Sensommar delux

 
Vilket skönt väder måndagen bjuder på! Helt fantastiskt måste jag säga. Är det lika fint i Sverige? 
Här är det nog 17 grader och strålande sol! Underbart sensommar/höst-väder delux! Jag har varit ute och gått 1.5 mil idag och det var väldigt skönt. 
Vad har ni gjort i helgen? Här var det nästan storm i lördags och därför svårt att vara ute alls. Tog en promenad men inte mer än det alltså. Tycker inte om när det blåser, vill helst ha det helt vindstilla.
Här under har vi iallafall en glad liten Emil som sitter och gör sig till framför kameran. Lille sötplutt! Det är från förra helgen. 
Nu får jag springa och hämta hem barnen tror jag! Ha en fortsatt fin och solig dag. Tjing!
 
 

Lutvann

 
Åå idag har jag och Mari gått i skogen i 2 timmar. Vilken vacker natur vi har här i närområdet alltså! Fantastiskt! 
Vi gick för att plocka lite svamp, något som Mari älskar att göra och gör ofta. Tyvärr var kantarell säsongen redan färdig, den sorten svamp är helt klart min favorit.
Fick klickat några bilder på vägen vi gick.
Hemma igen åt vi lite lunch tillsammans, pratade och såg en film! Jättemysig dag. 
 
 

Fest lördag

 
Igår var jag hemma hos Lene och firade hennes födelsedag. Jättetrevligt med massa fina tjejer! Hade verkligen en fantastiskt trevlig kväll! Jag följde inte med ut på krogen sen så jag kom hem ganska tidigt faktiskt. Var ändå ganska trött och kände att jag hade druckit igår när jag vaknade idag. Hehe. Det går länge till nästa gång iallafall! Hade ni en trevlig kväll igår?
 
 

En slagen hjälte

 
 
Stackars lille Emil ramlade när vi var i Sverige sist, han slog sig rejält i ansiktet då han ramlade från Evelinas cykel och tog emot sig med just ansiktet.. Det blev endel gråt och gosande i min famn efteråt, men en macka senare var det helt bra igen och han lekte som om inget hade hänt. Det blev en liten svullnad vid ögat och lite skrapsår på kind och panna, men nu ser man bara lite blått/gult på de ställena. 
Det verkar som att det såret han fick på överläppen blev ett munsår, igår hade han massa blåsor i det området, precis som jag har när jag har herpes-munsår. Stackars litt lilla hjärta! ♥
 
Han är iallafall på dagis nu och leker för fullt! 
 
 
 

Regn och rusk

 
Jag har precis avnjutit en god sallad jag gjorde till lunch.
Det var sallad, (gul) tomat, gurka, saltgurka, oliver, ägg och pesto. Mums så gott det var, också med lite lite dressing på toppen! En stabil och nyttig lunch. Håller mig lätt mätt till det är middagsdags.
Idag vaknade jag till ett riktigt oväder. Det öste ner med regn och solen hade tagit ledigt idag. Jag gick såklart ändå och lyckades skrapa ihop en mil i detta rusket. Inte illa. Gick med både regnjacka och paraply, ändå var jag dyngsur när jag landade här hemma närmare 2 timmar senare. Men gott var det. Speciellt att ta en dusch!
Denna helgen blir det en sväng över gränsen skulle jag tro. Nu var det längesen vi hälsade på mormor och morfar. Evelina blev överlycklig när jag föreslog det för henne! ♡
 
 

Vigelandsparken

 
Idag åkte vi in till Frognerparken/Vigelandsparken. Det var upphåll och väkdigt skönt ute så det var lika bra att passa på! 
Två spralliga barn som sprang runt som dårar hade vi med oss i parken. Hade en jättefin dag i den stoooora parken. Hade med lite kex och dricka för att mätta lite. Hehe. 
Jag har nu ikväll varit nere och klippt farfar till Emil och Evelina. 
Vad har ni gjort i helgen? 
 
 

Vinterkläder

 
Då var alltså årets overall inköpt till lillfisen i familjen. Evelina har en från förra året som fortfarande passar. Hon har faktiskt 2 st. Så där behövs ingen ny! Tänkte gå igenom vad vi har av vantar och mössor också snart så man liksom kan bocka av det från listan och inte väntar till kylan slår till på riktigt, utan är väl förberedd. Det gillar jag. 
Den här overallen köpte jag för 199kr på Europris. Att den var både fin och billig passar mig perfekt! Tycker verkligen att den är värd sitt pris. Den är några cm för stor (på bilden har jag vikt upp armarna lite) men räknar med att han växer ett par cm innan han börjat använda den och så kommer den att användas fram till kanske mars så mindre kunde jag nog inte köpt. Eller vad säger ni?
Nöjd mamma iallafall! 
 
 

Med fjärliar

 
Häromdagen köpte jag en ny tvättkorg till Evelina. Den gamla var trasig och kunde inte stå upp av sig (om den var tom iallafall), så det var på tiden med en ny till henne. Och vad passar inte bättre än denna fina som jag hittade på Clas Ohlsson? Tänkte att den blir helt perfekt inne på hennes flickiga flickrum, eller vad säger ni? 49kr tyckte jag var ett fynd! Hon blev överlycklig ska väl tilläggas och la gladeligen över kläderna från den gamla korgen till den nya. 
 
 
 
 

En "annorlunda" Evelina

 
Åå så söt Evelina blev idag med 2 tofsar i håret där bak och spännen. Hon ser så annorlunda ut mot vad jag är van vid att se henne, hon ser lite mer vuxen ut faktiskt! Hon var ganska stolt när hon traskade iväg till dagis med sitt uppsatta hår. Tänk så lite som ska till för att göra de små liven nöjda. Min lilla gullunge. ♥
 
Idag har jag kört Görans bil ner till Drammen där den skulle på service. Var ute och gick mig en sväng först och sen begav jag mig neråt. Gick väldigt bra och den bilen är verkligen helt fantastisk att köra. 
Nu sitter jag i soffan och slappar lkte innan två små vildingar ska hämtas hem. 
Vad hittar ni på idag? Här har det varit sol hela dagen, underbart!
 
 

RSS 2.0