Fördelar

 
Ja, som överskriften säger så finns det fördelar (och nackdelar) med allt. Gällande mitt jobb har jag lust att dra fram en fördel. Vid våran utgång kan detvissa dagar stå vad som helst med ett plakat: "Ta med hjem!" Allt lika trevligt. Hehe. Och idag stod det ett mega stort stativ med rosor i alla olika färger du kan tänka dig. Förmodligen ett dåligt parti rosor som inte gick att sälja men som vi kunde ta med oss hem. Så dessa gula och orange rosorna pryder nu tv bänken brevid tv:n. Vackert va? 5 buketter tog jag! Som sagt: Fördelar!
 
 

Gott OCH Nyttigt!

 
Visst kan det vara svårt att kombinera det ibland - gott och samtidigt nyttigt. I torsdags gjorde jag en bra kombination. Det smälte gott på min tunga ialla fall! 
Jag stejte kycklingfile i ugnen med bacon runt. Till det delade jag några tomater, kokade baby - morötter och även brysselkål. Kryddade med lite aromat. MUMMA så gott det blev och visst ser det helt fantastiskt vackert ut på tallriken? 
För min del behövdes varken sås eller ris/potatis till detta. Dröjer inte länge till jag gör en identisk måltid igen. 
Det blev långhelg för mig denna veckan. Ledigt fredag, lördag och söndag. Det har blivit en del träning, men också ett besök på en loppis här idag. Wow vilka fynd...
Vad har ni hittat på i helgen? 
 
 

Att testa nya saker...

 
...ja, det är något jag precis provat nu! Håller på med mat. Gørans föräldrar kommer hit och ska äta mat. Och då måste man imponera! 
Har gjort egna klyftpotatis, en sallad med massa olika saker i bla. bönor, fetaost, oliver och paprika. Sen blir det helgrillad grisnacke(karre) på 2,5 kg som jag har snittat på mitten så det blev som en ficka i den. Där i hällde jag kryddat smör, riven ost, finhackad serranoskinka och kokade vitlöksklyftor som jag mosade - och blandade ihop allt! Sen klädde jag hela steken med serranoskinka och tog tråd (speciell till matlagning) och band runt allt. Till detta blir det bearnaisesås. Hoppas det blir gott! Mat om en timme! Någon som vill smaka? 
 
Bild är före grillningen. 
 

Rynkor & Åldrande

 
Är det bara jag som är nojig? Men jag börjar se rynkor under ögonen som inte varit där innan! Och även runt. Usch. Inget kul alls. Men det hör väl åldrandet till, blir bara så definitivt när man ser det i spegeln på något sätt. Åldrandet är som att försöka springa före en bil - bilen kommer ikapp och vinner. Du har liksom ingen chans. Kanske mitt "åldrande" också har något med att göra att jag faktiskt har gått ner 46,5kg. Hehe. 
Var inte menat som något gnällande detta alltså! Bara llte tankar som kommer och går ibland. 
 
På min lediga dag idag har jag varit ute och gått en mil tillsammans med Mari. Vi slutade promenaden hemma hos mig och då klippte jag hennes lugg, sen åt vi lunch. Kyckling och pasta sallad med fetaost och pesto bla. Nam! När hon hade gått dammsög jag lägenheten och tvättade badrummet + toalett. Sen tog jag en dusch. När jag tog svängen ut i köket sken solen in och jag såg hur golvet såg ut. Slängde mig ner på alla fyra och började handtorka golvet med trasa och spray. Fortsatte upp på väggar och skåpsluckor och sen inne i skåpet där man kastar sopor/matavfall (har ni någon gång tänkt på hur snuskigt det kan bli där?). Och NU sitter jag i soffan och dricker en kaffe. Känns ganska välförtjänt ändå! Ute har det blivit grått igen och nu kan jag se mot fönstren igen utan att känna att jag egentligen borde tvätta de. 
Ha en fin torsdag alla!
 
 
 

Sängmys

 
Läste en bok för Evelina ikväll, som hon fick av mormor. Pettson och Findus. Den var rolig tyckte vi bägge! 😃
Det blev lite mys och skojbilder blev tagna.. Finaste tjejen som finns! 
 
 

RSS 2.0