Trollbarn

 
Idag borde jag nog hållit mig hemma. Känner mig febrig och jätte ont i halsen. Jag gick ändå en liten tur. Emil är också dålig men han har gott av att få sova ute i friska luften. Jag gick ganska sakta, 8 km, tillsammans med en i mammagruppen. Trevligt med sällskap. Hoppas detta är den värsta dagen och att det blir bättre imorgon! 
 
Vad tycker ni om Emils sparkdräkt? Han fick den i julklapp av farmor och farfar. Jättesöt tycker jag och inte alls så stor som den såg ut. Han ser ut som ett litet trollbarn med den spetsen på luvan tycker jag. ♡
 
 
På sista bilder pruttar han med läpparna, liksom blåser ut hårt med stängda läppar. Det är väääldigt roligt. Speciellt ansikte mot ansikte med någon för då blir pesonen mitt emot dränkt av slemmet! Haha. Sötnos.
 

Torsdagsträff

 
Idag har vi haft våra vänner på besök. Så många härliga och ärliga skratt det blir varje gång vi träffas. Härligt att ha vänner man kan vara sig själva med. 
Vi åt lite mat och hade det trevligt. Jag fick en jättefin present av dem. ♡ 
Tack mamma, för det fina kortet jag fick på posten idag! ♡
 
 

Ett år äldre

 
Ja tänk er. Förra året, den 29 januari, fyllde jag 26 år. Jag var då 30 veckor gravid med lille Emil i magen. Idag blir jag 27 och Emil är nästan 1 år. Tiden går så fort. Jag vill pausa lite nu... ♡
 
Idag har jag fått blommor och blivit bjuden på restaurang, av Görans pappa faktiskt. Vi var ute alla såklart och det var riktigt trevligt. Barnen uppförde sig ganska bra och maten var supergod. Jag har fått mass fina, bra och nödvändiga saker. 
Emil klarade att stå upp själv idag. Duktiga killen. ♡
 
 

Knubbas

 
Vad säger ni om min lille knubbas då? Sötaste killen på jorden, liten mamma gris och det är min lilla gris. Synd att han inte sover som en gris också. Hehe. Nätterna går dock bättre, skönt nog. ♡
Idag har han varit extra närhetssökande och dragit sig fram efter mig hela tiden. Igår var han inte helt bra så det kan vara något som höll i sig. Vi gick bara en liten sväng på 8 km och sen har vi gosat hemma. Hoppade över mammaträff idag eftersom jag inte riktigt vet vad det är med honom. Mycket bättre nu ikväll och sover gott nu!
 
 

Holmenkollen

 
Idag var det tungt att promenera ute, det var dåligt skottat och snön vräkte ner på oss. Det blev 1 mil, en tung mil. Men jag ser det som extra träning. 
Här kommer lite bilder från gårdagens pulkaåkning i Holmenkollen. 
 
 

Slöstart

 
Kan inte skryta över att det går i många knop här idag. Men vad gör det? Det är ju ändå söndag. De två senaste nätterna har inte varit så jättebra, så lite slöstart i soffan idag ger jag blaffen i.
Här har det snöat från och till hela dagen men jag tro ändå att jag ska gå mig en tur strax, sen tänkte vi åka till Holmenkollen, så då hämtar de andra två upp mig på vägen när jag går! 
Alla är överlyckliga för att slalombacken har öppnat här utanför oss, personligen längtar jag till en stänger igen pga för lite snö... (det lär dock dröja.)
 
 

Kalasfin!

 
Idag ska Evelina på kals, 13-15 ska hon vara där. Det blir faktiskt första gången som jag lämnar henne på ett kalas och sen går iväg. Hoppas hon säger till att/om hon behöver gå på toaletten bara... 
Under tiden hon är där tänkte jag gå mig en liten sväng. Göran ska iväg och tippa med sin pappa. Så vi passar alltså på att göra allt sånt under tiden. Perfekt. Hon ska hem till Björn Andre som bor i radhusen ca 50 meter från oss, så det känns bra. Min stora tjej... ♥
 
Ikväll ska vi till Görans föräldrar och äta mat. Det blir blåmusslor till förrätt (mitt önskemål) och älgkebab till huvudrätt. 
Vad ska ni göra idag?
 
 
 

Grattis i förskott

 
Ja det sa både Göran och hans föräldrar till mig idag. Och så glad jag blev. Precis vad jag hade önskat mig fick jag. Vikter av Göran. Och träningsmatta & ankelvikter av Görans föräldrar. När jag nu får upp gåbandet och magmaskinen så har jag ett litet minigym här hemma! 
 
Idag var det segt att gå. Det snöade tjock och tätt ute och det var kallt. Usch, men ut och iväg kom jag. Gick också 9 km. ♡
 
 
Tack! 
 

Gladfis

 
Idag har jag haft en riktig gladfis vid min sida, hela tiden!  Underbart. Jag blir på så mycletmycket bättre humör när det inte är massa gnäll omkring mig, vilket kanske inte är så konstigt. Vem blir inte lite irriterad av sånt till slut? Vi har varit ute och gått tur idag, med sällskap, vilket alltid är lika trevligt! Nästan 1,2 mil blev det.
Vi avslutade med en liten macka på Ikea och en kopp kaffe. Trevlig dag!
Imorgon ska jag till Tveita med Emil. Han ska till fysio.
Vad har ni gjort idag?
 
 

D vitamin

 
Här myser vi varje morfon före vi går till dagis ♡ Evelina och Emil älskar varandra och leker alltid fint tillsammans. Hon kommrr nog bli en bra skyddare när han börjar på dagis i höst (usch, hemska tanke...).
Idag har faktiskt solen tittat fram lite. Bara ett par minuter, men gud så härligt det var att få lite D vitamin i ansiktet.
 
 

Sista dagen

 
... på helgen. Som den rusar iväg. Trots att jag är hemma på dagarna är det såklart alltid extra mysigt med helg. Familjetid ♡ Vad har ni gjort i helgen?
 
Här har vi varit och handlat skor och mat, gått promenader och myst i soffan.
 
Vi avslutade helgen nere vid hamnen. Evelina fick leka lite i snön och Emil sov i vagnen under tiden.
 
 

Snöfall

 
Ja som rubrikerna lyder kan man verkligen sammanfatta dagen. Det har snöat konstant! Nu ligger det ungefär en halv meter ute. Det blev precis som jag trodde. Kul.för barnen. Evelina älskar det, så det får vara okej en stund. Hoppas det inte blir liggande allt för länge bara...
Jag trotsade vädret och gick 1 mil idag. Skönt trots snö mot ansiktet.
 
Nu spelar Sverige mot Vitryssland. Handboll, ni ser väl den? 
 
 
 

Mysig eftermiddag

 
Idag har Göran jobbat kväll och jag har varit hemma mef gosigaste barnen på jorde. Jag och Evelina har lekt, vi har gosat i soffan, ätit god mat och sett på barnprogram. ♥
Jag tackar Gud för det jag fått.
Det har varit väldigt kallt här idag, men jag gick ändå en sväng med Emil imorse. 8 km blev det. Han låg inpackad i overall och fleece-påse som en liten sardin och frös inte. Men så gott han sussade.
Just de, Göran har ikväll kört för en av de rikaste i Norge. Vinflaskor värda 520.000kr/st - ja, du läste rätt! Visste inte ens att det fanns så dyrt vin?! Jisses alltså.
 
Där sätter jag punkt för ikväll tror jag. Trevlig kväll alla där ute!
 

 

7 mil

 
Nu är det helg igen. Vart tog denna veckan vägen? Det har iallafall blivit 7 mil för mig sedan förra fredagen!! Känns väldigt bra. Nästa gång vi åker ner till Lysekil ska jag fåett gåband av mamma i födelsedagspresent.  Då slipper jag gå ut de dagarna när det spöregnar och jag kanske har en del att göra här hemma. Då tar det inte så lång tid totalt sett, men jag får ändå motion, dessutom kan jag jogga - något jag varit väldigt sugen på länge att börja regelbundet med! 
 
Här är en bild från i slutet av november (ja Emil ser väl inte så värst nöjd ut). Man kan tro att det är en sensommardag eftersom vädret varit så fint (hela året). Blir det någon snö iår tror ni, eller klarar vi oss? Personligen tror jag att den kommer under nästa vecka och blir liggandes till slutet av mars...
 
 
 
 

Snöfall

 
Nu har det precis kommit ett par cm med snö här, trots att det ska bli sol imorgon, är inte det onödigt? Hehe. Ja men hellre att det kommer i små mängder lite då och då än att det kommer en halv meter som ligger i flera månader. Det kommer väl det också dock. Tror inte att vi slipper undan iår heller faktiskt. 
Idag var det segt att gå. När jag lämnat Evelina på dagis började det spöregna. Jag hade lust att vända stegen hemåt igen, men jag hade tagit på mig träningskläder och tänkte; vad gör det med lite vatten, det torkar sen och den där duschen blir ännu skönare när man gått ute i regnet och är lite kallsvettig. När jag hade kommit en bit så var det inte så illa ändå. Det blev 9km idag. Det är jag nöjd med när det regnade så mycket.
När vi kom upp så duschade jag sen åt jag och Emil mat. Sen dess har jag småplockat lite här hemma. Tvättat en maskin och vikt ihop en torr som hämgde.
 
Ikväll är det säsongspremiär för Sveriges mästerkock, det ska bli kul. Följer ni den?
Bilderna på Emil är från en dag på biblioteket när vi väntade på Göran. Sötnos. ♥
 
 
 
 

Första söndagen

 
Ja, ialla fall första söndagen i januari. Vi startade med en promenad jag ocv Emil, som vanligt. Sen hämtade Göran och Evelina upp oss och vi åkte vidare ner till "vårat ställe", vid hamnen. Där tog vi en kaffe tillsammans med en kompis. Evelina fick cykla runt lite och Emil satt och lekte. Väldigt harmoniskt och trevligt! 
Hemma igen gick vi ner till Görans föräldrar och åt pizza. Söndagsmys! Med oss hem hade vi två jättetrötta barn som nu sover sött.
Vi ser på Wälkom to Knohult innan det är natten och denna helgen är över.
 
 
 

Minnen

 
Denna bilden visade Göran mig häromdagen. Den är tagen i somras hos pappa. Tänk vilken fin och varm sommar vi hade iår. Det kunde inte ha blivit bättre väder. Det får vi nog inte iår, eller?
Ja se också på lille Emil. Så liten han var. 
Han har varit lite dålig ikväll. Kräkts 2 gånger, riktigt alltså, inte bara bebis-kräk utan fontän-spy (intressant va?). Hoppas att han får sova inat och att magen bara reagerat på något som han inte tålt. Svårt att veta, men med tanke på vad han ätit så är det ganska lätt att sortera ut. 
 
Vi har precis sett Irdottsgalan här i Norge och Magnus Carlsen, chackkungen, tog hem 3 priser. Ja, övrrlägsen!
Nu blir det soffhäng sen sängen! Trevligt kväll gott folk.
 
 
 

RSS 2.0