Karneval-musen

 
Idag var det äntligen dags för Karneval på dagis. Evelina var jätteglad när hon vaknade för hon visste vad som skulle hända idag! Hehe. Då var det iallafall lätt att få på henne kläderna, hon skulle ju vara mus idag!
Jag fick plocka fram konstnären i mig själv och göra så gott jag kunde för att få det att likna en mus. Tycker ändå det blev helt okej, eller vad säger ni? Ja, Evelina blev nöjd iallafall så då är jag också nöjd. De tyckte att hon var jättefin när hon kom till dagis och hon var faktiskt den enda som hade ansiktsmålning idag. 
De andra var pirater, prinsessor och djur. Så det var en riktig blandning där. Roligt att de hittar på sånna saker, det uppskattas härifrån iallafall! 
 
 
Här har vi den lilla karneval-musen. Hon hade på sig en rosa cardigan också, som liksom matchade öronen. För att den lilla musen inte skulle frysa helt enkelt.  ♡
 

Påfyllning!

 
Idag efter babysången kom Göran hem strax efter mig. Med en överraskning, ja inte till mig, till Emil. Massa barnmat på burk! Allt var nedsatt 50% - jag tror att de utgår ur sortimentet för det var inget fel på datumet. Jag blev glad för att kunna spara de pengarna som det faktiskt kostar att köpa den maten, den är inte gratis direkt... Det är såklart alltid billigast att laga egen mat/rester från dagen innan, men det är inte alltid den maten vi åt igår passar Emil, så det är bra att ha lite i reserv, jag kommer dessutom ta med mig något till Turkiet. 
Det känns bra att skafferiet är påfyllt nu!
 
 

Syskonmys

 
Ikväll fick vi besök av Ragnar och Rikke som kom hit. Alltid trevligt med besök och speciellt av bästa vännerna. ♡
Jag känner mig lite slö och har lite nackspärr, hoppas inte jag håller på att bli dålig. Det är nämligen de allra första tecknen på att en förkyldning dyker upp snart. Hoppas jag slipper.
Imorgon blir det babysång för mig och Emil. 
 
 
Syskonmys i soffan ♡
 

Metro senter

 
Idag har vi varit på Metro senteret, vi i mammagruppen alltså. Det finns en helt strålande plats att amma, byta blöja, värma mat och ett stort lekrum för barn. Helt perfelt för oss fyra som var där idag, dessutom var vi ensamna där. 
Emil var i paradiset! Han lekte och skrattade tillsammans med de andra, det var riktigt kul att se! Vi gick fram och tillbaka så det blev totalt 1,3 mil idag. Underbart. Nu när all snö nästan är borta pluss att det var 6 plusgrader kändes det som att våren var på ingång. Det är en härlig tid vi går in i nu. ♡
 
 

Godkväll

 
Vill bara kika in och säga godkväll! Vi har ätit spagetti och köttfärssås här ikväll, hunnit med både bus och gråt också såklart! Nu sover de två minsta och dagens lata period träder i kraft! Vad gör ni ikväll?
 
 

Megaklubba

 
Nu är Emil äntligen frisk igen efter biverkningarna från vaccinet! Det var 2 dagar som han var dålig,  feber, diarré, kräkningar och snuva - allt på en och samma gång. Stackarn. Han har haft noll matlust så sömnen har tagit skada av det. Vi får hoppas att denna natten blir bättre än förra...
 
Grytan blev förresten jättegod igår! Riktigt lyckat. Evelina ska få lite rester idag tillsammans med lite potatismos. Mumma.
Igår fick Evelina en megaklubba efter maten, till hennes stora förtjusning... ♡
 
 

Matlagning pågår

 
Idag fick jag lust att laga en gryta. Med massa färska grönsaker som bara ska stå och kokas tillsammans på medel värme. Den enda man ska göra är att tillsätta vatten så det inte fastnar i botten. När det kokat någon timme (minst) är det dags för grädden och kryddorna. Där är jag just nu. Grädden har jag hällt i och nu ska det kryddas friskt. Till detta serveras ris. Mums!
 
Vad ska ni äta idag?
 
 

Stå-killen

 
Jag har en liten stå-kille här hemma. Han älskar att stå och blir sur och irriterad när han inte alltid klarar att ställa sig upp själv. Hehe. Så jag ställer han ofta mot saker så han klarar att stå en stund själv och då ler han och skrattar högt, det smittar minsann av sig det. Han säger till på sitt sätt när han blir trött i benen. ♡
Min stora klump, vart tar tiden vägen?
 
Idag ska vi äta kokt torsk, potatis, hollandaise sås och kokta mini morötter. Mums så gott det ska bli och det är perfekt för Emil att få dagen efter också. Han har verkligen gått till sig ordentligt med mat. Förut gillade han inte något av varmmat nästan,  men nu slinker varenda matburk ner (eller ja, iallafall innehållet hehe), till min stora glädje. Just nu säljer de vissa barnmatsburkar jättebilligt så jag tror jag ska köpa på mig några så vi kan ta med oss det när vi åker till Turkiet!
Vad ska ni har för mat idag?
 
 

Leo's del 2

 
Vi var som sagt på Leo's Lekland igår igen och till Emils stora förtjusning var vi på "hans" avdelning denna gångeb och inte bara sprang efter Evelina hela tiden. 
Det fanns en liten inhängnad till de minsta, där de liksom kunde leka ostört (eller, så var iallafall tanken), tyvärr så tyckte även de stora barnen det var roligt att vara där så det var inte så avskilt som det kanske borde. Men det var väldigt roligt och Emil älskade det! De andra i gruppen också.
 
 

Nyttig start

 
Jag försöker starta dagen nyttigt varje dag. Om jag gör det så känns det också naturligt/lättare att fortsätta så resterande del av dagen. Oftast blir det för mycket med en hel macka när jag äter en tallrik med yoghurt, crunchy, blåbär och russin, så då kan det hända att jag bara tar en ägg till. Frukost är den bästa måltiden på dagen tycker jag. Jag tycker jag känner hur hela kroppen återfår energi och även hur humöret stabiliseras på nåt vis. 
 
Idag har jag gått 1,6 mil. Det var mammaträff och vi gick faktiskt till Leo's lekland, var inne där en stund och gick sedan tillbaka. En härlig promenad där även solen höll oss sällskap och värmde på bra i ryggen - underbart!
Vi stoppade på vägen hem för lite lunch och jag kom faktiskt precis innanför dörren här hemma! En heldag ute och med vänner, det är en bra dag det!
 
 

Leo's lekland

 
Idag har det varit Evelinas dag. Vi åkte till något som heter Leo's Lekland som ligger här i närområdet. Det är ett paradis för barn! Klätterställningar, gungor, tunnlar och rutschkanor mm. Helt otroligt! Dock var det inte den bästa dagen att åka dit på. Söndagar är allt stängt, förutom just detta leklandet. Haha, ni kan tänka er va? Men kul var det och Evelina slocknade i sängen utan något mer än "Godnatt", så det var definitivt effektivt! 
 
Mys morgon blev det innan vi åkte, som vanligt ♡
 
 

Godis i soffan

 
Jag, Evelina och Emil (som sov gott i vagnen hela tiden) letade oss ut en stund idag på eftermiddagen. Det är nästan så att jag ångrar det, vi var blötare än efter en dusch när vi kom in igen. Men ändå var det skönt att komma ut en liten stund. 
Jag gjorde en 5 minuters snögubbe, haha, var ganska kul. Kommer inte ihåg när jag gjorde det sist!
 
Jag körde en timmes träning på bandet idag igen och det är jag glad för. Jag tror inte att jag hade kunnat gå långt ute, det ligger stora driver med slask. Usch. Men ja, efter slask kommer barmark, eller? Jag hoppas! 
 
Nu sitter Evelina i ett varmt bad och Emil sitter och ser på. 
Nu är det snart godis-i-soffan tid för henne och det vet hon så väl. Hehe. 
 
 
 

Alla ♡ dag

 
Hoppas alla har/haft en fin alla hjärtans dag.  Här firar vi den inte speciellt mycket. Göran fick en ask med mjölkchoklad hjärtan av mig, ni vet sånna där lövtunna. Ganska goda har jag för mig.
Jag startade dagen med 1 timme och 15 minuter på gåbandet här hemma. Det är helt hopplöst att gå nu när det är slask och vått överallt utomhus. Det går nästan inte att köra vagnen heller. Jag gick 50 minuter, sprang 15 minuter och avslutade med 10 minuter nedvarvning. Hur skönt som helst! Det blir nog samma program imorgon då jag har bägge barnen hemma och Göran ska jobba. Dock kanske jag springer lite längre tid, jag blev faktiskt ganska förvånad över att jag inte var andfådd efteråt. Konditionen måste fått sig ett ordentligt lyft!
 
Gissa om jag blev glad när Göran kom hem med dessa till mig förut. ♡ Tack kära du!
Vasen är ca 60-70 cm hög. Riktigt fin!
 
 
 

Kvällsmys

 
Medan sambon är iväg och jobbar får jag mysa hemma på egen hand. När barnen har somnat är en kaffe, några rutor mörk choklad och soffhäng mer än nog för mig. Att kombinera dessa tre är det ultimata för mig! 
Ikväll blev det lasagne till middag. Det var populärt hos alla verkade det som. Det är nog en favorit även hos mig tror jag. Så enkelt men så gott, med en enkel sallad till blir det ändå en helt okej torsdagsmiddag. Vad har ni ätit ikväll? Vad har ni för middagsplaner inför valentines imorgon? Här blir det fläskfile med gott tillbehör tror jag. 
Kanske du är en person som går ut och äter på en dag som imorgon. Inte jag! Jag köper hellre hem något extra gott, det blir både billigare och många gånger godare så.
Så det så!
 
 

Pass och Visum

 
Idag har jag varit riktigt slapp. Jag hade nästan inte lust att gå ut alls. Dock gjorde jag det, om så bara för 7 km. 
I helgen fick jag med mig gåbandet upp hit från mamma. Äntligen. På lördag kommer det användas då Göran ska jobba och jag har bägge barnen hemma. Tänkte slå ihjäl lite dötid då Emil sover och vi bara sitter och väntar på att han ska vakna. Evelina ser ändå på barnprogram, så varför inte? Då slipper vi stressa på morgonen också. När jag då är färdig kan vi gå ut och leka på lekplatsen lite - alla får något bra ut av det! 
 
Imorgon ska vi åka och ordna med pass till barnen. Vi måste alltså hämta Evelina lite tidigare än vanligt då passcentralen stänger kl 14.
När vi fått pass kan vi söka om visum till alla i familjen utom mig. Norska medborgare behöver ha det för att komma in i Turkiet. Det kostar 25€/person och håller i 90 dagar.
 

Evelina är hemma från dagis nu och de leker fint på hennes rum tillsammans. ♡ Kärleken till sina barn måste vara den största som finns?!
(Obs! Det svarta runda som ligger vi Emils ena hand upptäcktes med en gång!)
 
 
 
 

Extra vaccinering

Nu på morgonen har vi varit på helsestationen, jag och Emil. Vi skulle väga och mäta. 11,9 kg väger han och är 75,5 cm. Älskadr klumpen min! ♡ Eftersom vi ska ut och resa i april så rekomenderade resebyrån att vi skulle vaccinera Emil mot mässlingen. Jag sa detta idag och 5 minuter senare var han vaccinerad. Härligt att man blir prioriterad för en gångs skull. 
Emil blev trött av sprutan och sover nu gott i vagnen. Vi är ute opå äventyr, närmare bestämt åker t bana. 
Vad hittar ni på idag?
 
 

Morsdag och Turkiet

 
Vi har varit i Sverige i helgen. Därav tystnaden från min sida. Varför ska helgen gå så fort för? Det är konstant stress för mig när vi är i Sverige, tyvärr. Jag vill vara överallt hela tiden, vilket inte går... Vi fick iallafall handlat lite mat och hälsat på mormor och morfar. Det var det viktigste,  det sist nämnda alltså. Hehe.
Evelina och Emil fick massa fint av mormor, som vanligt. Massa kläder och leksaker. ♡ Tack kära mamma och mormor. På tal om det så var det faktiskt morsdag här igår. Eftersom vi ska ut och resa om 2 månader så lägger vi inga pengar på sånt trams nu. Vi kanske kan fjäska till oss en ledig kväll eller två när vi är ute och reser, så vi kan få rå om varandra då istället!
 
Vi åker till Turkiet i april tillsammans med min mamma och Gert. Massa att förbereda inför resan men då kanske tiden går lite fortare!? 
 
 

Torsdag

 
Idag känner jag mig mycket bättre, men matlusten är där inte helt än. Får i mig mat men blir illamående med en gång. Tar väl en stund för magen och tarmen att ta emot mat och bearbeta den efter en sånhär omgång!
Jag har varit på babysång idag. Emil tycker det är jättekul att sjunga tillsammans med de andra bebisarna.
 
 

Magsjukan

 
Då har jag haft min del av magsjukan som härjar. Nu hoppas jag att det dröjer till nästa gång. Längesen jag var så dålig som igår. Usch och fy...
Idag mår jag bättre. Men inte bra. Jag skulle egentligen åkt till Sverige imorgon men dröjer till fredag, då åker vi allihop samtdigt istället, i en bil. Deal!
Jag har varit ute och gått en liten sväng idag, första turen på många dagar nu, 7,5 km. Kändes skönt men samtidigt var det tydligt att jag inte är helt bra än. Men sånt tar några dagar såklart, att återfå styrkan liksom.
 
Nu sitter Evelina och Emil och badar tillsammans för första gången. Minimalt med vatten i badkaret ocg jag sitter på en stol i dörröppningen. 
Vad hittar ni på idag?
 
 

Soffa + vatten

 
Usch, idag är det tredje dagen som jag är kass. Det blir att vara inne idag också. Kanske kanske jag går ut en sväng sen, men långt ifrån att gå så långt jag brukar göra. Jag vaknade upp med en konstig "känsla" i kroppen. Jag var varm men frös så otroligt i kroppen. Inte ont i kroppen som man har vid feber, dessutom hade jag ingen feber. När jag reste mig upp ur sängen, trodde jag att jag skulle svimma. Yr och illamående. Som sagt, mådde konstigt. Ja, efter frukosten blev jag lite bättre men långt ifrån bra. 
Farmor fick lämna Evelina på dagis då jag vet att hon är ute vid den tiden. 
Det får bli soffan och massa vatten idag helt enkelt. 
 
Det regnade hela dagen igår till min stora glädje. Jag är nämligen inget fan av snö, så barmark är mer än välkommet för mig! Tråkigt för alla barn, men mindre kaos i trafiken och mindre brutna ben! 
Att jag nu ser asfalt gör att jag längtar ut ännu mer! Imorgon SKA jag ut!
 
 
 

Innesöndag

 
Jag är inte alls bra idag heller. Fortfarande febrig och snorig och kallsvettningar. Natten har dock varit bra, vilket jag är tacksam för. Emil börjar bli bättre, även Evelina och Göran. Det är bara jag som hänger efter med tillfrisknandet. Hoppas jag är bättre imorgon så att jag kan gå ut. Känns i kroppen att jag inte kan gå. Dock så regnar det så det äe ingen katastrof med en innedag. Det enda som är lite tråkigt är att Evelina blir otroligt rastlös av att vara inne en hel dag. Tur att vi ska till farmor och farfar senare och äta en bit mat!
Här fick EEvelina laga sin egen omelett förut. Skära korv & skinka, i med allt i stekpannan och röra runt.
Duktig tjej!
 
 
 

Tigertjejen

 
Idag har vi varit ute på skojigheter för Evelinas skull. Först åkte vi till Havaristen där vi hittade lite smått och gott.  Sen åkte vi vidare till en affär som skulle ha ballongutdelning, korv, tårta och kaffe, ansiktsmålning och massa mer - gratis. Det var tummen upp från Evelina iallafall! ♡
 
 

RSS 2.0