1 år

Nu är det färdigt! Dagen som jag väntat på länge är avklarad. Nu är jag ledig i 1 år!!! :) Känns otroligt skönt att jag klarade av det målet jag satte upp, det var just att jobba september ut.
Nu ska jag inte tillbaka till jobbet förän imorgon. Haha. Ska faktiskt till jobbet bara för att ha ett litet möte med chefen, skriva papper till NAV och sånt. Jag vet att det är i sista sekunden, men jag har inte en full månad sen jag vet inte när, semester och allt har ju kommit mellan, så därför har jag gett lite extra denna månaden för att just få lite extra pengar. Super!

Är trött som aldrig förr just nu. Har varit ganska tungt att jobba det sista, men men...
Ska in och ta en go´ dusch och sen kasta mig i sängen!

Sov gött!!

2 dagar kvar

Hemma igen, efter andra arbetsdagen denna veckan. Tiden går faktiskt lika fort som vanligt, fast man bara vill att det ska bli torsdag. Inte för att jag inte gillar mitt jobb, men det är tungt. Väldigt tungt att jobba.
Många kunder som har beklagat sig över att jag ska sluta och oj vad jag kommer sakna alla små söta tanter på jobbet, till å med de jobbiga jävlarna!

Nu sitter jag och väntar på min kära man. Han skulle åka med sin pappa å göra nåt, ovant när han inte är hemma då jag klampar in... Nåja, han kommer snart hoppas jag. :)

Så fint det är ute nu! Löven är gula, röda och orange och det börjar falla från träden. :) Hösten är bra fin den!
Imorse var det till å med frost ute, skönt att jag parkerade inne, annars hade det blivit årets första fönsterskrap. :D



Helgen

Nu har vi kommit hem efter helgen, har även fått packa upp alla 300 påsarna som vi hade med oss fulla med mat och div. saker. Säger alltid att vi har tillräckligt med saker men när vi väl är inne i affärer så hittar vi saker vi "behöver" och köper det. Nu känns det som att lägenheten är på bristningsgränsen, får liksom inte plats med mer saker. Som tur är så ska vi inget mer till Sverige nu på en stund.

Min kära älskling har haft tandvärk hela veckan, och när han klagar och vill ta tabletter - då är det illa! Fredagen kom och vi skulle åka till pappa. Jag kommer hem och här står min kära och hade fällt upp resesängen som vi fick av mamma, för att se om den behövde bytas (det behövdes inte). Han var helt genomsvett och såg inte alls ut att må bra. Jag körde mesta biten till Sverige. Pratade med pappa då vi kom till ett stopp. Nämnde för honom att Göran hade tandont. Då sa pappa att han kunde ringa till sin tandläkare och höra om han hade tid imorgon (lördagen) för att kolla lite på tanden. Han ringde upp 5 min senare och sa att vi kunde komma redan ikväll! Jag såg riktigt hur lättad Göran kände sig. Så vi blåste dit med en gång och det blev nästa operation hos tandläkaren. Mellan 20-20.40 låg älsklingen med öppen mun hos en underbar tandläkare, Jan Embring, och fick ordnat det onda. Inte många som skulle gjort så för en person man aldrig mött innan. Vi är väldigt tacksamma! :)

Igår åkte vi en tur till Uddevalla och köpte mat, var inne på systemet och H&M. Jag fick köpt 6-delar till min prinsessa i stl 50 som jag inte hade innan. Eftersom man tänker att man inte behöver så mycket i stl 50 så har det blivit att vi inte köpt nåt! Så det fick bli ett 6-dels set med Hello Kitty, ganska sött och värt 198:- :)
Åkte hem till mor och visade henne lite på datorn. Fick hämtat våran vagn hemma hos mamma också plus massa fina kläder från Cicci. Tack!
Sen blev det en fotbollsmatch på tv:n hos pappa.
Kvällen blev ganska ung för bägge var trötta.

Kom hem för en stund sen. Nu återstår endast 4 dagars arbete för mig, känns helt fantastiskt!
Men nu, en god fiskgratäng innan sängen...

Lugn kväll

Ikväll sitter jag ensam i våran stora soffa. Älsklingen är ute och hjälper sina föräldrar att städa ur deras 2 garage, som ska vara tömda till måndag för ombyggning.
Har nyligen ätit en middag och sitter nu i soffan med en kopp varm choklad, nyduschad och varm. Underbart! Nu börjar idol om en timme, den ska vi se. :D

Nu är det exakt en vecka kvar innan jag ska sluta jobba. Vara ledig ett helt år! Galet skönt kommer det bli.

Imorgon är det fredag igen, ännu en vecka avklarad och vi ska åka till Sverige. Gott att få en hel helg tillsammans med den man älskar <3 Händer inte så ofta att han är ledig på lördagar, därför är jag extra glad. :) Allt är packat inför imorgon också. Skönt att bara kunna åka efter jobb imorgon.

NU ska jag fortsätta kolla på alla serier på tv3 och vara lite nördig... :P

Fårikål

Ikväll ska jag och älsklingen hem till hans föräldrar och äta fårikål, för mig blir det första gången. Spännande! Är inte jätte glad i lam, men detta sägs ju vara en delikatess här. Borde såklart ha provat det innan med tanke på mina 3 år här. Har ialla fall provat pinnekjött, det är riktigt gott. :) Får se om detta kan mätas med det.
Så här ser rätten ut ialla fall:



Ser inte så jätte delikat ut va? :P Jag har faktiskt hört att man ska blunda och äta det... :P

Åå i helgen ska vi åka till pappa i Lysekil. Ska även möta mamma på lördag och få vagn! Wihii!
Vi åker redan på fredagen denna gången också. Får lite mer ut av helgen då.
Lill-mamma ringde mig idag. Alltid lika härligt att höra hennes stämma! <3
Ska klippa henne på lördag och visa henne lite med hennes nya dator som jag installerat.

Ska snart åka vi! :D

Tidig tisdag

Eftersom min kära går upp klockan 05:30 idag och jag ska upp 06:20 så är det lite knapp tid att hinna somna om på. Självklart lyckades jag inte. Säkert pga att jag ska till läkaren idag och tankarna sätter automatiskt fart.
Kommer alla värden vara bra denna gången tro?
Dumma tankar... Nåväl. Sitter i underbara soffan och myser in morgonen med frukost, tända ljus, en kopp choklad och svenska nyheter. Det ni! ;) Istället för att stressa så njuter jag... Vet dock att jag kommer vänta till sista sekunden innan jag packar ihop alla saker, så jag stressar det sista ändå!

Hörde att Grästorp tydligen bildat nåt parti som heter Sverigepartiet - ett nazistiskt parti. Det är väl att gå över gränsen? Kanske de har existerat länge, jag fick ialla fall höra om dem för första gången idag.

Ovant att jobba 12-18 igår. Är så van vid att gå hem kl 16 så det var skumt när det kom in "andra" kunder än dem som jag är van vid. :P
Men vad fint det blev efter ombyggningen i affären. :) En kund sa till mig igår att han inte kände igen sig överhuvudtaget, det kanske var lite överdrivet dock. Allt står på sin plats, bara att det är nya och fräsha hyllor och brödavdelningen ska vi inte tala om! :)

Nej, gumman. Jag ska inte glömma att prata om min skräck idag! <3

Måndag igen

Sitter och degar i soffan efter en nästan 12 timmar natts sömn. Helt underbart att vakna och inte vara trött. Så jag har precis duschat, ätit en god frukost och nu sitter jag här. Finns ingen anledning för mig att vara ledig eller börja senare, det slutar ändå alltid med att jag sitter här och inte får nån nytta ut av dagen. Sorgligt men sant!

Just de. Valet 2010 är över. SD kom in i riksdagen. Om folket tycker det var mycket tjöt om valet innan valdagen, så är det antagligen inget emot hur det kommer bli nu när det är "kaos"... Sverigedemokraterna som vågmästare oroar alla... Nu kommer det absolut inte bli några problem att fylla dagens tidning! Räknar med att det är slutdiskuterat till nästa val.

I helgen har det varit ombyggning på jobbet. Alla hyllor och varor har plockats ner - nya hyllor har man satt upp och just nu håller allt på att sättas på plats igen! :)
Därför öppnar vi inte butiken förän 14. Därför börjar inte jag förän 12. Känns lite småkonstigt att Göran är färdig på jobb när jag går på mitt pass. Men men...

Imorgon ska jag en tur till farbror doktorn, ett rutinbesök bara. Blir antagligen det sista läkarbesöket innan jag går på permisjon! :) Gott de.

In och borsta gaddarna nu.

Katter är... underbara djur!

Idag är det exakt 2 veckor kvar till jag inte ska jobba på en stund. Det kommer på ett sätt bli väldigt tomt. Men just nu är jag så trött på kvällarna så jag längtar nåt så otroligt. Jag är ingen vanlig människa när jag kommit hem, jag är en död människa.

Just nu så är det Sykehuset på tv:n här. Idol väntar i andra rummet! :P

När jag och älsklingen hade varit i affären förut, en halvtimme var vi alltså borta, så hade Sally hoppat upp på klädhängaren full med rentvättade kläder. Så den ramlade och drog med sig hela elementet ner. Så imorgon får vi försöka få köpt nya fästen och sån skit... ÅÅ! Ibland blir jag så förbannat... Suck.... Hjälper ju inte att bli arg heller. Mår bara skit själv. Jaja...
Imorgon ska jag föresten svänga inom Manglerud och få köpt en present till Lene! :) Hon fyller 24 imorgon. <3

Idol vare ja! :D

Halv dag

Onsdag idag. Egentligen min lediga dag. Men jag jobbade extra, en halv dag ialla fall! :) Blir lite extra klirr i kassan då, det gillar vi. Hehe. Borde väl kanske tagit min lediga dag till att slappa lite, men men. 2 veckor till! :)
Nu är älsklingen hos läkaren. Är både spänd och orolig på vad de säger... Hoppas det går bra <3

Fick beröm av både en kund och min chef idag för fin upplagd disk. Sånt värmer alltid. :)

Tror att min kära mamma har fått min barnvag hemkörd till henne igår också. Ska prata med henne sen och höra lite om det.
Ska ut sen med min kära och hämta och lämna några papper. Skönt att komma ut lite när solen skiner och värmer så skönt.

Ska ta mig nåt att äta först tänkte jag!

Idol

Ikväll är det idol! Alltid kul att se på även om det är fler fiaskon än idoler... Hehe. :P Idol är något jag längtar till varje år, askul att se folk göra bort sig.

Idag har varit en otroligt seg dag! Jag har varit jättetrött hela tiden. Skoj var det att få jobba med Lene dock. :) Ingen av cheferna har varit på jobbet idag, så så sett har det varit en ganska gó dag. Massa skratt och flum! Samtidigt som jobbet blir gjort såklart. :)

Sitter nu i soffan och ser hur min mage går i vågor! Det är riktigt kul att se och man undrar ju hur trångt det är där inne egentligen!? Kan inte vara lätt att ligga inne i nån annans mage i 9 månader. Men lätt är det inte heller att ha nån inne i sig i 9 månader, det kan jag gå i god för...

Sally har varit spritt språngande galen här idag! Hon hoppar runt på alla 4 och sprätter till så fort man rör sig!! Hon har dessutom varit halvvägs utanför balkongen, så det blir inga fler balkongbesök för henne förän till våren eller nåt, så hon glömmer hur "kul" det är att vara där ute...

Fan vilka nötter på tv 4 Sverige - värt att se om man har tråkigt och vill ha ett gott skratt på andras bekostnad!

Sykehuset på tv 3 Norge

Sitter som vanligt i soffan och slappar. Har nyligen ätit en god middag och väntar på att Sykehuset ska börja. Ikväll visar det klipp från förlossningsavdelningen, en del av mig vill se, en annan inte...
Det sägs ju att man kan slappna av mer om man vet vad som händer, och de olika faserna, men jag vet inte. :)

Idag var jag trött på jobbet. Tror att det är pga. att det är måndag och en hel vecka ligger framför mig. Men å andra sidan är det också en dag närmare mamma-ledigheten.

Ikväll har min lilla pisse fått smaka på massa kyckling, det verkar som hon tyckte bra om det! Hon kommer hela tiden snikande från köket och slickar sig runt munnen.
Har märkt att när hon får massa "riktig mat", alltså smaka på det vi äter, så fäller hon inte lika mycket hår. Det uppskattas väldigt ska jag lova. Kunde ligga högar med hår runt om i lägenheten, såg ut som det var flera katter här inne vissa dagar när vi kom hem... Galet. Skönt att slippa dammsuga varannan dag också. Just nu räcker det långt med en gång i veckan.

Älsklingen har tagit ledigt på lördag, så vi åker till pappa redan på fredag efter jag är färdig på jobbet. Skönt att få en hel helg! Kanske redan har nämnt det föresten. :) Har ialla fall nämnt att vi ska åka till Uddevalla och köpa dator till mamma på lördag. Då är det skönt att ha en extra dag! Lite kvalitetstid med mamma och lite med pappa. Kanske det till å med blir årets sista golfrunda på söndag!? Hade varit kul. Får se vad magen säger... Kan annars alltid gå med pappa runt så det blir lite extra motion! Skadar aldrig. :)

Nu börjar Sykehuset på Tv 3 :D

Efter en kaffe och massa trevligt sällskap...

Så sitter man i soffan igen. Börjar liksom bli en del av livet - våran soffa! Me love. <3
Har varit nere en tur vid vattnet och tagit en kaffe tillsammans med Görans föräldrar och en kompis till Göran. Jag låg mest och hörde på vad alla sa. Borde inte vara trött, men det är jag. Kanske inte är så konstigt föresten...
Nu är ialla fall älsklingen och byter till sin firmabil, passade på att riva fram kameran och ta lite bilder på min växande mage. :) Hade säkert blivit bättre om jag fått hjälp. Men dessa får duga!

inte så lite längre kanske...

Magen - som inte är så liten längre. Scary säger jag! själv känner jag inte att jag växer, men om jag ser på bilder sen v 16 så är det enorm skillnad! Men det är kul. :)



Idag drog jag på mig tröjan som ALLA älskar att kommentera nu. Visst är den ganska söt? :) Mig tycka om den ialla fall.
Fick en rolig kommentar på väg ut från bensinstationen:
- Eyy, din bebis är påväg ut ur magen redan! Märker du inte det?
Komiskt, komiskt...

Tänkte laga lite mat nu. Får bli mild sådan för min man och hans mage önskade det idag!



Till Suneeta & hunden Chanel:

Hon heter Dolly och är 6 år. :) Jättefin liten tjej på 32 kg som vi älskar över allt. Om vi hade haft tid och intresse hade vi ställt ut henne och tränat henne mer, men vi är tyvärr inte det. Så hon är mer en sällskapshund och vakthund!
Lägger ut två bilder nedan så får du/ni alla, se hur våran lilla prinsessa ser ut... :)


min fina

Fin och ståtlig! <3


min vovve <3

Kopplad inne hör inte till vanligheterna, men om sommaren kan hon gå in och ut hur hon vill. Men hon måste tyvärr vara kopplad då det är för mycket "jaga" i henne...

...Till kastrullerna...

Heliga söndag!!

Söndagar tillhör vanligtvis inte mina favoritdagar, men eftesom det är enda dagen som min darling har ledigt så blir de heliga. :) Efter en god natts sömn och en minst lika god frukost på balkongen (kanske årets sista!?), tog jag mig en, om möjligt, ännu goáre dusch. Helt underbart! :) Att duscha är alltid skönt. Om jag går in och duschar nu igen, så är det lika gott som det precis var...

Har fått klippt ner blommorna på balkongen också och dammsugit upp alla torkade blomblad som limmar sig fast på mattan där ute, men dock när man går med tofflor eller bara i strumpor där ute, då kan ni ge er på att de sätter sig under foten och följer med in och lägger sig runt om i lägenheten - typiskt!

Igår var vi hemma hos Görans föräldrar och käkade en riktigt god middag på deras balkong, satt med tända ljus och gasolvärmare fram till närmare 23 igår kväll. En jättemysig kväll blev det. Görans mamma satte på radion där de spelar dansband fram till 00 varje lördag (eller kanske varje kväll?), och roligast av allt är att det fanimej är mer svenskt på norsk radio än vad det är norsk musik. :P Vi tar snart över Norge-land! ;D

Ut och dricka en kaffe med folk nu!

Hemma - en stund ialla fall...

Färdig på jobb. Sitter i soffan, degar efter en gó dusch och ett par timmar i sängen. Härligt! :)
Fick en fråga om vad jag jobbar med. Så ska slänga in ett svar här snabbt:
Jobbar i en mataffär i Norge, har jobbat där sedan 2 år tillbaka. Min fasta position är att stå i charken/färskvaredisken, men efter det att jag blev gravid och därmed svårt att stå 8 timmar i sträck, har jag fått en 50% tid i kassan - vilket passar mig perfekt! :)
Hoppas det förklarade det mesta.

Ikväll ska vi, som tidigare nämnt, hem till älsklingens föräldrar och grilla. Fick veta att det blir nacke, av svin. Helgrillat eller som kotletter vet jag inte än. Kväller visar detta.

Läste precis att Tora och hennes kille kommit in ordentligt i lägenheten som de precis fått. Riktigt kul å höra. Hoppas bilder kommer upp (och ev. vägbeskrivning så man kan komma och våldsgästa :P), är riktigt nyfiken på hur den nya lyan ser ut!

Pratade med båda mina päron idag. De verkar ha det bra. Bägge är nog lite nervösa inför det som (snart) komma skal. Vem är inte det??

Till helgen åker vi ner till Lysekil och besöker min far och även ett besök hos mor ska hinnas med. Har lovat henne att jag ska åka med och se på en laptop som hon noga övervägt att inköpa. Hon vill kunna se sitt barnbarn i webcam! Awww, trodde aldrig detta skulle ske. MIN MAMMA SKA KÖPA DATOR OCH SKAFFA INTERNET! <3 Ingen som fattar detta kanske??! Men det är ungefär lika stort som att de kommit på hur man väcker upp döda, hur man botar cancer, flygande bilar, att resa fram och tillbaka i tiden... Ja, ni fattar grejen va? Inte elakt alls mot min lilla mamma. Hon har helt enkelt inte varit intressrad innan. <3


Tidig lördags morgon

Tidiga mornar tillhör inte kategorin över mina favoriter. När det då handlar om att gå upp kl 06 på en lördag, så har det gått för långt. Det värsta som finns är att gå från den varma sängen och sätta på sig äckliga kalla kläder.
Men men... När man väl är upp och har fått i sig lite mat så går det lite lättare. Nu ska jag snart hasa mig iväg till jobb uppå allt detta... Ahhhh... ;) Lite klagande hör till.
Finns några saker som är positivt ialla fall:
  • Det är fortfarande ljust ute när jag går upp
  • Temperaturen sammarbetar och håller sig än så länge på rätt sida av 0-strecken
  • Det är faktiskt varmare i vardagsrummet än i sovrummet, eftersom en viss person måste sova med fönstret öppet... :P
  • Man får alltid ett godmorgon-jamande av sin älskade katt <3
Och sist men inte minst...

  • Eftersom jag vet att jag SKA jobba idag, så är det lika bra att komma iväg, för då kommer jag ju snart hem igen! :D
Haha. Nog med struntprat så här på morgonen. In och borsta gaddarna istället...

Efter maten...

...sitter jag i soffan som varje kväll! Men det är sååå skönt att slappna av lite i soffan innan man går ett rum till vänster och slappnar av ännu mer. :) Fredagar är underbara, trots att jag ska upp och jobba imorgon. Men det får gå! Hoppas att jag ska jobba tillsammans med Paul imorgon, eller om han kanske bara drev med mig. :P
Näst sista lördagen som jag ska jobba då. Fattar inte att tiden går så fort...

Ikväll blev det Oxfileé, pommes och bea-sås + lite grönsaker. :) Mums! Och så blev det lite till mig till jobb imorgon. Inte alla som kommer med en lunch-låda som innehåller Oxfileé va? :P

Imorgon ska vi tydligen hem till Görans föräldrar igen, och grilla. :) Kanske blir årets sista grillning på terass? Grilla kan man ju göra, men äta på balkongen är kanske lite i överdrift? Dock har hans föräldrar en typ "gasolvärmare" som värmer riktigt gott.

Nu ska jag lägga huvudet bakåt kot kudden och stänga ögonen lite, INTE sova, bara stänga ögonen lite... (A)

Update

Borde såklart ha gjort en update igår, men satt inget vid skärmen.
Var hos läkaren igår. Blodtrycket var perfekt och det andra värdet var detsamma, liiite protein bara. Tydligen så är det väldigt vanligt på slutet för de flesta! Så läkaren sa att han var lugn. Då är också jag lugn. Jag frågade om jag kunde göra nåt som gjorde resultaten ännu bättre. Vila sa han. VILA? :S Känns inte som jag gör nåt annat när jag kommer hem från jobb... Jaja. Allt var bra ialla fall! :)

Fredag idag. Borde kännas bra när det är veckans sista arbetsdag, tyvärr är det inte veckans sista arbetsdag för alla. Däribland mig. Jobbar även lördag 7-15 - Yippie. Dock går lördagar alltid väldigt fort, vilket är skönt. Mycket att göra!
Idag kommer det också bli full rulle i kassan på eftermiddagen. Det är kul. :)

Inatt har jag sovit som en gudinna!!! (Sover de bra föresten?) Ingen älskling som pratade i sömnen, ingen katt som levde rövare och ingen bebis som extremt försökte komma ut "magvägen innifrån"... Underbart! :)
Varför är jag då trött fortfarande?..

Läkarbesök

Idag ska jag till läkaren igen. Har tid 08.15. Hoppas hoppas att mina värden är bättre denna gången! Även om det inte alls var katastrof sist, så tycker man bättre om att höra läkaren säga: allt var perfekt! Än att han säger: kom tillbaka nästa vecka så kontrollerar vi att dessa värdena inte stiger! :S
Jaja, går säkert bra.

Inatt har jag verkligen sovit som en stock. Vaknade 2 ggr. 1 gång behövde jag gå på toa. Andra gången sa Göran: De är rätt på utsidan! Se! Rätt utanför!
Jag blev livrädd... :O Vad fan var det som var på utsidan? Inte vågade jag direkt dra undan gardinerna för att se, inte heller öppna dörren såklart. Uhh! Kanske får se när jag går ut nu? ;)

In och ordna sig för läkarbesök och en dag på jobb :)

RSS 2.0