Legevakten

Idag var det träff hos Vibeke och Lykke! Mycket trevligt med god mat och gott sällskap. Alla bebisar var lite smågriniga i starten, men det blev bättre med lite sömn, ialla fall från Evelinas sida. :) Max otur var det idag då vi hade planerat att gå ut först och sen snöar det. Morr. Imorgon ska det tydligen bli +10 grader, då SKA jag gå ut en tur med vagn och barn och njuta.
Här är en bild på dagens 4/5 bebisar:

Selma, Lykke, Evelina och Marie - Snö saknas på bilden.


Har i några veckor haft riktigt ont i vänster axel, klarar inte att lyfta den mer än 90 grader rakt ut från kroppen, och om jag håller något i handen klarar jag inte att lyfta den något alls, nästan. Det har blivit värre de 2 senaste dagarna. Håller Evelina i höger arm, hoppas inte det blir slitskader på den nu också... Berättade detta för mina "torsdagsvänner" och fick rådet att gå till läkaren! Väntar oftast in i det sista med att gå till läkaren men eftersom det har gjort så djävulskt ont det sista så valde jag att lyssna. Gick till Legevakten som faktiskt ligger på gatan parallelt med den vi var på idag. Fick vänta en stund pga. datafel, förseningar och lite till. Men jag fick nr. lapp 2 så det var inte länge när de väl började ta in patienter. Fick möta en kvinnlig läkare och hon tog, töjde och sträckte i armen. Hon konstaterade att jag hade inflammation i axelsenan. Usch. :C Men det var väl det jag räknade med. Så jag fick recept på en lindrande medicin.


Mammaträff på torsdagar

Idag var det dags för mamma träff igen! Massa mys. Egentligen hade vi planerat att gå tur idag, givetsvis sa vädret emot oss så det blir ytterligare en innedag, det är jättetrevligt det också, men visst hoppas vi på att snart kunna rulla vagn och röra lite på fläsket! ;)
Det är ialla fall alltid trevlig att möta dessa fantastiska damerna, can´t wait!

<3

Finbesök ala Lene

Nu sitter jag och väntar på min Lene som ska komma hit en tur och prata lite skit. 



Alltid lika mys att möta denna fantastiska tjej... <3




En tur till jobbet

Nu har vi kommit hem igen. Alltid kul att åka inom en tur på jobbet och visa sig, speciellt när jag inte är där så ofta. Alla kommer fram och vill se utvecklingen på Evelina och fråga hur allt går osv. Så det blir alltid en timme, minst, som jag är där.
Idag blev det tårta och kaffe när jag kom. Hege blev firad som sagt. På väg till jobbet åkte jag in och hämta en bukett med blommor som var bestält och betalt. Var en tur på lördagen och köpte presentkort på Steen & Ström på 2500,- ingen dålig present! :) Men det är speciellt att fylla 40!
Så grattis chefen. :)

Nu blir det en stund ute i solen på balkongen.
Ikväll blir det Taco till middag. Mumma!


Tack!

Tack med alla gratulationer för lägenheten. Kul när folk kommenterar! :)

Nu ska jag bege mig till Spar Kastellet, mitt "gamla" jobb, ska möta Hege och säga grattis till henne på 40-års dagen.
Blir mer updates här under dagen.


Firar


Bild på tårtan

Nu när den stora händelsen är "över" så börjar jag planera vidare här... Har tagit fram ett kort som jag tänkte ha uppe på dops-tårtan. Det är kul att ha en bild med mycket färg eller hur? Det tycker ialla fall jag... Så jag tog precis ett kort när hon ligger och leker i sitt babygym:



Men vad ska man skriva på bilden? Nåt sånt kanske...:



Ska fråga pappa Göran när han kommer hem och se om han godkänner det! :)
Sen blir det champagne för att fira!

Hoppas alla har en trevlig tisdag.

Lycka!

Då var det klart! Vi fick lägenheten som vi ville ha.
Jordgubbschampagnen står på kylning och humöret är på topp. För 2 dagar sen satt jag och drömde. Trodde inte det skulle bli såhär, trodde inte vi skulle få den. Jag ska berätta snabbt om budrundan:

Någon la 2 mil
Vi la 2,01 mil
Någon 2,03 mil
Vi 2,04 mil
Någon 2,05 mil
Vi 2,06 mil
Någon 2,1 mil
Vi 2,11 mil
Någon 2,2 mil (!!!!!)
Där var det kört tänkte jag med en gång...

Tog lång tid innan vi ringde mäklaren tillbaka. Vi hade egentligen inte lust att lägga mer än 2,2 miljoner. Men när han sa att han trodde att "hon" hade sträckt sig till max så ringde jag min kära lilla mamma och frågade om vi kunde låna 10000 av henne, bara för att gå lite över. Jag sa till mäklaren att det är det allra sista budet. Han sa att han skulle ringa om 25 min. Det gick 40 min. Telefonen ringde och både jag och Göran hoppade upp och slog huvudet i taket...!

"Grattis till ert nya boende" säger mäklaren.
"TAAAACK!!!"

Jag är GLAD nu!


Oavsett

Oavsett vad som händer idag, om vi blir ägare till en fin lägenhet eller inte, så har jag två viktiga personer i mitt liv + sötaste kissekatten som finns...













Sallys första tur till Larvik! <3 Liten bebiskatt var hon då..



Så här såg det ut när vi var glada och precis hade fått våran hyreslägenhet 2009-08-03, den som vi bor i nu.
Tänk vad det händer saker i livet...




Bud

Nu är budgivningen i full gång! Spännande

Budgivning väntar

Nu är det spännande. Varje gång telefonen ringer hoppar jag en meter! Hittills har det inte varit mäklaren som ringt, men hoppas att nästa samtal är han.
Jag kommer uppdatera här under hela dagen, så ni får veta vad som händer! :)

Wish me luck


Efter middagen

Nu börjar dagen gå mot sitt slut. Jag och Göran sitter i soffan som två säckar potatis, mätta efter dagens enkla middag. Omelett med bacon i. Jag visste inte alls vad jag skulle laga idag så det fick bli nåt ihop-släng bara. Men det finns ingen som kan säga att enkelt inte är gott
Evelina sover sedan kl 19. Det gör att jag gärna sitter uppe och njuter lite innan jag stressar i säng. Göran går helst och lägger sig relativt tidigt eftersom han går upp 03.30. Fattar inte att han orkar.

Nu sitter vi och ser på Farmen.

Det närmar sig budgivning. Innan imorgon kl 12 vet vi vad som händer med lägenheten. Oliiiiiidligt spännande, som Peter Harryson alltid sa. ;)

Hoppas folkens har en trevlig kväll!


PhotoScape

Jag har precis laddat ner PhotoScape jättekul när man vill redigera och hålla på med bilder! Jag har precis testat på en bild medans jag sitter här och väntar på att Göran ska vakna. Evelinis har precis vaknat och fått mat, sitter nu och tittar på Disney Channel...

Detta är en av massa effekter man kunde göra. Perfekt när man har tråkigt en eftermiddag! ;)

Egentligen så ville jag hitta hur man lägger till bilder till vänster i bloggen, alltså till vänster om inläggen, någon som vet?


Undra

Undrar om jag nånsinn kommer se ut så här igen?


Sommaren 2008




Hoppas...


Vi tar ett bad!

Igår kväll badade jag Evelina. Har som rutin att göra det varje söndag. När hon nuddar vattenytan med fötterna så blir hon helt skräckslagen, för hon vet inte riktigt vad som kommer hända. Men när jag skrattar och skojar med henne så förstår hon att det inte är så farligt - och ler tillbaka <3

             
Så här kan man se ut när man inte är beredd på att pappa ska ta bild med blixt.



Så här gott är det att bada!




Så här mycket skum sitter kvar på kroppen, ibland, efter badet.


Allra bäst är när allt skum är borta och man är varm och torr!

Mitt lilla hjärta <3


Sentimental

När jag är så här helt ensam, som jag är nu när Göran inte är hemma och Evelina ligger och sover, så får jag massa tid att tänka. Visst är det skönt. Skönt att också tömma allt här. Inte bara tänka, tänka, tänka - utan också få det ut! Det är viktigt...

Just nu sitter jag ialla fall och tänker på mina kära vänner i Mariestad och hur otroligt mycket jag saknar dem och har lust att möta dem snart. Vill att de ska få träffa Evelina innan hon blir allt för "stor". Vill gärna gå på Emmas stundet som är i maj/juni. Vill krama om Jenny och höra om allt som hänt. Vill säga till Cecilia att jag är imponerad över vad hon klarat/klarar. Vill säga till Mathias att han blir mer och mer lik sin pappa för varje bild jag ser på honom. Och Malin... lilla Malin som jag passade (+ de 4 syskonen) från det att hon var 6 månader och framåt. Vill säga till henne att hon blivit så stor och fin tjej. Och vill säga till Paula & Bengt att de har fått 2 respektive 5 helt fantastiska barn med så fina personligheter.
När barnen var små så trodde jag nästan att någon av dem skulle slå ihjäl en annan av dem. De hatade varandra. Men allt eftersom tiden gick så blev de mer och mer vänner. Och nu ser jag hur mycket de stöttar varandra. Tycker det är fantastiskt att se!
Hoppas de vet att jag är väldigt glad i dem alla.

                                               

Lilla Malin



Barnen som de såg ut när jag passade dem



Paula & Bengt
2 stolta föräldrar

Bara lite tankar så här en söndagskväll


Drömmer...

Jag har lagt en trött prinsessa för att sova. Jag höll på att mata henne med gröt då hon PANG BOOM, blir hur trött som helst, antagligen efter jag badat henne. Så jag tar henne i knät, stoppar in nappen och vaggar henne lite så hon ska lugna sig. Där somnade hon. Så jag bar in henne i sängen, och där sover hon nu sedan en timme tillbaka.
Göran är hemma hos sina föräldrar en sväng för att hämta nåt till jobbet.

När jag satte mig här för en timme sen så var det ljust ute och i lägenheten. När jag nu, för första gången tittar upp från skärmen så är det bäcksvart inne... Kanske ska tända lite.
Så det kan gå när man sitter och drömmer sig bort. Jag tror jag drömmer om att äga en fin lägenhet...
Varför inte just denna? :

...med en planlösning som denna...


...med ett kök som detta...



...med ett vardagsrum som detta...



...med en inglasad balkong som detta...



...med ett badrum som detta...



...och med en utsikt som denna...


Hemma från visning

Nu har vi varit på visning! Fy tusan vilken fin lägenhet! Tänk om vi kunde få den. Då skulle jag bli sjukt glad alltså. Den passar oss perfekt. Verkligen. Tror dock det kommer vara många som lägger ett för högt pris för oss. Tyvärr. :( Budgivning på tisdag.

Så här fin tyckte Göran att lägenheten var:


Kebab på Sinsen

Idag åkte vi ner till Kebabbiten på Sinsen direkt när Göran var färdig på jobbet, och mötte hans kompis Bjørn-tore. Jag prövade den "rekomenderade kycklingrullen" och den kan jag verkligen rekomendera vidare. Riktigt god alltså! Och inte så mättsam som vanlig kebab är.
Det var riktigt fint väder ute idag så vi satt kvar en stund och njöt solen.




Jag, Evelina och "BT" på bilder! ;)

Nu ska jag ut och fortsätta med maten. Känns dock lite konstigt att äta mat när det är så ljust ute. :P Men det är väl bara  att vänja sig. Nu går det mot ljusare tider.

Glöm inte att ställa fram klockan ikväll/inatt föresten!



God kväll


Beviljat

Jag har totalt glömt bort att säga att vi fick beviljat lånsöknaden!
Så redan imorgon ska vi ut på våran första visning! :D
YIPPIE!!!



                     

 


Dålig sömn = dåligt humör

Jag hade jättemycket att skriva om inatt när jag låg i sängen och inte kunde sova, men kommer jag på det nu när jag väl sitter framför datorn? NEJ! Morr...
Nåväl...
Igår var vi ialla fall i Sverige/Strömstad för att besiktiga min bil. Jag hade egentligen inte tron att bilen skulle bli godkänd, men blev ändå sur när den blev underkänd. Det var bara ett fel på bilen så det var inga stora grejer. Och när jag ringde pappa och berättade vad det var så sa han att han kan ordna det. Pappi <3

 Här är en liten bild som visar stationen i Strömstad.
Efter han var färdig med bilen så frågade jag vad han tyckte om den i övrigt, med tanke på att det är en -96 modell liksom. Han sa att han tyckte bilen var väldigt bra och det fanns ingen anledning att hasta med ett bilbyte. Sånt är alltid kul att höra! Jag älskar verkligen min bil <3 Den är så otroligt skön att köra och att sitta i. Fördelen med lite äldre volvosar är också att det inte är så plastigt, det är mer stabilt. Jag känner mig säker i den. Så när jag byter bil så blir det säkert en likadan, fast nyare.

                             
Alltså, om vi ska vara ärliga här så är det ingen större skillnad på den högra och den vänstra bilen. Den vänstra är min -96 och den högra är -04 modell. Det är mest lampor och så som blivit ändrat. Kanske lite inredning, men inte mycket. 

När vi väl hade kommit hem igår hade klockan sprungit iväg och blivit 18. Vi packade in all mat som vi köpt. Jag sa att jag inte skulle handla så mycket. Men när vi rullar vagnen ut från affären så står det 5 plastpåsar och 1 fryspåse och fyller den. :/ Hm, jag kan aldrig hålla det jag säger, inte när det kommer till handling ialla fall. 1400kr fattigare är jag nu. Men massa mat rikare!

                          
http://www.semperbarnmat.se/produkter/drycker

Här är ialla fall de dryckerna som jag pratar om att Evelina älskar, köpte 8 flasker igår. Ger henne 40ml dryck och 40ml vatten vid varje tillfälle hon får det. Det säger bara slurp så är det borta!
Väldigt rik på C-vitaminer.


F*ck! Nu gick lysröret sönder inne på toaletten. Suck! Hoppas vi har ett nytt sånt.




Tillbaka

Då var vi hemma igen. Har precis ätit middag. Jag har tagit en del bilder idag som jag hade planer om att lägga upp här nu, men jag är på dåligt humör pga. att bilen inte gick igenom besiktningen, så det får vänta till imorgon.
Har bokat en ombesiktningstid och hoppas på att pappa, med Görans hjälp, kan rätta till felet på skrället! :)

Nu blir det: Big Brother
Till det: Ett glas rött vin

Trevlig fredagskväll!

En eftermiddag på balkongen

Som jag skrev igår så var det massa som skulle göras. Och tro det eller ej, men allt blev faktiskt gjort. Känns alltid skönt när lägenheten är nystädad, för då vet du att du inte behöver tänka så mycket på städning förän vid denna tiden nästa vecka. :)
Så efter jag hade gått en tur (blev faktiskt en "sväng" på 1 tim och 40 min) riktigt skönt väder ute! Blev en fin tur.
När jag kom hem efter promenaden åkte jag och Göran till Opsal kyrka och fyllde i några papper inför dopet. Så 1-2 veckor före dopet ska vi till kyrkan och ha ett möte med de andra som ska ha dop samma dag. :) Efter kyrkan åkte vi till Kiwi där jag köpte det sista inför idag (mammaträffen). Efter det så åkte vi så Göran fick tvätta sin bil. Det låg en Soft Wash ganska nära kyrkan så det passade utmärkt!

Väl hemma så satt vi en stund på balkongen, för det var riktigt varmt. Jag åt lite och Evelina åt lite, mammas gosis:




Riktigt gott när det kommer upp i de temperaturerna! Längtar till man kan ta av sig tröjan och få lite sol på magen som inte sett sol sen sommaren -09. :P
Ville inte sola gravidmagen för mycket, då jag hört att det inte är jättebra. Så nu ska den åter presenteras för solen! Yippie!

När solen gått bakom ett träd och vi insåg att den efter det skulle gå bakom ett hus = ingen sol fören nästa dag, så gick vi in. Jag tog fram saxar och "apparater", för Paul skulle komma och klippa sig.
Han var här ca 16.45. Massa prat och klipp! :

När Paul gått lagade jag mat. Stekte kycklingen som vi skulle ha till idag. Tog mig ett glas vin till maten och såg på Big Brother. Efter det var jag TRÖTT!

Gick upp 08.45 idag. Bakade muffins och lagade glasyr, det som vi skulle ha till dessert:

Yes! Det är en del socker och söta saker i dessa muffinsen, men som Lise sa: Det är värt att behöva gå 6 km för att förbränna detta.
Och jag håller med henne, detta är så nära orgasm i munnen som du kan komma! Och sååå enkelt att laga:

200g vit choklad
200g naturell kremost
200g smör
2 tsk vaniljsocker
5 dl melis/florsocker

Gör såhär: Smält chokladen. Smält smör till rumstemp. Blanda ihop alla ingredienserna.
Låt blandningen svalna en aning innan du "dekorerar".
PROVA!!!
Finns också massa andra goda söta recept på: http://www.detsoteliv.no/

Så tjejerna har gått för en timme sen ca. Selma hade lite ont i magen idag, tror vi. Eller så var det ryggen efter att ha varit på behandling. Stackars. Så Mari och liten traskade hemåt lite tidigare än de andra 3.
Min lilla gosis behagade inte vakna efter sin morgonlur fören efter 13 tiden, och kanske inte då heller om inte jag öppnat dörren och gått in ett flertal gånger. Vill såklart att hon ska vara vaken när hon har bebisbesök.
Jag tror och hoppas att tjejerna var nöjda med dagens mat (som var sallad, kyckling, pasta, oliver och lite andra tillbehör). Själv tyckte jag det smakade, blev dock sur över att ha köpt "fel" fetaost, som smakade allt för mycket. Så jag kastade det som var kvar! Vibeke och Karine höll med mig på den punkten! :)
Lise pratade om att hon skulle ner till den Grönsaksbutiken som ligger på Grönland till veckan som kommer, ska kanske försöka hänga på dit då så jag får köpt riktig fetaost som jag vill ha! :)
Tack för idag tjejer. Ser fram emot nästa gång vi ses!

Imorgon kl 14.10 ska jag vara i Strömstad och besiktiga bilen. Blir spännande att se hur det går. Skriver mer om det imorgon.

Trevlig torsdags-kväll folkens!


Ut på tur!

Inatt har jag verkligen fått sova ut. Evelina har bara vaknat 1 gång inatt, och somnade sedan till 08.45. Underbart verkligen! Så nu efter en god frukost känner jag att jag har massa energi, tänkte därför gå ut en tur i solen. Så får Evelina sin sovstund i vagnen idag istället. :)

När Göran sedan kommer hem tänkte jag att vi skulle åka och hämta papprena till dopet, så vi kan fylla i och skicka dem så snart som möjligt. Ska också köpa det sista till imorgon då mammaträffen ska vara hemma hos mig. Har bestämt vad jag ska bjuda på imorgon. Blir mys. Ska förbereda en del redan idag.

Efter 16 tiden idag kommer Paul hem hit och ska klippas. Och efter han har gått så ska jag dammsuga och sen laga mat.
Shit.
Hur ska jag få tiden att räcka?

Dålig eftermiddag

Kom hem från babysången ca 14.30. Evelina var då riktigt trött eftersom hon inte fick sin morgon-lur som hon brukar. Därav blev hon lite smågrinig. När hon ligger och bara smågnäller då är det väldigt lätt att bli irriterad själv också. Det blev jag. Sprang och ordnade allt möjligt här hemma medans hon låg i sitt babygym. Försökte skynda mig så mycket jag kunde för att få allt gjort. Det resulterade i detta:



Jag vet att detta är en riktigt dålig bild, men jag var så irriterad så jag skakade.
När jag skulle gå/springa ut från toaletten så rev jag ner en flaska med olja som stod högt upp på en hylla. Kras!! Ni vet när glas träffar badrumsgolvet så går det till 99,99% sönder. Även denna gång. Och jag använde en hel hushållsrulle för att torka upp skiten också nästan. Så nu är det glashalt inne på toagolvet. Och den flaskan som jag lånade av pappas fru för att testa ligger i soporna. Skickade precis ett MMS till pappa och sa förlåt.

Riktigt dålig eftermiddag har det vairt. Men jag har ändå fått gjort en hel del här hemma. :)


En kväll med vin

Idag var det åter dags för sång i Manglerud kyrka! Alltid skoj å se hur hon reagerar. Nu ligger hon och sover lite innan hon ska sjunga. :)

Det är sol idag igen och perfekt väder för en promenad, men jag har fortfarande lite ont i halsen så jag skippar det idag också, nästan så att jag får lite dåligt samvete här. Men man ska inte anstränga sig när man inte är helt okej har jag hört! :)
Ska ringa läkaren imorgon, måste få en tid till honom så jag kan få ordnat "detta". Mår inte bra av "det".

Idag åker Tora till Sverige för att imorgon åka vidare till ett varmare och soligare ställe. Lite avis måste jag säga att jag är. Hade inte alls varit fel med en resa snart. Och då menar jag inte den resan som ska göras i påsken, utan till ett varmare ställe, hade varit riktigt najs!
Hoppas ialla fall du får en super bra resa vännen.

Igår kväll låg min kära älskling och snarkade och sov här i soffan från 19.30 - ca 23.00 då jag väckte han. Inte konstigt att han är trött när han går upp 03.30 på natten. Hade inte klarat det en längre period... Ialla fall...
När han låg och sov såg jag Farmen kl 20-21 och sen såg jag de två sista avsnitten av Morden i Sandhamn. Och ett par glas rött vin höll mig också sällskap.
Avsnitten rekomenderas om man gillar "polisfilmer". :)

Njopp, nu ska jag in och pudra näsan och sen skynda mig iväg!
Soo long


Farmen 2011

Är det någon mer än jag här i Norge som ser på Farmen? Eller är det bara jag som har blivit tv-nörd nu när jag har så mycket tid över och går hemma varje dag?.. ;)


Städdag

Det är sol ute! Underbart väder.
Jag kände mig inte helt i form när jag vaknade. Lite ont i halsen och tung i huvudet, igen. Men när jag kommit upp ur sängen och fått äta frukost så mådde jag mycket bättre med en gång. Göran ringde mig och frågade om vi skulle åka och träna tidigt men jag kände inte för det idag heller. Jag hade så mycket att göra hemma.
Så nu har jag varit jätteduktig! Jag har fått gjort en hel del tills nu.

* Tvättat 2 maskiner tvätt och hängt upp den
* Städat ur och rensat hela kylskåpet. Kastat gamla saker och torkat av allt klet på produkterna
* Dammtorkat golven
* Och Göran har tvättat fönstrena. Blev så mycket ljusare och klarare här - underbart

Våran kära katt fick för sig att hon ville kissa utanför sin sandlåda igår. På det värsta stället du kan tänka dig. SOFFAN! Jag blev mindre glad ska jag säga. Så jag rensade soffan igår med en gång när jag upptäckte det och la på massa tidningar så de kunde suga upp så mycket fukt som möjligt. Så de tidningarna ska jag snart ta bort, för det är nog torrt nu. Kattf*n alltså! Varför gör de så?

Nu ska jag se på Morden i Sandhamn som jag precis laddat ner.
Senare när Göran kommer hem så blir det en tur till butiken, ska bla. köpa Grönsakspurré som Evelina tycker mycket bra om!


Big Brother

Just nu ser vi på söndagens bästa program: Big Brother Live

Söndag



Här myser Evelina med farfar. Farmor och farfar tycker alltid att det är mysigt att träffa sitt barnbarn. Och fick en ganska ljus sida av det lilla livet igår, trots att klockan blev närmare 21 innan hon la sig. Det är alltid lite svårt att få henne till att sova när vi inte är på hemmaplan. Det är så mycket nytt och fint att se på -  vill inte sova!

Min kära älskling sitter ute på våran balkong och rökte innan vi åkte till hans föräldrar. Jag som precis hade tagit ut tvätten ur maskinen var bara tvungen att sätta "bh-påsen" på huvudet på han. :P VADÅ?! Ville fördriva tiden lite... ;)



HAHA! Tråkigt som jag hade, och seg som han är. SÅ var jag bara tvungen att ta ett bevis på hur han ser ut när han sitter på dass.

En sista närbild på fejjan! ;)
HAHA.

Trevlig söndag


En tuff tjej med solglasögon!

Ikväll (närmare bestämt om 45 min) är vi bjudna på middag till Görans föräldrar (så kanske jag ska väcka den sovande björnen - Göran). På ett sätt så är det ganska skönt att slippa laga middag hemma, men det är också mysigt att bara vara hemma en lördagkväll med familjen. Det är inte jätteofta vi inte är hemma, så det gör inte så mycket. :) Eftersom att bägge hans föräldrar gärna håller Evelina så blir det också avlastning för både mig och Göran och det behövs ibland. Den som säger att det inte behövs ljuger! Sådeså! :)

Idag är det också dags för v75 för mamma och Göran, som jag skrev förra veckan, de spelar ju varje lördag. Jag och mamma "skypade" och där fick jag den rätta raden, hoppas också det är vinnar-raden.

Förut så satt vi en stund ute på balkongen. Så himlans skönt väder alltså. Jag hade egentligen lust att gå ut på en sväng. Men tiden bara rinner iväg; Göran kommer hem från jobb, vi äter lite, ser på Big Brother. Då är klockan redan 15:30. Jag slänger in en maskin tvätt, ger Evelina mat och vips så är klockan 16:15.
"Jag ska duscha innan vi åker! Så det är ingen idé att gå ut!"
Jag och Göran var ute och gick över en timme igår, så det gör väl inte jättemycket. Imorgon ska vi storstäda här hemma och ut och gå. Undra vad vi prioriterar mest! :P





Söt bild på Linis, mindre fin på mig! Men hur fin är man när man får solen i ögonen på kort? (ett försök att skylla på nåt..)


Gröt till frukost

Till frukost brukar jag ge Evelina gröt. I början var hon lite skeptisk att få in nåt annat än flytande mat i munnen. Men det går bättre och bättre. Och så här kan en måltid se ut för en söt Evelina:...

1. Så här skoj kan det vara att se mamma blanda gröt...

2. Så här söligt kan det bli (och ännu mer för den delen) under en måltid...



3. Så här kul kan det vara att äta gröt...

4. Så här kan det bli om mamma är för långsam med att mata...



5. Så här ledsen kan man bli när gröten är slut...



6. Så här gott är det alltid att sova efteråt... ZzzZz





Evelina och Viggo

Nu har jag och Evelina lämnat Tora och Viggo vid t-banan. Tur att det finns snälla människor. Hissen upp till perrongen var "ur funktion" så jag skulle hjälpa Tora att bära upp vagnen hälften, men efter två trappsteg så kommer en snäll man och säger att han tar det istället. :) Han kom faktiskt ner från att ha varit uppe och tur var det, för t-banan kom 1 min efter vi sagt hejdå.
Alltid lika skoj att möta er och alltid lika mysigt att se Evelina och Viggo tillsammans. Idag var Viggo väldigt mammig och var inte riktigt med på noterna. Men det är helt normalt när man kommer till nya ställen. Jag har läst att vid 5 månader så blir bebisarna väldigt hemmakära och märker vad som är just "hemma" och "inte hemma".
Här är ialla fall en bild på våra sötnosar:



På vägen hem så gick jag inom Cubus och köpte en mascara + trosor (20kr/st) och ett par boxer till pappa (20kr/st) - kunde inte låta bli!
Det blir ingen träning för mig och Göran idag. Vi går runt vattnet en tur istället. Det tar en timme och är nog så god träning som att gymma. Det är smällfullt på gymmet mellan 117-18.30 och vi är inte där före 17 ändå.

Nåja, detta har varit en jobbig vecka för mig/oss. Så nästa börjar vi om och tar nya tag!


Finbesök

Nu väntar vi på att Tora och Viggo ska komma hit. Första gången Evelina får besök av Viggo i våran lägenhet, blir massa mys. :)
Trist att det snöar IGEN. Det var på väg att torka upp på gatorna och jag såg nästan mig själv rulla vagn om inte en allt för lång framtid, men den drömmen sprack lika fort som den kom... Trååk! :/

För övrigt så får vi se vad helgen har att bjuda på. I eftermiddag ska vi ialla fall träna. Den enda träningen denna veckan, lite dåligt, men det har varit mycket att tänka på. Plus att jag trodde jag skulle åka på årets förkyldning i början av veckan. Slapp undan med lite snorig näsa och ont i halsen bara, som nu är helt borta.

Nej, jag funderar på om jag ska börja klä på mig och gå mot Brynsentret nu, ska möta Tora där snart och jag ska rusa in på H&M å köpa en mascara först tror jag.

 

 


Träff med massa flickor

Idag var veckans träff färdig! Tiden går så fort. Tyckte det var nyligen som vi var hemma hos Mari. Idag var vi alltså hemma hos Lise. Temat är som jag sagt tidigare; Sund mat. Idag bjöds det på massa gott. Bla. fetaost, oliver, soltorkade tomater, sallad, potatisklyftor med god krydda, vegetarburgare som innehöll bla. rödbetor, aioli, pesto, stekt svamp+stekt paprika (som jag dessvärre inte kunde äta pga. min allergi mot röd paprika), hemmagjord juice och bröd. Det som är speciellt med Lise är att hon gärna lagar saker själv. Så det mesta vi åt idag var hemmalagat! Jag som är ett fan av vitlök tyckte om den hemmagjorde aiolin speciellt. Jag blev tipsad att gå till en grönsaksaffär som ligger på Grönland här i Oslo, där kunde jag få köpt äkta fetaos och de goda oliverna som vi åt idag. Det ska jag göra! Hoppas jag finner soltorkade tomater också. För det var riktigt gott.

Efter att ha fått en strålande lunch denna veckan och förra så har jag lite prestationsångest inför min tur nästa torsdag. Men jag har en vecka på mig att tänka ut nåt bra. ;)

Lägger in ett kort på 4 av 5 bebisar från idag. Lykke och Vibeke gick tidigare så Lykke saknas på bilden.

Lägg märke till hur lång Evelina ser ut till skillnad från de andra. Det är inte riktigt så stor skillnad i verkligheten, antar att bildvinkeln gör att det ser så ut.


Från vänster; Snø, Evelina, Selma och Marie.

Tiden går verkligen skrämmande fort. Jag kommer ihåg när vi låg på sjukhuset i 3 dygn och jag har aldrig varit mer osäker i hela mitt liv tror jag... Allt var HELT nytt. Från att vara själv hade jag nu ett "till liv" att ta hand om. Hur skulle jag klara detta?
Jag fick en perfekt liten tjej - vad mer kan man begära?



Från att vara 52 cm lång och väga 4230gr...

                                 

...är hon nu 67 cm lång och väger närmare 8 kg! <3
Mammas älskling <3


Lika?



<3



Hittade en bild på mig när jag var ca lika gammal som Evelina är nu. Jag är på den översta bilden och Evelina på den understa.
Visst är vi ganska lika?
Hittills har alla sagt att Evelina är mest lik sin pappa. Men idag när jag visade Göran den översta bilden på mig så trodde han att det var en bild på Evelina jag visade. Måste väl betyda att det finns likhet?! :)
Jag tycker själv att hon är lik mig, ialla fall när jag var liten som sagt. Man vill väl att sitt barn ska vara lik just en själv. Men jag tror inte jag bara inbillar mig! ;)


Del 2.

Inne i salen fanns nu; en dommare, två nämndemän, en polisadvokat, min advokat, "han" och "hans" försvarsadvokat. Det kändes som att rummet tömdes mer och mer på luft ju längre tiden gick...

Dommaren började med att inleda kort om vilka huvudpersonerna var, i vilken ordning upplägget var  osv.
Sen var det polisadvokaten som skulle berätta kort om de olika händelsena som jag anmält. Så var det min tur. Dommaren bad mig att gå upp till vittnesbåset. Det kändes som att jag satt fast i stolen jag satt på. När jag väl hade kommit fram frågade han om jag ville förklara mig inför rätten. Jag hade ingen plikt till detta. Men det var jag som hade anmält. Och för att få ett avslut på detta kände jag att det var bäst att göra det. Även om det hade varit skönt att slippa så var det min plikt att göra det. Och för att kunna gå vidare i livet måste jag få detta överstökat.
Först fick jag svära på att förklara endast sanningen och inte dra bort eller lägga till nåt som hör sanningen till. Det hade jag inte tänkt göra heller. Så det var bara att svara Ja. Jag tror jag hade druckit närmare en liter vatten innan jag gick upp, för att försöka förhindra att bli torr i munnen. Det hade inte hjälpt ett dugg. I början snubblade jag över mina egna ord, men huvudsaken var att jag höll mig till sanningen. Efter några minuter i mitt berättande så blev jag bara mer och mer självsäker. Det var jag som var utsatt och förnärmad, inte skyldig. Så när jag närmade mig mitten av min förklaring, så stod jag rak i ryggen, pratade med en lugn röst och hittade massa förklarande och bra ord för att få fram allt så beskrivande som möjligt. Jag kände mig säker. För första gången i mitt liv tyckte jag inte att det var jobbigt att prata inför en grupp. Detta var inget referat som skulle återberättas inför klassen. Inte heller en engelsk text som skulle framföras inför 20 personer som inte brydde sig ett skvatt av vad man sa... Detta var en sann händelse som skulle berättas inför 14 ögon, med egna ord och värst av allt - nåt som jag själv upplevt under en förfärlig 6 månaders period i mitt liv. En tid som jag gärna vill glömma.
 
När jag var färdig med mitt fick jag massa frågor. Först från polisadvokaten, som helst ville att jag skulle beskriva mer detaljerat och med fler adjektiv så att jag fick fram mer hur det gick till, hur det kändes och hur jag känner idag. Hon var på min sida. Sen var det min advokat som ville att jag skulle återberätta delar där jag missat någon detalj. Slutligen var det "hans" försvarsadvokat som skulle försöka sig på att fälla mig. Det var denna delen som jag hade fasat över helt sen jag fick veta att det skulle bli rättegång av saken. Eftersom detta var sista biten av mitt deltagande så var jag om möjligt ännu mer självsäker - jag visste att det snart skulle vara över! Så alla de kluriga frågor som han ställde, svarade jag trovärdigt och snabbt på. Utan att stå en stund och behöva tänka först. Kändes otroligt skönt! Dommaren tackade mig och bad mig att sätta mig ner. Det var som att någon lyfte av ett helt berg som legat på mina axlar i närmare 2 år. Jag klarade det!
Min advokat frågade om jag måste vara kvar eller om jag fick gå. Han tyckte att jag skulle bli där i tillfälle det blev fler frågor.
Vi fick 10 minuters paus.
...
När vi kom in i rättssalen igen kändes luften lite "renare", huvudet lite högre och stegen betydligt lättare.
Nu var det "hans" tur att förklara sin syn på saken. Dommaren började med att läsa upp de 4 händelserna som ägt rum vid olika tillfällen och "han" fick chans att säga att "han" erkänner eller inte. "Han" erkände alla delarna. Nu återstod det att "han" skulle förklara sig. Och sättet "han" sa allt på, var sättet jag trodde att jag skulle vara. Nervös, darrig på rösten och hackig i orden. "Hans" förklaring var betydligt kortare än min. Och det var tydligt att polisadvokaten inte var nöjd med det "han" sa. Så "han" fick massa motfrågor av både polisadvokaten och min advokat. När den delen var färdig återstod det att "hans" advokat skulle försöka förmildra det hela. Det tycker jag inte att han lyckades något vidare med.
Så efter en del missförstånd i språk, dialekt och en hel del annat så var slutdelen kommen. Polisadvokaten skulle lägga fram vilken straff hon tyckte var lämpligt. Sen skulle min advokat säga vilken summa jag skulle få i ersättning. Och till slut, "hans" advokat skulle förmildra allt en sista gång...
Dommaren frågade mig om jag ville säga några slutliga ord, men det ville jag inte.
Rättssaken avslutad 13:40 måndagen den 14 mars ( min mammas födelsedag)...

Aldrig någonsinn har det varit så skönt att komma ut i friska luften och få solen rätt i ansiktet. Det första jag gjorde var att ringa mamma och säga grattis.
Nu väntar ett möte med min advokat för att fylla ut en del papper. Nästan vecka trodde hon. Hon ringer mig.

Det var över.


Med start på Baker Hansen - del 1

Klockan är 07:30. Inne på Baker Hansen är det redan fullt med folk som ska ha kaffe på väg till jobbet.
Morgonen var kall och våt men det märks på himlen att solen kommer spricka igenom lite utöver på dagen.
Ute på Stortingsgata springer, går och lunkar alla olika typer av människor. Korta, tjocka, söta, glada, trötta, smala, stressade, uppklädda, "sletna"... Alla på väg mot ett specifikt mål. Alla såg så självsäkra ut. Jag hade också ett mål, men just idag var jag allt annat än självsäker. Mitt mål var; kl 09:00 i Oslo Tinghus. 
Varför rusade tiden fram just idag? Jag behövde tid att tänka, förbereda mig och slappna av... 


På väg till Tinghuset mötte jag min advokat. Aase Sigmond på hennes kontor, på Rosenkranz gate 11, mitt i Oslo.
Som alltid var hon glad och stöttande. Hon frågade om jag rökte. Hon frågade om jag ville ha kaffe. Jag bara skakade på huvudet till svar, allt för torr i munnen för att kunna svara.
- Ska vi gå? frågade Aase. Denna gången nickade jag till svar. Fast jag helst hade lust att fråga:
- Måste jag göra detta? Jag vill inte längre... Fast jag höll orden kvar. Jag visste att jag måste. För min egen skull.
Stegen blev tyngre och tyngre ju närmare Tinghuset vi kom.
De få stegen vi tog från hissen, på plan 4, fram till "saksrummet", gjorde mig otroligt andfådd. Trodde hjärtat skulle hoppa ur bröstet på mig.
Vi öppnar dörren och där sitter hans försvarsadvokat, som fort han ser oss så frågar han om vi har nåt emot att vi startar 09:30 istället. Jag tänkte: "NEEEJ! Det är inte okej för mig. Varför?" Jag ville bara börja. Bli färdig. Ännu en halvtimme på mig att få ökat pulsen.
Till slut intar alla sina platser.
Dörren öppnas. Alla ställer sig upp.
Dommaren kommer in...

Fortsättning följer...


 


Med risk för att bli stämplad...

Jag har blivit såld! Såld på Big Brother. Vill se mer, mer, mer! Men om jag skulle skaffa BB 24/7 så hade min sambo och min lilla dotter inte fått kontakt med mig förän säsongen är slut. Och det går ju inte...

"Kvällens" har blivit ytterligare ett avsnitt och massa nya klipp.

vem åker ut ikväll?
Får Martin äntligen sin Sara? Det ser så ut ialla fall... http://www.bigbrother.se/1.2052525/2011/03/12/sara_och_martin_sangplanerar

       
       
Så med risk för att bli stämplad som en "BB-nörd" så postar jag detta inlägget... ;)




-Nille sakerna

Tänkte att jag gör ett eget inlägg för de sakerna som jag köpte på -nille:







Ärligt talat så ligger det mer saker på bordet än vad det ser ut som. Klarade inte att få till en bra bild. Men det är ialla fall massa saker. :D
Den sista bilder på alla ljusen var väl det bästa köpet tänker jag. 7-pack med kubljus för 15 Kr!!! Sjukt billigt. Tyvärr fick man bara köpa 3 st pp. Nåväl. Jag fick MASSA fint för 800.-

Nu ska jag äta lite och sen ska vi ut en tur! :)
Hoppas folk får en fin söndag.


Bildligt talat

Jag har tagit så massa bilder det senaste och inte orkat ladda över till datorn. Nu när Evelina ligger och sover så får jag passa på att få det gjort. Jag låter bilderna tala! ;D

















Eftersom en jobbig dag väntar, så är det skönt att se på de ljuspunkterna i min liv. Utan mina nära och kära hade jag inte varit den jag är idag.

Imorgon är tiden inne...


50 first dates

Är det någon som sett den filmen med Adam Sandler och Drew Barrymore? :) Väldigt gullig film. Trodde kanske att slutet skulle vara annorlunda, mer förutsägbart, men icke!
Många som sa att denna var den bästa med Adam Sandler, men jag vet inte. Den var helt okej. Värd att se! :)



Evelina har sovit i min famn ca halva filmen, och Göran ligger inne och sover - ska väckas om 10 min. Vi ska vara hos hans föräldrar kl 18 och äta Svinenakke. Mumma! Görans mamma är grym på att laga mat.
Just de! Göran och min mamma spelar nu framöver varje lördag på v75. Så idag blir första gången. Hoppas de vinner en slant eller två!

                                                  


Tick, tack...

Lördagar är heliga! Göran jobbar sin sista dag på veckan och har därmed ledigt dagen efter. :) Tänk er, 1 dag ledigt i veckan VARJE vecka. När jag jobbade och jag jobbade lördag hade jag ändå ledigt en annan dag i veckan, vanligtvis onsdagar. Men inte min stackars... Han har inte ens semester. Tråk! Därför tar vi vara på varje röd dag som kommer nu framöver. Vi åker tex. till Kiel med Colorline den 20 april, som jag sagt tidigare. Måste passa på!

Igår fick jag gjort massa. Lagt ihop kläder som var rena och torra, tvättat sängkläder. Sorterat leksaker! Hittat telefonnr. till de privata dagisen som jag ska ringa själv och "påverka" ;) Mja, fick gjort massa mer. Träna bla. :)
Jag har inte fått packat upp alla saker från -Nille än, jag ska göra det idag och visa Göran. Samtidigt ta kort.

När vi var hos Görans föräldrar i onsdags fick jag en kupong med en kampanjkod. Om jag gick in på fujifoto och beställde nåt så fick jag ett gratis fotoalbum. Så jag beställde lite kort på Evelina. Hade jättelust att skicka efter ett pussel som var av henne. Man kunde bara välja en bild. Prövade men det gick inte. Det var för dålig upplösning, eller för dålig bildkvalitet. :C Surt! Nåväl. Det får bli en annan gång de. För jag hade lust att lägga pusslet, rama in det och sätta det på väggen. Hade blivit riktigt fint. :)

Nu ligger minisen och sover. Göran kommer snart hem och ikväll ska vi hem till hans föräldrar vad jag tror! :)

(Klockan och tiden går. Bara 2 dagar kvar nu...)

Mammas fina

 








Ville bara lägga upp 3 fina bilder av min älskade dotter <3


Tidig morgon

Idag ville min docka inte sova så länge som jag ville, så kl 07 öppnade hon sina blå och sin sjungande mun. Jag antar att jag är den sista som ska klaga, jag har haft det jättebra hela tiden.
Hur klarar ni er som måste gå upp flera gånger om natten och i tillägg tidigt på morgonen? Det hade inte jag gjort.

Igår var det som sagt mammaträff. Och Mari var den som tog det stora beslutet att vi skulle gå för sundare måltider! Och det blev de verkligen. Sallad, kyckling och massa goda oljor och balsamico. Till kaffet efteråt hade hon lite kakor som jag INTE smakade på - stolt.
Igår fick vi också se ett framsteg i gruppen; Lykke klarade att vända på sig från rygg till mage. Och då hade Vibeke (mamman till Lykke) sagt, senast på tisdagen, att Lykke bara ligger på ryggen och inte alls vill vända på sig. Det är alltid kul när den lilla gör nåt nytt! :)
Vårat hetaste samtal nu på träffarna är Barnehageplass detta orättvisa system borde krossas! Politikerna borde bli utsatt för samma orättvisa som oss "vanliga" människor.
Finner inte ord för hur irriterad jag är på det. Och speciellt de följder som blir! >:(

Yes, jag ska lägga upp bilder på allt som jag köpte på -Nille igår! Jag är egentligen lika nyfiken som alla andra, för jag kommer nästan inte ihåg vad jag köpte. Jag gick runt i butiken, såg nåt som var rosa, och la det i vagnen. I princip så var det. Men jag litar på mig själv! ;)

Nu ska jag se färdigt på I gode og onde dager (Våra bästa år), och sen försöka få några timmar ensam. Vika tvätt, plocka iordning lite leksaker som vi fick från Sverige och lite sånt.
Ingen tid att förlora!


Nilles VIP kund

Jag borde få VIP-kort på -Nille. :P Handlade massa jättefina saker på -Nille! Handlade för hela 800.- till dopet. Så färgerna är; ljusrosa, ljuslila, vitt och silver. Och allt ska dekoreras därefter. Bilder på alla saker kommer upp här på bloggen så fort som jag fått packat upp allt.
Uppdatering om dagens mammaträff kommer imorgon.

Men nu: Big Brother - avsnitt 16.

Träff för stora och små

Idag var det dags för veckoträffen med stora flickor och små flickor! :) Blir trevligt.
Har under morgonen här gått igenom hela min garderob i hopp om att finna ett par jeans som passar, men neeej. Det får bli tights ett tag till. Tråkigt! :( Jag vägrar att gå och köpa ett par brallor som jag bara kan ha tillfälligt. Men vi får se hur länge jag håller på den vägran, för jag kan inte gå runt med tights i flera månader till.
Kanske jag måste börja träna hårdare istället? :O

Jag tar bilen till Mari idag, för efteråt ska jag åka till Nille på Manglerud och köpa massa saker till dopet. Allt ska dekoreras i rosa. Otippat va? ;) Jag var inne på Nille i tisdags och köpte en "pusselmatta" till Evelina, en matta som hon kan ligga på på golvet helt enkelt, ett pussel med siffror från 1-9 i olika färger! Det är riktigt spännande! Då ialla fall, när jag var där, så såg jag massa söta vårnyheter som de fått in. Massa ljusa färger, bla. rosa och ljuslila. Köpas och dekoreras är ett måste!

Nu är jag färdig med frukosten. Försökte gå upp lite tidigare idag så att Evelina får sova riktigt innan vi ska iväg kl 12. Så jag tror hon ska i säng strax! Orkar inte med en dag som igår, speciellt inte när vi ska iväg och ha det trevligt.

Måste bara säga att flask-diskborsten som Tora tipsade om är helt super-duper-bra! Jag köpte en Bambino diskborste och fattar nu inte hur jag klarat mig utan!

Övertrött

Jag tror jag har lyckats få en övertrött liten krabat här hemma. Hon har inte sovit på hela dagen och är mega ledsen. Vi får se hur kvällen och natten blir nu då. Brukar alltid ha huffsad kontroll på hennes sovtider, men idag blev det lite knas när Göran kom hem tidigt och vi kom på att träna innan 12.30, då barnepassen stänger. Kanske  vi inte skulle gjort det, för hon var trött redan innan vi åkte hemifrån. :/ Nåväl. Man lär sig av sina misstag, eller?

Igår började Charterfeber här i Norge igen. Det är ganska kul att se på. Svein och hela gänget ute på tur igen! ;) Låter som jag följer varenda serie som går på tv va? Så är inte fallet. Men efter Evelina har somnat på kvällen så är det fort gjort att fastna framför dumburken.

Igår var det babysång, alltid skoj att se hur det lilla livet reagerar. Det verkar som hon tycker det blir roligare och roligare för varje gång som går ialla fall, automatiskt tycker även jag det. :)
Troligen var det sista gången jag såg Kaja, en tjej som jag lärt känna genom Helsestationen jag går på med Evelina. Hon fick en flicka 3 dagar efter mig. Och vi har träffats en del under ledigheten, men hon har nu köpt radhus och flyttat en bit bort och ska dessutom börja plugga första april. Så vi kommer förmodligen inte mötas så mycket mer ialla fall... :( Supertrist tycker vi!

Imorgon är det dags för mammaträff igen hemma hos Mari. :) Skoj att möta tjejerna igen.

Nu ska jag försöka finna ut vad som är felet hos min lilla fröken! :)
Auf Wiedersehen

Dags för sång

Nu (kl. 13:00) var det dags för babysång nr 3. Och min lilla prinsessa ligger fortfarande och sover. Kanske borde väcka henne.
Idag får jag CD´n som jag beställde sist vi var där. Massa söta sånger på den. Kanske nåt jag ska prova att sätta på lite tyst på kvällarna.

Soo long!

BB

Vet inte vad det är med mig. Mår så otroligt illa. Har gjort det sen i fredags. Varför? Känns precis som när jag var gravid igen. Usch... Hoppas verkligen detta går över snart, det är som att vara bakfull nästan. Inte kul.

Nu har jag varit och träffat min advokat och pratat lite om hur det läggs upp på måndag. Liiite nervös är jag. Hoppas detta går bra.
Vi köpte med oss mat hem så jag slipper stå och laga, det hade jag nog inte klarat pga. mitt illamående. :S
Liveavsnittet Big Brother från igår står och går nu.

Just de. Evelina älskar äpple och päron dryck! :D Jättekul. Men tar bara lite smak och ganska mycket vatten. Sempers märke.

Nej, nu kom Göran in igen så nu; Big Brother

Tur och retur Sverige

Då var helgen över och vi är tillbaka i Oslo. Gott att komma bort, men alltid bäst att komma hem. Jag har blivit jätte hemmakär. Tycker allra bäst om att bara vara hemma har jag märkt. Uppskattar det mer när jag väl kommer hem efter en tripp...
Helgen har som vanligt gått jättefort. Men vi har hunnit med att göra massa. Köpt massa gott kött som nu ligger i frysen tex. det gjorde vi redan på vägen ner. Stannade till på en butik som heter "Stene kött och Livs" det ligger ca halvvägs till Lysekil och det passar alltid ganska bra att svänga in där pga. behövligt toabesök! ;) Jag har märkt att kött är favoriten här i huset, så då måste det fyllas på regelbundet.

Min pappa fyller år imorgon så det blev att vi firade hans födelsedag när vi var där. Han fick blommor, lotter och lite annat. <3
Vi var även en tur till mamsen min och hämtade alla leksaker som jag har berättat om. Herregud så mycket fina saker som kommit in i lägenheten här nu. Och Evelina älskar det - MYS! Massa spelande saker som man tycker är roligt och gulligt nu, men som garanterat kommer irritera oss till slut. Men det får vi ta så länge hon är road.
Minisen sov hela vägen hem igen. Och efter mat (gröt, ersättning och lite äpplejuice) så sover hon sött. Det ska vi snart också, efter de avsnitten av Big Brother som vi inte sett än.

Imorgon kommer pappas arbetskamrat hem till honom så att internet bli inställt riktigt. Jag gjorde ett försök men det verkade vara glapp nånstans för det gick periodvis. Hoppas det blir ordnat riktigt.

Nu är min kära ute och flyttar ut min bil så att han är garanterad parkering imorgon. Äntligen var favvoplatsen till Göran ledig. När han såg det så flög han ut. Men nu kommer han in igen så nu - Big Brother.

Tack Ulle! :)


Träning + packa

Då var veckans mammaträff färdig. Alltid lika trevlig att möta tjejerna som är i samma situation som mig själv. Har blivit lite veckans höjdpunkt. Och väldigt fint att våra små kommer så gott överens. Idag var det speciellt kul då Evelina och en av minisarna fick ordentlig ögonkontakt och satt och log mot varandra. Väldigt sött och fascinerande för oss att se!
Såg dessutom att Evelina klarar att vända sig från rygg till sidan, kanske också till mage om hon hade fått tid på sig. Vi ska absolut börja ha henne på mage, men det har varit så bekvämt att ha henne i soffan - nära till henne hela tiden om det är nåt gnäll. Men för hennes bästa så ska hon nu mer ner på golvet! :)

Nu tänkte vi åka och träna en tur. Har dock helt glömt att jag måste packa till sverige-turen imorgon. Jag som alltid brukar vara färidgpackad på onsdag kväll, för att vara säker på att inte glömma nåt. Men jag har kvällen och imorgon innan vi åker, på mig.

Ikväll blir det kycklingfilé och mys framför tv:n, till "Big Briother" och "Sveriges värsta bilförare". ;)

Nu: Träning!

Yippie!

Då var dopklänningen inköpt! Yippie. Jättefin var den. Är väldigt nöjd. Och 600kr var inte så farligt. :) Bilder på den kommer, men det finns en bild längre ner som visar ungefär hur den ser ut. Finare i verkligheten måste jag säga.
Ang. mötet som jag skulle på idag så hade hon "glömt" bort att vi skulle ha möte. o.O Hur go´ e den då? Nåväl. Vi ska mötas på måndag istället, om inte jag har glömt det (A).

I helgen åker vi till Sverige och hämtar massa saker till våran lilla älskling! Sju bärkassar kommer mamma med i första omgången. Sen lite större saker (leksakspis, stol att sitta i när hon ska äta osv.) som hon inte har glädje av än får vi senare, brist på plats än så länge! Funderar på att ringa och beställa blommor som kommer med bud till jobbet, så mamma och alla får se att jag gör nåt för det vi får. ;) Mamma sa att hon skulle ge henne lite pengar för sakerna, men känner att jag måste ge något.

För övrigt så sover Evelina och det ska vi snart också.
Mammaträff imorgon, då vill jag vara utvilad. Man vet aldrig vad natten har att bjuda på!

Många bollar i luften

  • Tvättat två maskiner tvätt
  • Ringt till Mekonomen i Sverige/Partille och beställt en del till bilen så pappa kan ordna det i helgen
  • Bokat tid för besiktning den 25 mars i Strömstad kl 14.10
  • Skickat och mottat mail från Oppsal kirke ang. dåp.
  • Ordnat möte med hon som äger dopsklänningen som jag vill ha! Vi ska dit imorgon kl 18, Klöfta heter det. Tur att Göran är med, som förövrigt är en levande GPS
  • Betalat månadshyra på lägenheten (mindre kul)

Gott att få gjort saker som man planerar! Jag tänker att jag ska göra så mycket, men sällan jag faktiskt får gjort sånt som jag vill.
Pratade med mamma också. Hon sa att hennes arbetskamrat hade med sig flera säckar med leksaker till Evelina. Då pratar vi om allt från +3mån leksaker till lekspis och lekmattor, böcker, lätta pussel - ALLT!
Så hur tackar man en person som säger att hon inte ska ha nåt för allt som jag fick? Mamma sa att hon skulle ge henne en slant för det. Men å andra sidan så är hon bara tacksam att hon blir av med allt.
Jag är otroligt tacksam! Tack Ulrika :)

Nu: Big Brother



Dop bokat

Då var dopet bokat och beställt. 1 maj i Vålerenga kirke här i Oslo kl 11:00 blir det! :) Blir ingen stor grej, jag vill mest göra det för jag tycker det är en mysig cermoni.
Hoppas att en del folk från Sverige kan komma såklart. Hade dock tänk såpass få att det går å ha "eftergrejen" här hemma och slippa hyra lokal och så o.O
Nåväl. Får undersöka den saken och se framöver, det är ju en stund till.
Har ialla fall börjat undersöka dopsklänning. Det är inte heller det lättaste för man vet ju inte alls vilken storlek hon kommer ha då. men jag gissar ca 74 och vi ska faktiskt åka och kolla på en klänning imorgon som är ca storlek 70 man kunde tydligen få den lite större till större barn och mindre till mindre barn. Så vi får se imorgon. 600NOK skulle den kosta ialla fall, helt okej och var ganska fin faktiskt. :)


Kanske inte är så jättelätt att se ordentligt på bilden. Jag ska ta en ny och lägga upp om det blir den!

Imorgon ska jag möta min advokat. Kl 14 på hennes kontor inne i Oslo. Detta ska gå bra!

Nu ska jag hänga upp tvätt.


RSS 2.0