Blää!

Idag känner jag inte alls för att skriva här. Måste jag göra det då? :P Ja, tydligen känner jag nåt tvång till det. Blir varken långt eller inehållsrikt...
Idag har jag varit på mammaträff igen. Denna träffen blev hos Mari. Vi blev bjudna på en riktigt god lunch med massa goda saker på bordet. Imponerade blev vi hela högen! Hon skrev i ett sms tidigare att det skulle bli en "enkel lunch". Raka motsatsen blev det... En riktigt 17 maj lunch blev den kallad. :)
Vi har idag pratat om att vi ska gå ut och ta ett glas vin/öl/div. tillsammans - utan barn såklart. Nu sitter vi och letar fram ett datum som alla kan. Det närmaste vi kommit är helgen den 1 juli, en fredag. Det är helgen efter vi fått våran lägenhet. Känns konstigt att planera så "långt fram" då vi fått lägenheten liksom. :)
Idag under mammaträffen klippte jag Vibeke. Hoppas hon blev nöjd, det blev jag!

Imorgon ska jag äntligen träffa Samira, en gammal arbetskamrat till mig på Spar. Blir mys att få träffa hennes dotter för första gången. Hon fick en lite Sofia 8 veckor före mig. Känns dumt att vi inte mött varandra innan.

Nu är Göran iväg och kör räkor för Gardemoen. Han är hemma när som helst räknar jag med. Då blir det sängen!
Är lite lagom seg....

Oj vilket inlägg detta blev! ;) Blir bättre imorgon...

Sov sött!

Holmenkollen-dag

Igår, söndag, var familjen Berntsson-Östmo ute och gick tur i Holmenkollen. Eller, vi hann inte så långt eftersom det började regna. Men vi var ialla fall där, såg på lite folk, Evelina fick se på fåglar som gick på marken (väldigt intressant!) och vi käkade varsinn korv. Mysig dag. :)
Nedan ser ni lite bilder från gårdagen.



Låt mig få presentera; Bukka i bakken(?) Det var de jag trodde det stod på skylten under... Men det står såklart Bikkja i bakken = Hunden i backen. Så fel det kan bli. ;)



Här har vi då själva homenkoll-backen sett snett nerifrån. Ganska häftigt! :)



Utsikten från Holmenkollen!



Här har vi dagens sötnos. Evelina i sin vagn med det självlysande regnskyddet som hon fått av sin mormor. <3



Här står jag vid sidan av hoppbacken och fotar. Fan va högt det var! :S
Tror nog denna platsen kostade en hel del då det var OS.

Efter turen åkte vi hem till Görans föräldrar och åt lite mat. Gott som tusan. Och jag fick lära mig hur Görans mamma gjorde pepparrotkräm - attans va gott det är! Det är godare än det låter. Ska göra det imorgon eller i övermorgon, passar perfekt till fisk.
Idag blir det sommarkotletter (lätt rökta svinkotletter), potatissallad och grönsallad! Mums! :)

Fri-helg

Helgen har varit en blogg-fri-helg! Det måste väl vara lov?
Jag har tagit mig friheten till det ialla fall. :)

Fast att jag inte skrivit på två dagar så finns det inget direkt intressant att skriva om. Tråkigt liv? Mja, kanske det...

I fredags var jag hemma hos Tora. Evelina fick leka lite med Viggo, Lova och Oliver. Alltid mysigt att möta tjejorna. Får ta vara på den sista tiden innan Tora och Viggo flyttar hem till Sverige...
Efter mammaträff så gick jag från Tora till stan, tog ca 45 min. En härlig tur. Åt en välförtjänt kebab. ;) Sen åkte vi hem och jag klippte Lene.
Igår var vi hemma hos Görans föräldrar och åt god mat.
Nu snart ska vi ut och gå en sväng och sen blir det middag hos Görans föräldrar igen. :)

Imorgon ska jag försöka få åkt till Storo och byta min mobil som Evelina har dregglat och spytt sönder! Så är det med små barn, där ALLT ska in i munnen.

Hoppas ni haft en trevlig helg

Promenad och "jobb"-dag

Idag är det torsdag. Mammaträff-dag. Bara hälften kunde denna veckan också. Längesen hela gruppen var samlad nu faktiskt. Hoppas vi kan få till det nästa vecka. :)
De tre som kunde idag gick ialla fall en sväng runt Östensjövattnet, härligt promenadväder var det = inget regn och ingen stekande sol, utan lagomt varmt. Perfekt!
Väl hemma igen så körde jag och Göran lite bilar fram och tillbaka för han skulle lämna in sin på bilverkstad. Givetvis hade de inte tid idag (som jag trodde de avtalat), men det blev ialla fall beställt delar till bilen.

Klockan 15 kom Anouska hit, som jag skrev om igår. Och fick hela håret täckt av folieslingor och efteråt finslipade jag med en liten klipp. Resultatet blev hur bra som helst, ångrar att jag inte tog bild efteråt. Tog en där hon sitter med hela håret fullt av folie, men den får komma upp imorgon. Orkar inte vela med sladdar och sånt nu.

Nu sitter jag här i min ensamhet och väntar på att Göran ska komma hem från sin extrakörning som han fick idag. Eller körningar. :) Några gånger fram och tillbaka från Gardemoen med räkor. Härligt med extra pengar!

Evelina fick ett litet bad innan sängdags idag. Tror snuvan börjar gå över, sakta men säkert. Otroligt jobbigt för både henne och mig när hon "är sån"...

Nu ska jag sitta för mig själv och dricka ett, eller fler, glas rött!
Trevlig kväll på er

Mys i soffan

Faktiskt så hade jag inte planerat något igår. Jag trodde varje dag denna veckan var totalt uppbokade, men hade visst en dag som jag var "fri". Hade självklart fullt upp hela dagen ändå, med packning och div. saker. Nu är faktiskt banankartongerna slut och vi ska en sväng inom mitt jobb idag och hämta flera. Hoppas verkligen att de har lagt undan tillräckligt nu, vill vara färdig med packningen i god tid så jag slipper stressa de två sista dagarna, då blir jag bara på dåligt humör, men vem blir inte det?
Igår blev det då lite mys i soffan istället. Man, barn och katt skulle vara med:



Alla mina sötnosar samlade på samma ställe <3

Evelina fortsätter med att vara snorig här hemma och har svårt att sova på nätterna, ialla fall så bra som hon gör vanligtvis. Men det kanske börjar bli lite bättre. Ibland tror jag det, men så blir det lika illa igen. :P Det tar väl sin tid... Går en del saltvattenspray i näsan på henne varje dag. Fick besked av min läkare att jag ska spraya 4 gånger om dagen.
Nu lyckades jag få henne att somna en stund innan vi som sagt ska åka till mitt jobb och hälsa på. :)

Imorgon blir det mammaträff och klipp & sling på kära Anouska som har kommit till Oslo på besök!

Flyttning och förflyttning

Ja, här står det kartonger överallt. Helt klart både högt och lågt. Jag får nästan panik av allt rot som befinner sig överallt här. Men så är det när man ska packa och flytta. Helt enkelt.
Igår var vi i den nya lägenheten och fick veta vad hon kommer lämna kvar och vad hon kommer ta med sig. Till vår stora förtjusning så lämnar hon massa fina saker, som fågelbad, en fin tv-bänk och en grill mm. Så det blir najs!

Angående förflyttning,
om vi lägger Evelina på ett ställe betyder det allt annat än att vi hittar henne på det stället sen när vi kommer tillbaka till henne igen. Men det är väl så det är. Skoj är det och se vilka ställen hon tar sig till ialla fall...


Haha, lilla skruttis har tagit sig under en fotpall som står här i vardagsrummet. Som är Sallys lilla tron.



Öö... Mamma? Vart har jag hamnat egentligen, och hur tusan tar jag mig UT?



"Mamma, mamma, se så stor jag ääär"... <3


Mitt lilla hjärtegull fick smaka på en färsk jordgubbe häromdagen och gissa om jag garvade länge åt minen som hon gjorde. :D Haha!
Så tänkte jag att jag skulle ge henne pytte pytte lite av citronsagt bara för att se om vi kunde fånga minen på bild!
Men till vår stora "besvikelse" så storälskade hon ju citronsaften. Kanske pga. att jag åt och drack så mycket av den sura och syrliga sorten när jag var gravid? Hade kunnat göra vad som helst för att få minen på bild. <3



Här sitter hon och suttar lite på flaskan! Sötisen min. <3



Helgen

Igår var en riktig skitdag. Jag mådde dåligt precis hela dagen, så jag tog mig inte tid att skriva en enda rad här. Men vad är det för vits när man inte har något att skriva om? Är det inte bättre att inlägget innehåller något istället för att bara skriva? :)
Till er besvikelse så har jag inget direkt intressant att skriva om idag heller. :P

Lördagen var väldigt trevlig. Den spenderades hemma hos Görans päron som jag skrev. Med god mat och några timmar med trevligt sällskap!

Idag, nu om 45 minuter, ska jag till läkaren. Ska se om jag kan få ordning på min axel. Har inga större förhoppningar egentligen. Har gått med detta onda i över 2 månader nu...

Våran stackars Evelina är lite snorig. Igår tog det lång tid för henne att somna, pga att hon inte kunde andas riktigt. Älskade vännen... <3

Lördag

Då var det bannemej lördag igen! Veckorna och dagarna går lite för fort känner jag. Klart jag längtar till den 23:e juni, då vi flyttar. Men jag vill ändå inte att bebistiden ska flyga iväg! För just nu, är det en fantastisk tid. Allt händer!
Man får inte glömma bort att njuta.

Idag ska vi hem till Görans föräldrar som vanligt på lördagar när de är hemma. Grillning står på schemat ikväll! :)

Nu ska jag ta mig tid och leka med världens bästa dotter <3

Packning och lycka

Idag har jag packat massor. Nu står det kartonger här över hela golvet. Underbart att packa ner livet här... Allt som har hänt i denna lägenheten och gå vidare. Även om det mest är glada minnen innanför dess väggar så har det också varit jobbiga perioder. Så är det väl för alla?

Jag sa till Göran förut; Kommer du ihåg när vi började prata, då var du 28 år... Det var ett tag sen. Och sedan allt började mellan oss har det gått ganska fort. Vi har inte varit tillsammans väldigt länge, men det har känts rätt hela tiden. Jag har inte tvivlat. Tvivel har varit en del av alla förhållanden jag gått igenom tidigare. Det är kanske också vanligt? Men det känns så längesen nu. I det förflutna liksom...
Trots att vi inte varit tillsammans så länge så har vi hyrt en lägenhet ihop i två år, vi har fått världens finaste dotter tillsammans, vi har förlovat oss och vi har köpt en lägenhet. Bra jobbat va?
Kunde inte fått en bättre livsvän, om jag fick välja igen hade valet inte blivit annorlunda.
Från och med den 23 juni börjar ett helt nytt liv för oss. Kanske låter lite konstigt att två extra rum och 35 kvm extra kan innebära ett helt nytt liv. Men det är inte bara det, utan i denna lägenheten kommer vi bo, skapa nya minnen, kanske fler barn och våran lilla familj kommer faktiskt bo där och det är vårat!
Jag längtar... <3



Lunch på Lille Persille

Bilder från lunchen igår kommer här;


Selma var inte intresserad av att vara med på bild idag. Men Snö är mer intresserad av att snö Evelinas leksak. Men Evelina kämpade emot... :)



Här vill istället Evelina sno Snös leksak. Men Snö har en bättre taktik, nämligen att ta den i munnen!

Söta våra små troll är. <3

Idag ska jag dammsuga här för sista gången. Nu när vi börjar packa ner saker på allvar är det ingen idé att dammsuga och försöka ha det fint, det är väl ganska förståeligt att det inte alltid är städat när man ska flytta?
Igår fick jag ett väldigt trevligt samtal från hon som vi ska köpa lägenheten av. Hon sa att vi kan flytta in den 23 juni istället för den 1 juli! Det var musik för mina öron kan jag lova. Blir skönt att slippa bo den veckan hos Görans föräldrar, även om det var supersnällt av dem att erbjuda det. Men alltid bäst med eget krypin! :)
Så nu är det alltså ganska exakt en månad kvar till vi låser dörren här för sista gången...
Känns både skumt och otroligt skönt!

Idag ska jag ner och köpa frimärken för att posta några brev.
Hoppas alla får en fin fredag, första dagen på helgen och sol.

En fin dag

Idag är det torsdag = mammaträff!
Idag var det endel som var borta så vi var bara hälften typ.
Jag, Lise och Mari gick runt vattnet här och hade en mysig och trevlig pratstund. Efter vi hade gått så gick vi ner på Bryn och åt en god lunch. Våra små sötnosar satt fint och såg på sina mammor som åt!
Jag tog en fin bild när våra små satt på rad i varsinn matstol. Men den kommer upp imorgon. Orkar inte göra nåt större inlägg här ikväll.
Snälla Lise följde med mig hem efteråt och hjälpte mig lite med en intrenet sida som jag inte förstod så mycket av. Men nu har jag fått klarhet! Tack.

Ikväll har vi också varit och ätit på den kända Kinarestaurangen som jag har berättat om innan. Hur gott som helst. Vi satt på utsidan så Evelina satt och såg på oss från barnvagnen. :)
Älsklingen blev lite trött efter en stund, men hon skötte sig bra.

Imorgon skulle jag egentligen träffa Tora, men hon kunde tyvärr inte, så det får bli nästa vecka. :)

Nu ska jag återgå till Big Brother - hörs imorgon kära läsare!

17 maj

Som lovat ska jag lägga upp bilderna från igår, och jag har bestämt mig för att hålla vad jag lovat här på bloggen ;)



En privat ägare till denna stora båten! Riktigt lyxig alltså... :O



Vad vore en norsk nationaldag utan svensk musikkår?! ;)



Så här stod det på trumman... :)



Jag vid slottet



Självklart måste det tas en ful-fin bild... :P



Min kära i slottsparken



Bild nr. 2 <3



En glad Evelina hos farmor och farfar



En något trött Evelina hos farmor och farfar...

Våran 17 maj var lugn och mysig! :)
Hoppas ni hade en bra dag igår också, svenskar som norskar!

Nu ska jag och Göran till Banken och skriva på lånepapper.
Soo long! <3


Grattis Norge!

Helt riktigt Tora!
Evelina älskade puren! :) Då vet jag att jag kan ge henne det. Och då ska här frysas in, för jag var på Nille- och köpte några billiga burkar i perfekt storlek till hennes portioner.

Grattis på nationaldagen Norge!

Dagen startade fint med att Evelina sjöng nationalsången för oss. Säkert jättefint på bebisspråk...
Idag har jag, Göran och Evelina varit inne i stan och sett lite på allt folk. Och folk var det ska jag lova...



Denna bilden är tagen från slottet. Utöver Karl Johan i Oslo.

Vädret var perfekt, inte för varmt och inte för kallt. Det blåste lagom, så det var behagligt.
Jag tog en del fina bilder som kommer komma upp imorgon, för nu ska jag och min kära äta cheesecake som Görans mamma hade lagat. Men vi orkade inte äta dessert där, maten var för god=vi blev för mätta :P Snälla gäster vi är... Nåväl, nu sitter vi här i soffan och tröttaste Evelina sover.

Hörs imorgon kära läsare


Ny bästavän!?

Jag har precis gjort fruktpure till Evelina. Lekande lätt ju! Och jag som har gått och dragit mig för att det blir så brötigt och stojigt. Har helt enkelt varit lite väl bekväm. Men nu, Aldrig mer en köpt matglasburk ska in i detta hus. Sådeså! Jag gjorde två väldigt enkla pureer dock. Men ack så goda!
En med jordgubb och banan och
en med äpple och banan hoppas detta uppskattas, för i så fall har jag fått en ny bästavän - Mr. Stavmixer!
Kan nästan inte vänta till hon vaknar och få testa om hon tycker om dem.
"Vakna Onge, vaknaa!"



Ingridienser till pureerna

Sitter just nu och avnjuter en tallrik med jorgubbar och mjölk. För övrigt så inhandlade jag jordgubbar igår, vem kan liksom låta bli när de endast kostade 19,82.- ? = Billigt, gott och nyttigt!

Återkommer med smakresultat senare

Måndag igen

Oj, vad tiden går fort! Upplever man det så bara för att man går hemma kanske? Men då borde väl tiden gå långsammare egentligen? Tydligen inte...

Idag sov vi lite extra. Evelina vaknade halv åtta, fick lite mat och somnade om en liten stund. Att somna om är nåt av det bästa som finns. När man ligger i sängen och ligger och vippar mellan att vara vaken och att sova. Och sen bara dala in i drömmarnas värld. Underbart. :)

Nu har det slutat regna och solen har kämpat sig igenom molnen och värmer nu gott.
Tror jag ska gå ut och njuta lite av vädret på balkongen innan jag ska laga fruktpure till Evelina, som för övrigt befinner sig i drömmarnas land...

Tack!

Glömde lägga upp och visa hur tackkortet kommer se ut till de som var med på dopet!



Recept

Hittade precis en sida med recept på all typ av barnmat man kan tänka sig!
Praktiskt om man inte vet vad som ska has i eller en dag med dålig fantasi. :)
Det finns här!
Imorgon ska jag göra lite fruktpure till Evelina, köpte massa köpt frukt igår och det blir en aning billigare än att springa i affären och köpa burkmat hela tiden.
Nu när hon har ätit riktigt mat en stund så vet jag dessutom vad hon tycker om. Roligare att laga själv såklart! :)

Idag har varit en riktigt seg dag. Det har som sagt varit dåligt väder fram och tillbaka. Med andra ord en riktig innedag. Trist när Göran är ledig. Men på tisdag är det 17 maj, då ska vi in och kika i stan (om vädret tillåter).

Trevlig söndag kära läsare!

Ändrade planer

Åå. Vi hade planerat att åka till Sognsvann idag och gått där, tagit med oss grill och grillat korv. När jag vaknade idag vid 8 tiden, ser jag till min stora besvikelse att det regnar ute! :( Det skulle inte bli regn idag. Jag hade verkligen sett fram emot en dag i skogen. Men det blev totalt ändrade planer...
Vi kommer antagligen bli hemma, om inte vädret ändras totalt, men det blir såklart inte så när man verkligen vill.

Jag ska istället börja fortsätta packa. Ska ta en tur ner i källaren och hämta upp lite fler kartonger. Det är såklart nödvändigt att fortsätta packa också, men mindre kul.

Nåja, kvällen igår var super. Vi var bjudna hem till Görans föräldrar på grillning på balkongen. Och så massa god mat de hade köpt! Det blev ingen dessert för min del...
Vi såg på Melodifestivalen samtidigt som vi pratade och hade det trevligt!
Sverige kom på en 3:e plats i finalen, det var inte så illa pinkat.

Nu ligger en goding inne och sover gott i sin säng. Vi tror att det inte är så länge kvar till hon börjar krypa nu. Hon har börjat att hasa sig fram och runt hela tiden. Mysigt att se. <3



Här ser ni gullungen<3 i bodyn som hon fick från Pappa och Reine när vi var på besök förra helgen.



Inte konstigt att man blir trött i värmen.


Nej, nu får vi ta tag i saker och ting här.
Tacos blir det här senare.

Bilder från dopet 2011

Nu lite så här i efterhand kommer bilder från Evelinas dop upp här på bloggen. Finns ingen direkt förklaring till varför de inte kommit tidigare lathet kanske? men bättre sent än aldrig ialla fall! :)


Jag tycker Vålerenga Kyrka var riktigt fin. Det var inte därför vi valde den, jag har faktiskt aldrig varit inne i den innan denna dagen. Det kanske blev så pga. någon här hemma som ville ha just den kyrkan helt enkelt... ;)



Jag ska traditionsenligt göra en ful min som fångas på kort.



Här fick alla barnen, föräldrarna och faddrarna stå och vänta på sin tur att komma fram...



Här ser ni att vi ser otroligt intresserade ut av vad Prästen säger. Speciellt jag, eller? :P



Inte världens tydligaste bild, men ialla fall en bild där Prästen döper Evelinis! <3



Här går Prästen med Evelina och visar upp henne för folket i kyrkan.



En trött Evelina sitter och myser hos pappa.



Lillgert och min kära mamma <3



Mamma, Lene (fadder) och min "brutter" Johan.



Mamma och Lene.



Här står Göran, jag, Lene och Björn-Tore. Föräldrar och faddrar!



Här har vi Görans föräldrar, Göran och Evelinis.



Här är 3 generationer; Evelina, jag och mormor(min mamma).



Min Lina som kom ända från London på dopet. Fast hon var både förkyld och (som jag skrev tidigare) missade det planerade flyget hit... <3 Vänskap!



Våra två faddrar. <3 Fina vänner!



Evelina var huvudpersonen, och vackrast som vanligt... <3
Mammas lilla troll!



Här är de flesta som var med och gjorde dagen helt perfekt! <3
Tack till alla!

Bilder från torsdag!

Ska börja med att säga att jag har sovit väldigt gott inatt. Evelina har bara vaknat en gång, då fick hon komma till våran säng, sen sov hon i princip fram till halv åtta. Skönt med sammanhängande sömn! Det händer inte varje natt.

Här kommer de två bilderna som blev tagna i torsdags, för att kameran satt på laddning som jag skrev då.
(När Evelina tar sin förmiddagslur ska jag försöka slänga upp bilder från dopet också! Känns som om det är på tiden)




En härlig bild på mor och dotter! Vibeke och hennes Lykke.



En samlad bild, minus mig och Lise. 
Mina härliga tjejer!
Nästa vecka ska vi grilla på Rustadsaga. Blir mys!

Nu skriker Evelina efter gröt!
Over and out

Träff ute i solen

Idag har vi varit ute en stor del av dagen. En underbar dag ute i solen tillsammans med två härligt tjejer + bebisar.
Vi träffades klockan 11 vid Nationaltheatret. Gick därifrån till ena änden av Aker Brygge, där fanns det ingen plats som lockade oss. Så vi gick till andra änden istället och upp mot fästningen, där hittade vi en liten gräsplätt som vi avnjöt solen i ett par timmar. Tillsammans med våra små såklart. Evelina var lite missnöjd en stund, men det visade sig att det var trötthet som spökade (som oftast). Massa prat och mys blev det.
Får ta vara på tiden med Tora och Viggo, för de flyttar tillbaka till Sverige i augusti...


Viggo och Evelina myser på mage och varandras sällskap



Alltid skönt att sitta hos mamma. Lova och Madde.



Var tvungen att fånga en Evelina i en konstig ställning. Kroppen ligger mot marken medan benen står rätt ut åt sidan. Sötnosen! <3



Evelina och Viggo. Viggo försöker ta Evelinas napp. Men ett stadigt tag i boken har hon ialla fall...



Nej men! Är inte detta Viggo? Med Evelinas napp... ;P HAHA!



En härlig bild på de tre små. Lova, Viggo och Evelina.



En fin bild på finaste Tora och Viggo <3

Har verkligen haft en trevlig dag på stan med tjejorna. När vi, efter en solstund, gick till Oslo City, så var jag helt slut i kroppen och orkade inte leta efter kläder som var planen. Men som sagt, en trevlig dag har det varit ialla fall!
Tack.

Torsdags mys

Idag har jag mött mina norska mamma-vänner! Vi alla möttes hemma hos Mari och åt en god liten brunch medans våra små lekte fint på golvet.
Efter maten gick vi ut på balkongen och drack kaffe i solen. En helt perfekt dag! :)
Jag traskade hemåt vid halv tre tiden, för vi hörde lite åska från stan, och eftersom jag gick så hade jag mindre lust att gå hem i oväder... Men det kom aldrig. Ialla fall inte hit. Det hade behövts regn, för det är ganska torrt ute nu. Men självklart föredrar vi sol.
(Jag har tagit två väldigt fina kort från idag, men batteriet på kameran tog precis slut så jag kan inte lägga över dem fören jag har laddat den. Ska sätta den på laddning omgående!)
När jag kom hem överraskades jag med Sushi av Göran - Mumma!

Imorgon blir det möte med Tora, Madde och Hanna (troligtvis). Får se vad dagen har att bjuda på. Vädret får bestämma. Vi har pratat om att ta en tur till någon park, men vid regn blir det nog en kaffe inne i stan eller nåt sånt. Trevligt blir det garanterat ialla fall.

Nu ska jag vika ihop lite ren tvätt från gårdagens arbete!

Hoppas ni har en trevlig torsdag


Uveckling för fulla muggar

Min lilla docka växer så fort. Igår var vi på 6 månaderskontroll med henne. Allt var bra, alltid skönt att höra. Läkaren tyckte att hon var jätteduktig, och vi kan inte annat än att hålla med henne!


Göran i väntrummet på Helsestationen


Att stå är en del av vardagen för Evelina. Men tänk om man kunde stå själv... Här tar hon lite hjälp av en god vän Soffan.


Här står en något ostadig liten blöjrumpa! <3


När vi var nere i Sverige i helgen fick vi äntligen hämtat matstolen som vi längtat så mycket efter. Det var ingen idé att ta med den sist för hon var inte lika stadig som nu. Nu sitter hon i matstolen när vi matar henne, dock med lite stöd för ryggen, för stolen är ju ganska stor. Men oj vilken skillnad det är!


En ivrig Evelina som väntar på maten! "Lägg ner kameran och mata mig MAMMA!!"


I måndags träffade vi Caroline på Lambertseter. Hon skulle egentligen kommit i dopet, men var inte helt i form. Eftersom hon hade köpt en present till Evelina ville hon träffas och ge den.
Evelina fick ett jättefint fotoalbum i silver av snällaste Caroline. Rosa Gerbera och ett underbart kort! <3


Här sitter Evelina och myser hos Caroline. Sötisar!


Nu ska vi snart åka till Strömstad och besiktiga bilen.
Håll tummarna för mig kära läsare - 3:e gången gilt...?

Lite sent

Mja, jag vet att jag är trög med att lägga upp bilder jag har lovat. Tysklandsresan gjorde vi före påsk och det känns nu som en evighet sen... Jag lovade att lägga upp några bilder från resan och det ska jag nu göra. Även om det är ett par tre veckor för sent. Men bättre sent än aldrig väl?


På väg från Aldi till båten. Vi var något trötta i fötterna, ialla fall vi som gick. ;P



Bønna och Gøran



Bønna och Gøran igen. Synd att Gøran gör den minen, annars hade bilden blivit perfekt! :)



En trött Evelina i värmen...



Gøran dricker visst öl! Här är beviset...



Livebandet på kvällarna! Superduperbra! :D


Bilder från dopet kommer också snart. :)

Home again

Shit! Helgen har bjudit på mycket... Bilen har varit "totalvrak" men pappa och Göran "lappade ihop" den igen. Nu låter det som jag varit med om en olycka, jag vet. Men jag kan lugna er med att så är inte fallet.
Kommer ni ihåg att jag skrev att jag varit och besiktigat min bil och den inte gick igenom? Jag hade en ny tid den 13/4, då låg jag på sjukhus, som tidigare nämnt. Bokade ny tid till den 6/5 - nu i fredags. Jag var helt övertygad om att den skulle gå igenom för det var putsat, skrapat och penslat under bilen, där problemet var. Men NEJ! Jag fick samma dåre som skulle se över bilen denna gångne, som strök mig sist. -.- Och han har nog fan bestämt sig att jag ska förbli underkänd.
Nåväl...
Tog bilen till pappa och berättade hur det var. Eftersom jag har världens bästa pappa och kille, så bestämde de sig för att ordna felet, en gång för alla! :) Så de bytte alla bromsrör under bilen, så att den är som ny underifrån sett alltså.
Är otroligt tacksam! Att lämna in bilen hade inte varit nåt alternativ, ialla fall inte när det kommer till byte av bromsrör - detta hade kostat mer än vad bilen är värd.
När de väl var under och såg, så upptäckte pappa att bromsok och bromsbelägg var helt nerslitna. Så jag och Göran fick åka till Biltema ("Feltema") på söndag morgon och köpa nytt... Sagt och gjort!
Eftersom jag har haft kontakt med en tjej som bor i Uddevalla (där Biltema ligger) ang. en bilstol, så åkte jag och såg på den när jag ändå var i krokarna. Så nu har Evelina en bilstol från 9-25 kg. Så vi slog två flugor i en smäll helt enkelt. Perfekt!

Nu är bilen ordnad och vi är uppe i Oslo igen! Härligt. :)
Bilder kommer från helgen.

Sverige över helgen

Om ca 2½ timme åker jag och Evelina till Sverige/Lysekil. Hoppas att vädret håller sig för då kommer det bli en bra helg. Det känner jag på mig. Tänk att vädret har så mycket att säga till om. Och det är nästan det enda som vi inte kan styra över, samtidigt som vi är så beroende av det... Märkligt.

Igår var jag på mammaträff igen. Det var väldigt trevligt att möta alla tjejer igen, för nu var det en stund sen för min del. Denna gången träffades vi i Botanisk Hage som ligger på Tøyen. Det var väldigt tjusigt där inne, första gången för mig. Mari fick liksom bli guiden för dagen, för hon verkade hitta på varenda liten stig. :)
Vi tog en fika på ett litet Café som låg där och njöt vädret! Underbar dag.
Två fina bilder blev tagna igår också:


Vibeke, Karine och Mari med bebisar



Lise, jag, Karine och Mari.

En helt underbar dag med de bästa norska mamma-vännerna. Hoppas vi gör om detta.

Sprut-dags

Idag är det dags för en spruta, inte för Evelina utan för mig...
Har fortfarande jätteont i min axel och de tabletterna som jag fick den gången som jag var på Legevakten, hjälpte inte. Nämnde det för min läkare när jag var där sist och han sa att jag antagligen måste ta en kortison spruta. Är dock lite rädd för detta, folk har sagt att det kan göra lite ont. Men hellre ont där och då, än att inte kunna använda vänsterarmen som innan. Finns liksom inga andra alternativ känns det som.

Nu har jag precis lagt upp alla bilder från kameran från dopet. Och de kommer upp i nästa inlägg. :) En del fina blev det ialla fall de som jag inte är med på.

Nu måste vi åka.

Whish me luck.

Snö?

Nu blir jag nästan dålig! När jag ser ut så snöar det. Inte vanligt utan det verkligen vräker ner! :S Hoppas verkligen inte detta lägger sig på backen för våren hade ju precis kommit. Men brukar det förresten inte vara såhär varje år, att det kommer ett "bakslag" i slutet av april, början av maj, men massa snöfall - som aldrig lägger sig. Jag tror nästan det.
Hoppas inte heller detta lägger sig. Jag har ingen lust att plocka fram vinterkläderna igen liksom.

Idag fick mamma Annicka sovmorgon. Evelina vaknade 05.45, men somnade om med en gång när hon fick mat. Nästa gång hon öppnade sina blå var 08.45, helt underbart! Inte varje dag det blir så, så man får njuta när det väl händer. :)

Mamma ska möta en tjej och köpa kläder åt mig(Evelina) på fredag!
Denna tjejen bor i Stenungsund, ca 4 mil från Göteborg. Jag hittade en annons på blocket.se med massa kläder (30-35 plagg!!!) för 500:- , begagnat? Ja. Men väldigt fina - röda, rosa och vita kläder. Jag tycker inte det gör nåt att det har blivit använt några få gånger. Bryr mig noll om det. När man kan fynda så varför inte? :) Vi får se!

Men se på tusan, nu kom solen fram igen!
Konstiga väder...

Ett par

Ikväll blir det inga foton upplagda från dopet igår, jag är helt enkelt för trött. Har bla. varit och tagit blodprov idag på Ullevål och städat bort det mesta från igår.
Dock har Göran två bilder på mobilen sen igår och de lägger jag upp här nu:


Bild tagen i soffan hemma


Bild, också tagen hemma i soffan, på en något trött Evelina Berntsson-Östmo... <3

Resten kommer imorgon. I promise!

Imorgon är det också avslutning på babysång. Jag ska gå, även om det är en del böner och sånna saker. Men det blir säkert bra. Känns som att jag vill vara med imorgon pga. att jag missade förra gången, då jag låg inne på sjukhuset...
Men nog om det.
Vi har precis ätit pizza från Peppes - jättegott men svensk pizza är 100 gånger godare
Nu ska jag se Big Brother från igår. Till avsnittet gosar jag mig med ett glas av den röda sorten.


Vino de tierra de Castilla - Tempranillo (Spanien)

När alla gått hem

Den stora dagen är över. Det blev en jättebra dag, verkligen. Jag är jättenöjd, och det är de flesta som var här också. Maten var god och alla var på gott humör! Kunde inte blivit bättre tror jag. :)
Alla mina nära och kära var där och Evelina fick massa fina presenter.

Min lilla snutta är nu döpt till;
Evelina Berntsson-Östmo <3 Vårat allt.

Vi tog jättemånga fina bilder och jag ska lägga upp de bästa här under dagen eller imorgon, för nu har jag flera diskmaskiner som ska sättas igång och tömmas.

Lika bra att sätta igång med en gång.


RSS 2.0