Knask eller knep!?

 
Glad Halloween önskar vi! Det är lite att stå i här nu när Göran är på jobb sent ikväll och bägga barna vill ha/kräver uppmärksamhet. Hade de kommit på mer om kloning eller hur var det? Hehe. Skämt å sido, det går väkdigt bra här. Vi sitter med tända ljus och myser till barnprogram. Vad hittar ni på idag? 
Visste ni förresten att här i Norge säger man inte bus eller godis utan: Knask eller knep. Haha. Så olika det kan vara men ändå så lika!? Skoj. Kanske det ringer på några godissugna på dörren iår, det har gjort det de två senaste åren så jag tror nästan det! 
 
 

Litet blåbär

 
Idag har jag och Emil varit ute och gått 9,2 km i höstsolen. Helt underbart väder som man bara måste gotta sig i, medan man kan! Kanske snön ligger när jag vaknar imorgon? Då vill jag slippa behöva säga: Jag skulle passat på igår när solen sken...
Emil hade på sig sin blåbärs mössa som han fick av sin mormor i doppresent.
 
 

Attackerad!

 
Så här är det. Jag har blivit attackerad. Attackerad av ett virus. Ja, på datorn. De som sitter och tillverkar virus för att förstöra för andra borde få livstids fängelse. Undra hur hårt ett straff är om de kommer på vem det är? För min del går det bra att lämna in datorn till en snubbe som ordnar den för 500kr, men jag tänker på vilka katastrofer det kan bli om de kommer in på ställen som polisens enheter eller statens. Tänk er.
Ja, det är iallafall därför jag inte varit så aktiv här. Jag har inte haft någon dator. Visst kan jag skriva på mobilen, men det tar sån tiiiiiid och jag gör det inte lika snabbt.
 
Jag har iallafall fortsatt vara duktig med att gå ut och gå. Närmare 1 mil varje dag går jag faktiskt! 7-10km. Det är liksom snittet på 14 dagar. På de 14 dagarna har jag haft en vilodag då jag bara gick 3km, annars ligger jag där.  Rekordet är hittills 16km och 20000 steg på en dag. Då var jag ganska mör i kroppen efteråt ska sägas.
Idag ska vi i mammagruppen mötas och gå runt en sjö som heter Langevann. Det är så himla mysigt att gå promenad precis vid vattenkanten...
Appen jag har på mobilen heter S Health och den fanns faktiskt på mobilen när jag köpte den, inget jag lagt till.
 
Igår fick Emil smaka på macka för första gången, macka med smör och leverpastej. Han tyckte det var sådär tror jag, men han gapade efter mer när jag höll fram så det var nog inte så illa som det såg ut faktiskt!
Ska prövas mer så han blir van. Det är de som är grejen, att vänja honom.
 
 
 

Hotell lunch

 
Hej måndag och första dagen på veckan! Hur mår ni?
Här är allt toppen! Mitt slutliga resultat förra veckan i avstånd blev; 5,5 mil! Jag gick 5,5 mil. Det känns riktigt bra både i kropp och själ. Jag började denna veckan med att gå 9,5 km - 13500 steg. Imorgon ska vi i mammagruppen träffas och gå runt Langvann. Exakt hur långt det är vet jag inte riktigt. 5 km kanske?!
 
I lördags var förresten Görans föräldrar här och åt mat. Ribbe. Det blev väldigt gott! Kvällen blev ganska ung. 
Idag har jag varit iväg inne i stan och träffat en grupp jag har pratat med länge på facebook. Sen jag gick gravid. Vi åt lunch på Scandic hotell. Jag åt en Caesar sallad. Fy tusan så god den var. Vatten och sen en kopp kaffe till det.
På tal om kaffe så tror jag att jag ska sätta på en kopp nu. Barnen sover och Göran är ute en sväng! Bara jag och tv'n med andra ord. Vad gör ni ikväll?
 
 
Mammas flicka ♥
 

Utsiktsplats

Det var vacker utsikt från denna platsen som jag passerade på min promenad idag! Eller vad säger ni?
 
 
 

Babysång och skogspromenad

 
Så mycket jag varit ute och gått denna veckan kommer jag inte ihåg när jag gjorde sist. Underbart!
Idag skulle vi på babysång. Vi gick 2,5 km dit och sen tog vi skogsvägen tillbaka tillsammans med en pappa i gruppen. Det var ca 4 km hem, så idag har jag gått 12000 steg hittills! Känns härligt att jobba med kroppen och känna att man blir trött av det! 
Emil älskar att sjung med i sångerna vi sjunger. Han tycker nog att vi tjejer inte sjunger lika bra som han. Iallafall inte lika högt. Haha. Lille bubbis! 
 
Såret under halsen är så gott som borta nu, kanske pga en dundersalva jag blev tipsad om! Den är magisk...
 
Idag ska vi äta god mat i form av tacos för att fira Göran som fyller 34 år idag! Hurra ♥ Det blir självklart presentutdelning senare här också!
 
 
 
Det röda på Emils kind är borta nu, vet faktiskt inte vad det var. Men efter lite salva och en natts sömn så var det borta.
Min stora kille som väger över 10kg nu (!!), 70cm lång och 45,2 runt huvudet.♥
 

Ut på tur aldrig sur!

 
Det är lite tungt att behöva skriva blogg på mobilen måste jag säga.  Eftersom min dator inte ville vara med mer så får det duga! 
Igår kom jag hem sent. Jag var på mammaträff och vi möttes där jag bodde förr. På bryn och gick runt Östensjövannet.  Det är lite över 5 km. Totalt igår blev det 140000 steg. Ganska mycket över mitt mål som är 10000! Känner mig ganska duktig.  Hehe. Idag har jag varit ute och gått runt Sognsvann, gud så fint det var där ute. Göran kom och hämtade mig när vi hade gått. Det var inte mer är 4 km, men det räckte fint! När jag kom hem tog jag mig ett varmt bad!
 
Imorgon är det dags för baby sång igen. Det är mycket mysigt att sjunga för din baby som ligger och ler och småpratar medan du sjunger! Det är varje torsdag.
 
 
 

10000 steg om dagen!

 
Idag känns det som att snön hänger i luften.  Ni vet när det är grått ute men samtidigt väldigt kallt. Brr. Inget uteväder alls utan mer en sitta-i-soffan-och-dricka-en-kopp-te-eller-kaffe-dag. Konstigt hur det kan förändras från dag till dag. Jag och Emil tog oss iallafall en promenad efter att vi lämnat Evelina på dagis. Det blev lite över en timmes promenad på lite över 7000 steg. Jag har en stegräknings app på telefonen nämligen. Hehe. Mitt mål är satt på 10000 steg om dagen! Man tänker inte på hur många eller få steg det blir om dagen innan man skaffar sig en stegräknare. Iallafall gör inte jag det. 
Gör du?
 
Jag har helt glömt bort att visa er bilderna jag tog på Emils och Evelinas gammelmormor, tillsammans med Emil, häromdagen.  Jag mötte henne i bilen då hon kommit hem efter en shoppingrunda med farmor till barnen. Damen är snart 98 år! Hon är nog min idol tror jag. ♥
 
 
Lilly och Emil 

Sparkcykel och sol - dag!

 
Hej söndag kväll! Veckorna rusar iväg och jag fattar inte hur tiden kan gå så fort. Är det någon som vet?
Ja idag tog vi en sovmorgon allihop och låg länge i sängen och myste. Vi åkte oss en tur ner till hamnen och satt och solade där i närmare 3 timmar. Det blev så varmt att jag var tvungen att ta av mig till bara linne! Långt över 20 grader i solen - en fantastisk höstdag. Evelina hade med sig sin sparkcykel och sparkade sig fram länge länge. Hon tröttnade inte vilket är lite ovanligt.
Emil låg och sov i vagnen i 2 timmar där nere, vilket gav oss tid att bara sitta och dega.
Hem hade vi med oss 2 trötta barn. Och middagen blev väl inte sådär harmonisk som man kunde önska...
 
 
Vad har ni hittat på i helgen?
Imorgon ska jag och Emil vara hemma och mysa när Evelina är på dagis. Det blir lite dålig tid till bara han under helgerna. 
Kramar till er! ♥
 

Utflyktslördag!

 
Idag har vi varit en sväng över gränsen till Strömstad. Vi åkte för att köpa lite mat och andra nödvändigheter! Det var en mysig liten lördagsutflykt med familjen. Märket Semper är något som inte finns i Norge och just den gröten älskar han och sover så gott med den i magen! 
 
Nu sitter vi och ser på Körslaget. Vad gör ni ikväll?
Kramar från oss!
 

Ett vackert möte

 
Hurra, jag fick som jag ville. Det blev riktigt fint väder idag! Solen har varit framme hela dagen och himlen är sådär härligt blå ni vet. Som när man ser på den så blir man på gott humör. Underbart! Jag fick mig med andra ord en härlig promenad på 1 timme hem från fysion medan Emil sussade i vagnen. På vägen plockade jag med mig löv hem. Från olika träd, i olika färger och i olika storlekar. Evelina ska göra ett kollage till farmor och farfar - de har nämligen köpt en ram att sätta den i! Så det får bli lite helgpyssel för Evelina. 
När jag gick hade jag egentligen lust att plocka med mig vartenda löv hem. Det är så otroligt vackert ute nu med löven i olika nyanser från gröna, gula, orange, röda och bruna! Sen de löven som är i flera olika färger is to die for! Det blev en liten påse ialla fall! Nästan hemma gick jag förbi ett par träd som jag var tvungen att ta bild på. Med de gröna trädet som liksom går in i det färgglada - de möter varandra. Nästan som att sommar möter höst. Den övergången som sker visar de träden, tycker jag. Kände mig både poetisk och dum stod där mitt i vägen och tog kort samtidigt som jag liksom log för mig själv. Ett vackert möte var det där ialla fall... ♥
 
 
Så, vad hittar ni på idag? Bjuder helgen på några roligheter?
Kramar till er & trevlig helg!
 

Arbete pågår

 
Nu är vi med pappa-Göran på jobb. Han kör räkor som ska ner till Leröy. Solen steker genom bilrutan och det är verkligen en helt underbar höst vi har. Lyckliga oss!
Hoppas det blir lika bra väder på fredag. Då tänkte jag att vi skulle ta tbanan till Tveita där Emil går till fysio, och gå därifrån och hem. Ca 5km. Skön promenad!
Ha en härlig torsdag allihopa. 
Kramar från oss i bilen.
 
 
 

Stokke - baby set ♥

 
Igår monterade jag Stokke baby set delen på Tripp trapp stolen. Jag tänkte att Emil kanske skulle tycka det var kul att sitta med vid matbordet och vara med lite mer helt enkelt! Det uppskattades väldigt. Han satt en liten stund och sa till när han blev trött. Men detta betyder att vi äntligen kan äta middag utan massa skrik och gnäll! Tycker han varit lite för liten innan. Men med stöd i ryggen av filtar så funkade det fint!
Det kanske ni ser? Hehe.
 
 
Emil vid matbordet ♥
 

Bebistiden

 
Vilken tur att jag kollade på tidkortet innan jag begav mig in till stan idag. Det var inte förän imorgon vi hade tid! Så tokigt det kan bli ibland. Jag var helt säker på att det var idag.
Istället tog vi oss en sväng till affären och köpte mjölk, bananer och potatis. Idag ska jag laga pangasiusfile till middag. Tog fram det sista paketet med det ur frysen. Till det blir det också räkor och lite grönsaker, även potatis. Mumma. Det är nog en favoriträtt här hemma. Lite konstigt att tänka på att det är haj/mal bara.
 
Här pryder Emil Evelinas nya matta från Ikea. Han fick ligga där medan jag bäddade hennes säng. Min lilla knubbis. Tänk att han blev 5 månader igår. Vart tar tiden vägen? Jag vill pausa tiden nu. Ha mer tid och ägna mig mer åt att bara gosa. Men det är så mycket annat runt omkring så tiden bara flyger. Får en liten klump i hjärtat måste jag säga.
Bebistiden håller på att försvinna. Mitt framför mina ögon, och det finns inget jag kan göra för att stoppa det... Min lilla älskling.
 
 
Jag älskar dig min bebis pojke...
 

Vänner ♥

 
Igår var vi hos ett vänpar till oss! Det var precis lika trevligt som vanligt. Evelina älskar att leka med hundarna och vi sitter och babblar i flera timmar med dem. Så trevligt! Igår blev vi bjudna på pizza. 
Underbara vänner. ♥
 
 

Inomhusaktivitet

 
Vi har haft en riktig mysmorgon här allihop. Eller ja, minus pappan, som jobbar på lördagar.
Evelina bjöd på sovmorgon, men Emil är fortfarande lite krånglig på nättern. Men det var långt ifrån den värsta natten, så jag ska inte klaga. Det verkar som att han är hungrig, men samtidigt inte. Svårt det där.
Evelina har varit en riktig ängel här hemma idag. Vi har lekt, sjungit och pysslat massor. Alla 3! Lille Emil har varit med på sitt egna vis. Mysigt har det varit ialla fall. När regnet öser ner så får vi hitta på andra saker inomhus istället. Nu skiner dock solen och jag funderar på om vi ska gå ut lite när Emil vaknat, och leka innan vi åker. Vi får se!
 
Senare idag ska vi ut och äta mat med Görans föräldrar. Mums med kinamat! Det är nog det jag föredrar att äta om vi går ut, eller grekisk mat. Men det är inte lika vanligt tror jag.
 
 
 
Ha en trevlig lördag gott folk! Kramar från oss.
 
 

Fredagsmys

 
Nu är det tid för fredagsmys! Vi sitter i soffan och ser på Idol. Tända ljus och något gott att tugga på! Det är fredagsmys i vårt hem det.
Hur "firar" ni att det är fredag hos er?
 
 
FREDAGS kramar till alla! ♥
 

Potatis och Squash-gratäng med köttfärs

 
Om en timmes tid ska jag åka till Metro. Det är ett köpcenter 10 minuter med bil från oss ca. Där ska jag möta en mamma från dagis som också har en pojke som är 2 veckor äldre än Emil. Det blir mysigt! Jag tänkte gå runt och se på saker till min hemliga vän. Har ett par saker kvar bara!
När jag ändå är på ett köpcenter ska jag gå in och höra mig för lite om vad det eventuellt kan kosta att göra den resan vi ska i april. Känns bra att vara ute i god tid så vi inte förhastar oss och på så sätt förlorar massa pengar.
Vart vi vill åka står nog mellan två ställen, antingen Cypern eller Kanarieöarna. Det är ett par timmars skillnad i flygtid så det bästa hade varit så nära som möjligt, men är det flera tusen dyrare så vet jag inte riktigt. Ja, vi får se. Det är därför jag ska ut och kika idag, för att besvara dessa frågor! Vad ska ni hitta på idag?
 
 
 
 
 
 
Igår hade jag lite rester över från middagen i förrgår. Hehe. Blev det rörigt där? Ja, låt oss bara nöja oss med att jag hade rester, från vilken dag spelar mindre roll...
Vi hade ialla fall ätit tacos en dag och jag hade ganska mycket köttfärs över. I den hade jag hällt över de stekta champinjonerna som också blivit över. Jag tänkte jag skulle laga en köttfärssås med pasta till, av det. Men så har vi det ganska ofta, dels för att det är så busenkelt men också för att jag älskar det. Även Evelina. (Det är även så fint att kunna skicka med henne det till dagis dagen efter.) Jag prövade ialla fall något "nytt".
Jag köpte en squash som jag skivade upp i 5 mm tjocka skivor ca. Stekte dessa i olja med lite aromat och peppar på. La de i en eldfast form. Under tiden hade jag kokat potatis (så att den nästan var helt mjuk) som jag också skivade lika tjockt och la hälften uppe på squashen. Jag gjorde en vanlig köttfärssås (med grädde och kryddor mm.) av resterna från tacosen. Jag hällde hälften av såsen uppe på potatisen och squashen. La sedan ut resten av den skivade potatisen och hällde sedan resten av köttfärssåsen uppe på det. Jag hade skivat cherrytomater i båtar som jag la överst och sedan ost uppe på där! In i ugnen i ca 15-20 minuter (bara för att osten ska smälta, allt annat är ju redan klart). Fy tusan så gott det blev. Evelina fick även med sig till dagis idag.
Jag tänkte det skulle få ett namn: Potatis och Squash-gratäng med köttfärs.
Vad ska ni ha till mat idag?
Kramar från en gråmulet Oslo.
 
 

Äntligen hemma

 
Jag och Emil är med pappa på jobb idag! Vi sitter på Gardermoen och väntar på räkor som ska ner till Fiskehallen i Oslo. Vädret är helt fantastiskt idag. Solen skiner och i den är det säkert 25 grader. Underbart!
Jag var lite effektiv hemma tidigare också. Städat på toaletten, bytt på barnas sängar och städat i hallen. Skönt när det är gjort, ser så mycket trevligare ut när just hallen är städad, det är ju faktiskt första intrycket. Blev kanske lite påverkad av Äntligen hemma igår! Jag älskar att se det programmet. Blir så inspirerad.
Någon mer som ser på det?
 
 
Mina små hjärtan! ♥
 

Hemlig vän

 
Idag hade vi träff nr 3. Med mammorna menar jag. Denna gången var vi bara 2 stycken, alla andra var förkylda eller hade annat att göra. Men det var trevligt! Vi gick en sväng på en timme ungefär och sen gick vi in på Ikea så jag fick köpt en matta till Evelinas rum. Jag fick också köpt lite presenter till min hemliga vän! Gud så kul grej. Jag är med i en grupp på facebook, där alla skriver in sina adresser och får sedan en adress dit man ska skicka presenter för ca 200 kr. Jag som älskar att köpa presenter är nästan färdig redan.
 
Dessa bilderna på Evelina är ifrån i fredags när hon var ledig från dagis och vi var ute på lite egna äventyr!
 
 
Evelina har fått 2 stycken nya filmer, varav en som hon sitter och ser på nu - Lilla Jönsonligan. Hon verkar helt inne i filmen så det är bra betyg, tror jag,
 
Idag ska jag prova något nytt till middag. Juicy Fish heter det. Det blir spännande! Det ser väldigt gott ut på förpackningen, så jag hoppas att det är minst lika gott när det är färdigt också.
Göran jobbar, Emil sover och Evelina sitter och ser på film. Det har nästan aldrig varit såhär lugnt vid denna tiden när jag är ensam med barnen, det brukar vara full action så att säga! Hehe.
 
 

RSS 2.0