoleklinikken på Ullevål för lite uppföljning med amningen, känns bra även fast jag känner att jag fått till det ganska bra. Ska bli kul att väga och så också! Se om mjölken han får av mig är tillräckligt för hans lilla kropp.
 
 
Jag har fått lite problem med bilen här och hoppas att det bara är ett enkelt fel då det kostar skjortan att lämna in bilen här i Norge. När Göran "undersökte" bilen igår så visade det sig att det förmodligen bara är batteriet som är urladdat eller helt tomt. Det står och har stått på laddning under natten. Håller tummarna att det räcker med uppladdning. Annars är det "bara" att köpa ett nytt batteri. Oavsett är det skönt om vi slipper lämna in den!
 
Hoppas detta regnet försvinner till torsdag/fredag då det är 16/17 maj och barnen ska gå i tåg med dagis. Tråkigt om de ska behöva gå i regn stackarna... <3 Jag tänkte jag skulle gå och se på dem ialla fall!
 

Välkommen till världen!

 
Ni har säkert förstått att jag är färdig med förlossningen och sjukhusuppehåll. Jag har inte tagit mig tid till att sitta ner vid datorn bara. Jag ville inte att Evelina skulle känna sig åtsidosatt och har verkligen prioriterat henne dessa dagarna och vi har lekt massa och sett på lillebror. Från starten trodde hon att han var en docka och började dra i honom.
Förlossningen gick bra, men den var intensiv och det gjorde oooont. Men det kom inte direkt som en blixt från en klarblå himmel. Jag tänkte skriva en förlossningsberättelse, även om den kommer bli kort, som förlossningen också var.
Här ser ni ialla fall vårat lilla bylte. Han vägde 4610g och var 53 cm lång. Av renaste guld! <3 Kl 09:24 fick vi se vårat andra mirakel för första gången - obeskrivlig känsla och lycka!
 
Vill tacka barnmorskan Åsa som var där och tog emot våran lilla kille!
<3
 

Kan själv mamma!

 
Ja, jag har förstått att det är mycket roligare att få göra saker och ting själv här hemma. Till och med när det kommer till att laga mat, själv. Jag knäckte äggen och hällde i lite grädde och salt. Hon hällde det i stekpannan och rörde runt med stekspaden. Jag kan själv mamma sa hon hela tiden. Sen sprang hon in till pappa och stolt visade upp omeletten hon själv hade lagat. Min stora tjej. Tänk så fort tiden gått. Känns som igår du låg helt beroende av mig för att kunna bli förflyttad. <3
 
 
Jag förstår att ni undrar. Det gör även jag. Varför händer det inget? 4:e dagen på övertid idag. Jättejobbigt att gå runt och vänta och "leta" efter tecken som kan tyda på att något är på gång. Jag vill inget hellre än att kroppen ska göra detta för egen maskin. Men på måndag blir ialla fall sista dagen. Då har jag tid på Ullevål kl 08.30 och jag kommer inte ut innan lillen är bredvid mig och inte i mig. Känns ganska tokigt att tänka på, denna helgen är det sista jag går gravid. Att veta om det gör det hela mer konstigt och nervöst på något sätt. Men att veta att man är på rätt plats från början känns jättebra. Jag kommer få den hjälpen jag behöver och risken för att något ska hända hemma eller på vägen in försvinner. Känns bra och tryggt.
 
Ikväll ska vi ner till Görans föräldrar och äta mat, som vanligt. Det blir någon typ av gryta fick jag besked om.
Mums...
Nu ska mitt troll upp ur sängen här! Trött...
Lördags-kramar.
 

Med lila fjäril

 
Igår var vi hos farmor och farfar en sväng på kvällen. Vi åt lite mat och bara slappade. Evelina fick såklart något mer, som vanligt. Sötaste gammelmormor Lilly hade köpt kläder till henne. Byxor och tröja med lila fjärilar på från NameIt. Så himla fina. Passar perfekt ihop. Det är stl 104 så än är det lite för stort. Men eftersom hon är så lång i benen är det nog inte länge före dessa passar som handen i handsken. Tack!
 
 
Jag hade en dålig dag igår. Var på otroligt dåligt humör och kände att jag aldrig kommer bli färdig med detta. Inte för att det är så jobbigt i sig, men för att jag inte har någon energi/lust att göra något annat än sitta i soffan, i princip. Det tar lite på psyket, speciellt med en 2+ åring som kräver sitt. Längtar så tills jag kan kasta runt henne lite igen istället för att säga: Nej, men mamma orkar inte, du får gå till pappa. Jag tycker inte om att göra henne ledsen och nästan lite besviken. Vem gör väl det mot sina barn, men jag hoppas ialla fall att hon förstår lite av detta, ialla fall sen när jag är färdig.
Imorse satt Evelina och strök sig på magen och sa: Lillebror i magen. Haha. Så söt! Kanske hon kan förstår lite ändå? Eller är det bara önsketänkade från mig?

Imorgon ska jag på kontroll på Ullevål igen. Om jag fortfarande har högt blodtryck som jag hade nu i tisdags, så kommer jag bli igångsatt sa läkaren jag pratade med då. Jättegullig läkare som jag gärna hade fått möta igen. Hoppas hon har noterat det bara, så att inte någon annan kommer och säger raka motsatsen...
 
Idag ska vi äta tacos! Mums.
Torsdags (det känns som måndag idag...) kramar från oss.
 

Inget nytt

 
Trots tystheten igår är det inget nytt som hänt. Jag var på kontroll på sjukhuset och läkaren som undersökte mig sa att hon trodde det skulle hända under natten som var eller under dagen idag, tyvärr så hade hon fel för här sitter jag fortfarande. Värkarna jag hade igår med 4 minuters mellanrum försvann när jag kom hem. Det var precis på gränsen till att vi åkte tillbaka till Ullevål, just för att det var så intensivt. Men det dabbade bara av. Jag blev verkligen besviken när jag vaknade upp utvilad här imorse... Men det är bara att ta nya tag. Jag ska tillbaka till Ullevål på fredag kl 11 för att kolla blodtrycket igen. Är det lika högt som igår blir jag igångsatt förmodligen. Så vi får se vad som händer. Har fortfarande en dag på mig att starta naturligt så att säga, vilket också är det bästa för kroppen. Varje timme är spännande och jag längtar nästan till kvällen då jag ska sova. Har hört att det ofta händer något på natten för då är kroppen avslappnad och inte i spänn liksom. Spännande som sagt.
 
Evelina som sov hos farmor och farfar inatt ifall något skulle hända, vilket vi alla räknade med, är idag mycket bättre. Febern är borta och imorgon blir det dagis igen. 2 dagar hemma gjorde susen. Men jag måste säga att det var jobbigt att lämna henne igår när hon var så slapp och "livlös". Inte kul för mammahjärtat alls.
 
<3
 

RSS 2.0