Home sweet home

Yes, hemma igen efter helgen hos far. Känns alltid gott å komma hem.
Har bla. firat födelsedag och fått klippt mig. Uppdatering kommer när Evelina fått lite uppmärksamhet.

Soo long!

Enkelt men gott

Idag får det blir något enkelt att äta. Tänkte bara slänga in lite pommes i ugnen och steka några hamburgare, eller karbonader som det heter på norska.
Men först ska jag se "Såld på hus" någon som sett det? Hur bra som helst. Svenskt program. Mäklare som ska gissa pris på hus/lägenheter o.l. :)
Sen blir det middag. Hoppas Göran kommit hem till det. Just nu är han iväg med sin pappa och lämnar bil nr. 2 till montering av 2 st. 1000 metare i fronten.

Det kurrar i min mage nu.
Evelina ligger gott i hörnet av soffan och slukar ersättning. :)


En liten powernap före nattsömnen...

Skrivare

Idag har jag kopplat in den skrivare som jag fick av min pappa förra julen, alltså julen 2009. En Canon, fotoskrivare. Riktigt fin - blank svart! :) Allt gick faktiskt jättebra, fick dock ett utbrott då jag insåg att en speciell kabel inte fanns med. Sprang ner till Claes Ohlsson och köpte en och av ren irritation så frågade jag ett butiksbiträde där nere om det var vanligt att inte alla delarna finns med när man köper en sån sak. Det finns inte med en sån kabel i 99,99% av köpetillfällena. Hur clever är det då? Då kan man väl lägga till 100 kr i priset på skrivaren - bara allt finns med? Så var det alltid förr! Nåväl. Gick ju bra till slut, och både fotoutskrift och "vanlig utskrift" fungerar nu. Jätte nöjd!
Så nu har jag fått skrivit ut låneansökan. Nu ska man bara fatta allt som står och fylla i...

Igår åt vi en jättegod middag. :) Fyllde kycklingfileér med ost och lindade in i bacon och hällde vispgrädde i formen, så kokade jag ris till. Smidigt och gott. Inte fettfritt, men vem bryr sig?

På fredag åker jag till Sverige och Lysekil. Ska klippa mig hos min frisörska - Camilla med en gång jag kommer ner. Sen ska jag till apoteket och även köpa en bok.
På lördag ska jag till "pappas" tandläkare och så kommer Göran ner. Ska även bort till mamma och klippa henne.
Och storhandla såklart. Helgen kommer gå jättefort tror jag, som vanligt tyvärr.

En glad Evelina <3




Promenad-dag

Idag skiner solen och det verkar vara en perfekt dag för en promenad! Tror att jag ska göra det faktiskt. :) Kanske bara ge Evelina lite ersättning innan så hon somnar gott i vagnen.
Hon har precis suttit en stund och sett på Disney Chanel i sin baby-sitter.
Igår var vi hemma hos Görans föräldrar och åt jättegod mat. Alltid mysigt att komma hem till dem.

Vet inte riktigt vad som hände med Evelina, men äckligt var det. Det kanske höll på i 5 min... Först så började hon gallskrika verkligen. Sen så blev hon varm, och då menar jag VARM jag kände riktigt svetten i nacken, på magen och armarna på henne. Och så blev hon kritvit i ansiktet! Usch så rädd jag blev. Vad jag gjorde då?...
Jag tog av henne kläderna, allt förutom bodyn. Och la henne på deras svala/kalla skinnsoffa och masserade henne lite på magen. Jag har aldrig varit med om det innan och blev verkligen livrädd... Eftersom vi inte var hemma så hade jag ju ingen febertermometer så jag kunde se om det var någon feber heller.
Vet inte om hon kan ha fått nåt värmeslag eller nån kramp i magen. Någon som varit med om det innan?
När hon sen hade fått tillbaka färgen i ansiktet och lugnat ner Mig lite. Så virade jag in henne i en tunn filt och la henne på min mage, där hon somnade. Där sov hon i närmare en timme.
Efter de har det inte varit några problem. Hon har sovit gott hela natten (23-09 utan att vakna!), och det har jag också.
Det är stor skillnad att inte behöva gå upp på natten, utan att få sova rätt igenom. Mer pigg!

Och nu ska jag som sagt ut och få frisk luft i näsan!

Lånesöknad

Jag och Göran ska köpa en lägenhet. Har faktiskt hittat en stor som vi vill ha. :) Pratade med banken i fredags och har fått mail från dem idag - ett söknadsschema. Perfekt! Bara det att jag måste skriva ut pappret och fylla i, för det gick inte att göra direkt på datorn. Inga problem? Nej, absolut inte. Inte om man har en skrivare! :C SUCK!
Så vi får se om jag kan fjäska in mig på jobbet och få tillåtelse att gå in på mailen där. Hotmail är nämligen spärrat pga virusrisk, det förstår jag. Men kan de inte göra ett undantag bara för mig? (A) Nåja... Vi får se.
Jag borde använda min kalender mer. Har nästan alla dagar uppbokade och sitter verkligen dagen innan och försöker komma ihåg vad det var som händer just imorgon... Som nu tex. jag vet att det är nåt imorgon, men kommer fan inte ihåg vad. Illa! Det kommer väl snart.

Idag har jag ialla fall tränat. Nu tvättar jag lite kläder, och om ca 1½ timma kommer Paul från jobbet hit och ska klippas. Efter det ska jag åka hem till Görans föräldrar och äta middag. Blev inget med det i lördags för hans mamma var dålig.
Sverige vann handbollen igår, 29-25 mot Kroatien. Väldigt imponerande då vi inte vunnit mot dem sedan 2004!
Imorgon spelar Sverige semifinal! Spännande.

Här storspelar Sveriges Daliber Doder!

Nu sitter jag här med en som vanligt(!?) sovande Evelina bredvid mig. Göran har åkt till Lilleström för att lämna sin bil till någon som ska hjälpa honom att montera 2 st 1000 metare i fronten. Så det är lite egentid såhär på eftermiddagen. Gott är det!


Mammas prinsessa

Ny head bild

Nu har jag lyckats få till något som jag gillar här. Tog sin tid, men eftersom jag inte har någon erfarenhet av varken photoshop eller paint så får detta duga en stund. :)
Nu blir det svåra att lägga upp den på bloggen, så jag antar att ni får se den på plats imorgon.
Nu ska familjen ut och träffa farmor och farfar här. Sen är det match!

Dagens Evelina:


"Hejdå!"

<3

Sömntuta nr. 1

Min lilla skrolla har sovit jättemycket nu de 2 senaste dagarna. Är det så att de sover mycket när de är inne i en växtperiod? I så fall tror jag hon är det nu.


Här är 3 av MASSA sovbilder bara nu det senaste. Gosan min!

Nu ligger hon å sover. Den sista bilden är tagen för ca en halvtimme sen. Härligt att hon sover såpass långa stunder, det är då man hinner göra de saker som man annars inte hinner (sitta vid datorn tex. :P).

Igår hade vi en mysig hemmakväll med gott kött, potatisbollar, bea-sås och kryddat smör. MUMMA!
Ikväll får vi se vad som hinns med att laga innan matchen börjar. Och när jag säger matchen så räknar jag med att alla fattar vilken den viktiga matchen är? Sverige-Kroatien såklart! Massa spännande. Igår vann de mot Serbien med 28-24, helt grymt bra i andra!





På de två bilderna visas ganska tydligt hur hon har börjat ta tag i saker. Och det är så sött å se hur hon utforskar saker och tar dem till munnen.
Mammas <3

Photoshop

Efter att ha försökt göra om bilder, klistra ihop och ordna i photoshop så är jag helt slut i huvudet. Tror jag måste gå ifrån datorn en stund för att fatta vad som står! För just nu går allt bara runt i huvudet och på skärmen.
Har tänkt göra om "head-bilden" på bloggen ialla fall. Försöka ska jag ialla fall.

 

 

sover gott hos pappa <3

 

 

 

Kanske någon av dessa bilderna ska jag använda och ordna med. Men det får bli lite senare.
Nu ska jag in och väcka Göran som sovit en stund efter dagens arbete. Evelina ligger fortfarande och sover gott på soffan bredvid mig, hon har sovit sen 11 ca. Varit vaken, ätit och pratat lite med mormor över skype. Sen dalade hon tillbaka i sömn igen. Och jag har suttit här sen jag vaknade nästan. Fick städat lite inne på toa förut.

Ikväll ska vi hem till Görans föräldrar och äta fondu, fondy eller fondue! Har ingen aning om hur det stavas, men ni förstår vad jag menar va? :)


Evelina 10 veckor

Oj vad tiden går fort. Min lilla flicka har blivit 10 veckor nu, vart tog tiden vägen?
Njuter av varje sekund som mamma till henne.
Utvecklingen går otroligt fort. Händer nya saker varje dag nästan.
Nu:
  • ler hon i princip varje gång vi pratar med henne
  • griper hon tag i saker med händerna
  • har hon stl. 62
  • älskar hon att bada
  • somnar så fort vi sätter in bilstolen i bilen
  • älskar hon att träffa andra bebisar
  • följer oss med blicken
  • tycker om att se på tv, speciellt när det är massa fina färger
  • känner hon antagligen igen Viggos (favvokompisen) skrik, eftersom de börjar skrika ikapp när den ena börjar. Och det händer inte när någon annan skriker! :P
... denna listan skulle kunna bli lång, men jag nöjer mig med de punkterna tills vidare.

Igår var vi på ett besök hemma hos Tora och träffades totalt 5 mammor där, alla med sina bebisar. Evelina var äldst.



Redo för en biltur till Tora och bästisen + massa nya ansikten.

Här har vi en bild på alla bebisar:

fr.h: Evelina, Viggo, Liam, Lova och Oliver.

 

Jag kan lova er att jag hade en trött och grinig bebis här hemma igår kväll. Ögonen var röda av trötthet. Ändå ville hon inte sova. Typiskt. Blev ialla fall en god natts sömn för oss bägge till slut.

Var det någon av er andra som var med som märkte samma sak på era små kanske? ;)


RSS 2.0