En nyfryst insjö

Usch, nu börjar dessa luriga och lite osäkra tider. Ni vet när det har varit minusgrader och riktigt kallt en dag och så börjar det snöa på kvällen och när du går ut nästa morgon ligger det ett par centimeter med pudersnö ovanpå den "gamla" isen och snön. Då kan man tro att det är helt säkert att sätta ner foten och lägga hela tyngden på den fläcken. Men ack nej! Det kan lika gärna vara snorhal is under den där fina pudersnön. Så var det just idag när vi skulle gå till dagis. Men jag gick väldigt försiktigt. Med Evelina i den ena handen, vagnen styrandes med den andra och med E:s ryggsäck på ryggen måste jag sett ut som om jag testade en nyfryst is på en insjö eller liknande. När jag, till råga på allt är gravid och går ännu mer försiktigt och med liksom böjda knän, så måste det samtidigt sett ut som jag skitit på mig. Vilken syn för grannarna!
Jag kom mig ialla fall till affären och upp i lägenheten igen utan något pinsamt fall.
 
Idag ska jag åka och byta till vinterdäck på min bil. Jag ska faktiskt inte bara byta däck, utan jag ska köpa nya däck. Få de överflyttade till vinterfälgarna och sen monterade på bilen. Visst låter det dyrt? Tja, det är det också, billigare i Norge dock, men ändå hutlösa priser om jag får säga min mening. 4 lax flyger ut ur min plånbok idag. Men då får jag 4 säkra däck som kommer hålla minst 2 vintrar! Känns skönt.
 
Så här ser det ut för tillfället i min rabatt nu.
Trots snön och massa minusgrader så har en blomma lyckats hålla sig vid liv. Jag ska väl inte skryta med att jag är sådär jätteduktig på att underhålla rabatten, jag rensar helt enkelt när det börjar bli svårt att se blommorna pga. allt ogräs. Det är väl så man ska göra?
Med dessa bilder så ville jag också visa er hur fin snö som har kommit och lagt sig här! Tyvärr så verkar vi inte få njuta av den synen så länge till eftersom det ska bli 8 grader ikväll och regn... Då har jag mycket hellre snö! Men det är väl bara att förbereda sig på slaskvinter, as always?
 
Kram på er!

Satsumas

Det går väl inte att missa vad jag har dilla på denna graviditeten också eller?
Jag är totalt galen i dessa klementinliknande frukterna. Den sura goda blandningen mellan klementin och citron som får det att dra ihop sig i käkarna, älskar jag. När jag i lördags vandrade in på Coop i lördags så blev jag extra glad när jag såg att det var nedsatt pris på mina älsklingar. 8,90kr/kg, vilket nästan är gratis. Så jag köpte ialla fall med mig ca 5-6kg. Mitt godis helt enkelt! För mycket C-vitamin kissar man ut har jag både hört och läst om. Det är dock inte allt för bra för njurarna om man äter flera kilo om dagen, men så är inte fallet. Dessa håller förhoppningsvis veckan ut. Haha.
 

Karius och Baktus

Idag borde det vara stängt här på bloggen. Mamman i denna familjen är magsjuk, rejält. Usch säger jag bara. Det blir därför inget jobb för min del idag. Jag jobbar med mat och hade oavsett inte gått dit.
Evelina är på dagis och jag hoppas för allt som finns att hon klarar sig. Hoppas jag slipper ett samtal från dem.
Just nu (kl 10.00) börjar en teater på dagis. Det skulle alltså komma en teatergrupp till dagiset istället för att de ska behöva åka till en. Super. Karius och Baktus. Hehe. Undra om hon vill berätta för oss sen vad den handlade om!
 
För att lätta upp mitt sinne så bjuder jag på underbara bilder på min älskade dotter. 4
Här påbörjade vi våran skogsvandring som jag skrev om i lördags. <3
 
 
Idag är det jag och soffan - all in!

Hemåt

Idag åker jag och Evelina hemåt igen! Bilen ska hämtas på verkstad och jag hoppas verkligen det gick bra och att plånboken inte blir allt för tunn efter det besöket. Men det måste som sagt göras!
 
Jag tänkte fortsätta dela bilder från helgen eftersom det var ett fantastiskt väder att fota i igår. Älskar att fota i naturen. Det är så mycket enklare eftersom det står helt still och man får tid på sig att ställa in skärpa och välja vinkel. Det är något helt annat att springa efter en bålgeting vid namn Evelina. Haha. Men det gör jag så gärna...
 

v 15

Kroppen: Man kan känna sig nästäppt och ha lätt för att blöda näsblod när man är gravid även om det är mer vanligt under slutet av graviditeten. Nästäppa beror till stor del på den ökade mängden östrogen samt ökad blodmängd som i sin tur mjukar upp brosk och vävnader vilket gör att man blir täppt i de trånga näsgångarna. Det kan i sin tur göra att man snarkar om nätterna. Blodkärlen kan även vidgas vilket medför att man lättare blöder näsblod.
Från vecka 15 kan du göra ett fostervattensprov.

Fostret:Huden är i det här stadiet genomskinlig och man ser blodkärlen. Armarna kan röra sig och händerna kan knytas. Hjärtat pumpar ungefär 28 liter blod/dygn och hjärtljuden kan avlyssnas med en doptone-apparat. Fostrets hud är tunt och täcks av ett tunt skikt hår som kallas lanugo-hår.

 


En timme extra

Idag fick vi en timme extra på morgonen att ligga och dra oss, eftersom klockan skulle dras en timme tillbaka. Helst hade vi såklart sovit lite extra, men Evelina har tyvärr ingen klocka inställd i kroppen. Hehe. Men det blev ialla fall en mysig morgon i sängen - mamma, pappa, barn! Vi har nyligen spenderat ett par timmar ute i kylan och friska luften. Helt underbart. Vi kom alla in med ganska rosiga kinder och kalla fötter. Men vilken energikick man får av att vara ute så. Evelina fick inviga fleecedressen som jag köpte till henne igår, från Swedemount.
Vi passade på att ta oss en skogsrunda när vädret ändå tillåter, jag och min lilla älskling.
 
En rejält påpälsad Evelina ute i höstvädret i Lysekil.

Sverige helg

Vilken underbar dag jag vaknade upp till idag! Kallt och friskt med en skön som som värmer.
Jag ska snart bege mig till jobbet och bara vara där i 3 timmar, då kommer nämligen Göran dit och lämnar Evelina och vi åker till Lysekil. Hoppas verkligen att vädret håller i sig så att vi kan vara ute och leka i helgen. Ser fram emot en långhelg i Lysekil! Vad ska ni hitta på i helgen?
 
Bilder från i söndags när vi var på Ekeberg. Vi (läs: Evelina) fick syn på en Hello Kitty bil som absolut skulle provas. När pappa la i 10kr i den så blev det med en gång lite läskigt, men sedan otroligt kul. Mindre kul att gå därifrån. Har hela åkturen på film också! <3
 
På en gungbräda på lekplatsen. Hon fick faktiskt en motspelare också, hon blev dock inte med på bilden.
Detta var väldigt roligt och de båda tjejerna skrattade och tyckte det var toppen att gunga tillsammans!
 
Nej, nu ska jag åka lite tidigare till jobbet. Eftersom det är fredag slår jag vad om att de är i behov av hjälp på jobbet och eftersom jag ska gå en timme före så kan jag vara snäll, right?
Trevlig-helg-kram!

Den gula bokstaven

Idag är jag ledig. Det är så skönt att slippa den onsdagskvällen alltså. Även fast jag tycker det är ganska mysigt att jobba kväll så förlorar jag tid med mina älsklingar och det tycker jag inte om.
Ikväll har jag dessutom hunnit packa det mesta inför helgen och plokat ihop mina träningskläder, så jag slipper göra det imorgon bitti.
 
Jag var på rehabiliteringen fram till kl 15 idag, näst sista dagen, känns konstigt men samtidigt bra! Jag ska fortsätta på egen hand, det är ett krav, ett löfte och det ska jag hålla. Måste.
Jag avslutar starkt med träning i 60 minuter och en mästringsgrupp innan jag, imorgon, säger hejdå till de jag lärt känna. En kommer jag fortsätta hålla kontakten med, Madelene. En jättego och trevlig tjej!
När jag var färdig på rehaben idag, åkte jag hem och hämtade mina kärlekar och vi begav oss till Storo senter (första gången jag är där). Jag skulle växla pengar. Skönt att ha det gjort och slippa stressa med det dagen innan jag åker till Sverige. För på fredag åker vi! Jag och Evelina. Pappan kommer efter på lördag efter jobbet. Vi stannar till måndag för jag ska som sagt lämna in bilen. Blir skönt att få ordnat det. Känns alltid tryggare om inte annat när man vet att bilen har gåtts igenom riktigt. Eller hur?
Servicen på bilen väntar jag med för det blir lite saftigt att betala allt på en och samma gång.
 
När vi åkte hem stannade vi på en "restaurang", som "bär" den gyllende bågen, eller den gula bokstaven. Då förstår ni vart vi hamnade, eller hur? Johodå, det är visst lov att unna sig/synda någon gång. Det är ändå inte ofta så samvetet är inte dåligt för det!
 
Bilden la jag in i brist på andra. Det är min lilla Evelina för nästan ett år sedan. Ett av de första korten jag tog med min kamera. Därför är den lite suddig. Men se så busig och go hon ser ut på bilden, eller hur?

Tankar om jul och midsommar

Tänk att jag faktiskt skriver detta här nu... Men gud vad jag längtar till jul! Haha. Visst är jag en riktig tokmaja? Jag vet. Men jag längtar så himla mycket till att jag ska få anordna en jul, för första gången i mitt liv. Jag har redan bestämt att det ska bli en supermysig sådan, men massa julpynt, julklappar och julgodis! Längtar framför allt till att min mami och lillgert ska komma och fira med oss här i Oslo. Också det för första gången.
 
Det är massa roliga saker som händer under väntan; Vi åker till Lysekil i helgen, Ellen och Lina kommer hit om 2 veckor, Evelina fyller 2 år i början av november, jag ska på UL den 3 december och vips så är julen här! Då har jag dessutom gått halvvägs i graviditeten. Tänk så fort tiden går...
 
Vi har redan börjat få in juldricka, julgodis och julkalendrar i butiken. Och folk "ojjar" sig över att det är tidigt, som vanligt. Men ärligt talat, jag har faktiskt för mig att det var ännu tidigare förra året. Nästan i början av oktober eller liknande. Nåja, snart kan vi väl dansa runt midsommarstången i tomteluva och dansa runt granen i shorts och brunbrända ben?
Vad tycker ni om att de börjar sälja julfrestelser så här tidigt?
 
Imorgon ska jag på möte på rehabiliteringen tillsammans med min chef från jobbet. Känns lite nervöst av någon konstig anledning. Varför har jag ingen aning om. Kanske jag är lite rädd för att han ska glömma tiden? Kanske för vad som kommer sägas? Nej... Jag vet inte.
 
Ps. Jag har nu försökt 8 gånger att skicka över bilder till datorn från våran Ekeberg utflykt i söndags, men både telefon och dator verkar motarbeta varandra så jag får försöka lite senare idag helt enkelt.
Trevlig dag på er sålänge!
Kramar.
 
 

v.14

Bebisen

Din bebis är nu 8.1 till 11.4 cm från huvud till stjärt, och väger omkring 52-68 gram. Storleken motsvarar ungefär en grapefrukt.

Ansiktet hos fostret utvecklas alltmer; nu kan man tydligt se en näsrygg och att öron och ögon vandrar mot sina slutliga positioner på huvudet. En annan stor förändring är bildandet av lanugohåret som är ett fint hår som växer över hela kroppen i virvlande mönster efter hudens struktur (som senare bland annat kommer att utgöra bebisens fingeravtryck).

Lanugohåret kommer att falla av innan förlossningen och ersättas av grövre hår.

Bebisens sköldkörtel har mognat och börjar producera hormoner. Om bebisen är en pojke så bildas en prostata, och hos flickor vandrar äggstockarna ner från magen till ljumskarna.De mjuka broskdelarna börjar nu också delvis att omvandlas till skelett. Bebisen har ögonbryn men inga ögonfransar.

Du

Du känner dig kanske lite mer energisk från och med nu och framåt i graviditeten. Den värsta tröttheten ger vanligtvis med sig och många kvinnor lyser upp under den här delen. Livmodern växer från dag till dag och du kan följa dess tillväxt genom att försiktigt lokalisera den övre delen med fingarna. Den kommer gradvis att växa upp i magen, från under blygdbenet till ovanför din navel. På grund av din växande mage och att du binder mer vätska i kroppen så kommer du sannolikt att börja behöva bära kläder för gravida ganska snart.

 


Söndagslek

Idag skulle det regna 3 gånger så mycket som det gjorde igår, enligt väderprognosen. När jag vaknade idag och såg att det inte regnade så blev jag direkt på bra humör. För visst är det så att när de säger att det ska regna så gör det oftast det? När de då tagit fel blir man ganska förvånad faktiskt. Men som sagt, glad!
 
När Evelina slår upp sina blå igen tänkte vi bege oss till Ekeberg för att springa runt och leka lite. Det finns en lekplats där också som är väldigt stor och rolig. Perfekt för en liten som behöver springa av sig lite.
Det finns även ett stall där med massa olika djur och en inhängnad där man måste betala för att komma in och tex. rida på hästar eller klappa får och mata fåglar!
Jag tror jag skrivit om det innan när jag och Görans mamma var där, men då var det sommar.
 
 
Igår var jag och Görans mamma ute och köpte presenter till Evelina som fyller år om 2 veckor. Min stora tjej som är så bortskämd. Av Görans föräldrar fick hon en jättefin barnvag och docka med tillhörande kläder och olika saker. Hon fick det redan igår kväll, varför vet jag inte riktgit, men jag vet ialla fall en som blev otroligt glad och lekte konstant i 2 timmar igår pluss all sin vakna tid idag. Hon bäddar och drar upp bäddar och drar upp och om igen... "Sove där, Ligge där, Sitte där". Gullunge! Man hör tydligt att norskan kommer mer och mer även fast jag bara pratar svenska med henne. Men norska kommer bli hennes "hemspråk" oavsett hur mycket jag babblar med henne här hemma. Haha.
 

Lördagsdrömmar

Jag sitter här, en lördageftermiddag, regnet smattrar på fönstren och mina två kärlekar ligger och sover. Då är det väldigt lätt att tankar och drömmer flyter iväg, långt bort. Inte så långt bort kanske, men långt bort ifrån verkligheten...
Vi har pratat om det. Vi har tänkt på det. Vi vill det - av många anledningar! Men inte nu. Eller?
Men det är lov att drömma, visst?
 
Det är tungt att bo här. Evelina gråter varje dag på väg hem från dagis för att hon vet att hon måste gå 4 trappor upp. Jag kan inte bära henne. Orkar inte, och kan inte för tillfället.
Ångest och irritation varje gång vi handlat eller kommit från Sverige för det innebär minst 3 turer upp och ner för trapporna.
När vi fick nyckeln av hon som bodde här före oss sa hon: Aldrig mer i 4:e våningen.
Jag förstod inte direkt vad hon sa. Hur jobbigt kunde det vara att gå upp 4 våningar? Tsss, baggis tänkte jag.
Men oj så rätt hon hade.
Visst låter jag som gnällig gammal kärring nu? Ja, men då får jag väl göra det då. Det har nämligen inte varit en enda här på besök som inte klagat och varit andfådd i flera minuter efter de kommit upp. Sådeså!
 
Lite lördagsdrömmar.
(Ta gärna en titt på länken nedanför.)
 
http://www.finn.no/finn/realestate/homes/object?finnkode=37301087
 

En för varje år

Dessa fina rosor fick Göran av sina föräldrar i onsdags när han fyllde år! 33 stycken rosor. En ros för varje år. Hoppas de står sig länge, för de är verkligen vackra och lyser upp rummet, eller köket.
Vad tycker ni?
 
Sista arbetsdagen före helgen. Halv dag. 11-15 - skönt! Denna helgen händer inget speciellt, nästa blir det Sverige igen. Jag ska stanna till måndag, blir nämligen tvungen att lämna in bilen och de har inte öppet under helgen. Det börjar närma sig besiktning och det är lika bra att vara ute i god tid istället för att stressa den sista veckan för att få bilen godkänd, då blir det dessutom ofta dyrare.
 
Kommer ni ihåg att jag var i Sverige förra helgen? Fast bara över dagen. Jag glömde egentligen att skriva om den turen. Jag åkte i första hand för att få köpt lite julklappar. Och det fick jag också, närmare bestämt 40 stycken. Så nu har jag ca 65 st. Det är dags att börja sortera sakerna så jag vet hur många jag har köpt till var och en. Kanske det kan bli en helgsyssla?
Vad ska ni göra i helgen?
 

Ingen vanlig dag

Idag är det ingen vanlig dag för det är min älsklings födelsedag hurra, hurra, hurra!!!

Givetvis jobbar jag kvällen idag och får inte firat honom på det sättet jag hade lust till. Men vi tar paketöppningen efter jobbet istället. Mys! Imorgon ska Göran åka och köpa en tårta som vi ska ta med till hans föräldrar och äta. Prinsesstårta - mums!
Vad jag har köpt vågar jag inte avslöja här än. Längtar dock väldigt till han ska öppna dem. Ska vara extra snabb på jobbet idag så jag kommer hem i tid. Haha.
 
Först ska jag på rehabilitering kl 12.
 

Tackord

Nu är jag inne på den näst sista veckan på rehabiliteringen som jag går på. Jag måste erkänna att jag gick dit med en ganska negativ inställning. Jag tyckte att jag på egen hand var på väg tillbaka till jobbet, 100%. Så för mig var det ganska onödigt. Så här i efterhand, eller mitt i projektet, så tar jag tillbaka det. Jag har lärt mig massa nya saker och fått hjälp med både kroppsliga och själsliga övningar (kanske låter överdrivet, men det är det inte). Jag är både imponerad och tacksam att jag får ta del av detta, gratis av Nav.
 
Igår var jag ledig. Den dagen kom och gick utan att jag hann med den. Förutom träningen så var det som att någon hällt sirap i min kropp och kvicksand i klockan. Synd då jag hade stora planer på min lediga dag.
 
Nu ska jag snart susa iväg till jobbet. 11-16 står det på schemat idag!
 
Bilder från i söndags, tyvärr lite suddiga, men bättre än inget!?

v.13

Vecka 13

Kroppen:
Nu börjar den andra delen av graviditeten och känslan av att vänta barn har ofta infunnit sig. Om du varit orolig känner dig kanske lite lugnare, då största risken för missfall är över.

Det är rimligt att gå upp 300-400 gram/vecka. Nu brukar illamåendekänslorna och den värsta tröttheten avta. Vissa kan redan känna fosterrörelser, men det är ganska ovanligt. Det är svårt att skilja fosterrörelser från vanligt bubbel i magen. När man ligger stilla i sängen kan det vara lättare, känner man ett litet sprattel en bit nedanför naveln och det inte åtföljs av något kurrande ljud är det mycket troligt att det är just fostret som rör sig.
Tänk på att ta hand om dig själv och vila lite extra. Arbete och fysisk aktivitet är helt ok, men undvik stress.

Fostret: Benvävnad skapas och revben kan ses på ultraljud. Fostret kan öppna och stänga sin mun, suga och svälja, gäspa och sträcka på hela kroppen. Lungorna är färdiga och fostret börjar röra på bröstkorgen som om det andades, men syret kommer genom blodet. Att fostret tränar att andas i vatten är bra för lungorna, från samma ögonblick barnet kommer ut och navelsträngen klipps av så måste andningen fungera perfekt. Vattnet trycks ut ur lungorna precis vid förlossningsögonblicket och från att vara vattenvarelse börjar barnet andas luft genom munnen och näsan. Hos flickorna finns nu miljoner ägganlag i de omogna äggstockarna och pojkarna börjar bilda manligt könshormon.
 
 
 
(Bild och text från google.com)

Sovmorgon

Godmorgon söndag och välkommen v 13!
 
Imorse fick jag och Göran en sovmorgon som bara Evelina kan bjuda på!
Hon vaknade 07:15. Jag gick in och gav henne en hel hög med leksaker och la mig sedan i sängen för att sträcka mig lite. Nästa gång jag kollade på klockan var den lite över 10. Skönt att få sova ut riktigt samtidigt som det inte blev så sent uppvaknande för Evelinis. Trots att vi sov ut så är jag fortfarande trött. Kan ha något med hormoner att göra vill jag tro.
 
Här har det faktiskt snöat hela dagen och gör det fortfarande. Snöblandat regn rättare sagt. Men ändå första snöfallet iår!
 
Nu ska vi ut och möta Görans föräldrar och ta en kaffe vid hamnen. Inte för att lusten är jättestor men för att liten kan behöva springa av sig lite.
Vad har ni gjort i helgen?
 

Vi hade ialla fall tur med vädret

Igår när jag var på väg hem från jobbet var det som vanligt kö, 16-kön (standard)! Den slipper du liksom inte oavsett hur du bär dig åt. När jag började närma mig avfarten här hemma möter jag 15 st polisbilar med blåljus som kör på motsatt sida av motorvägen. De kör liksom i en rund cirkel och i mitten kör det en limosin med riktigt uppklädda herrar i framsätet. Det konstiga var att jag såg ingen övrig trafik, mötande. När jag kört ca 1 km står det en polisbil mitt i vägen och spärrar vägen så att ingen (i motgående) kan köra. Det måste vara någon riktig höjdare som satt i limon, tänkte jag.
Försökte ta bild på kön i bägge riktningar som bildades, men tyvärr så var bilen framför allt för nära så det gick inte helt som jag ville.
Men här kan vi börja snacka om kö, eller vad säger ni? 6 filer där det står helt still. Mindre kul om man har en tid att passa... Tur med vädret hade vi ialla fall!
 
 
Nu ska jag strax åka till jobbet. Har ingen rehabilitering idag och det är jag lite glad för då jag har enorm träningsvärk i hela kroppen. Men oj så skönt det är att ha det!
Jag har provat pilates, yoga och "meditation" (mindfulness) för första gången. Det är helt otroligt. Måste provas. Jag har dömt det ganska bra innan jag provade, men tar fullkomligt tillbaka det nu.
 
Vad ska ni hitta på i helgen?
Jag ska kanske åka till Charlottenberg imorgon med Görans mamma, om inte de ska till Gol.
Ska passa på att köpa lite julklappar. Känner att jag ligger lite efter iår. Har bara köpt 20 st ca. Kris!

Vad blir det för mat?

Usch, mat är verkligen jobbigt. Ialla fall för mig, ialla fall när jag är gravid. Helst vill jag slippa att laga något alls och speciellt att behöva tänka på det. Jag måste laga det jag får lust på där och då. Det går inte att planera in någon mat längre. Då går jag runt och mår dåligt över att jag ska laga den senare på kvällen. Hoppas verkligen detta är något som försvinner om ett par veckor. Det går liksom ut över hela familjen!
Igår blev jag väldigt sugen på omelett. Med skinka, rödlök och ost på. Mums så god den blev! Det tyckte även Evelina som åt ett ganska stort stycke. Hon har också matstrejkat lite här hemma det senaste. Det har ioch för sig gått i perioder länge så det är inget nytt direkt. Men mammas omelett slank ner hur fort som helst! <3
 
Nu är hon på dagis. Och när ni läser detta sitter jag förmodligen på en föreläsning på Best Helse. Jag ska jobba sent idag så dagen är liksom fullbokad redan.
När jag slängde ett öga på termometern idag så visade den 0 grader. Första dagen jag vaknar upp till frost på taken och nollgradigt! Men visst är det vackert? Och så frisk och underbar luft!
 

Massage Center

Jag har nyligen varit och lämnat Evelina på dagis. Jag gick sedan upp till Görans mamma för att hämta kattmat till Sally. Vi får nämligen det av Görans mormor som är noga med att hon får riktigt foder. Det är vi självklart överlyckliga över eftersom det kostar flera hundra kronor i månaden. Igår när de hade varit och köpt mat så fick de tydligen ett massage center på köpet. Ett massage center för katter. Jag hade ingen direkt stor tro att det skulle fungera på Sally eftersom hon är ganska mesig av sig egentligen.
Men det fungerade verkligen och hon ligger fortfarande och gnider sig mot det här på golvet. Det är tydligen någon speciell lukt som katter drar sig till! Amazing!
 

H&M - Mama

Idag skulle jag egentligen jobbat. Men vi skulle vara så många på jobb att vi kom fram till att jag kunde vara ledig istället. Jag har ioch för sig varit på rehabilitering på morgonen, möte med min kontaktperson och träning med min PT. Gissa förresten vem som är min kontaktperson? Nej, det kan såklart inte ni veta, men det är faktiskt en av dommarna i Let´s dance här i Norge. Kände igen henne igår när jag såg programmet i repris på tvn, frågade henne idag och fick det bekräftat att hon varit proffesionell dansare och numer är dommare i stora mästerskap och bla. i Let´s dance. Riktigt kul!
Efter dagens träning och samtal åkte jag till H&M på triaden och köpte lite mammakläder. Byxor är det jag är i mest behov av. Dels för att jag har en del stora överdelar redan, men också för att jag måste ha bekväma kläder även när jag jobbar. Finns väl inget värre än ett par byxor som glider ner så fort du går? Hua...
De byxorna jag köpte hade jag exakt likadana förra gången jag var gravid, tyvärr blev det hål på låret i de. De blev dock flitigt använda, så det var inget konstigt med den saken. Hehe. Köpte även ett par mamma tights. Det är ganska dyrt men värt varenda krona! Tycker om H&M´s mama avdelning. De har massa fina och bekväma basplagg, precis det jag är ute efter!
 
Jag fick även köpt med mig en present till Göran som fyller år om 9 dagar. Vad det är kan jag såklart inte avslöja här. <3
 
Evelinas första dagisbilder. Önskan från min mamma att jag skulle lägga in de här.
De är tagna från kort med mobil, därav usel kvalitet... Men det är oavsett världens vackraste dotter!
 
 
 
 

Liten och svag

Usch, igår var jag dålig. Låg på soffan mer eller mindre hela dagen. Jag var alltså hemma från jobbet. Jag skulle egentligen jobbat 11-15, funderade länge, men kom fram till att det var bäst att hålla sig hemma. Ringde och kollade hur många som jobbade och det var inga problem för mig att vara hemma. Tur att jag bestämde mig för detta för jag låg och var feberyr hela dagen och kvällen igår. Hade jätte ont i halsen och var verkligen liten och svag.
Idag mår jag bättre. Har inte legat på soffan utan gjort lite nytta här hemma. Verkar som det är fler som råkat ut för denna höst sjuka som jag. Det är väl vanligt om hösten förresten?
Det sägs att man inte blir sjuk av att vara kall, gå runt med för lite kläder eller att gå runt med fuktiga strumpor. Utan att det är bakterier som trivs hos dig. Men vad kommer dessa bakterierna ifrån egentligen? Hur börjar de leva, eller dör de aldrig, utan hoppar runt på folk i omgångar? Och varför blev jag sjuk just nu?
Bara lite lördagsfunderingar här!
 
Bilder från igår när vi var ute en sväng och lekte lite på dagisområdet. Både stora och små hade gott av lite luft i näsan. Kände mig bättre på en gång av att bli lite avkyld.
 
Ikväll blir det lugnt. Körslaget och en myskväll med tända ljus i soffan.
Vad ska ni göra denna soliga lördag?
Kram till er!
 

Rehab

Idag står det rehabilitering på mitt schema från kl 10.30-15:00 ca. Ganska länge och med tanke på att jag ska jobba senare idag så tror jag att jag kommer stupa i säng ikväll när jag är hemma, ca 21:00.
Denna rehaben jag ska genomgå kommer hålla på i 4 veckor, så det krävs lite extra tålamod från både jobb och mig själv. Det kräver nämligen en hel del tid. Men jag är glad att jag får detta gratis via Nav (FK).
 
Imorgon ska jag till läkaren och göra en gravidjournal. Ta massa blodprover osv. Spännande!
 
Nu måste jag springa iväg om jag ska hinna lämna mini på dagis innan jag ska kasta mig in i bilen och susa iväg till Holtet.
Ha en fin dag folkens!
 
 

3 + 1 = 4

Tänkte släppa en bomb här nu folkens.
Vi 3 ska bli 4. Jag har en liten krabat i magen vars tickande hjärta jag fick se stort på en skärm idag.
Jag mår superdåligt i perioder, det är väl som med Evelina ungefär. Hoppas att det lugnar ner sig efter v 12. Jag är i v 10+1, så det är helt i början att berätta, men eftersom jag fick se ett hjärta och en underbar sak idag kunde jag inte hålla mig!
 
Ser ni huvudet och armarna och benen lite halvklart på bilden? H*n ligger/sitter liksom i hörnet lite halvt framåtlutad.
Helt otrolig känsla! Jag valde denna gången att göra ett tidigt UL, sist väntade jag helt till v 21, vilket var helt outhärdigt nästan, därför blev det tidigt nu. Kostade dessutom bara 54kr! Nu har jag fått lugnat mig och gått runt med ett leende hela dagen.
 
Ps. Jag skriver från en ny dator. Min andra ville inte alls vara med så jag köpte en sprillans!
Ciao.
 

RSS 2.0