Släpis

Idag var det regn för första (nästan ialla fall) gången på hela semestern. Så det blev en halv innedag idag, men självklart trotsade vi vädret lite och begav oss ut. Pappa var ute i skogen och plockade kantareller. Och när Evelina haft sin förmiddagslur begav vi oss ut och köpte en ny släpkärra till honom. Det blir nog tyvärr ett farväl till min farfars egengjorda släpis... Vi köpte den på Göfab där jag också fick slitit med mig 5kg tvättmedel för endast 59kr. Sånna priser existerar inte i Norge, ialla fall inte på den produkten. Jag passar på när ett sånt kap kommer precis framför näsan, hehe. Förresten, hur uttalar ni Göfab? Med betoning som J eller G? Kommer ihåg när jag var liten då vissa sa "Jöfab" och det blev en himla diskussion. Samma med ordet; Kex.
Nåväl...
 
Så ser den ut!
(Jag vet att det blir jättetråkiga bilder här nu, men jag kommer som sagt inte helt överens med kortläsaren. Jag har tagit massa fina bilder som jag vill dela med mig av, och det ska jag. Tidsnog - håll ut!)
 
Ha en fin torsdagskväll alla söta!
Kramar från Lysekil
 
 

Vrångebäck

Det blir väldigt glest mellan inläggen här under semestern. Hoppas ni har överseende med detta! Jag lägger i princip ingen tid inomhus alls och därför blir det lite skrivet.
 
Idag var det meningen att jag och pappa skulle åka till Uddevalla, men det blev inget med det. Varför vet jag egentligen inte. Jag bestämde mig för att hitta på något med Evelina trots inställd resa.
Vi åkte till Vrångebäck som har en badplats inte långt härifrån. Jag packade ihop lite mat och gott till oss bägge och en kvart senare var vi på plats. Det var kanske 3 familjer och oss. Perfekt! Dock ingen lång sandstrand som jag hade för mig från då jag själv var liten och åkte dit en del. Men det var super för Evelina som plaskade runt och kastade stenar, plockade snäckor och doppade sig i havet för första gången - någonsinn! Det var dessutom väldigt behagligt i vattnet så hon var i flera gånger faktiskt. Gosigt! Vi var där i ca 2 timmar och när vi kom hem blev det mat och en dusch för oss bägge. Ni kan gissa vem som kommer sova gott inatt va? Haha.
 
Badplatsen ligger bakom klipporna som ni ser på första bilden. Jättemysigt. Blir det bra väder i helgen så är en tur dit igen given och då kommer Göran dessutom!

Besök

Då fick vi besök idag. Riktigt trevligt måste jag säga. Dock ingen som jag känner, men Evelina tyckte det var roligt att flirta och prata med "främlingar". Visa magen och göra "give me five" var helt toppen. Hon är faktiskt väldigt blyg när det kommer nytt folk, men det är viktigt att få träna på också. Väldigt mysigt att se ialla fall.
 
Imorgon ska jag åka till Smögen med Ellen. Gud så roligt det ska bli. Att få hitta på något och att få träffa världens bästa vän.
Jag ser fram emot en baguett med västkuströra eller något sånt. Mums!
 
Vad hittar ni på i sommar mina vänner?
 
 

Tungt farväl

Göran åkte för några timmar sen. Det var ett ganska tungt farväl måste jag säga, just för att jag inte vet om vi träffas till helgen eller om det dröjer 12 dagar.
Helgen har varit helt toppen. Det regnade en hel del i lördags, men vi har ändå haft kul och mysigt! Det var ett väldigt kärt återseende för Evelina att se sin älskade pappa. Efter att han åkt idag gick Evelina bort till backen som går ner från huset och pekade och ropade pappa. Då skar det lite i hjärtat... Stackars liten som inte förstår.
 
Idag tror jag nästan vi bara varit inne vid blöjbyten och tillagning av mat. Det har varit underbart väder. Solen har hållit oss sällskap 80% av dagen och vi har suttit i solstolar och avnjutit den. Evelina har sprungit runt som en tok här med solkräm på armarna och hatt på huvudet. Gosis!
 
Något så vackert... Men hur klarar egentligen denna fjärilen att flyga med ett hack i ena vingen?

En vägg av regn

Imorse vaknade jag av att det regnade. Eller det är egentligen en underdrift, det var som en vägg av regn på utsidan (men nu skiner solen igen). Då var det ganska skönt att lägga sig under ett varmt täcke igen och somna om en stund till. Eftersom jag och Evelina sover i samma rum nu på semestern blir det att jag vaknar med henne och om jag har tur så somnar jag om en liten stund. Men det är inte alltid lika lätt att se på sin mamma och inte förstå varför man inte får komma upp! Stackars.
Vi har gjort massa på kort tid och jag undrar nästan vad vi ska göra resten av den lediga tiden. Haha.
Imorgon kommer Göran hit och vi ska åka och hälsa på mamma på lördag. Så lite händer allt! Jag har dock inga större planer under semestern, vilket är väldigt skönt. Att bara ta det som de kommer helt enkelt.
Vad hittar ni på?
 
Tyvärr blev även detta inlägg bildlöst eftersom kortläsaren inte riktigt samarbetar med mig.
Jag får återkomma med lite härliga bilder senare!
 
Kramar från Lysekil

Skrivare och fax

Oj så skönt vi har det här nere i Lysekil hos min pappa. Vi njuter till fullo och tider rinner bara iväg. Tänk att jag snart varit här en hel vecka.
Jag vet att jag varit otroligt dålig på att uppdatera här och lovar att bli bättre. Men det ges inte mycket tid till datorhäng. Vi är ute på mycket utflykter och Evelina kräver ganska mycket underhåll.
Har alla mina läsare startat sin semester eller går ni i längtans tider än?
 
Just i detta nu har jag en mycket glad pappa. Jag har precis hjälpt honom att installera en ny skrivare med fax här hemma hos han. Det var som vanligt lite krångel med istallation men skam den som ger sig.
 
 
Vi ska kasta oss in i bilen och bege oss till Lysekil, jag ville mest titta in här och berätta att jag lever och allt är underbart! På fredag kommer pappan hit också.
 
Kram på er alla!

Semester!

Oj, vad tiden har gått fort. Det är redan semester, jag och Evelina blir borta i 4 veckor. Jag har sprungit upp och ner för trapporna som en galning för att packa ut i bilen. Hoppas inte jag glömt något.
När jag kommer tillbaka kanske det blir en nystart eller en fortsättning på det som varit. Oavsett vet jag att det blir bra! Känner det på mig.
Kan inte någon berätta om något kul som händer i sommar? Är det någon som flyr landet och åker till varmare breddgrader?
Jag nöjer mig gott och väl med Lysekil. Att bara komma ifrån hemmets väggar hjälper mycket. Det är först när man kommer bort som man inser hur bra man har det hemma.
 
Imorgon ska jag in till Lysekil och möta upp mina fantastiska vänner Lina och Ellen. Jag vet att vi kommer få en dunder dag/kväll tillsammans med massa skratt och skoj!
 
Nu ska jag ner med det sista till bilen sen startar bilen.
Varma kramar från oss alla!

Glömska

Oj, jag hade helt glömt bort att jag måste packa! Och inte så lite heller. Det är ju för 3-4 veckor jag måste få med mig. Tror jag sätter igång med det med en gång eftersom att Sunniva från jobbet kommer hit vid 12 tiden och ska klippa sig.
Hur kan man glömma att packa? Det hade varit snyggt om jag vaknat upp imorgon och insett att jag inte packat en enda blöja. På tal om blöjor så var jag borta på Furuset i tisdags, för att köpa blöjor att ha med mig till Sverige. Ja, just de. Blöjor att ha med till Sverige. Det är inte ofta man tar med sig något från Norge för att det faktiskt är billigare här. Men just dessa blöjorna i Rema 1000´s egna märke sparar man pengar. Vi köper 44 blöjor för endast 26 kr, vilket är jättebilligt. I Sverige är det mycket dyrare både för de billigare märkena och Pampers/Libero.
...Så jag traskade ut från butiken med 88 blöjor i högra handen och 44 i den andra!
 
 
Rekomenderar dessa till alla barn. De är elastiska, mjuka, håller tätt och är inte allergiframkallande. Ialla fall inte på Evelina. De finns såklart i olika storlekar. Vill ni spara pengar? Köp dessa! Alla föräldrar vet att pengar till blöjor går åt som smör i solsken.
 

Tv problem

Oj vilken total tabbe vi gjorde här igår. Vi fick ingen bild på tv:n och inget internet (därför blev det inget bloggskrivane igår), så jag ringde med en gång till bolaget vi har registrerat oss hos. Vi fick faktiskt ordnat så att en tekniker skulle komma hem till oss redan idag och ordna det.
När jag lämnat Evelina så kom jag på att man kunde ta antennkabeln och sätta den direkt i tv:n istället för genom boxen. Då skulle jag få de normala kanalerna. Jag drog fram tv bänken och skulle dra ut kabeln ur boxen. Och vad ser jag då? Jo, att antennkabeln inte sitter i alls... Haha. Så det var bara att ringa till bolaget och avboka teknikern som skulle komma. Som tur va hann han inte komma, för då hade vi fått betala honom 500.- eftersom det var vi som gjort en tabbe och inte kollat att alla kablarna var riktigt isatta.
 
Jag hittade massa fint när jag och Lene var hos Havaristen i tisdags. Vi åkte en tur dit mitt på dagen bara för att hälsa på en vi känner som jobbar där och för att se vad de hade för varor.
Denna firman köper varor från lastbilar som vält eller som är lite skadade. Och de blir ett väldigt reduserat pris, vilket passa mig perfekt! De säljer allt från ljus, leksaker, kläder, skor, mat och hygienartiklar mm.
De sålde bla. en choklad som Göran tycker om. I affären kostar den 31kr och de sålde den för 10kr. Ni förstår kanske hur man reagerar när man kommer in i butiken eller? Haha.
 
Jag köpte också dessa söta Nicke nyfiken napparna från MAM. De ligger i 2-pack och i affären kostar de närmare 50kr och här köpte jag de för 10kr/2-pack. Fin pris på fina nappar!
 

Sammanträffande

Jag har glömt berätta att Evelina var riktigt dålig i söndags. Det är väl inte den mest intressanta informationen man kan få heller, därför jag inte gjort det kanske! Hon var ialla fall hur pigg och glad som helst hela dagen och på kvällen före hon skulle sova så kräktes hon ner halva hallen och halva mig. Stackars liten. Efter duschen så däckade hon av ren utmattning, i min famn. Igår kväll hade hon också svårt att somna. Kanske för att hon hade magknip eller så, men till slut somnade hon ialla fall. Dock vaknade hon 5 gånger inatt så jag är helt slut, har inte kunnat sova riktigt mellan uppvakningarna för jag ligger liksom på helspänn.
Idag var hon lika glad och pigg så hon är nu på dagis. Blev en liten senare lämning och jag tänkte också hämta henne lite tidigare. Mammas älskling.
 
För övrigt var jag med om det konstigaste sammanträffandet imorse, när jag lämnade Evelina på dagis.
Jag kan tyvärr inte avslöja något än eftersom det har med "det hemliga" att göra, som jag skrivit om här ett tag...
Jag lovar att ni tidsnog kommer få veta vad det handlar om. Jag väntar faktiskt på en telefon här idag. Ni kan väl hålla en tumme eller två för mig!?
 
Kramar sålänge!
 
Bilder från lördagens damträff

Lördagsgodis

Efter maten i lördags tyckte jag Evelina förtjänade lite lördagsgodis. Hon åt bra med mat och fick därför en liten "belöning", det var trots allt lördag. Det blev ialla fall några kex, ett par chokladbitar och majskrokar. Det var tillräckligt för att få ett leende och en go kram efteråt. Hon var väldigt nöjd där hon satt och såg på barnetv samtidigt som hon stoppade i sig värre än hon inte fått mat förut. Godingen min!
Skålen köpte jag på Ullared förra sommaren/hösten när jag var där tillsammans med Tora. Jag köpte en tillhörande mugg/kopp också. Den får dock vänta på att bli använd ett tag till.
 
För de vuxna blev det ribbe med tillbehör. Det satt riktigt gött i magen kan jag lova!
Vi blev sittandes framför datorn hela lördagskvällen och såg Skilda Världar, med tända ljus och mys runt oss.
Underbart!
 

3 och 1½

Idag har jag och min älskade varit tillsammans i 3 år och förlovade i 1½. Det har hänt mycket på 3 år. Men vi står fortfarande vid varandras sida och jag hoppas av hela mitt hjärta att det består.
För att fira det har vi bestämt oss för att åka ut och äta idag. Med Evelina såklart. Hon är det största och bästa som hänt på dessa åren, utan tvekan. Vårat hjärta!
 
 

Kärt återseende

Igår var jag på mammaträff. Det var minst sagt ett kärt återseende både bland stora och små! Vi vuxna hade massa att berätta och prata om och det hade visst de små också. Munnen gick i ett hos alla. Haha. Det har hänt så mycket i utvecklingen och det var riktigt roligt att se dem tillsammans igen.
Vibeke kom dit, vackrare än någonsinn, med sin fina mage. Det är så vackert med gravida kvinnor.
Vi åt lite lucnh där medan det lektes, gapades, skrattades och grinades i bakgrunden. Det var ingen lugn stund och Evelina var ganska trött när vi ett par timmar senare åkte därifrån igen.
Tack för igår mina kära vänner!
 
 

RSS 2.0