Snille x 2

 
Ville bara dela med mig av mina två små snillen här. Haha. Sötnosar är de iallafall! ♥
 
 

Mysfaktor när den är som bäst

 
Få ting är väl så underhållande som att sitta och stirra på tvättmaskinen som cirkulerar. Ja iallafall om man frågar Emil. Hehe. Sötnöt. ♥
Förutom att jag gått 1,2mil idag så har jag även fått upp adventssakerna. Ja ett par dagar i förtid, men vad gör det? Vi ska till Sverige på torsdag så hela helgen faller liksom bort där. Jag vill hellre att det är färdigt i förtid än senare liksom. Ja nu är det uppe ialla fall. Nya gardiner och stjärna och stakar. Mysfaktor på hög nivå. Emil har varit med på ett hörn hela tiden och "hjälpt till". 
Jag tycker inte om vintern så mycket för det är grått och trist. Men december är mysmånaden, förväntningarnas månad och glädjens månad. Eller hur? 
Vi får se vad den bringar iår!
 
 
 

Julkänsla

 
Idag har det varit KALLT! Jag tog mig en "tidig" promenad och mötte sedan Evelina och Göran för att gå till en lekplats en liten bit bort. Där hade jag nämligen sett en speciell gunga! Tihi...
Medan Emil sov vidare lekte och busade vi med Evelina, viktigt att ta sig tid till det, så hon känner sig viktig också.
Jag tror det måste ha kommit några mm med snö för det låg liksom ett lager med pudersnö. Så himla vackert när solen lyser på det.  Det riktigy gnistrar och DÅ kan jag få lite julkänsla. 
Hur ligger ni till med julklappar? Här är jag väldigt efter iår måstre jag erkänna. Annars brukar jag vara färdig vid denna tiden och skratta åt folk de sista dagarna före som stressar runt och använder alldeles för mycket pengar på skit som inte ens passar mottagaren! Hoppas jag inte väntar så länge iallafall. Nejdå. Jag är faktiskt snart klar!
 
 
Jag tror nästan inte att det finns såna gungar i Sverige, eller?
 

Göteborg-Stockholm

 
Idag blev vi spontant inbjudna till Ragnar och Rikke på middag. Så vi åker om en timme ca! Så mysigt.
Denna fredagen bjuder på riktigt kallt men friskt väder. Jag ångrar inte att jag tog min vinterjacka när jag promenerade tidigare idag. Det var rent ut sagt svinkallt!
Ett tag funderade jag på att ta en kort promenad, men när jag väl kommit igång blev jag varm och go så det gick fint. Det blev lite över 1 mil.
På dessa 6 veckor som jag varit duktig och gått, så har det blivit ca 45 mil, det är nästan Göteborg-Stockholm. Ganska bra tycker jag!
Emil sover lite innan vi åker och Göran kommer snart innanför dörren. 
Ska ni göra något roligt i helgen?
 
 
 

Babysång, promenad och massa lek ♥

 
Nu sover bägge barnen och vi har ett par timmar för oss själva innan vi ska sova. Dessa timmarna är så himla viktiga varje dag. Ja, det låter väl konstigt att just efter barnen har lagt sig så är det lyx-tid, men efter en hel dag blir man ju naturligt nog att lite egentid är nödvändigt! 
Emil har varit på bra humör idag och vi har har en jättemysig dag. Babysång, promend och lek. Som det ska vara tycker jag!
Det börjar bli väldigt kallt här. Nu är det -5 och kallare lär det bli undet r natten. Burr... Hur kallt är det hos dig?
 
 
Mamma med sin Emil ♥
 

Min första...

 
Idag har Emils första tand tittat fram. Tänk så stor han börjar bli. Snart 7 månader. Nu vill jag trycka på pause en liten stund! Men vart är den knappen?
Evelina sov som sagt hos farmor och farfar inatt. Imorse hade hon spytt över hela deras soffa och heltäckningsmatta, uscha mig... Men det hände bara en gång, och sen har hon varit på strålande humör hela dagen. Så förmodligen var det bara något hon fått i sig. Hade det varit magsjuka räknar jag med att det kommit upp mer och flera gånger plus att hon hade varit slapp och slö, men hon har som vanligt varit både högt och lågt här idag! Så jag ser hur natten går, om inget oväntat händer så blir det dagis imorgon.
Emil sa godnatt till Evelina igår innan vi gick upp till oss...
 
 
 
Vi har haft ett strålande väder här idag 5+ och sol. Jag var ute och promenerade 1,2 mil idag. Riktigt skönt!
Nu blir det lite tv före natten tar över. Trevlig söndag folk! Kram ♥
 

7 års olycka!

 
Vi startade dagen i sängen (naturligt nog), och blev liggande en bra stund och gosade - alla tre! Göran jobbar lördagar som alltid så vi får mysa så gott vi kan utan honom. Jag väntar nu tills Enil vaknar, tänkte sen gå ut en sväng så Evelina får leka lite. När Göran kommer hem ska jag gå ut och gå.
Evelina lyckades trampa sönder spegeln jag köpte till Emil. Stackarn hon blev jätteledsen: Mamma jag kan laga den, med gråten i halsen. 
Men tanke på att den sitter i en plastram med stativ så blev det bara en spricka och inte tusen bitar. Hoppas hon slipper 7 års olycka bara! ♥
Jag får gå inom Ikea och köpa en annan spegel till honom, den var så praktisk för att den hade det där stativet så man kunde ställa den upp utan stöd liksom. Men men. Så kan det gå!
 
 

10,0

 
Idag visade mobilen exakt 10,0km. En mil alltså. Jag hade sån himla tur för när jag hade 10 minuter kvar till jag var hemma började det spöregna. Då var det riktigt härligt att komma hem.
Jag har precis lagt mig ner i sängen efter Idol och Portugal-Sverige. Såg ni det? Riktigt bra match! 
Imorgon ska Evelina sova hos farmor och farfar, så kanske vi kan få lite sovmorgon på söndag om Emil är villig att bjuda till. Vi får se. Just nu ligger han och snarkar högt i sin säng bredvid min. ♥ De senaste nätterna har han sovit till 06 första uppvakningen så vi fär se om det är något nytt eller bara lite bonus för mig. Hehe. Oförutsägbart är bara förnamnet.
 
I vagnen sover han väldigt gott iallafall! ♥
Suddigt.com men ni ser lite iallafall!
 
 

På magen

 
Nej det här med att ligga på magen tycker Emil inte om. Det är både jobbigt och onödigt verkar han tycka. Jag var i en affär som heter Havaristen för ett par veckor sen, jag köpte då denna spegeln till Emil. När man inte tycker det är skoj att ligga på mage få vi göra det lite roligare helt enkelt. Bäst är väl också när man kan skymta mamma och pappa bakom ryggen i spegeln också! Då går det att ligga lite längre på mage iallafall. ♥
 
 
 

Amaryllis

 
Skrev jag att jag köpte två st amaryllis på Ikea för ett par veckor sen? Det är lite tidigt kanske ja, men de var på rea (säger man bara rea när det gäller kläder kanske?). Köpte mina två för 38kr - 19kr st, så jag kunde inte låta bli. Jag har fåty sträng besked av både min mamma och Görans mamma att vattna lite annars skjutet de i höjden och blir ostadiga oxh svajiga.  Jag har vattnat de pyttelite en gång i veckan, ändå är de redan en halvmeter redan. Men ack så vackra. Den vita jag köpte har inte slått ut än, men den rosa/röda. Visst är den fin?
 
 

"Mina fina fötter"

 
Efter att Emil kom på att han hade fötter så ligger han och håller i dem hela tiden. Och vad är väl sötare än det? Min lille bulle ♥
Tänk att det har gått 6 månader sen han kom in i våra liv på utsidan alltså, han var med redan 9 månader före det, men på riktigt liksom.
 
 
 

Lördagspromenad

 
Idag har jag varit ute och gått tillsammans med Mariam i mammagruppen. Väldigt trevligt att slippa gå ensam. Vi gick bort till Stovner och tillbaka igen. Det är ca 1 mil t/r. En perfekt tur för oss! Emil sov hela vägen dit och satt väldigt fint och snällt i vagnen på vägen tillbaka! 
Jag fick köpt tårta till imorgon och baguetter som skal värmas imorgon, då vi får lite gäster som ska fira Evelina på hennes dag. Väldigt mys. ♥ Blir bara några stycken, men hon tycker det är kul bara någon kommer. Hehe. 
Evelina har spenderat dagen hos farmor. Så jag har fått lite egentid.
Vad har ni gjort idag?
 
 

Nya jackan ♥

 
Vill bara kika in och säga trevlig fredagskväll och helg! Gud så fort tiden går. Jag har fulla dagar varje dag känns det som och har inte mycket energi till att gå in och blogga när kvällen kommer, faktiskt. Men tänkte iallafall dela med mig av några bilder på lille Emil på hans nya jacka som jag köpte till honom igår. Visst är den fin?
Han hade ingen varm vinterjacka så det var på tiden att köpa. Idag var det dessutom bara 1+ så den fick invigas. Tummen upp från honom tror jag allt...
 
Han ser ut som en liten nalle ♥
 

Födelsedagsbarn

 
Hurra för min vackra Evelina som fyller 3(!!!!)år idag! Mamma älskar dig i all oändlighet. ♥
Vi startade morgonen med mys i sängen sen ordnade vi med "tårtan" som skulle med till dagis. Jag är ingen konditor, men så länge Evelin tyckte det blev fint så är också jag nöjd. Hehe.
Efter dagis blir det paket, god mat och massa mys.
 
Nu ska jag snart gå till Tveita senter med mammagruppen. Vi ska luncha där och sen gå tillbaka - ca 9km. Jag ska även köpa en film till Evelina från Göran, typiskt män att komma med det kvällen innan, eller hur? Haha! Jaja. Tur att jag skulle dit det är en BR affär.
 

På landet mitt i stan

 
Det är väl lite svårt att tänka sig att huvudvägen ligger bara 2 meter från denna stigen? Parallelt med stigen liksom. Så avskilt men ändå bara några få steg från bullret. Känns verkligen som att man går i skogen, men det är bara en stig i en dunge. Jag tycker det är lite så som Oslo är. Jag bor 15 minuter från centrum, nära tbana och butiker, men om jag vill så kan jag gå ett par hundra meter och sen befinna mig i skogen och kan gå där flera kilometer! Mysigt.
"Bo på landet mitt i stan" - gillar't!
 
Idag gick jag dit vi bodde förr. Det blev 9,5km totalt!
Med denn godingen sovandes i vagnen framför mig hade jag kunnat gå hur långt om helst. ♥
 
 

Tidig present

 
God söndagkväll allihop! Helgen har rusat förbi oss i full fart och imorgon är det måndag igen. Tokigt hur fort helgerna och alla dagarna går. Eller vad säger ni?
Idag gick jag 8km, bara gick åt ett håll liksom och så kom Göran och hämtade mig. Det är nästan det bästa, att slippa gå tillbaka samma väg, det är nästan det som kan göra att jag tröttnar på att gå om jag ska vara ärlig. Går hellre en runda eller blir hämtad! Önskade jag hade vågat gå mer i skogen, men det händer så mycket konstigt överallt att man nästan hellre håller sig inomhus. 
Är det någon där ute som gjort något kul i helgen?
 
Evelina fick en för tidig present av sin pappa idag. Tänk att hon fyller 3 år på tisdag. Vart tar tiden vägen?
 
 

Dagens kilometer

 
Då var dagens kilometrar avbetade idag också. Vi har haft strålande sol här hela veckan, så att inte bege sig ut hade känts så dumt och bortkastat om man verkligen inte har något viktigt eller nödvändigt att pyssla med inne. Men en liten sväng ut känns som att man borde hinna med! Eller vad säger ni?
 
Jag tog svängen förbi Ikea när jag var ute och gick idag. Emil sov som en stock i vagnen så det passade så fint att gå in och se på allt det julfina de har fått upp. Konstigt nog så har jag inte reagerat på att affärer och tv-reklamer varit ute tidigt iår med sånt, är de egentligen lite senare än vanligt kanske??? Hm...
Iallafall..., jag tog mig en kaffe och en grov baguette i restaurangen. Kaffet blev gratis pga att jag har Ikea Family kort. Perfekt! Så dagens lunch gick på 29kr.
 
Jag hittade gröna förvaringslådor i plast som de sålde för 10kr/st. Det tycker jag var ganska billigt så jag köpte 3 st till Emils rum. Det blir perfekt med leksaker och allt som man inte vill ha slängandes på golvet. Äntligen hade de också fått in liggunderlag till skötbordet, sånt som man blåser upp på sidorna. Våran hade blivit punkterad och jag har varit inne och frågat efter det flera gånger utan att de fått in, men NU så. 2 doftljus för 5kr/st fick följa med samt dessa smarta (jag har massa kryddor som jag hällt i burkar som varit tomma men som egentligen inte tillhör den kryddburken, förstår ni? Så detta var perfekt för mig och mitt kryddskåp här hemma...) 4 st för 39kr!
 
 
Svartpeppar (fin), Citronpeppar och Svartpeppar - I Ikea burkar
 

RSS 2.0