Luring i magen

 
Tänk så lite som ska till för att man ska känna sig lite bättre till mods... Det är inget nämnvärt men ändå så gjorde det min dag! Tack.

 
Idag har jag faktiskt haft massor med förvärkar och hoppats att smärtan ska stegra, men icke sa nicke. Han den där luringen i magen verkar trivas. Men jag säger bara det, han får inte lov att hyra platsen nästkommande månad om han så betalar två månadshyror. Haha. Det stället ska bommas igen så att säga!
 
Nu ska Göran strax gå och hämta ett stycke omöjlig Evelina och jag ska börja tänka på middagen. Inget svårt val för min del. Jag är jätte sugen på falukorv med makaroner och lite sallad till. Totalälskar den rätten och hade nog kunnat äta det flera gånger i veckan! Egentligen är jag inte så förtjust i korv men just stekt falukorv är något helt annat än "vanlig" korv. Massa ketchup ska det vara också. Nam nam!
Vad ska ni äta för mat idag?
Måndagskramar från mig!
 

4H gården (i bilder)

 
Igår tog vi oss en tur till bondgården som jag pratade om i fredags. Vi skulle egentligen gjort det i lördags, men jag var verkligen helkass i kroppen och hade fått väldigt lite sömn totalt. Därför väntade vi med det till Göran var ledig, igår.
Vi var ute nästan hela dagen, för efter bondgården åkte vi in till Frognerparken och lekte. Sen vidare till hamnen där vi träffade Görans föräldrar. Fullspäckad dag så att säga. Därav tystnaden från mig igår. (Kunde dock önskat det berodde på något annat... Kroppen är bra på att luras och har lurat mig runt flera gånger i helgen.)
 
 
 

Sockrade bär

 
Mums säger jag bara, säger ni emot? Satt ute på altanen tidigare idag i strålande solsken och vräkte i mig detta. Banan, blåbär och jordgubbar med lite socker uppe på. Hur gott som helst, och nyttigt såklart. Kanske jag blev lite piggare av det. Är ett totaltvrak idag. Evelina vaknade 05.50 och jag kunde inte somna om efter det. Då blir dagen väldigt lång. Och för tillfället är dagarna redan långa, så ni ser kanske problemet? Varje dag känns som två. Så denna blir som tre då kanske. Suck.
 
 
Jag, Evelina och Görans mamma var ute och köpte en springcykel till henne, från farmor och farfar. En som hade motiv av Hello Kitty. Jättefin, rosa med en rosa hjälm till - såklart. Ska de va´, så ska de va´!
Görans mamma ville avlasta mig lite så hon tog med sig Evelina ut och leker just nu med henne och cykeln här utanför på fotbollsplanen. Ni vet vad en springcykel är eller? Det är en cykel utan trampor, som man liksom lär sig att hålla balansen på. Man sparkar/springer igång den med fötterna i backen och sedan håller man upp fötterna och bara åker med. Det är en sadel så du sitter som på en vanlig trampcykel. Det ser nästan ut som tramporna har blivit bortglömda bara... Givetvis ska jag ta kort och visa er hur stolt hon är över sin "motorcykel"!
 
Trevlig lördag till er alla!
 

Sista magbilden(?)

 
2 dagar kvar...
Självklart bestämmer jag själv om det är sista magbilden, jag kan ju ta hur många som helst, men jag hoppas det är den sista spontana magbilden ialla fall! Jag vet att det ser ut som jag gått upp 30kg, men faktiskt så har jag bara gått upp 8kg till nu och ingen är gladare för det än jag! Jag har fått endel vatten i kroppen nu det sista och räknar med att av de 8 kilona så går säkert 5kg bort under förlossningen.
Jag känner mig enorm och allt är jobbigt. Bara det är lägga sig i sängen, byta sida osv. är nästan så illa att jag måste ha hjälp av Göran. Haha, oj oj så lätt det är att klaga så här på slutet. Ni som varit med om det kan kanske förstå varför jag gör det ialla fall?
 
 
Denna helgen tänkte jag ägna lite extra tid åt Evelina. Kanske hon får lite extra gott och att vi försöker hitta på något skoj imorgon. Det finns en bondgård här rätt över vägen. Kanske vi tar oss en tur dit. Målar med lite vattenfärger och sånt som HON vill göra. <3 Kanske det är sista helgen hon är själv med oss, föralltid... Oj så allvarligt och nära det helt plötsligt blev. Skrämmande och spännande på samma gång, som jag sagt innan. Men det är verkligen det. Vi vet aldrig hur det kommer bli, vi vet bara hur vi har det. Och eftersom vi har det så bra är det lite läskigt att utmana det hela. Men enligt mig så tillför vi bara mer kärlek till våran familj, eller vad tycker ni?
 
Ha en fin fredag allihopa! Kramar.
 

Storstädning

 
Det var verkligen behövligt med en storstädning här hemma och det är så himla skönt efteråt. När jag väl börjat kan jag hålla på länge och göra mer saker än jag egentligen hade tänkt. Ryggen skriker lite här nu dock, men det gick ialla fall bra under tiden jag höll på. Jag har dammsugit, tvättat golven, bytt i sängarna och tvättat de gamla sängkläderna. Jag tvättade det nedersta av fönstren i vardagsrummet, där Evelina går och kletar med smutsiga och kladdiga fingrar. Jag har tvättat inne på toaletten och slutligen torkat damm på sofforna. När jag ändå höll på tvättade jag golven ute på altanen, klippte klorna och badade Sally. Det har tagit ungefär 2½ timme. Så effektiv borde jag vara varje dag! Tänk så mycket som hade blivit gjort i så fall.
Efter att ha legat lite på golvet och böjt mig lite väl knasigt för lillen i magen så är han mer än aktiv i magen just nu. Kanske han flyttstädar? Tja, man kan ju alltid hoppas ialla fall!
 
 
Jag har suttit och sett lite på gamla bilder. Här är tex en bild från när vi var i Tyskland förr-förra påsken. Vilken rolig resa vi hade. Vi åkte med Color Line från Oslo till Kiel tillsammans med Görans kompis.
Blir alltid så sentimental när jag ser på sånt som hänt. Tider som aldrig kommer tillbaka osv. Man borde leva mer i nuet och inte blicka så mycket fram (eller tillbaka för den delen...), framtiden kommer alltid men dåtiden får man aldrig tillbaka. Man vet inte vad framtiden har att bjuda på, så därför borde man ta vara på tiden här och nu istället. Lättare sagt än gjort, det vet jag av egen erfarenhet, men försöka borde vi göra.
 
Nu kommer Göran hem med fisk till oss. Så idag blir det med andra ord fisk till middag. Mums!
Ha en trevlig torsdag!
 

Wasa Sandwich

 
2 dagar kvar...
Jag har precis kommit hem från en kontroll hos läkaren. Jag hade högt blodtryck igen, så jag fick snällt sitta ner och vänta på utsidan medan han hade en pasient inne och sen fick jag komma in igen. Det var egentligen lite för högt, det tyckte jag ialla fall. Men jag ska till BM på tisdag, är det för högt där och då så kommer jag bli inlagd. Det är nästan så jag hoppas lite på det. Helst vill jag såklart att det ska starta av sig själv innan dess. Tror kroppen jobbar bättre när allt startar av sig själv, naturligt så att säga. Men vi får se.
 
Jag var inne på butiken här utanför på vägen hem. Köpte med mig kycklingfärs till dagens middag och lite energipåfyllning. Wasa Sandwich med Brunost. Mums, det är nog en favorit tror jag.
 
 
Jag sitter och väntar på ytterligare ett viktigt samtal här hemma nu. Från en bank. Kanske det trots allt går bäst när man helt enkelt tar saken i egna händer? Ja, vi får se. Jag hoppas ialla fall på något framsteg, annars får jag gå vidare till plan B. Så hemlighetsfull jag är va? Hm, ja, vissa saker vill man inte skriva fullt ut här helt enkelt. Jag har ingen aning om vilka som läser min blogg och vill därför inte lämna ut all information, än.
 
Nu ska jag återgå till det jag har blivit så bra på det sista. Nämligen soffslapp! Ahh...
Kramar.
 

Sparlåga

 
Evelina älskar sin nallebjörn som hon fick i julklapp! Sover med den varje natt och kommer släpandes med den, katten, kudden och hunden varje morgon när hon vaknar och kommer in till mig. Man ser liksom bara en hög av gosedjur som kommer gåendes. Sötnosen.
 
 
Det där samtalet tidigare som jag väntade gick tyvärr inte så bra som jag hoppades på. Känner mig ganska uppgiven här nu... Men det är väl bara att se det ur den positiva vinkeln(, vilken vinkel det nu är). Är så himla frustrerad då jag fick uppfattningen om att det skulle gå bra denna gången...
Då måste jag gå på "sparlåga" ialla fall, det är en sak som är säkert. Trist.
Over and out!
 

Effektiv

 
3 dagar kvar...
Idag har jag varit vaken sen Göran gick upp, alltså kl 04:15. Fråga mig inte varför, men jag klarade bara inte att somna om. Irriterande nog sov Evelina lite längre idag, vilket jag också kunnat göra. Morr. Men jag har hela dagen på mig nu. Lite efter 08 var vi på väg till dagis efter frukost och lite plock i lägenheten. Haha. Tänk om man var så effektiv varje dag.
 
 
Jag väntar ett otroligt viktigt och spännande samtal! Det kommer avgöra en hel del och jag är nästan lite nervös.
Ni kan väl hålla en extra tumme för mig?
 
Jag borde dammsuga golven här hemma, men eftersom jag går och sopar golven varje dag så känns det inte så nödvändigt ändå. Hade dock varit skönt att vara färdig med det när det snart kommer in en bebis i vårt hus.
Orkar/orkar inte? Hm, får suga på den karamellen lite först...
Trevlig onsdag på er!
 
Kramar.
 

Can you forgive me

 
4 dagar kvar...
Enligt en app som jag har på telefonen så är det bara 4 dagar kvar till bf, men det är egentligen en vecka. Dock är det en positiv "drivkraft" när man ser att det bara är 4 dagar kvar! Bara för att lura hjärnan lite liksom.
 
Idag är det sol, men disig sol, ute. Det är varmt och jag märkte att det nog är dags att lägga bort vinterjackan, för denna gången, när jag lämnade Evelina på dagis. Det var riktigt skönt ute faktiskt. Väldigt lurigt att ta av sig för mycket kläder nu och jag har väldigt lite lust att åka på en förkyldning nu. Det hade varit extremt opassande!
 
 
Inatt vaknade jag kl 03 av sången som jag letat efter de senaste dagarna men inte hittat. Jag kommer liksom ihåg melodin, men fel text. Otroligt irriterande. Så när jag vaknade inatt av just den, flög jag nästan upp och skrev ner texten på papper så att jag inte skulle glömma den. Och imorse hittade jag den på youtube till min stora glädje! Can you forgive me - Return. Jag skulle tippa att den är från tidigt 80-tal eller i närheten för när jag såg videon så blev jag full i skratt att frisyrer och kläder. Haha. Tänk hur man gick klädd?
 
Nu ska jag plocka ur diskmaskinen här och vika tvätt!
Ha en fin måndag allihop.
Kramar.
 

Vårtecken

 
5 dagar kvar...
Åå idag har vi nästan varit ute hela dagen! Underbart. Solen har visat sig och det med sin allra varmaste sida. Det har blåst lite och vinden är inte så vänlig än, men det gick bra när solen var så varm.
Evelina har lekt massa med gruset spann & spade och en tennisboll. Tänk så lite som ska till.
När Göran är med ute kan jag slappna av lite mer för då kan han springa efter Evelina om hon får för sig att sticka iväg, vilket såklart kan hända, hon förstår inte att det kan vara farligt och eventuellt komma bilar. Det är för henne helt otroligt skoj när mamma och pappa ropar och springer efter henne...
 
 
När vi var och tvättade Görans bil tidigare fick jag syn på det härligaste vårtecknet man kan tänka sig, nämligen tussilago! Jag hade lust att plocka med mig de hem, men de ska stå där och sprida mera vår! Dessutom såg de ganska färdigblommade ut, men ack så vackra!
 
 
Vi avslutade med en kaffe vid hamnen tillsammans med farmor och farfar. Väldigt trevligt. Evelina har fått mycket frisk luft i näsan, glass & massa frukt i magen och sover nu gott i sängen. Hoppas hon sover längre imorgon än idag då hon var uppe och studsade kl 06... Det är till och med innan barnprogrammen börjar, så hon fick snällt gå in och lägga sig en halvtimme till...
Söndagskramar till er alla!
 

Havets delikatesser

 
6 dagar kvar...
Igår trodde jag att något var på gång här. Värkar som startade med 30 minuters mellanrum och som slutade med 8 minuters mellanrum, så höll det på fram till klockan blev 00. Var helt slutkörd i kroppen efteråt och somnade gott efter att ha tagit en värktablett. Tror det var den som bedövade allt. Så länge man blir bedövad av en värktablett är det inte igång, så mycket lärde jag mig från sist ialla fall. Hehe. Sov gott och vaknade några gånger, men inget ont som igår, än. Dumma kropp att luras så som den gjorde igår. Men det var ialla fall det ondaste jag haft denna graviditeten, det lovar gott. Tänk att gå runt och önska att man ska få ont. Knäppis!
Jag kan passa på att gratulera min vän, mamman på dagis, hon fick sin bebis igår kl 19! En liten gosse, som hon dock redan visste. Massa grattis till er!
 
Vad tycker ni om morgondagens middag förresten? Mums, står redan med kryddor och gottar sig. Lax, en av havets allra godaste delikatesser om du frågar mig.
 
 
Idag har vi varit ute och lekt på dagis lite. Det är strålande sol och blå himmel, inte heller mycket vind, så det är verkligen perfekt! Hoppas det håller i sig till imorgon så vi kan åka ner till hamnen en sväng med kaffe.
 
Ikväll blir det som vanligt en tur ner till Görans föräldrar och lördagsmiddag. Mums så sott. Magen kurrar redan på mig och jag tänker inte tabba mig och bli mätt INNAN maten. Haha. Vanligt misstag från min sida.
Lördagskramar till er där ute!
 

Matprat

 
Ja, det är väldigt mycket prat om mat här i bloggen nu, visst är det? Antingen mat eller vädret. Men det är just vad allt handlar om för mig just för tillfället också faktiskt. Jag äter ca tre gånger om dagen. Nyttigt och onyttigt, lite vad som finns hemma och vad jag är sugen på. Tänker inte så mycket på vad det är just nu. Det problemet ska jag ta tag snart, när prinsen behagat ankomma.
 
Eftersom jag börjat prata om mat även i detta inlägget är det väl lika bra jag fortsätter?... Ikväll tänkte jag steka kotletter, grilla är de optimala, men det är så grått och trist så jag är rädd maten blir lika grå och trist. Karré heter det visst på svenska, på norska heter det nakkekoteletter. Till kotletterna tänkte jag ha en broccolig och morotsgratäng med smält ost på och vitlöksbaguetter till det! Hoppas det blir lika gott som det låter.
(Längtar till jag kan tillägga: och som törstsläckare till maten blir det ett glas rött vin.)
 
 
Enligt tidningen ska det bli strålande väder hela helgen! Hoppas den inte ljuger för då ska vi ut och leka med Evelina. Även om det bara blir på dagisområdet här på utsidan så kommer vi ialla fall uuuuuut! Känner att jag nästan blir torr och grå när jag sitter inne hela tiden...
 
En passande fråga till ämnet: Vad ska ni äta för mat idag?
 

Energikick

 
7 dagar kvar...
Har precis fått i mig halva denna frukosten som är en riktig energikick! Det ser gott ut men det är inget mot vad det är/var. Älskar att starta dagen nyttigt. Då får jag lust att fortsätta dagen i samma anda, men inte alltid det blir så dock.
 
 
Just nu sitter jag och ser på Födeavdelningen, gråter, skrattar och känner igen hur det var... Dock vet jag aldrig hur det kommer bli. Spännande och skrämmande på samma gång. Men jag utgår ifrån att allt går bra!
 
Idag öser regnet ner utanför fönstret här. Det är knappt något snö kvar ute alls så jag klagar inte över det direkt.
Jag sitter och är jättetrött i kroppen och stackars Göran var inte hemma förän klockan var 00:15 inatt för han fick en SEN körning. Sen skulle han såklart upp 04:15 som vanligt. Tror han kommer sova gott några timmar när han kommit hem i eftermiddag.
Vad ska ni hitta på i helgen kära läsare?
 
Kramar från ett grått Oslo.
 

I längtans och väntans tider

 
8 dagar kvar...
Nu är det lite drygt en vecka kvar till BF. Ljuger om jag säger att jag inte längtar till detta är över. Men samtidigt vill jag passa på att njuta lite de sista dagarna. Förmodligen är det min sista graviditet, någonsinn, även om det känns lite jobbigt att fastslå redan vid 26 års ålder. Men om jag skulle utgå från det så vill jag egentligen komma ihåg dessa sista dagarna som fina och bra. I längtans och väntans tider. Det finns de som har det värre än mig. Kanske borde tänka så istället det sista, istället för att bara klaga över hur jobbigt och tungt allt är. (Men det är de dock.)
 
Innan jag slår ner rumpani soffan på allvar idag tänkte jag städa lite inne på badrummet och våran separata toalett. Vi går in på badrummet och väl där inne går du in på toaletten, där du kan stänga dörren. Väldigt praktiskt då man kan vara där inne samtidigt på kvällarna utan att störa varandra på just toaletten. Min kära sambo har en tendens att ta lång tid på sig där inne så jag är väldigt glad att jag kan få borstat tänderna och tvättat mig medans han sitter i "egna tankar" så att säga.
 
Här bjuder jag på en hejdundrande delikat bild på mig, en dryg vecka innan förlossning, med Hello Kitty strumpor och hela köret! Den enda jag behöver skämmas för här på dagarna är ju mig själv, vilket passar mig utmärkt för tillfället...
 
 
Idag går mina tankar extra mycket till Josefin och Elliot som hade beräknat födselsdatum idag den 18/4-13 - <3
 

Letters to Juliet

 
9 dagar kvar...
Jag har nästan kommit in i en "fas" då jag börjar tro att jag kommer gå över tiden. Länge, och bli igångsatt. Jag var övertygad om att det skulle hända något en stund innan BF denna gången, men jag vet inte. Det är några dagar kvar, men det känns redan som att jag gått över tiden. Svårt att förklara känslan, men så känner jag det ialla fall. Tur är det väl då att solen skiner och det är ett fantastiskt väder ute, lite blåst men NU smälter snön fortare än kvickt! Skönt. Igår var det maskiner här som susade runt huset hela dagen för att sopa upp grus som de använt under vintern och vilka mängder som säkert blivit strött ut i olika perioder då snön kom och gick väldigt mycket.
 
Våren känns så mycket mer "verklig" när gruset är borta och det börjar städas ute på gatorna här.
I villaområden blir det snart parkering förbjuden pga att de ska tvättas och sopas på gatorna innan 17 maj. Barna ska gå i tåg och då ska det bannemej vara rent och snyggt. Tänk att det är en månad kvar till 17 idag, exakt! Mys.
Dagarna efter är det dessutom ledigt. Många härliga lediga dagar såhär på våren = familjetid!
 
När jag såg filmen jag berättade häromdagen, Bröllop i Italien, fick jag lust att se Letters to Juliet igen. Den påminner kanske lite om den filmen. Den är också väldigt söt. Har ni sett den? Annars rekomenderar jag även den! De påminner om varandra för att de spelats in i Italien kanske, jag vet inte.
 
 
Se på min vackra lilla Evelina, bara ett par månader gammal. Tänk att hon ska bli storasyster inom bara ett par veckor. Min stora lilla tjej. Först nu förstår jag varför alla tyckte hon var så lik Göran då hon var liten. Haha.
Älskade <3
 
Göran är med sin bil på verkstad pga att något gick sönder idag när han körde. Som tur va går sånt på garanti när bilen bara är ett år gammal.
Kramar till er alla!
 

Roligt & Sant

 
Jag var bara tvungen att lägga ut denna roliga och sanna lilla berättelse... <3 Ganska söt!
 
 
 
 

Sushi lunch

 
10 dagar kvar...
Idag har jag varit hos min BM/JM, allt stod fint till där inne med min inneboende.
Automatiskt nu på slutet blir det segare och långsammare rörelser samtidigt som de blir liksom längre. De kan gå från ett hörn till ett annat, likt en långsam ål rör sig eller som havets vågor kanske är en bättre beskrivelse. Svårt att förklara, men det är ialla fall helt normalt. När vi skulle höra på fosterljuden idag visade prinsen upp att han minsann kan hicka, JM skrattade gott åt det för det var så tydligt. Hela magen liksom hoppade. Det är svårt att få korrekt hjärtljud när han hickar för då är kroppen i aktivitet liksom. Men de stabiliserade sig på 150 slag till slut ialla fall. Det där med att flickor har högre fosterljud än pojkar tror jag inte ett dugg på. Det har varken stämt på han här eller på Evelina. Hon hade lite lägre och han här ligger nästan på gränsen till för höga. Så det är nog bara tillfälligt om det "prickat rätt" på andra.
 
Ja, ni ser nedan vad Göran kom hem med idag till mig. Ett fat med 10 bitar sushi. Den är dagsfärsk och därmed okej för mig att äta. Dessutom innehöll den ingen tonfisk, vilket gjorde att jag för en gångs skull kunde äta allt på fatet. Mums säger jag! (Nej, inte alls för att läska dig mamma...)
 
 
Igår såg jag en väldigt rolig och söt film. Är det någon som sett filmen: Bröllop i Italien? Det var ialla fall den jag såg. Både skrattade och fick lite tårar i ögonen måste jag säga... Den rekomenderar jag verkligen. Möjligtvis lite trög i starten, men den kommer sig ganska fort.
 
Jag fick äntligen lämnat in deklarationer och allt möjligt till mäklaren som var här och värderade lägenheten för ett tag sen. Hon tog tag i det hela med en gång och räknade med att vi skull få svar från första alternativet redan imorgon. Helt otroligt. Här har vi gått runt ett helt år och sökt och inte fått ett vettigt svar. Sista gången vi sökte avdragsfrihet hos vår bank var för 3 månader sen och vi har fortfarande inte fått något svar, tragiskt. Hon bara skakade på huvudet och beklagade situationen... Hoppas verkligen vi kan få något bra erbjudande nu! Vi håller tummarna verkligen. Allt hade blivit mycket enklare då, allt.
Jag pratar kanske lite i dimma här. Men uppdaterar så fort jag själv vet något mer!
 
Nu ska jag slappa fram tills jag ska hämta Evelina. Göran är på jobbet idag så jag får hämta henne själv idag!
Kramar till er.
 

Klippdag

 
11 dagar kvar...
Igår var det tyst här inne. Jag vet. Vi var knappt hemma faktiskt. Kom hem sent och kvällarna har jag bara ork till att ligga på soffan efter Evelina gått och lagt sig, inte heller något undantag igår alltså.
Efter en lång morgon i pyamas bestämde vi oss för att trotsa vädret lite och åkte neren till hamnen för att ta en kaffe och låta Evelina få leka runt lite.
Jag med vinterjacka, vantar och en filt över mig frös som bara den! Usch, så det blåste. Rakt igenom kläderna verkligen. Hade det varit vindstilla så kanske vi kunnat sitta där en stund, men vinden var så rå och kall. Vi var nog inte där nere längre än en timme, max. Sen åkte vi hem till Görans föräldrar, jag skulle klippa hela familjen Östmo och även färga Görans mamma. Det gick kanonbra med några sittpauser. Resultatet blev jättebra och nu är alla nöjda en stund framöver. Göran ville vänta med att färga håret till dopet, som förmodligen blir i augusti, men en lite annorlunda frisyr blev det på han. Annorlunda för han. Inte det att han är den enda med den frisyren. Men oj så fin han blev! Tror han tyckte det själv också, det blev nämligen väldigt många blickar i spegeln igår! <3
Slutligen blev vi bjudna på pizza, hemmalagad, hos hans föräldrar igår. Mums så god den var! Jag fick stränga besked av Göran att vi ska laga sån här hemma också. Peppes färdiga deg och tomatsås gjorde visst susen, för jag tycker nämligen att det kan bli ganska så smaklöst när man lagar hemma. Nästan lite tråkigt... Har dock aldrig köpt sån deg från Peppes, så det måste provas.
 
Ikväll blir det fläskfilé här, det vi egentligen skulle ha igår.
 
 
Här får Evelina sällan en godisskål att vräka i sig på lördagar. Nej, jag tycker det är onödigt än så länge att införa något sådant när hon inte frågar efter det. Eller har jag fel?
Kanske det var därför magen reagerade igår när hon fick lite (för mycket) godis. Och kanske för mycket blandat. Kvällen slutade därför inte så roligt för henne. Det kom upp, i sängen givetvis. Precis innan hon skulle sova och jag sagt godnatt så tog hon ut nappen och svalde hela tiden. Jag förstod redan då att det var något, synd att jag inte reagerade som jag tänkte med en gång, att ta henne in på toaletten - direkt! Som tur va var det bara kudden, pyamasen, ett par mjukisdjur och hon själv som behövde tvättas. Det blev en sen dusch och en liten gosstund med mamma i soffan innan sängen igen. Jag märkte med en gång att det bara hade blivit för mycket blandat under dagen och ingen magsjuka, för hon pratade som aldrig förr när vi satt här i soffan efteråt, och ville absolut inte sova igen.
Hon sa att jultomten hade ont i magen, men inte Evelina. Jultomten hade ätit för mycket gröt, därför hade han ont i magen. Haha. Det är verkligen mycket konstigheter som kommer ur munnen på sånna små. Gulligt att sitta och lyssna på! Det är bara att ge sig in i "leken" och vara med. <3 MItt hjärta.
Eftersom det inte hände något mer igår eller inatt har hon gått på dagis som vanligt idag. Pigg som en mört!
 
Ha en fin måndag folkens. Här är det så grått och mulet att jag nästan inte ser ut genom fönstret. Men den sista snön som ännu ligger kvar försvinner ju, så något positivt för det med sig!
Kramar.
 

Skrei middag

 
13 dagar kvar...
Nu är 95,3% undangjort av graviditeten och vi kan nu nästan känna på bebis, känns nästan som att han redan är här. Så nära är det menar jag. Jag går in i vecka 39 imorgon och hoppas att bebis väljer att titta ut före beräknat datum då jag känner mig otroligt trött och sliten om dagarna. Helgerna är extra jobbiga nu på slutet eftersom Evelina är hemma hela dagarna och kräver massa uppmärksamhet. Uppmärksamhet som jag gärna vill men inte orkar ge. Längtar tills jag får tillbaka den energin igen, så vi kan leka på riktigt. Att jag kan sätta mig ner på golvet, kasta henne runt - precis som hon vill! Irritationen ligger inte långt borta när allt man gör är jobbigt eller gör ont. Jag ska vara glad att jag får sova på nätterna ialla fall. Jag har sovit närmare 10 timmar inatt. Haha. Helt otroligt, jag vet. Glad för det är jag ialla fall!
 
Idag ska vi ner till Görans föräldrar som liksom blivit lite av en lördagstradition nu det senaste. Mysigt och skönt att slippa laga mat en lördagskväll, även om jag tycker det är mysigt att laga till något extra gott en lördag med familjen samlad runt bordet.
Jag får satsa på extra god mat imorgon istället då jag planerat att grilla fläskfilé med egna klyftpotatis och beasås. Kan nog bli gott!
Middagen ikväll blir Skrei med potatis, bacon, smält smör och morötter. Mums! Jag har nog bara ätit Skrei en gång innan. Du kan jämföra det med torsk då det är en typ av torsk, fast godare. Den lever och växer upp i Barents havet, men senare beger den sig till norska kusten (lite har jag lärt mig mina år bakom fiskdisken). Själva fisken glänser liksom i skinnet medans torsken är mer grå/grön och inte med samma lyster!
Åå, det är så gott. Ni borde prova!
 
Finns det i Sverige tro? Eller är det helt typiskt norskt?
 
 
Nu ska jag väcka en liten Evelina som absolut inte ville sova men som slocknade som en sten i sängen och har nu avnjutit en hel timme med stängda ögon. Perfekt för att orka med resten av kvällen också!
 
Ha en trevlig lördag folkens! Kramar.
 

Babyshop & Havaristen

 
14 dagar kvar...
Åå vad tycker ni om denna söta skålen? Jag föll pladask för den ialla fall! Jag och Görans mamma åkte till Havaristen en sväng idag. Vi skulle iväg till Babyshop och köpa skor till Evelina. Jag köpte ett par vårskor och Görans mamma köpte ett par jättefina gummistövlar till henne. 140kr/par, jättesöta. Kan lägga ut bild på dem senare. När vi ändå var genom bommarna sa jag att vi kanske kunde åka ut till Enebakk till Havaristen samtidigt. Sagt och gjort! Hittade inte så jättemycket där. Bara lite småplock. Korv, salvor, strumpor till Evelina och såklart denna söta skålen. Det är precis sånt mönster som jag tycker om och som passar i mitt kök! Tänkte köpa lite citroner och lime att fylla den med, bara som dekoration. Det går ganska lång tid innan sån frukt blir dålig så det kan de vara värt!
 
 
För övrigt så snöar det fortfarande här. Inte i några stora mängder, men det har redan lagt sig på sina ställen. Just för tillfället är det uppehåll och så hoppas jag det fortsätter.
Tänkte slänga benen i högt läge på soffan här nu, efter en lax, potatis och hollandaiesås-lunch, tillsammans med en kaffe latte. Mums!
Ha en fin fredag allihop och kör försiktigt om ni ska ut på vägarna!
Kramar från ett grått och trist Oslo.
 

Lunch i repris

 
Idag kör vi en favorit i repris till lunch. Och vad kan väl vara nyttigare? Vattenmelon och en liten apelsin. Mums. Känns som att det är bra att samla på sig ett litet lager av både C vitaminer och kolhydrater såhär bara några slutliga steg till födsel. Eftersom att det är så gott, uppfriskande och uppiggande gör det mig ännu mindre att det samtidigt är nyttigt!
 
 
Tja, det verkar nästan som att den "utlovade" snön som skulle komma, faktiskt kommer. Himlen är helt grå/vit och solen som hållt oss sällskap den senste tiden och väl gömd och begravd där bakom alla moln och mörkheter. Det flyger snöflingor runt i luften här nu. Det stoppar upp och börjar igen. Natt till imorgon ska det visst komma massa, 20 cm om jag inte misstar mig (vilket jag önskar jag gjorde). Dock ska det bli varmt på måndag igen så denna eventuella snön som kommer är ju helt och håller onödig. Surt.
 
Nu tänkte jag ta mig friheten att se en film här, tillsammans med min goda lunch. Jag har ialla fall vikt ihop torr tvätt och lagt på plats här, tagit mig en dusch och småplockat lite efter jag lämnat Evelina på dagis idag. Så helt slapp har jag inte varit, även om även det är fullt förståeligt vid denna tiden och mitt "tillstånd".
Vad ska ni hitta på idag?
Kramar.
 

BB väskan

 
15 dagar kvar...
Nu är det ommöblering i magen igen. Haha. Det är så mysigt att sitta och se när han byter ställning där inne. Hela magen vränger sig ut och in och när han sträcker ut sig till sitt allra längsta så gör det jätteont, men hellre ont av rörelser än inga rörelser alls och oron som följer med det...
 
Jag är klar med min väska som ska med till BB. Ja, jag har väl varit färdig med den en stund. Ska nog dra upp allt och tänka igenom om jag glömt något. Det jag saknade sist jag låg inne var ialla fall en napp till Evelina. Även fast de på sjukhuset är lite emot napp den första tiden innan amningen kommit igång riktigt så är det upp till mig i slutändan vad jag vill. Jag hade Evelina vid bröstet i nästan ett helt dygn i sträck sist. Det kom ingen mjölk, för produktionen hade inte kommit igång riktigt, så hon ville egentligen bara ha något att suga sig fast i. Därför ska en napp med denna gången, utan tvekan. Något att läsa glömde jag totalt bort sist, så några skvallertidningar glömmer jag då inte denna gången.
Jag kommer inte köpa purelan (bröstvårtssalva) då jag hört att det nästan kan bli värre av den. Får bita tänderna samman som jag gjorde sist. Man blir van vid "smärtan" och till slut ger den sig! Det gjorde den sist ialla fall. Kanske dumt att jämföra allt med hur det var sist, kan bli annorlunda nu, men så gör jag.
För övrigt har jag packat ner detta.
 
Till mig:
  • Amningsbh + inlägg (kommer ihåg sist då jag vaknade upp sista dagen på sjukhuset och jag låg i en hel pöl av mjölk i sängen. Produktionen kom igång rejält bara över en natt!)
  • Amningstopp x2
  • Underkläder i set x2
  • Lösa träningsbyxor
  • Schampo + balsam + tvål
  • Övriga hygienartiklar (tandborste, borste, tandkräm osv.)
  • Morgonrock
  • Tofflor
  • En varmare tröja
  • Bindor
  • Mobilladdare får packas det sista om det koms ihåg. Kommer också använda kameran på mobilen.
Till bebis:
  • Body x2 (stl. 50 & 56)
  • Byxor x2
  • Strumpor
  • Mössa
  • Napp
  • Overall till hemresan
  • Bilstol till hemresan
  • Ett par blöjor (+ våtservetter) till hemresan (just in case...)
  • Ett litet paket med NAN1 kommer jag ha med mig också (alltså ersättning, ifall amningen krånglar).
 
Tycker ni det ser ut som jag har glömt något? Hojta gärna till i så fall! Jag har ingen lust att packa ner och dra med mig för mycket då jag inte använde hälften av vad jag hade med mig sist. Just därför har jag bara packat ner det jag vet att jag hade användning av sist, samt vad jag saknade.
Eftersom Göran kommer pendla mellan sjukhuset och hemma så kan jag lätt be honom att ta med något som jag eventuellt glömt.
 

Nyttigt, gott och billigt!

 
Tänk att något så gott kan vara nyttigt? Ja, men så är det väl. När man väl skär upp frukt och lägger det på ett fat så äter man nästan hellre det än godis. Så är det ialla fall för mig! Det gäller att hålla blodsockret på en jämn nivå så det där sockersuget håller sig undan.
 
Igår hade vi lite vattenmelon till de grillade kotletterna. Evelina fick med sig lite till dagis och jag tog resten av den halva melonen nu till lunch. Ännu har vi en halv kvar. Mm, det är så gott och friskt. Du blir liksom inte illamående-mätt utan bara mätt. Sen är det ganska billigt! Allt på en gång. Kan det bli bättre?
 
 
Jag tänkte sätta mig och se på den sista filmen av Fjällbackamorden nu. Jag har ialla fall inte hittat någon mer än. Hoppas de kommer ut snart, för de är verkligen bra. Någon som sett dem? Rekomenderas!
 
Kramar från mig och en vilding i magen! <3
 

Föräldramöte

 
16 dagar kvar...
Idag ska jag på föräldramöte på dagis. Göran hade egentligen kunnat följa med, men vi ansåg det bäst att han stannar hemma med Evelina. Det är färdigt runt 19.30. Jag är glad att det är Evelinas avdelning som har tidigt möte så det inte blir så sent. Så trött som jag är om kvällarna ligger jag redan i sängen 21.30, då avdelningen bredvid är färdiga med sitt möte.
 
Igår snöade det här. Bara en liten stund, men jag trodde inte det var sant. Senare när Göran kommer hem säger han att det ska komma 20cm snö på lördag!!! Jag vill inte tro att det är sant, men väderprognosen har stämt nästan till 100% de senaste månaderna. Tänk om man blir tvungen att ta på sig vinterskorna igen... Usch.
 
 
I New Jersey: En fyra åring gick hem till sin sexåriga kompis och sköt ihjäl denne med ett gevär. Ett skott i huvudet... Hallå, vad är det som håller på att hända? Först och främst kan man undra hur en fyraåring vet hur man ska hantera ett gevär. Inte ens jag vet det. Och sen hur han har fått tag på ett gevär? Slarviga föräldrar? Jag vet inte vad jag ska tro längre. Skrämmande.
 

Sovuppehåll

 
Jag försöker som oftast komma iväg i bra tid och lämna Evelina på dagis på dagarna. Hon får mer ut av dagen och även jag. Även om hon är mycket mer aktiv än mig. Hehe. Hon behöver ha tid med sina kompisar och vara lite ifrån hemma. Det behöver vi alla ibland. Men också för att hålla tristessen och rastlösheten borta är dagis en bra "avlastning" under dagen. Det är dock inte alltid jag kommer upp i sådär väldigt god tid eftersom att jag har ett sovuppehåll mitt på natten, varje natt, då jag är vaken 1-2 timmar. Inatt klarade jag mig på endast 1 timme vaken. Väldigt tröttsamt att ligga och vrida sig i sängen och inte hitta en enda bekväm sovställning. Dessutom börjar tankarna snurra runt i skallen och då är det kört... Evelina kom in till mig 7:30 och det tyckte jag var en lagom tid även för mig att hålla ögonen öppna. Låg en lite stund i sängen för att sträcka mig och sen var dagen igång. Jag hade med en liten tröttis att göra dock. <3
Nappen använder vi numer endast på natten och det har funkat överraskande bra. Eftersom hon biter på "sugdelen" på nappen så har vi nog fått kasta 10 nappar som det gått hål på. Då bestämde jag mig för att
napp = natt! Så när jag kommit upp ur sängen på morgonen lägger hon automatiskt nappen på bordet. Duktigt!
 
 
Idag har jag varit hos läkaren. Något högt blodtryck men inte alls som i söndags. Allt annat var fint, vilket känns toppen, då kan man gå och vara lugn några dagar. På tisdag nästa vecka ska jag till barnmorskan på Furuset. Älskar att gå till henne. Hon är så noggrann, söt och snäll. Lite äldre så hon har massa erfarenhet. Känns tryggt.
 
Efter läkaren svepte jag inom mitt jobb och fick lönbekräftelse underskriven av chefen. Det är papper som vi ska lämna in till den mäklaren som var här och värderade lägenheten. Nu väntar jag bara på min deklaration/selvangivelse, sen är vi i princip klara med allt hon ville ha och då kan sökandet börja! Spännande.
 
Nu tänkte jag slänga in en maskin tvätt och sen sätta mig och se på en film. Jag har fastnat i Fjällbackamorden nu. Laddade ner 4 filmer igår så jag tänkte passa på här nu med sambon på jobb och Evelina på dagis.
Mulet ute så där behöver jag inte ha något dåligt samvete ialla fall. Haha.
 
Detta blev väl egentligen ett väldigt långt inlägg med inte så mycket spännande innehåll? Fingrarna bara knappade iväg förstår ni... Skönt att tömma ur sig lite tankar här på bloggen!
Kramar till er alla.
 

Länge leve hormonerna!

 
Här har det verkligen gått lite på halvfart de senaste dagarna och för att vara helt ärlig har jag skitit totalt i bloggen. I lördags åkte jag och Görans mamma till Sverige. Det var en trevlig tur, men jag ångrade mig ganska snabbt att jag gett mig iväg. Usch så dåligt jag mådde. Jag var helt slut när vi svängde in här nere och ÄNTLIGEN var hemma igen! Det blev soffläge en stund på kvällen och i säng tidigt. När jag säger att jag lägger mig tidigt på kvällarna menar jag mellan 21-22, varje kväll. Ångrar ofta att jag inte lagt mig ännu tidigare... Haha. Länge leve dessa hormoner!
 
 
 
Igår var vi nere vid hamnen och tog en kaffe vid bryggan. Jag hade sovit dåligt. Kände mig yr, var illamående och hade en fruktansvärd huvudvärk. Jag orkade inget mer än att bara sitta på en stol. När Görans föräldrar kom ner sa hans mamma att jag kanske hade högt blodtryck igen. Varför hade jag inte tänkt på det liksom? Det var exakt såhär jag mådde när läkaren beslutade att sjukskriva mig 100% nu "sist".
När vi åkte hem gick jag med Görans mamma upp och tog blodtrycket hos dem, de har en sån aparat. Det visade: 177/97 puls: 83. Det är jättehögt och när jag samtidigt kände mig som jag gjorde ringde jag till Ullevål bara för att höra vad jag kunde göra och vad de tyckte om situationen. De ville att jag skulle komma in och sa att det var bra jag ringde. Väl på Ullevål kom vi in med en gång och fick den underbara barnmorskan vi kom ihåg från sist. Jag fick ta blodprov, sitta med ctg och ta blodtryck. Förutom lite höga fosterljud så var allt bra. Jag fick någon dundertablett som hjälpte fint mot huvudvärken och som fick mig att må mycket bättre igen. Vi kunde åka hem efter 2 timmar. Det var ingen som satt i väntrummet varken då vi kom in eller när vi gick. Konstigt nog! Någon gång ska man ju ha tur ialla fall. Jag fick sitta med ctg:n i de 2 timmarna vi var där och BM kom fram till att jag har en aktiv kvällsbebis. Och det stämmer, alltid på kvällarna visar han fram sina cirkuskonster! Av aktiviteten att dömma kan man tro att det är ett par elefanter, klovner och lindansöser där inne också.
 
Idag mår jag inte direkt bättre än igår. Jag märker att det börjar närma sig slutet nu, då allt är tungt. ALLT. En sån sak som att ta på sig strumporna när jag går upp, tar mycket mer tid än vanligt och är ofta det sista jag gör just för att det är så "bökigt". Tänk om man uppskattade hur lätt allt är annars istället för att lägga energi på att klaga över hur jobbigt allt är under dessa 9 månaderna. Då hade livet blivit mer positivt! Att vara tacksam över det lilla. Tror kanske det får bli ett "efter-förrlossnings-löfte"!
 
Idag vet jag exakt vad jag ska göra. Jag och soffan ska bli ihop! Ikväll ska vi grilla kotletter, äta ris, bea-sås och grönsaker. Det är inte så krävande så jag har MASSA tid med min kära (soffan) idag!
Kramar.
 

Värdering

 
21 dagar kvar...
Idag har jag städat och plockat undan saker här hemma som en galning. Vi fick hit en mäklare kl 12 som skulle värdera våran lägenhet. Då är det såklart ett plus om saker och ting ser bra ut och inte för mycket framme.
(Tack Ellen för tipsen!)
Det gick väldigt bra och hon var väldigt positiv. Hon sa att den dagen vi bestämmer oss för att sälja är hon intresserad av att vara våran mäklare och ordna allt för oss. Det måste väl ändå betyda att hon har tro på en bra pris att få här? Så tog jag det ialla fall. Hon sålde in sig väldigt bra hos oss ialla fall! Väldigt trevlig och duktig tjej. Det som hon "lovat" att hjälpa oss med har hon redan satt igång med. En halvtimme efter vi sagt hejdå ringer nämligen min telefon och "nästa steg" var redan igång. Sånt gillar vi! Tummen upp för Aktiv på Furuset!
 
 
Som ni ser på bilderna är det fortfarande en del snö här, men det var längesen vi såg gräset under snön så som på den bilder längst upp till vänster. Underbart att solen hjälper oss att få hit våren fortare.
Jag har lagt vinterjackan på hyllan och använder nu endast väst när jag gå korta turer ute. Det var inget alternativ att ha på sig om man bara skulle gå den korta biten till affären för bara ett par veckor sen. Det går åt rätt håll med andra ord! Underbara vår. <3 (Det handlar mycket och ofta om väder här nu känner jag! Haha.)

Nej, nu ska jag hänga upp en maskin tvätt och tömma diskmaskinen. Sen är det nästan dags att hämta Evelina på dagis. Lilla tjejen fick jag gå in och väcka idag kl 09. Precis när jag väckt henne säger hon: Vått i sängen... Blöjan hade släppt på ena sidan så det var en stor pöl med kiss i sängen. Stackars. Tacka vet jag "kiss-lakan" (som jag också använder nu ifall vatnnet går). Så det var bara att ta bort alla sängkläder och lägga på nytt! Blir ett dopp i badkaret för Evelina sen också.
Det är inget vidare morgonprojekt att göra här känner jag, bättre med ett kvällsbad istället!
Fredagskramar till er.
 

Lunch i solen

 
Dessa dagarna måste vi verkligen ta vara på. Man vet aldrig hur sommaren blir och har vi samma otur som vanligt så kommer de varma dagarna här & nu och sen blir sommaren "som vanligt". På så sätt är det gott att vara hemma nu, att kunna sitta ute och njuta och ta vara på solen!
När Göran kom hem tog vi en lunch ute i solen på altanen. Vi har sol helt fram till klockan blir lite efter 17, sen går det en stund och så kommer den till kökssidan och sol hela kvällen. Helt perfekt läge att bo på så sätt.
 
"Mackorna" ni ser på bilden är vetebullar som jag delat i två, lagt på brunost och sylt. Väldigt typiskt norskt. Göran kom hem med Chai tea Latte (Dolce Gusto kapslar) och den var supergod. Smakade nästan lite kanel. Ganska söt. Men helt klart godkänd hos mig! 
 
 
Pratade precis med bästa mamman i världen och hon lovade att hon skulle skicka Blå Band sås på posten till oss! Haha. Det går åt mycket sånt till lax nu vid denna årstiden. Och den som finns här är långt ifrån så god som den man kan köpa i Sverige. Dessutom kostar en påse lika mycket som priset på den storpacken mamma ska köpa och skicka hit. Så det enda som kostar extra är portot. Kanske man kunnat köpa två påsar här, omräknat till priset av vad det kostar för en fempack plus posto. Vissa saker är det stor skillnad på. Konstigt egentligen...
 

Vattenmelon

 
22 dagar kvar...
Visst hör vattenmelon sommaren till! Speciellt när du grillar... Att avsluta måltiden med en skiva melon, eller tillsammans med potatissalladen och det grillade köttet. Det får det att vattnas i munnen på mig... På lördag eller söndag tänkte jag att vi skulle grilla kotletter med potatissallad och vanlig sallad. Då blir det på sin plats att ha vattenmelon till. Kanske i salladen? Vi får se.
Jag tror att jag och Görans mamma ska åka en tur till Charlottenberg på lördag. Jag vill till Överskottsbolaget och Rusta! Sen att bara åka och ha det trevligt över dagen skadar ingen. Göran jobbar ändå. Hehe.
Detta blir garanterat sista turen innan bebis anländer! Tror inte jag vågar åka mer så på egen hand. Ialla fall inte utan Göran...
 
 
Nu har det börjat hända lite grejer här. Jag vill inte avslöja för mycket, men vi har ialla fall varit i kontakt med Obos och mäklare. Känns som ett stort steg på vägen. Hoppas vi kan få lyckas denna gången.
 
Nu kommer snart Göran hem med en ny kaffetyp till mig! Ska bli spännande att smaka.
Soliga kramar från oss!
 

Grilltider


23 dagar kvar...
Nu är det verkligen grilltider ute! Man kan känna lukten på långt avstånd där folk grillar, det är en speciell lukt, en lukt av sommar som hör till. Blir aldrig less på den lukten.
Idag ska vi grilla hamburgare som jag ska laga själv och på ska vi lägga ost, ni vet sån där orange ost som de lägger på hamburgare på Donken tex. God ost ialla fall! Tillbehör blir lite sallad och griillade champinjoner som legat marinerade i vitlök & örter och potatissallad. Mums. Även om vi precis var nere och åt tårta hos Görans mamma som fyller år idag så längtar jag till våran egen middag. Tror det blir gott. Det går inte att låta bli när det är så härligt väder som nu, solen steker och med våran inglasade altan blir det 40 grader. När vi då öppnar en av dörrarna landar det på ca 26 grader där ute, sommarkänslorna ramlar över en på en gång! Ostoppbart!
 
Såhär såg det ut sist vi grillade champinjoner, MUMMA!
 
 
Många som jag möter nu säger att min mage har sjunkit. Jag måste säga att jag känner själv att jag bär honom väldigt långt ner i bäckenet. Nerpress är bara förnamnet. Men kanske en del av förlossningsjobbet blir gjort när man går såhär. Det är väl en önsketanke dock!
 
Nu ska jag lägga mig en halvtimme på soffan innan jag ska väcka Göran som ska hämta Evelina!
Hoppas ni har en bra dag. Här är jag i segform idag. Kramar.
 

Altanmiddag

 
24 dagar kvar (& sprickfärdig redan nu)...
Idag har varit en lika varm och skön dag som igår! Dock har det varit några moln ivägen för solen lite då och då, och då känner man tydligt att det inte är så varmt utan våran kära sol. Fast det har nästan varit så varmt att det varit skönt när solen gått bort någon minut. Hua mig, hur ska detta sluta om man redan "klagar" på att att det är för varmt. Det är inte det jag gör ordagrant alltså! Men ni förstår säkert hur jag menar?
Jag har inte varit ute och tagit vara på vädret idag som jag gjorde igår, jag har som sagt haft fullt upp här hemma, men eftersom att hela veckan ska bjuda på liknande väder tänkte jag passa på att njuta lite imorgon!
 
Dagens middag blir; lax, ris, h-sås och sallad. Tänkte passa på att göra det färdigt så att vi kan sitta ute på altanen och äta. Då blir det alltså ännu en altanmiddag. Det lovar gott inför våren/sommaren då det blir både frukost, lunch och middag där ute! Underbart.
 
 
Såhär ser utsikten ut från där vi brukar sitta när jag skriver att vi åker och tar en kaffe i hamnområdet. Igår tog Göran med sig sina ihopfällbara stolar så vi kunde sitta lite bekvämare än rätt på träplanker/bänkar,
utan ryggstöd. Stor skillnad. Det kan ha varit därför vi höll oss ute i över 3 timmar!
Längtar redan till helgen då vi säkerligen åker ner dit igen, om vädret tillåter vill säga.
 
Middagsdags här nu. Kramar.
 

Bäddat och klart!

 
Idag har jag varit hos min barnmorska. Allt gick fint och blodtrycket var super. Känns bra för det var på denna tiden sist som det började stiga och konstra lite som det ville. Allt mått var bra och prinsen visade stolt upp sina sköna fosterljud på monitorn. Jag ska tillbaka imorgon och lämna ett nytt urinprov bara.
 
När jag kom hem dammsög jag och tvättade alla golven. Känns underbart när det är gjort. Jag fick till och med dammsugit ute på altanen där vi kommer befinna oss mer och mer nu när värmen kommer smygande. Då är det skönt om golven är rena även där ute! Ska ta mig en dag och kasta lite grejer som bara står där ute och sätta saker in i boden som inte behöver stå framme, det ser så "brötigt" ut då.
Som ni ser på bilden nedan har jag varit extra effektiv idag och även fått bäddat lillebrors säng. Härligt att det mesta är gjort nu. Så nu kan du bara komma, våran prins. Du har en storasyster som älskar att gå in och titta på saker i ditt rum, gärna låna med sig något ut också... Så du får komma och passa på ditt rum innan hon flytta allt ut till sitt. <3 Älskade lilltjej och lillkille.
 
 
Det blev en ganska slarvig bild och även bäddning kanske. Kommer säkert gå in och ändra imellanåt, men jag tycker det enkla oftast är det fina! Kanske jag ska köpa någon "mobil" grej att ha ovanför sängen också... Hm, får se om jag hittar någon fin och passande. Gärna en som man kan fästa i sängen så vi slipper borra i taket med en borrmaskin vi inte har. Haha. Då kan det bli krångligt...
 
Hoppas ni får en fin tisdag med jobb och allt vad dagen kan innehålla!
Nu ska jag sätta på en film och ta mig en välförtjänt glass här på soffan.
Kramar till er.
 

v. 37

 
Igår gick jag in i v 37. Det märks att platsen börjar tryta där inne för prinsen och varje rörelse känns som ett gung liksom, när han rör sig gungar även jag till. Haha, måste se ganska roligt ut vill jag tro. Visst är det mysigt.
Jag har läst om många som saknar sin mage efter en förlossning, att det liksom blir så tomt och stilla. Jag saknade inte magen sist och tror nog inte jag kommer göra det denna gången heller. Men jag kan ändå förstå känslan.
Väskan som ska med till förlossningen är i princip färdig. Mycket använder jag dagligen och måste vänta med. Rummet till lillebror är 80% klart, det är egentligen inte så farligt om inte allt blir klart, han kommer ändå ligga i vårat rum första tiden. Sängkläderna och täcken är tvättade. Ny kudde är inköpt, imorgon ska jag dammsuga lägenheten, även golv & madrassen till sängen där inne. Sen är sängen liksom klar för att bäddas! Känns som att vi har saker och ting under kontroll!
Vi ska bara köpa en liten present från lillebror till storasyster också. Sen är vi så gott som färdiga! <3 Känns bra!
 
 

Barnet ökar fortfarande i vikt, men växer inte så mycket på längden längre. Barnet är fullt medvetet. Det lagrar näring i sina organ för att klara eventuella påfrestningar vid förlossningen. Barnet tränar sina lungor genom att dra in och trycka ut fostervatten i dem. Ändå är lungorna de sista av barnets organ som mognar. Nu ligger de flesta startklara med huvudet nedåt. Om inte, brukar man försöka vända det.
Vikt 3 kg.

Det kan vara dags när som helst nu, men ta det lugnt. Många går längre än 40 veckor, särskilt förstföderskor. Att föda mellan vecka 37+0 och fram till vecka 41+6 anses normalt. Ditt fundusmått har planat av nu och växer inte lika snabbt. Många barn sjunker djupare ner i bäckenet nu. Det är vanligare om du fött barn tidigare. Brösten producerar redan råmjölk. Bäckenet är utvidgat. Den allra sista tiden kan gravida kvinnor få svårt att sova. Kanske kan man se det som en förberedelse inför alla vakna nätter som väntar tillsammans med babyn.


Back to normal

 
Vilka dagar vi haft här. Bara sol och vindstilla. Helt fantastiskt. Idag var vi ute i 3½ timme och bara njöt av all D vitamin som östes över kroppen. Underbart. Bilderna nedan är från igår. Evelina tycker verkligen om sin fadder och min bästa vän här i Norge, Lene. Finaste vännen.
 
Ikväll har vi grillat och liksom avrundat denna påsken. Imorgon är det tillbaka till det vanliga igen, jobb och dagis. Jag är hemma "som vanligt", men det kommer bli tomt när jag haft hela familjen runt mig så många dagar i sträck. Jag ska till min barnmorska imorgon och har en del småsaker som ska ordnas, så jag tror att man trillar tillbaka till vardagen ganska fort.
Hela veckan ska förresten bjuda på samma typ av väder som idag, det ser vi fram emot. Hoppas snön försvinner nu också, då är vi nöjda och glada och kan välkomna våren på riktigt!
 
 
Lene och Evelina (resten av familjen Östmo är i bakgrunden).
Har ni haft en lika fin påsk som vi? Kramar.
 

RSS 2.0