Söndagsutflykt

 
I söndags var vi på en liten utflykt. Evelina, Görans mamma, jag och Emil. Vi åkte till ett ställe som heter Langvann. Det ligger bara en liten bit ifrån oss. Där ligger det en sjö, som man kan promenera runt. Det tar ganska lång tid att gå runt hela sjön, så vi genade över en bro lite kortare än halvvägs, mest för Evelinas skull.
Vi tog en liten paus på vägen. Visst är det vackert? Absolut inte sista gången jag åker dit för att gå mig en tur. Jag hoppas det blir fint väder nästa vecka då Evelina också är hemma, dagis stänger nu på fredag nämligen.
När vi ska vara hemma allihop måste vi hitta på saker! Så då håller jag tummarna att vi kan åka dit en dag och ta med oss engångsgrill och korv kanske. Mys.
 
 
 

Lika som bär

 
Här är bilderna jag pratade om. Evelina och Emil iförda samma kläder och är ganska exakt 6 veckor bägge två. Den till vänster är alltså Emil och de andra två är på Evelina. Visst är de ganska lika? Speciellt den till vänster och den till höger. Den i mitten är så söt så jag var bara tvungen att ta med den.
 
Mina fina, älskade barn. <3
 
 
 
 
 

Linslus

 
Min lilla Emil tycker än så länge att det är kul när mamma tar kort på honom.Min lille linslus. Kanske det blir som med Evelina snart, som skriker NEEEJ varje gång jag tar fram kameran, nästan. Haha. Däremot tycker hon det är jättemysigt när hon får vara på samma kort som Emil. Liten luris!
 
Igår hittade jag ett kort på Evelina där hon hade på sig exakt samma kläder som Emil hade i lördags. Jag ska hitta det igen och lägga ut här på bloggen. Jag frågade vem det var på kortet: Det är lillebror jo!
Lika som bär som bebisar. Undrar hur det utvecklar sig om några månader. Blir verkligen spännande att se!
 
 
 

Plockmat

 
Igår kväll var vi nere hos Görans föräldrar och åt lite plockmat. Påläggsmat med lite potatissallad och kex till.
Spekemat kallar man det här. Riktigt mumsigt med römme till. Det är lätt att äta för mycket när man sitter och plockar i sig. Du har liksom ingen direkt översikt på vad du äter, på nåt sätt.
 
Emil var på gott humör fram tills "hans oroliga period" började, 19-21, varje kväll. Vi har märkt att det hjälper med sockervatten, 2ml. Så länge han är glad på dagarna kan jag leva med 2 timmars skriking på kvällen. Tyvärr så är det precis den tiden som vi äter mat, som Evelina ska lägga sig och min och Görans "kvalitetstid". Så vi får hoppas det går över vid 3 månaders ålder, precis som "det ska" göra!
 
Evelina var på kalas igår hos en på dagis. 12-15 var det fullt ös på henne och jag kan lova att det var en jättetrött tjej jag hade med mig hem efteråt. Hon slocknade en stund i soffan här också. Emil sov hela kalaset i bärselen som jag bar han i. Hur han kunde sova i allt tjo och tjim där undrar jag, men det gjorde han ialla fall.
 
 
 

Träning

 
Idag har träning stått på morgonens schema, ja för både stor och liten som ni ser här under. Jag hade riktigt tur med min promenad måste jag säga. Jag gick ut kl 09 och kom tillbaka kl 10, gick då till affären. När jag var färdig där och kom ut så hade det börjat duggregna lite. När jag kom upp i lägenheten och såg ut så spöregnade det! Snacka om tur. Haha.
 
Jag var på posten och hämtade ut ett paket från Goboken. Där i låg bla. det ni ser på bilden, tillsammans med en boll och 5 st böcker, för endast 49kr! Fynd. Så nu har Emil något att se på när han ligger på magen. Det blir roligare då, sa han.
Imorgon ska Evelina på kalas, 12-15, då ska jag försöka gå mig en sväng under tiden, om vädret tillåter då.
 
Förresten - Glad midsommar!!
 
 
 

Ödets val

 
Här sitter jag. Mitt inne i Frognerparken en helt vanlig tisdag i mitt liv. Jag sitter och ser ner på min älskade Emil som ligger och sover på magen, under min uppsyn såklart. Jag gick troligtvis flera gånger fram och tillbaka
i parken som nog är någon kilometer i omkrets, minst. Att promenera har blivit en del av min vardag nu mera och jag kan gå hur länge som helst så länge solen håller mig sällskap! Det gjorde den just denna tisdagen.
Göran skulle komma och hämta mig efter jobbet så jag slapp att ta t banan hem också.
Timmarna bara rann iväg då jag njöt av värmen och parken. Du är mitt inne i Oslo, men samtidigt så långt borta. Nästan som att vara i Slottskogen.

 

Göran kom och hämtade mig och när vi kom hem skulle vi bära upp diskmaskinen som han hade bak i bilen. Han frågade om jag kunde gå upp och hämta nycklarna till hans andra bil där han har en vagn som vi tänkte sätta den på, det underlättar liksom när man ska upp 4 våningar.
Jag suckade lite över att jag var tvungen att gå upp 4 trappor och sen ner igen, men jag var ändå i behov av toaletten. Vid 3:e våningen börjar flåset alltid komma och man "längtar" tills man är uppe.
Precis när jag tar svängen för att gå sista trapporna hittar jag min granne liggandes en bit upp, livlös, kall och utan puls. Min puls rusade naturligt nog upp i tresiffriga slag och jag blev för någon sekund handlingsförlamad.
Vad gör jag nu? Jag försökte få kontakt med henne genom att ropa hennes namn, utan respons. Tar henne lätt på axeln samtidigt som jag säger hennes namn flera gånger. Då känner jag efter puls och märker att hon är iskall på händerna.
Jag tar upp telefonen och ringer först Göran och ber honom komma, sen ringer jag 113 (ja, i Norge är det 113 till ambulans, 112 till polisen och 110 till brandkåren). Jag förklarar situationen för damen i telefonen och hon ber mig starta HLR. Göran kommer springandes i trappen och hjälper mig lyfta ner henne på mellanplanet.
Jag börjar med HLR med vägledning av hon jag pratade med. Hon sa att ambulansen är i området och att det inte skulle ta lång tid tills de kom.
1, 2, 3, 4, 5........30. 1, 2, 3, 4, 5..........30. - Vart är ambulansen? sa jag. Precis då hör jag sirener på utsidan och sekunder efteråt kommer de springades upp i trappen och tar över. 2 ambulansbilar och poliser kommer i ilfart upp för trappen med utrustning värre än det var på ett sjukhus. Alla gjorde "sin sak" och de arbetade som ett team på ett otroligt imponerande sätt. Trots att alla hade en egen uppgift att ta hand om så var det en "ledare" som bestämde när och hur hela tiden.
För att inte blockera vägen för dem när de kom sprang jag automatiskt upp i trappen, mott min dörr. Och där blev jag sittandes. Som en kameraman satt jag och iaktog allt som hände, på första parkett. Tro mig, jag hade gärna sluppit. Men mina nycklar låg någonstans mellan all utrustningen och jag ville inte be om dem mitt i allt.
Jag tror det tog någon halvtimme innan de konstaterade att det var försent. Hon var redan död. De kunde inte göra mer, de hade gjort allt de kunde. Jag fick otrolig beröm av både ambulans, luftambulans och polis - männen. Jag tackade och sa att det var synd det inte hjälpte. Det konstaterades senare att hon varit död en bra stund innan jag hittade henne. Jag kunde inte gjort något annorlunda. 13:28 dödsförklarades hon.
Jag blev förhörd av polisen och fick uppge namn, personnr och telefonnr. Och förklara allt från början...

Att detta är våran granne och Görans bästa kompis mamma gör saken väldigt mycket värre, vi kände ju henne.

Detta är det värsta jag har varit med om och jag hoppas jag slipper uppleva det igen... Det har satt sina spår och förmodligen tar det ett bra tag innan jag kan vakna upp utan att det är de första jag tänker på, det sista jag tänker på innan jag somnar och det jag tänker på under dagarna. Det räcker att jag går utanför dörren så är hela scenen framför mig med en gång.

Livet är bra orättvist ibland och det är efter en sån händelse man förstår och inser hur fort saker kan ske. Man borde inte ta något för givet.
Detta var ödets val. Ödet bestämmer.
 
 

OBS: Risk för skrytinlägg!

 
(Med risk för att skryta lite för mycket...)
Här kommer 3 rejält dåliga mobilbilder, men ändå bilder som visar vilken goding vi har här hemma. Lilla sötnosen! Han är verkligen jätteglad då han är vaken. Och sover sov en sten när han väl sover. Inatt sov han från 20.45-03.30 och sen vidare till 07.30. Efter lite mat sov han till 09.10. Hehe. En till snäll, frisk och underbar bebis, precis som Evelina var, vad mer kan man önska?
Efter maten tidigare idag satte jag honom i babygymmet, tänkte att jag kanske skulle hinna värma mat till mig. Han är vanligtvis inte så jätteinne på det där gymmet än. Men jag tror han satt där i närmare 30 minuter och gjorde massa gurgelljud. Ibland hörde jag att det rasslade till då han fick tag i de grejerna som hänger ner. Gosis!
Efter den halvtimmen har han sovit fram till nu, ca. 2½ timme (och han sover fortfarande).
 
 
Jag ska snart gå iväg och hämta Evelina själv här. Emil ska vara hemma med pappa medan jag går till affären och sen hämtar henne. Det kanske låter löjligt, men det är trots allt första gången jag är längre ifrån honom än ett rum emellan oss, typ. Men vi måste börja någonstans, eller hur?4
 
Ikväll blir det ugnsbakat falukorv och potatismos här! Mums.
Måndagskramar.
 

Gladfis

 
Vi har visst fått en riktig gladfis här! Han ler hela tiden när vi pratar till honom och gör "roliga grimaser". Riktigt kul med en sån vändning. Jag som trodde jag hade fått ett kolikbarn. Undra egentligen vad det var som gjorde honom grinig och luftig i magen. Måste varit något som jag ätit eller så. Men eftersom jag skriver upp vad jag äter varje dag så är det fortfarande ett olöst mysterium då jag inte ändrat på min kost. Bara slutat dricka mjölk, men endast intag av mjölk kan han väl inte reagera på? I så fall skulle väl alla mjölkprodukter slutas med? Nåväl. Utan att spekulera i det för mycket så kan jag säga att allt blivit bättre eller stabiliserat sig rejält här hemma. Vilket jag tycker är urskönt! Mellan 19-21 är det fortfarande lite jobbigt här hemma med lite tårar, men det kan jag leva med ett par veckor till. Sålänge jag har en så glad och go kille resten av dygnet. <3
 
 
Idag har vi varit och köpt en tvättmaskin! Nu är det bara en diskmaskin vi ska inhandla också. Vi har dock inte hittat någon som passat oss riktigt. Vi ska leta vidare nästa vecka. Göran har jobbat mycket extra denna veckan så det var först idag vi kom oss ut för att se. Det blev ialla fall en Samsung maskin till 5100kr. Vi fick 1000kr rabatt av killen som sålde den till oss. Schysst! Vi hade säkert kunnat få ner den lite till i pris då han erbjöd sig att ge oss den till ett bra pris utan att vi ens börjat "pruta". Men det blev en riktigt fin och fräsch maskin!
 
Vad tycks?
 
 
 
 
 

En veckas städning

 
Nu är jag färdig med veckans städning! Har städat toaletten, vikt torr tvätt, tvättat ny maskin med tvätt, dammsugit och dammtorkat lite. Känner mig väldigt nöjd. Emil sov till susandet av dammsugaren. Dock märker jag att han har lite ont i magen för han vaknar titt som tätt men har ögonen stängda och drar benen mot magen. Stackars. Inte lätt när man egentligen bara vill sova. <3
 
Jag har varit en sväng på apoteket och även köpt en present till de vi ska till på lördag. Vi ska hem till Görans kusin och hans familj och grilla. De har en dotter som är en månad yngre än Evelina och en dotter som är en månad äldre än Emil. Ganska kul då vi inte alls planerat det så!
 
 
Avnjuter en god lunch nu... Mums.
Kramar till er!
 
 

Babygym & plantering

 
Nu är Emil mycket mer vaken än för bara någon vecka sen! Det är väldigt kul. Det händer lite mer och han följer med mer på vad som händer runt honom. Just nu ligger han i sitt babygym för första gången. Igår introducerade vi det för honom men antagligen vid fel tidspunkt då han förmodligen var lite trött. Men nu verkar det vara jättekul! MYS.
 
Göran fick jobb precis så han är iväg till senare ikväll. Jag ska snart hämta Evelina och övertala henne att gå upp för trappan. Det är alltid lika spännande. Kanske jag får locka med något av intresse.
 
 
Här ser ni några bilder som är tagna under dagen. Vaken Emil i pyamas och vaken Emil i soffan.
 
Jag var ute och gick en promenad efter att jag lämnat Evelina på dagis idag. Det blev lite över en timme. Underbart att gå, speciellt när solen gör mig sällskap! Jag ångrar att jag inte tog med mig plånboken för jag gick förbi IKEA på vägen tillbaka och en kaffe hade inte varit fel. 
Hemma igen planterade jag lite blommor i rabatten på altanen. Det blir hemtrevligt med en gång. Det är alltså inte så mycket som ska till. Jobbigast och mest tidskrävande var att rensa bort allt ogräs som överlever både snö, frost och mängder av regn. Men med lite påfyllning av jord och nya blommor blev rabatten fräsch och fin igen! Göran spolade av golvet där ute och jag torkade av bordet. Nu ska bara dynorna dammsugas och sättas på plats, sen är vi redo för sommarkvällar där ute med grillning och allt som hör till!
 
Nu kilar jag iväg mot dagis tror jag!
Tjingeling på er sålänge.
 
 
 

Tvåbarnsmamma på riktigt

 
I veckan har jag verkligen fått känna på hur det är att vara tvåbarnsmamma på riktigt. En hel vecka med nattning, blöjbyten och gråt - helt själv. Ja, Göran har ju varit hemma och jobbat medan vi har myst i Lysekil. Jag måste säga det har gått över all förväntan. Pappa har åkt med mig mycket då jag skulle handla och sånt. Ialla fall i början av veckan då jag var dålig (mjölkstockning - AJ!). Sen tuffade jag till mig och gjorde det själv. Evelina har verkligen varit duktig och hjälpt mig massor. Hon ska ha beröm för det alltså!
 
 
Här får ni se en vaken Emil (med lite hormonutslag i ansiktet) för omävxlings skull. Haha. Han är mestadels sovit ute på dagarna vilket har resulterat i flera timmars sovning. Underbart! Så nu när vi kom hem här igår får vi komma på något nytt för att få honom att sova, den lille luringen som så gärna vill vara vaken eller ialla fall tätt intill. <3
Inatt sov han från 21-03 och sen till 06 och så 07.30. Helt fantastisk natt! Jag är helt utvilad och på väldigt bra humör. Sömn är viktigt och jag blir som sagt ett monster utan den... Vem blir inte det?
 
Kramar.
 
 

På språng

 
Vi har varit på språng hela veckan! Jag fick enorma problem med bilen och fick stanna längre i Sverige hos pappa än jag hade trott. Inte mig emot för vi har verkligen haft strålande solsken hela veckan och vi har alla njutit till fullo.
Evelina har varit ute från morgon till kväll och sovit till 09-10 på morgonen. Hoppas denna trenden fortsätter även under semestern då vi kommer vara där i en hel månad. Längtar!
 
Nu ska vi precis iväg till Helsestasjonen här. Väga lille Emil vilket ska bli spännande!
På onsdag ska jag till min läkare för 6 veckors kontroll också. Mycket som händer denna veckan. <3
 
Kramar från oss alla!
 
 
Evelina hos morfar. Hon har verkligen njutit av dessa dagarna... <3
 

RSS 2.0