Hemmakväll

Då lämnar vi januari för denna gången och går in i februari. Visste ni förresten att det är skottår iår?
Denna kvällen har vi tillbringat i soffan framför en rad trevliga program, bla Äntligen hemma. Ett mycket trevligt prgram för inrednings intresserade personer. :)

Tänkte bara kika in och säga trevlig kväll!
Har inget mer spännande att tillägga här nu, så vi får helt enkelt se vad som kommer upp här imorgon!

Kram på er

Vad ska jag göra nu då?

Har nyligen kommit hem ifrån en väldans massa ärenden. Skönt att få uträttat de måsten man har, även om det innebär en del utgifter, vissa saker kommer man inte ifrån. Eller hur?

Jag har varit hos min läkare, berättat och förklarat över hur besviken jag var över "specialisten" igår. Det var inget fel på henne, men för så mycket pengar borde jag fått mer ut av den halvtimmen, tycker ialla fall jag. Min läkare höll med, suckade mest och skakade på huvudet. Så nu vet jag inte vad som händer. Tror han kommer ordna remiss till Ullevål sjukhus istället, till någon fysialisk-grej, kommer inte ihåg det exakta ordet han sa. Dit är det jättelång väntetid, därför skickades jag inte dit med en gång. Upp till 3 månader. Ska jag vara hemma så länge? Det kommer inte fungera. Just nu står jag still på samma ställe och trampar... Känns trist! Jag får besked att träna upp axelpartiet, men hur lätt är det när det gör ont att lyfta, träna och göra övningar? Jag har dessutom fått besked att inte träna så att det gör ont. Men jag kommer inte kunna träna upp kroppen genom att endast lyfta 0,5 kg 10 gånger och sen bli helt slut i axeln (vilket faktiskt är så situationen ser ut, tragiskt!). Jag har mjuka leder i kroppen, vilket gör mig väldigt böjbar, i vissa fall är det kanske positivt, men i det jobbet jag har idag är det inte något bra. Man måste vara stiv (vet inte det svenska ordet), spänstig (eller?) och det är inte jag. De jag har fått besked att göra krockar med det som jag fått besked att inte göra, förstår ni? Svårt...

Det var egentligen inte därför jag gick till läkaren idag, jag gjorde en del tester, men vissa saker är helt enkelt för privat att skriva i bloggen, tycker jag.
Jag var också en sväng hos min fysio på Furuset. Berättade situationen för henne och vi kom fram till att jag ska fortsätta gå hos henne en gång i veckan och träna på egen hand två gånger i veckan. Hon erbjöd sig även att gå med mig till gymmet för att se så att jag tränar på riktigt sätt. Gud så snäll hon är, Anne .I. Björnestad, rekommenderar verkligen henne till folk som är i behov av fysioterapi!

Göran hämtade mig här hemma efter jag varit hos min läkare och vi åkte iväg och registrerade oss på Furuset gym, Actic. Där har vi också gratis simbassäng, vilket är total lycka för min del! Detta kommer kosta 360kr/mån istället för närmare 600kr/mån på Elixia, där vi tränade förr. Dessutom är det gångavstånd dit för oss, perfekt!


Kapslar till min kaffemaskin

Min kaffemaskin

Kopp som jag fick av min fina dotter på min första morsdag!
<3

Nu blir det omelett till lunch!

Bortkastat

Idag var jag hos speicalisten. Bortkastade pengar tycker jag! Jag fick inte veta något som jag inte redan visste. Och detta betalade jag 1260kr för. Och jag ska tillbaka igen, jag vet faktiskt inte om jag har så väldig lust med det. Börjar bli trött på att höra samma saker från alla och betala massvis med pengar för det. De "specialisterna" jag går till säger exakt samma saker som jag redan suttit och tänkt på här hemma. Alla säger att jag ska ge det tid och vara tålmodig. Men jag blir utfattig på det... Börjar bli lite tjurig nu! Det är bortkastade pengar och tid!
Måste prata med min läkare och komma fram till något snarast, för detta känns ganska hopplöst.
Var bara tvungen att beklaga mig lite här. Skriva av mig lite helt enkelt.


Evelina i farfars knä i lördags kväll.

Specialist

Idag är jag tillbaka till mitt normala jag igen, nästan ialla fall. Jag är lite frusen, tung i huvudet och ont i halsen. Hoppas inte det är förkylning på gång. Det är alltid opassande. Det tror jag alla är överens om. Men just idag är det verkligen opassande eftersom jag ska till en specialist kl 13. Jag får svälja ner en Ibumentin och tänka på något annat helt enkelt.
Igår fick jag 54 gratulationer på facebook, 3 på telefonen och några till ansikte mot ansikte! Helt otroligt. :D
Tack till alla!

Jag, Göran och Evelina var som sagt hos Görans föräldrar igår. Jag kunde tänkt mig att inte lämnat soffan alls, men eftersom jag visste att jag skulle få en present så var jag så illa tvungen, haha. Jag fick min efterlängtade kaffemaskin - Dolce Gusto. Shit så glad jag blev, trots jag visste att jag skulle få den! Jag har inte kopplat in den än för jag var totalt utmattad igår kväll, så sängen ropade på mig före kl hade slagit 21. Somnade lite före 22. Underbart!
Jag ska snart hoppa in i en dusch före jag åker till specialisten, men först ska ni få de utlovade bilderna från lördagen.


Tjejerna som var med och gjorde min kväll helt perfekt! <3 Tack till er.

Nada och Lene.

Caroline.

Blomman jag fick av Nada.

Tulpaner jag fick av Görans föräldrar.

Kaffemaskinen tar jag bild på då den är på plats. Längtar som en tok. Göran hjälper mig förhoppningsvis med det sen när vi kommer hem.
Nu ska jag ta en kokhet dusch!

Min dag

Nej, det är ingen vanlig dag för det är min födelsedag, hurra hurra hurra!
Då har man blivit hela 25 år. Är det inte efter 25 som folk säger att tiden rusar iväg? Jag som tycker att tiden fram till nu har gått fort också. Hoppas det blir tvärtom för mig nu då!
Jag hade en jättetrevlig kväll igår. Hade 3 st tjejkompisar här hemma och bjöd på tacos, som jag skrivit tidigare att jag skulle. Jag minns inte när jag hade så trevligt som vi hade igår. Eftersom det blir mer och mer sällan med sånna kvällar så uppskattar jag dem mer.

Mer om gårdagen och lite bilder senare ikväll.
Nu ska nämligen hela våran lilla familj dra oss ner till Görans föräldrar och äta våfflor!
Hoppas alla får en fin dag, på min dag!

Frukost på en lördag

Idag har Evelina sagt pappa, mer eller mindre hela tiden fram tills nu när hon skulle sova. Mysigt!
Mitt i frukosten kommer just, pappa hem. Oj så glad man kan bli;


Här hör vi att någon låser upp dörren ute i hallen...


SÅ glada blir vi när vi ser att det är pappa!! <3


Gott med leverpastejmacka, det är nog nr. 3 på listan över godaste pålägg här hemma.


I detta hemmet är det inte lätt att vara hund, ni ser, varje smula ska bort från tallriken. Lilla matvraket!


<3

The Voice

Är det någon som ser på The Voice Sverige? Det är på något sätt likt Idol men ändå inte. Det bästa med Idol enligt mig är nästan då det kommer folk som inte kan sjunga alls, vi får skratta lite i sofforna. Här är det bara bra sångare och det är ett helt annorlunda upplägg. Vet inte om jag tycker detta är lika bra.
Jag har glömt att berätta att när jag kom hem igen från Sverige hade Göran köpt en sak hem hit. En plattskärm tv som vi ska ha på sovrummet! Den ska monteras i hörnet vid fönstret... Igår var jag riktigt trött och vi gick och la oss tidigt. Före kl 20 och tack vare den tv:n som Göran hade köpt så kunde vi se på tv när vi låg i sängen. Vi kopplade in tv:n och satte den på en köksstol i dörröppningen - helt perfekt! Där låg vi och såg The Voice och sen såg jag långfilmen - The day the earth stood still. Någon som sett den? Den var faktiskt ganska bra!


Här är bevis på att Dolli älskar när vi kastar snö till henne <3

Tusen bitar

Igår kväll, efter en slöarkväll framför tv:n, precis som det ska vara, gick vi och la oss. Efter Biggest looser kl 22. De vanliga kvällsrutinerna var gjorda och jag skulle som vanligt dra ner rullgardinen i sovrummet. Gjorde det och... dunk! Kras! Den fina nya lampan som jag köpte på Ikea för ett par veckor sen låg i tusen bitar på golvet. Antagligen hamnade rullgardinen lite uppe på lampan när jag rullade ner den och helt enkelt drog med sig lampan ner. Det var bara att ta fram kvast och skyffel och leta fram bitarna som låg över hela golvet. Som tur va så skulle jag dammsuga imorgon (idag, som jag precis gjort nu faktiskt!) så jag var inte så jättenoga. Jag var såklart nog med tanke på att katten går där och vi traskar upp några gånger under natten.
Sånt händer alltid men det är extra surt då lampan var billig, eftersom jag nu måste köpa en till så blir det helt plötsligt inte så billigt! Där har vi ett sånt tillfälle som jag pratade om tidigare, när jag skulle vilja spola tillbaka tiden, om så bara för 1 minut! Tänk så mycket pengar man kunnat spara. ;)




Nu är jag färdig här med dagens göra, så snart ska jag klä på mig och hämta hem mini från dagis.
Trevlig fredag folkens!

Tiden

Då var det bara två dagar kvar till jag blir närmare 30 än 20. Det låter väldigt konstigt att säga, nästan lite skrämmande. Tiden är en av de få saker vi inte har kontroll över här i världen. Och tur är väl förresten det? Tänk om det gick att flytta fram och tillbaka tiden efter behag. Visst finns det en del saker i livet som jag ville ha gjort eller inte gjort om det gick att gå tillbaka. Men jag är nöjd med hur mitt liv varit och framtiden känns ganska ljus den också!

Idag ska jag (för kanske sista gången) gå till min fysioterapeut. Här vräker det just nu ner snö så förhoppningsvis får jag åka med Göran bort när han kommer hem.
När jag kommer hem ska jag dammsuga och tvätta golven här. Jag älskar när det luktar rent och framför allt är rent! Det värsta som finns är att gå barfota inne och känna hur det samlas all möjlig skit under fötterna, allt från smulor, damm och annat som jag inte ens vill veta vad det är.
När jag är färdig på Furuset sen ska jag in och köpa grönsaker till tacosen imorgon. Creme fraiche ska vi också ha till någon god dipp. Ser fram emot en mysig tjejkväll imorgon. Göran och Evelina skickas iväg till farmor och farfar tidigt på eftermiddagen så jag kan förbereda mest möjligt i lugn och ro!


Evelina och Dolli



Tack

Jag vill avsluta denna kvällen med att kort säga tack! Jag har lagt ner lite mer tid på bloggen som ni förhoppningsvis märkt och det har resulterat i ca 10 st fler läsare varje dag. Anledningen till att jag skriver blogg är inte bara för att få så många läsare och så många kommentarer som möjligt. Jag skriver här mycket pga mina vänners skull, som är intresserade av hur det går för mig och Evelina och självklart för att min familj som bor i Sverige ska kunna se sitt barnbarn varje dag och följa hennes utveckling. Huvudsakligen gör jag det för min egen och Evelinas skull. Jag ser inget negativt i att lägga ut bilder som inte är allt för avklädda givetvis! Jag tänker att det jag gör här är att skriva en dagbok. Jag har skrivit allt ifrån första matprovningen, till första tanden till krypa och gå. Hur kul är det inte för henne och oss att kunna få tillbaka dag för dag och läsa allt om hennes liv. Jag väljer själv vad jag tycker är okej att skriva och inte skriva om. Så varför sluta med det? Jag uppdaterar här mycket oftare än jag gör i "Mitt första år" boken. Varför skulle det komma något negativt ut av det? Skriv gärna och berätta om ni har invändningar eller synpunkter!

Förberedelser

*Kylskåpet ska plockas ut och alla hyllor ska tvättas.
Ååå så skönt det känns att kunna stryka en del av det ska igår skrev på min to-do-lista! Det var riktigt grisigt i kylskåpet och detta gjordes inte en dag för tidigt. Härligt när det är blanka hyllor och en frisk doft som möter mig när jag öppnar dörrarna på kylskåpet, istället för en gammal, unken, matlukt. Jag såg ganska snabbt vad som var "felet" när jag tvättade ur där. I förra veckan när vi hade lax så la jag in en frusen laxfile på översta hyllan... Den tinade, det rann ut fisk-saft och det rann ner på bakersta väggen och ner på alla hyllorna under. Det torkade och det luktade!
Nog om det....

Imorgon ska jag dammsuga och tvätta golven här hemma, för på lördag får jag hem folk hit och vi ska fira min födelsedag. Äta taco, dricka gott och tjöta som bara tjejer kan! Längtar. Jag har med andra ord en del förberedelser som ska hinnas med!


Evelina, morfar och Dolli, en härlig vinterbild i Lysekil.

Varning!

Jag startar denna torsdag med ett varningsutrop! Om ni skulle få sms från ett "företag" som heter glomobi.com - skicka STOPP till 2212 med en gång. Annars får du betala minimum 120kr/vecka = ca 500-600kr/mån. Jag har råkat ut för detta. 600kr denna månaden och 550 förra månaden! Har försökt kontakta dem genom telefonsamtal men de ringer inte upp igen. Tele2 har nu spärrat min telefon från att liknande händelser inträffar i framtiden! Om jag inte får tag i (det mest oseriösa) "företaget" någonsinn, så ska Tele2 hjälpa mig med en reklamation.
1100kr
till INGENTING! Ilskan bubblar inom mig...

Slut på klagomål...

Evelina fortsätter att hosta som en galning. Hon är snorig men feberfri och glad som alltid! Tur är väl det. Det är årstid för förkyldningar och allt vad det innebär, men att hon nyligen börjar på dagis hjälper inte direkt på det hela. Så länge hon har humöret uppe, är feberfri och aptiten finns där så håller jag henne inte hemma.
Innan jag hämtar henne idag ska jag gå till Europris och köpa ett par långa vantar, ni vet sånna som går upp en bit på armen. När jag lämnade henne idag så sa personalen på dagis att hon blir lite kall på händerna när hon ligger i vagnen ute och sover pga. att hon gärna pillar av sig sina "korta" vantarna. Så ett par långa vantar står överst på inköpslistan idag!



Nu ska jag påbörja mitt projekt som jag pratade om igår. Ska inleda det hela med att tvätta ur kylskåpet, vilket egentligen är överst på listan. Så jag ska sparka upp mig själv från denna underbara soffan och sätta fart.
Sen blir det som sagt vant-jakt!

<3



<3



My to-do-list

Kom nyligen hem från läkaren. Blev sjukskriven till den 14/2. Innan dess ska jag till specialisten som jag berättade om. Måndag. Då kommer jag (förhoppningsvis) få klara besked om vad jag ska göra, vad som händer och jag får förhoppningsvis mer klarhet om "saker". Det blir med blandade känslor som jag går dit på måndag. Jag är lite nervös om vad som kommer sägas. Kommer jag få operera? Kommer jag få besked om att det jobbet jag har inte är lämpligt för mig? Jag har ingen aning...

Nu är återstår bara frågan:
Vad ska jag göra på dagarna?

Kanske jag ska starta ett projekt här hemma? Att grundligt städa varje rum. Ett rum varje dag. På så sätt borde jag få ordning på "bevarings rummet".
Trots att jag städar varje vecka så är det ställen som man inte kommer åt, eller inte orkar ta varje gång. Det blir lätt att jag tänker så just varje gång.

Tex;
*Dra fram soffan och dammsuga baksidan på den + på golvet såklart.
*Dammtorka uppe på skåp och hyllor.
*Torka av listerna (eftersom vi har bröstpanel på många ställen, uppe på där är ett favoritställe för dammet) - det är ett måste!
*Kylskåpet ska plockas ut och alla hyllor ska tvättas.
*Fönstren behöver putsas (kanske inte är så bra när det är minusgrader ute dock).
*Nu när vi fått bytt toaletten så skulle jag vilja torka golven med klorin. Även badkaret behöver sig en omgång med klorinet.
*Min del av garderoben är överfull. Jag vill rensa där! Även i Görans del!
*"Hyllorna" jag köpte till Evelinas rum ska monteras och saker ska sättas in på sin egen plats.
*Även hennes byrå med kläder ska jag gå igenom.
Se där ja... Nu verkar jag ha dagarna fulla till den 14:e februari. Nu ska jag bara få tummen ur ***** också!




Jag har precis sett en film som Tora tipsade om. Jag såg början imorse och nu slutet. Den var bra.
Dram House med Daniel Craig. (Härmar) Filmtips!


Första gången

Glömde skriva Grattis till Paul & Camilla som fick sin lilla son i söndags!
Ett helt nytt liv påbörjas och jag hoppas med hela mitt hjärta att de får det lika bra som vi haft det. Lycka till!



Jag kommer aldrig glömma den dagen då vi fick se denna vackra varlse för första gången.
Vårat allt, våran kärlek som blir mer och mer egen för varje dag som går.
Vi älskar dig, Evelina <3


Snö i mängder

Igår kom vi hem till ett helt snötäckt Oslo. Här ligger nu ca 50 cm snö och det är vrålkallt!
Trots allt är det ett väldigt vackert vinterlandskap jag ser ut över här hemmifrån. Underbart. Hellre helt vitt och kallt än slask och rått.
Håller ni med?

Det var inte fullt så mycket snö hos pappa i Lysekil. Men här har vi en krabat som njuter till fullo bara det kommer några enstaka flingor! Dolli.



Idag ringde jag till Nimi kliniken som ligger vid Ullevål stadion, dit ska jag på måndag till en specialist ang. min axel. Vad som bestäms där kan förändra mycket för min del. Mer angående det när det närmar sig.
Det är full rulle här idag. Evelina är på dagis. Klockan 12.15 ska jag till min läkare. 14.30 ska jag till min fysio och kl 16.45 ska jag på möte/kurs på jobbet. Trygg mat-kurs. Mötet vara i 3 timmar så jag är hemma runt 20 tiden ikväll. Då blir det Evelina & pappa-tid - mys!

Nu ska jag fixa lite här hemma innan jag sätter mig i bilen och kör mot Brattlikollen och min läkare!

Mina gamla

(Nu är jag hemma igen! Resan gick fint och vi är helskinade.)
I söndags var jag uppe i förrådet, i mitt gamla rum hos pappa, och hämtade ner massa av mina gamla leksaker. Det var väldigt populärt hos vissa av oss.
Tänk att mina, 25 år, gamla saker kommer till användning igen. Riktigt kul. Och skönt att ha saker hos pappa så vi slipper släpa fram och tillbaka hela tiden. Väldigt praktiskt!

Morfar sitter borta på stolen och försöker förstå sig på Europatipset på tv:n, blir förbannad och går istället in och söker fram det på datorn. Helt plötsligt tycker han alltså att det är lättare på datorn än på tv:n, det skulle varit för 10 år sen det...

Mamma!

Evelina har under större delarna av helgen gått runt och ropat: Mamma! Amma! Ammam! Paaap! Pabba! Imorse när hon väckte mig så var det just under orden: Mamma! Och när jag inte svarade ropade hon: Pappa! Det kändes ganska medvetet. Jättemysigt! :) Extra kul är det såklart när man upprepar det hon säger eller svarar: Jaa-a! Lilla grodan.

Nu väntar jag på att bli hämtad. Arne (en föredetta arbetskamrat till pappa) kommer ca 11.15 och kör mig upp till Munkedal. Där ska jag hämta bilen ca 12-12.30. Jag hoppas verkligen att den blir färdig tills dess. Ringde nyligen och frågade hur det gick. Det var tydligen dåligt med folk idag, endast 3 stycken på jobbet, sa han i telefonen. Kanske jag blir tvungen att vänta lite, om det var okej? Sa han. Tänk om jag sagt nej, det är inte okej. Vad hade han sagt då? Hur hade han löst det? Suck. Det är en lampa som ska sättas på plats. Det kanske är svårare än det låter, men det borde bli färdigt till 12, i all den stund de har haft 5 timmar på sig. Jag ska inte klaga, jag är jättenöjd med bilen och jag känner han som äger/jobbar där uppe. Så jag är en 100% nöjd kund!
Vi får se hur det går!

Ville mest kika in här för att säga trevlig tisdag, hoppas ni har det lika soligt som vi har här.
Hoppas solen håller mig sällskap ända till Oslo, det blir liksom lättare att köra då!

Ute

Tänkte, kort, avsluta denna måndagen med att meddela er att Sverige är ute ur EM. De ska spela mot Danmark men har ingen chans att gå vidare till semifinal, tyvärr. Riktigt jämnt och bra spel ikväll men tyvärr massa och för mycket slarv. That´s life.

Jag har varit ute hos Evelina 2 gånger ikväll. Det verkar som att Bisolvonen hjälper och jag hoppas på mer sömn inatt än den förra. Vi får se!
Imorgon styr jag hemåt igen och jag vet inte om det blir något inlägg här före jag åker.

Nu ska jag gå ut och dyka under täcket. Är rätt seg.
Sov gott underbaringar!

I mörkret

Usch så obehagligt det är när Dolli, pappas shäfer skäller och går till dörren. Precis som det är något utanför. Extra äckligt är detta då jag är ensam här hemma och passar henne. Pappa är i Uddevalla en sväng och jag erbjöd mig vara hemma med Dolli och Evelina såklart.
Man vet aldrig vad som befinner sig på utsidan, speciellt inte när det är bäcksvart!

Bilen blir färdig imorgon, det var en sirenlampa som hade gått sönder och han skulle beställa den så han får den imorgon. Men det innebär att jag slipper köra i mörkret hem, och det är alltid skönt. Jag hade ändå velat komma hem idag. Alltid skönt att komma hem.
Men nu ska jag bege mig åter för att underhålla en hund och en liten halvtröttis här.

Trevlig måndag på er!

Väntan (på Ullevål och) i Lysekil

Nu sitter jag och väntar på ett samtal från Malmgrens bil och ett besked på om jag kan hämta bilen idag och bege mig till Oslo ikväll eller om jag ska vänta till imorgon.
(5 min senare... Alarmsystemet är det enda som är kvar på bilen att ordna nu, så jag räknar med att jag får bilen idag. Inga direkta förväntningar dock.)

Jag och papsen har precis varit inne i Lysekil en sväng. Jag var på apoteket och fick äntligen köpt Bisolvon till min lilla Evelina som hostar så väldigt. Stackars liten. Hoppas detta hjälper eller så får hon följa med mig när jag ska till läkaren på onsdag. Men eftersom hon inte verkar ha ont i halsen, då aptiten är som den ska och det inte gör ont att svälja, så är jag inte så jätteorolig. Hoppas det går över med Bisolvon (som är med körsbärssmak och chokladsmak, mums!).

Skänker en extra tanke till min arbetskamrat, Paul Mourad & Camilla Mourad, som just nu är på förlossningen på Ullevål och kämpar. Även de går i väntan! Förmodligen mer än jag. Massa lycka till!

Nu ska jag gå ut och äta korv och se på Evelina, som ligger och sover i pappas bil efter resan. Natten innehöll inte många timmars sammanhängande sömn så jag lät lilldockan ligga kvar och sussa där en stund.

Den stora kameravärlden

Nu har jag tagit lite över hundra bilder med kameran. Bilder på inget alls och bilder på Evelina med morfar och med Dolli osv. Det är svårt och jag förstår att det kommer ta lång tid att lära sig. Tror nästan inte det går att bli fullärd heller, utan när du känner att du lärt dig "allt" så köper du istället ett annat objektiv osv. Tror därför att kameravärlden är så stor att man aldrig lär sig allt! Och visst är det spännande?!
Nedan har ni några utvalda bilder från min kamera!






















i!



Okej´rå morsan, du får la ta en bild dårå!
<3


Min kamera

Gud så kul med en ny kamera! Har gått och fotat här hela eftermiddagen på allt och inget. Mest bilder på Evelina och Dolli såklart. Har inte riktigt fattat hur man ska göra än, och räknar med att det kommer ta ett bra tag innan jag får kläm på det riktigt.
Tänkte egentligen bara kika in här för att lägga ut en bild på hur kameran ser ut och säga trevlig lördag till er!




Min kamera - and I love it already!
Köpte till ett UV skydd, en väska, en handbok för lite tips och ordförklaringar och ett minneskort på 8GB. Detta får jag av mina kära föräldrar i 25 års present. 5400kr kostade det totalt, hos Lasses foto i Lysekil.
Tack mamma och pappa <3

(16:15 hejar vi på Sverige i matchen, Sverige-Polen
missa inte!)


Ett äventyr

Nu har jag kommit mig fram till Sverige. Är hos min kära pappa och har avklarat en väldigt trevlig kväll med god mat och god dricka.
Jag har lämnat in min bil i Munkedal för service och så vidare. Äntligen blir bilen ordnad, det går dessutom på garantin. Pappa hämtade min i Munkedal efter jag fått handlat en del mat och div saker. En lunch blev avklarad på Sibylla med en mindre intresserad Evelina, men det är en annan historia.
Vi åkte in till Lysekil. Där köpte jag en kamera. En 25 års present från mina fantastiska föräldrar! En Canon EOS 1100. Jag ska lägga upp bild så ni får se exakt hur den ser ut. Nu återstår att lära sig alla funktionerna, vilket verkar ta sin tid. Men det ska bli spännande. Ska försöka få en dejt med Madde och se om inte hon kan lära mig lite saker! Blir som ett äventyr. Ett nytt äventyr. Ska ta massa fina bilder på Evelina och skriva ut. :)

Nu ska jag gå ut och slå mig ner vid tv:n igen. Ville bara kika in här och säga god kväll och god natt!

Vägen till (tillfällig) smärtlindring

Ni kommer ihåg att jag skrev att vi skulle få hit en rörläggare idag, som skulle ordna våran toalett. Han kommer inte... Jag lämnade Evelina 07.55 idag på dagis, för att vara hemma i tid till då han sagt att han skulle komma. När klockan blev 8 ringde jag och frågade hur långt han hade kommit. Då sa han att han var på ett annat jobb och var inte säker på om han kunde komma. Så han kommer på onsdag istället. Hm, vet inte hur jag tänker om detta faktiskt. Känns lite oseriöst på något sätt. Vi hade avtalat en sak och han bröt det, på arbetstid, så att säga... Vi får se hur detta slutar.
Jag fick en del ordnat här nu på morgonen ialla fall. Har packat klart och satt allt i hallen för att snart gå ner en sväng till bilen (måste bara se Våra bästa år). Hämtar lillan strax före 12, så hon får sussa i bilen.







Denna vägen går jag när jag ska få fysioterapi
Igår kan ha varit sista gången jag var hos min fysio och därmed sista gången jag går denna vägen, i det syftet såklart.
Kände att det såg fridfullt och mystiskt ut på något sätt, ville därför dela med mig av det jag ser när jag går den tysta och fridfulla vägen till (tillfällig) smärtlindring.

Tankar om det förflutna

Sitter här, ensam hemma i soffan. Evelina är på dagis och Göran är hos tandläkaren för att rotfylla en tand.
Tänker på de förväntansfulla tiderna i det gångna. För ca 2 år sen plussade vi. Vi skulle bli föräldrar!
Tänk vad detta förändrade våra liv på minuten.
Tänk så osäkra vi var på om det verkligen var rätt. Ja, det är lätt att bli osäker när man förstår vad som händer/håller på att hända.
Tänk så rädd man var.
Men... Tänk att trots rädslan, osäkerheten och okunskapen så har aldrig något känts mer rätt, betydelsefullt och värdefullt.

Ljuger om jag säger att det inte var jobbigt och gjorde ont. Att jag hade massa sömnlösa nätter. Men om jag då, som jag vet nu, hur resultatet skulle bli. Hade jag kunnat gå dubbelt så lång tid och haft mycket mer ont.









Bara lite tankar en solig, torsdag eftermiddag - i min ensamhet.

En vanlig torsdag

Idag är Evelina på dagis igen. Lite ledsen när jag gick, men det verkade gå över med en gång hon blev distraherad av de andra små prickarna där! Känns bra att hon är tillbaka igen. Skickade med lite olika mat idag eftersom aptiten inte varit den bästa det senaste och det mesta inte passat fröken. Så vi får se vad som sägs när jag kommer och hämtar henne senare.
Kommer ni ihåg hur dålig Göran var när han kom hem ifrån jobbet i tisdags? Slapp, blek och helt slut i kroppen... Han blev garanterad smittad av Evelina. Det betyder alltså att Evelina mådde lika dåligt som han gjorde. Och då skickade jag henne till dagis. Hur kunde jag? Jag märkte att hon verkade lite "borta" och inte alls så glad och upprymd som vanligt. Har riktigt dåligt samvete över det. Och nästa gång ska jag lita på magkänslan. Varför gjorde jag inte det då? Jaja. Hon är 90% bra nu och såg ingen anledning till att hålla henne hemma ännu en dag! Hon äter, leker och går runt som vanligt nu. Jag hade tänkt ta denna dagen till att tvätta kläder och packa inför Sverigeresan imorgon. Det går fortare att vara ensam hemma då!

När jag kommer hem från fysion ska dessutom jag och Göran bära upp den nya toalettstolen som rörläggaren kommer och installerar imorgon. Han ska även hjälpa oss med den läckande kranen i köket. Blir toppen. Även om det kostar så är det värt pengarna! Eftersom vi har materialet så kommer vi bara behöva betala för själva jobbet. Räknar med lite över tusenlappen.
Han kommer hit redan klockan 8 så jag ska lämna Evelina lite tidigare än vanligt och istället hämta henne vid 12, då vi åker med en gång.
När jag kommit ner åker jag och pappa och lämnar in min bil med en gång. Den ska in på service och jag kommer troligtvis få den tillbaka på måndag eller tisdag. Så det blir en långhelg i Lysekil denna helgen. Göran kommer vara hemma eftersom han måste jobba lördag. Det blir en mamma-Evelina-helg! <3

Nu ska jag sätta fart här och strax traska iväg till Furuset! Hörs senare!




I denna byggnaden går jag i fysioterapi.

Lunch i lugnet

Nu kan jag säga att vi är på bättringsvägen här hemma. Förutom den burkmaten Evelina åt förut så åt hon även en liten bit av en macka + en yogurt till lunch. Nu ikväll åt hon lite gröt och en klementin till efterrätt. Känns riktigt skönt. Göran är även bättre för han har surplat i sig massa soppa här nyligen. Mamman är fortfarande frisk och firar därför med ett glas rött här ikväll. Dels för att alla är delvis friska (det går ialla fall åt rätt håll), Evelina äter igen men framför allt att det är så otroligt gott.
Ikväll satte jag även mitt egna vin här, som kommer vara klart om 2-3 veckor. Ni vet sånt dära vin man kan köpa i mataffärer. Blir spännande att se hur detta artar sig!

När Evelina och Göran sov förut passade jag på att äta lunch, brukar försöka göra det ialla fall när Evelina sover. Det är lugnast så! Idag blev det naturell yogurt med färska blåbär i. Mums! Dessutom i de nya skålarna som jag köpte igår, på Rea, 10kr st. Superfina.



Skålarna köpte jag på Nille, 4 st. De är matta på utsidan, inte glatt i materialet. Tycker mer om när, speciellt skålar, är matta. Väldigt nöjd med köpet.
Till detta åt jag en knäckemacka med ost och såg på Sagan om Ringen - Härskarringen (del 1 för er som inte visste det ;) )

Nu börjar handbollen snart här. Jag trodde jag skulle missa den, men jag hade missförstått att mötet på jobbet, som jag pratade om tidigare, inte äger rum förän nästa vecka.
Synd att jag åkt en bit, i kö, redan. Men ändå tur att jag ringde en kollega innan jag åkt hela vägen.

Trevlig kväll och skål på er!

Läkarbesök

Idag har jag och Evelina varit hos min läkare. Jag gick för att få en remiss till en specialist. Jag tog med mig Evelina för att höra om hennes dåliga matlust och mage de senaste dagarna. Det visade sig vara ett magvirus som håller i sig några dagar som gör att man mår illa och inte har matlust alls. Det var väldigt skönt att höra från en "specialist" på området. Inget att oroa oss för alltså.
Märkte också tydligt att jag inte behövde oroa mig heller. När vi kom hem gav jag Evelina mat på burk, mat från 5-6 månader, bara för att undvika att magsmältningen blir jobbig. Och hon åt upp allt utom en liten sked som hon inte ville ha. Sen nästan en hel flaska välling när hon skulle sova. Känns verkligen jättebra! Man blir alltid orolig när det är något oförklarigt som händer, speciellt när det är en liten människa som inte kan förklara med ord, utan bara blir mer ledsen och grinig.
Jag var helt säker på att det var tänder som spökade, men där hade jag helt fel...

Idag ska jag på en matkurs på jobbet. Ska bli intressant!
(Missar dock handbollen, men den smällen får jag ta...)



En liten knodd som börjar bli bra igen.
Skönt.

Sött och salt

Nu när Evelina har varit dålig i magen och inte fått behålla så mycket mat, fick jag ett tips av Görans mamma. Blanda lite Coca Cola och Naturell Loka och "blanda bort" kolsyran. Det söta och salta stabiliserar tydligen magen. Och det verkar faktiskt stämma. Hon har fått behålla all mat som hon ätit idag, vilket är ett stort plus!
Så det tipset tackar jag för och tar med mig vidare tills nästa liknande omgång kommer (vilket förhoppningsvis dröjer). Jag är inte positiv till sött när det är vardag, försöker hålla henne/oss ifrån det så mycket som det går. Men när hon vägrat allt som heter både mat och dricka så blev jag till slut så desperat att jag ville pröva vad som helst. Därav kexen igår och den söt/salta drickan idag!







Kanske kan bli ett tips till er där ute också!
(Detta fungerar såklart till oss vuxna också)

Nu ska jag hoppa in i sängen och försöka få en god natts sömn.
Sweet dreams!

Kärlek vid första ögonkastet

När en liten Evelina börjar bli bättre blir det värre för pappan i familjen. Hua så dålig han är... Antagligen smittad av dottern. Men så är det. Pigg och frisk som en nötkärna är dock mamman här hemma! Och tur är väl det. :) Vi får hoppas jag slipper det denna gången.
Evelina har varit hemma idag, det är lika bra så att inga fler på dagis blir dåliga. Tänk om alla hade tänkt så. Då hade det inte blivit så långvarigt och ingen rundgång på skiten heller.
Kl 10.30 kom Görans mamma hit för att passa Evelina medan jag var hos min fysioterapeut. Precis efter kommer Göran innanför dörren, som ett vrak... Stackars.
När jag kom hem låg både Evelina och Göran och sov. Evelina sov bara en timme och det tyder på att hon börjar bli bättre! :) Göran har legat och sovit sen kl 12 och sover än. Han var uppe och åt en soppa nu nyligen. Lite mat brukar göra magen bättre, försökte jag säga...

Tidigare var jag iväg med Görans föräldrar plus Evelina på restaurang, den kinan som vi brukar åka till. Så "mycket" som Evelina har ätit idag har hon inte ätit sen i lördags. Och det glädjer mammahjärtat. Nu har jag fått klart för mig varför hon inte ätit och inte f*n är det konstigt. Lilla snuttan.
På restaurangen ialla fall, så kommer det in ett par med deras son. Han sprang genast fram till Evelina och lutade huvudet mot hennes. Jag satte ner Evelina på golvet och hon tog handen på hans kind... Han tog hennes hand. Det var sååå sött! Det var som kärlek vid första ögonkastet. Ungefär som med Viggo!
De sprang efter varandra, fram och tillbaka. Skrattade och skrek! Små pluttar. Han blir 2 år i maj men nästan ett huvud kortare än våran långis. :)









Så söta, så söta!
Evelina var jätteledsen när vi skulle gå därifrån. Hon ville nog gärna stannat en stund och busat med lilla Marius.

Nu sitter jag hemma i soffan. Mina änglar sover och jag väntar spännt på handbollsmatchen som börjar om 10 min ca. :)
Ha en fin kväll mina kära ni!

Sjukling

Uscha mig. Nu är Evelina dålig här hemma. Ingen feber, ingen spya. Men hon äter inget. Det enda som jag fått i henne idag är välling, vilket är positivt för det är vätska och näring såklart. Men sen har hon ätit 3 st majskrokar och 6 skedar med fruktpuré. Stackars. På dagis hade hon heller inte ätit, så imorgon blir hon hemma hos sin mamma. Lite osis med tanke på att jag ska till min fysio kl 11.30, men det pusslar vi ihop på något sätt.



Sjukling i soffan med mammas täcke och gosekudden är det bästa botet mot den dumma magen som hon sliter med just nu... <3



Jaha-då! Är man sjuk så är man. Då är det lov att äta lite gott.
Jag var glad att hon fick i sig något alls. Hoppas lite sömn är en god medicin.

I övrig så har vi suttit som 3 potatissäckar här i soffan. Göran beställde pizza hem och vi har bara slappat till handbollsmatchen mellan Norge och Slovenien, som Norge vann efter många om och men.
Nu ser vi på Sönner av Norge här, fortfarande med täcket över benen, och räknar med att kvällen blir ganska ung eftersom jag inte riktigt vet hur natten bli här.

Vi hörs mer imorgon.
Trevlig kvällpå er.

Lite nytt

Nu har jag suttit en stund och ordnat lite med bloggen. Rubriken på inläggen är centrerad, texten är svart och jag har lagt till bild på mig och Evelina i menyfältet till höger. Om ni inte ser är det bara att trycka f5 så uppdateras sidan!

Lite nytt har det också blivit här hemma. Något som vi var i stort behov av och varit ända sen vi flyttade hit; ett ställe att hänga av oss kläderna på när vi kommer hem. Kan tyckas konstigt med tanke på att vi har en stor spegelgarderob med en gång vi kommer in i hallen. Men i den har vi alla städsaker och jag vill helst inte blanda skor & jackor med klorin & golvmoppar.
När jag var med Madde på Ikea i torsdags hittade jag en jättefin personlig betjänt som jag direkt hade lust att ta med mig hem. Ville dock lyssna och höra vad Göran tyckte först. Han tyckte detta var en jättebra idé, så i lördags före vi åkte ut och bowlade körde vi ner till Ikea (som ligger farligt nära enligt mig) och köpte den.

Kanske det är någon som redan listat ut vad det är?



En herrbetjänt från Ikea - 79kr

Tadaaa! Äntligen ett ställe för oss, och framförallt gästerna, att hänga upp jackorna på. Nu känns det heller inte lika onaturligt att slänga av sig dojjorna precis utanför spegelväggen. Nu när vi även hänger av oss jackorna där  känns det mer...rätt!
Anledningen till att jag har lagt upp två bilder är absolut inte för att jag har köpt bägge, nej, utan för att den jag köpte är en blandning mellan dessa två. Visste inte vilken jag skulle lägga ut så det blev bägge, fick då också ett ypperligt tillfälle att visa er vad det riktiga ordet är på svenska respektive norska.

Visst är norska ordet, om möjligt, löjligare än det svenska?



Matvägran och kvällskaffe

Hela helgen har Evelina varit ganska krånglig med maten. Hon spottar ut, vänder huvudet bort eller vägrar helt enkelt att öppna munnen. Det spelar ingen roll vad jag ger henne. Oavsett så vill hon inte ha, något! Detta är säkert helt vanligt, men när det händer just dig så blir du ganska bekymrad. Välling går bra och den innehåller det mesta du ska ha i dig, så än är det ingen anledning till panik. Men alla mammor där ute förstår säkert oron.
Humöret är det, konstigt nog, inget fel på. Alltid samma stora leende på läpparna och pratglad som aldrig förr. Kanske lite mer mammig än vanligt. Igår var vi en sväng nere vid hamnen och drack en kopp kaffe tillsammans med Görans föräldrar. Det var inte mycket mer än min famn som dög då ska jag lova.
Fick lurat i henne några vindruvor och några bitar med klementin. Efter det kunde jag gå lite på avstånd och ta några bilder.



Det här med is är väldigt spännande, men oj så halt det är.
Det är tryggast att hålla någon i handen då vi passerar en isfläck!



- Där tog jag dig, farfar! Din tur att fånga mig!

<3

Morgonstund

Efter jag lämnat lillan på dagis går jag hem och bokstavligt talat kastar mig i soffan. Sätter på tv:n och bäst av allt;
äter dagens godaste mål - frukost!



Kallt eller varmt till frukost?
Vad är din favoritfrukost?

Lånpromenad och utekväll

Igår var jag och Evelina ute och gick en långpromenad, bara vi två. Göran låg hemma och vilade efter jobbet. Det var otroligt skönt. Det ska jag göra oftare!
Vi var ute i närmare 2 timmar och det hettade rejält på mina kinder (efter att jag varit kall) när jag till slut fick komma in i värmen. Men visst är det få saker du gör som är så skönt som att gå en långpromenad, dessutom med en sovande ängel framför dig? Kan inte komma på något som är bättre faktiskt...
Jag tänkte att Evelina skulle sova i vagnen eftersom det är de hon är van vid på dais. Då rullar de vagnarna till de små slocknar och sedan får de stå; utan blåst, med täcken, åkpåsar och överdrag så att det är gott och varmt. Jag kommer själv ihåg när jag var yngre då jag tog en powernap ute på gräset på landet(dock på sommaren!). Få saker man blir så pigg av efteråt!
Självklart får barnen inte sova ute om det är mer än 2-, men eftersom de är ganska bra påpälsade, med bla. en åkpåse som tål 25- så borde det inte vara så farligt! :)


Här är bild efter jag vaknat! Pigg och glad av att vara ute i friska luften.

Jag och Göran var ute och åt middag igår också. Vi var på en restaurang som heter Roma, italiensk. Den ligger bara ett stenkast härifrån så det var passande. Där åt vi varsinn förrätt och en huvudrätt. Jag drack lite vin och Göran cola.

Jag gav Göran i julklapp att vi skulle ut och äta och sen spela bowling! Så det stod på kvällen schema igår. :) Riktigt trevligt. Jag har som ni kanske vet bowlat i några år, men det var några år sen jag slutade, så jag var riktigt spänd på hur det skulle vara.
Det gick ganska bra. Vi spelade 6 serier och jag vann med en bästa serie på 178. Den är jag nöjd med! Göran var jätteduktig också, tror hans bästa var på 134.
Efter bowlingen spelade vi lite biljard. Det har Göran hållt på med ett tag och spelade ofta med sin pappa. 3-1 till Göran blev det i spel där. Tyvärr så hade vi bara en kö till biljarden, lite dåligt då det tog längre tid och allt betalades per minut men men...
Om man frågar mamma så är det ingen kö till biljarden alls! Haha. (Internskämt!)

Tackar min sambo för en riktigt trevlig kväll och våra snälla barnvakter som ställer upp i vått och torrt. <3
(Glömde ta bild/er igår, är jätteirriterad på mig själv för det...)

Badtime

Något av det bästa som finns är att bada, har vi märkt. Dock den delen av processen när man ska upp är mindre skojig. Det blir såå kallt när inte längre vattnet värmer. Stackars.
I fredags badade vi här hemma ialla fall!


"Att kasta leksaker över kanten så det skvätter vatten över hela badrummet har blivit en favorit, mamma och pappa verkar reagera väldigt på detta och jag gör såklart allt för att få lite extra uppmärksamhet... Men varför pratade de så högt till mig när jag kastade ut den stora blå spannen full med vatten kan jag inte förstå?"

Busis!

Möjligt besked

Idag ska jag till min fysio igen. I onsdags när jag var där sa Anne att hon skulle ringa till min läkare, han sa skriva en henvisning (vet inte om det heter/stavas så på svenska!? Remiss kanske det är!) till Ullevål. Där har de en specialavdelning på just rygg och axlar. Dit tycker hon att jag borde skickas eftersom behandlingen jag får hos henne inte verkar ge något direkt resultat. Där kommer jag gå igenom en typ av utredning.
Har ingen aning om vad de kommer sägas, visas och bli för resultat. Kanske jag måste opereras? Kanske min kropp inte bara med ett såpass fysiskt yrke som jag har? Det enda jag ska ha med mig dit är MR-resultatet.
Så idag kanske jag får besked om vad som händer. Lite spänd. Lite nervös.

Jag lämnade Evelina på dagis för 2 timmar sen. Gick hem. Åt frukost till Våra bästa år, som vanligt. Fixade iordning mig lite och gick in för att bädda Evelinas säng. När jag kommer in ser jag något konstigt på hennes kudde, inte snuttisen utan den kudden jag köpte på Ikea igår. Var det spy? Ja, det var de! Har hon spytt i sömnen då eller? Det tycker jag är lite läskigt måste jag säga, det är säkert värre när de är pyttesmå, men ändå. Stackars min lilla flicka. Men när jag hämtade upp henne imorse så var hon jätteglad och fin i form som vanligt. Kanske hon fick i sig något som magen inte tyckte om igår bara. Om hon varit dålig "på riktigt" så hade hon förmodligen fått upp mer, om inte annat efter hon fick morgonvällingen i sängen. Nåväl. Tog bort lakar, påslakan och örngott, skakade ute i friska luften och gick igenom gosedjuren för att se om något mer behövde tvättas. Icke. Så nu har jag bytt rent där inne. De har inte ringt från dagis än så antagligen var det bara en engångsgrej! Hoppas.



Bild från andra dagen på inskolningen :) I dockhörnan <3


Beroende

Igår började Biggest Looser på svenska tv4. Var det någon mer än jag som såg det?
Även Sveriges Mästerkock hade premiär i veckan. Det är lite av tjusningen med januari och september. Då börjar massa nya program där man bara kan välja exakt efter tycke vad man vill följa! För min del kan det bli lite av ett beroende, det här med serier. Jag har följt en serie på tv sen jag var ganska liten. Även om jag inte haft chans att se det varje dag, så har jag gripit varje möjlig chans att se det. Ja, jag pratar givetvis om
Våra bästa år/I gode og onde dager/Days of ous lifes - mitt beroende
. Jag lägger upp dagens planer efter tiden då det går på tv. Jag bokar aldrig någon lunchdejt, fysiobesök eller liknande förän prgrammet är slut! Det kallas beroende va?

Nog med tramsprat...
Idag ska jag till Ikea med Madde och hennes dotter Lova. Eftersom Evelina går på dagis så får vi åka endast vi 3. Men det blir skoj ändå. Nästa vecka pratade vi om att ta en tur till ett badhus, då hämtar jag Evelina lite tidigare bara - efter hon har sovit.
Idag när jag lämnade mini på dagis blev hon lite ledsen när jag vinkade hejdå, första gången. Och när jag vinkade i fönstret från utsidan sträckte hon handen mot mig. Jag vinkade, vände mig om, gick och blinkade bort en liten mamma-tår. Det kommer antagligen bli fler tårar vid lämning. Jag är glad att det inte blev så första lämningen ialla fall. Det går snabbt över. Och jag tror det är värst för oss föräldrar...

Nu - IKEA!

Dagens komplimang

Nu sitter jag för ovanlighetens skull ute i köket med datorn. Har kommit mig igenom halva lunchen som idag består/bestod av en macka med makrill i salsasås (mumma) och en tallrik med naturell fil, färska blåbär och vindruvor.
Har ganska nyligen kommit in genom dörren. Har varit hos min fysio.
När jag närmade min bron på hemvägen möter jag en medelålders dam som stannar upp och säger;
- Men oj vilka fina stövlar du har!
- Tycker du?
- Ja-a, vart har du köpt dem?
-
I Sverige!
- Åja, de var ialla fall jättefina!
-
Tack så mycket!
Tänk så lätt det är att få en annan människa att känna sig speciell, om så bara för ett ögonblick. Att ge andra komplimanger sker allt för sällan. Jag är inte duktig på det heller. Det händer ofta att jag möter folk som har något på sig som jag tycker är dunderfint, men inte öppnar jag truten och låter personen få höra det. Synd! Det kanske man skulle bli bättre på. Att ge (minst)en komplimang till en annan människa varje dag, det behöver inte vara en okänd utan till din sambo, dotter, mamma/pappa osv. :) Automatsikt så skiner man upp när man får en komplimang, det blir en slags bekräftelse. För min del blev det absolut en bekräftelse, en bekräftelse på att de skorna jag älskar, också faller andra i smak! :)


Medan Evelina var på dagis igår passade jag på att sätta pengarna i rullning tillsammans med Görans mamma. Vi var en sväng på Biltema. Där fick jag köpt en pall till Evelina som vi ska ha då hon tvättar händerna, inne på toa. Därefter åkte vi vidare till Tveita. Där gick vi till Nille och fyndade massa. Jag köpte massa saker och betalade endast 210kr. Stearinljus till endast 10kr (50st), "hyllor" till Evelinas rum (bild på detta när det är klart kommer!), andra ljus, en bok till Evelina, några fina ljuslyktor och en fin bricka. Ja, man kan säga vad man vill om Nille, men fina saker har dem och de är alltid billigt. :) Vi kom mitt i januarisalget så vi hade otroligt tur, men det ska man väl ha ibland?
Efter Nille stack jag inom Bik bok där de sålde långa linnen till 50kr, ääääntligen fick jag tag i svarta till en billig peng. Görans mamma köpte två vita.
Sen besökte vi Ica, där de var ett stort 10kroners salg. Köpte lite nödvändigt även onödigt sen var det dags att dra sig hemmåt för att hämta en duktig Evelina på dagis.

Imorgon ska jag och Madde en sväng till Ikea. Jag måste köpa en ny kudde till Evelina. Kudden har nämligen blivit snuttisen här. Och hon har med sig den till dagis varje dag. Då kan det vara fint att ha en extra. Ska ha en liten badrumsmatta till rummet där toaletten är (det är separata rum för toaletten och där du tvättar händerna) och om jag inte minns fel så säljer nämligen Ikea vita badrumsmattor för 9kr/st. Vi får se!

Ha en trevlig onsdag!

None

Vet ni vad. Jag har ingentid att säga denna tisdag den 10/1-12. Så varför skriver jag då?
...Jo, tänkte dela med mig att mina många men oviktiga tankar;

Vad ska jag skicka med Evelina till dagis imorgon? - Inget! Det serveras fiskpinnar vid lunchtid

Varför är jag inte trött? - Antagligen bara för att jag intalar mig själv att jag inte är det

Varför snarkar Göran så högt att jag hör det ut till vardagsrummet... - Förmodligen för att jag ska ha någonting att störa mig på(?)

Varför...

Varför...

Varför...

Varför har vi så många frågor? - Vad skulle vi annars fundera över?

(Onödigt och meningslöst inlägg!)
Trevligt tisdagskväll folket!

Bra igen!

Idag har Evelina varit på ettårskontroll hos en läkare på Furuset, där jag går till min fysio. Vi var där 8.50 och ute igen 09.10. Lämnade en liten på dagis kl 09.30. En halvtimme senare än jag gjort tidigare!
Fick äntligen med mig en månadsplan hem så jag kan se vad som kommer hända framöver, när de ska ha mat med sig och när de får varm mat. Det står även vilken typ av mat som serveras, vilket är toppen tycker jag!
På onsdag får de tex. fiskpinnar och tillbehör. Idag fick de brödmellanmål med pålägg och dricka. Väldigt bra upplägg enligt mig. :) I Sverige är vi uppvuxna med varma mellanmål/middagar och blev därför ganska paff när jag fick höra om hur det går till här. Mackor hela dagarna och här är man inte så beroende av varm mat alls under dagen. Jag tycker ialla fall att man ska ha ett varmt mål mat om dagen. Hur tycker ni?

Kanske ska tillägga att jag mår bra igen. Illamåendet har lagt sig och imorse var jag ganska pigg när jag gick upp 07.30, trots en mindre rolig natt då Evelina vaknade 7 gånger. När vi för en gång skull går och lägger oss tidigt så kan hon få för sig att vakna oftare. Nästan som att det är medveten för det är så varje gång. Lilla luringen! <3
Idag har jag dammsugit, tvättat golven, strukit gardiner + satt på märkeslappar på kläder som Evelina ska ha på dagiset. Sen har jag tagit adjö av resterande julsaker för denna julen, de ska dock upp igen om ca 10 månader så nästa år kanske jag överlägger att ha de framma året runt! Ha!

Nu ska jag...
Öö... har ingen aning om vad jag ska göra, men inte slösa mer tid här ialla fall!

Gokväll

Dålig

Igår kväll var vi och åt middag hos Görans föräldrar, denna gången gick det lättare att få Evelina att sova. Sist så ville hon inte alls och skrek halsen av sig så fort vi gick utanför sovrumsdörren. Denna gången tog vi med och resesängen och då gick det därför bra igen. :) Hon somnade lite före åtta tiden och vi såg på idrottsgalan som ägde rum i Hamar. Åt och drack gott. Till slut blev jag otroligt illamående, var tvungen att gå ut på balkongen och ta lite luft, det hjälpte för stunden men det försvann inte alls. Så vi fick dra oss hemåt och jag satte mig ute på våran balkong tillsammans med Göran, drack lite avslagen cola och gick sedan och la mig. Somnade inte med en gång men efter en stund. Är inte direkt bättre idag heller.
Jobbigt när man vill ha energi till det lilla livet som far runt här hemma.
Bortsett från detta hade vi en jättemysig kväll! :)

Eftersom jag känner mig lite halvslapp så har jag ingen lust att sitta här och knappa så mycket mer. Får bli bättre uppdateringar imorgon. Då ska dessutom Evelina till läkaren på 1 års kontroll 08.50.


Den lovade julbilden


I en affär. Evelina får prova massa konstiga mössor. Denna var jättesöt. Tänkte en stund på att köpa den. Men eftersom vi har en del mössor så väntar vi istället. :)


En skojbild på mig i glasögonen, men... så här ser de ut ialla fall! :)
Nöjd som bara den!


Nu ska jag se en film här medan Evelina (förhoppningsvis) sover. Say it isn´t so. Någon som sett den kanske?
Ha en fin fin söndag folkens!

Fredag

Idag ska jag inte hämta Evelina förän efter hon sovit, om hon nu somnar vill säga. Hon fick med sig en flaska välling som de ska ge henne när hon sover, då tror jag att det går bättre!
På onsdagar och fredagar serveras det varm mat där och idag skulle det bli spagetti och köttfärssås, henne favvomat. :) Vi får se om det går bra eller de ringer, mobilen bär jag med mig överallt dessa inskolningsdagarna.

Idag ska jag till fysion kl 13.30. Sen hoppas jag också på att brillsen kommit så jag kan hämta dem samtidigt,
det är nämligen på det centret som jag går hos fysion som optikern håller till. :)

Har egentligen inget spännande att säga just nu, tänkte bara titta in och säga goddag!
Uppdaterar förmodligen senare.

Ha en fin fredag!

Önskelista

Just nu har jag en kort önskelista, dock ganska dyr. Men jag vill vill viiiiiiill ha;


Systemkamera Canon - vill kunna fota fina bilder på Evelina, skriva ut och sätta upp...





Vill kunna laga gott kaffe hemma. Jag älskar Görans mammas kaffemaskin som hon har hemma och ångrar mig till tusen för att jag inte köpte en sån då den kostade 495kr, då den lagar gudomligt gott kaffe. Latte, Capuccino, Mocca you name it!


Update!
45 minuter efter jag skrev förra inlägget ringde de från dagis och sa att Evelina vägrar att sova. Så jag fick snällt gå och hämta henne. En glad liten tjej kröp upp i min famn och ville inte släppa mig. Vi gick hem och det tog väl en timme före hon somnade här, men nu sussar hon gott.
Det var tydligen inga problem att ha med välling som de ger henne när hon ska sova. Så det ska vi prova imorgon. Hon är van vid att få det varje gång hon sover hemma nämligen.
Hoppas hon klarar att sova imorgon, för då ska jag till min fysio och förhoppningsvis hämta mina brills!

Glasögonorm

Jaha... Då ska man bli glasögonorm, på heltid! Jag trodde det skulle dröja innan jag skulle behöva "fönster" framför ögonen, men icke! Igår var jag hos Synsam på Furuset, här vi bor. Han som gjorde testet på mig sa att det är på gränsen att jag får lov att köra bil utan glasögon längre. Blev ganska paff, för jag gick dit med tron att jag bara "inbillade mig" att jag inte såg helt perfekt. Det visade sig att jag har skeva hornhinnor på bägge ögonen, ena sidan 0,25 och andra 0,5 samma sak med synen, 0,25 på ena och 0,5 på andra - kommer dock inte ihåg om det var + eller -. Men jag ser bra på nära håll men inte på långt. Det är inte så extremt att jag ser suddigt på långt håll men brytningsfel helt enkelt. När syntestet var färdigt så fick jag ett par "tillgjorda glasögon", där han satte i exakt det felet jag har i ett par provisoriska glasögon och det var som att en helt ny värld öppnade sig! Allt fick skarpa konturer igen och alla färger blev otroligt klara. Det var riktigt häftigt och först då insåg jag att jag är i behov av glasögon. Tavlan hos optikern, där det står massa bokstäver ni vet, jag såg till och med nedersta raden.
Trodde inte jag skulle erkänna det, men ja, jag kommer nog bli en glasögonorm eller brillmupp, ialla fall när jag kör bil och ser på tv. ;)
Ett par fina bågar från Elisabeth Arden, två glas slipade för min syn och syntest - 3901kr - BLÄÄÄ!!! Måste man så måste man...?

Nu till lite roligare saker;
Evelina är just nu på dagis och har varit där sen kl 09. Jag gick med en gång jag lämnat henne. Kom tillbaka kl 10.15, allt var bra så jag gick igen. Dock blev hon lite ledsen när jag gick, men jag hade med mig gosekudden och napp så då gick det bra. De skulle strax äta mellanmål, efter en liten samling. Eftersom de inte har ringt mig så verkar det som att hon sover nu. :) Riktigt skönt att allt verkar gå bra. Ska hämta henne vid 13 tiden tänkte jag. Då har hon varit där i 4 timmar, passar bra som en första dag. Imorgon får hon vara där ännu lite längre.

STOLT!

Leka och lära

Då var andra dagen på dagis klar. Det blir korta dagar så här i starten för att det inte ska bli jobbigt för den lilla. Men som jag och Berit konstaterade så kommer det inte bli några problem alls! :)
Vi var där lite efter kl 10 och gick igen 11.30. Imorgon ska jag lämna henne kl 09 och gå därifrån en stund för att se hur detta går. Jag har varit inom synfältet hela tiden, men imorgon går vi ett steg längre. Spännande.
Idag lekte de med klossar och lego på golvet och sedan hjälptes alla åt att städa. Till slut förstod även Evelina att hon skulle lägga tillbaka sakerna i korgen igen. Lilla gosis! <3
Hon ligger återigen helt utslagen och sover sin skönhetssömn.
(Har bilder på när hon sitter och leker, men givetvis kunde jag inte ladda upp de bilderna nu... Kommer senare!)

Kl 15 idag ska jag till Synsam och kolla min syn. Har börjat se suddigt på långt håll, om jag suttit med något nära och läst en stund. Något brytningsfel kanske? Hoppas såklart inte på det. Men vill ändå kolla upp det.

Dagis

Och så var den stora dagen kommen, Evelinas första dag på dagis.
Tänk att hon har blivit så stor, det är både skrämmande och spännande på samma gång. Mest spännande!
Hon klarade dagen galant och jag insåg att denna inskolningen kommer bli problemfri med en gång.
Tänker dock på de dagarna då hon kommer vara ledsen när jag måste gå ifrån henne... Hoppas det dröjer!
När vi kom innanför dörren så såg jag en stor skylt där det stod; Välkommer Evelina 1 år! Så himla sött.
Och när vi kom in till alla barnen så ropade de alla: Nu har Evelina kommit! Nu har Evelina kommit!
Evelina fick sitta på en stol runt bordet där de flesta barnen satt och pusslade och lekte. Hon fick en egen leksak och smälte in i gruppen med en gång. Mammas älskling!
När Berit (ägaren) kom på jobbet så satt vi och pratade lite. Hon känner Görans mamma lite och det känns därför ännu bättre. Väldigt trevlig dam är hon. Hon verkar ha kontroll på det som händer och vad som ska hända där, över alla barnen och vem som gör vad.
Det blev dags för samling. Alla satte sig i en ring och sjöng lite sånger. Evelina sjöng lite hon också, fast på bebiska.
Sen var det dags för matpakke. Jag hade tagit med mig en smörgås och en yogurt till Linis som hon åt upp!
Efter maten traskade vi hemåt, det hade blivit dags för utetid och sovtid för de små trötta ögonen.
Tror Evelina var nöjd med sin första dag och det är också den här mamman.
Nu ligger ängeln utslagen i sin änglasäng och sover som den ängeln hon är <3
En ny dag imorgon väntar...


2012

Välkommen 2012!
1/1-12 börjar med ett snöfall utan dess like. Så nu är det vitt här utanför igen. 2012 började också med ett katastrofras i Trondheim. Hur ska detta året sluta? ;)
Jag vet ialla fall att slutet på 2011 var toppen. Vi hade Görans föräldrar här på besök, planen var att vi skulle ha 3 rätters.
Vi började med räkcocktail till förrätt - mumma!
Huvudrätten var såklart pinnekött, jag lagade det för första gången igår, helt själv och det blev supergott.
Till efterrätt skulle vi egentligen ha fruktcocktail, men det var ingen som orkade efter den mäktiga maten. Det betyder att det blir efterrätt för mig och Göran idag istället!

När det närmade sig kl 00 gick vi ut på våran minsta balkong och såg ut över dalen här vi bor. Massa fina raketer rätt framför ögonen på oss. Vi kommer aldrig behöva köpa några egna raketer, så länge vi bor här.
När vi sedan gick över till andra sidan igen fick vi se rakterna som skjuts ifrån Ikea, kommunen lägger varje år
500 000 kr på det. Fy tusan så fint det var!




Mammas fina lilla docka <3

RSS 2.0