First Price

Idag har jag varit ute på jakt efter blöjor till Evelina, ni vet de från Rema1000 som jag har skrivit om här innan. Var på två Rema-butiker, men det var slutsålt på bägge. Tur att jag aldrig är ute i sista minuten så vi står helt utan en enda blöja! Haha. Då hade vi blivit tvingade till pott-träning. Nejdå, jag har ca 20 st kvar, alltså ett halvt paket, men gillar att vara ute i god tid! Jag får hoppas att butiken på Lambertseter, nästan där jag jobbar, har de inne.
 
Jag har köpt med mig massa frukt hem idag. Det är så otroligt gott och det bästa är att även Evelina tycker det. Lika bra att hon lär sig i ung ålder så det liksom sitter i när hon blir äldre. Svårt att lära en gammal hund att sitta nämligen. Hehe.
Jag var på lokalbutiken här borta, Kiwi. En kedja som är lite billigare på frukt och grönt. Ännu billigare blir det dessutom om man köper varor från märket "First Price". Jag köper inte allt i det märket men bananer, lök, potatis, yogurt och morötter som jag tycker smakar precis likadant som dyrare märken tycker jag är helt okej att köpa. Idag fick jag även köpt ett paket med First Price blöjor så vi inte går tomma i fall att de inte har på Lambertseter.
 
Enligt mig ser bananerna likadana ut som "vanliga"? De smakar också lika gott!
 

Solstråle

Idag gick jag in och tog upp en riktig solstråle! Det har verkligen varit en jättemysig morgon när Evelina varit på topphumör. Vi åt en mumsig frukost tillsammans. Sen åkte jag och Evelina ut en sväng. Vi åkte hem till min kompis, Lenes mamma. Jag skulle nämligen klippa henne och hennes sambo. Igår kväll fick jag ett sms där Lene även frågade om jag kunde klippa hennes morföräldrar också. På plats idag klippte jag även lite på Lenes lugg. Så det blev 5 klippningar på under 2 timmar. Det gick bra och lite extra klirr i kassan säger man inte nej till! Alla verkade bli nöjda så kanske det blir fler gånger.
Evelina var väldigt blyg i början men hon blev snart väldigt varm i kläderna och sprang till slut runt tillsammans med Lenes brorson, Emil. Sötisar! Tyvärr så fick jag aldrig tagit någon bild.
 
Men bilder från gårdagens frukost togs!
 

Flash Top

Igår när jag var färdig på jobbet åkte jag hem och hämtade Evelina och Göran och så åkte vi till Metro och bytte en jacka som Evelina fått, som var aningen för stor.
När vi satt på en bänk lite senare fick vi se en riktigt kul sak. Eller Evelina blev riktigt imponerad och stod länge och stirrade. Vi gick med en gång in på Brio och köpte en likadan till henne. Närmare bestämt en Flash Top. Vet ni vad det är?
Nedersta bilden visar inte riktigt hur fräck den faktiskt är när den "spinner". Massa olika färger som gör både barn och katt väldigt impade! Perfekt tidsfördriv i brist på annat. Hehe.
 

Nystart

Känns som jag fått en nytändning eller nystart gällande bloggen här nu. När min dator hemma fungerar så har jag helt plötsligt fått tillbaka lusten att blogga igen! Det känns jättebra. Men det är inte säkert jag kommer skruva på datorn för att skriva varje dag före jobb. Men just idag ville jag det. Jag tog dessutom två bilder på mina nya ljuslyktor för att visa er. Visst är de annorlunda, men jag tycker de är riktigt fina! Det är liksom en öppning på baksidan där man kan sätta in ett stearinljus! Längtar ikväll då jag ska tända upp här hemma. Kanske det blir en bild på hur det ser ut också.
 
Jobbkvällen igår gick mycket bättre än förväntat faktiskt. Jag stämplade ut 21.04 istället för 21. Det tog alltså 4 minuter längre än vanligt. Ganska okej tycker jag. Kanske jag kan tacka den mannen som kom in och ville köpa 30(!!!!) st nygrillade kycklingar... På så sätt blev det ena skåpet klart för tvätt mycket tidigare än beräknat. Hehe. Lite tur måste man få ha ibland.
 
Nej, nu har jag inte tid att sitta här och knappa på tagnenterna längre, måste åka till jobbet. Jobbar 11-16 idag. Drömtid? Mja, men imorgon jobbar jag från 11-15 - underbart på en fredag!
Ha en härlig torsdag mina sköna!
 
Kramar.
 
 
(Men mamma du trodde väl ändå inte jag skulle lägga ut bilder på dina julklappar va? Haha...)

En spark

Idag när jag kom hem från "bibblan" fick jag en liten spark i rumpan av mamma! Haha. Hon tyckte jag skulle ordna datorn med en gång så vi kan börja prata på skype igen, det var så längesen nu.
Så nu är alla program nerladdade och den är färdig att användas flitigt igen! Äntligen.
 
Men nog om det. Kommer ni ihåg att jag, Göran och Evelina var på Aker Brygge och såg på militärflygplan som flög runt och visade upp massa tricks och roliga saker. De firade 100 år. Och det är nog enda gången som en sån sak kommer äga rum där! Ganska kul att vi var där och fick se det.
Vissa saker var riktigt imponerande måste jag säga...
 
Nej folkens. Nu måste jag springa iväg till bilen och köra till jobbet. Känns lite halvroligt när Göran precis kom hem och ligger på soffan. Men plikten kallar!
 
Trevlig onsdag. Kramar.
 

Vardagsbabbel

En vecka senare sitter jag åter på biblioteket på Furuset. Det värsta är väl att det faktiskt också var senast jag skrev något här också.
Jag har fått tillbaka min dator igen, som jag skrivit, men jag har inte fått tummen ur och fixat den än. Idag börjar jag kl 15 och jag har gott om tid före jag måste åka, så då ska jag ta mig lite tid framför datorn hemma sen.
Jag har varit ute och gått mig en sväng och landade (som vanligt) här. Före jag parkerade bakdelen framför just denna datorn. på denna stolen, så var jag inne och köpte två ljuslyktor till mig själv. Jag vet, jag har massor av sånt. Men jag älskar att tända ljus på kvällarna vid denna årstiden. Och då är det lite skoj att förnya sig ibland!
Jag passade på att köpa 3 julklappar till min mamma i samma affär. Jättefina. Kunde tänkt mig de själv faktiskt. Vad det är kan jag såklart inte avslöja, än!
 
Det har egentligen hänt en hel del på senaste tiden, det är därför lite för lite energi över till sånt jag egentligen vill och måste göra. Nej då, det är absolut inget allvarligt som hänt. Kommer berätta om ett litet tag!
 
Jag ser inte fram emot min jobb-vakt ikväll. Tyvärr. Det är massa varor som är nedsatt pris på. Det leder till att det blir mycket mer att göra, stress och senare hemkomst. Dock kommer det garanterat gå bra. Måste bara ladda batterierna tills dess.

Vad hittar ni på idag, kära vänner?
 
 
Min kära affär och våran saknade butikschef, Espen.
 

Nollställd

Visst är det kul att gå in för att läsa min blogg varje dag och jag inte skrivit något på 5 dagar?
Men igår fick jag tillbaka min dator, för andra gången. Äntligen! Nu har den tydligen blivit nollställd på både bilder, program och filmer. Så det är bara att börja om från början igen... Tur att jag köpte en hårddisk för ett tag sen som hade plats till all överflödig skit!
 
Idag frågade jag Evelina om vi skulle åka till Sverige i helgen och hälsa på mormor och morfar. Då svarade hon snabbt "ja". Ni vet ett sånt där ja som barn kan ge till svar när de inte riktigt förstår vad man menar och de egentligen lika gärna kunde sagt "nej". Men hur som helst så var det kul att hon faktiskt svarade ja på rätt fråga idag!
Så i helgen åker vi alltså till Lysekil. Vi har inte varit där sen semestern och vi börjar sakna kvarlevorna där nu. Haha. Så vackert jag uttrycker mig om min familj.
Jag har faktiskt tagit ledig fredag så vi får det mesta ut av helgen. Det är alltid mycket att göra när vi åker ner och helgen bokstavligt talat rinner iväg fortare än man tror är möjligt. Egentligen skulle jag vilja ha torsdag-söndag istället. Då blir det liksom 3 hela dagar iställer för 2.
 
Nu ska jag knata iväg hem från biblioteket efter jag gjort två små ärenden här.
Ska hem och börja ladda ner alla program som jag förlorat.
 
 
 
 

Bröderna Karlsson

Idag är jag ledig. Egentligen skulle jag jobbat men jag fick ledigt pga att jag hade jobbat så mycket i förra veckan. Det passade mig perfekt för då fick jag uträttat lite ärenden jag skulle göra.
Just nu sitter jag på biblioteket och lyssnar på en föreläsning om Andra Världskriget. Spännande och lärorikt men inget jag har tid för just nu. Stack in här för att lämna tillbaka filmen jag lånade igår och se om jag hittar en ny att låna. Visste inte att det fanns ett så stort utbud av filmer på biblioteken?! Visste ni? Man får låna dem en vecka till och med, gratis! Igår lånade jag Bröderna Karlsson. Är det någon som sett den? Den var ganska rolig faktiskt. Rekomenderas att se. Helt klart.
 
Jag har varit hos min läkare idag. Efter det åkte jag för att handla det sista som behövs till dagens middag, nämligen taco. Mums. Det var ganska längesen så det sitter nog extra gott just idag!
Äter ni taco med mjuka bröd eller med skal? Jag äter alltid med mjuka bröd, så denna bilden är bara lånad från google.
 

Hysteri

Sitter just nu på biblioteket på Furuset. Har precis varit uppe på Nav (FK) och fått skickat iväg mitt såkallade meldekort. Där ska jag fylla ut, två veckor av gången hur många timmar jag jobbar varje vecka och hur många timmar jag inte jobbar. Ganska enkelt att göra, men jobbigare när jag inte har någon fungerande dator hemma. Tur att jag börjar sent på jobbet idag så jag hade tid att gå hit och ordna med det! Tänk så beroende vi blivit av internet och just datorn.
 
Nu har vi gått över till en ny period i Norge. Just nu är folk som galna efter lam. Alla ska laga får-i-kål, lamstek och (lam)kotletter. Det är rena hysterin på jobbet just nu! Har vi inte det ena så blir kunden sur och hotar med att sluta handla i våran butik. Haha. Det är ganska komiskt att se och höra.
Nu är det som sagt lam i ca 1-1 1/2 månads tid sen närmar det sig ribbetider och sen pinnekjøtt. Men där emellan är det färs soppa som ska lagas och avnjutas. Jag älskar hösten. Det händer så mycket med allt och alla.
Det blir framför allt mysfaktor på hög nivå, med tända ljus, filmkvällar med mys i soffan, mörkare kvällar och mornar (eller hur det nu stavas). - Ja, faktiskt så ändrar vi även matintaget i Sverige också. Vi packar ihop grillen och gör mer och mer grytor och lite "tyngre" mat. Visst är det så? Det är inte bara norrbaggarna som är tokiga?!
 

På riktigt

Nu är det nog tyvärr på riktigt. Ett äkta farväl av min gamla vän. Jag pratar såklart om min dator som strejkar trots att den varit inne på reparation i 3 dagar. Jag är riktigt nedstämd pga det. Dels för att jag haft den så länge, men också för att jag inte har råd att köpa en ny för tillfället. Jag skulle väl kika in här för att beklaga mig lite och meddela att det kan bli glesa inlägg framöver om jag inte får ordnat detta på annat vis! Nåja, värre saker har väl hänt. Nu ska jag åka och jobba några timmar. Ha en riktigt fin måndag folkens! Kramar

Lycklig

En riktig sommardag hälsade oss godmorgon idag. Stekande sol och klarblå himmel. Visst är det då konstigt att det faktiskt är tredje dagen på den första höstmånaden. Är det nu "sommaren ska komma"?
Jag har ialla fall tagit vara på morgonen och snörade på mig mina träningsskor och begav mig ut på en promenad på 1 timme och 15 minuter när jag lämnat Evelina. Riktigt härligt!
Vi vet inte hur många dagar av denna sorten vi får mer iår så det är lika bra att passa på när tillfälle ges.
 
För övrigt idag ska jag klippa min svärfar och småplocka lite här hemma. Imorgon väntar åter jobb efter en långhelg.
Ha en trevlig måndag folkens!
Kramar.
 

Soppa torsk!

Idag har vi tagit god tid på oss på morgonen. Slappade i sängen länge länge innan vi bestämde oss för att gå upp och äta frukost. Efter att Evelina hade sovit och gått upp så drog vi på oss skorna och begav oss ut. Vi tog med mat till Evelina som hon fick äta ute. Det var verkligen mumma och mysigt tyckte hon. När vi hade lekt inne på dagisområdet lite så skulle vi åka till affären och köpa halstabletter till Göran som har ont i halsen och är lite hängig. När jag ska starta bilen märker vi snabbt att det inte går. Soppa torsk helt enkelt. Igår tändes bensinlampan och jag tänkte vänta med att tanka till idag eftersom bensinen sänks med närmare 2 kr/liter på söndagar. Var övertygad om att det inte skulle vara några problem, men det blev det visst. Vi fick då ta Görans bil och köpa en dunk till mig som vi sedan fyllde upp med några liter som vi sedan hävde över i min. Trots det så har vi haft en mysig dag tillsammans! Dock slår det inte gårdagen då vi var på aker brygge och såg på militärflyg som hade uppvisning. Mer om det imorgon. Trevlig söndag på er vänner. Kramar.





Vacker höst i sikte

Idag vaknade jag upp till ett underbart höstväder. Med en gång blev jag på gott humör, trots att klockan bara var 07:30. Jag satte mig upp som ett spjut i sängen och skevade in i Evelinas rum på en gång. Snabbade på morgonrutinerna och var utanför dörren efter 1½ timme. Vi spatserade runt i ca 1 timme och återvände hem till en god frukost och en välbehövlig dusch. Efter lite lek och stoj här hemma så sover nu liten tjej gott. Vi tänkte åka ner till Aker Brygge en sväng och se någon uppvisning som äger rum där. Vi får passa på när väderguden bjuder på sol och värme. Så här ser det ut på vissa ställen ute nu. Löven början tappa färgen och fästet från träden. Snart blir de liggandes i irriterande högar och blir våta och hala. Alla årstider har sina nackdelar, även hösten. Men det är lite de som är tjusningen med årstiderna. Eller vad säger ni? Varje år och varje årstid letar man efter nya positiva och negativa saker och för den fantasifulla personen är de många att hitta. Vad tycker du bäst om med hösten?


RSS 2.0