Stolputer

Dessa ska köpas! Stolsdynor till köket. Just nu har vi vita och med ett litet barn i familjen behöver de tvättas ibland, gärna för längesen faktiskt. Men vi behöver något att byta med. Jag hittade dessa fina på... Gissa vart?
Europris faktiskt! De kostar 60kr styck och vi behöver fyra st. Men min matematiska kunnskap blir det 240kr sammanlagt, inte illa. Dock är jag osäker på knäppningen/stängningen, det ser ut som det är ett kardborreband i mitten på dynan? Ser nästan ut som en väska eller liknande, konstigt. Vad tror ni?

I sommar ska jag också få tag på en vaxduk på Mannes i en färg som passar till dynorna! Tycker det är behövligt att byta ut färger/modeller för att känna förändring och förnyelse, även om du några månader senare lägger på samma som du hade innan... Det blir ändå tillfälligt nytt!

Eftersom jag sitter och väntar på att tvättmaskinen ska snurra färdigt får ni dras med mig här. Jag har inget att göra under tiden jag väntar så jag fyller på text här istället! Like it or not! ^^.



43x43x7cm - Europris - Stolpute

På letande fot

Jag letar efter picknickdelar! Ni kommer väl ihåg att vi var hela familjen i Frognerparken för två veckor sedan? Då bestämde vi oss ganska snabbt för att vi ska göra det igen. Ta med oss grill, picknickkorg, filt och... just de. Jag har ingen filt och jag har inga picknickdelar. Jag fick en jättefin picknickkorg av mamma när vi var hos henne i helgen. Hon hade två st och jag valde den "äldre - traditionella" korgen. Den är röd/vit rutig innuti och är nätad i trä, jag fick också en vit linneduk att duka upp maten på. Tack mummi! <3

Jag skulle kunna tänka mig röda och vita picknickdelar och en röd filt att ha i korgen när vi ger oss ut på tur!
Jag har lagt upp ett rosa alternativ nedan bara för att jag helt enkelt älskar rosa.






Framsteg

Det blev ingen dejt idag... Tyvärr. Samrias dotter var dålig efter hon hade sovit så de håller sig inne idag istället. Synd. Dock såg jag att det började droppa lite på utisidan så det gör inget att vi skjuter upp det lite!
Då får jag istället tid att tvätta lite kläder här hemma, komplettera städningen och uppröjningen igår helt enkelt.
Satte med en gång på en tvättmaskin som snurrar för fullt på toaletten nu.

Vet ni vad? Samma dag vi var och köpte blommor till våran rabatt här på utsidan och la i ny jord, så passade jag på att trycka i 5 solrosfrön samtidigt. Jag fick en påse av Görans mamma och tänkte för skojs skull försöka. Och nu har det faktiskt blivit framsteg i försöket. Det har vuxit upp två stycken "små växter" på ca 4 cm! Sen jag var liten har solroser varit min favoritblomma. Jag kommer ihåg att jag planterade solrosor hos mamma när jag var, kanske 11 år, och de växte sig högre än mig. Jag har bild på det någonstans...
Räknar inte med att dessa blir riktigt lika höga, men jag hoppas de slår ut i blomst ialla fall! Glad.

Nu har jag visst lagt upp 2 "växt-inlägg" idag. Jag har inga direkt gröna fingrar, men tyckter det är vackert med växter och blir glad att följa utvecklingen och framstegen på det man planterar!



Annickas blivande solrosor!

Parkdejt

Trots att väderprognosen visade regn så tittar faktiskt solen fram idag, till min stora glädje! Dessutom är det inte så jättevarmt, passar mig perfekt.
Idag ska jag och Evelina på en dejt inne i stan så det blir halv dag på dagis idag. Vi ska möta Samira och hennes dotter Sofia, som är på besök i Oslo. Samira har jobbat tillsammans med mig och har nu flyttat till Tyskland, till hennes tyska pojkvän. Så när de är på besök passar vi på att mötas. Sofia är 3 månader äldre än Evelina så de är ganksa lika i ålder. Nu märks det ingen större skillnad på 1 år och 7 månader eller 1 år och 10 månader, mer när de var små.
Vi ska gå och sätta oss i någon park och prata lite medan de små får leka med varandra!

Dessa bilderna är från helgen hos pappa. Vilken grönska sedan sist! Älskar denna tiden på året med ljusa och varma kvällar, gröna träd och mycket bad!
Ni vet att idag är det sista dagen på sista vårmånaden detta året? Imorgon går vi in i första sommarmånaden.
Imorgon är det sommar...




Grönskan i sin finaste nivå!

Förändring

Nu har jag storstädat hela lägenheten, vilken var på tiden och välbehövligt. Känns underbart att det nu är gott och luktar gott här igen! Att slippa dammtussarnar som ligger överallt i hörnen och irriterar. Varför har jag inte gjort det tidigare? Jag har varit dålig, det har varit mycket ledighet och det har helt enkelt inte getts någon tid eftersom Evelina varit hemma mycket och då finns det ingen chans att röja, städa och ändra.

På tal om att ändra så har jag gjort en förändring inne på toaletten idag.
Där blomman står på bilden nedan låg en hel hög med både gardiner och dukar. Nu ser det istället ut såhär! Jag fick ett infall och det resulterade i ett mycket trevligare intryck när vi/gästerna går in där.
Tyvärr får jag inte gjort något åt den mörka sladden som hänger ner från skåpet. Där under sitter nämligen den enda kontakten vi har för att få ström till tvättmaskinen. Jag kan givetvis koppla in och ur den då jag använder/inte använder maskinen! Vi får se. Jag är ialla fall mycket nöjd med resultatet.

Vad tycker ni?





Förändring förnöjer!

Bjada!

Vi har förstått att vatten är väldigt kul! Ialla fall om man frågar Evelina. När vi frågade henne om hon ville bada under helgen så svarade hon: Bjada! Då var det bara att dra av kläderna och trä på baddräkten, som för övrigt är köpt i London när jag var där i april. 
För er som missat det, så var det väldigt varmt i helgen. Och för att svalka en hyperaktiv liten tjej var alternativen få, man ack så roligt! Roligt för oss att se på också såklart.








Jag tror Evelina plaskade runt i ungefär en halvtimme. Hällde vatten från poolen och över till spannen, från spannen och i vattenkannan och sen tillbaka igen. Om och om igen. Så roligt att se henne glad!
Vårt lilla hjärta.

Jackpot efter sex!

Haha. Det är inte så illa som överskriften låter. Det finns säkert folk där ute med vil och livlig fantasi... Det jag pratar om är att jag la ut min "gamla" bil på blocket igår, den blev registrerad imorse kl 10 och kl 16 var den såld! Känns lite sorgligt men samtidigt hur bra som helst! Jag är superglad. Den var satt till 14000:- och jag fick 10700:- för den - nöjd!
Med tanke på detta så firade vi (jag) kvällen med två glas vitt och lite mys ute på terassen. Nu väntar en go dusch och sen sänge. Imorgon blir det storstädning av hela lägenheten, vilket är MYCKET behövligt!

Nedan ser ni bilder på Evelina som häller vatten över sig i helgen. Den söta vattenkannan fick hon av mig under söndagens handling på Coop i Lysekil. Bakom henne kan ni skymta min trogna vän, som nu befinner sig på Orust/Svanesund hos en kille i samma ålder som mig.
Jag kommer sakna dig... <3 Tack för dessa åren min älskade bil!



Röd helg

Då var vi tillbaka, hemma i Oslo. Jag kan sammanfatta helgen med ett ord: fantastisk! Tyvärr har tiden gått alldeles för fort, men vi har tagit vara på den så gott vi kunnat. Evelina har varit utomhus varje vaken stund. Hon har ätit, sovit, badat och lekt - ute precis hela helgen. Underbart. Vi har såklart varit ute vi också och det har resulterat i, för min del, en bränd, röd helg. Jag låg för länge i solstolen i lördags och blev galet bränd på axlarna och bröstet. Svårt att hantera årets första riktigt varma dagar. Jag får skylla mig själv helt enkelt.



Tom & Jerry

Gud vilket underbart väder det är här. Vi stormtrivs och vill att tiden ska gå mycket saktare än den gör. Pappan har nyligen anlänt och jag känner att det är nu vi kan koppla av riktigt, som en familj.
Vi befinner oss för tillfället hos min mamma, där hon har sitt sommarställe. Det ligger ute på en "äng" så det fläktar väldigt skönt här hela tiden. Evelina har sprungit runt helt naken under dagen och det är lätt att se hur hon trivs! Underbart att se sin lilla älskling ha det så bra! Nu sitter hon och vräker i sig massa Tom & Jerry kex här... får stoppa henne så hon inte blir mätt innan maten.

Göran ligger och sover på altanen och mamma lagar mat. Då passade jag på att dra mig undan för att skriva lite här. Tyvärr (med stort T) så är batteriet på min kameran slut så jag kan inte ta/lägga ut några bilder. Dock har vi tagit några få med mobilen och jag hoppas att pappa har en kabel som passar att ladda kameran med. Måste bla. ta kort på min gamla bil och lägga ut till försäljning.

Det har inte blivit något dopp i det blå än, men kanske imorgon. Evelina däremot har hällt massa vatten över sig själv här under dagen, haha. Tänk om jag kunnat fånga det på film/bild.
Nej, nu är visst maten färdig här!

Vi hörs imorgon kära läsare. Ska försöka skaffa bilder tills dess.
Kram på er.

Trötta ögon

Allt tyder på att dagen kommer bli lika fin som resten av veckan har varit! Wihoo. Det passar perfekt eftersom vi ska åka idag. Jag och Evelina. Pappa kommer efter imorgon, efter han är färdig på jobbet.
Jag har i princip packat färdigt allt och ska bara bära ner allt i bilen.

Inatt har vi haft på en fläkt i sovrummet, nästan hela natten. Det är en stor som liksom står på en fot och är ca 150cm. Vi kan sätta den på timer och bestämma hur länge den ska vara på och vilken styrka, underbart. Dock tror jag att mina ögon har tagit lite stryk av det. Jag är nämligen trött, torr och irriterad i ögonen, vilket är mycket obehagligt, speiciellt nu när jag snart ska sitta i bilen och köra i ett par timmar. Kanske det helt enkelt är för att jag sovit dåligt inatt, jag vet inte. Det känns som att jag sovit dåligt ialla fall, jag vet inte riktigt det heller. Haha. Det ska nog gå bra ändå!

Bilderna från rabatten som utlovat kommer här nedan.
Iår har jag valt att hålla ett lila, rosa och vitt tema på blommorna. Är ganska nöjd faktiskt! Blir nog ännu bättre när de blommat ut riktigt och blivit lite större, för nu ser det lite mesigt och pluttigt ut...



Rekord

Idag har jag haft på mig klänning (en ny från H&M) för allra första gången iår och det har nästan varit för varmt...! Det är först nu på kvällen som det går att njuta av vädret för på dagen går det nästan inte att vara ute. Jag klagar inte, absolut inte. Men jag säger bara som det är. Haha. Galet varmt är det!
Jag har som sagt varit på shoppingtur idag. Och gissa vem som fick mest? Jo, men visst. Evelina såklart. Hon fick två fina solhattar av gammelmormor och massa fina kläder av farmor och en del av mig också! Det ska invigas i helgen, i Sverige. Imorgon åker vi! Klockan 12. Längtar. Har packat det mesta. Ordnat med fisken som mina föräldrar ska ha. En del är redan i bilen och resten får tas imorgon.
Jag ska handla allt imorgon, så det är färidigt (åka till Systemet, handla mat osv.). Vi kan då ta det lugnt och slippa flänga runt under helgen.
Med en gång vi kommit ner ska vi bort till mamma och lämna fisk, jag tror jag ska klippa henne då också.




Denna bilden tog Göran precis. Klockan är alltså närmare 21 på kvällen och det är 40 grader i solen. Galet säger jag... Vad säger ni? Måste nästan vara rekord...
Vad jag har förstått ska det bli lika fint väder hela helgen. Kommer bli underbart! Vi längtar.

Premiär?

Jag har mina funderingar. Kanske jag ska ta och hoppa en tur i havet i helgen? Badpremiär helt enkelt. Förra året badade jag inte förän i slutet av juli, iår vill jag vara ute tidigare. Dels för att det är så varmt såklart. Är det någon av er som badat i havet än, iår alltså?
Ja, baddräkten får följa med och så får vi se hur det blir. Om tid finns och varmen stannar så...
Längtar verkligen otroligt mycket till imorgon. Jag tror Evelina får vara på dagis till 12 så jag hinner packa ut i bilen osv. Då får hon dessutom ätit innan vi sätter oss och åker ett par timmar. Förhoppningsvis somnar hon i bilen också! Det är ialla fall min plan.

Nu ska jag alldeles strax möta Görans mamma och hennes mamma. Vi ska ut på en shoppingtur. En dam på 96 år, en på 60 och jag på 25 - fint gäng, eller hur? Vi tar min bil och beger oss till Storo. Jag ska försöka hitta något som Evelina kan ha på huvudet som hon inte kastar av sig. En typ av solhatt som man kan knyta under hakan. Men finns det till "stora bebisar"? Jag har försökt se efter det innan men inte hittat någon i hennes storlek.






Något sånt här letar jag efter, och visst finns det massor av dem. Men det måste gå att knyta under hakan, annars kastar lillan av sig den på en gång... Vi får se vad jag hittar.
Det är viktigt att skydda huvudet nu när det är så stark sol och de är mycket ute på dagis. Dock sa jag till igår att Evelina inte kan vara ute i solen lika mycket som de andra barnen som har haft ett par år på sig att bli vana vid sol. Detta är hennes första sommar då hon är aktiv, därför krävs större försiktighet!

Wish me luck. Soo long.

Lyxproblem

Vilken värme Oslo har bjudit på idag! Det har varit riktig sommarvärme hela dagen (egentligen hela veckan) och inte ska man klaga, men det har jag gjort, på jobbet. Våran airkondition på jobbet har inte fungerat jag har nästan haft panik hela dagen. Haha. Vilka lyxproblem man har... Jag har helt enkelt hållit mig lite ute på golvet, inne i butiken, där är det riktigt svalt och gott!

Igår var jag och Göran på Plantagen, eller som det stavas på norska: Plantasjen! Haha, löjlig stavning egentligen.
Vi köpte massa jord och en del blommor att ha i rabatten på den stora altanen. Det blev riktigt tjusigt. Det blev inte så många, men vi räknar med att de växer och "sprider sig" mer lite längre fram. Jag ska ta bild och lägga ut!

Igår när jag var ute och gick en promenad tog jag en del bilder här i området och tänkte föreviga våra fina natur här på bloggen.





Älskar naturen! <3

Pink lady

I lördags var vi och bytte däck på min bil. Äntligen kan jag köra utan att vara rädd för böter. Här är det riktigt stora böter om du kör med dubbdäck när säsongen för det är över. Så det var på tiden.
Fälgarna på sommardäcken är ursnygga och när de kommit på igen föreslog Göran att vi skulle åka och tvätta bilen när vi ändå var igång. Sagt och gjort! Vi åkte till Shell och han tvättade den, han höll säkert på i 30 minuter och ut kommer en blänkande Volvo, känner mig nästan stolt när jag kör den nu! Haha. Löjligt va? Så är det ialla fall.

Medan pappa tvättade bilen strosade jag och Evelina runt på parkeringen under tiden.
Vi avslutade det hela med varsinn glass, alla tre!





Har jag sagt att min andra bil, min volvo v40 gått igenom besiktningen felfri efter att pappa bytt styrstag på den! Perfekt. Så i helgen ska kameran med och jag ska fota för fulla muggar! Den ska sedan in på blocket och vi ska ta farväl till varandra. Nog för att jag bor i Norge, men så gott betalt får jag inte, så jag klarar att ha två bilar att betala för! Så nu ska Bettan bort, hoppas hon får ett bra hem för jag tror hon har många år kvar! <3

Ökning

Då var denna jobbdagen och dagen över... Göran låter som Janis Joplin på rösten, ni vet "Mercedes Benz", och har jätteont i hela kroppen. Stackaren. Han som inte kan vara hemma när han är dålig, hur sjukt det än låter.
Jag är nästan helt återställd med endast lite hosta och lock i örat till och från, mest på kvällen. Men det står jag ut med!
Dagen har gått galet fort och jag blir på så otroligt gott humör när jag jobbar. Nu ska jag dessutom öka på till 40% jobb. Dvs jobba 2 dagar i veckan - känns toppen. Så på onsdag blir det jobb för mig igen, 9-17.

Imorgon är det utlovat toppenväder igen. Då blir det någon typ av träning för min del. Antingen simning eller promenix.
Har ni haft det lika kvavt och klibbigt som vi idag? Jag jobbar som sagt i mataffär och ändå har det varit tung och varm luft inne i affären. Svettigt trots att jag varit i mjölkkylen, förstår ni?
Här har det hängt åska i luften från tidig morgon till nu ikväll och jag hoppas nästan på att ett oväder bryter ut snart, det behövs liksom en urladdning.

Nu ligger min stackars sambo och ska försöka sova bort febern och sjukheten. Jag tänkte hoppa ner bredvid och hoppas på en god natts sömn!

Natti natt på er, så hörs vi imorgon!
<3

Söndags utflykt!

Yes! Visst blev det en utflykt under helgen trots allt. Idag har det varit ett alldeles strålande väder här och även i Sverige vad jag förstått.

Vi startade dagen med en frukost ute på altanen och jag pratade med Göran och sa att vi borde åka ut idag. Så Evelina får springa av sig lite. Jag föreslog en utflykt till Frognerparken, som ligger ca 15 minuter med bil från oss. Så fick det bli. Och som den minsta och yngsta av oss njöt och koste sig! Hon sprang upp och ner för backarna i gräset och sparkade på bollen som jag hade tagit med. Lekte med spade, kratta och spann och helt enkelt älskade det. Det gjorde vi också. Som ni kanske ser på bilden under var det inte bara vi som var där. Haha. Parken var full av hundar, människor, cyklar och glada folk! Underbart. Tur att den är så stor!

Vi har verkligen haft en superdag och vi bestämde oss för att vi ska åka dit näst-nästa söndag igen, om vädret tillåter, men då ta med oss en stor filt, engångsgrill och god mat. Massor av folk som grillade och det doftade mat i vartenda hörn av parken.
Hur har ni njutit av söndagsvädret?
Vet ni, jag har hört att hela veckan ska bli så här fin som den varit idag. Känns verkligen kul eftersom vi ska till Sverige fredag-måndag!












Du härliga söndag...
<3

Vad hände?

Som jag nämnde igår blev det ingen utflykt till öarna som jag ville! Därför fick jag lyxa till det lite på kvällen här hemma ändå. Jag sprättade helt enkelt en champagne här och satt och sörplade i mig när vi satt i soffan och såg på Big Brother. Det kompenserade nästan hela besvikelsen. Gott var det ialla fall! Haha. Det var även lördag och det enda jag hade hemma som var starkare än kaffe. Så varför inte!






Champagne som jag fick av Lene när jag fyllde 25

<3

Romantisk stil

Eftersom det inte blev någon båt-och picknick tur idag så fick vi hitta på något annat istället! Jag drog med mig Görans mamma och åkte till Triaden, ett köpcenter här i närheten. Vi var där ett par timmar och hittade bla. dessa godingarna som skrek efter att få följa med mig hem. Jag kunde inte säga emot för jag såg framför mig hur fint det passar till det jag redan köpt! Jag fick två koppar av Görans mamma och köpte två själv. Visst är de fina? Love them! Det är något romantiskt över dem, kanske för att det är rosa och rosor... Nu har jag blivit häktad på denna stilen. Kan inte stoppas.
Som ni ser på den nedersta bilden fick jag också tag på rosa servetter som passar. Lovely!

När Göran och Evelina vaknar ska vi åka och byta däck på min bil. Det är verkligen på tiden nu. Men eftersom den inte används så väldigt mycket har det helt enkelt inte blivit av. Men nu är det snart juni. Om jag väntar mycket längre hade jag nästan inte behövt byta alls, för då är det snart tid att byta till vinterdäck!





Besviken

Hua, idag när jag vaknade blev jag besviken. Jag hade hoppats på fint väder. Igår planerade vi nämligen att vi skulle ta en av båtarna nere vid hamnen och över till Hovedöya, gå runt lite där och ha med oss picknick. Det hade jag verkligen sett fram emot. Eftersom Evelina har varit hemma sen torsdag så märks det tydligt att hon har spring i benen och behöver stimuleras! Det regnar inte, men det ser väldigt ostadigt ut på himlen. Det är tråkigt om vi kommer ut dit och det då börjar regna. Nej, det får bli en annan dag istället. Igår hade varit en perfekt dag! Sol och varmt hela dagen faktiskt.
Jag tyckte jag hörde att Görans föräldrar skulle åka och äta på Solsidan, en restaurang nere vid hamnen, så det kan hända att vi joinar. Vi måste sysselsätta oss med något idag ialla fall! Vad ska ni göra? Några tips till oss?

Nedan kommer ialla fall en bild på hur det numer ser ut på mitt köksbord. Som sagt, se bort från att servetterna inte riktigt matchar. Rosa ska inhandlas!




Blommigt och rosa

Jag är så knepig när det gäller nytt som kommer in i affärerna. Jag är väl lite efter haha. För ett tag sen blev det åter igen modernt med blommigt. Både på kläder och inredning. Jag har varit motståndare totalt mot detta. Usch så gammaldags har jag tänkt. Men jag behöver nog bara tid på mig att smälta och suga på karamellen, så att säga...

Idag var jag, Evelina och Görans mamma en liten tur på Ikea. Inte för att jag behövde något speciellt, utan mest för att komma ut lite. Ikea ligger farligt nära oss och det är gångavstånd. Men vi tog bilen idag, vädret är bra men himlen är full av oroväckande och osäkra mörka moln så vi tyckte det var bäst så.
Jag hittade några jätte fina saker som jag tänkte ha på köksbordet. Mest för att förnya lite. Eftersom det inte är dyrt på Ikea så är det rätta stället att åka till, ialla fall för mig!
Jag köpte lite fryst mat och smått i matavdelningen också - svenskt <3





2 dukar, 2 kubbljus, 2 ljushållare/skålar, 2 krukor & 2 blommor.
Här är en liten minivisning på det jag köpte. Jag tänkte ha det på köksbordet och kommer självklart lägga upp det slutliga resultatet också. Nu saknas bara rosa servetter som matchar.
Jag ska pilla med det när Evelina vaknat för jag lovade henne att hon skulle få vara med nämligen, och löften måste hållas!



Jag fick en skärbräda av Görans mamma, från Ikea. Ni ser kanske att det är en ränna runt om. Det är för att jag ska kunna lägga en hel stek där på och köttsaften samlas där istället för på bordet som det gjort innan. Tack!

Nu väntar jag min man på dörren snart och vad resten av dagen har att erbjuda får vi se!
Vad ska ni göra? Är ni lediga denna klämdagen eller jobbar ni?

Kramar

Den stora dagen

Grattis Norge! Den absolut, utan tvekan, största dagen på året här i Norge har nu kommit till sitt slut. Vi har haft en jättetrevlig dag. Vädret blev jättebra! Trots väderleken som sa spöregn och skitväder hela dagen. Det enda regnet vi fick på oss var ytterst lite när vi skulle åka hem från stan. Härligt att barnen fick gå sina tåg, vinka till kungen och vifta med sina flaggor, utan att bli pissblöta!
Evelina hade på sig den fina klänningen som hon fick i julklapp av snällaste Ellen. Jag hade tänkt att hon kunde ha den röda, fina kappan hon fick av Lina också, men den var lite för stor. Hade annars passat perfekt, dagen till ära. Men det får vänta till jul!

Nu ligger vi i sängen. Göran är lite dålig och har sovit en stund. Jag har precis. sett färdigt en film.

Våran dag får ni i bilder nedan!









17:e maj tåg

Idag gjorde jag Evelina jättefin till dagens 17:e maj tåg! Hon fick även med sig en egen liten flagga. Eftersom dagis är stängt imorgon så firas Norges nationaldag idag på dagisen och skolorna. Det bjöds på korv och glass och vad jag förstår åts det en hel del av det... Hehe. Mysigt! Tyvärr missade jag detta då jag jobbat hela dagen. Det har varit jättemycket att göra idag och dagen har gått så fort att jag nästan inte märkt att jag varit hemifrån. Gissar på långt över 500.000 till affären idag! Det har varit massa glada ansikten i butiken och alla har varit på bra humör så här dagen före den absolut största dagen här i Norge, trots att vädret tydligen ska bli skit! Tycker det är synd för barnens skul. För det är just vad morgondagen är, barnens dag! Ialla fall här. Om det mot alla odds blir uppehåll så åker vi in till stan en tur mitt på dagen och massa god mat på kvällen God mat blir det oavsett! TYVÄRR tog jag aldrig någon bild på Evelina i finkläderna. Men jag gör det imorgon istället, för fina kläder blir det oavsett. Vi längtar! Tänkte ta mig en varm och go dusch nu och sen gosa ner mig i soffan med något gott att dricka så hörs vi mer imorgon! (Nu börjar det regna här...)

Favoriten

Har jag visat er Evelinas favorit här hemma? Jag tror inte det...
Denna söta katten fick Evelina när hon var 2 veckor, av sin mormor, min mamma. I början var hon totalt ointresserad av allt. Det tog en stund före hon började intressera sig av leksaker och gosedjur.
Idag är just denna katten favoriten. Varje morgon när jag kommer in till henne så står/sitter hon med katten och kudden, beredd på att få med sig bägge delar när jag lyfter upp henne. Gosis.
Först var det bara kudden och nu har hon utökat till ännu en favvis! <3






Idag ska jag på möte/kurs. Det ska hålla till på Sköyen och det varar i 5 timmar. Vi som ska dit idag är den sista gruppen från jobbet. Kan bli intressant att se vad vi får lära oss!

Imorgon ska jag jobba OCH till läkaren. Jag längtar! Ska be honom titta i mitt öra för jag håller på att bli galen.
Jag har fått lite tips om vad jag kan göra för att det ska släppa, men vill gärna låta läkaren säga sitt först.

Spar skolan

Idag gick det över all förväntan att jobba faktiskt och det är jag överlycklig för! Kanske jag kan börja jobba mer nu snart?! Jag hoppas.
Imorgon är det "Spar skolan" för vissa av oss på jobbet. Det är en kurs med inriktning på... jag vet inte! Och jag tycker det ska bli riktigt kul att se vad vi får lära oss.

Eftersom jag inte har något direkt att berätta idag så fattar jag mig kort och tittar in imorgon istället.


Bjuder på en bild på Evelina och farfar (ett tag sen dess togs).

3 dagar i rad

Igår var det ett perfekt promenadväder och det tog jag och Evelina som sagt vara på. Riktigt härligt! Här kommer ett par mobilbilder från igår som faktiskt blev helt okej med tanke på att det är just med mobilen.




Gud vilken trevlig kväll vi hade igår hos Görans föräldrar. Vi kom dit lite före 17 tiden och var där till lite före 23. Vi åt en otroligt god middag på deras altan och det blev en del vin och god likör också. Dramboie, så tror jag det stavas. Någon som smakat den? Mumms säger jag bara. Riktigt sockerbomb, men eftersom det inte blir i så stora mängder tycker jag det är okej.

Det blev ingen klippning igår så det tog vi idag istället. Båda blev mycket nöjda, Göran och hans pappa, då blir även jag nöjd såklart!
Nu väntar en hungrig mamma och pappa på att maten blir färdig. Det blir såklart grillat. Nästan ialla fall. Foliepaket på grillen, så vi använder oss ialla fall av grillen.
Grillmat för 3:e dagen i rad - underbart!

Trevlig söndag <3

För stora & små

Godmiddag du soliga lördag! Jag och Evelina har hittills tagit vara på dagen så gott vi kunnat. Liten vaknade 7.15 och eftersom det blev en ganska tidig kväll igår kändes det som jag var lagom utvilad vid den tiden. Så vi gick upp strax efter.
Åt frukost och begav oss ut lite, i solen! Har ni sol där ni befinner er idag?
Vi var ute i ca 1½ timme, sen var det en av oss som inte orkade gå och ville hellre sitta i vagnen. Då gick vi hemåt igen. Jag hann ialla fall inom apoteket och frågade om det fanns något som rådde bot mot lock för öronen, för det har fortfarande inte gått bort, men nej, det fanns det inte. Det kommer tydligen gå bort av sig själv. Och jag hoppas att det inte dröjer allt för länge - väldigt frustrerande! Jag fick också köpt två presenter till min vän Elenor som, som sagt, hade födelsedag igår. Hoppas det inte dröjer allt för länge innan jag får överlämna dem och att hon blir glad.

Väl hemma igen har vi ätit lite lunch. En lunch som passar både stora och små. Nämligen jordgubbar och vattenmelon. Evelina fick en macka och lite yogurt också, så nu ligger hon helt utslagen i sängen och sover.





Gott, nyttigt och mättande - perfekt!

Nu ska jag se Komissarie Winter, har sett 3 filmer av de filmerna de senaste dagarna och är helt fast. Riktigt bra!
Senare ska vi ner till Görans föräldrar och grilla. Jag tror även det blir ett par klippningar om jag inte minns fel.

Grillmat

Här är vi precis färdiga med maten. Vi har suttit och lassat i oss mängder med grillat! Mums så gott det är. Fördelen med att ha inglasad altan är att vi kan grilla oavsett väder och årstid. Vi öppnar bara en glasdörr så röken och lukten försvinner ut. Underbart. Jag hörde tidigare på radion att det norrmännen är dåligast på när det kommer till grillning, det är just att sätta på grillen. Vi grillar allt för sällan helt enkelt.
Idag har vi ialla fall grillat fläskfileé. Göran åt ris till och jag tog bara en färsk sallad plus min hemmagjorda pepparsås - den är mumma den.

Det blir en lugn kväll för oss och vi ska precis sätta på det senaste avsnittet av Big Brother här och jag ska fortsätta äta lite daddlar. Någon som smakat och tycker om det? Jag tycker det kan vara gott, ibland ialla fall. Finns nyttigare saker men absolut också onyttigare. Hahah. Jag ligger lite mitt emellan helt enkelt.

Trevlig kväll på er!
(Nej, locket för örat har tyvärr inte gått bort än...)

Ingen vanlig dag!

Idag är det ingen vanlig dag, nej, för det är Ellens födelsedag!
Idag blir världens finaste vän 25 år. Finare vän får man leta efter. Tro mig, jag vet. Vi har känt varandra i 23 år och har fortfarande kontakt och träffas så fort vi får möjighet. Jag är otroligt glad och lyckligt lottad som får ha dig i mitt liv, Elenor. Jag hoppas att du får en oförglömlig 25-års dag! <3



Passar på att ge en av dessa blommorna till sötaste Viggo som blir 1½ år idag. 5 dagar efter Evelina föddes han. Sötaste killen helt enkelt! <3

Locket på

Imorse vaknade jag kl 04 och har inte sovit en enda minut sedan dess. Det var Evelina som väckte mig och när jag gick upp och in till henne märkte jag att jag hade lock för örat. Jag försökte "blåsa bort" det genom att hålla för näsan och blåsa. Men det gick inte. Jag tog 100liter näsdroppar (TYP) och och gjort slut på en mil papper (MINST), men locket var fortfarande kvar. Ont är bara förnamnet. När jag tog en Paracet så gick det onda bort, tillfälligt, men locket låg fortfarande på. Och det är det än. Visst är det irriterande? Usch som jag hatar det.
Från 04 har jag alltså legat vaken och vänt och vridit på mig i flera timmar. Jag ville inte väcka Göran och jag ville absolut inte väcka Evelina. Så jag fick snällt ligga där och räkna regndroppar...
Vi får hoppas att det går bort under dagen ialla fall!


Liiite variation till frukost ialla fall!

Resdagboken

Jag fick ett mail från Resdagboken där det står att sidan ska stängas och om man vill så går man in och sparar sina inlägg och bilder mm. Jag hade totalt glömt bort lösenordet, men fick ordnat det till slut. Har exakt varit inloggad där en timme nu och läser hur mitt första år i Norge var. Måste erkänna att jag får en del tårar i ögonen. Men framför allt så märker jag en total förändring i mitt beteende. Gud som jag höll på. Flängde hit och dit var och varannan dag. Jag var där det hände, eller där jag var, där hände det! Haha. Det var riktigt kul att läsa om allt som har hänt ialla fall. Mycket har jag glömt och förträngt. Men jag ångrar att jag inte fortsatte skriva där. Tänk så kul att ha allt samlat på samma ställe.
För er som är intresserade så är det bara att gå in och se (tryck HÄR), kan inte garantera att allt är rumsrent, men det bjuder jag på. Massa bilder och privat snack försigick där.
Den 15 juni stänger sidan och allt vill försvinna om jag inte sparar det... Jag ska nog göra det faktiskt. Kul att kunna gå tillbaka och se på!

Jag blev lite nostalgisk och ville skriva av mig helt enkelt.
Jag saknar dig, min vän...








Variation

Frukost för mig är den bästa måltiden på hela dagen. Får jag inte frukost inom en timme efter att jag gått upp blir jag sur och irriterad. Jag älskar frukost!
Men det blir oftast samma sak varje dag. Är ni duktiga på att variera frukosten?

Jag önskar att jag hade bättre fantasi gällande denna måltiden, då den är såpass viktig för mig (och för alla!).
Söndagar blir det såklart alltid extra, då Göran är hemma och vi sitter ner en stund och njuter av maten. Men annars är den ganska snabbt avklarad. Nu när jag har tid, hade jag gärna lagt ner lite mer tid och energi!



Kellogg´s Special K - Min frukost

Nyttigt och gott

Till lunch idag åt jag något riktigt nyttigt, och gott. Det är inte ofta man kan slå ihop de två - gott och nyttigt!
Det blev ialla fall en skål med jordgubbar och lite vaniljkesam. Finns det kesam i Sverige? Jag har inte tänkt på det innan i så fall.




Idag är det, som det heter på norska, dugnad här. Eller upprustning kanske man säger? Det är ialla fall när alla som bor i området ska hjälpa till och kratta, sopa och städa lite på utsidan. Det började för 10 minuter sedan. Eftersom Göran jobbar idag så "slapp" vi delta. Egentligen hade jag gladeligen varit med på det, men det får bli nästa år. Imorgon är det samma, dugnad, på Evelinas dagis. Om inte jag jobbar imorgon kväll så ska jag vara med där! Och om inte Göran jobbar vill säga. Men jag hoppas att kunna vara med. Alltid kul att träffa de andra mammorna som har barn på Evelinas avdelning, som är i samma ålder som henne. Inte för att barnen ska vara med, men vi bollar lite ideér och pratar om allt mellan himmel och jord! Skoj.
Vi får dock hoppas på bättre väder, annars blir det nog mest innejobb skulle jag tro.

Nu ska jag lite smått börja med maten här hemma. Kyckling & currygryta med ris, mums!

God kväll på er!

Något förbjudet

Medan jag och Göran åt middag igår passade Evelina på att smyga sig in i vardagsrummet och hoppade upp i soffan och gjorde något förbjudet (enligt pappan). Hon läste pappas biltidningar! Vanligtvis river hon sönder alla tidningar hon får i handen, men igår satt hon fint i soffan och bläddrade igenom medan hon drack ur koppen. Det såg så sött ut så jag var tvungen att föreviga det...
Det märks tydligt när Evelina gör något hon inte får. Det blir alldeles knäpptyst i lägenheten, då vet vi att hon gör någon som hon själv vet att hon inte får lov att göra! Haha. Luriga små saker de där barnen är.




Idag ska jag simma! Det är inget vidare promenadväder idag, det regnar, så jag tänkte att jag fortsätter på det tänket jag började med igår. Pepp pepp!

Naturbilder

Visst är naturen vacker? Du kan få de allra enklaste ting till att bli vackert, om du bara ser det vackra i det. Poetiskt sagt va, haha.

Jag var ialla fall ute och gick mig en sväng tidigare, som jag sa. Jag grabbade tag i kameran, snörade på mig skorna och västen och begav mig utåt. Det var perfekt promenad väder. Inte för varmt men ändå uppehåll. Jag älskar att gå. Varför jag inte gör det oftare? Ja, bra fråga. Jag ska bli bättre på det! Jag har bestämt mig nu. Och de som känner mig vet att när jag bestämmer mig, då håller jag det och satsar fullhjärtat!

Jag tror kanske jag var ute i 45 minuter och se så vackra bilder jag fick med mig hem...



Nu har Göran kommit hem och vi ska äta lite lunch här. Vi har faktiskt fått flyttat över våran "utesoffa" till den andra balkongen och stuvat undan lite "bröte". Känns underbart, att bara få gjort ett fåtal saker hjälper så mycket för att det inte ska se stökigt ut.
Jag ska skriva en lista med saker vi ska få gjort före 17:e maj. Om vi får gjort hälften är det bra också, men man måste börja någonstans.

Trevlig lunch folkens!
Kramar från en halvsoligt/molnigt Oslo.

<3

Morgonrutin

Det här med att gå hemma varje dag är urtråkigt. Allt blir till en enda rutin och det är svårare än man tror att bryta.
Idag ska jag bryta den! Jag ska ut och gå, nu, när jag skrivit färdigt. Jag tänker inte gå så långt, men bara för att komma igång och röra på mig. Jag känner mig inte helt bra för att gå bort och träna än, dock är jag betydligt bättre, men en promenad har aldrig skadat någon.

Jag har precis "avklarat" min morgonrutin. Den ser i korta dra ut såhär:
Kl 7.45 går jag upp och in till Evelina. Mellan 8.30-9.00 går vi till dagis. Jag kommer hem och ordnar frukost.
Kl 9.20-10.10 - Våra bästa år.
Efter det dricker jag färdigt kaffet och ser igenom bloggar, facebook, mail mm.


Kaffe till Våra bästa år - Det bästa till det bästa!

När detta är färdigt har jag ingen aning om vart tiden tar vägen eller vad jag gör. Men helt plötsligt är klockan 16 och jag ska hämta Evelina. Jag kan garantera att det blir en del soffsittande under den dötiden...
Usch, detta blir man deprimerad av att läsa...

Jag ska bryta detta mönster med en gång!

Städning alá Evelina

Om man ska ta Evelinas pik på allvar, så behöver det städas här. Haha. Igår släpade hon fram dammsugaren in i vardagsrummet. Kanske det är dags... Eftersom hon fått en sån fin dammsugare av farmor och farfar tycker jag att hon kan sköta städningen ett tag fram över. Jag har varken ork eller lust att göra det just nu. Det får räcka med en fullproppad tvättmaskin som snurrar för fullt.

Såhär städar Evelina: Slänger all reklamen på golvet, slänger upp sin dammsugare i soffan... Och sen då? Inget. Då tycker hon är det är färdigt, då har hon gjort sitt. Kanske hon gör ett smart drag. Vi är ju nämligen tvungna att städa efter henne och då kanske hon tror vi fortsätter med det andra som behövs göras.
Undra vem hon fått sitt smarta tänka ifrån? Ingen kommentar...




Åå vilket fint väder det är ute. Om jag ändå vore bra så jag kunde fått njuta lite av det.
Hoppas ni njuter för fullo och att vädret är lika bra där ni befinner er som det är här!

Liten modell

Nu är min lilla docka bättre. Man ser fortfarande att ögonen inte är helt okej, men det är definitivt på rätt väg. Skönt är det. Hostan börjar också bli bättre och som ni säkert ser på bilderna så är de nariga kinderna också bättre! Kanske vi kan få vara friska på 17 maj! Vi får hoppas på det.
Jag lämnade hennes ögondroppar på dagis, så de skulle ge henne det två gånger idag.

Imorse före dagis så körde vi liten modellande vid dörren med den söta/coola outfiten Evelina har på sig idag. Vi kör också en premiär på skärpet som jag köpte förra året på Ullared, med platta nitar. Visst är det fint?





Vad gör jag hemma idag? Jo, jag är inte frisk, inte för fem öre. Så jag tog en dag hemma istället.
Jag ska jobba en dag senare i veckan istället. Risken är att det blir en kväll, men hellre det än att jobba idag när jag inte mår bra.

Idag är planen enkel: att bli frisk!
Ni kan kanske hålla en tumme eller två för att jag ska lyckas.

Kramar till er!

Det perfekta grillvädret

Idag måste det var det perfekta grillvädret - stekande sol, lite vind och ca 20 grader! Senare kommer Görans föräldrar hit och vi ska som sagt grilla. Inte för att jag mår ett dugg bättre än igår, nej denna gången har bakterierna bitit sig fast i mig ordentligt...
Jag får se hur jag mår ikväll. Om jag inte mår bättre får jag ringa chefen och fråga om jag kan komma en dag senare i veckan istället. Eftersom jag bara jobbar en dag i veckan hoppas jag det i så fall går bra!

Är det någon som tagit Cosylan någon gång? Det är hostdämpande. Det hjälper verkligen. Men man får inte köra bil när man tagit den och man känner sig nästan full. Det är ganska obehagligt, ialla fall på dagen. På kvällen så hjälper den mig att somna inom några minuter efter intaget, vilket är perfekt för en som mig som har svårt att somna vanligtvis.



Mina nya skor

Uppryckning

Jag har precis ryckt upp mig lite. Kände mig lite bättre efter maten vi åt för ca två timmar sen. Vi åkte faktiskt och köpte pizza! Finns det någon bättre mat när man är sjuk? Latmat, fetmat men framför allt, god mat! Eftesom jag alltid klarar att äta mig mer än proppmätt så blir jag alltid illamående, men det är nästan värt de. Evelina fick smaka lite pizza innan läggdags, men hon var inte så förtjust i det, mest kanterna i så fall. Perfekt, för dem äter inte jag. Haha.

Så fort Göran kommer upp igen tror jag vi går och lägger oss, ser lite på Skilda världar och sen sover. Imorgon kommer Görans föräldrar hit och grillar, så då vill vi vara pigga, alla tre.

Kommer ni ihåg de skålarna jag köpte förra lördagen, som jag lovade att visa er, men inte gjort än?
Jag tog mig precis i kragen och fotade en av dem.




Visst är den fin, skålen? Jag älskar den.

Trevlig kväll på er!
Kramar från oss sjuklingar

Tillfälligt stängt!

Idag får ni försöka fördriva tiden på något annat sätt än att gå in på min blogg. Jag är nämligen dåligare än dåligast idag och kommer inte vara någon aktiv bloggare på något sätt. Det har totalt låst sig i halsen på mig och jag kan nästan inte prata utan låter mer som en kråka... Det enda jag har gjort idag var att åka till biblioteket där jag var tvungen att skriva ut papper som skulle med posten IDAG! Märkte snabbt att jag tagit mig vatten över huvudet. När jag kom hem slängde jag mig på soffan och låg där till Göran kom hem. Evelina var jättesnäll, hon hämtade sin kudde och sin gosekatt och lämnade hos mig, precis som om hon förstod att jag var dålig. <3 Nu har jag sovit i närmare en timme, Evelina lite längre. Jag känner inte alls för att gå ur sängen idag, så jag hoppas ni förstår att det är tillfälligt stängt här idag!

Energitopp

Trots att både jag och Evelina är lite småsjuka här hemma bägge två, så har dagen rullat på bra och det var faktiskt längesedan jag såg Evelina med en sådan energitopp som hon hade här idag! Hon bokstavligt talat skuttade omkring och babblade på om allt mellan himmel och jord. Tänk om vi ändå kunde förstå vad hon försöker säga.
Efter tuppluren var vi ute en tur, vi hälsade på Evelinas farfar och sen gick vi till affären, för andra gången idag. Haha, jisses som vi springer där.
Jag fick faktiskt köpt en par skor idag också. Ett par jobbskor rättare sagt. Svarta med chokrosa "linjer". Jättefina! Jag ska ta kort imorgon så ni också får se!

Matintaget har varit bättre än på flera dagar hos fröken idag, vilket glädjer mig väldigt. Jag tror att hon även fått i sig närmare 6 dl (närmare 1L om vi räknar med vällingen) dricka vilket är toppen!
Nu ligger lillan och sover efter att ha intagit hostmedicin, salva på kinderna, ögondroppar och ögonsalva. Vem har sagt att det är lätt att vara liten? Och vem har sagt att det är lätt att vara förälder...


Evelina och farfar förra helgen...

Imorgon hoppas vi på repris från i söndags - farmor och farfar på grillmat här! Mumma.
Vad hittar ni på ikväll mina vänner?

Kramar från Oslo

Ögonkatarr

Stackars lilla Evelina verkar få allt på samma gång nu.
Imorse när vi vaknade gick jag in till Evelinis. Hennes högra öga var helt igenklistrat av vätska/var. Massa äckliga klumpar och annat gojs var där... Jag tvättade rent och såg sen att ögat var lite "missformat" eller svullet. Precis som när man får ett myggstick vid ögat, ni vet.
Jag ringde läkaren som har ringtid från kl 9 och sa hur det låg till. Jag fick tid så snart jag kunde. Dock var inte min läkare där idag, men snälla som de är där jag går, så ordnade hon en tid hos "grannläkaren"! Så vi susade iväg och var där 9.45, kom in efter 5 minuter och han konstaterade att det var ögonkatarr. Fick recept på salva och ögondroppar.

Hon verkar inte ha ont av det, men det ser inte så fint ut...

Efter vi hämtat ut på apoteket gick vi oss en sväng på köpcentret. Jag köpte lite mat och även dessa ursöta napparna till en sjukling! Något fint måste man ju får när man varit duktig hos doktorn. De var nedsatta 70% så de kostade ca 30kr för alla 4. Bra pris tycker jag! Hos Nille, såklart haha.

Evelina somnade pladask efter salva i ögat och lite mat & välling i sängen. Hoppas hon sover bort det äckliga.
Mammas älskling.



Djurnappar

Butterfly skor till en bortskämd

Idag när jag lämnade Evelina sa de på dagis, till min stora förvåning, att hennes gummistövlar var alldeles för stora och att hon inte alls tyckte om att gå i dem. Konstigt tyckte jag eftersom hon sprungit runt som en tok i dem hela helgen... Men tydligen så kom det in en hel massa sand i dem när hon leker, och det var tydligen inte så kul för henne. Jag sa att jag skulle gå och köpa en par nya till henne idag.
Fram tills nu nyligen har jag känt mig dålig, varm och svimfärdig, så det har inte blivit några skor till lillan.

Farmor Sidsel ringde mig för ett par timmar sen och frågade om jag kunde komma ner och möta henne, eftersom jag var kass så skickade jag Göran som då nyss hade kommit hem från jobbet. Han kom upp efter en stund med kattmat till Sally och... ett par nya gympadojjor! Tack farmor, säger vi!

Se så söta, med små glittrande fjärilar på dessutom.
Jag vet en liten tjej som är riktigt riktigt bortskämd. Undra vem det kan vara?




Butterfly skor

Nu ska den lilla, bortskämda, hämtas från dagis strax!

När knoppar brister

Kanske, men bara kanske, känner jag mig lite bättre idag. Jag har ialla fall sovit väldigt gott inatt och inte blivit väckt mer än en gång. Underbart. Sova är den bästa medicinen, utan tvekan! Jag tyckte vi somnade ganska tidigt igår, men ändå var jag super trött när jag vaknade idag. Men så är det väl när man inte är helt hundra.
Jag tror jag väntar med att träna till imorgon. Om jag har för bråttom så kanske jag blir sämre istället. Dumt att chansa.

Vädret är nästan lika bra idag som det varit de två senaste dagarna. Vinden är lite kallare och det är lite mer moln på himlen bara.
Tänk om det blir som det brukar, att den sommaren vi får, kommer innan semestern har startat. Att det regnar från den 15 juni till den 30 augusti. Hoppas att vädret inte straffar oss iår! Ännu lever hoppet på en solig sommar.

Jag var tvungen att ta kort på våran buske. Nu har knopparna börjat brista och för varje dag som går så blir det fler och fler vita blommor på den! Jättevackert. Du kan nästan stå och se på den medan knopparna slår ut...
Visst är det som finast ute just nu? Allt håller på att spricka ut och du ser för varje dag som går att träden får mer och mer grönt på sig, att gräset återfår sin gröna färg och att folk börjar sätta blommor i rabatterna.

Det är så vackert.


Doften av kanel

Idag har jag inte gått många meter från soffan, trots det har jag fått en hel del gjort. Jag har tvättat 3 maskiner med tvätt och äntligen fått på plats det som varit torrt i ett par dagar. Jag har även rensat bland Evelinas kläder;
tagit bort lite som är för smått och lagt på plats nya och större kläder! Känns bra att få det gjort.

Jag fick också ett ryck tidigare idag som jag inte vet vart det kom ifrån. Kanske ville få något annat att tänka på en stund. Jag bakade ialla fall en stor sats med kanelbullar som vi nu fryst in. Alltid bra att ha om det kommer oväntat besök! Detta är en av två plåtar. Blev totalt 32 kanelbullar och oj så goda de blev. Jag fuskade lite och smakade på en, jag måste ju veta vad det jag bjuder på smakar, eller hur?
Görans föräldrar fick två var och de tyckte att de var godare än bullarna som de säljer ute är, vilket var väldigt kul att höra!
Det har ialla fall luktat väldigt gott i lägenheten hela dagen och du kan fortfarande känna doften av kanel om du luktar lite extra... Det luktar så hemtrevligt på något sätt.

Nu ska jag fortsätta sitta i soffan och se Big Brother lite före det är sängen som gäller.

Trevlig kväll på er!




Midsommarfeelings - i mina tankar

Denna söt söta jeansklänningen köpte jag till Evelina när jag var i London. Blev störtförälskad i den med en gång och började måla upp en bild i huvudet hur Evelina skulle se ut med denna, sandalerna jag också köpte i London  och en midsommarkrans på huvudet... Därför fick den följa med hem och eftersom priset var skrattretande (60kr) så hängde den redan i hennes garderob före vi kommit ut ur butiken, ialla fall i mina tankar. Den ger verkligen mig midsommarfeelings!
Om jag ska vara ärlig så hade jag kunnat tänka mig en likadan själv. Gillar den elastiska och rymliga överdelen som gör att hon kanske även kan ha den nästa år.

Vad tycker ni?



<3

Liten, oskyldig och förkyld tjej

Igår var verkligen en helt fantastisk dag! Det var sommarvärme och automatiskt skjuter humöret i topp sådana dagar. Jag och Göran satt ute och solade 3 timmar på våran altan där det var 41 grader i solen. Nästan på gränsen till för varmt om jag ska vara ärlig. Haha. Slutar man någonsinn att klaga? Eftersom vi har inglasad altan/balkong, så kommer det väldigt få vindpustar och de vi fick gav oss kraft att fortsätta ligga kvar. Det låter dramatiskt va? Men gud så gott det var!
Solkräm, keps och klänning på Evelina och en varsinn svalkande cider till mig och Göran - perfekt är det rätta ordet.
Idag verkar det bli en minst lika fin dag som igår. Dock är Göran på jobb nu och Evelina på dagis så det blir inte lika mysigt som igår.

Vi ska simma idag. Ialla fall sa vi det igår. Jag hoppas bara att det jag känner i kroppen försvinner lagom till klockan slår 14. Har liksom värk i leder och ont i halsen... Kanske jag åker på samma som Evelina precis gått igenom och fortfarande har. Stackarn hostar så hon får kväljningar och har inte någon direkt matlust. Igår var hon lite bättre än i förrgår, men fortfarande inte helt bra. Klockan 08.20 imorse gick jag in till henne och hittade henne i sängen, snarkandes, såhär:


Gullunge. Hoppas du blir bättre snart! Ingen feber och på väldigt bra humör så hon fick som sagt gå till dagis idag ändå. En ledig dag igår hjälpte lite ialla fall. Jag hämtar henne nog lite tidigare idag.

Nu ska jag ta hand om lite tvätt här och hoppas att min kropp klarar av att skydda sig mot onda bakterier!

1:a maj

Idag är det första maj och om vädret får tala så är våren här för att stanna att det ska komma SNÖ på lördag är en annan sak. Hela familjen har precis varit ute en liten sväng tillsammans, jag fick som jag ville igår, hehe. Det var helt underbart. Jag gick utan jacka och Evelina utan mössa och med väst på sig och det var nästan för varmt. Helt underbart att kunna stoppa de allra tyngsta och varmaste kläderna innerst i garderoben en stund nu! Vintern är avklarad och vi blickar framåt mot vår och sommar.

Idag ska vi som jag skrev igår ner till Görans föräldrar och äta något som vi inte vet vad det är än. Haha. Spännande!

Vad ska ni hitta på en ledig och solig dag som denna?






<3

RSS 2.0