Längtan

Om en vecka befinner jag mig här på detta underbara ställe. Lysekil.
Jag ska tillbringa lördag-söndag hos världens finaste Ellen i deras nya hus. Dit kommer även Lina, från London. Längtar massa. Längtar till Lysekil.
Om en vecka börjar semestern för mig. I 4 veckor. Jag ska ta vara på denna sommaren. Umgås med världens finaste mamma och världens bästa pappa tillsammans med världens underbaraste dotter!
 
Jag undrar hur det blir när jag kommer tillbaka. Kommer allt vara som förr eller kommer allt förändra sig. Framtiden får visa vägen och jag bara njuter av att vara i nuet... Tro mig, jag vet ungefär lika mycket som ni och är minst lika nyfiken själv. Det är inte utan att jag går runt och är tankspridd och lite kluven om just framtiden.
 
 

Felgissat

Enligt tidningen, igår, så skulle det bli sol och 18 grader idag. Här är det istället 10 grader och regn. Totalt felgissad väderleksraport... Tråkigt eftersom jag och Evelina ska åka på damträff här om ett par timmar. Men det spelar ingen större roll. Huvudsaken är att vi ska träffas och det blir supertrevligt, det är jag övertygad om!
 
Ikväll blir det ribbe här hemma vilket jag ser fram emot enormt mycket! Kanske vi får lite sällskap också. Nu ska jag försöka lägga en liten tjej här som sitter och gäspar så käken är på väg att gå ur led på henne. Hoppas hon somnar med en gång så hon är pigg och glad när vi åker sen!
 
Ha en trevlig lördag.
Kram.
 
En skelande Göran igår kväll ute på terassen. Haha. I have no words...
 
 

Damträff

När vi valt en sittplats och de skrapande stolarna tystnat och alla satt sig till ro blev vi presenterade av 4 stycken personer som berättade lite om sig själva. Alla hade en hög position och det gjorde väl inte oss mindre nervösa... När vi sedan fick en inblick i arbetet la ialla fall min nervositet sig. Det blev en känsla av trygghet, förhoppning och ivrighet i min mage och huvud. Efter ca 10 minuter ropade en kille vid namn Lasse upp mitt namn och jag fick följa med honom ut ur salen.
Fortsättning följer...
 

Idag har varit en helt fantastisk dag. Tiden på jobbet har gått ganska segt om jag ska vara ärlig. Det har ösregnat hela dagen men solen har skinit där jag gått. Jag har gått runt i ett slags lyckorus hela dagen. Varför? Nja, det kan jag tyvärr inte säga. Inte än. Nyfikna? Ja, jag kommer hålla er på sträckbänken ett tag till.
 
Just nu sitter jag och Göran i soffan och ser på VG-lista. Det är en gratiskonsert som sänder direkt från Rådhusplatsen här i Oslo. Förr förra året var vi där och såg, lite på avstånd. Då hade jag en liten tjej i magen som också var med på ett hörn. Detta året ser vi det hemifrån istället som sagt. Det känns mycket bättre med tanke på det ostabila vädret.
Imorgon ska jag möta de tjejerna som var med i min mammagrupp. Jag vet inte om alla kommer men några stycken tror jag ialla fall. Vi ska mötas hemma hos Mari och äta lunch. Ska bli kul att möta alla igen och ha en liten Damträff. Kul för de små också såklart!
Vad ska ni hitta på i helgen?

Kramar från soffan!

Bortskämd liten

Igår när jag jobbade ringde Görans mamma mig och berättade att hon hade köpt ett par sandaler till Evelina. Jättefina och passar nu när det är sommar och varmt ute.
Tänk att hon är så bortskämd trots att hon är så liten. Undrar om hon vet om hur bortskämd och omtyckt hon faktiskt är? Hoppas hon förstår det...
Tack farmor!
 
Just ja, nu när ni läser detta sitter vi (eller vi är ialla fall på väg dit) med Görans föräldrar och äter middag på Lörenskog på en Kinarestaurang där. Det är våran första gång så vi får se vilka betyg det blir! Hehe.
 
 

Köp av ny vän

Idag har jag varit hos min läkare. Jag kom in, slog ner ändan i soffan, då öppnas dörren och ut kommer damen som var före mig och det var min tur. Punktlig? Lite väl punktlig enligt mig. Det gick ialla fall bra och inget blev förändrat denna gången. Alltså jobb 50% som innan.
På vägen hem skulle jag posta ett brev och åkte in på köpcentret som ligger där vi bodde innan. Jag gick in posten, köpte ett frimärke. Jag fick sedan ett sug efter kaffe och gick in på köpcentrat. Det skulle jag såklart inte gjort... Jag fick med mig lite fint hem. Både till mig och presenter till mina underbara vänner, Ellen och Lina som jag ska möta nästa helg. Till mig blev det en väska. En "tvärs-över-väska", förstår ni vad jag menar då? Eller jag kan lägga ut en bild på den senare. Det var ialla fall 50% på den och jag tyckte den var jättefin. Nu har jag altså en brun och en svart. Det är ju inte alltid det passar med en brun. Beror helt på vad man har på sig.
Jo, jag köpte också en ny vän! På Clas Ohlsson. Min gamla vän brände så det fick bli en ny. Och den kostade bara 199kr. En bosch dessutom!
 
En stavmixer såklart! Så nu kan jag laga puré igen. Mums!

Finbesök på jobbet

Igår fick vi finbesök på jobbet. Klockan 17 kom det två handlbollsspelare och hade "uppvisning" på utsidan ingången till vårat jobb. Och dessa två var inga mindre än Heidi Løke och Kristian Kjelling - två av de bästa spelarna i dam resp. herr landslaget. Riktigt kul att hälsa på dem och att få ta bilder! Det är förstås de i vita tröjor på sig. De andra är några av mina härliga arbetskamrater.
Jag som jobbade till 17 igår fick chansen att stanna kvar och se lite.
 
Idag ska jag till läkaren igen, 12.45. Innan dess hade jag tänkt att göra en insats här hemma, vilket är väldigt nödvändigt.
Ha en fin dag!

Detaljer

Jag är ganska nöjd faktiskt. Men resultatet av det jag köpte på Ikea igår. Vad tycker ni?
Visst är de små detaljerna som gör det stora reslutatet? Jag älskar allt vad inredning innebär. Att vara kreativ är det roligaste som finns. Att jobba med händerna och huvudet - att skapa!
Jag har inte ansträngt mig mycket med det jag köpte igår, men det är som sagt det lilla som jag stort.
 
När ni läser detta sitter jag på jobbet. Jag provar för första gången att tidsinställa ett inlägg och hoppas det fungerar!
Ha en härlig dag så hörs vi senare.
Kramar från ett soligt Oslo
 

Frukost före jobb

Idag börjar jag klockan 12. Då borde jag egentligen vänta med att äta frukost så jag inte blir hungrig under de 5 timmarna jag jobbar. Eller så borde jag väl ätit tidigare och slängt i mig en lunch innan jag börjar. Men jag orkar inte sätta klockan tidigare för att få i mig mer mat. Haha. Knäppt!
Det blev ialla fall en ganska lyxig och absolut nyttig frukost idag. Gud så underbart gott det är med färska bär.
Vilka är er favoritbär? Dessa tre är mina, utan tvekan: Blåbär, hallon och jordgubbar. Jag köpte faktiskt 3 korgar utanför Ikea igår. Norska jordgubbar dessutom. Mums!
 
 

Ikea

Det blev faktiskt inte promenad för mig och Lene idag. Hon sa att hon skulle åka till Ikea efter hon träffat mig och vem tror ni säger: Ja, men då kan jag följa med dit!...? Ja, självklart var det jag som sa det. Och kom jag hem tomhänt tror ni? Självklart inte. Men det blev lite smågrejer bara.
Bla en pall till hallen (vit) och en grej till Evelina. En förpackning med 8 glas i olika färger, i plast. Miniatyrer av vanliga glas. Ursöta!
Burkarna nedan kunde jag bara inte låta bli att ta med mig! Jag är som sagt insnöad på rosor och liknande motiv nu, så det var ett måste.
Ljuset talar väl för sig själv? Ni ser duken till höger va? Passar perfekt till ljuset och även burkarna går i stil.
De vita blommorna luktar underbart gott och hänger nu inne på toaletten (där kan behöver starkare grejer dock). Ser nästan ut som näckrosor. Tjusiga.
Snäckorna la jag i skålen inne på bänken på toaletten, blev riktigt snyggt.
Nästan bild jag tar och lägger ut här blir såklart på det jag gjort med det jag köpte! Ha tålamod, det kommer.
 
Nu ska jag och Göran se de fyra sista avsnitten av Skilda Världar. Efter det börjar vi på ny kula - Andra Avenyn.
 

Oförglömligt

Idag ska jag möta min underbara och fina vän, Lene. Hoppas att vädret håller i sig för vi har planerat att gå ut en sväng och prata massa skit. Dock ser det ut som det mulnar på, men vad gör väl det?
Jag har ingen aning om vart vi ska träffas än, eller vart vi ska gå. Det ska ialla fall bli härligt att få prata med en närstående som samtidigt är utomstående!
 
Neda till vänster, jag i mitten och Lene till höger.
Dessa två spenderade jag en helg med på Stena Line tillsammans. Vi var stylister för de som gästade båten och jag måste säga att detta var utan tvekan den bästa och roligaste, mest händelserika (vilket säger en hel del), resan jag varit på! Och det har blivit MÅNGA under åren...
Oförglömligt!
 

Saftflaska

Jag mötte 5 förväntansfulla och nervösa, främmande, personer. En satt helt still, en satt och hoppade med benet och bet på naglarna. De två sista satt med varsin kaffekopp och ett påklistrat leende. Alla 5 hade dock något gemensamt. Alla stirrade på en fast punkt, alla var nervösa, alla ville samma sak och hade ett gemensamt mål. Detta var otroligt spännande. Klockan tickade fort och högt. Vi alla sex hoppade till när en man kom ut och välkomnande visade oss vägen in i salen...
Fortsättning följer...

Kommer ni ihåg när jag var på Ica´n som skulle stänga och det var 50% på alla varor i butiken? Ja, men visst gör ni det. När vi kommer in i affären ser vi att de är otroligt utplockat - överallt! Det fanns nästan inget kvar, någonstans. Jag hittade ialla fall en hel del till slut ändå. Frågan är om jag handlade för att jag inte ville komma ut med tom vagn, för att det var 50% eller för att jag helt enkelt är köpgalen? Haha. Nåväl. Jag hittade ialla fall en väldigt fin saftflaska. Ni vet en sån där gammaldags som man gjorde egen saft i förr. En perfekt flaska att ha saft i när vi ska på picknick.
 
 

Stängt!

Vet ni vad kära läsare? Idag och ikväll har bloggen varit stängd pga en enorm trötthet - punkt! Vi hörs mer imorgon. Kram och godnatt. Punkt och slut!

Frognerborgen

 
 
Idag har vi varit på Majorstuen igen! Behöver jag säga att Evelina blev helt i hundra när hon fick syn på denna lekborgen? Så här spenderade vi en timme ungefär. Mycket mys.
Det har varit ganska mycket familjetid denna helgen och lite blogg, men så blir det ibland. Bloggen har jag för min egen del och för familjens. Lite som en offentlig dagbok!
Vad har ni hittat på under denna midsommarhelgen?
Hoppas vädret varit bra och att ni ätit massa jordgubbar, sill, potatis och sköljt ner med nubbe! Det har dock inte jag, men jag tar igen detta nästa år istället. Haha.
 
Söndagskramar på er!

Lyx lunch

Idag kom Göran hem med en överraskning. Egentligen många överraskningar. Han kom hem med ca 20 fat med sushi! Det var jättelängesen han kunde ta med sig sån typ av fisk hem. Det satt väldigt gott i magen. Ny "design" på sushin denna gången dessutom. Det är himla synd att vi inte ska till Sverige denna helgen eftersom mamma och pappa tycker om det så himla mycket. Och det är ingen hit att frysa. Så tyvärr kommer vi bli tvungna att kasta en hel del!...
Ledsen mami!
 
Nu har vi precis avnjutit en jäkla god middag som bestod av bakad potatis, champinjon och lök-stuvning och ytterfileé. Till detta hade vi dessutom vitlökssmör. MUMS säger jag bara. Det satt som en krocketklubba på smalbenet. Haha.
Nu blir det lite Skilda världar för våran del. Till det smuttar jag på ett glas vitt. Är det lördag så är det.
 
Vill passa på att tacka blogg.se för en ny fräsh design, där det numer går att göra tidsinställda inlägg utan att man behöver lägga in funktionen själv (vad jag vet har det ialla fall inte funnits förr).
 

Allt löser sig till slut

Jag har jobbat idag. Det har varit en ganska seg dag om jag ska vara ärlig...
På min lunch ringde jag Göran och han sa att han skulle köra nu ikväll och att hans föräldrar skulle upp till Gol.
Vart skulle då Evelina vara eftersom bilstolen är i min bil?
Det slutade med att Görans mamma ställde upp, som vanligt. Jag gick lite lite tidigare från jobbet och var hemma lite efter 18 istället för 18.30. Så allt löste sig, som vanligt. Allt löser sig till slut.
Jag och Evelina avslutade hennes kväll ute på altanen med lite bus och lek!
Nu sover lillan hårt och gott och vi vuxna ska äta middag om en liten stund.
 
Glad midsommar på er alla i Sverige! Kramar
 

Förmiddagsprojekt

Idag har jag varit duktig. Nästan så duktig som jag planerade också. Vi hade tänkt simma här på eftermiddagen. Packade väskorna och begav oss till gymmet. När vi kommer dit så visar det sig att det är sommarstängt och vi får därmed vända på klacken och gå hem igen. Trist när man är inställd på något. Men så är det. Jag borde kollat upp om det var några stängningstider under sommaren, det brukar det nämligen vara när det gäller simhallar.
Nåja, jag har ialla fall svettats lite i solen här idag ändå.

Jag fick äntligen bort den gröna mattan som vuxit sig stor i rabatten. Det blev faktiskt så mycket ogräs att jag fyllde en hel soppåse!
På den näst nedersta bilden ser ni också att busken fick sig en välbehövlig hårklipp, så den nu mer är rund och jämn istället för stor och yvig. I bakgrunden på den bilden ser ni också hur stora mina solrosor har vuxit sig. Ikväll ska vi vattna!

Jag firade med lite norska jordgubbar! Mumms.

Bäst med dagens projekt var att det tog 30 sekunder från det att Göran gick innanför dörren tills det att han märkte vad jag gjort!








Grön matta

Nu är det verkligen på tiden. På tiden att rensa i rabatten på våran altan. Innan det växer igen såpass mycket att jag struntar helt i det. Det är en grön matta i rabatten med blommor i mitten. Usch. Ogräset växer så det knakar. När det börjat växa tar det dessutom all näring så blommorna inte får något och de dör... Så idag, när solen skiner så varmt och gott ska jag passa på att lägga en halvtimme där ute, längre än så tar det inte. Fort avklarat!

Det blev som jag trodde med Evelina. Hon har sovit som en stock genom hela natten. Vaknade 7:15, men somnade om till 8:00, då jag gick in och väckte henne. I och för sig brukar hon sova länge och nästan hela natten, men inatt var det extra gott även för oss att slippa en nattuppvakning.

Tänk att det är midsommarafton imorgon. Här firar vi inte det alls. Synd. Tråkigt. Tycker jag. Jag saknar somrarna inne i Lysekil med mina vänner. Hur vi gick runt och pratade med allt och alla, skrattade och hade det hur kul som helst. Glömmer aldrig den midsommaren då jag och Lina mötte två killar från Laxå. Haha. Vilka grabbar alltså!
Jag saknar att se en midsommarstång, kanske inte själva dansen, men bara att se massa glada barn som skrattar och skuttar runt den där stången. Nästa år ska jag försöka vara ledig på midsommar så jag och Evelina kan åka till Lysekil, så hon får uppleva en riktig midsommar!

Sommerfest

Idag har det varit avslutningsfest/sommerfest på dagis. Det var riktigt trevligt! Vi åt lite och pratade med alla, barn som vuxna. Det blev alltså en lång dag för Evelina idag. 11 timmar på dagis. Hoppas detta resulterar i en god och lång natts sömn istället för någon typ av bakslag, vilket vi varit med om innan. Kl 19.45 steg vi innanför dörren här hemma och Evelina åkte rätt i säng. Hon somnade nog innan jag lagt henne ner faktiskt...
På festen idag fick 5-åringarna diplom och varsinn blomma för att de slutar nu i juni. Ledarna fick en bukett och tackades för detta året.
Det bjöds på kaffe och kaka/tårta. MÅNGA hade bakat och jag överdriver inte om det stod 15 fat med olika kaker och tårtor inne i salen...
Alla satt samlade på bakgården där det satts upp långbord.

Det var lotter och vinster. Vi köpte lotter för 175.- och det blev tydligen köpt lotter för över 5000.- totalt. Pengarna ska gå till en ny lekstuga till barnen! Eftersom Evelina har många år kvar där så tyckte jag det var värt att lägga lite pengar på lotterna!
Vi vann dessutom två saker. Jag vann ett par skor värda flera hundra och ett par toffler till en liten. Tyvärr är de för små för Evelinas fötter men vi kanske får ett par nya bebisfötter att sätta dem på en dag! Hehe.
Nedan ser ni bilder på en Evelina som myser på en bänk, och vinsterna!

Vi har haft det supertrevligt och jag tror att de flesta, både barn och vuxna, kommer sova gott inatt!
Kramar från 3 trötta personer.





Havreringar

Frukost måste vara det godaste som finns? Känslan av att fylla på tanken och känna att energin kommer tillbaka och blir starkare är så tydlig och jag älskar det! Jag är som sagt väldigt dålig på att variera frukosten men tycker det är lika gott varje dag ändå.
Idag blev det Havreringar med torkade hallon och jordgubbar i och macka. Jummy!

Det är en stor affärskedja som ska stänga här. Nämligen ICA Maxi. De säljer ut ALLA (dock inte tobak och alkohol) varor på 50% under hela veckan, eller tills allt är slut. Dit ska jag idag. Tänk på allt som man kan spara. Barnmat, frukt, bröd, frysvaror, färskvaror, pålägg - ALLT! Jag hoppas att Görans mamma följer med för det är alltid roligare att slippa åka själv. Hoppas inte det är allt för utplockat än.

Nu ska jag njuta av mitt frukostkaffe <3


Dattra til Hagen

Jag har mått som jag förtjänar under dagen. Det blev nog en aning för mycket intag av den alkoholhaltiga sorten igår. Men jag hade det jättetrevligt och det var huvudsaken. Det blev faktiskt en tur in till stan för oss alla och en sväng på Dattra til Hagen någon Oslobo som varit där? Det var riktigt mysigt. Stort.
Jag hade självklart inte med mig min kamera igår, så det får bli lite halvsuddiga och dåliga mobilbilder.

Hoppas gårdagen var lika trevlig för er som den var för mig!
Kramar från en tröttis


Aprikosfärg

Jajjamänsan! Nu har jag internet igen. Paketet hade kommit in idag på posten så vi åkte dit och hämtade ut det förut. Docks så funkar inte internet på routern utan jag är uppkopplad med nätverkskabel istället. Nåja, kan hända att det fungerar efter att jag tog ut strömkabeln och satte i den igen, men jag vågar inte göra några förändringar här nu innan jag pratat med mamma på nätet. Om det inte skulle gå menar jag! Lyckan är i alla fall total.

När jag och Evelina vandrade runt i väntan på att bli hämtade, tidigare idag, smet jag in på Nille och köpte dessa två vackra ljuslyktorna (mobilbild). Jag köpte även 2 nagellack (ett i aprikosfärg och ett ljuslila) och ett läppglans (även det i aprikosfärg). Allt för 60kr!
Jag tänkte inviga ett av nagellacken och läppglanset nu ikväll när jag ska på sommerfest. Hoppas bara att regnet kan hålla sig borta. Det har växlat mellan sol och spöregn hela morgonen och förmiddagen här. Det var samma igår, men på kvällen kom solen fram. Jag hoppas på samma mirakel även idag!


Ljuslyktor från Nille - 12 kr/st

Konsert

Vi har precis sett färdigt på den såkallade barnkonserten. Den var varken barnanpassad eller bra om jag ska vara ärlig. Men vi har ialla fall kommit ut och fått lite frisk luft i näsan.
Eftersom jag har fortsatta problem med mitt internet hemma så passar jag på att sno lite internet när jag ändå är på bibliokteket. Igår fick Göran ett sms med spåringsnummer på ett paket från GET, vilket måste betyda våran nya router. Som jag längtar. Men tänk om det inte är pga routern som vi inte har internet, utan något helt annat, större problem. Dock tror jag inte det. Hoppas paketet kommer senare idag, annars blir det på måndag. Dvs. att om jag inte skriver någon mer blogg före måndag så vet ni varför, right?




Nu ska jag och Evelina traska hemåt och lillan ska få sova lite, vilket jag tror är nödvändigt.
Ikväll blir det sommerfest för min del!

Återkommer så fort jag kan.
Kramar.

Heia Mamma!

På lördag, på dagen, kommer det anordnas något som heter Furuset festivalen. Det innebär bara kul för både stora och små. Det kommer visas barnteater, bjudas på massa mat, marknadsstånd och massa annat kul. Dit tänkte jag gå med Evelina. Det tar bara 10 minuter att gå. Tyvärr så börjar teatern kl 12 och jag hoppas därför att hon kan sova lite längre på morgonen så vi hinner med den innan hon vill sova.

Jag fick syn på plakaten om festivalen när jag var på biblioteket igår och skrev ut lite papper. Jag passade på att skaffa mig ett lånekort och lånade samtidigt en bok. Heia Mamma! heter den och är superrolig.

Jag har verkligen fått problem med internet här hemma och som jag skrev igår så trodde jag inte bilderna på bloggen skulle komma upp men det gick tydligen ändå. Vi får se om jag har samma tur idag.


Kl 13 ska jag jobba, till 21. Sen dag. Men det fattades folk och jag ställer såklart upp om det behövs hjälp. Det är kul att kunna hjälpa till och känna att man är till hjälp.


Topp tre

Vattenmelon är gott. Om man frågar Evelina är det en av favoritfrukterna. Vindruvor och jordgubbar är också med på topp tre! Idag skickade jag med henne en liten fruktsallad innhållande dessa tre frukterna. Nästan allt hade hon ätit upp då jag hämtade henne. Resterande satt hon och mumsade på medan farmor, farfar, jag och Göran stod och pratade förut. Nästan ialla fall... Hon sprang runt som en galning och åt lite då hon "hade tid"... Men uppätet blev det!
Vi var på Biltema tidigare idag och köpte nya skruvar till cykeln, de gick sönder igår när cykeln monterades.
Jag fick även med mig doftblock till toaletten. Luktar underbart!
(Jag tog bilder men min dator och internet har bestämt sig för att strejka. Längtar till nya routern kommer i posten.)

Imorgon ska jag jobba till 21. Görans föräldrar ska till Gol, så jag hoppas innerligt att Göran inte måste hämta räkor imorgon kväll. Då är det kris. Jag kan säkert gå lite tidigare från jobbet, men vill helst ha mina timmar som jag ska.
På lördag är det sommerfest med jobbet.
Vad ska ni hitta på i helgen?




Topplistan

Vattenmelon är gott. Om man frågar Evelina är det en av favoritfrukterna. Vindruvor och jordgubbar är också med på topp tre! Idag skickade jag med henne en liten fruktsallad innhållande dessa tre frukterna. Nästan allt hade hon ätit upp då jag hämtade henne. Resterande satt hon och mumsade på medan farmor, farfar, jag och Göran stod och pratade förut. Nästan ialla fall... Hon sprang runt som en galning och åt lite då hon "hade tid"... Men uppätet blev det!
Vi var på Biltema tidigare idag och köpte nya skruvar till cykeln, de gick sönder igår när cykeln monterades.
Jag fick även med mig doftblock till toaletten. Luktar underbart!
(Jag tog bilder men min dator och internet har bestämt sig för att strejka. Längtar till nya routern kommer i posten.)

Imorgon ska jag jobba till 21. Görans föräldrar ska till Gol, så jag hoppas innerligt att Göran inte måste hämta räkor imorgon kväll. Då är det kris. Jag kan säkert gå lite tidigare från jobbet, men vill helst ha mina timmar som jag ska.
På lördag är det sommerfest med jobbet.
Vad ska ni hitta på i helgen?


Tack!

Igår fick våran bortskämda lilla docka en cykel av sin farmor och farfar. Och ni kan ju gissa om hon blev glad? Haha. Hon blev helt förtvivlad när vi tog den ifrån henne då det var sängdags. Som ni ser på bilden nedan, en pyamastjej på cykeln helt in i det sista för kvällen!
Vi vill ialla fall säga tack till farmor och farfar som köpte denna fina till henne <3

(Ganska dåliga mobilbilder)


Sommerfest

I söndags var vi ute på utflykt! Vi åkte till frognerparken igen och fick ett oväntat strålande väder. Helt underbart var det. Evelina, som inte var helt på topp, tyckte det var jättekul att springa runt i parken, helt fritt och utan att vi behövde gå tätt bakom henne hela tiden. Toppen tyckte hon. Det blev inte så jättelång tid vi var där dock. 1 timme. Vi hade ett möte med Evelinas farmor och farfar vid hamnen också! Det var varmt men väldans trevligt.

Jag trodde Evelina skulle bli dålig igen. Hon hostade väldigt äckligt på söndags morgon, men det verkar ha gått över nu faktiskt och skönt är det. Dock är hon väldigt snorig... Stackars.

På lördag är det sommerfest med jobbet. Klockan 20 börjar det och det kommer vara hemma hos min chef. Det är min tredje sommerfest med jobbet. Hoppas verkligen att det blir uppehåll. Jag kräver ingen sol, bara inget regn. Snälla?
Nästa torsdag är det sommerfest/avslutningsfest på dagis! Jag vet inte om det inkluderar barnen eller bara föräldrarna. Det utesluter i så fall att bägge föräldrarna kan gå, vilket blir lite fel, eller? Jag ser ialla fall fram emot det.

Idag blir det träning, närmare bestämt simning, för denna mamman.






Matprat

Detta var min middag igår! Gud så gott det var. Nakkekotlett (har inget aning om vad det heter på svenska, fläsk karré?), ris, egen pepparsås och sallad innehållande bla. avokado och fetaost! Mums. Samma mat tog jag även med mig till jobbet och mumsade i mig till lunch. Många av mina arbetskamrater brukar sitta med störa ögon och öppen mun när jag tar fram min matlåda och ska äta! Jag tycker det är så lätt att göra extra mat när man ändå står och lagar middag dagen innan och på så sätt spara massa pengar på att slippa köpa mat på jobbet och även att det är skönt att veta vad man ska äta och då inte få beslutsångest, haha. Det är ganska lätt att få det i en affär som har en delikatessdisk med ett varmeskåp fullt av frestelser...

Ja, jag har börjar äta ris och potatis igen. Men i ytterst små mängder. Till middag äter jag 1 potatis eller 2 matskedar ris etc. Det är tillräckligt för att få energi och ork. Dessutom blir jag aldrig sådär proppmätt eller äckligt mätt ni vet. Jag äter hellre mer sallad än att ösa in kolhydrater i truten.




Komplett

Jomenvisst! Skohyllan kom hem och nu är den på plats. Eller den kom på plats ganska snabbt efter Göran kom hem med den nya igår. Jag var såklart tvungen att kontrollera så den var komplett! Och det var den. Äntligen ser det lite mer städat ut ute i hallen, dock tar den väldigt stor plats, men det får vara så. Vi bara måste ha en hylla till skorna annars ligger det en hög med 9 par skor och skräpar där istället.





Jag hade ingen tid att skriva mer igår. Det var massa förberedelser som skulle göras med maten och jag hade dessutom ett yrväder att ta hand om. När farmor och farfar kom blev det lite avlastning för oss ialla fall. Det är alltid skönt! Innan Evelina började på dagis hade jag lite panik över det faktum att vi skulle få för lite tid tillsammans osv. Men nu märker jag hur viktigt det är för både henne och oss. Hon behöver egentid med andra barn och så är fallet även för oss vuxna! Det är viktigt för framtiden också för den delen. Att hon får lära sig att dela med sig och kommunikationen.

Nu ska vi ta tillvara på lugnet medan lillan sover av sig de trötta ögonen.
Ha en trevlig söndag gott folk!

Skohylle-tabbe!

Jag och Evelina har varit ute och handlat lite onödigt. Med mig hem fick jag bla ett skoställ som vi ska ha i hallen. Ett vitt. När jag och Göran skulle skruva ihop detta upptäcker vi att det är ett hål, där hyllorna ska fästas, inte är gjort. Jag blir rasande och ringer ner till A-möbler på Alnabru, där jag köpte den, och sa att vi kommer ner och byter den med en gång! Göran susade iväg och jag hoppas verkligen att det finns kvar i den vita färgen, annars blir jag galen! Haha. Nejdå, men vi har pratat om att ha ett skoställ i hallen och när jag då hittar ett för 195.- så vill jag ha det komplett också. Prislappen spelar ingen roll, det ska trots allt gå att montera. Eller hur?
Vi var en sväng på Jula också för de annonserade med några t-tröjor som var jättetuffa. Köpte en till Göran och två till mig. Det är egentligen "arbetartröjor", men jag tyckte det var läckra och slog till med ett köp även till mig själv (lägger ut bilder på dem sen)! Evelina fick en vattenkanna, så hon höll sig lugn och fin hela handlingsturen faktiskt! Skönt.


I all frustration tog jag en sen "lunch". Skar upp en grapefrukt och har precis slafsat i mig den. Det måste vara den bästa frukten. Är ni duktiga på att äta frukt?




Nu måste jag gå in och väcka mitt lilla bylte, så hon inte sover bort hela dagen och inte kan sova ikväll!
Men se, nu tittar solen fram! Säkert för att klockan blivit såpass mycket att jag inte har tid att gå ut. Pinneköttet vi ska ha ikväll ska nämligen kokas i 3 timmar... Morr!

Deppig

Jag hade hoppats på ett strålande väder idag. Ialla fall lite sol och lagom varmt. Men istället vaknar jag upp till spöregn och höstväder. Usch jag blir så deppig när det är dåligt väder ute. Vi ska trottsa vädret ändå och gå ut nu en liten sväng. Det är en av oss som skuttar runt som en kanin här i lägenheten (behöver jag säga vem?) och behöver ut och få lite luft i näsan, tror jag. Det finns ju inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Eller hur?
Lite vatten dör man inte av!

För tillfället är det faktiskt uppehåll så vi tar det tillfället och ger oss ut en sväng nu!



Regniga kramar från ett vått Oslo!

Blandade känslor

Som jag skrev igår så var Evelina väldigt uppe i varv när vi satt ute på terassen och det var svårt att få stopp på hennes flummande och framförallt svängande humör. Haha. Frågan att sitta och skratta, peka och göra roliga grimaser så blev hon ledsen. Och om igen... Här har ni några godbitar från igår ialla fall!




Idag har jag jobbat. Har lite ont nu, men inget som inte går att hantera. Frågan är bara hur det blir imorgon...
Om det blir bra väder imorgon ska jag också Evelina ut och leka. Innan hon sover och efter!
Vad ska ni hitta på i helgen?

Kramar från mig till er!

Torsdags lyx

Jag kan inte sluta tänka på denna dagen! Den har verkligen varit helt fantastisk. Vad har jag gjort? Inget speciellt. Jag har bara träffat massa personer som gett mig så många och fina komplimanger, sånt lever man länge på. Dagisledarna, mina kollegor, en man i kassan på Jacob´s (en mataffär i närheten av den jag jobbar i).

Imorgon är det min tur att ge komplimanger till andra! Det ska jag verkligen tänka på, att det piggar upp en människa något otroligt. Ialla fall mig! Kanske jag ska ordna håret, "klä upp mig" och sminka mig lite oftare. Haha.
När jag vandrade runt på Jacob´s tidigare idag... Ja, jag åkte dit för att det ligger en post i änden av butiken och jag skulle posta ett brev. Jag gick senare in i affären... då tänkte jag att vi skulle lyxa till det lite idag. Lite extra god mat. Lite torsdags lyx. Jag köpte med mig lite frysta räkor, moreller, goda krämiga ostar och miniciabatta.
Jag skar även upp lite avocado, gjorde egen "aioli" och la upp lite pålägg & kex (allt var inte framplockat när jag tog bilden tyvärr). Det kallar jag vardagslyx! Ialla fall för oss. Och guuuud så gott det var. Jag blev så mätt att jag nästan inte kom upp ur stolen när jag var färdig. Haha.

Evelina smakade på det mesta hon också. Räkor med aioli, kex med baconost och massa påläggsskivor. Det blev middagen för henne idag. Ingen idé att sätta fram en skål med varm mat till henne efteråt. Det hade bara blivit en flopp...
Ni skulle sett vilka grimaser hon gjorde under tiden vi satt där. Tur att jag hade kameran med mig, så att ni faktiskt kan få se det. Men det får bli imorgon kväll. Tog säkert 50 bilder så jag måste leta fram de bästa först.

Nu ska vi strax gå och lägga oss. Mätta och belåtna! Jag ska dessutom jobba imorgon, 10-18.
Ha en fortsatt trevlig kväll mina underbara läsare!
Kramar från ett soligt och varmt Oslo.






Evelina och Mamma <3 Kärlek


Resultat!

Är riktigt nöjd med resultatet av min hemmaslingning igår. Har fått massa fina kommentarer om det idag så jag antar att det inte bara är jag som förblindas i spegeln.
Så här blev håret:




Idag har jag även varit hos läkaren. Och nu ska jag börja jobba 50% -Yippie! Känns väldigt bra att det går åt rätt håll och inte bara stå på samma ställe och trampa.

Senare kommer jag lägga upp en smakbit av våran middag... Mums!

Kram på er

glup.no

Nu är jag färdig med håret! Jag blev supernöjd. Kommer lägga upp bild imorgon när jag ordnat mig lite mer, istället för när jag, som nu, sitter i pyamas.

Om jag kommer in, ska jag nu göra en kurs över internet som vi har fått besked om att göra, genom jobbet. Jag får till och med betalt när jag sitter på datorn och knappar, inte dåligt. Vi gör våra kurser på glup.no.
Dvs. om jag kommer in...

Vad har ni gjort idag, på nationaldagen? Själv har jag suttit med folie i håret och tagit en grogg på altanen. Inte spännande eller speciellt för mig idag ialla fall.
Imorgon ska jag till läkaren. Igen. Detta ska nog gå bra!
Hoppas ni haft en fin dag ialla fall!

Kram på er!

Just nu...

Nu sitter jag med folie och blekning i håret. Ska alldeles snart skölja ur det och då har jag del 2 kvar att göra. Reslutat får komma upp lite senare, jag ska nämligen hämta Evelina före jag börjar med del 2!
Hoppas det blir lika bra som sist.


Jag gör folieslingor på mig själv - inte det lättaste jobbet kan jag lova...!

Sveriges dag

Idag är det 6:e juni - svenska nationaldagen - Sveriges dag (det är väl tillåtet att säga?).

Vi firar, i Sverige, inte nationaldagen överhuvudtaget på samma sätt som Norge. Det går inte att sammanlikna alls. Nu mer är det röd dag i Sverige och de allra flesta är lediga. Frågan är om det var rätt val att ändra den röda dagen från annandag pingst till nationaldagen? Jag menar, 6:e juni är (i år) på en onsdag, mitt i veckan. Annandag pingst kommer alltid vara på en måndag, det blir alltså alltid långhelg. Vad tycker ni - är ändringen bra eller dålig?
Här i Norge är det röd dag på både annandag pingst och nationaldagen (17:e maj).

Jag vill med detta ialla fall bara säga, Grattis till Sverige!



Bild lånad från google.


Min vän

Det är både tråkigt och väldigt ensamt att gå hemma på dagarna. Tiden går sakta och det blir oftast samma saker jag gör på dagarna. Därför är jag otroligt glad för de två dagarna jag jobbar i veckan.
Jag är ialla fall glad att jag har sällskap här hemma på dagarna. Då pratar jag såklart om Sally, min katt, eftersom Göran är på jobbet och Evelina på dagis blir hon den jag pratar med på dagarna. Hon får höra en hel del. Trots att hon "bara är en katt" så blir hon, mitt sällskap. Min vän.



Sally ligger och gosar uppe på soffan.

I helgen ska vi äta pinnekött igen. Gud så gott det är! Eftersom det krävs lite planering när man gör på det sättet jag valt att laga det på, så sätter jag igång med det redan imorgon. Därför måste jag ut och köpa två ingredienser idag, nämligen palsternacka och kolrot. Vi får se om det blir med Görans föräldrar eller bara vi två.
Jag har bara 10 blöjor kvar hemma också så jag tar mig en tur bort till Furuset senare under dagen.

Vad ska ni hitta på idag?

Morgonrocken

Det var faktiskt inga problem att lägga Evelina ikväll. Hon somnade på stört klockan 19.30. Det blev inte mer än 15 minuters powernap tidigare idag och det är inte tillräckligt med sömn för att hon ska få problem med att sova på kvällen! Skönt att sovrutinerna inte blir rubbade. Det drabbar liksom hela familjen, men mest henne själv, tror jag ialla fall.
Efter badet tidigare ikväll så fick hon inviga sin nya morgonrock. Den var som väntat lite för stor, men hon har något att växa i där ialla fall! Hon verkade gilla den och sken upp som en sol när hon fick se den!

Det är sällan Eveina kollar rätt in i kameran, men på den första bilden gjorde hon det. Gud så fin den blev! <3





Powernap

Lilla Evelina hade inte sovit på dagis idag. Då blir hon som oftast ganska gnällig och (förståeligt) trött när vi kommit hem. Under tiden jag satt och pratade med min kära mor på skype låg Evelina i mitt knä och somnade. Detta är i princip det värsta som kan hända, speciellt med de fasta och fina rutinerna vi har. Men jag tänkte att 10 min kunde inte skada. När 15 min hade gått fick jag fortfarande inte väckt henne... Jag satte henne upp, mot mig liksom. Men hon bara nickade till igen, utan napp och sittande som sagt. Då är man trött. Jag gick runt med henne i lägenheten. Fram till fönstret för att se om lite ljus i ansiktet kunde hjälpa. Men icke! Till slut sa jag: Evelina, vill du smaka på en grej. DÅ tittade hon upp. När det vankas något att äta finns det inget som får henne att avstå. Så jag fick helt enkelt öppna det paketet som egentligen var till lördag och ge henne 2 bitar. Då blev hon både glad och pigg. Nu sitter hon i badkaret och leker. Efter detta blir det middag! Kanske kvällen slutar en timme senare för henne idag. Lillfisen! <3



Efter en hård dag på dagis är det gott med en powernap

"Bra att ha"!

Vi har nyligen kommit hem från en handlingstur. Ja, jag vet att vi precis var i Sverige men det är vissa saker jag låter bli att köpa där, som faktiskt är billigare här. Grönsaker är en av de sakerna och frukt. Sen så, tro det eller ej, finns det saker här som det inte finns i Sverige. Ialla fall som vi använder oss av! Det var 10kr´s vecka på Ica Maxi på Metro så vi åkte dit och fick med oss massa "bra att ha" saker hem! Mycket som vi dessutom köper när det är fullt pris och då kan man passa på att samla på sig lite när det är nedsatt närmare 50%, eller hur?

Jag behöver också köpa ett par nya byxor att ha på jobbet, som jag inte är så noga med, men som måste vara svarta! Bredvid Ica ligger en affär som heter G-sport, dit gick vi efter handlingen och jag provade ett par svarta mjukis/tränings braller. Och de passade perfekt. De kostade dessutom bara 79.- så jag slog på stort och köpte två par när jag andå var i farten. De ena paret kan jag ha hemma eller när jag tränar och ett par på jobbet! Perfekt.

Evelinas skötväska har gått sönder. Dragkedjan sa hej då och inne på Ica snubblade jag över en helt svart, axelväska, som passar klockrent som skötväska. Då menar jag att själva axelbandet är såpass långt att det går över handtaget på vagnen. Den kostade 50.- ! Den förra köpte vi på Ullared för 300.- har jag för mig... Detta är ingen typisk skötväska, men vad gör det?
Vi gick också förbi en korg med massa söta morgonrockar till småttingar. Eller ja, 98-104 slet jag faktiskt med mig. Det var även rea på dessa och den vi hade med oss kostade 40.- !
(Dels en liten förpackning med lördags-godis-kex till Evelina - som hon får på lördag!)



Pussel

Jag var ganska trött, efter jobbet igår och därför blev det ingen blogg. Men det är inget tvång att skriva här, eller hur? Som så många andra känner man sig lite tvingad att skriva varje dag och att det ska innehålla attraktiv och intressant text. Det har jag försökt sluta med. Givetvis hoppas jag att det jag skriver om är bra, eftersom jag har läsare. Men jag kommer inte börja känna "dåligt samvete" för att jag inte skriver en dag.

Nej. Detta handlar inte om "Livets pussel" eller om "pusselbitar som fallit på plats" eller "pusselbitar som saknas". Det handlar faktiskt om ett riktigt pussel. Evelinas pussel, som jag köpte till henne på Ullared i somras som var. Det är nu de senaste veckorna som hon börjat visa stort intresse för det. Och imorse blev jag otroligt imponerad över vad hon gjorde. Det är ett pussel på 8 bitar, av djur på en bondgård typ. Hon hade hämtat det från sitt rum och satt och pusslade medans jag lagade matbox till dagis. När det var dags att gå såg jag på henne och pusslet som låg utöver hela golvet i 9 bitar och jag sa: Nu ska vi gå till dagis! Jag gick ut i hallen och hämtade hennes ryggsäck och packade ner maten, flaska, kudde, napp osv. När jag går tillbaka efter några minuter står hon med pusslet i handen - FÄRDIGLAGT! Helt komplett pusslat! Behöver jag säga att jag blev stolt? En otrolig utveckling har märkts av det sista gällande allt. Hon betonar alla ord vi säger tex:
Dagis = Djaiss
Bada = Bjada
Skor = Koo
osv...

Det är väldigt kul att härma ljud också.
Katten säger: Mauu
Hunder säger: Hoff hoff
Kycklingen säger: Biip
Kon säger: Mooo moo

Älskade unge!



Evelinas pussel


Det värsta jobbet

Det värsta jobbet som finns måste väl vara parkeringsvakt? Hur ofta får de höra: "Åå tack för hjälpen!" eller bara en sån sak som: "Ha en fin dag vidare"? Säkert så många gånger att det går att räkna på en hand...
Vi råkade ut för en lapplisa när vi var ute tidigare idag. Vi var som vanligt nere en sväng vid hamnen och mötte på en av "den sorten". Vi fick besked att flytta oss omedelbart, annars skulle det bli böter. Det var bara att åka bort till ett annat ställe, tyvärr ett ställe där Evelina inte kunde gå och röra sig fritt.
Men bortsett från denna lilla incidenten hade vi en trevlig stund.






Planera mera

Jag tycker det är jättekul att laga mat! Speciellt om jag haft lite tid på mig att tänka ut vad jag ska laga. Ibland har jag glömt att ta fram mat ur frysen dagen innan och då blir det oftast blaha-blaha och jag bara slänger ihop något snabbt och onyttigt!
När maten är framdukad och vi frossar i vad-det-nu-kan-vara-till-middag. När maten ligger i magen och man kämpar emot illamåendet och uppblåst mage pga mättheten efter intaget. Då uppstår alltid "problemet":
Vad ska vi ha för mat imorgon?


Detta är inte alltid lika kul att tänka på när man är mätt och helst vill lägga sig på soffan en halvtimme. Dock så måste jag ta fram mat dagen innan så det tinat upp till dagen då vi ska ha maten... Förstår ni "problemet"? Lyxproblem kanske. Haha. Jag borde ialla fall planera lite mera. Dels för att det är skönt att veta vad man ska laga och det blir då oftast bättre, ialla fall i detta hemmet!

Idag tog jag fram mat till både ikväll (eftersom det är ganska tidigt så hinner det tina) och imorgon!
Ikväll blir det en gryta med Svinbiffstimlor i Tikka Masala, ris och sallad. Imorgon blir det Lax och räkgryta! Jag har aldrig gjort lax och räkgryta och varinne på google och hittade en recept som såg både enkelt och gott ut.
Dock kommer jag byta ut pastan till ris och några starka ingredienser kommer bytas ut till lite mildare eftersom Evelina ska äta också.

(Kryddig) Lax och räkgryta med (pasta) ris:


Bilden är alltså lånad från hemsidan jag hittade den på. Klicka på bilden för att komma till sidan och receptet.

Undra vad vi ska ha för mat på tisdag...?

Ekeberg Sletta

Idag har jag, Evelina och Görans mamma varit på Ekeberg Sletta. Det är lite allt möjligt där. Först och främst är det massa lekplatser. Det är också en inhängnad med massa djur där barnen bla. kan rida på häst och hälsa på de olika djuren. Det finns en stor spelhall och en minigolfbana. Runt omkring allt detta är det en stor park där folk kan ligga och sola eller grilla! Stora ytor för barn att leka och springa omkring. Det passade våran Evelina helt perfekt! Hon tyckte det var jättekul att hälsa på djuren. Dock betalade vi aldrig något inträde för att se på nära håll. Det får bli nästa gång, när vi har lite mer tid. Det räckte gott med att bara gå på utsidan och vinka till hästarna och fåren - tyckte Evelina! Att hon dessutom gick runt och mumsade på glass gjorde inte upplevelsen sämre direkt...

På minigolfbanan är det trolltema, därav det stora trollet på en av bilderna. Hit ska vi absolut åka igen med våran lilla. Kanske grilla en söndag eller bara gå en sväng i skogen som ligger bredvid.

Det ligger väldigt nära där jag bodde när jag var aupair för en norsk-svensk familj, så jag har varit här ett antal gånger med de barna. På tal om det så mötte jag mamman i familjen igår. Hon var inne och handlade i butiken jag jobbar i. Den ligger bara ett stenkast ifrån där de bor, därför sökte jag jobb där! Vi ska träffas i sommar bestämde vi. De har nämligen sommarställe på Smögen, som ligger ca 30 minuter ifrån där min pappa bor/mammas sommarställe. Så jag ska åka ut till dit. Gud som jag saknar dem...







Lillan springer runt och storkoser sig! Underbart att se!

I´m back

Då har jag kommit hem efter dagens långa pass! Känner mig riktigt stolt att jag klarade det, trots det gjorde väldigt ont de sista timmarna. Men jag klarade det! Känns som att jag är på väg tillbaka. Trots att jag hade ont de sista, så känner jag det på mig. Jag känner min kropp! Gud så härligt det känns. I´m back!

Göran ska snart iväg och hämta sin bil som varit uthyrd under dagen, som "kylskåp" typ. Den skulle stå på ett ställe som heter Nannestad och kyla massa öl, bubbelvatten och cider. Den är färdig för hämtning kl 00. Så jag ska väcka honom om ca 1 timme. Stackars, han som ska upp kl 04.30 igen...

Nu ska jag se på 13 snart 30! Har velat se den länge. Nu visas den på tv så jag får äntligen möjlighet!
Vi hörs mer imorgon mina vänner.

Kram från en trött men stolt Annicka!

RSS 2.0