Blickar framåt

 
Att denna veckan är över gör ingenting. Har varit en påfrestande vecka för oss allihop. Båda barnen har varit sjuka och då blivit väldigt mammiga. Det är såklart helt normalt, men det blir stor press på mig. Tänk om jag varit sjuk liksom, wow, det hade varit något.. Nej, jag är glad vi blickar framåt. Om 2 veckor (på tisdag) åker vi till Turkiet och det ska bli jättekul. Ska börja se igenom vad som ska med snart. Tycker om att vara ute i god tid! 
Idag har vi suttit ute på terassen i 3 timmar. Jag tog ut löpbandet och tog mig en timme i solen där ute. Underbart! När Emil vaknat gick vi ut så att Evelina fick leka på lekplatsen, där mötte hon 2 från dagis. Så de lekte fint tillsammans. 
Emil har ätit lite gröt idag och macka, känns som att det är på väg åt rätt håll nu iallafall! 
Avslutar med ett par bilder från Lysekil förra helgen.
 
 

Vårdag

 
Idag är det en riktigt fin vårdag här i Oslo! 13 grader och stekande sol. Har precis varit ute och gått en promemad på 1,5 timme. Underbart! 
Nu är vi på väg till Strömmen för att hitta en vårjacka. Jag fick ett presentkort i julklapp så jag tänkte använda det. Får se vad jag hittar. Vad gör ni idag?
 
 

Vårdag

 
Idag är det en riktigt fin vårdag här i Oslo! 13 grader och stekande sol. Har precis varit ute och gått en promemad på 1,5 timme. Underbart! 
Nu är vi på väg till Strömmen för att hitta en vårjacka. Jag fick ett presentkort i julklapp så jag tänkte använda det. Får se vad jag hittar. Vad gör ni idag?
 
 

Stabil start!

 
Idag gick Evelina till dagis. Så hon är iallafall 90% bra nu. 100% tror jag aldrig de blir så länge de går på dagis. Otroligt mycket bakterier som susar runt där, äckligt att tänka på tycker jag. Men glad att dagis finns såklart!
Emil har inte fått några fler synliga prickar i ansiktet men hela munnen är full med blåsor,  på tungan och under överläppen liksom. Han är så svullen att det ser ut som vi gett honom en smäll. Stackarn. Jag gav honom mosad banan och blåbärs puré här nu. Till och med det gör ont. Varm mat på burk är bara att glömma för tillfället. Min lilla kille - måtte du bli frisk snart! Tur att humöret är bra på honom. Lite tröttare än vanligt möjligtvis, annars glad som vanligt. 
 
Vi var ute och gick 2 timmar efter att vi lämnat storasyster på dagis. Härligt att få komma ut i friska luften! Då sov han dessutom som en sten i vagnen. ♡
 
Startade dagen med en tallrik naturell fil, färska blåbär och solrosfrön, det är riktigt gott det! Dessutom håller man sig mätt väldigt länge på dessa fröna. En macka blev det också. Stabil start!
 
 

Allt på en gång.com

 
Jag är dålig på att skriva blogg på helgerna, jag vet, men när jag är i Sverige hos föräldrarna så är det faktiskt det sista jag prioriterar om jag ska vara ärlig. Ägnar nästan inte en sekund åt internet då. Det måste väl betyda att beroendet inte är så illa som jag trodde? 
 
Här har vi haft sjukstuga de 2 senaste dagarna. Evelina åkte på både öroninflammation och öroninflammation. Som om inte det var nog så kontrade Emil med vattdnkoppor också. Herregud. Ni kanske förstår att det har varit 2 intensiva dagar. Imorgon ska hon till dagis för idag har hon inte haft ont någonstans, ögonen är fina och humöret har varit på topp hela dagen! 
Här kör vi allt på en gång så vi är färdiga med det sen.
 
Imorse vaknade jag till snöfall. Kan väl inte säga att jag hoppade av lycka, men det slutade efter ett par timmar som tur va. Inget kvar på backen! 
Det blev alltså inneträning idag. 30 min joggning och 30 min promenad i raskt tempo. Körde sedan 180 situps plus endel styrka med vikter! Går fint att träna inne när man har grejer till det!
 
 

Hår!!!!

 
Igår upptäcktes på allvar en ny rädsla hos Evelina. Hon är rädd för hår! Speciellt mina långa mörka hårstrån. 
Jag satte bägge barnen i badkaret igår, det är väldigt praktiskt och jag sparar massa tid! Det flöt tydligen runt några strån i vattnet och hon började storgråta. Jag försökte säga att det är bara mammas hår, men det hjälpte väldigt lite. Jag satte fram min tofs framför henne, som jag då hade i en hästsvans: Titta,  detta är samma som det där. Men det var ingen idé. Konstigt. 
Hoppas inte hon blir rädd för sitt eget hår sen, då kanske det blir rakning! Nej usch. Hoppas det går över.
Hon har tidigare sagt att jag ska ta bort hår om hon ser det på golvet eller sängen, men trodde aldrig det skulle utvecklas till något sånt här. Vad kan man göra egentligen?
Hon tycker om att borsta andras hår, så det är mer när hon ser "hår utan huvud", hehe. Dagens information!
 
Ps, denna bilden tog jag såklart efter jag tagit bort allt hår ur badkarsvattnet (tyckte det såg lite lustigt ut när Emil skrattade och Evelina tvärtemot). Fick ta upp Evelina ur plurret efter bilden togs. Hon ville inte bada mer. Stackars... ♡
 
 

Pill-monstret

 
Nej är nog det populäraste ordet här hemma just nu. Jag blir tvungen att ta bort alla dukar från borden för det är väldigt roligt att dra ner den och det som står uppe på den och bordet. Ännu roligare är det väl när mamma kommer springandes och skriker nej. Hehe. Lilla Pill-monstret!
Idag har jag haft en fin dag. ♡ Vad har ni gjort idag?
 
 

Parkhäng

 
(Jag startade dagen med 9,5 km.)
Idag skulle barnen egentligen åka med ut till Bygdøy, tyvärr fanns det knappt en enda parkering på hela ön, så vi fick istället åka till Frognerparken. Det gick lika bra tyckte Evelina eftersom det finns massa lekplatser där inne. Emil fick inviga sin nya tunna overall som jah köpte till han och det var perfekt klädsel i molnigt väder. Det kom lite lätt regn också. Men det var bara några få minuter så det gjorde inget. 
 
Vi hade med oss matsäck ut ocg innan leken började åt vi lite. Emil älskade att gunga och skrattade högt varje gång vi skulle ge mer fart liksom. När klockan började bli mycket la jag ner Emil i vagnen och vi gick för att mata fåglarna med lite skalkar vi hade tagit med. Planen var att Emil skulle få en halvtimme i vagnen innan vi åkte hem,  men det tyckte då inte han.
När jag startade bilen stensomnade han och han fick då lite under en timme i bilen hem. 
Nu har vi precis ätit vårrullar. Mums!
Vad har ni gjort idag?
 
 

En kompis till Emil

 
Ikväll har det varit fullt hus här. Mari och hennes sambo + barn har varit på besök. Emil har alltså haft en kompis på besök, en från mammagruppen. Väldigt trevligt med lite vuxet sällskap! 
Jag hade lagat potatisgratäng, kotletter och sallad till det. Väldigt gott blev det. Potatisgratängen blev så bra att Mari ville ha receptet på den. Hehe. Det måste väl ändå vara högsta betyg? Jag ger den 4/5, det enda som fanns att klaga på var att grädden inte riktigt sugits in i potatisen, men jag märkte att när det som blev över fått stå och kallna så blev det perfekt! Så resterna ska ätas imorgon. Mums!
 
Så här såg det ut innan det åkte in i ugnen. 
Detta är specialiteten till min kära mamma, som för övrigt fyller år idag (Grattis igen ♡), vad tycker du mami?
 
 

Falskt rykte

 
Solen verkar ha vaknat till efter att ha gått i ide en stund. Man känner skillnad på humöret om inte annat! Dock hörde jag ett rykte i affären igår om att det skulle komma met snö (!!!!!!!) - hoppas det bara var ett falskt rykte alltså. Nu har jat ställt bort vinterskorna och hängt bort vinterjackan. Nu är det tid flr lite tunnare jackor, lättare skor och solbrillor eller vad säger ni? Solglasögon har jag gått runt med de senaste 3 dagarna när jag varit ute. Jag är så ljuskänslig och får fort huvudvärk om jag kisar.
 
Idag har vi varit på babysång igen. Vet inte hur länge jag kommer gå på det eftersom Emil blir mindre intresserad av sången och mer intresserad av att krypa och gå runt i lokalen. Men vi får se. Har mött massa härliga människor där, det är en social stund för både mig och Emil. ♡
 
 

Modellande

 
Imorse modellade vi lite innan dagis. Och som hon gjorde sig som modell. För mig oslagbart vacker! ♡
Ja, här kommer det alltså en hel hög med bilder från imorse, dock långt ifrån alla.
 
Även idag har det varit sol och jag har utnyttjat det till max. Först var jag ute och gick lite över 1 mil och sen har jag suttit på terassen i solen. Helt underbart skönt där ute och tack vare att vi har inglasad terarass så kan man liksom regulera temperaturen lite hur man vill genom att öppna mer eller stänga mer. Härligt varmt och gott var det iallafall!
 
Nu ska jag förbereda dagens middag som blir hemmagjord pizza. Vad ska ni äta för mat idag?
 
 
 

Reflex

 
Godkväll världen!
Jag är på ett strålande gott humör. Varför? Jag kan inte riktigt sätta fingret på det... Kanske är det solen som påverkar sinnet. Ja, idag har det nämligen varit sol och 11 grader i skuggan. Helt otroligt hur det bara kan vända från att vara snö och slask till underbart väder, på bara någon vecka. Idag har jag gått med en fleecetröja och en tunn jacka och varit svett. Kan väl bero på att jag gått 1,4 mil, men ändå, är vären här för att stanna tro?
Vi har haft mammaträff idag. Det är alltid trevligt att ha någon att gå med. Det går så mycket lättare då liksom!
Vi gick inom en outlet och jag har länge tänkt köpa en tunn vår-overall till Emil. Jag hittade denna ni ser på bilden nedan, den är från märkert Reflex och var nedsatt från 399kr-99kr, så jag tycker att jag gjorde ett fynd! Visst är den fin? 
Evelina har varit på Holmenkollen idag, ätit matsäck ute och lekt i hinderbana. Hon var både överlycklig och trött när hon kom hem. Så efter 2 korv med bröd stupade hon i säng. Lilla skrottfia! 
Emil har uppfört sig exemplariskt idag både när vi var ute och gick och avslutade med lunch på Ikea. ♡
 
Underbara barn. Oändlig kärlek. Mitt allt. ♡
 
 
 

Nyttig dessert

 
När jag slår mig ner i soffan, efter läggning av småttingar, får jag sötsug med en gång. Jag har ändå inte ätit (mer än mörk choklad) något godis sen jag började gå ner i vikt. Ibland tar jag mig en kaffe med lite honung i och ibland en rad med mörk choklad. Ikväll lyxade jag till det lite med light vanilj kesam med vindruvor, blåbär och russin i. Det stoppar iallafall mitt sötsug och jag slipper få dåligt samvete! Win win.
Vad gör ni ikväll?
 
 

Första tecknet

 
Idag när jag var ute och gick fick jag mig en glad syn. Dessa vackra, gula stod stolta i en backe som jag gick förbi. Ja, det är utan tvekan för mig det första vårtecknet. Eller vad säger ni? Det gjorde resten av promenade väldigt bra och med solen som sällskap var det en helt perfekt promenad!
Har ni sett några vårtecken än?
 
Ha en fin söndag!
 
 

Skryt inlägg

 
 
Ja här kommer (ännu) ett skryt inlägg från mig.
Häromdagen provade jag en kjol som jag inte kunnat ha sen före graviditeten med Evelina. NU kan jag ha den igen! Lyckan är stor och jag känner verkligen att det börjar närma sig de resultaten jag vill ha. Vågen står på -29 kg sen jag födde Emil. Jag gick upp 9 kg när jag gick gravid med han så jag har gått ner ca 20 kg på egen hand. 
Bilden nedan är bara för att visa att jag fick på mig kjolen. Känner mig stolt och glad!
 
Ikväll har vi sett melodifestivalfinalen, alltså den svenska. Sanna gick vidare och jag måste väl säga att de två sista det stod emellan så var det utan tvekan henne jag ville ha vidare. Vad tycker ni?
Trevlig lördagkväll! ♡
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Effektiv

 
Idag/ikväll har jag varit riktigt effektiv känner jag! Slängde in en maskin tvätt, skalade potatis och satte de på plattan och satte på ugnen. Medan jag väntade tog jag tag i något som jag dragit mig för att göra länge. Ordna på Emils rum. Stod massa "skräp" där inne och bara tog upp plats och nu när det har gått så bra med sovningen på eget rum kommer han numer ha det rummet som sitt lekrum och sovrum. Blev faktiskt riktigt bra därinne och han lekte i säkert 30 minuter utan stopp när jag var färdig. Jag ska ta en riktig bild imorgon när det är städat också, men här ser man iallafall glädje hos honom - så mycket leksaker på ett och samma ställe! Hehe. Evelina tyckte det var kul också...
 
 

Babysång

 
Idag var det som vanlogt babysång, det är de alltid på torsdagar. Jag har fått kontakt med massa trevliga människor där, så det har liksom blivit som en andra mammagrupp för mig. Jättetrevligt att ha något att göra om dagen också.
 
Nu har nästan all snön försvunnit, det ligger bara lite kvar på vissa ställen. Gud så skönt att slippa det kalla och våta. Men än så länge är det väl inte försent för ett sista snöfall vill jag tro... Till och med Evelina är glad att snön är borta nu. Hehe. 
 
 

Somliga går i tuffa skor

 
Idag fick Emil inviga de skorna/tofflorna jag köpte till honom för en bra stund sen. Det har inte funnits någon anledning att ha på dem innan. Nu har han börjat resa sig upp och gå runt när han håller i sig. Då är det nog skönt att ha lite stöd runt lille foten. ♡
Efter en natt med lite sömn är jag seg idag. Ändå fick jag gått 9,5km, vilket känns bra. Jag blir egentligen tröttare av att vara inne hela dagen, nej, då går jag hellre en liten sväng. 
 
Ikväll tänkte jag att jag skulle laga något "nytt" till mat. Jag köpte nanbröd förut, typ tunnbröd som man kan rulla ihop och ha fyllning i. Det är just vad jag tänkte ha också. Köpte en påse Juicy chicken med taco-smak. Den ska man blanda i en stekpåse där man skurit kycklingbitar och lagt i. In i ugnen i 35 min. Tänkte lägga med lite paprika och purjolök i påsen. När det är färdigt ska jag ha en sallad klar. Jag ska lägga lite sallad i "tunnbröden" och sen kyckling/grönsaksblandningen tillsammans - sen rulla ihop! Tror det blir mums i magen det! Spännande.
 
 

Utelunch

 
Igår kväll trodde jag nästan att Evelina skulle bli dålig. Hon vaknade 5 gånger under kvällen och bara vimsade runt liksom. Hon var jättekonstig och grät och hade ont i magen - stackars liten - samtidigt som hon inte var vaken, utan mitt emellan. Lite läskigt faktiskt. Till slit somnade hon gott och sov till morgonen. Kanske drömmar, kanske växtvärk, svårt att veta. Skruttfian! ♡
 
Idag har jag varit på mammaträff. Vi gick en sväng på 1,6 mil. In i skogen till en stuga/café. Där satte vi oss under tak vid några bänkar och åt matsäcken vi hade tagit med. Termos med kaffe och mat till både mig och Emil. Mysigt! Dessutom så skönt att äta efter man gått en bit. När vi var färdiga gick vi tillbaka igen. Det var uppehåll men grått. Perfekt promenadväder faktiskt! Känner mig nöjd med dagens prestation. 
 
 

Bondgården i bilder

 
Här kommer ett bildregn från gårdagen på bondgården. Det var jättemysigt att göra en söndagsutflykt dit, även fast det bara var 10 minuter att gå. Mysigt att hitta på något tillsammans!
Vi mötte massa konstiga och roliga djur där. Emil stirrade mest på dem med förundring i blicken. Hehe. Roligt att se hans reaktion. Evelina är där ganska ofta med dagis så hon är en riktig bondpiga redan!
Vi avslutade med fika - en våffla och en kopp kaffe. Mysfaktorn var 100%!
 
 

Resultat

 
Resultat efter första natten på eget rum: han sov bra fram till kl 02, men sen ville han in till oss. Jag tror att han vaknade för att han var tät i näsan stackarn, så han kunde inte andas riktigt. 
Jag tycker ändå att första försöket är godkänt - 19:30-01:50 i egen säng. Hoppas på förbättringar varje natt nu framöver! Sängen funkade iallafall hur bra som helst att sova i och vi är jättenöjda med den. Igår när vi kom hem med den så fick han sova ute på våran inglasade terass i 1 timme. Perfekt!
 
Idag ska vi en sväng till bondgården som ligger ca 15 min gångavstånd från oss. Hoppas på massa fina bilder på både Evelina och Emil. ♡
 
 

Mariekex

 
För att middagarna ska bli lite lugnare och tystare så har vi börjat ge Emil mariekex undertiden, som ennslags muta eller underhållning kanske, men också för att han ska känna att han får vara med också. Han älskar kexen och det att han kan hålla de själv gör det hela extra roligt! 
Vi har köpt rn ny resesäng idag. En ljusblå från BarnasHus, jättefin är den. Inatt har vi tänkt att lägga Emil på sitt eget rum för första gången och då blrjar vi lite smått med resesängen ifall att vi måste hämta in honom till oss igen. Ja, dessutom om han ska sova hos Görans föräldrar en natt framöver. Den andra resesängen vi har kommer alltså vara som en stationär säng hos pappa när vi kommer dit, så slipper vi släpa den fram och tillbaka/upp och ner varje gång. Det är skönt att slippa så mycket packning som möjligt.
 
 

RSS 2.0