Bild på mig

 
Vilken härlig lördag och söndag vi har haft! En riktig familjehelg har det varit. Mysigt. Det behövs ibland.
Stackars Göran har fått ett infekterat finger, det är helt svullet och fullt med var inuti. Ser ut som att det gör riktigt ont. Han lägger det i varmt vatten med grönsåpa om kvällen, men det verkar inte hjälpa. Hoppas det går över snart. Han har ett jobb som kräver att han kan använda bägge sina händer fullt ut!
 
Dagen här började solig och fin, men det verkar inte hålla i sig. Det drar över massa grå moln här och det ser inte ut som att regnet är långt borta. 8 grader bara, burr! Hösten är verkligen här nu. Göran pratade om att han skulle sätta på vinterdäck på bilen nu. Hans föräldrar lånar den ibland och det har börjat komma snö i Gol. Det som bara ligger 20 mil härifrån, usch, vintern kommer närmare och närmare den också. Jag är inte färdig med sommaren än känns det som!
 
 
 
 
Det är inte ofta jag blir nöjd med bilder på mig själv, men denna under tycker jag faktiskt blev ganska fin. Jag satt och lekte lite med mobilen i lördags. Eftersom jag hatar att vara med på bild så är det inte ofta jag tar något på mig själv.
 
 
Bild tagen den 28/9-13
 

Kärlek till barn

 
Jag tänkte bara kika in och säga trevlig lördag till er alla!
Eftersom jag är ute på äventyr med familjen sitter jag inte vid datorn nu, utan detta är ett tidsinställt inlägg.
 
Jag har aldrig tidigare varit med om en kärlek som växer sig starkare för varje dag som går. Inte före jag fick mina barn, som jag älskar högre än det högsta berg och längre än oändligheten.
 
 
Emil och jag
 

Bus med pappa

 
Emil och pappa busade i soffan igår. Det är så härligt att höra det där klingande skrattet. Det är så härligt och ärligt på nåt sätt. Ja, det kan man verkligen säga. Han skrattar inte om han inte tycker att något att riktigt kul!
Underbara unge. Att du som är så liten kan sprida sån glädje och framkalla sån glädje hos oss. Vi älskar dig så högt!
Evelina har sovti hos farmor och farfar inatt och kommer hem samtidigt som Göran här nu om en liten halvtimme.
 
Nu håller jag på och packar här inför dagens och kvällens och morgondagens aktivitet!
Hoppas ni får en fin lördag. Håll tummarna att vädret håller sig som det är.
Kramar från familjen Bus!
 
 
 <3
 

Soligt och friskt

 
Då är det planleggningsdag på dagis idag. Evelina är hemma med mig och Emil. Hon har nu suttit inne på sitt rum och lekt i över 1 timme. Duktiga tjejen. När Emil vaknar ska vi gå ut och leka lite. Det är soligt och friskt ute! Nästan 10 grader i skuggan, så det blir nog den nya vinterjackan som jag köpte igår tror jag. Eftersom jag inte har någon jacka som jag kan ha när det är lite kallt ute så får det nästan bli den tror jag. 
Köpte den för 249 kr (50% rea!)! Den är svart, med huva och halvlång. Så lång att den går över rumpan men inte så lång att den går ner till knäna ialla fall. Precis en sån jacka jag vill ha i vinter!
 
 
Skrev jag att Emil älskar sina träleksaker? De är väldigt goda att stoppa i munnen verkar det som. Något som ingen annan av oss här hemma kan förstå. Hehe. Men det är väl det som är tjusningen!
 
Imorgon ska vi ut på äventyr, och vi har en här hemma som tjatar och tjatar om det hela tiden...
Vad ska ni göra i helgen?
Kramar från oss.
 

Balaclava

 
Goddag torsdag! Dagarna och veckorna går så fort att jag tappar räkningen på vilken dag det är. Hade du frågat mig vilken vecka det är hade jag svarat på ren gissning. Haha. Ammetåke kallas det här i Norge, vet inte om det finns något liknande ord i Sverige? 
Jag och Emil har varit hos fysio här under förmiddagen.  Det gick bra och han får som vanligt beröm för sina framsteg!
Fysioterapeuten hade glömt att vi hade tid så hon satt i ett möte som jag fick a bryta.  Kändes lite dumt, men jag hade redan suttit en halvtimme och väntat på henne. Så något fick hon väl uträttat på det där mötet iallafall! 
 
På vägen hem fick jag äntligen köpt en balaclava till Emil.  I ull. Så nu slipper han frysa i ansiktet i vinter! Visst blev han söt i den? ♥
 
Emil i sin nya balaclava ♥
 
 

Leksaker i trä

 
Dessa leksakerna var två av de sakerna jag fyndade när vi var på BarnasHus outlet på Kalbakken i måndags. Emil älskar träleksaker! Han leker alltid med det när vi är hos fysion och dessa var också goda att tugga på. Fina färger har de och låter roligt när man skakar dem gör de också!
Sånna här träleksaker är oftast ganska dyrt att köpa, kostar över hundralappen för de minsta sakerna. Dessa kostade 30 kr styck. Jag tyckte det var ett riktigt fynd jag gjorde där!
Igår provade Evelina overallen jag köpte till henne och den satt perfekt, trots att det var stl 110. Köpte också ett par tunnare allvädersbyxor som var lite långa i benen, annars perfekta. Hade nog inte passat med en storlek mindre skulle jag tro. Om vi har tur passar de även nästa år!?
 
 
Jag älskar att fynda!
 

Rutiner

 
Vilken natt vi har haft! Emil har vaknat två gånger på 12 timmar bara. Underbart! Och att han vaknade då var bara tur, jag hade nämligen jätteont i brösten efter så långt ammningsuppehåll. Duktig kille! Det hjälper nog lite att det är mörkt ute också vill jag tro. Evelina kom intrippandes kl 08.15 och sa: Jag är duktig som har sovit.
Ja, du är duktig du, sa jag. Äntligen fick jag en natt med mycket och god sömn!
Man kunde inte tro att Emil sovit näst intill en hel natt. Han sover nämligen redan nu.
 
Jag skulle snart våga mig på att säga att vi fått lite rutiner här. Varje dag sover han vid denna tiden. Han får gröt på samma tid. Och sista gröten får han också vid samma tid. Jag tror och tycker att det är viktigt med rutiner. Vi mår bra av det allihop och Emil blir liksom tryggare i sig själv på något sätt.
(Kanske lite väl flashig bild, men men...)
 
 
 
Idag ska jag laga en kycklinggryta med bara färska ingredienser i (bla; purjolök, paprika, champinjoner och morot) och till detta blir det ris eller pressad potatis. Inte ofta jag gör en så "avancerad" middag mitt i veckan. Men jag fick så lust nu när det börjar bli lite mörkare ute och kallar. Då är det tid för grytor, eller?
Jag såg i Joker-bladet att det var en del grönsaker och andra bra-att-ha-saker på tilbud. Så Göran ska köra mig dit sen.

På fredag är det planleggningsdag på dagis och Evelina ska vara hemma med mig och Emil hela dagen. Jag hoppas på fint väder så att vi kan gå bort till en "ny" lekplats som ligger på Furuset. Jag visste inte att den fanns till jag fick tipset av några mammor på dagis! Så det ser jag fram emot.
Något som Evelina ser fram emot är lördag. Undra just varför...
Ha en härlig tisdag mina vänner! Kramar.
 

Mamma och bebis-träff

 
Idag ska vi mötas igen. Alla mammorna som har fått bebisar runt samma tid, april-maj. Vi ska träffas hemma hos Stine som bor 200 meter från mig. Passar mig perfekt! Emil ligger och snarkar en stund nu så han är pigg och pratglad när han ska på bebisträff.
 
Jag sa att jag fyndat igår. Men inte exakt vad. Jag köpte en vinteroverall till Evelina, ett par allvädersbyxor till Evelina, en Helly Hansen t-shirt till Evelina, 3 par strumpbyxor till Emil, en mössa till Emil, nappsnöre till Emil, en kopp till Emil, 4 st flasktutar till Emil och 2 pyamasar till Emil. Allt var märkesgrejer (Reflex och Color Kids bla.). Jag betalade 588kr för allt!
BarnasHus på Kalbakken har öppnat Outlet och sålde märkesvaror till löjliga priser. 70% på nästan allt! Dit ska jag igen. Det är ett löfte!
 
Nu ska jag hänga upp tvätt före jag ska tänka på att gå!
Ha en fin tisdag gott folk. Kramar från mig.
 
(Varning: Knubbig bebis på bild!!!)
 
 
 
 

Helg ♥

 
Här har det varit fullt upp idag med allt möjligt! Jag har varoit ute och fyndat (igen), träffat en annan mamma från dagis och tvättat bilen (det sista ska Göran ha).
 
Här är en bild från helgen, på Gert och lille Emil. Han blev helt tagen av flaggan som svajade i toppen - Emil alltså. Hehe. 
 
 
 

Söndagsmys

 
Ville bara kika in och önska er en trevlig söndag! Vi kom upp tidigt idag och jag hann därför laga en god middag och packa upp det mesta. Bara lite småplock återstår imorgon men det är egentligen bara trevligt måndagsgöra! 
Vi har haft en jättemysig helg i Lysekil, det är synd att tiden rusar iväg som den gör bara. 
Nu är det söndagsmys!
 
 
Moffa och världens bästa barn! ♥
 

Helgmys


Ville bara kika in och säga hej och trevlig helg till er alla!
Här har vi precis ätit middag och sitter nu och slötittar på tv innan sängen ropar. Natten som var kan jag inte skryta över så jag hoppas på bättring inatt.
Lille Emil har problem med magen, det är lätt att förstå. Stackarn.
Det är ännu mer synd om Göran som pga av sjukdom inte kommer ner hit imorgon. Om en vecka ska vi iväg på äventyr så det är lika bra att han håller sig hemma och blir frisk tills dess! Dessutom så vill jag helst slippa att bli dålig själv.

Hoppas ni har en trevlig fredag gott folk!
Kramar från Bohuslän.

Frihet

 
Nu sitter jag här hemma, färdig med packningen och färdig med det mesta. Jag väntar bara på Göran som ska hjälpa mig och bära ut i bilen. Det är lite jobbigt att bära med sig Emil upp och ner, upp och ner från 4:e våning så många gånger som behövs till jag är färdig, så jag föredrar att vänta på honom. Stackarn är dålig, så det kan hända det blir jag som springer upp och ner, men då kan han ialla fall ha Emil här uppe! Det krävs planering när man bor såhär otympligt som vi gör. Det är en an anledningarna till att jag vill flytta till hus - frihet! Bara kunna öppna dörren och gå ut i det gröna.
 
På tal om det, på söndag åker vi lite tidigare från Sverige för att kunna gå på visning för detta huset.

Jag är väldigt spänd på att se hur det ser ut i verkligheten. Toaletten är totalt kaos, mattan i hallen nere är inte heller efter min smak, men annars tycker jag om det jag ser. Jag hade gärna fått med köksbordet och stolarna i köpet också. Men det gör det nog inte tyvärr!
Stor tomt och massa småsaker som man kan fixa med själv inomhus, det gillar jag.
Vad tycker ni?
 
 
Otervegen 11 - Nannestad
 
Ha en trevlig torsdag (och helg) alla fina läsare!
Kramar.
 

Drömmen om eget hus ♥

 
 
Idag har jag varit riktigt frusen. Mest legat på soffan och studerat regnet med tom blick... Gud så tråkigt det är när det regnar! Ännu tråkigare är att det inte går att göra något åt det. 
Vi skulle åkt och sett på ett hus imorgon, på vägen till Sverige, tyvärr blev det sålt igår. Det var nog ett drömhus för oss. Väldigt synd. I huvudet så bodde jag nästan där redan.
Nu letar vi vidare. Ni har säkert redan förstått det, att vi letar hus. Jag är inne flera gånger om dagen och ser om det kommit upp något nytt. Helt ivrig är jag!
Vi har dock ingen brådska och kan därför ha tur med att få ett bra hus till ett bra pris. Det är såklart målet! Vi har lite is i magen (kanske därför jag kände mig frusen här imorse höhö). Men ja, drömmen om eget hus har tagit fart på allvar och vi hoppas och hoppas...
 
Göran kom hem här alldeles kallsvettig och febrig förut. Han kröp rätt i säng. Sova är den bästa medicinen mot det mesta. Hoppas han är frisk till lördag så han kan komma ner till Lysekil där Evelina, Emil och jag ska tillbring helgen hos moffa och mommo!
 
 
Lille Emil som är sådär lagomt positiv till nya smaker ♥
 
 

Barselträff

 
Idag har jag och Emil träffat 7 söta mammor och deras bebisar. Vi har haft en jättetrevlig stund då vi gick en sväng och sen stoppade hemma hos en som heter Stine. Där ska vi mötas och äta lunch nästa vecka bestämde vi. Mysigt! 
Emil har skött sig exemplariskt idag och knappt gett ljud ifrån sig alls. Sovit, lekt och sett fascinerat på de andra bebisarna såklart. Spännande med små människor som är lika "stor" som en själv. Hehe.
 
 
Den här godingen fick jag äran att få bli mamma till! Jag älskar dig mitt lilla troll! ♥
 

Höstdag

  Inne hos mig imorse:    Här känns det verkligen som att hösten har kommit på allvar. Det regnar och blåser ute. Igår kväll visslade det riktigt på utsidan fönsterna här. Brr. Då är det gott att vara inne.  Jag startade dagen med en kopp kaffe, tända ljus och radion lite tyst. Mysfaktor på hög nivå! 

Full av kärlek

 
Här är en liten krabat som ÄLSKAR uppmärksamhet. Ligga på golvet en längre stund passar inte herrn. Han ska helst sitta eller stå i våra armar. Allra bäst är när vi gör roliga uttryck till honom. Då ler han, bästa premien för oss är såklart när han skrattar riktigt. Det har han börjat göra, men det ska lite till.
Så liten men så full av kärlek som han sprider över till oss alla! Som vi älskar dig våran lille Emil.
 
Idag kanske vi beger oss ut och ser på ett hus, eller radhus. Hehe. Mer än så säger jag inte än.
Spännande detta!
Hoppas ni haft en fin helg och att söndagen bjuder på något extra.
Kramar från oss.
 
 
<3

Slapp start

 
Vi startade dagen riktigt slappt i våran stora säng, efter att Emil bjudit på en riktigt skruttig natt. Usch så mycket han har vaknat. Till slut ville han inte ta bröstet heller, säkert för att det inte fanns något mer att hämta där. Förstår inte vad det är som gör att han vaknar så. Han fick en del mat igår innan han somnade och jag trodde verkligen han skulle sova länge på det, men nej, jag vet inte vad det är. Tror jag ska boka en tid hos bvc och höra med dem. Kan ju vara något enkelt som jag bara inte förstår. Det är lätt att bli enkelspårig på rutinerna och få tunnelseende liksom. Då är det lika bra att ta tag i "problemet" med en gång. Det är väl egentligen ett lyxproblem, men...
 
 
Nu verkar det som att vi blir avlastade ikväll och natt. Görans föräldrar ville gärna passa Evelina igen. Och självklart får de det. Blir bara så konstigt när man är van vid att ha bägge upp efter benen hela tiden. Plötsligt blir det så tyst och lugnt, ja, ialla fall när Emil sover. Konstig tystnad på något sätt.
Jag räknar med att Evelina kommer skrika JA när jag frågar henne om hon vill. Hehe.
 
Jag tänkte att vi skulle ta oss en tur ut snart. Hoppas att regnet håller sig borta bara. Det hänger i luften och väderprognosen visar faktiskt regn. Men lite luft i näsan hade inte skadat (inte lite regn heller).
Vad ska ni hitta på idag? Ha en trevlig lördag vad ni än befinner er och bestämmer er för att göra!
Kramar från mig.
 
 

Dold kyla

 
Hoppas de har den samma syskonkärleken när de blir ett par år äldre. Men den svackar nog lite då vill jag tro, inte som på bilden iallafall! 
Solen står högt på himlen här idag och det är varmt, nästan 20 grader i skuggan. Samtidigt som det är varmt märker man att hösten är på väg. Det är liksom en dold kyla i värmen på något sätt. Jag var ute och gick mig en promenad idag, på en timme ca. Underbart när det inte är för varmt eller kallt, utan lagom. 
Jag har varit med Emil hos fysio idag och det gick bra. Han får mycket beröm våran grabb. Välförtjänt! ♥
 
 
 

Tassimo

 
Igår skulle jag till Expert för att köpa nya kapslar till min kaffemaskin. Bredvid ligger en affär som heter Lysgiganten. Jag slank in där snabbt för att se efter en lampa till sovrumsfönstret. Det är så himla smal fönsterbräda så det är nästan omöjligt att hitta en fin lampa som "passar" där. Men jag hittade denna lilla söta, enkla saken. Endast 29 kr. Jag köpte faktiskt två stycken. Det är nämligen tomt i Emils fönster på hans rum också. Där är det lika smalt så den får nog ta plats där tror jag!
 
 
Vi gick som sagt in för att köpa kapslar till kaffemaskinen som vi har i köket. Ut kommer vi med en ny kaffemaskin! En mycket bättre och flashigare än den vi redan har. Den tar andra kapslar så då har vi ett större urval och sortiment att välja mellan. Anledningen till att vi köpte den var att de hadde Rea, så denna maskinen som förr kostade 1295 kr, kostade 350 kr. När den dessutom är vit så passar den fint in i vårat kök! Vi kunde inte låta bli. Så nu kan vi bland annat göra oss en kopp kaffe med Creme Brule smak! Mums så gott. Kapslarna till denna maskinen kostar lika mycket. Våra vänner har nästan en likadan, bara en i svart.
På tal om våra vänner så kommer de en sväng till oss om bara några minuter. Kul med besök så mitt i veckan!
 
 
Tassimo/Bosch - Kaffekapselmaskin <3
 

Höstbukett

 
Titta vilka fina blommor jag och Göran fick av Ragnar och Rikke i lördags! En riktig höstbukett. De fick vi som tack för stödet under den jobbiga perioden som varit de senaste månaderna. En fin tanke.
 
 
Jag har inte haft något internet de senaste dagarna! Det har varit problem i detta området så det är inte bara vi som varit drabbade. Men det är irriterande när man är van att ha det, när jag även går hemma så är det mitt sällskap här hemma, att surfa runt och låta timmarna bara rinna iväg när Emil sover. Det är verkligen ett bra tidsfördriv...
 
Igår var jag hemma hos en arbetskamrat. Hon och hennes dotter bjöd på lunch. Det var riktigt mysigt. Hennes dotter fick barn i december, så hon tyckte det var riktigt kul med Emil. Emil tyckte det var skoj att se på henne också. Speciellt när hon låg och sprattlade på golvet! Jag fick en jättegod Cesar sallad. Mums så god hon hade gjort den. Det känns lite sorgligt att tänka på att jag och Ingebjörg inte kommer jobba mer tillsammans. Vi som varit bundisar på jobbet... Ja, tiderna förändras, ibland till något negativt.
 
Jag tänkte att jag skulle åka ut och köpa fler kaffekapslar på Expert. Mina favoriter börjar tryta här (- kaos)!
Senare idag ska vi kanske ut på lite spännande äventyr...
 

Förberedelser

 
Förberedelserna är i full gång här nu! Bordet är ialla fall dukat. Tänkte börja med salladen ocy skära upp det andra som kan skäras också. Tycker om att förbereda, det är nästan det bästa i att få besök... 
Nej nu har jag inte tid att sitta här och babbla mer. En timme kvar. Tänkte mest titta in och önska er en trevlig lördag! Det ska vi ha.
 
 
 

Risgröt med majs

 
Här på morgonen har vi gett gröt för första gången. Risgröt med majs. Det var en stor hit! Han kastade sig efter skeden och fattade det med att gapa efter skeden med en gång. Ska bli spännande att se om han håller sig mätt längre nu.
 
Nu ska jag kila iväg till affären och köpa dricka till ikväll. Sen ska jag nog börja duka och förbereda lite så det blir minst möjlig stress. Dessutom är det ganska kul att förbereda också, tycker jag!
Evelina ska sova hos farmor och farfar inatt. De ville så gärna ha henne till imorgon, vilket bara passar bra för oss.
 
 
Vad hittar ni på idag, lördag, veckans bästa dag?
Kramar från oss.
 

Barnmatsvärlden

 
Nu ska man ut i den stora barnmatsvärlden igen. Hur var det man gjorde nu igen? Vad prioriterade vi sist? Ekologiskt eller inte? Något speceillt märke som var bättre, Semper? Jisses...
 
Nej, jag kommer inte helt ihåg så jag får nog börja om från början igen! Det finns så otroligt mycket att välja mellan. Det bästa är såklart att laga eget. Men det är en fin start att köpa små provsmaksburkar och se vad just Emil tycker om. För något som är helt säkert det är att han är olik Evelina. Så konstigt egentligen. Bägge kommer från oss men ändå är de så olika. Både konstigt och helt självklart, på samma gång.
Jag har testat med banan i den där nappen som jag pratat om. Och det var en succé. Jag har även testat vattenmelon, men det kom inte tillräckligt fort ur hålen där tror jag så det var inget för honom för tillfället. Däremot så testade jag att lägga i päronbitar och det var riktigt gott. Han satt och mumsade på den länge och visade hur gott han tyckte det var. Efter varje ny smakis har jag gett honom katrinplommonpuré så att han inte ska få förstoppning, nej usch, det vill vi inte vara med om igen.
Det är roligt att se hur han grimaserar åt vissa smaker och ler stort åt andra! Detta ska bli kul! Men det är viktigt att inte bli för ivrig och introducera för många nya smaker. En om dagen räcker. Egentligen samma smak några dagar för att se så magen fungerar.
Denna gången ska jag ialla fall bli duktigare på att laga egen mat. Det är så enkelt och blir mycket billigare.
 
...Som sagt det är en spännande och stor värld vi ska bege oss ut i igen!
 
 
<3 Min Emil är 4 månader idag. Stora lilla killen. <3
 

Linslus

 
Igår lekte jag och Emil med min mobil. Jag tog kort på honom och han apade sig framför mig. Det var dock inte alltid lika lätt och roligt att sitta stilla... Några söta bilder blev det allt ialla fall. Än så länge är han en liten linslus som tycker det är kul när mamma plockar fram kameran. Med erfarenhet så vet jag att det ändras med tiden.
 
På tal om lus så går det löss på dagis nu! Jag såg en lapp igår som satt på ytterdörren (bra att de informerar). Med en gång jag såg lappen började det klia i mitt huvud. Visst är det så? Usch, hoppas Evelina slipper det denna gången också. Det är ju ganska lätt att kolla igenom hennes hår än så länge. Men jag tror jag ska gå förbi apoteket och köpa mig en luskam idag. Kan vara bra att ha här hemma ifall att...
 
 

Nu ska jag och Emil snart kila iväg till Furuset och gå på mammaträff. Det blir trevligt och spännande! Hoppas vi hittar någon/några att ialla fall promenera tillsammans med. Hade varit kul och det blir så mycket roligare att gå ut och gå då helt enkelt.
 
Igår köpte jag två tights som ser ut precis som jeans, med bakfickor och sömmar precis som "vanliga jeans". Jag köpte ett par vanliga mörkblå och ett par i svart jeans-tyg. Jag hade tänkt ha på mig de svarta idag efter jag duschat, men när jag skulle sätta på mig de får jag bara upp de till knäna! Va!? Jag provade ju det ena paret igår och de var i samma storlek ändå så stor skillnad. Enorm skillnad alltså! Och mycket riktigt, det var samma storlek men olika i modellen. Så jag ska faktiskt gå tillbaka idag och visa att jag har på mig det ena paret men att de andra var SÅ mycket mindre. Dock har jag klippt bort lappen men kvittot har jag kvar.
Så ska det väl inte vara? Jag har köpt ganska mycket kläder i den affären till Evelina, säkert 10 par byxor, så hoppas jag kan få byta till ytterligare ett par i blått eller prova något annat par av de i svart färg. Blev riktigt besviken faktiskt.
De kostade bara 80kr men det är inte pengarna det handlar om. Ja, vi får se. Annars lär inte jag handla där mer.
 
Vilket fredagsbabbel det blev!
Hoppas ni får en fin helg. Imorgon får vi besök så jag ska städa toaletten idag tänkte jag. Vad ska ni göra i helgen?
Fredagskramar från mig!
 
 

Gruppträff

 
Vi är då väldigt tacksamma för att Emil tycker om att sitta i vippestolen/babysittern. Där får han tillbringa tid då vi äter, jag lagar mat eller då han äter (men han vill gärna resa på sig, som ni kan se på bilden till vänster).
Då man kan spänna fast honom är det ett säkert ställe för den stunden ialla fall. Nu när han börjar rulla runt och så så kan han ju faktiskt ligga på en filt på golvet istället! Det är inte jättebra att de blir sittande i den där stolen för länge har jag hört. Det är inte så bra för ryggen sägs det. Och det kan jag väl förstå.
 
Idag ska vi äta lax, potatis, hollandaisås och broccoli. Tänkte att Emil skulle få en potatis i sin lilla "napp" under tiden vi äter. Då slipper han se på när vi äter, vilket han tycker är väldigt frustrerande, då han själv så gärna vill smaka (därför är den här "nappen" så ypperlig). Jag tänkte vi skulle börja med grötsmakning snart också. Kan vara ett bra komplement på kvällen så han kanske sover lite längre. Jag vill inte köra på för mycket med matsmakningen heller med risk för att förlora min mjölk. Jag har nämligen som mål att fullamma till han är 6 månader.
 
Imorgon är Emil hela 4 månader. Vart tar tiden vägen egentligen?
Vi ska faktiskt till Bvc imorgon, på gruppträff. Något som "ska bli" (kan bli/är tänkt att bli) våran mammagrupp. Så det ser jag fram emot. Men jag har inga förhoppningar om att få en så bra grupp som sist. Vi håller fortfarande kontakt och de har en alldeles speciell plats hos oss. När vi träffades första gången var Evelina 2 månader och nu snart 3 år!!! Jisses.
Ialla fall så tänkte jag prata med min kontaktperson där borta om mat till Emil. Hur jag ska gå vidare med det. Vad hon tycker. Och hur hon tycker att jag ska göra det. Men Evelina var det något annat för då ammade jag inte alls. Nu har jag "bara" en liten kille som kräver massa mat. Speciellt nattetid. Och det är svårt för mig att producera fullt var 20:e minut, ja så ofta har han krävt mat de senaste nätterna. Inatt vaknade han bara 3 gånger, något jag är överlycklig för. Känns som jag fått sova ut ganska bra faktiskt! 
 
 
Min stora lilla Emil <3
 

Skolebröd

 
Idag tog jag mig en lyxfika efter frukost! Göran hade köpt med sig något hem som heter så fint som: Skolebröd på norska. Kanske för att 8/10 barn köper de på rasten i skolan (här i Norge måste barnen köpa lunchen själva).
Ibland måste man unna sig något gott, och det gjorde jag idag.
Jag sitter med en ganska rastlös och uppmärksamhetskrävande liten Emil så jag tror det får bli lite golvlek här nu. Med en liten spegel framför sig och utspridda leksaker är det faktiskt ganska kul att ligga på magen.
 
 
Idag ska vi äta kycklingklubba med ris, gräddsås och broccoli. Mums, hoppas det blir lika gott som det låter.
Vad ska ni äta idag?
 
Kramar från mig i ett soligt Oslo.
 

Knubbiga bebishänder

 
Mina två små änglar myser i storasysters säng. De är så söta tillsammans!
Evelina hade precis kommit hem från dagis och är därför väldigt smutsig. Hon hann inte tvätta sig innan hon absolut skulle vara med på kort med Emil. (Det blev en dusch för den damen faktiskt.) Verkar som att det är en tävling att varje dag försöka vara den som blir mest smutsig. Tror Evelina vinner varje dag!
 
Emil har över natten lärt sig att vända sig från rygg till mage och tillbaka till ryggen igen. Det är alltså en stolt mamma som sitter här och skryter över hur duktig pojke hon har. Snuttisen min. Kanske det är ett "utvecklingssprång/fas" som spökar, därav dålig nattsömn?
Vi får hoppas det är något sånt som går över, jobbigt är det ialla fall... Ska prata med Bvc på fredag då vi ska dit.
 
 
Små knubbiga bebishänder. Det måste väl vara bland det sötaste och gosigaste som finns?
 

Bebisskratt

Igår var det premiär för ett dopp i det stora badkaret! Innan har jag faktiskt badat honom i handfatet på toaletten, men nu har min lille blivit så stor att han "vuxit ur" handfatet. Med lite större ytor så kunde vi leka lite mer med honom. Han fick åka fram och tillbaka och som han skrattade! Det blir nog repris av det ikväll eller imorgon kväll.
Det bästa som finns måste väl vars bebisskratt? Så ärligt och oskyldigt?!

Mysmorgon

 
Vi började dagen med en liten mysmorgon i sängen. Evelina kommer in till oss varje morgon och lägger sig. Sen om hon ligger still är en annan femma. Men det är ialla fall mysigt. Emil är väldigt facinerad av sin storasyster, som i sin tur tycker det är väldigt kul att krama på lillebror och spela apa framför honom. Ofta så underhåller hon honom så att jag hinner ta på mig kläder, bädda och göra lite nödvändigheter under tiden. Under uppsikt såklart.
 
 
Denna bilden blev tagen för ca 1 timme sen. Emil har lite magont om nätterna. Jag tror han sliter lite med att få ut bajset helt enkelt. Tyvärr så har han "slutat" med att bajsa på dagen/eftermiddagen/kvällen och gör det hellre på morgonen, vilket resulterar i att han får magont några timmar innan det kommer ut. Så att det idag händer 13:30 gjorde mig jätteglad. Att det också var såhär mycket gjorde mig ännu gladare. Kanske han är tom nu då och natten därmed blir bättre. Jag håller tummarna!
 
På morgonen har jag sett på Män som hatar kvinnor, medan Emil sov. Jag kan få ett ryck ibland och vilja se gamla filmer. Tur att vi hade hela Millenium trilogin på DVD då, trodde jag. Vi har ettan och trean 2/3 alltså och vi saknar den mittersta. Varför köper man de så? Jo, jag tror det beror på att vi såg tvåan på bio medan vi köpte de andra filmerna och såg de hemma. Så nu måste jag ladda hem tvåan för att kunna se alla tre. Omständigt det blev.
Jaja. Vad hittar ni på denna tisdag den 3:e september?
 
Kramar.
 

Belöning i kläder

 
Välkommen måndag! Ny vecka med nya utmaningar.
Vi startade dagen med att gå till fysioterapeut här borta på Furuset. Emil får så mycket skryt varje gång. Han utvecklas tydligen från gång till gång, något som jag naturligt nog, inte märker så tydligt. Men stolt blir man, såklart. Idag var vi dock lite trötta när vi var där. Han hade somnat 10 minuter innan jag gick in genom dörren och det var inte poppis att vakna inte...
 
Som belöning för att han är så duktig fick han två par byxor och en fleecetröja av mig. Från Cubus som säljs i outlet butik (förra årets modeller). Dessa tre plaggen för 150kr.
Jag fick med mig ett linne (40kr), lite längre som jag kan ha när jag har tights så att inte rumpan blir så tydlig, hehe. Från samma affär. För mig spelar det badboll om det är förra årets modeller faktiskt...
 
 
Igår hade vi det jättetrevligt hos våra vänner som bor på Råholt/Dal. Vi åt en god lunch (köttgryta med ris och vitlöksbaguetter) och satt och pratade och skrattade i flera timmar. Evelina uppförde sig exemplariskt och Emil sov 3 timmar i vagnen på deras altan, det passade verkligen perfekt. Inte ofta det klaffar så inte. Det var en trött Evelina som hade svårt att hålla ögonen öppna i bilen hem ialla fall. Jag fick locka med någon halstablett och en film.
På lördag kanske vi får besök av dem. Då är det äntligen våran tur att få bjuda tillbaka! Något jag tycker om att göra.
Nu ska jag passa på att vika lite tvätt medan prinsen sover sin skönhetssömn (inte för att han behöver med skönhet). Det finns massa att göra här så det är bara att ta tag i det!
Ha en fin första-dagen-på-veckan!
 
Kramar.
 

Tack kort!

 
Nu har jag suttit och knåpat ihop ett dop-tack-kort. Kanske det blev lite barnsligt, men så får det bli ialla fall!
Jag tyckte det var lite kul att inte ta ett klassiskt kort där han ser rätt in i kameran, utan ett lite mer annorlunda för en gångs skull! Vad tycker ni?
 
 
 
Idag, nu snart faktiskt, ska vi åka till våra vänner och äta lunch. De bor ca 30 minuters bilväg ifrån oss.
Det ska även vara visning på lägenheten bredvid oss, idag. Det är ganska nervöst eftersom det är väldigt avgörande för trivseln hur grannarna är. Hör man massa oljud hela dygnet blir det väldigt irriterande till slut. Vi får också hoppas att lägenheten blir såld för en bra peng, det hjälper på värdet för oss på våran lägenhet också. Spännande samtidigt som det är nervöst! Budrunda imorgon.
 
Nej, nu är det dags att borsta tänderna på ett stycke Evelina och få på henne skor mm.
Emil sover än så det är ingen brådska än i och för sig.
Trevlig söndag!
Kramar från mig till dig.
 

RSS 2.0