Ständigt klagande

Träffar du en människa på gatan, någon granne eller en som du bara känner lite, men ändå känner såpass att du inte bara säger hej och går vidare. Vad pratar du oftast om då? För min del är det oftast vädret. En slags utfyllnad i konversationen och även ett ämne som folk kan tycka till om utan att behöva vara direkt allmänbildade. Du har en egen uppfattning som inte kan misstolkas, missuppfattas av den du pratar med. Vädret är något som vi alltid klagar över men även något som vi aldrig kommer kunna ha kontroll över.

Någon som känner igen sig i bilden ovan? Inte? DU ljuger!

På våren, som bilden visar, klagar vi över pollenallergi (ialla fall de som lider av det). Det är inte tillräckligt varmt och det är svårt att välja kläder att ha på sig. Antingen är det för varmt eller för kallt.
Vi längtar till och ser fram emot sommaren...

På sommaren, som bilden visar, är det allt för varmt! Är det inte för varmt så regnar det och vädret har varit uselt. Av egen erfarenhet vet jag att man gärna önskar en regndag för att "ladda ur" den tryckande värmen. När regnet väl kommer så regnar det för mycket och det blir helt plötsligt tråkigt för att man inte kan göra något och bara måste sitta inne.
Vi vill ha tillbaka solen...

På hösten, som bilden visar, så regnar det allt för mycket. Det blåser & regnar! Löven faller och det blir halt att både gå och köra bil. Det blir återigen svårt att klä sig eftersom det är för varmt för att ha vinterjacka, men också för kallt för att bara ha regnjacka.
Vi längtar till vintern för att det då är på väg "åt rätt håll"...

På vintern, som bilden visar, är det otroligt kallt! Det blir problem med bilarna, farligt att köra ute pga. halka. Och det går absolut inte att gå ute för då löper man risk att slå sig illa vid ett fall. För att inte tala om elpriserna som blir skyhöga. Man lägger på sig extra kilon pga. det jäkligt goda julbordet! Vi vill ha sol, men när solen kommer så gnäller man också över den då man kör bil för det speglas i vägen och det blir svårt att se riktigt.
Vi längtar bort till utlandet, ialla fall så det blir lite varmare.
Vi vill ha vår då man kan promenera bort de extra kilona och kämpa inför "beachen" den kommande sommaren... (Och vi är tillbaka på ruta ett igen!)

Är vi aldrig nöjda?

Nej, vi är aldrig nöjda...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0