Att väckas

God eftermiddag gott folk!

Vissa gånger får jag väcka Evelina då jag kommer in till henne på morgonen. Det är sällan, men det händer. Det gör lite ont att väcka en prinsessa som sover, men måste man så måste man.
Så här snuttig kan man se ut när man sover och samtidigt bli så sur då mamma kommer in och stör skönhetssömen.
Så såg det ut igår. Idag var hon vaken länge före mig och min klocka. Så jag gick in till henne och drog upp rullgardinen och sen in och la mig igen. Där satt hon och sjöng i ca 45 minuter, tills jag gick upp. Duktiga flicka.



Men mamma, jag vill ju bara fortsätta att soooova!

Jag och Göran var ute en sväng här nyligen. Vi åkte till Oslo centrum för jag skulle växla till svenska pengar som min far ska ha. Vi åkte en sväng till Biltema där Göran skulle köpa mattor till bilen (hans nya bil kommer på fredag, så han går runt här och räknar timmarna, som ett litet barn dagen före julafton). Tyvärr hittade han inga som passade. Men jag hittade lite smått, som alltid. Jag köpte en ny tandborstmugg med fyra hår i, liksom du kan ha fyra tandborstar i muggen, är ni med på vad jag menar? Sen så köpte jag 12-pack med tandborstar till Evelina, ganska fina faktiskt, och de kostade bara 20kr. Hittade även en matta att ha innanför dörren, alltså där man kan ställa skorna på. Den var oval och såg ut precis som en bilmatta faktiskt. Dessutom var det en hög kant runt så när det samlas vatten eller småsten där så går man bara ut och skakar bort all smuts, istället för att de ska trilla av på vägen, som det ofta gör med tex. en tidning. Mycket praktistk. Mycket nöjd!

Vi var även inne på Rimi (mataffären) en sväng när vi kom tillbaka. Där inhandlade vi kvällens middag, eftersom jag glömt att ta ut mat ur frysen till ikväll. Det blir mörbradbiff till middag, med beasås och sallad. Ska laga en stor sallad med salladsdressing och fetaost i. Även oliver tror jag. Mumma!

Imorgon åker jag till Sverige för att få ordna min bil på fredag, som jag skrev tidigare, så Evelina får stanna hemma från dagis imorgon. Det är ingen idé att skicka dit henne för endast 2 timmar.
Har packat klart det mesta här hemma. Så mycket man släpar fram och tillbaka varje gång. Om jag bara kunde sett till att få rensat ut garderoben här hemma och tagit en del till pappa så hade jag sluppit att vela med det inför varje Sverige resa. Till nästa gång kanske (säkert!).

Glassplitter

Imorse fick jag ett samtal från min pappa. Jag ska ner till Lysekil redan imorgon, lämna in bilen och får den fixad under fredagen. Underbart. Det betyder att jag kan åka tillsammans med Göran hem på söndag. Det känns alltid som att tiden går fortare när man åker tillsammans även om vi kommer ha två bilar.
Jag glömde fråga pappa om det är någon snö kvar. I så fall kanske jag borde ta med pulkan. Jag har nämligen bestämt att vi ska vara ute mestadels av helgen, det ska nämligen bli bra väder! Jag ska packa ner overall och regnkläder. Vagn ska med och vi ska njuta vädret utomhus. Jag hoppas bara att det inte blir regn. Det förstör så mycket.

Igår kväll precis innan vi skulle sova. Ljusen var utblåsta och allt var ordnat för kvällen. Jag skulle bara lyfta en sak över borde och tappade det, över mina fina ljuslyktor som jag hade ståendes på bordet i vardagsrummet. Alla utom en lykta gick i tusen bitar. Glassplitter över hela golvet och stearin hade skvätts överallt. Och jag som hade dammsugit och tvättat golven tidigare. Suck. Klockan var redan ganska mycket så detta var alltså en av anledningarna till att det blev en sen kväll. Vi sopade, tvättade golvet på nytt och provade att skrapa bort så mycket vi kunde av stearinen som låg i prickar över hela golvet.
Bordet var fullt av stearin och glas också. Ni vet om man får stearin på kläderna, det blir liksom fettfläckar även om du får bort själva stearinen. Så ser det ut på golvet här nu. Så jag ska koka vatten och hälla det över området med stearinprickar och tvätta med en gång med moppen. Då kanske det går, om jag har tur.
Wish me luck...


Göran gosar med Sally som njuter till fullo!

Inatt har jag inte sovit bra. Jag somnade allt för sent igår kväll och har vaknat flera gånger inatt. Inte bara pga Evelina men också för att besöka toaletten. Så jag är ganska seg idag måste jag säga. Men för att inte dega ihop totalt ska jag ta tag i packningen med en gång så jag blir färdig med det. Jag glömmer alltid något, men börjar jag packa i tid så går jag och småplockar under dagen. På så sätt blir det också alltid mer packning än nödvändigt. Haha. Jaja.
Vi hörs lite senare!

Trötta x 3

Vill bara säga trevlig kväll på er mina fina läsare. Idag har jag städat hela lyan! Gott att det luktar rent men framförallt är rent. Vi har busat med en liten tjej hela dagen och är helt slut alla tre. Hoppas ni har en fin kväll! Vi hörs mer imorgon. Kram från oss alla!

Taco

Igår kväll lagade vi Tacos hemma. Evelina var självklart med och hjälpte till. Sanningen är väl den att om hon inte fått vara med så hade hon skrikit sig hes.
Idag fick mamman väcka dottern istället för tvärtom. När min klocka ringde idag vid 8 så gick jag in till en sovande Evelina. Hon sov från 18.15 igår till 8.00 idag. Hon vaknade bara en gång inatt 2.15, helt otroligt. Då är man trött, eller vad säger ni? Jag pratade med dem på dagis idag när jag lämnade henne. Frågade om de kunde få henne till att sova senare om hon inte ville när de andra sover. Det verkade vara okej. Idag ska de ut och gå tur med alla barnen, och då går de länge. Då hoppas vi att hon somnar! En kväll som igår vill vi helst undvika.



Man ser på hela ansiktet att hon är trött. Stackars liten.

Idag ska jag dammsuga och tvätta golven här hemma. Fick inte gjort det förra veckan när jag var dålig så det är på tiden att göra det denna veckan! Kanske jag åker till Lysekil redan på torsdag. Jag måste lämna in min bil. Igen. Så pappa ska fråga om det finns tid redan då! Vi får se. Hade varit skönt att få det ordnat så fort som möjligt.
Nu ska jag få rumpan ut ur soffan och sätta fart här!
Kram till er alla.

Estelle

Evelina hade inte sovit idag, på dagis. Hon ville inte sa de till mig när jag kom för att hämta henne. Hon blev som vanligt glad när jag kom och hämtade henne. Sprang fram till mig och kastade sig i min famn. Mysigt som alltid.
När jag kom hem satte jag på datorn, gick in på Skype och pratade med mamma. Evelina satt bredvid mig i soffan, till slut la hon huvudet i mitt knä och somnade(!). Hur skulle detta gå tänkte jag. Hon låg där i ca 10 min. Sen tog jag ut nappen och hon vaknade så småningom till. Matlusten har varit kass ikväll och humöret likaså. 18:15 gav vi upp kampen och la henne i sängen, en flaska välling slank ner i magen ialla fall. Hon har nu sovit sen dess och vi hoppas att natten blir lika tyst från hennes sida. Stackars liten. Ska prata med de på dagis imorgon och fråga om de inte kan få henne att sova lite senare om hon inte har lust att sova just då alla andra sover. För denna kvällen vill vi helst glömma... Kommer säkert fler av dem, men går det att förhindra så borde man göra det. För allas skull! Vi vet ju alla hur ont det gör att gå runt och vara trött, den enda önskan är att lägga sig på kudden och nana...

Hittade några bilder på den nyfödda prinsessan. Är det någon som sett henne? Kanske det till och med har publicerats bilder i tidningarna i Sverige. Jag såg första bilden idag ialla fall!



Visst är hon lik Victoria, ialla fall munnen och näsan! En liten sötnos är hon, lilla Estelle Silvia Ewa Mary.

Snöfall som leder till fall

Idag när jag lämnade Evelina på dagis blev jag påmind om att jag var tvungen att gå runt huset. Ingången är, ett par veckor, på baksidan pga att de håller på att bygga om toaletterna i korridoren. Jag lämnade vagnen på framsidan (gud, varför gjorde jag det? pga att alla andra hade gjort det förmodligen...) och bar Evelina runt huset. När jag går runt det sista hörnet ligger jag helt plötsligt på marken och ser upp mot himlen. Där var en isfläck på säkert 2x2 m och med tanke på hur mycket det har snöat inatt såg man inte den. Det gjorde inte ont, inte alls. Och Evelina fick inte ens snö på sig för mina reflexer lyfte automatiskt upp henne när jag ramlade. Jag reste mig, borstade bort snön och gick vidare. 3 meter längre fall var jag bambi på is igen, men eftersom jag gick mer försiktigt så höll jag balansen. När jag var 1 meter från dörren kommer en flåsande dagis-ledare ut genom dörren. "Hur gick det?" Jodå. Det gick bra sa jag. Men gud så pinsamt att folk såg det! Det är ju nästan det värsta med att ramla. Eller hur? Jag sa att de kanske borde sanda lite där så ingen annan ramlar, eller barna när de leker ute under dagen. Jag var ganska snabb när jag lämnade henne idag och gick så fort jag kunde. När jag gick ut såg jag att precis där jag föll så var det fönster längs hela huset och pga ombyggningen så var alla på den aveldningen. Haha. Jaja. Det gick bra ialla fall! Men ni förstår säkert hur jag menar?!

Det var så fint väder igår. Solen sken hela dagen och det var torrt nästan överallt. Inatt har det kommit säkert 5 cm snö och det är tung våt snö, så nu blir det slask igen. Alla hade förhoppningar om att våren var här för att stanna. Men jag pratade om att det garanterat kommer bli bakslag, eftersom våren "kom" lite väl tidigt. Jag tror den kommer till slut ändå!
Göran har en tid med en personlig tränare idag, jag ska åka med och simma undertiden han är i gymmet. Det blir skönt att komma igång igen efter en veckas sjukdom.




När våren ser ut till att dröja innan den kommer på riktigt får vi ha vår inomhus istället. Jag älskar färska blommor. Rosor är en favorit! Dessa vackra fick jag av Görans föräldrar häromdagen.

Vårat ställe

Idag har vi varit ute i princip från det att jag skrev tidigare idag. Efter Evelina vaknade såklart.
Vi var på "våran" restaurang och åt lite lunch/middag. Planen var att bara äta något lätt så vi kunde ha kycklingfärsen ikväll, men det är svårt att motstå den extremt goda menyn. Så vi hoppar över middagen här hemma ikväll och tar istället tacos imorgon kväll! Mys.
När vi var färdiga drog vi och köpte kaffe, sen åkte vi till "vårat ställe", vid hamnen där Evelina sprang runt och lekte "ta mig" med oss. Haha. Vi upplevde det så ialla fall. Det blir en hel del motion nu när hon börjar bli snabb i benen. Vårat lilla gryn som vi älskar så mycket.

Nu ligger hon helt utslagen i sängen och sover gott efter en heldag ute. Det har varit underbart med massa frisk luft i näsan. Man sover mycket bättre då. Talar ialla fall för mig själv när det gäller den saken.


Evelina fick smaka Kvick lunch av farmor och det var jäääättegott! Jag vill ha meeeer!


Evelina går numer runt och säger Paappaaa hela tiden. Till precis allt. Till Sally, till kuddarna ja, till och med till dammtussarna som ligger och skräpar på golvet! Haha. Så vad är mer passande än en bild på Evelina med sin pappa på en promenad?!


Bilden blev lite ljus men jag tycker den är så fin. Så livfull på något sätt! Mammas älskling.

Nu sitter vi som vanligt i soffan. Trodde BB Live visades på webben, men det gjorde den visst inte. Haha. Det är tragiskt hur beroende man bli av ett sånt program.
Det får bli annat på tv istället!

Trevlig kväll mina vänner!

Bytehandel i tidig ålder

Idag är det helt underbart väder ute. Vi har hela 40 grader ute på våran inglasade altan. Underbart! Vi har faktiskt suttit där ute hela familjen och lapat sol en stund efter frukosten. Idag måste vi verkligen passa på att njuta med tanke på att det tydligen ska komma snö imorgon. Nu när äntligen all snön har smält bort ifrån våran rabatt på altanen och vägarna börjar bli torra, snön har försvunnit ifrån trottoarerna, då ska det komma mer. Varför ge oss hopp om våren när vi tvingas bli besvikna på en gång? Vädret är som sagt något vi inte kan påverka, samtidigt något som vi alltid pratar om och ständigt klagar på.

En viss mormor önskade bilder utan napp på Evelina. Lättare sagt än gjort. Så här ser det ut med napp.


Evelina sitter på golvet, snällt och leker fridfullt...

Så här ser det ut med en gång mamma tar nappen ifrån henne.


Hon visar tänderna för mig ihopp om att jag ska bli rädd och ge den tillbaka. När inte det fungerar visar hon fortfarande tänderna och ger mig Nasse, bara hon får nappen. Här börjas det med bytehandel i tidig ålder. Haha. Nappen och kudden är det heligaste för lilla damen i familjen och gud nåde den som tar någon av delarna ifrån henne.

Självfallet ska vi ut en sväng idag. Evelina ligger nu och sover en stund och Göran passade då på att åka och tvätta bilen och lastbilen. När han och hans pappa kommer hem ska hela denna familjen och Görans föräldrar åka till den berömda restaurangen och äta en sen lunch. Därefter ska vi bege oss en tur ner till hamnen som vi brukar, så Evelina får springa av sig lite. Det blir skoj dä!

Ha en trevlig söndag gott folk. Kramar från oss <3

3 timmar

Så bra det blev - uppsättningen! Jag blev nöjd och Hege blev ännu mera nöjd. Då blir jag såklart ännu mer nöjd och så håller det på i all oändlighet. Haha.
Jag var ialla fall hos Hege kl 11, alltså 3 timmar före de skulle gifta sig. När jag kom satt alla påklädda och färdiga på att Hege skulle bli klar och de sedan kunde åka i lugn och ro i god tid till Rådhuset. Eller inte... Så skulle man kanske trott att det var, eller velat att det var så. Men...
Lägenheten var full med folk och det var mycket spring fram och tillbaka. Alla ville använda badrummet på samma gång för alla ville vänta så länge som möjligt med att ordna sig.
Jag och Hege satt mitt i allt spring. Trots det så gick det hur bra som helst. Jag var färdig tidigare än jag hade räknat med och blev mer nöjd idag än igår. Kalas!


Jag gjorde en inbakad fläta på ena sidan och lät liksom den gå in i de lockade håret, bakåt liksom.
Jag satte sedan blommor i en del av flätan!


Jag placerade även blommor bak i håret. För att dölja eventuella spännen är det en perfekt lösning! Och fint blir det.


Här har vi dagens brudpar. Så fina blev de!
Känner mig verkligen hedrad att jag fick göra uppsättningen. Hoppas att de får en höjdarkväll.

Nu ska jag gå och väcka min sovande man. Sen får vi se vad dagen har att bjuda på.
Kram.

Lek och bus

Nu mer när Evelina går på dagis värdesätter man timmarna efter hon kommit hem väldigt mycket. När hon var hemma hela dagarna var vi så vana vid det att det hela blev en rutin. Klockan då och då skulle vi göra si och så. Och vi kunde inte gå ut då för då skulle hon sova. Nu är det ändring och det känns bra att vi bröt på den hemska rutinen. Samtidigt som den var bra såklart. Annars hade vi inte hållt på den som vi gjorde.







Nu ska jag iväg och sätta upp håret på min chef. Hon ska gifta sig idag kl 14. Önskar henne massa lycka till och hoppas att hon blir nöjd med uppsättningen.

Vad ska ni hitta på idag?
Kram.

Familjedag

Idag/ikväll har vi haft en riktig familjedag/mysdag. Därför har jag inte prioriterat bloggen. Har dock tagit fina bilder som kommer upp under morgondagen. Familjedagar är viktiga att ta vara på tycker ialla fall vi i den här familjen. Sitter i soffan och myser med min kärlek och ska snart hoppa i kojs för att vara pigg till uppsättningsdags imorgon. Hoppas ni har en trevlig kväll med nära och kära! Kram från oss i soffan <3

Uppsättning på prov

Idag har jag varit hemma hos min chef större delar av dagen hittills. Jag fick se hennes förtjusande klänning som hon ska ha och jag har provuppsatt håret, två varianter för att se lite.
Tänk att hon gifter sig imorgon. Det är inte klokt. Så länge som hon gått runt och pratat om att hon vill vill vill, och nu äntligen blir det av. Är jätteglad för hennes skull. Verkligen! Kul även att jag är den som får äran att sätta upp hennes hår.
Jag ska vara hos henne kl 11 imorgon så vi får hoppas att Göran är färdig tidigt imorgon. Annars måste jag ta med mig Evelina dit en stund och han får komma dit och hämta henne när han är färdig, vilket inte borde vara så länge efter kl 11. Det är roligt att få plocka fram sin kreativitet igen, den har liksom varit i utkant det senaste.
Jag älskar att skapa, jobba med händerna och komma på egna saker/lösningar - pyssla! Det är nog därför frisöryrket passar mig bra, för där får jag verkligen spela ut min fantasi, om kunden vill det såklart!

Nedan är en bild på Hege, där är bara nedre delen av håret färdigt som ni säkert förstår. Resten av uppsättningen får ni vänta med till imorgon, då blir det också en helbild av bruden!



Jag var en sväng på Rema1000 på vägen hem. Där fick jag äntligen tag på lövtunna kycklingfileér. Så ikväll ska jag prova kycklingroulader här, för första gången. Blir spännande! och så någon god sås till. Tror jag steker fyllningen lite och sen kör allt i ugnen. Åå. Längtar efter att få smaka. För jag tror verkligen det blir superduper gott.

En stark pappa

Göran brukar hjälpa mig när jag kommer med Evelina från dagis, han bär henne och jag tar alla saker. Det börjar bli väldigt tungt att bära upp en liten tjej på närmare 14kg upp för trappan till 4:e våningen. Tur att man då kan be en stark pappa om hjälp. Haha.


Sååå glad blir Evelina när hon ser att pappa står och väntar på henne utanför ingången vid oss. Det är kärlek de!



Torsken och äggsåsen m. tillbehör var en succé ikväll för både stora och små. Evelina åt en stor portion och vi alla konstaterade att det inte var sista gången den maten blir lagad innanför dessa väggarna!
Det blev lite över som Evelina får även imorgon. Det betyder 4 dagar med fisk denna veckan för henne. Mums!

Nu ska jag hoppa in i en dusch, sen ska jag och Göran se klart på Jönssonligan som vi började på tidigare. Blir nog en relativt tidig kväll i säng. Imorgon är det en provuppsättning som ska göras. Blir skoj re.
Trevlig kväll! Kram.

Torsk och äggsås

Jag har varit lite duktig idag. Har fått tvättat min vinterjacka + Evelinas. Görans väst och Evelinas regnbyxor, mössa + vantar. Vem vet, kanske min vinterjacka åker in i garderoben snart i väntan på kallare tider. Det är nästan för varmt att ha på sig den nu. Det är 5+ här idag och i våran rabatt ser vi 60% jord (varav 59,9% är ogräs) och 40% snö. Underbart att det verkar gå åt rätt håll. Fast så har vi både sagt och trott länge nu och ändå kommer det mer snö. Men kanske de största mängderna kommit ner nu. Vi hoppas på det!
Det var sol här tidigare men nu är det grå himmel. Nästan "snöhimmel".

Ikväll ska jag laga en riktig klassiker till middag. Kokta potatis, kokta morötter, kokt torsk och äggsås. Det sistnämnda har jag aldrig gjort innan, så det blir nytt. Har letat fram ett recept på internet som ser både enkelt och väldigt gott ut.



Se så gott det ser ut. Mumma. Hoppas jag lyckas med såsen, för det är i princip det enda som går att misslyckas med i denna rätten.
Med tanke på dagens matval gör Evelina såklart oss sällskap vid bordet ikväll. Det är mysigt med hela family´n samlad!

Dåsig

Herregud så dåsig jag blev av den hostmedicinen jag hämtade ut igår. Jag måste nästan anstränga mig för att lyfta armarna, det stod att det var en vanlig biverkning, men det är ändå scary! Kan väl också tillägga att jag mår mycket bättre idag. jag har fått sova nästan hela natten och hostar inte lika mycket. Härligt! Så idag ska jag lyfta mig lite från soffan och fått gjort lite smått, men nytta, här hemma.

Igår kom jag och mina två bästa vänner fram till att vi ska mötas alla snart igen. Och det blir väldigt snart, snabbare än jag hoppats på. Torsdagen den 19 april flyger jag och Ellen från Göteborg till London för att vara där till söndag morgon. Längtar jättemycket! Evelina ska vara i trygt förvar hos mormor, alltså min mamma, i Göteborg. Blir ovant att vara borta från henne, samtidigt som det garanterat blir mysigt för min mamma.

Tänkte starta (eller avsluta kanske passar bättre) denna morgonen med att säga grattis till Victoria och Daniel. Imorse kl 04:26 fick de en liten prinsessa, 3280gr och 51cm lång.



Ska bli spännande att höra hennes namn. Men det får vi vänta med till imorgon. Vad tror ni det blir?

Grön stång

Jag står i flera minuter, varje gång jag är ute i köket, och ser på den numer gröna gardinstången i köket! Jag är verkligen jättenöjd med resultatet. Det kan helt klart bli dagens tips till er alla som tycker att gardinstången är tråkig eller som jag, vill dölja något på den. Här får ni se de utlovade bilderna på min lilla uppfinning. Haha.




Har ni tänkt på att de senaste inläggen handlat mycket om gardiner och tillbehör? Haha. Inredning och pynt till hemmet står mig väldigt nära hjärtat och jag älskar att ha det fint runt omkring mig. Varje grej som sätts upp/görs här hemma, är ett steg närmare det perfekta!

Nu blir det mys i soffan (som hela dagen har bestått av ioch för sig)!
Trevlig kväll på er finisar. Kram.

Gardiner

Kommer ni ihåg att jag skrev att jag hade köpt nya gardiner? Jag är jättenöjd med dem, fönstren blir lite mer markerade med gardiner i mörkare färg än tapeten, samtidigt som det inte är allt för tillslutet utan de släpper in massa ljus! Super. Älskar att matcha detaljer med gardiner, därför köpte jag dukarna som är i nästan samma färg. Kuddarna i soffan går i grått och gråblått - allt passar ihop! Precis som jag tycker om det.




Inte världens bästa bilder.
Älskar toffsarna, som förövrigt kommer från Kid.

För några veckor sen köpte jag en lampa till köksfönstret, efter julen så blev det så tomt när vi tog ner stjärnan från förnstret, så jag ville ha ljus där hela tiden helt enkelt! Köpte en enkel "klot-lampa". Blev fint, det enda som var mindre fint var att sladden syns. Sladden virade vi liksom runt gardinstången för att dölja den så gott som det gick. Har gått och irriterat mig på det länge nu. Byggde upp en idé om hur man kan dölja det och idag hittade jag allt jag behövde, till endast 27.- på Nille (vart annars?!). Jag har inte tagit bild än. Ska göra det och visa er. Det blev riktigt fint. Till och med Göran blev imponerad och sa att jag var duktig, då måste det med andra ord vara bra! Haha.

Idag var jag hos läkaren. Han lyssnade på mina "orkester lungor" och sa att jag hade lite symptom för bronkit. Men det var inte de. Jag tog blodprov och det visade under 8, vad nu de betyder. Har man 8> så har man en värre infektion i kroppen. Jag har vad resten av folket i Oslo har, som min läkare sa, Influensa. Fick en stark hostmedicin som jag ska ta 3-4 gånger om dagen. Jag får inte köra bil när jag tagit den! Då blir jag alltså tvingad att ligga på soffan... Men det var också det jag fick order om att göra.

Klagostund

Idag är det mulet och grått. Det har regnat massa inatt så det är rena rama isgatan på utsidan här...
Jag trodde jag skulle vakna upp pigg som en mört idag. Det gjorde jag inte. Är sämre idag, så jag gjorde rätt i att boka tid hos min läkare idag, kl 11 ska jag vara där. Hoppas han kan skriva ut någon hostmedicin, för den här hostan tar verkligen på mig. Vaknar på natten och hostar, är dessutom så igentäpt i näsan så jag vaknar av att jag inte får andas riktigt också. Hua. Det är inte lätt att vara dålig alltså! Speciellt när man har en liten som är halvdålig att ta hand om, samtidigt. Välkommen till livet och verkligheten kan man säga då... Inte sista gången detta händer!
Slut på klagostund...

Måste bara fråga om det är någon som sett på Big Brother. Vad tycker ni iså fall om Hanna W? Det är 3 st Hannor i årets BB, men denna Hanna kan man säga sticker ut lite mer, "liiite" mer.
Vad tycker ni också om hon som är gravid? Går man verkligen in i BB när man är gravid i v.36? Hur kan BB ta med en deltagare som är i den situationen? Alla vet att hon inte kommer åka ut innan hon fått barnet. Det är ju såklart en sak som alla har lust att se! Tänk att det skulle kunna bli så att de första 2½ månaderna kommer hon och sin son tillbringa i BB-huset. Det är faktiskt sjukt enligt mig.
Men det blir väl bara värre och värre för varje år som går. Alla vill ha så mycket uppmärksamhet som möjligt och gör vad som helst för att få det! Eller vad tror ni? Det värsta är att det är just de vi vill se!

Jag åker om en timme. Ska ordna mig lite här först. Borsta gaddarna och håret, det får vara nog.
Men först: Resten av Våra bästa år! (Besatt!)


Haha. Titta vilken underbar dubbelhaka och vilket fett hår jag visar upp på bilden! Detta var i lördags hos Görans föräldrar, redan då var jag dålig. Tur att jag skonar er från en hel ansiktsbild! Haha.


En fästning, en bil, sol och ett vårtecken

Jag har inte mått bra idag. Men jag har varit utanför dörren näst intill hela dagen. Det mest för att jag vet hur bra man känner sig av lite luft. Sen hade jag lite små ärenden som skulle uträttas. Jag åkte in till stan för att besöka en affär som har massa smått och gott. Söstrene Grenes, är det någon som hört om den kedjan? Det finns endast på ett ställe i Sverige, i Strömstad/Nordby, men man kan fortfarande ha hört om det. Det finns massa smått och gott. Inredningssaker, leksaker, porslin och andra köksredskap mfl.
Jag köpte med mig en "skål" som man ska ha salt i (eftersom det står salt på "skålen"), det är lock till. Jättefin! Köpte en till vanligt strösalt och en till maldonsalt/flingsalt.
På vägen dit jag skulle möta Göran gick jag förbi fästningen i Oslo, en stor sådan. Jag var på ena sidan och fick till några bilder. Är det någon som varit där? På sommaren visas bla fotbollsmatcher på storskärm och konserter mm.



Jag och Göran åkte upp för att se på hans bil som nästan är färdig nu. Jag har sett den under uppbyggnaden, men nu kan man verkligen förstå att den blir fin som ny. Bilen har endast kört 6 km och det är mellan verkstäderna som den har varit på!



Bak i bilen, snett framifrån och från sidan. Bilen är den långa versionen så hela fick inte plats på bild. Haha.
Precis före vi drog från bilfirman där Göran har sin bil för tillfället såg jag det första vårtecknet! Jag blev så glad. Speciellt eftersom jag skrivit om det tidigare idag!


Precis innan jag tog bild stod det två koppar kaffe på bordet, förmodligen tomma, men det var just det jag visade er tidigare. Ett ställe där man kan sitta, ute, och fika - i solen, för den stod som högst på himlen och lyste just då!
Underbart.

Vi åkte till Metro. Jag skulle in och köpa sugmunstycken till Evelinas snorsug, den används väldigt ofta nu. Jag gick som vanligt in på Nille för att se om det fanns något nytt. Och visst fanns det nya saker. Hela butiken var full av vår- och sommarnyheter. Påsken hade också börjat leta sig fram i hyllorna. Jag letade mig fram till en hylla där det var 70%. Haha, typiskt mig! Köpte tre likadana dukar, blågrå. Och en grå. Ett "pyntfat" och "pynt blommor". Allt för 80.- . Sen gick jag till butiken bredvid Nille, nämligen Kid. Vi fick hem ett reklamblad igår från just Kid och jag såg ett par fina gardiner till storarummet. Jag har nämligen bara två byten och jag börjar tröttna på dem. Köpte ett par gråblå som jag tänkte passade med dukarna och även soffan är lite åt de hållet. Var mycket nöjd med mina köp! Skyndade oss hem, hämtade Evelina och monterade upp allt! Riktigt najs. Ska ta bild men det är bättre i dagsljus.

Igår kväll frågade jag Evelina om hon kunde gå och kasta blöjan, eftersom jag sett att Allice kunde detta (Jennys dotter). Hon fattade inte alls vad jag menade eftersom hon inte gjort det tidigare. Så jag gav henne blöjan i handen och tog hennes andra hand i min och följde henne till soporna i köket.
Ikväll när jag bytte blöja på henne så reste hon sig upp, tog tag i blöjan och strosade ut i köket, öppnade dörren under diskbänken där soporna är och kastade blöjan, precis som hon alltid gjort det! Duktiga tjejen. Vi applåderade här hemma och det var såklart väldrigt uppskattat från hennes sida, så hon öppnade dörren till soporna 3 gånger och upprepade det hela 3 gånger. Sötnöt! Nu ligger hon utslagen i sängen. Jobbigt att kasta blöjor vet ni. Haha.

Nu ska jag och Göran se Big Brother som jag precis laddat ner.
Trevlig kväll och kram på er!

Vårsol

Nu är jag kanske lite väl långt fram i tiden. Men vem får inte vårkänslor när solen tittar fram och värmer oss med sina allra starkaste strålar?
Tyvärr ligger jag inne på soffan idag också. Möjligtvis lite bättre. Känner att febern är borta ialla fall. Hosten håller dock i sig som en igel i min hals... Jag ska släpa mig ut en stund idag ändå. Jag vet att man inte blir sämre av lite frisk luft, det är bara att klä sig efter vädret. Som det ser ut idag kan man nästan gå med t-shirt, fast jag tror ialla fall jag tar på mig en tjockare tröja. Haha. Kanske en lite tunnare vinterjacka, halsduk och vantar. Åå så skönt det ska bli att komma ut. Ska bara hoppa in i en dusch här strax.

Jag har googlat fram fyra st bilder som får mig att tänka på våren mest. Fyra tecken på att våren är här och helt enkelt det som är bäst med våren.
Min fråga är nu, vilken av bilderna får er att mest tänka på våren? Eller vilken bild ger er mest vårkänslor?
Bild 1. Solen tittar fram mer och mer
Bild 2. Snön smälter
Bild 3. De första vårblommorna kommer
Bild 4. Man kan sitta ute och fika i vårsolen



Nu ska jag och hostan duscha.
Hoppas ni får en lika solig tisdag som vi har här!

Familjens levande gosedjur

Det är så roligt att se Evelina tillsammans med Sally här hemma. De leker och gosar tillsammans hela tiden. Sally verkar förstå att Evelina är liten och är väldigt försiktig mot henne, samtidigt som Evelina lyssnar på oss när vi säger att hon ska vara försiktig mot Sally.
Efter vi flyttade har Sally anpassat sig bättre och håller inte på med massa skit här som hon gjorde på det gamla stället. Hon har blivit familjens levande gosedjur!


Familjens gosis

I en vattenpöl

Jag trodde att jag skulle vara bra idag när jag vaknade, ialla fall mycket bättre. Men nej. Jag är nästan sämre. Jag hosta, nyser och snörvlar om vartannat här hemma. Sitter i soffan under mitt täcke och tar det så lugnt jag kan. Den enda ansträngningen är just nu att skriva. Visst är det skönt att sitta här och mysa, men det är så tråkigt, speciellt när jag kommer på hundra saker jag hellre hade gjort. Men så är det väl alltid när man är sjuk?

Imorse när jag vaknade trodde jag nästan att jag kissat i sängen. Upptäckte snabbt att så inte var fallet. Jag hade svettats som en tok och lakanet var helt genomvått. Jag vaknade i en vattenpöl, eller i en vattensäng kan man också säga.

Egentligen skulle jag hem till min chef idag och provuppsätta hennes hår inför bröllopet på lördag. Eftersom jag är dålig, sa jag det till henne igår. Vi kom fram till att vi hellre tar det senare i veckan. Vilket dåligt samvete jag skulle haft om jag smittade henne och hon blivit dålig till sitt bröllop! Jag själv hade blivit rasande om någon kommit hem till mig med feber och hosta 5 dagar före jag skulle gifta mig.

Var det någon som såg Big Brother igår? Vi har inte tv11 här så jag missade det, men jag gör som förra året. Laddar ner avsnitten dagen efter och ser på tv:n, går lika bra det!



<3

En eftermiddag vid hamnen

Idag har vi varit nere vid hamnen, mötte Görans föräldrar där och har sett Evelina springa runt och leka. Vi hade som vanligt med oss kaffe också.
På vägen hem stannade vi och fick tvättat våra bilar. Nu när det inte är minusgrader här får man passa på. Även om bilen antagligen ser likadanut som den gjorde innan. Haha.
Skriver inte så mycket utan låter bilderna tala för sig själva.











Underbara bilder.
Älskar att fota och går nästan inte utanför dörren utan min kamera nu för tiden! Haha. Trodde inte det skulle bli riktigt så "illa".

Nu ska jag laga söndagsmiddagen. Det blir helstekt fläskfilé och potatis. Beasås och sallad.
En helt vanlig söndagsmiddag med andra ord. (Hehe)
Först ska Evelina upp ur badet. Trevlig söndag på er!

Lördagen i bilder

Hur mår jag idag? Jodå, det är lite bättre. Har sovit som en stock inatt vilket även Evelina har gjort. Då spelar det ingen roll om det inte blir så länge, huvudsaken är att jag får sammanhängande sömn, så är det för min del ialla fall!
Trots att jag låg som en fisk som varit utan vatten för länge, mest hela kvällen igår så hade jag verkligen jättetrevligt. Det var god mat och gott sällskap som vanligt. Jag tror alla var trötta så det blev endel flummande. Och givetvis var jag beredd med kameran. Haha.





Evelina var inte helt i form så hon satt mest under täcket i soffan, stackars. Hon hade dessutom lite feber innan hon skulle sova.




Haha. Var tvungen att ta bild på dessa två!

Det var en liten inblick i min lördag.
Nu ska vi snart få en liten Evelina att sova. Sen ska vi ut en sväng i det fina vädret. Lite frisk luft har man bara gott av, även om jag inte känner mig helt okej.
Till frukost idag fick jag lurat i Evelina 1 ägg, en liten macka och en yogurt, dessutom lite falukorv. Eftersom aptiten verkar kommit tillbaka så hoppas vi alla att det betyder att hon är på bättringsvägen. Hon har varit dålig länge nog nu.

Vad ska ni hitta på i solen idag?
Kram.

Feberyra

Ligger nu till sängs efter att ha proppat i mig några tabletter mot febern. Känner mig yr och varm. Väldigt trött har jag varit hela dagen. Hoppas inte det är något långvarigt och att jag känner mig bättre redan imorgon. Även Evelina. Nu ska jag sluta kämpa emot och bege mig in i drömmarnas land. Hoppas eran kväll varit lika bra som min! Vi har ätit god mat och skrattat massor hela kvällen. Mer om det och lite bilder imorgon! Godnatt lördag!

Lördagsmiddag

Ikväll ska vi ner till Görans föräldrar och äta middag. Ovanligt på en lördag va? Haha. Evelinas resesäng står där nere så det blir inga problem för henne att sova ändå! Menyn är tydligen en överraskning. Och jag som älskar överraskningar!

Jag tänkte mest kika in här för att säga trevlig kväll på er. Jag kommer nog inte ha möjlighet att skriva mer idag, utan återkommer mer imorgon istället.

Vad har ni för planer ikväll?


Those were the days...

<3

På Evelinas sätt

När lillan är sjuk bör man, för allas bästa, låta henne göra som hon vill...
Det är väldigt gnälligt och oavsett vilken mat jag ställer fram, så kastar hon sig åt sidan och kniper igen munnen. Hon har bara ätit en halv burk med Aprikos och Päron, druckit lite och fått i sig totalt en flaska välling.
Det är påfrestande för alla parter. Mest jobbigt är det garanterat för henne, stackars liten.

Tidigare fick hon för sig att tvättkorgen skulle stå upp och ner. Ställde jag tillbaka den på sin plats, på riktigt sätt, slet hon tag i den och gjorde på sitt egna sätt, på Evelinas sätt.

Antar att jag måste räkna med sjukdom nu när hon precis börjat på dagis. Men det är jobbigt med tanke på att hon endast varit förkyld 3 gånger sen hon föddes, innan hon började på dagis. Nu när hon börjat på dagis har hon kanske varit frisk max 3 dagar. Hela första året (på dagis) sägs innehålla en hel del förkyldningar och annat... Det är bara att ta det som de kommer. <3

Nu ska jag njuta lite egentid då Evelina sover och Göran ska göra likaså!
Jag ska prova de frysta friterade lökringarna som jag köpte igår. Doppa dem i lite sweet chilisås och se på något skoj på dumburken.

Ha´re gôtt sålänge!


My version

Det blev en väldigt tidig kväll för lilltjejen här i familjen. Hon var inte alls den glada, energismittande person som hon brukar. Hon ville inte ha någon mat, och jag såg också att det var mycket kvar att den mate som jag skickade med henne till dagis. Kanske hon har ont i halsen så hon inte vill ha någon mat? Välling fungerar som tur är.
Jag tog febern på henne, bara för att hon inte skulle lägga sig med feber och kanske sova dåligt pga. det. Den visade lite lite feber. Men jag gav henne faktiskt en paracet ändå, så hon inte skulle sova dåligt. Så nu är det sjukstuga här hemma igen. Bisolvon, paracet, nässpray och snorsugen ligger framme hela tiden och används hurtigt!
18:30 låg Evelina och sov som en stock igår. Vi hade också ätit före den tiden och tränat, därmed också duschat. Jag slog alltså ner min bakdel i soffan en hel timme tidigare än vanligt. Vi var bägge ganska sega efter att ha simmat och dessutom ätit den goda omeletten som jag skrev att vi skulle ha! Vinet åkte fram, glasögonen på näsan och svenska tv4 på tv.




Detta är min version av en bra fredagkväll!

Senare idag visas Whitney Houstons begravining, kl 17 på sjuan. Synd att jag inte har den kanalen, hade gärna sett det.
Men nu ska jag lägga lite tid på min lilla sjukling här hemma.

Ha en trevlig (och regnig) lördag!

Fastelavensris

Idag när jag hämtade lilla gullungen hade de varit kreativa på dagis idag. Evelina hade gjort en egen kvist med fjädrar i. Eller som de säger här i Norge Fastelavensris. Så duktig min lilla skrottis är!


På den största bilden i kollaget får ni en skymt av de nya gardinerna som jag köpte för ett par veckor sedan, till Evelina. Helt rosa längder (160cm) från Kid, 150kr (såg att de inte finns kvar längre). Passar också till lampan, som jag nu dessutom upptäckte har en sne skärm på sig. Haha.

Vi kom precis innanför dörren efter träningen. Så nu ska jag snart kicka igång middagen här, vilket blir väldigt enkelt idag; Omelett, fylld med lök, champinjoner och Vestfalerskinka (Serranoskinka). Till dessert ska Evelina & pappan få en Berlinerbolle, för första gången för en av dem (gissa vem!), jag håller mig till frukt även idag.

Tjings sålänge! <3

Fantasin sätter inga gränser

Ni kommer väl ihåg skoltiden, när det fanns sy- och träslöjd på schemat! Träslöjd var kul, men det var inget som slog syslöjd. Jag älskade det. Att få använda fantasin och skapa nästan vad man vill. Detta var en lektion som jag alltid var 110% fokuserad och gjorde alltid vad jag skulle och lite till.
Jag har blivit lovad Görans mammas symaskin. En elektrolux som har några år på nacken, men användt endast två gånger.
Gud, som jag längtar efter att få driva tiden med min fantasi. Jag vill sy gardiner, örngott kläder och massa mer. Mycket av det jag sett på programmet Äntligen hemma har jag lust att återskapa på mitt egna sätt, i vårat hem.




När jag tog fram en handduk till Evelina och såg att det var broderi på det, fick jag ännu mer lust att sätta tänderna(händerna) i ett stycke tyg! Haha.

Bästisar

Natten har bjudit på många timmars sömn! Vilket jag är otroligt tacksam för. Igår kväll var jag i riktigt dålig form och trodde jag höll på att bli sjuk. Jag var illamående och låg som ett kolli här på soffan. Den usla sömnen tog antagligen ut sin rätt. Jag förenade mig med sängen lite efter kl 21 och missade Biggest Loser Sverige. Jag däckade nästan med en gång och har bara vaknat en gång inatt, sen när klockan ringde runt 8 tiden. Bisolvonen hjälpte tydligen, vilket jag är glad för. Mest för Evelinas skull självfallet!







Som ni kanske förstår så var det svårt att välja en eller ett par bilder från igår, så jag gjorde massa kollage för att visa er gårdagen.
Dessa små sötnosarna delade på allt ifrån gurka, bullar, majskrokar och nappar med varandra. Otroligt fint att se. Tror det är viktigt att de små visar, redan i liten ålder, att de kan dela på saker och ting. Och i detta fallet finns det helt klart ingen brist på det!


Avslutar inlägget med den finaste, mysigaste och den mest talande bilden. De två bästisarna är som förälskade i varandra och visade stort nöje och lycka när det fick träffas. Det babblades en hel del bebiska de två emellan. <3

Nu ska jag ta och ringa ett par samtal här. Sen blir det simning med Göran.

Myskväll

Idag har jag varit ute hela dagen. Inte ute, som i utomhus, bara inte hemma. 10.30 åkte jag och hämtade Madde och Lova. Vi åkte iväg till hennes kompis Jenny och hennes dotter Allice. De bor en bit utanför Lilleström. Hade några riktigt trevliga timmar i deras (otroligt fina!!!!) hus! Om inte det legat så "långt bort" hade vem som helst velat bo där. Believe me!
Gud som jag saknade Evelina när vi var där idag, hon hade tyckt det var jättemysigt att springa runt och leka med de två andra tjejerna i lik ålder. Det får vi ta nästa gång. Eftersom Evelina hostar som en galning (igen) ville jag av just den anledningen inte heller ta med henne. Vill inte riskera att hon smittar... Tog en hel massa mysiga, söta och fina bilder idag som jag lägger ut senare eller imorgon eftersom min kamera ligger i Görans bil och jag vet inte när herrn behagar komma hem igen. Hehe.

Vi åkte tillbaka mot Oslo vid 15 tiden och jag släppte av Madde vid Mickes jobb. Åkte därefter och mötte Göran och Evelinis på Linderud senter. Vi skulle gå till läkaren med henne hosta, natten var nämligen helt förfärlig. Hon har sovit max 2 timmar. Jag tog in henne i våran säng i hopp om att hon kanske sov bättre då. Men nope... Stackarn hostar så det riktigt ekar i halsen, förstår ni hur jag menar då? Stackars mammas lilla hjärta. Väl inne i väntrummet tog jag en kölapp efter att ha armbågat mig fram till automaten. Nr 22 och vilket nr i turordningen var det... Nr 5. SUCK! Jag tänkte att här blir vi sittandes i flera timmar för det gick inte direkt snabbt. När jag återigen gick och såg vilket nr det var såg jag att det fortfarande var 5, suckade högt och tydligt. Och då tog en man tag i min axel och sa; Här, ta min lapp. Jag ska iväg! Och vilket nr stod det på lappen? 11! Det var nästan som jag skrapat fram en miljon på triss. Blev jätteglad och tackade en extra gång. Vi fick därför totalt bara vänta en halvtimme. Snacka om tur. Inne hos läkaren fick jag beskriva "felet". Och det var helt enkelt bara någon virushosta. Inget som man ger penecilin för, utan jag fick Bisolvon och ska ge henne det 3 gånger om dagen. Det var såklart bra att det inte var något allvarligt, men jag hade gärna fått något som hjälper på en gång.
Gav en sked nu precis innan hon somnade och hon har bara hostat en gång på ca 1 timme, så hoppet lever än. Haha.





Nu sitter jag här och myser i soffan och slappar efter en god middag: Entrecot, ris, champinjonsås och sallad.
Ser på Halvåtta hos mig och känner hur jag slappnar av mer och mer för varje minut.

Trevlig kväll på er mina fina!
Kram

Dagens (dubbelhaka) Evelina

Tror jag klarade att få några fina bilder på dagens outfit av Evelina ialla fall. Personligen tycker jag att hon är hur tuff som helst klädd idag. Nästan lite avis är jag på henne. Haha. Om jag hade kunnat ha samma storlek som henne hade jag förmodligen lånat kläder av henne varje dag.








Min ängel är du

Nu ska jag börja förnereda kvällens middag, vilket blir ungsbakad kyckling i god sås. Köpte en "färdig-påse" som man bara blandar med lite mjölk och det ska in i ugnen på 200 grader i 30 minuter. Vi får se hur det blir och om vi köper det igen.

Hoppas ni får en trevlig onsdagskväll... för det är väl onsdag? Jag tycker dagarna, veckorna, månaderna och åren går så fort nu så jag vet knappt hur gammal jag själv är. Känns som jag fortfarande är 15.
Åå, tänk om man vore 15 igen, tror det var den bästa tiden i mitt liv. Om jag inte räknar med då jag fick Evelina såklart!

Hej på er!

Solglasögon

Förra året fick jag ett par jättefina solglasögon av min mamma, som hon köpte till mig när vi gick på Smögenbryggan. Åå vad jag älskade de solglasögonen. Har haft den i bilen, när jag varit ute och gått. Hela tiden då jag varit beroende av dem. De var snygga och kostade 200kr. Jag behöver inte ha något märke och jag struntar i om andra tycker de är fina eller inte. Så länge jag tycker om dem och de täcker solen så är det perfa!
Dessa solglasögonen som jag fick av mamma gick sönder för ett tag sen. Och jag behöver ett par nya! Jag måste ha ett par nya. Speciellt när jag kör bil. Hatar att sitta och kisa och sen få ont i huvudet. Så blir det alltid utan solglasögon. Så jag är på jakt efter ett par nu! Men hur ska man välja? Inte för stora, inte för smala, inte sportiga och inte runda...

 

 

Dessa två par faller mig verkligen i smak! Det understa paret är från Gucci och är absolut inget som jag kommer köpa, pga det äckliga priset. Men just form och utseende så är bägge paren helt perfekta.
Vi får se hur det blir!

(Nu hör jag inte längre ljudet från tvättmaskinen, då är det bara att lyfta arslet och sätta igång och hänga kläder.)


Solig onsdag

Idag är det massa sol ute och man känner att energin i kroppen stiger till höjder! Jag vill ut och gå i solen. Sätta på min solglasögon och bara lapa sol till max. Men vad gör jag?... Sitter i soffan och väntar på att ljudet från tvättmaskinen ska tystna och att jag sen ska hänga upp den. Detta måste upprepas 3 gånger till idag...
När jag satt på nästa maskin ska jag ut en sväng! Oavsett om tvätten måste ligga blöt och färdig där inne en stund. Dagar som dessa måste tas vara på. Det är helt klart på väg på våren, men bara för det finns det ingen garanti för sol-dagar!
Igår var Evelina ute och gungade och traskade runt inne på dagisets område med alla andra barn. Det var jättemysigt att se, på avstånd. Vi ville inte gå nära i fall att hon skulle bli helt hysterisk då hon inte fick följa med hem just då. Idag kommer de garanterat också leka ute. Tror jag ska smyga mig och se lite då också. Haha.



Ja, jag vet att det blir endel vällingbilder, men det är en av de få gånger hon ligger still och det blir bra bilder. ^^
Här har hon på sig en stickad tröja som hon fick julen 2010 av Lene i stl 86, vi har väntat länge på att prova den. Fortfarande lite stor faktiskt! Men ack så söt. Och så har hon på sig de jeanslegginsen som jag köpte till henne igår, plus en t-shirt som hon fick igår. Alltså bara nytt! Ska försöka mig på en helbild senare idag, så ni får se så tuff hon är idag, våran lilla tjej <3 (Som vanligt ioch för sig...!)

Rosor

Idag när jag kom hem hade Göran köpt rosor till mig. Åhh vilka fina rosor det var. De står nu och pryder vårat matsalsbord och jag hoppas att de står ialla fall veckan ut. Jag blev riktigt glad. Han fick mjölkchokladhjärtan och en tröja av mig. Evelina fick massa kläder, precis som hon inte hade tillräckligt av det redan. Hehe.

Tack min kära älskling!
Jag älskar dig.


Valentines day

 


Eller som vi i Sverige säger; Alla hjärtans dag. Får ni något av någon närstående tror ni? Är ni kanske också så snälla att ni ger något också? Jag köpte till mina två kära, hemma, för ca 2 veckor sen. Så det har varit under kontroll länge nu! Ett hett tips är att köpa alla hjärtans dag "saker" den 15 februari (alltså imorgon) och förvara det till nästa år, för de ger nästan bort allt överflöd när denna dagen är över. Då har ni garanterat kirrat en billig present, som säkert kostat det dubbla om inte mer, dagarna före den 14/2.
Hos oss händer det inget speciellt idag, vi ska bara vara lika kärleksfulla som vanligt. Ge några presenter, kanske äta en extra god middag. Vad ska ni göra?
Enligt mig är detta en dag som affärerna passar på att höja priserna till okänsliga höjder, folk köper ändå! Eller hur?! Lite överskattad dag. Man borde alltid vara snäll och kärlighetsfull, inte bara på en utsatt dag. Det blir liksom ett typ av tvång att man ska vara snäll just idag... Nåväl... Går inte att ändra på det bara för att jag skriver några "klagande" rader här. Visst är det mysigt. Och jag hoppas jag får de rosorna som jag hintat om länge nu. "Åhh, de rosorna tycker jag är finast!" Eller "Titta, där har de sånna rosor som jag pratat om..." Vi får se om det räckte. Haha.



Jag pratar såklart om dessa ljuvliga rosorna, de ser så oskuldsfulla ut på något sätt. Älskar!


Ständigt klagande

Träffar du en människa på gatan, någon granne eller en som du bara känner lite, men ändå känner såpass att du inte bara säger hej och går vidare. Vad pratar du oftast om då? För min del är det oftast vädret. En slags utfyllnad i konversationen och även ett ämne som folk kan tycka till om utan att behöva vara direkt allmänbildade. Du har en egen uppfattning som inte kan misstolkas, missuppfattas av den du pratar med. Vädret är något som vi alltid klagar över men även något som vi aldrig kommer kunna ha kontroll över.

Någon som känner igen sig i bilden ovan? Inte? DU ljuger!

På våren, som bilden visar, klagar vi över pollenallergi (ialla fall de som lider av det). Det är inte tillräckligt varmt och det är svårt att välja kläder att ha på sig. Antingen är det för varmt eller för kallt.
Vi längtar till och ser fram emot sommaren...

På sommaren, som bilden visar, är det allt för varmt! Är det inte för varmt så regnar det och vädret har varit uselt. Av egen erfarenhet vet jag att man gärna önskar en regndag för att "ladda ur" den tryckande värmen. När regnet väl kommer så regnar det för mycket och det blir helt plötsligt tråkigt för att man inte kan göra något och bara måste sitta inne.
Vi vill ha tillbaka solen...

På hösten, som bilden visar, så regnar det allt för mycket. Det blåser & regnar! Löven faller och det blir halt att både gå och köra bil. Det blir återigen svårt att klä sig eftersom det är för varmt för att ha vinterjacka, men också för kallt för att bara ha regnjacka.
Vi längtar till vintern för att det då är på väg "åt rätt håll"...

På vintern, som bilden visar, är det otroligt kallt! Det blir problem med bilarna, farligt att köra ute pga. halka. Och det går absolut inte att gå ute för då löper man risk att slå sig illa vid ett fall. För att inte tala om elpriserna som blir skyhöga. Man lägger på sig extra kilon pga. det jäkligt goda julbordet! Vi vill ha sol, men när solen kommer så gnäller man också över den då man kör bil för det speglas i vägen och det blir svårt att se riktigt.
Vi längtar bort till utlandet, ialla fall så det blir lite varmare.
Vi vill ha vår då man kan promenera bort de extra kilona och kämpa inför "beachen" den kommande sommaren... (Och vi är tillbaka på ruta ett igen!)

Är vi aldrig nöjda?

Nej, vi är aldrig nöjda...


Utelek med mamma och pappa

Idag har det varit helt fantastiskt väder här, då passade vi på att gå ut allihop och leka lite. Vi gick in på lekplatsen där Evelina går på dagis, där var det minst snö och lättast att gå för henne. Vi var ute närmare en timme och det blev massa skratt, lek och pulkaåk. När kinderna var bitande kalla och magarna hungriga vände vi och gick hem till Görans föräldrar där vi åt en god middag. Lapskaus alá Sidsel. Mumma! Nu är vi hemma igen och med oss hade vi en övertrött liten tjej som nu ligger i sängen och är mobilägare. Hon fick en av Görans gamla telefoner som hon kan sitta och leka med, så slipper hon att sno våra mobiler. Inte ens jag tror på att hon kommer låta våra vara i fred, men hoppas kan man väl?
Här får ni några härliga bilder efter dagens utelek.


Evelina verkade tro att hon skulle till dagis då vi gick in genom grinden.

Pappa hjälpte Evelina att åka rutschkana (eller hur det nu stavas...?).

Evelina sitter och njuter solen på bänken utanför ingången.

Pappa tyckte det var mycket roligt att få uppleva gamla minnen, nämligen att gunga.

Det kändes bäst att stå bredvid gungan istället för att sitta i.

Det blev bild på en tom gunga, för Evelina har bestämt sig för att det numer är lite skumt att gunga. Konstiga ideér de små får, eller hur?

Nu sitter vi som två potatissäckar här i soffan och ser på tv.
Ha en trevlig söndag. Kram på er.

Morsdag

Här i Norge är det morsdag idag. Det är väl inte direkt något man firar, men eftersom vi var i Sverige igår så passade Evelina på att köpa en present till sin mamma. Nämligen vin. Tror hon fick lite hjälp av sin pappa där faktiskt. Haha. Tack min älskade dotter! <3
Farsdag är samma dag som i Sverige, men morsdag är en annan, konstigt de dära.

Vi hoppas att Evelina somnar strax för vi ska se på Hangover II, ska bli spännande då den första var helt grym. Har ni sett den? Om inte så gör det!




Min lilla skruttis före vi åkte till Sverige igår!

Tankar om allt (och ingenting?)

Vi är hemma, välbehålna och med några hundra minus på kontot. Men det finns väl en logisk förklaring till varför pengar är runda och har lätt att flyga med vinden, eller?
Göran sover. Evelina sover. Och jag sitter i soffan med ett (välbehövligt) glas rött. Njuter till fullo av att vara hemma. Egentligen skulle vi ner till Görans föräldrar och äta middag ikväll, men eftersom (vi kom hem allt för sent och) vi alla fem tryckte i oss en middag före vi drog från Charlottenberg så var ingen av oss vidare hungriga och beslutade istället för att ta middagen imorgon. Imorgon när det är morsdag i Norge. Det passade mycket bättre, tyckte vi. Mycket bättre.
Det har precis visats tre filmer av American pie här och vi har sett 2½ av dem. Mycket underhållande filmer... kanske. Jo, vi skrattade så det måste varit roligt, ialla fall för stunden...
Vad är det jag skriver om egentligen? Om jag ska vara ärlig så skriver jag bara det fingrarna "vill", men huvudet följer inte med något vidare.
Skönt? Ja!
Vad tänker jag på medan "fingrarna skriver" då?... Jo, ska jag vara ärlig? Here it comes...

Ska jag ta ett glas vin till eller borde jag gå och lägga mig nu?

Borde jag köpt mer vin idag, eftersom det ändå inte var någon tullkontroll (lätt att tänka så i efterhand)?

Hur länge får vi sova imorgon, tro?

Blev Evelina allt för uttråkad idag av att bara sitta i bil/barnvagn. Blir det därför dålig sömn inatt?

...Vad f*n handlar denna filmen (som nu visas på tv) om egentligen?

Har jag användt mig av för många parenteser i detta inlägget?

Orkar jag gå på toaletten...?

Har jag slutat tänka nu eftersom jag inte kommer på något mer som jag funderar över?

... Tror helt enkelt jag går på toaletten och sen besöker sängen! :)
Hoppas ni haft en trevlig lördag! Kram från oss tre.

Harry tur

Idag ska familjen Östmo och Berntsson åka till Charlottenberg på en såkallad "Harry tur". Här i Norge säger de så. Fråga mig inte varför, men det betyder väl egentligen att man åker över gränsen för att köpa alkohol/snus/cigaretter och för att det är så billigt "på andra sidan", den bättre sidan! Haha.
Ja så blir det ialla fall idag. När Göran kommit hem från jobb så åker vi med en gång, så att vi kommer hem i tid. Oftast så åker vi till Strömstad, så det är kul att komma till ett annat ställe för omväxlings skull.

Evelina vaknade 08 idag, ganska lagom tid att gå upp faktiskt. Då får man lite mer ut av dagen också!

Nu ska jag ge en liten mat här och sen är det nog dags att klä på sig och gå ut genom dörren för att bege sig.
Blir, som ni kanske förstår, ganska tyst från mig här idag.

Vad ska ni hitta på idag?



Gos med Sally i sängen på morgonen har blivit en självklarhet!

En gång prinsessa, alltid prinsessa!

Idag var det karneval på dagis. Det är väl samma sak som maskerad på svenska tror jag. De hade pyntat med massa ballonger och långbord i avdelniningen när jag lämnade gosis där idag. Evelina klär egentligen inte ut sig, eftersom hon alltid är prinsessa menar jag. Haha. Men just idag var hon också lite utklädd som prinsessa också. Och så söt hon blev. Sötare än vanligt alltså, då är det med andra ord inte lite.
Jaja, jag vet att detta kanske är lite överdrivet många bilder, men när ni ser igenom dem själva så kanske ni förstår att det var helt omöjligt att välja vilken jag skulle lägga ut, blev därför alla! :)

Bildregn helt enkelt:











Vindruvor och barnprogram

Det bästa som finns (nästan) för Evelina är vindruvor. Hon kan sitta och smaska i sig massor!
Druvor blev alltså gårdagens efterrätt till barnprogram, mysigt. Jag och Evelina hade en riktigt mor och dotter dag igår efter dagis. Vi busade och lekte från det att hon kom hem till det att hon skulle sova. När energin och tålamodet finns där så älskar vi det! Men jag tror de flesta föräldrar håller med mig när jag säger att orken inte
alltid finns, även om man vill det.














Pga. allt lek och stoj ville denna damen sova ganska tidigt igår. Hon somnade med en gång och sov hela natten.
Tack för skönhetssömnen du gav oss mitt hjärta! <3

Blommor om vintern

Att ha nya, friska, fina och fräsha blommor hemma om vintern är ett måste hos denna familjen. Gärna med starka färger, det får mig att inte ge upp hoppet om att våren snart kommer. Och visst borde det inte vara länge kvar före våren kommer nu? Vi får ialla fall hoppas på det.
Kommer ni ihåg att jag fick blommor av Görans mamma igår? Tycker verkligen de passar helt utmärkt där de står och vill gärna dela med mig till er av det jag ser:







Visst är det läckert där de står?

Farmor, mormor och jag

Idag har jag varit ute med Görans mamma (Evelinas farmor) och Görans mormor. Vi var på Storo och skulle handla lite nödvändigheter. När jag kommer fram till kassan upptäcker jag att min plånbok är borta. Med en gång får jag panik och tänker det värsta. Att någon tagit den ur fickan eller att jag tappat den! Jag fick låna pengarna av Görans mamma för att betala och sen var det bara att hoppas på det bästa. Jag gick ner till bilen för att se om den möjligtvis hade ramlat ur min fick i bilen. Det hade den inte. Låg den hemma? Eller låg den i fickan på någon som trodde sig behöva den mer än jag? Det återstod att se...
Vi tog en fika och satt och pratade. Två generationer Östmo/Ruud och en "utomstående". Det var trevligt som alltid.
Jag fick en sen födelsedagspresent av Görans mormor. Hon ville köpa en dyr bodylotion till mig. Det slutade med en Chanel Chance, en parfym som jag länge velat ha och tänkt köpa. Och nu är den min!


- Chanel Chance -
Tack snälla, gulliga Lilly!


I sommar ska jag, Görans mamma, Lilly och Evelina åka en båt. Mjösa tror jag det heter. Det är en dagstur som går från Eidsvoll till Lillehammer och sen tillbaka igen. Det är en resa som går via många fina platser som du ser från båten. Det serveras också mat ombord. Turen tar 10-12 timmar och vi kommer vara tillbaka kl 20 på kvällen. Man kan kalla det en mini-Hurtigruten. Ska bli riktigt mysigt!

Nu ska jag hänga upp tvätt före jag hämtar Evelina på dagis.
Ha en riktigt fin torsdagskväll allihop! Kram från oss.

(Ps. Plånboken låg i min träningsväska här hemma! Haha.)

Morgonfriss alá Evelina

När håret blir längre och det fortfarande är yvigt så ställer det sig gärna åt alla olika rättningar, då kan en morgonfriss se ut så här:

 

Men du är lika vacker ändå min lilla älskling <3


Do you speak english?

Idag fick Göran ett samtal från en man ifrån Litauen. Det första han gjorde då var att kasta telefonen till mig, eftersom att han själv inte kan någon engelska. Där satt jag alltså med telefonen i örat och fick svara på frågor angående bilar. Vilket inte är min starka sida när det kommer till engelska. Men fint gick det, han kom hit ca kl 17 och såg på bilen, provkörde den och visade stort intresse. Han ska ringa och ge besked imorgon, men förmodligen skulle han ha den! Riktigt skoj, eftersom vi la in annons på finn.no igår kväll. Där ser vi att finn.no lever upp till sitt namn Den största sälj och köpmarknaden finner du här! Håller både tummar och tår här hemma nu.
Medan han var här och såg på bilen satt Evelina fint i vagnen och såg på och undrade garanterat vad vi höll på med, som pratade på ett konstigt språk. Men duktig var hon ialla fall. Mammas lilla hjärta.

Ikväll har jag lagat pasta och köttfärssås (fast av kycklingfärs). Evelina var mest intresserad av pastan, som hon själv satt och plockade med när vi åt tillsammans. Känns så himla mysigt nu när vi sitter hela familjen runt köksbordet med tända ljus och skojar när vi äter.


En skruttis som leker massvis inne på sitt rum, speciellt efter vi ordnat det nya förvaringssystemet där.


Familjemiddag <3

Nu ska jag se på Sveriges mästerkocka och därefter Fuskbyggarna.
Trevlig kväll på er, kram.

Kaffebjudning

I söndags när Evelinas farfar och farmor var här på besök, hade de med sig en fin present till henne. En sak som jag faktiskt pratat om att jag ska köpa till henne på Ikea. En helt egen kaffeservis! Oj så glad hon blev, hon satt länge här på golvet och slängde runt den och bjöd på kaffe till höger och vänster. Sötaste! Kanske hon blir kaffegalen när hon blir äldre. Jag var det när jag var liten. Älskade att sitta med min farmor och farfar och dricka kaffe, vilket de gjorde flera gånger om dagen... Det saknar jag. Och att spela kort. <3



Evelinas fina, rosa servis! :)






Farmor sitter och ser på medan Evelina dricker kaffe!
<3 Tack farmor och farfar <3

Vem är det?

Igår när jag var inne på facebook såg jag att en av Görans kompisar hade lagt ut tjusiga bilder av honom där. Jag tänkte, vem f*n är det? Sen började jag skratta både högt och länge här hemma.



Haha! Ni kanske förstår varför jag garvade här hemma?

Nu ska jag strax gå och hämta Evelina på dagis. Ska bara blanda iordning en deg. Vi ska nämligen äta hemmalagad pizza här idag. Älskar att kunna lägga på precis det jag själv vill ha och i vilka mängder som passar. Vi får se vad som kommer med på den!
Återkommer senare mina vänner.

Till salu

Jag har egentligen massa att skriva om här nu! Känner att jag vill tömma tankarna lite, men just nu har jag inte tid. Ska hjälpa Göran att lägga in bilder på sin bil som ska säljas. Hans sprinter är nu till salu, efter att vi lagt in den på finn.
 Vi har nyligen varit ute och tagit en del bilder med min kamera, på en hyffsat fin plats här i närheten.
Hoppas jag får tid att komma in och skriva här lite senare, men jag ska, om en timmes tid, gå och hämta en liten tjej på dagis.





Måndagsdejt

Efter att varit inne i princip hela helgen då det var svinkallt, var det dags att leta sig utåt idag. Evelina har haft en "fridag" från dagis. De har varit planeringsdag för de anställda. Så vi passade på att åka och träffa Lova och Madde som bor ca 30 min ifrån oss, med tbana (ett byte). Ett riktigt oväder väntade mig när jag gick ut här nere idag vid 10.30, snö-blåst. Jag bestämde mig ganska snabbt för att ta bussen till tbanan, även om det bara är ett stopp dit. Jag ville undvika att det blåste rätt på Evelina i vagnen och stod hellre i lä och väntade lite extra på buss. När vi klev på tbanan fick jag gjort 3 viktiga telefonsamtal medan Evelina satt fint i vagnen och bara såg sig runt. När jag gjort mitt sista samtal ser jag att Evelina somnat. Och där sov hon hela resan, när vi gick av tbanan och till och med när vi kom hem till Madde. Så det blev ca 40 min sovtid i vagnen idag, mys!
Jag fick en hel del tips av Madde gällande min kamera. Riktigt roligt att inte bara kunna ta en bild utan faktiskt kontrollera fotograferingen - stor skillnad.
Vi gick en sväng till Storo center där jag huvudsakligen var på jakt efter något som Evelina ska kunna ha på Karnevalen på fredag på dagis. Och nu har jag kommit på det. Det kostade mig endast 49,50.- istället för flera hundra om jag skulle köpt en "färdig dräkt". Vad jag köpte kan jag spara lite och sedan lägga ut bild på det. Bara för att hålla er nyfikenhet uppe, haha.
Jag köpte även med mig lite mjölk och grönsaker från Ica. Dagens middag till otroligt reducerat pris. En yttrefileé på 1,2 kg till 58.- fylld med lite torkad frukt och goda kryddor, resterande sås från gårdagen och potatis så blir det god middag idag också!


Här har jag fått till den effekt som jag önskat kunna. Vänstra bilden är det fokus på flaskan och då blir det bakom suddigt. Högra bilden är det fokus på ljuslyktorna, då blir flaskan suddig. Tack Madde!


Här har jag fokus på Evelina, då blev Lova suddig.


Här leker de små flickorna fint med Lovas finfina gitarr! <3

Jag har haft en riktigt trevlig dag med fina vänner. Vi åt en god lunch på Stor och pratade massor. Evelina satt bredvid och snappade upp allt vi sa, medan Lova låg gott och sov i vagnen.
Tack för en trevlig dag, Lova och Madde!


Här är de två bilderna datorn inte tillät mig att lägga upp igår, men nu så!

Nu ska jag ägna lite tid åt en liten tjej som vill ha uppmärksamhet här.
Hoppas alla får en trevlig måndag!

Crimson

Vi har haft en väldigt lugn och slapp morgon här. Jag har nyligen kommit ut ur en varm dusch och Evelina ligger och sover sött i sin säng.
Senare idag kommer Görans föräldrar hit och ska äta ribbe, surkål, brunsås och potatis! Muuuuuummmmaaa!

Jag sitter just nu och ska ge mig på en beställning av bilder på www.crimson.se en hemsida där du kan beställa allt från förstoringar till kalendrar och annat smått och gott. Det är riktigt bra priser så om ni planerar förstoring av bilder rekomenderar jag starkt att gå in där och kika före ni går till en dyr fotoaffär! Bilderna jag ska beställa är:

Ja, det är egentligen två bilder till men det gick inte att ladda upp dem nu. Suck.

Det var ialla fall detta vi tog på fame förra året! :)


Lyckat!

Guuuud så god maten blev!!! Jag är supernöjd och det är garanterat inte sista gången jag lagar fiskgratäng. Och potatismoset blev gudomligt gott. Känner mig riktigt nöjd med mig själv. Dock var det lite ben i den benfria fisken, det var lite synd för det är svårt att njuta till 100% när man äter då, tycker jag ialla fall. Så nästa gång får jag göra på ett annat sätt. Men det är absolut inte sista gången. Evelina åt så det rann ut av öronen på henne. Och till efterrätt fick hon passionsfruk och mango smothie! Mumma tyckte hon.
Nu sitter vi i soffan och ska se lite på Gladiatorerna och lite på den norska versionen av Så mycket bättre, här heter det Hver gang vi mötes.

Äntligen har också Björn tore och hans sällskap bokat resa, eller jag gjorde det så vi får hytter nära varandra denna gången. Vi blir alltså 6 st som åker. Känner på mig att det kommer bli megabra.

Här har vi haft en mysig och lugn hemma-dag. Trots det ligger en av oss däckad i sängen. Gullis!
Nu ska jag ägna mig åt min kära och tv:n här.
Trevlig kväll på er.
Kram.

Ute i kylan

Nu på morgonen var jag och Evelina ute en liten tur. Det var kallt, väldigt kallt, men när solen skiner så får man så lust att ta sig en sväng ut ändå! Men flera lager kläder, idominsalva på kinderna och näsan, vinterskor, balaklava (en sån där man trär över huvudet och bara ansiktet syns) och mössa så strosade Evelina runt en stund på egen hand. Men det blev fort för kallt för henne och jag satte henne i vagnen och gick vidare till affären istället. Där fick jag köpt bröd och sås till kvällens middag. Ska testa att göra egen fiskgratäng.





Lite utelek!

Nu ska jag se på en film medan mina hjärtan sover - Letters to Juliet - någon som sett den?
:)

Mat-prat

Nu sprider sig lugnet sig här hemma som dimma över en åker... eller nåt i den stilen. Evelina har somnat för natten, vi är färdiga med maten och jag har precis tagit en dusch. Och förhoppningsvis läser Göran snart mina tankar och häller upp lite vin till mig. Med andra ord, kvällen håller på att bli perfekt!
Jag planerade att ha kyckling roulader ikväll, men när jag gick till affären så hade de inte det. Jag köpte istället renskav som vi åt här för en stund sen, mumma säger jag bara. Det måste väl vara något av det godaste som finns? Har ni smakat det? Med champinjoner, lök och massa grädde...
När jag ändå är inne på lite matsnack här så åt jag en jättegod omelett till lunch idag. Med tomater och rödlök, aromat, salt och peppar.


Imorgon ska jag laga egen fiskgratäng och på söndag ska vi bjuda Görans föräldrar på ribbe här hemma. Blir mysigt! Jag har nämligen gett mig fan på att tömma lite av det vi har i frysen, dels för att kunna fylla på lite mer/nytt, men mest för att kunna stänga den utan att ta till våld.

 

NU ska jag ta en glas rött och se lite på tv innan sängen kallar!
Hoppas ni får en trevlig kväll finingar!

Träningsvärk?

Idag känner jag någonting i ryggen, något som jag inte känt på väldigt länge, men jag känner igen känslan och gud vad jag har saknat den! Tror det kallas träningsvärk. Lovely! Välkommen tillbaka, du har varit saknad, men nu släpper jag inte taget om dig på en stund.
Det blir ingen träning idag, men eftersom jag ska dammsuga och tvätta golven här hemma så blir det lite som ett träningspass ändå. Dock inget som jag borde få träningsvärk av, men ändå!
Egentligen skulle jag möta Madde och Lova idag, men vi väntar till måndag istället. Dagis är stängt då pga. planeringsdag. Fredagen den 10:e ska det vara Karneval på dagis, då ska de klä ut sig. Klä ut sig till djur och sånna saker, dumma mig som inte tog med mig de två dräkterna som finns hos mamma på landet. Nu måste jag istället köpa, känns jätteonödigt... Vi får se vad jag hittar på. Sprang förbi en leksaksaffär på Metro, och där säljer de dräkter för 199.- . Kanske satsar på någon katt-dräkt och målar lite morrhår i ansiktet eller så. Bilder kommer självklart komma upp här! Hehe. Ser framför mig hur sött det kommer bli.

Igår testade vi att ge Evelina flaskan med välling då hon skulle sova. Göran stod där inne vid sidan bara, för att se så hon inte kastade iväg den så det rann massa välling i sängen. Men hon höll den i ett fast grepp och somnade som en stock sen. Älsklingen. <3

Idag är det kallt här. Så det blev ull från topp till tå idag på den lilla! Burr så kallt det var. Så där torr luft när man tar ett andetag, nästan ingen syre liksom. Eftersom de sover i vagnarna på daigs så tog jag med mig lite extra ull. Men när jag kom dit så sa de, till mig lättnad, att de inte skulle gå ut alls idag. Känns bra när det är 15 minus.


Här ligger vi med ullklänningen halvt på. Den fick hon i 1 års present av sin oldemor (Görans mormor!).
Hon såg så irriterad och missnöjd och söt ut så jag var tvungen att ta kort på henne. Sötis!


Välling är det bästa på morgonen. Myset i sängen är oslagbart, alla dagar! <3

Nu tänkte jag slappa lite till i soffan till Sagan om de två tornen, sen ska jag sätta igång och göra det helg-fint här hemma. Så det är fint när man och barn kommer innanför dörren. :)
Ikväll tänkte jag prova att göra kycklingroulader (eller hur det nu stavas), sånna som Leif Mannerström gör på reklamen. Men med egen fyllning. Blir spännande.

Vad ska ni äta för fredags gott ikväll?


Flash back

Åå så skönt det var att simma tidigare idag. Jag gjorde det mycket under året som aupair, så det var en riktig flash back från då! Känner mig riktigt taggad för att börja träna på allvar nu. Speciellt när jag får träna med Göran. Då pushar vi liksom varandra. Dessutom så slipper man vara ensam och har någon att prata med när man känner för det.
Tänk att man kan vara så fruktansvärt förälskad i någon. Samtidigt som han är min livskamrat så är han min bästa vän. Att kunna prata om allt är viktigt, och det känner jag verkligen att vi kan. Är oerhört tacksam för det liv jag har med min familj. Att just jag fick detta. Oändlig tacksamhet kan man verkligen kalla det!

Kommer ni ihåg häromdagen då jag sa att jag skulle montera Evelinas hyllor på hennes rum? (Det blev faktiskt gjort!) Eller hyllor och hyllor, det är lite svårt att förklara, men när jag visar er bilder kanske det blir lättare att förstå!


Nu har lillskruttan bättre översikt över sina leksaker och kan riva ut precis det hon vill leka med just då!

Här sitter vi och sjunger/biter i den nya leksaken. En mic som ekar när man pratar/skriker/sjunger i den. 20kr på Europris. Uppskattat till 100!

Det ekar till och med när man slår på den...

Nu blir det lite slappande i soffan efter en god middag. Bacon och ostinlindad kycklingfileé med gräddsås och ris till. För min del blev det gurkstänger. Mumma!
(Halv åtta hos mig, Sveriges Värsta bilförare och Biggest looser. Tacka vet jag svenska tv4!)

Trevlig kväll <3


Flug-pappan

Evelina var väldigt skeptisk igår när pappa tog på sig sina simmglasögon och det var helt klart tryggast att vara intill mamma. Han såg konstig ut med de där stora "flugögonen", viskade hon till mig. Hon föredrog helt klart den vanliga pappan, utan glasögon! Skruttis...


Till och med jag blev lite smårädd, inte konstigt det i och för sig! :P


Det var inte alls populärt med "flug-pappan", hon ville helst inte se på han ens.
Här tog Göran av sig glasögonen för att visa att det faktiskt var han som gömde sig bak dem.


Se och ta på måste man göra, trots osäkerhet och rädsla!
Sötaste.


Simma

Nu sitter jag och väntar på att Göran ska komma hem, då ska vi åka och simma för första gången på Furuset. Jag vet såklart inte hur det går med axeln, men jag måste prova, eller hur? Ska bli kul att prova ialla fall!

Vi har kommit fram till en "ny" lösning här hemma. När vi ger välling till Evelina så håller hon hellre flaskan själv nu mer. Ikväll tänkte jag prova det då hon ska sova också. Tänk om vi bara kunde lägga henne i sängen, ge henne flaskan och sen gå ut, och senare gå in och hämta flaskan helt enkelt! Hade varit hur smidigt som helst.Vi får se!




Mys i sängen som alltid på morgonen!

Jag såg en film igår, som jag skrev om. The new daughter. Den var ganska bra. Overklig, men bra! :)

Soft Wash

Idag blev det ingen träning, men det blev massa annat viktigt gjort! Vi hade bestämt att vi skulle simma, men eftersom Göran inte hade några badbraller, simbrillor eller sån där näsklypa fick vi helt enkelt ge oss ut på jakt efter det. Vi åkte till Metro, ett köpcenter som ligger ca 10 min från oss. Där hittade vi det han ville ha på G-sport. Efter vi gjort det gick jag in och handlade hamburgebröd till kvällens middag och lite dressing.
Vi tog oss också en tur in på Jula för att hitta en lampa som var sönder på min bil. 2 st 10 kr - som hittat. Den blev alltså bytt och Göran sa att vi borde också få tvättat bilen, jag var lite småskeptisk eftersom det är svinkallt ute och flera minus. Men det blev ialla fall till det ändå. Och gud så fin bilen blev! Varför kan jag inte åka och tvätta den ialla fall en gång varje vecka. Lathet? Yeees!
Göran är nog den duktigaste biltvättaren jag känner och han är jätteduktig på att underhålla sina bilar och håller dem rena och blanka. Hade jag säkert också gjort om jag hade det intresset. Men visst förstår jag att det är viktigt. Dock mindre kul.



Göran in action!

Ifall att någon inte vet hur det går till... ;)

10 min senare... - Voila!!! Väldigt dåliga bilder men det var så mycket ånga, därav de suddiga bilderna.

Idag har jag också fått bokat resan till Tyskland/Kiel. Vi åker den 5 april och kommer hem på morgonen den 7. :) Vi får passa på att hitta på något då Göran har ledigt, vilket är 5 dagar i påsken. Förra året åkte vi med Björn tore och hade jättetrevligt. Detta året åker vi också med Björn tore, men Evelina ska vara hos sina trogna barnvakter! Blir spännande för henne också att åka ut på lite äventyr utan mamma och pappa.
Vi ökar iår på resegruppen med två andra killar, som jag aldrig mött. Göran känner en av dem genom jobbet och han tar med sig sin kompis. Vi får se om Björn tore får sova ensam i sin hytt iår igen eller om han kanske får lurat med sig någon! ;)

Motsatt effekt

När jag lämnade Evelina på dagis idag sa jag som "vanligt": Jag har med bisolvon idag också. Hon har inte slutat hosta än. Då fick jag två frågande blickar tillbaka. Hon hostar aldrig här sa de. Va? Är det bara hemma hon hostar? Istället för att bli glad att hon inte hostar så mycket på dagarna så blev det motsatt effekt, hon hostar hemma men inte på dagis. Är inte det väldigt konstigt? Det kan också vara så att hon hostar mycket på morgonen, då man alltid är lite torr i halsen efter natten och sen mot kvällen blir det oftast värre. Så är det för mig också. Men de hade inte hört henne hosta en enda gång. Jag måste tänka över det på lördag när hon är hemma hela dagen...
När jag lämnat lillan gick jag till Europris och köpte nya lysrör till lampan i taket på toaletten och monterade de. Så äntligen är det riktigt ljus där inne igen.

Idag hoppas jag att vi kan gå och träna för första gången. Göran hade lite saker att göra efter jobbet, så det ger också mig tillfälle att sätta ihop hyllan/hyllorna på Evelinas rum och få det mer systematiskt där inne. Hoppas det funkar och blir som jag tänkte mig när jag köpte det!

Nu tänkte jag se på The New Daughter (Skräck/Thriller/Drama) med Kevin Costner, medan jag inväntar ett samtal från Göran.



Kevin Costner                                                   Ivana Baquero 

RSS 2.0